Ule��borg

Wednesday, 23 January, 23:30

Nyheter om Ule��borg

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 31 dec 18 kl. 05:06

Statsminister Sipilä i sin nyårshälsning: "Ingen i Finland får ta lagen i egna händer"

Statsminister Juha Sipilä (C) påminner i sin nyårshälsning om att spridning av hatretorik är ett brott i Finland, med hänvisning till de misstänkta sexualbrotten mot minderåriga i Uleåborg..

YLE - 10 jan 19 kl. 21:54

Polisen i Uleåborg varnar för beväpnad och farlig person i röd bil

Polisen varnar för en beväpnad man i röd bil i Uleåborgstrakten, detta efter att en död man hittats vid en brinnande villa i närheten..

Expressen - 26 dec 18 kl. 17:31

SAS-plan tvingades vända tillbaka efter teknikfel

Ett SAS-plan tvingades vända tillbaka till Arlanda under onsdagen.Planet var på väg till finska Uleåborg när det drabbades av tekniska problem.– Alla passagerare är ombokade till andra plan, säger Karin Nyman, kommunikationsdirektör på SAS..

YLE - 18 dec 18 kl. 12:04

Tysk polis frigav misstänkt sexualbrottsling - på grund av kommunikationsmiss

Mannen misstänks för sexualbrott i Uleåborg släpptes på fri fot innan man kunde förflytta honom från Tyskland till Finland, berättar Uleåborgspolisen. I Uleåborg har flera personer med utländsk bakrgund utsatts för hot och hatprat, polisen uppmanar folk att hålla sig lugna..

YLE - 03 jan 19 kl. 11:59

Tyska polisen har gripit den man som polisen i Uleåborg har efterlyst

Den tyska polisen har gripit en man som polisen i Uleåborg har efterlyst misstänkt för inblandning i sexualbrottshärvan riktad mot barn i Uleåborg. Mannen greps den 2 januari i Saarbrücken i Tyskland..

YLE - 11 dec 18 kl. 14:32

Den misstänkte sexbrottslingen som polisen letade efter har gripits i Tyskland

Tidigare på tisdagen publicerade polisen namn och bild på en man som är misstänkt för delaktighet i sexualbrottshärvan i Uleåborg. Mannen har nu gripits i Tyskland..

YLE - 17 nov 18 kl. 06:15

Barnsoldaten - pojken som blev bestulen på sin barndom

I sitt hemland har han stridit i det beryktade RUF och blivit tvingad att begå krigsbrott. Det är svårt att få det att gå ihop med den 17-årige pojke som jag träffade år 2011 på ett café i Uleåborg. Till Finland kom han som flykting och fick snabbt uppehållstillstånd..

YLE - 29 dec 18 kl. 18:05

Tre döda i krock nära Uleåborg

Tre personer har dött i en trafikolycka nära Uleåborg. En personbil som kom söderifrån kolliderade med sidan före med en lastbil som färdades i motsatt riktning. De omkomna färdades i personbilen..

YLE - 29 dec 18 kl. 18:05

Två döda i krock i Uleåborg

Två personer har dött i en trafikolycka i Uleåborg. En personbil som kom söderifrån kolliderade med sidan före med en lastbil som färdades i motsatt riktning. De båda omkomna färdades i personbilen..

YLE - 29 dec 18 kl. 18:05

Två döda i krock nära Uleåborg

Två personer har dött i en trafikolycka nära Uleåborg. En personbil som kom söderifrån kolliderade med sidan före med en lastbil som färdades i motsatt riktning. De båda omkomna färdades i personbilen..

YLE - 29 dec 18 kl. 18:05

Ny information om dödskrocken i Uleåborg - de omkomna är alla ryska medborgare

De tre personer som omkom i en trafikolycka nära Uleåbor på lördagen var ryska medborgare. De omkomna färdades i en personbil som krockade med sidan före med en lastbil som kom från motsatt riktning..

Helsingborgs Dagblad - 29 nov 18 kl. 09:42

Sex NV-skåningar får chansen i NM i Finland

35 svenska simmare uttagna till mästerskapen i Uleåborg..

Affärsvärlden - 28 nov 18 kl. 11:36

Stora Enso ser lägre efterfrågan - varslar 500

Skogskoncernen Stora Enso varslar 500 anställda vid anläggningen i Uleåborg i Finland. Orsaken är svagare efterfrågan på bestruket finpapper..

YLE - 24 nov 18 kl. 19:58

Osala på poäng i debuten, lagkamraten bjöd på ful huvudtackling – men Kärpät fick revansch på HIFK i ny stökig tillställning

Dubbelmötet mot Kärpät slutade i moll för HIFK. Efter uddamålssegern i Uleåborg blev det en klar 2–5-förlust på Nordenskiöldsgatan. Oskar Osala stod för en passningspoäng i dusten.

