USA-räntor

Wednesday, 22 August, 03:51

Nyheter om USA-räntor

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 09 aug 18 kl. 06:36

Räntor och valutor: USA-räntor ner efter stark auktion

Amerikanska statspappersräntor har sjunkit tillbaka något i längre löptider efter den svenska marknadens stängning på onsdagen, dollarn handlas samtidigt något svagare mot andra större valutor..

DI - 08 aug 18 kl. 06:58

Räntor och valutor: Stigande USA-räntor och starkare euro

Börserna i Asien stiger på onsdagsmorgonen med undantag för Kina efter att USA meddelat att de kommer införa den tidigare aviserade andra omgången handelstullar mot Kina till ett värde om 16 miljarder dollar. .

DI - 06 aug 18 kl. 06:17

Räntor och valutor: Kinas yuan stärks efter nya krav

Amerikanska statspappersräntor fortsatte svagt nedåt i USA-handeln efter den svenska marknadens stängning på fredagen. Dollarn handlades samtidigt något starkare mot euron, men nära oförändrat mot japanska yen..

DI - 20 jul 18 kl. 14:57

Trump: Kina och EU har manipulerat sina valutor

Kina, EU och andra har manipulerat sina valutor och räntor lägre, medan USA har höjt räntorna och dollarn stärkts mer och mer, vilket försvagat USA:s konkurrenskraft. Det twittrar USA:s president Donald Trump på fredagen..

PrivataAffärer - 16 jul 18 kl. 13:06

Blackrock: Dags att stabilisera portföljen

Det anser Blackrock Investment Institute som i dagarna publicerat sin halvårsrapport, Global Investment Outlook – Midyear 2018 som analyserar investeringslandskapet, ur både ett bakåt- och framåtblickande perspektiv. Ett sätt att på sikt stabilisera portföljen är att investera hållbart inom tematiska investeringar, samt att öka AI-investeringarna i portföljen, skriver Richard Turnill, global chefsstrateg på Blackrock i rapporten. De handelsmässiga motsättningarna mellan USA och Kina ökar under det närmaste halvåret.

DI - 03 aug 18 kl. 16:30

Räntor och valutor: Tapp för dollarn – Europaräntorna sjönk

Dollarn tappade och europeiska räntor sjönk, medan Italien gick åt motsatt håll efter ny politisk oro. Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 157.000 personer i juli.

DI - 01 aug 18 kl. 20:30

Räntor och valutor: Dollarn försvagas något efter Fed-beskedet

Dollarn försvagas något mot andra valutor efter Federal Reserves räntebesked på onsdagskvällen, USA-räntorna noterar samtidigt endast blygsamma rörelser. .

DI - 30 jul 18 kl. 06:52

Räntor och valutor: Japanska yenen tappar mot dollarn

Marknaderna inleder veckan avvaktande inför veckans räntebesked från USA, Storbritannien samt Japan. .

PrivataAffärer - 04 jul 18 kl. 07:29

Carnegie minskar risken i portföljerna

Ett handelskrig som snarare ökar än avtar kan komma att slå mot bolagens vinster och därmed även tillväxten i världen. Intensiteten i åtgärder och motåtgärder fortsätter sannolikt fram till det amerikanska mellanårsvalet i november, Från stål- och aluminiumtullar har handelskriget spridit sig till biltullar och eventuella nya tullar mot Kina, som också är målet för Trumps retorik. Den amerikanska ekonomin är dock stark men Carnegie Private Banking anser att ekonomin växer över sin potential, samtidigt som den nye Fedchefen Jerome Powell talar om ännu högre räntor och snabbare räntehöjningstakt än tidigare.

DI - 27 jul 18 kl. 16:39

Räntor och valutor: Kronan tappar efter svaga detaljhandelssiffror

Europeiska statspappersräntor handlades generellt upp i längre löptider på fredagen, samtidigt som euron stärktes mot dollarn. USA-räntorna handlades sidledes..

DI - 02 jul 18 kl. 16:50

USA-räntor upp efter ISM-statistik

Räntorna visade en lite blandad utveckling i veckans inledande handel, samtidigt som dollarn stärktes mot euron. Fokus låg på inköpschefsindex med tecken på att handelskonflikten ger ett mer markerat negativt avtryck. .

DI - 27 jul 18 kl. 06:04

Räntor och valutor: Högre USA-räntor efter dämpad handelsoro

Amerikanska statspappersräntor har stigit 1-3 punkter, mest i längre löptider, efter den svenska marknadens stängning på torsdagen. Dollarn handlas samtidigt något starkare mot euron, men nära oförändrat mot japanska yen..

PrivataAffärer - 29 jun 18 kl. 10:00

Chefsstrategen ser mindre aktievänligt investeringsklimat

Nordea menar att juni markerade ett visst brott på den starka trenden under våren på världens marknader. Men det första halvåret har ändå varit hyggligt med en avkastning för globala aktier på runt 8 procentenheter. Nu börjar dock frågetecknen hopa sig.

