Ule��borg

Monday, 20 August, 05:14

Nyheter om Ule��borg

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 17 jul 18 kl. 12:59

Anspråkslös Aho inväntar fet förlängning på sitt NHL-kontrakt: "Lagets framgång är saltet som ger de största kickarna"

NHL-stjärnan Sebastian Aho spenderar sommaren i Uleåborg i tränandets tecken. Fjolårssäsongen var en ren succé, och nu väntar med all sannolikhet ett nytt kontrakt med en rejäl löneökning. Aho sätter lagets framgång framom jagets och har klara mål inför nästa säsong: Carolina Hurricanes ska vara ett av topplagen i NHL..

YLE - 29 jun 18 kl. 17:00

Reser du norrut längs med kusten i sommar? Här är några restips för norra Österbotten, Uleåborg och Kemi!

Semester men utan idéer för en rolig resa? Tänkte du ta bilen eller tåget längs kusten norrut? Läs Egenlands tips på originella resmål och upplev något nytt!.

DI - 28 jun 18 kl. 10:23

Stora Enso överväger storinvestering

Massa- och pappersbolaget Stora Enso har påbörjat en förstudie och en utvärdering av miljöpåverkan, EIA, Environmental Impact Assessment, för en eventuell investering i Uleåborg i Finland..

YLE - 19 jun 18 kl. 20:14

Ruuskanen tre meter från EM-gränsen i första tävlingen på nästan två år: ”Märktes att jag inte tävlat på en stund”

Antti Ruuskanen är tillbaka. Efter att ha vilat hela 2017 gjorde spjutkastaren comeback på tisdagskvällen i ett kyligt och regnigt Uleåborg, där det längsta kastet mätte 76,91. Om en vecka ska det gå bättre, lovar han..

YLE - 16 jun 18 kl. 19:26

Rött kort och första förlusten för Ekenäs IF i fotbollsettan

Ekenäs IF åkte på sin första förlust i fotbollens division 1 den här säsongen. AC Oulu från Uleåborg for iväg med seriepoängen i matchen som spelades i soligt väder på lördag kväll på Centrumplan i Ekenäs..

YLE - 16 jun 18 kl. 19:26

Rött kort och första förlusten Ekenäs IF i fotbollsettan

Ekenäs IF åkte på sin första förlust i fotbollens division 1 den här säsongen. AC Oulu från Uleåborg for iväg med seriepoängen i matchen som spelades i soligt på lördag kväll på Centrumplan i Ekenäs..

YLE - 11 jun 18 kl. 06:27

Antti Ruuskanen klar för comeback – säsongsdebuterar om en vecka: "Skulle vara nöjd med en 80-metersbåge"

Kampen om spjutherraväldet i Finland hårdnar igen. Antti Ruuskanen meddelar på sin Facebook-sida att han äntligen är redo att tävla – comebacken sker i Uleåborg tisdagen den 19 juni. Målet?

Nyan - 08 jun 18 kl. 17:30

Här är de nya Ålandsambassadörerna

Bland hundratals sökande var det Pinja Papinsaari och Erik Kuhlefelt som fick världens bästa sommarjobb. Som influencers för Visit Åland ska de i sommar visa upp Åland på ett nytt sätt. Pinja Papinsaari och Erik Kuhlefelt ska skriva, filma och fota i två månaders tid.

YLE - 26 maj 18 kl. 08:54

Vargar, silvervatten och samtyckeslag debatteras på SFP:s partidag under helgen

Vargstammarna i Österbotten och Västnyland väntas bli föremål för debatt också under SFP:s partidag i Uleåborg. Svenska Yle har gått igenom motionerna och plockat ut dem som kan tänkas väcka mest diskussion. Hela tre av de 56 motionerna handlar om vargar..

YLE - 26 maj 18 kl. 08:54

Vargar, silvervatten och samtyckeslag debatteras på SFP:s partidag i helgen

Vargstammarna i Österbotten och Västnyland väntas bli föremål för debatt också under SFP:s partidag i Uleåborg. Svenska Yle har gått igenom motionerna och plockat ut dem som kan tänkas väcka mest diskussion. Hela tre av de 56 motionerna handlar om vargar..

Nyan - 28 maj 18 kl. 15:32

Torvalds redo för omval

Europaparlamentariker Nils Torvalds (Sfp) ställer upp för omval till EU-parlamentet. Torvalds meddelade om sin kandidatur under partidagen i Uleåborg. Parlamentsvalet hålls i maj 2019.

YLE - 28 maj 18 kl. 16:04

Kärpäts kalasvärvning: Juniorlejonens talangmaskin klar för spel i FM-ligan

De regerande FM-ligamästarna Kärpät presenterade på måndagen ett nyförvärv som heter duga. 19-årige juniorlöftet Aleksi Heponiemi är nämligen klar för spel i Uleåborg efter magiska insatser i den kanadensiska juniorligan WHL..