YLE - 15 nov 18 kl. 05:01

Mari från Haapajärvi körde 150 kilometer för att föda i Karleby – 300 fler bebisar kan födas i staden nästa år

Nästa år kan antalet förlossningar på centralsjukhuset i Karleby öka med flera hundra. Orsaken är att BB i Oulainen stänger och 300-400 mammor väntas välja Karleby i stället för Uleåborg..

YLE - 28 okt 18 kl. 07:00

Så här får du BUU-klubbens färgsprakande papperskalender innan 1 december

Från Uleåborg i norr till Mariehamn i väster. Från Hangö i söder till Lovisa i öster. I år kan du hämta ut BUU-klubbens julkalender på över 40 olika ställen i Svenskfinland..

Trelleborgs Allehanda - 20 nov 18 kl. 17:23

Simning: Parasimmaren uttagen i landslaget

Parasimmaren Ida Andersson Wulf är återigen uttagen till sim-landslaget. I december ska 20-åringen göra upp mot simmare från de andra nordiska länderna i Uleåborg, Finland..

NT - 20 nov 18 kl. 16:02

Sara Wallberg till NM i Finland

Junioren Sara Wallberg, Norrköpings kappsimningsklubb, är en av simmarna som ska simma Nordiska Mästerskapen i simning som avgörs den 7–9 december i Uleåborg, Finland..

YLE - 12 nov 18 kl. 07:34

Efter tio säsonger utomlands återvänder Oskar Osala till Finland – "Jag valde inte klubb utifrån liga eller lön"

Efter att under hösten ha följt ishockey på distans väljer förra årets OS-spelare Oskar Osala att fortsätta karriären i Finland och Kärpät. Efter att han lämnade Finland våren 2008 blev det tre år i Nordamerika och sju säsonger i KHL. Kontraktet med Uleåborsklubben sträcker sig till slutet av säsongen.

YLE - 19 nov 18 kl. 13:08

Första svackan för simmaren Ida Slöör från Ekenäs - men motivationen att bli bättre finns kvar

Den Ekenäsbördiga simmaren Ida Slöör deltog i kortbane-FM i Uleåborg förra veckan. En femte plats på 200 meter ryggsim var hennes bästa placering. I somras var hon etta på samma sträcka.

YLE - 15 nov 18 kl. 05:01

300 fler bebisar kan födas i Karleby nästa år – mammor väntas välja Karleby då BB i Oulainen stänger

Nästa år kan antalet förlossningar på centralsjukhuset i Karleby (MÖCS) öka med flera hundra. Orsaken är att BB i Oulainen stänger och 300-400 mammor väntas välja Karleby i stället för universitetssjukhuset i Uleåborg..

YLE - 11 dec 18 kl. 12:03

Polisen letar efter man med anknytning till sexualbrottshärvan i Uleåborg - gav ut bild och signalement

Polisen söker fortfarande efter en 25-årig man som misstänks för delaktighet i sexualbrott riktade mot en under 15-årig flicka i Uleåborg. På tisdagen publicerade polisen också en bild på mannen..

YLE - 08 nov 18 kl. 05:15

Läkaren i Uleåborg och patienten i Vasa – Studenthälsan satsar på läkarbesök via videosamtal

I september startade Studenthälsan ett pilotprojekt som gör det möjligt för en läkare att undersöka patienter som finns i en annan stad. Det här sker via videokamera och datorskärm..

YLE - 05 dec 18 kl. 15:36

10 personer misstänkts för sexualbrott mot barn – det här vet vi om fallen i Uleåborg

Polisen i Uleåborg undersöker nu tre fall av misstänkta sexualbrott, där alla offer är flickor under 15 år. [link:https://yle.fi/uutiset/3-10540583;Tio personer är misstänkta, rapporterar Yle Uutiset.

YLE - 03 nov 18 kl. 16:06

Polisen söker försvunnen Vasabo

Den 67-åriga Vasabon Teuvo Kalervo Tikkanen har försvunnit. Han sågs senast på torsdagsmorgonen i Uleåborg. Polisen efterlyser tips..

YLE - 29 sep 18 kl. 18:36

KPV vände och vann mot decimerat AC Oulu – också HIFK knep livsviktiga tre poäng på bortaplan

Tabellettan KPV och -tvåan HIFK hade båda bortamatcher på schemat då omgången i fotbollens division 1 gick av stapeln på lördagen. Resultatet: Segrar för båda två – efter lite mer dramatik i Uleåborg..

YLE - 16 sep 18 kl. 14:25

Norrman vann FM-guld i orientering – stora juniorframgångar för Pargas IF, Solf IK tog historisk medalj

Anna Närhi och Olav Lundanes vann FM-guld i sprintorientering i Uleåborg i dag. Pargas IF har under helgen håvat in flera FM-guld på juniorsidan, medan Solf IK:s flickor knep föreningens första pallplats..

