USA-räntor

Monday, 15 October, 11:09

Nyheter om USA-räntor

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 05 okt 18 kl. 06:28

Räntor och valutor: Avvaktande i väntan på USA-jobbsiffror

Asienbörserna står på minus på fredagen (Kina fortsatt stängt), medan USA-räntorna och dollarn visat en trevande utveckling. Den tioåriga statsobligationen är kvar på 3,19 procent inför USA-jobbrapporten.  .

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 10:30

Euroområdets avkastningskurvor talar för ekonomisk expansion

En typisk avkastningskurva för ett land visar centralbankens dagslåneränta (som representerar dagliga lån mellan banker) och räntorna på alla statsobligationer, med löptider från en månad till 10, 30, 50 år – eller mer. Vanligtvis anser analytiker att en ”brant” avkastningskurva, som innebär att räntan för lån med lång löptid är högre än lån med kort löptid, är ett gott tecken för ekonomin. Under den senaste tiden har USA:s avkastningskurva blivit plattare eftersom gapet mellan de långsiktiga och kortsiktiga räntorna har blivit mindre.

DI - 04 okt 18 kl. 15:14

Räntor tynger inför NY-öppning, Eli Lilly stiger

Ränteuppgången i USA, som spred sig till Europa, väntas sätta press på de amerikanska börserna i torsdagens inledande handel..

DI - 04 okt 18 kl. 11:11

Europaräntorna fortsätter följa USA upp

Europaräntorna följer USA upp på torsdagen och stiger överlag, med tyska räntor 5-6 punkter upp, samtidigt som börserna står på minus..

DI - 04 okt 18 kl. 06:23

Räntor och valutor: Amerikansk statistik stärker dollarn

USA-räntorna steg kraftigt efter svensk stängning på onsdagen medan dollarn stärktes mot andra valutor. Till ränteuppgången bidrog stark amerikansk statistik och uttalanden från Fed-företrädare..

DI - 02 okt 18 kl. 06:18

Stabila USA-räntor – dollarn något ner

Amerikanska statspappersräntor har endast noterat obetydliga nettorörelser efter den svenska marknadens stängning på måndagen, dollarn handlas samtidigt något starkare mot euron men marginellt svagare mot japanska yen..

DI - 01 okt 18 kl. 06:58

Räntor och valutor: Högre USA-räntor

Veckan inleds med blandade besked, där Nafta uppges ha räddats i helgen men där handelskonflikten mellan USA och Kina samtidigt tycks börja påverka företagens sentiment mer tydligt. .

PrivataAffärer - 11 sep 18 kl. 06:00

Investerarna blir allt defensivare

Samtidigt som vissa marknader fortfarande utvecklas starkt har ett antal börser börjat visa tecken på svaghet. Eftersom det samtidigt börjar synas ”en begynnande konjunkturell inbromsning i flera geografier” är bilden och signalerna från aktiemarknaderna något motstridiga, menar David Karlsson som sammanfattar börstendenserna just nu i en intervju på bankens hemsida. Marknader som fortfarande utvecklas starkt är till exempel USA och Sverige, medan Tyskland är ett exempel på en inbromsande marknad.

DI - 27 sep 18 kl. 06:38

Räntor och valutor: Dollarn svagare efter Fed

USA-räntorna sjönk efter svensk stängning på onsdagen sedan Federal Reserve som väntat höjt räntan samtidigt som dollarn tappade mot flertalet andra valutor. Fed höjde styrräntan, målnivån för dagslåneräntan Fed funds, till ett intervall mellan 2,00 och 2,25 procent. Målet var tidigare mellan 1,75 och 2,00 procent..

DI - 26 sep 18 kl. 16:23

Räntor och valutor: Dollarn stärks inför Fed-besked

Europeiska räntor pekade svagt nedåt på onsdagen samtidigt som euron tappade mot dollarn. USA-räntorna handlades sidledes inför kvällens räntebesked från Federal Reserve, som väntas bli ytterligare en höjning..

DI - 26 sep 18 kl. 10:16

Räntor och valutor: Små rörelser i väntan på Fed

Europeiska räntor pekar svagt nedåt i onsdagens förmiddagshandel samtidigt som euron har tappat lite mot dollarn. USA-räntorna sjunker också inför kvällens räntebesked från Federal Reserve, som väntas bli ytterligare en höjning..

DI - 26 sep 18 kl. 06:15

Räntor och valutor: USA-räntorna i sidled

USA-räntorna går sidledes inför Fed-beskedet på onsdagen, med den tioåriga statsobligationen på 3,09 procent. Dollarn har tappat något mot yenen och euron. Asienbörserna är överlag svagt upp.