Nyan - 28 maj 18 kl. 09:15

Informella diskussioner för åländska politiker

Åländska politiker var på plats när Svenska folkpartiet på söndagen återvalde riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson från Jakobstad till ordförande. Det här blir Henrikssons tredje period som partiordförande, hon har lett partiet sedan sommaren 2016. På plats vid stämman i Uleåborg var från Åland centerns ordförande Veronica Thörnroos och liberalen Jonny Andersen.

YLE - 26 maj 18 kl. 16:15

SFP värvar finskspråkiga väljare via liberala värderingar - och vill inte sitta längst till höger i riksdagen längre

Genom att samlas i Uleåborg vill SFP vända sig till nya väljare. Partiet önskar också byta plats i riksdagens plenisal: att sitta längst till höger känns helt fel..

DI - 23 maj 18 kl. 13:13

NCC får order om att renovera finskt universitet

Byggbolaget NCC ska renovera ett campusområde i Uleåborg, Finland. Ordern har ett värde på runt 340 miljoner kronor och markarbetena har redan påbörjats. Projektet beräknas vara slutfört i juni 2020..

YLE - 17 maj 18 kl. 21:38

Hungriga tågpassagerare på Intercity-tåg till Helsingfors hotade försäljare för att få gratis mat

Restaurangvagnen på tåget IC 70 från Uleåborg till Helsingfors måste stängas på grund av två berusade män..

Nyan - 06 maj 18 kl. 14:48

MGF-duo klar för junior-FM

GYMNASTIK. 13-åriga Nora Karlsson och 12-åriga Smilla Berglund har båda kvalat in till junior-FM.
– Jag är jätteförvånad och väldigt glad, säger Smilla Berglund.

YLE - 17 apr 18 kl. 11:28

Hockeyfinalerna inleds i kväll – statistiken talar för Tappara

Finalserien mellan Kärpät och Tappara inleds på tisdagskvällen i Uleåborg. Kärpät vann grundserien men Tappara har varit bättre i inbördesmötena den här säsongen..

YLE - 08 apr 18 kl. 19:31

Segerfesten har bara börjat i Uleåborg – andra raka guldet i hamn för Kärpät

Efter tre raka bortasegrar ordnade Kärpät första hemmasegern i finalserien. Det var också startskottet för guldfesten..

YLE - 03 apr 18 kl. 20:18

Stekhet Lankinen nära att nolla Kärpät – HIFK knep tung semiseger direkt

Kevin Lankinen pekas ut som slutspelets hetaste målvakt. I semifinalstarten mot Kärpät imponerade han precis som resten av HIFK. Två snabba mål sänkte grundserievinnaren i Uleåborg..

YLE - 30 mar 18 kl. 18:17

VM verkar inte ligga högst på Puljujärvis lista – sommarträning med Aho lockar mer

Spekulationerna kring de finländska NHL-spelarnas deltagande i VM är i full gång. Trots att Edmonton Oilers missar slutspelet verkar Jesse Puljujärvi välja Uleåborg framom VM i Danmark..

YLE - 28 mar 18 kl. 20:14

Avgjort endast i Uleåborg – SaiPa och KalPa skrällde på bortais

Kärpät är efter onsdagens omgång det enda semifinalklara laget i ishockeyligans slutspel. Både SaiPa borta mot TPS och KalPa borta mot Tappara lyckades med bedriften att vinna på bortais och förlänga sina respektive säsonger med åtminstone ett dygn..

YLE - 01 jun 18 kl. 11:27

Mannen som dog i Vörå var från Uleåborg

Personen som dog i bilolyckan i Vörå i torsdags var en 40-årig man från Uleåborg. Olyckan inträffade när han försökte köra om en lastbil och tappade kontrollen..

YLE - 19 feb 18 kl. 05:00

Finland vill vara med bland Europas hetaste transportleder - Sverige tvekar

Finland vill ha allt fler järnvägsförbindelser och vägar med på EU:s karta över högst prioriterade transportleder. Därför har man i åratal samarbetat med Sverige för att få den så kallade Bottniska korridoren att bli en del av de transportkorridorer som EU-kommissionen stöder mest. Ifall man lyckas, kan EU gå in med en femtedel av investeringskostnaderna för transportleder på sträckan Helsingfors - Uleåborg - Torneå.

YLE - 10 maj 18 kl. 17:44

Det var 24 grader varmt i Uleåborg och det varma och torra vädret fortsätter

Årets värmerekord, 24 grader, uppmättes i Oulunsalo i Uleåborg i dag, meddelar Meteorologiska institutet och Foreca på Twitter..

YLE - 09 feb 18 kl. 11:39

Det blir ingen hamnstrejk - parterna godkände medlingsbud

Det blir ingen strejk i hamnarna i Åbo, Karleby, Nådendal, Raumo och Uleåborg. Parterna har godkänt det medlingsbud som lades fram av medlaren Jukka Ahtela natten mot fredag..

YLE - 09 feb 18 kl. 08:03

Nytt medlingsbud i hamnkonflikten - om budet inte godkänns hotar strejk på måndag

Det finns ett nytt medlingsbud i en konflikt som gäller lyftkransförare och hamntillsyningsmän i Åbo, Karleby, Nådendal, Raumo och Uleåborg..