Nyan - 18 sep 18 kl. 08:00

Sex söker tjänsten som landskapsläkare

När ansökningstiden för tjänsten som landskapsläkare gick ut igår kl 16 hade följande sex personer sökt tjänsten: Emad Afrasiabi, Åbo. Mohmad Amer, Bagarmossen Sverige. Mattias Eld, Hedemora Sverige.

YLE - 16 sep 18 kl. 14:25

Stora juniorframgångar för Pargas IF i orienterings-FM

Anna Närhi och Olav Lundanes vann FM-guld i sprintorientering i Uleåborg i dag. Pargas IF har under helgen håvat in flera FM-guld på juniorsidan, medan Solf IK:s flickor knep föreningens första pallplats..

YLE - 11 sep 18 kl. 11:41

Lokal direktör vid vårdbolaget Pihlajalinna fick sparken efter prat om människoskräp

Vårdföretaget Pihlajalinnas vd i Uleåborg Riikka Moilanen fortsätter inte i sin tjänst efter att ha kallat mindre bemedlade människor för människoskräp, meddelar Pihlajalinna i ett pressmeddelande. Beslutet träder i kraft omedelbart..

YLE - 01 sep 18 kl. 18:20

HIFK tappade viktiga poäng i Uleåborg – Jaro tog hem österbottniska derbyt med klara siffror

Jaro tog sin andra raka och klara seger i rad då laget slog KPV på hemmaplan i fotbollsettan. Serieledarna HIFK gick däremot på ett tungt poängtapp borta mot AC Oulu..

YLE - 03 sep 18 kl. 05:21

Finsk-engelsk studie visar: Luftföroreningar och plötslig spädbarnsdöd kan ha ett samband

Universiteten i Uleåborg och Birmingham har undersökt 200 fall av plötslig spädbarnsdöd i Storbritannien. En motsvarande studie ska de närmaste åren genomföras med finskt material..

SVT - 25 aug 18 kl. 12:37

Världsmästerskapet i luftgitarr avgjort

Femton finalister från flera olika länder tog med sig sina osynliga gitarrer till scenen i Finlands fjärde största stad, Uleåborg..

Nyan - 09 aug 18 kl. 13:27

Mobilspelsmiljonär ägare till Africa I

Toni Fingerroos, 34, heter ägaren till lyxjakten Africa I, som tidigare i veckan besökte både Andersudde och Västra hamnen i Mariehamn. Ännu i går kväll låg den kvar norr om ÅSS. Fingerroos, som är från Uleåborg, är grundare och ägare till spelutvecklingsföretaget Fingersoft.

YLE - 13 aug 18 kl. 20:02

Ekenäs IF tappade segern men drygade ut tabelledningen efter en poäng i Uleåborg

Ekenäs IF kryssade mot AC Oulu i dagens enda match i fotbollsettan. EIF ledde länge med Akseli Ollilas mål men till slut måste serieledarna nöja sig med 1–1..

YLE - 17 jul 18 kl. 12:59

Anspråkslös Aho inväntar fet förlängning på sitt NHL-kontrakt: "Lagets framgång är saltet som ger de största kickarna"

NHL-stjärnan Sebastian Aho spenderar sommaren i Uleåborg i tränandets tecken. Fjolårssäsongen var en ren succé, och nu väntar med all sannolikhet ett nytt kontrakt med en rejäl löneökning. Aho sätter lagets framgång framom jagets och har klara mål inför nästa säsong: Carolina Hurricanes ska vara ett av topplagen i NHL..

YLE - 29 jun 18 kl. 17:00

Reser du norrut längs med kusten i sommar? Här är några restips för norra Österbotten, Uleåborg och Kemi!

Semester men utan idéer för en rolig resa? Tänkte du ta bilen eller tåget längs kusten norrut? Läs Egenlands tips på originella resmål och upplev något nytt!.

DI - 28 jun 18 kl. 10:23

Stora Enso överväger storinvestering

Massa- och pappersbolaget Stora Enso har påbörjat en förstudie och en utvärdering av miljöpåverkan, EIA, Environmental Impact Assessment, för en eventuell investering i Uleåborg i Finland..

YLE - 19 jun 18 kl. 20:14

Ruuskanen tre meter från EM-gränsen i första tävlingen på nästan två år: ”Märktes att jag inte tävlat på en stund”

Antti Ruuskanen är tillbaka. Efter att ha vilat hela 2017 gjorde spjutkastaren comeback på tisdagskvällen i ett kyligt och regnigt Uleåborg, där det längsta kastet mätte 76,91. Om en vecka ska det gå bättre, lovar han..

YLE - 16 jun 18 kl. 19:26

Rött kort och första förlusten för Ekenäs IF i fotbollsettan

Ekenäs IF åkte på sin första förlust i fotbollens division 1 den här säsongen. AC Oulu från Uleåborg for iväg med seriepoängen i matchen som spelades i soligt väder på lördag kväll på Centrumplan i Ekenäs..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.