PrivataAffärer - 06 sep 18 kl. 11:08

Kronan tar tillbaka en del av tappet mot euro och dollar

Vid 10.15-tiden är kronan 4 öre svagare mot euron och 2 öre svagare mot dollarn. Den svenska tvåårsräntan är nu i stället upp 1 punkt till -0,47 procent och tioårsräntan är ned 1 punkt till 0,54 procent.

DI - 25 sep 18 kl. 16:39

Räntor och valutor: Räntor på uppåtgående

Europaräntorna steg något på tisdagen, medan oljepriset klättrade längre upp över 80-dollarsnivån och börserna stod på plus. USA-räntorna stiger inför Fed-beskedet. .

DI - 25 sep 18 kl. 06:43

Räntor och valutor: Starkare dollar inför Fed-besked

Dollarn stärktes efter svensk stängning på måndagen och handlas på tisdagsmorgonen omkring 1:17 mot euron och 112:87 mot yenen.  Marknaden fortsatte smälta senaste utvecklingen i handelsdispyten mellan Kina och USA. .

PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 15:00

Chefsstrategen: Uppåttrenden fortsätter

Uppåttrenden förblir intakt och inte minst svenska investerare har anledning att glädjas åt augusti eftersom avkastningen under månaden överstigit 6 procentenheter, även om en stor del var en effekt av den svaga kronan. I strategin för september höjer Nordea aktier till övervikt igen två månader efter nedgraderingen till neutral den 1 juli. – Det främsta skälet var att risksidan hade ökat under början av sommaren.

DI - 21 sep 18 kl. 16:25

Räntor och valutor: Pundet pressas efter Mays uttalande

Europaräntorna avslutade veckan ned medan USA-räntorna gick sidledes. .

DI - 21 sep 18 kl. 06:26

Räntor och valutor: Amerikanska tioåringen stabilt över 3 procent

USA-räntorna har varit stabila efter svensk stängning på torsdagen samtidigt som dollarn har tappat ytterligare mot euron. Mot yenen har dollarn dock stärkts..

DI - 20 sep 18 kl. 06:10

Räntor och valutor: USA-räntor backar

Amerikanska statspappersräntor har sjunkit svagt efter den svenska marknadens stängning på onsdagen, dollarn handlas samtidigt något svagare mot euron och japanska yen..

PrivataAffärer - 24 aug 18 kl. 11:32

Hernhag: Fem investmentbolag för portföljen

Lena: Hej Marcus! Kan du nämna fem investmentbolag att ha i en aktieportfölj? Vad tror du om Swedish Match och Nibe framöver, värda att ha i portföljen?

DI - 18 sep 18 kl. 16:32

Räntor och valutor: Marknaden skakar av sig handelshot

Handelskonflikten mellan USA och Kina har eskalerat kraftigt i inledningen på veckan, men även på tisdagen tog marknaden det med relativt små nettorörelser. .

DI - 18 sep 18 kl. 06:38

Räntor och valutor: Små valutareaktioner på Trumps tullbesked

Dollarn var något lägre på tisdagsmorgonen efter att initialt ha stärkts lite sedan USA annonserat nya importtullar på kinesiska varor. .

DI - 17 sep 18 kl. 06:39

Räntor och valutor: Dämpad aktivitet när Tokyobörsen håller stängt

Veckan inleds med ett lite negativt sentiment, där Asienbörserna sjunkit i spåren av uppgifter om att USA ändå ska gå vidare med Kina-tullar. .

DI - 14 sep 18 kl. 06:39

Räntor och valutor: Dollarn tappar

Dollarn var en aning svagare på fredagen efter att valutan tappat på torsdagen efter en inflationssiffra för augusti som var svagare än väntat och positiva tecken i handelskonflikten mellan USA och Kina. .

DI - 13 sep 18 kl. 06:08

Räntor och valutor: USA-räntor stiger svagt

Amerikanska statspappersräntor har stigit svagt efter den svenska marknadens stängning, dollarn handlas samtidigt något svagare mot euron men samtidigt något högre mot japanska yen..

DI - 13 sep 18 kl. 16:37

Räntor och valutor: Draghi drog upp euron

Europaräntorna steg överlag och euron stärktes på torsdagen, med stöd av lägre KPI-utfall än väntat i USA och kommentarer från ECB-chefen Mario Draghi..

DI - 12 sep 18 kl. 10:35

Räntor och valutor: Italienska räntor uppåt

Dollarn handlades sidledes på onsdagen med fortsatt osäkerhet kring läget i handelsförhandlingarna mellan USA och Kanada. .

DI - 12 sep 18 kl. 06:33

Räntor och valutor: USA-räntorna kvar på högre nivå

USA-räntorna har planat ut på en högre nivå på onsdagen, med den tioåriga statsobligationen på 2,97 procent efter att ha vänt vid 2,98 procent. Dollarn har tappat något mot yenen men stärkts marginellt mot euron under morgonen..