Dagens PS - 29 jun 18 kl. 10:39

Räntan och dollarn – roten till det onda

Kristofer Berggren, analytiker på CMC Market, berättar hur Fed, USA:s centralbank, ställer till problem för världens tillväxtmarknader, så kallade emerging markets, och redogör för de nya tillväxtmarknaderna, frontier markets. Öppna ett kostnadsfritt konto hos CMC Markets och börja handla valutor i dag Det är få som missat att räntorna börjat stiga i USA och att den amerikanska dollarn (USD) stärkts kraftigt mot en mängd valutor. De så kallade tillväxtmarknaderna (emerging markets) har en relativt stor exponering mot den amerikanska dollarn och räntan på grund av att de har skulder i dollar.

DI - 26 jul 18 kl. 10:56

Räntor och valutor: Nytt hopp om handeln lyfter euron

Euron stärkts under onsdagskvällen och handlades sidledes på torsdagen efter att USA:s president Donald Trump och EU-kommissionens president Jean-Claude Juncker kommit överens om att försöka lätta på de transatlantiska handelsspänningarna..

DI - 29 jun 18 kl. 07:04

Fondproffset: Så hittar du guldkornen på pressade tillväxtmarknader

Tillväxtmarknader världen över är satta under hård press av stark dollar, USA:s tullhot och stigande räntor. Men bilden är inte entydig. Det finns gott om exempel där man fortfarande kan hitta styrka bakom den negativa trenden, säger Cathrine Gether, portföljförvaltare för Skagen Fonders tillväxtfond Kon-Tiki, som tipsar om tre favoriter..

DI - 26 jul 18 kl. 06:44

Räntor och valutor: Euron stärkt efter handelssamtal

Euron stärktes under onsdagskvällen och handlas sidledes under morgonen efter att USA:s president Donald Trump och EU-kommissionens president Jean-Claude Juncker kommit överens om att lätta på de transatlantiska handelsspänningarna. .

DI - 25 jul 18 kl. 16:28

Räntor och valutor: Stillsamt inför handelssamtal mellan EU och USA

Europeiska statspappersräntor noterade endast obetydliga rörelser på onsdagen samtidigt som euron handlades svagt lägre mot dollarn. Inkommande data hamnade lite i skymundan när marknadsaktörer avvaktade besked från EU och USA:s handelsmöte i Washington samt eventuell ny guidning från ECB efter torsdagens penningpolitiska möte..

DI - 24 jul 18 kl. 06:40

Räntor och valutor: USA-räntor planade ut – fortsatt stark yen

USA-räntorna steg successivt under måndagen och har därefter planat ut på en högre nivå, med den tioåriga statsobligationen på 2,95 procent. Dollarn går i stort sidledes..

DI - 23 jul 18 kl. 16:31

Räntor upp – starkare yen

Japanska räntor steg och yenen stärktes initialt på måndagen i spåren av spekulationer om ändrad BOJ-policy. Även Europaräntorna och USA-räntorna steg sedan successivt, med den tyska tioåringen 2 punkter upp, och den amerikanska 3 punkter högre på 2,92 procent. .

DI - 23 jul 18 kl. 11:14

Räntor och valutor: Japans yen starkare

Europaräntorna visar små rörelser i veckans inledande handel, med tyska räntor 1-2 punkter upp, medan japanska räntor stiger och yenen stärks i spåren av spekulationer om ändrad BOJ-policy. USA-räntorna visar små rörelser, och dollarn tappar lite mot euron.  .

Cornucopia - 19 jun 18 kl. 09:00

Riksbanken gör SAMP/T-luftvärnet miljarder dyrare

Riksbankens ovilja att införa korrekta styrräntor i Sverige har gjort Sveriges anskaffning av medelräckviddigt luftvärn miljarder dyrare. Det franska-italienska SAMP/T-luftvärnet har nu ökat med över en miljard kronor i pris.EldE 97 Robot 97 Homeing All The Way Killer (HAWK).

DI - 20 jul 18 kl. 15:21

Bullard: Amerikanska räntor höga internationellt sett

Räntorna i USA är låga historiskt sett men höga i ett internationellt perspektiv. Det sade Federal Reserves chef i St. Louis, James Bullard, på fredagen enligt Bloomberg News.

DI - 20 jul 18 kl. 06:36

Räntor och valutor: Trumps Fed-kritik sänker dollarn

USA-räntorna handlas på något lägre nivåer och dollarn är svagare mot såväl euro som yen på fredagen. Yuanen tappar ytterligare och Asienbörserna är ned. .

Dagens PS - 15 jun 18 kl. 12:52

”Strutsmentaliteten kring ränterisker är farlig”

Det är inte så få gånger de senaste åren man hört delvis insiktsfulla, men samtidigt väldigt naiva, kommentarer kring nuvarande räntenivåer. Insikten består i att högre räntor skulle sänka den svenska ekonomin, det naiva består i tron att det inte kan ske – för då går ju allt åt skogen. Räntor är faktiskt mer spännande än man tror, för räntan är de facto priset på pengar.