YLE - 08 feb 18 kl. 15:43

Hamnarna förkastade medlingsbud - strejk hotar att bryta ut på måndag

Arbetsgivarsidan har förkastat medlingsbudet i den konflikt som berör hamnarna i Åbo, Nådendal, Raumo, Karleby och Uleåborg..

YLE - 07 feb 18 kl. 21:50

Medlingsbud i hamntvisten - riksförlikningsmannen vill ha parternas svar på torsdag

Riksförlikningsman Minna Helle meddelar att ett medlingsbud har getts i arbetstvisten i hamnarna. Tvisten gäller hamntillsyningsmän och kranförarna i hamnarna i Uleåborg, Åbo, Nådendal, Karleby och Raumo..

Blekinge Läns tidning - 22 jan 18 kl. 16:56

SHL-spelare i Finlands OS-lag

Örebros Sakari Manninen är uttagen i Finlands herrlag i ishockey till OS i Pyeongchang. Den 25-årige centern från Uleåborg har under sin första SHL-säsong gjort 22 poäng, 10 mål och 12 assist, på 36 matcher för tabellelvan Örebro.(TT).

BT - 22 jan 18 kl. 16:56

SHL-spelare i Finlands OS-lag

Örebros Sakari Manninen är uttagen i Finlands herrlag i ishockey till OS i Pyeongchang. Den 25-årige centern från Uleåborg har under sin första SHL-säsong gjort 22 poäng, 10 mål och 12 assist, på 36 matcher för tabellelvan Örebro.(TT).

YA - 22 jan 18 kl. 16:56

SHL-spelare i Finlands OS-lag

Örebros Sakari Manninen är uttagen i Finlands herrlag i ishockey till OS i Pyeongchang. Den 25-årige centern från Uleåborg har under sin första SHL-säsong gjort 22 poäng, 10 mål och 12 assist, på 36 matcher för tabellelvan Örebro.(TT).

Barometern - 22 jan 18 kl. 16:56

SHL-spelare i Finlands OS-lag

Örebros Sakari Manninen är uttagen i Finlands herrlag i ishockey till OS i Pyeongchang. Den 25-årige centern från Uleåborg har under sin första SHL-säsong gjort 22 poäng, 10 mål och 12 assist, på 36 matcher för tabellelvan Örebro.(TT).

Kristianstadsbladet - 22 jan 18 kl. 16:56

SHL-spelare i Finlands OS-lag

Örebros Sakari Manninen är uttagen i Finlands herrlag i ishockey till OS i Pyeongchang. Den 25-årige centern från Uleåborg har under sin första SHL-säsong gjort 22 poäng, 10 mål och 12 assist, på 36 matcher för tabellelvan Örebro.(TT).

Sydöstran - 22 jan 18 kl. 16:56

SHL-spelare i Finlands OS-lag

Örebros Sakari Manninen är uttagen i Finlands herrlag i ishockey till OS i Pyeongchang. Den 25-årige centern från Uleåborg har under sin första SHL-säsong gjort 22 poäng, 10 mål och 12 assist, på 36 matcher för tabellelvan Örebro.(TT).

SmålandsPosten - 22 jan 18 kl. 16:56

SHL-spelare i Finlands OS-lag

Örebros Sakari Manninen är uttagen i Finlands herrlag i ishockey till OS i Pyeongchang. Den 25-årige centern från Uleåborg har under sin första SHL-säsong gjort 22 poäng, 10 mål och 12 assist, på 36 matcher för tabellelvan Örebro.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 18 kl. 16:56

SHL-spelare i Finlands OS-lag

Örebros Sakari Manninen är uttagen i Finlands herrlag i ishockey till OS i Pyeongchang. Den 25-årige centern från Uleåborg har under sin första SHL-säsong gjort 22 poäng, 10 mål och 12 assist, på 36 matcher för tabellelvan Örebro. I Finlands matcher in.

YLE - 13 jan 18 kl. 08:01

Givakt presidentkandidater! Också norra Finland röstar i valet

Presidentvalsdebatten har kretsat för mycket kring södra Finland. Vi i norr röstar också. Det är budskapet i Uleåborg inför presidentvalet..

YLE - 02 jan 18 kl. 19:56

Hela familjen flyttade efter sonens ishockeyintresse till Vasa – " Nog skulle jag vilja bli proffsspelare"

För familjen Pernu var beslutet att flytta från Uleåborg till Vasa för att stöda den 15-åriga sonen Jeres hobby sist och slutligen enkel. Juniorhockeyspelarna söker för det mesta större utmaningar med byte av lag..

Affärsvärlden - 04 jan 18 kl. 12:04

Bonava säljer 56 hyreslägenheter i Finland

Bostadsutvecklaren Bonava sålde den 29 december 56 hyreslägenheter i finska Uleåborg till investeraren TA-Yhtemä..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.