DI - 11 sep 18 kl. 16:45

Räntor och valutor: Svagt tapp för kronan

Räntorna steg överlag på tisdagen. Dollarn tappade mot yenen men stärktes något mot euron medan börserna vek ned.  Uppgifter om att Nordkoreas ledare Kim Jong-Un bett om ett nytt möte med USA:s president sågs initialt som positivt.

DI - 11 sep 18 kl. 06:43

Räntor och valutor: Kronan tappar

USA-räntorna har stigit svagt efter svensk stängning på måndagen och dollarn har stärkts mot yenen.  Nordkoreas ledare Kim Jong-un har bett om ett nytt möte med USA:s president meddelade Vita huset på måndagen och uppgav att USA redan på gång med att organisera ett andra möte mellan de två ledarna..

DI - 05 sep 18 kl. 06:36

Räntor och valutor: USA-räntorna klättrar

USA-räntorna handlas fortsatt på högre nivåer på onsdagen i spåren av ett starkt ISM-utfall, med den tioåriga statsobligationen på 2,90 procent. .

DI - 04 sep 18 kl. 11:03

Räntor och valutor: Dollarn stärks

Europaräntorna handlas överlag högre på tisdagen, med tyska räntor 1-2 punkter upp. Även USA-räntorna stiger när handeln kommer i gång efter Labor Day, och dollarn har stärkts relativt kraftigt till 111:50 mot yenen och 1:1560 mot euron under förmiddagen. Dollarindex är upp 0,4 procent..

DI - 04 sep 18 kl. 06:10

Räntor och valutor: Kronan stärks något

Amerikanska räntor rör sig knappt i tisdagens asiatiska handel och dollarn är stabil, efter att USA-marknaderna varit "långlediga" på grund av Labor Day-firande på måndagen. Den tioåriga USA-räntan noteras på oförändrade 2,86 procent. .

DI - 04 sep 18 kl. 16:36

Räntor och valutor: Stark statistik lyfter räntorna

Europaräntorna var överlag upp på tisdagen, och även USA-räntorna steg när handeln kom i gång efter Labor Day, med stöd av starka data. .

DI - 20 jul 18 kl. 14:57

Trump: Kina och EU har manipulerat sina valutor

Kina, EU och andra har manipulerat sina valutor och räntor lägre, medan USA har höjt räntorna och dollarn stärkts mer och mer, vilket försvagat USA:s konkurrenskraft. Det twittrar USA:s president Donald Trump på fredagen..

DI - 31 aug 18 kl. 06:42

Räntor och valutor: USA-räntor på lägre nivåer

Det negativa marknadssentimentet fortsätter på fredagen, där även tillväxtländernas valutor drabbats. Asienbörserna inledde ned överlag, samtidigt som USA-räntorna handlas på lite lägre nivåer. Dollarn går däremot i stort sidledes mot yenen och euron.

PrivataAffärer - 16 jul 18 kl. 13:06

Blackrock: Dags att stabilisera portföljen

Det anser Blackrock Investment Institute som i dagarna publicerat sin halvårsrapport, Global Investment Outlook – Midyear 2018 som analyserar investeringslandskapet, ur både ett bakåt- och framåtblickande perspektiv. Ett sätt att på sikt stabilisera portföljen är att investera hållbart inom tematiska investeringar, samt att öka AI-investeringarna i portföljen, skriver Richard Turnill, global chefsstrateg på Blackrock i rapporten. De handelsmässiga motsättningarna mellan USA och Kina ökar under det närmaste halvåret.

DI - 28 aug 18 kl. 16:36

Räntor och valutor: Nytt kronras efter försvagad detaljhandel

Dollarn försvagades mot andra valutor på tisdagen, drivet av ökad riskaptit efter att USA och Mexiko enats om nytt handelsavtal. Den svenska kronan försvagades samtidigt till nya bottennivåer för året efter oväntat svaga detaljhandelsdata för juli. Europeiska statspappersräntor rörde sig samtidigt oregelbundet med små uppgångar vid svensk stängning..

DI - 29 aug 18 kl. 06:01

Räntor och valutor: USA-räntorna stabila

Amerikanska statspappersräntor har endast noterat marginella nettorörelser efter den svenska marknadens stängning på tisdagen, dollarn handlas samtidigt något starkare mot euron och japanska yen jämfört med på tisdagseftermiddagen..

DI - 28 aug 18 kl. 06:24

Räntor och valutor: Mexiko-avtal trycker upp räntor

USA-räntorna fortsatte svagt uppåt efter svensk stängning på måndagen sedan beskedet om att president Trump nått ett handelsavtal med Mexiko ökat efterfrågan på mer riskfyllda tillgångar på bekostnad av räntepapper. .


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.