DI - 19 jul 18 kl. 16:39

Räntor och valutor: Svagare pund efter rapport

Europaräntorna sjönk något på torsdagen, med tyska räntor 1 punkt ned, och börserna var överlag på minus. USA-räntorna steg initialt men vände ned under eftermiddagen med små nettoförändringar..

DI - 19 jul 18 kl. 11:03

Räntor och valutor: Pundet pressas nedåt

Europaräntorna handlas överlag svagt upp på torsdagen, med tyska räntor 1 punkt högre. Europabörserna är mestadels ned och oljan har fallit.  USA-räntorna steg på onsdagskvällen och har fortsatt lite högre i den europeiska handeln.

DI - 15 jun 18 kl. 18:01

Stockholmsbörsen: Nedåt med H&M i botten

Stockholmsbörsen backade på fredagen. Banksektorn tyngdes i spåren av lägre räntor medan H&M tappade efter släppta försäljningssiffror. En upptrappad handelskonflikt mellan USA och Kina hämmade riskaptiten.

DI - 18 jul 18 kl. 11:54

Räntor och valutor: Svaga KPI-siffror sänker pundet

Det brittiska pundet sjunker efter svagare KPI-siffror än väntat. Dollarn stärks på onsdagsförmiddagen medan USA-räntor pekar knappt ned och europeiska räntor handlas blandat med små rörelser. .

DI - 17 jul 18 kl. 10:59

Räntor och valutor: Dollarn tappar mot euron inför Fed-besked

USA-räntorna handlas sidledes på tisdagsmorgonen med tioåringen vid 2,86 procent. Dollarn har försvagats något mot euron..

DI - 17 jul 18 kl. 06:32

Räntor och valutor: Trevande inför Fed-chefens besked

USA-räntorna sjönk tillbaka något i den sena handeln på måndagen, men har åter vänt svagt uppåt i den asiatiska handeln på tisdagen med den tioåriga statsobligationen på 2,87 procent. .

DI - 16 jul 18 kl. 06:51

Räntor och valutor: Kronan stärks mot euron och dollarn

USA-räntorna har dragit nedåt efter helgen medan kronan stärkts något gentemot dollar och euro, sedan fredagseftermiddagen. Under måndagen har Japan helgstängt..

DI - 12 jul 18 kl. 06:55

Räntor och valutor: Stärkt dollar efter positiv PPI

Dollarn stärktes under onsdagskvällen och handlas sidledes under torsdagsmorgonen. Asiatiska börser stiger efter gårdagens fall i samband med hot om nya amerikanska handelstullar. USA-räntor handlas en knapp punkt högre..

DI - 11 jul 18 kl. 16:52

Räntor och valutor: Handelskonflikten sätter prägel

Handelskonflikten satte återigen tonen för marknaderna efter att USA meddelat under onsdagsmorgonen att de avser införa 10-procentiga tullar på kinesiska varor till ett årligt importvärde om 200 miljarder dollar. .

DI - 11 jul 18 kl. 10:50

Europeiska räntor sjunker med upptrappat handelskrig

Handelskonflikten sätter återigen tonen för marknaderna efter att USA meddelat under att man avser införa 10-procentiga tullar på kinesiska varor till ett årligt importvärde om 200 miljarder dollar. .

DI - 11 jul 18 kl. 06:59

Räntor och valutor: Starkare dollar efter handelshot

Dollarn stärktes mot yenen, yuanen och australiendollarn på onsdagen efter att USA meddelat att man avser införa 10-procentiga tullar på kinesiska varor till ett årligt importvärde om 200 miljarder dollar. .

DI - 29 maj 18 kl. 14:24

Stockholmsbörsen: Storytel lyfter efter köprek

 De europeiska börserna fortsatte nedåt på tisdagen. Den italienska oron tilltog efter att London öppnat efter helgstängt och USA också är på väg tillbaks efter ledighet. Framför allt har italienska räntor med kortare löptider rusat..

DI - 10 jul 18 kl. 06:52

Räntor och valutor: Fortsatt uppåt för kronan

USA-räntorna steg svagt efter vår stängning på måndagen samtidigt som dollarn fortsatte att stärkas mot yenen. .

DI - 09 jul 18 kl. 06:59

Räntor & valutor: Försiktigt uppåt för kronan

USA-räntorna har dragit uppåt efter helgen medan kronan stärkts ett par till tre ören gentemot dollar och euro, sedan fredagseftermiddagen..

Dagens PS - 23 maj 18 kl. 09:47

Riksbanken: Här är största risken för Sverige

Hushållens höga och växande skuldsättning fortsätter att utgöra den största risken för svensk ekonomi. Skuldsättningen har ökat under lång tid och beror bland annat på att bostadsmarknaden fungerar dåligt och på att skattesystemet inte är väl utformat ur ett finansiellt stabilitetsperspektiv. Det är därför viktigt att fortsätta med åtgärder som minskar riskerna och ökar motståndskraften i hushållssektorn inom framförallt dessa politikområden.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.