USA-räntor

Sunday, 20 January, 04:20

Nyheter om USA-räntor

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 29 dec 18 kl. 13:25

Sämsta amerikanska börsåret sedan finanskrisen - sämsta svenska sedan 2011

2018 blev det sämsta amerikanska börsåret sedan finanskrisens 2008, och det sämsta svenska och europeiska börsåret sedan skuldkrisen 2011. Återstår att se vad den pågående gryende krisen kommer att kallas framöver. Trumpåren?

DI - 09 jan 19 kl. 06:31

Räntor och valutor: USA-räntor stiger på ökad riskvilja

USA-räntorna steg efter svensk stängning i går efter tecken på att riskhumöret förbättras samtidigt som dollarn stärktes efter att ha tappat mot yenen i den europeiska handeln..

DI - 08 jan 19 kl. 10:20

Räntor och valutor: Europaräntorna stiger i förmiddagshandeln

Europaräntorna stiger i tisdagens förmiddagshandel samtidigt som de europeiska börserna pekar uppåt då investerare inväntar nyheter från de pågående handelssamtalen mellan USA och Kina i Peking. En oväntad, och bred nedgång i den tyska industriproduktionen har inte lyckats dämpa humöret..

DI - 27 dec 18 kl. 06:34

Trump bidrog till häftiga svängar på börsen under julen

Amerikanska statspappersräntor fortsatte sjunka något, främst i kortare löptider, i USA-handeln på fredagskvällen, samtidigt som Wall Street mer verkade förbereda sig för Armageddon än jul. Dollarn stärktes samtidigt något mot såväl euron som japanska yen..

PrivataAffärer - 21 dec 18 kl. 06:00

Experterna om börsen nästa år

Privata Affärer ställde fyra frågor till två experter om vad de tror om börsen nästa år. Frågorna var hur storbolagsindexet utvecklas nästa år, samt vilka som är de bästa – och sämsta – aktierna inför 2019. Dessutom bad vi efter en personlig kommentar om året 2019.

Dagens PS - 21 dec 18 kl. 09:00

Expertduons dom: Så går börsen 2019

Upp eller ned? Här är svaret. Kolla även vilka aktier som får köptips och vilka branscher du bör undvika.

Dagens PS - 21 dec 18 kl. 09:00

Expertduons dom: Så går börsen 2019

Upp eller ned? Här är svaret. Kolla även vilka aktier som får köptips och vilka branscher du bör undvika.

DI - 04 jan 19 kl. 14:47

Räntor och valutor: Ränta upp på jobbrapport

Dollarn stärktes och USA-räntorna steg ett par punkter efter publiceringen av amerikanska jobbdata för december..

PrivataAffärer - 19 dec 18 kl. 16:57

Lyft för guld inför Fed

Högre räntor tenderar att minska efterfrågan på ädelmetaller och priset på guld korresponderar därför tydligt med räntepolitiken, framför allt i USA. Indikationer om att Fed blir mer duvaktiga kan därför leda till, förutom en svagare dollar, högre guldpris. ”Guldoptimisterna kommer att leta efter tecken på att antalet räntehöjningar 2019 reduceras, eller att höjningarna helt enkelt fördröjs in i det första halvåret 2019”, skriver analytiker vid Zaner Precious Metals i ett kundbrev på onsdagen enligt Marketwatch.

DI - 04 jan 19 kl. 06:58

Amerikanska och japanska räntor sjunker, dollarn mer stabil

USA-räntorna sjunker efter att inköpschefsindex för industrin kommit in svagare än väntat och oron växer efter Apples vinstvarning på onsdagen..

DI - 02 jan 19 kl. 16:49

Sjunkande räntor präglar årets första handelsdag

Första handelsdagen på året präglades av sjunkande räntor i USA och Europa, samtidigt som världsbörserna sjönk på bred front..

DI - 02 jan 19 kl. 06:36

Räntor & valutor: Trevande inledning på nya året

Asienbörserna är överlag ned på onsdagen efter svaga Kina-data, medan Tokyo har fortsatt helgstängt. USA-börserna steg på måndagen men terminerna pekar ned inför årets första handelsdag. .

PrivataAffärer - 14 dec 18 kl. 10:16

Handelsbanken: Tillväxtmarknader lockar inför 2019

Det är i den senaste upplagan av Handelsbankens ”Fokus Placeringar” som allokeringschefen Johann Guggi konstaterar att stigande räntor och handelskrig gör att inställningen till aktiemarknaden blir mer försiktig. Handelsbanken har också justerat ner aktievikten i Multi Asset-portföljerna i december. ”Vårt huvudscenario för den närmaste tiden är att riskninvån fortsätter att vara förhöjd på de finansiella marknaderna”, skriver han.

DI - 14 dec 18 kl. 06:40

Förnyad marknadsoro efter svag statistik från Kina

Amerikanska statspappersräntor noterade endast marginella rörelser i USA efter den svenska marknadens stängning på torsdagen, men sjunker därefter något i den asiatiska fredagshandeln. Dollarn har handlats något oregelbundet mot andra större valutor under natten men noteras marginellt starkare på fredagsmorgonen än på torsdagseftermiddagen..

DI - 11 dec 18 kl. 13:46

”Överdriven oro för krympande gap mellan långa och korta USA-räntor

Den minskande skillnaden mellan räntenivåerna på de amerikanska 10-åriga och 2-åriga statsobligationerna har fått många investerare att tro att recessionen står runt hörnet. Men oron är överdriven, skriver Aktiespararnas Peter Malmqvist i en analys. .

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 08:32

Danske tror på starkt börsår 2019

”Utvecklingen på aktiemarknaden signalerar att vi står på tröskeln till en lågkonjunktur, men vår bild är att oron är överdriven och att recessionen dröjer. Vi förväntar oss en positiv avkastning på globala aktier de kommande tolv månaderna”, säger Maria Landeborn, senior strateg vid Danske Bank. Även om uppgången fortsätter blir det dock i samma anda som hittills i år med fortsatt nervositet till och från på världens börser.

DI - 06 dec 18 kl. 06:33

Räntor och valutor: USA-räntorna ned

Asienbörserna tappade och yenen stärktes på torsdagen när investerare sökte sig till mindre riskfyllda tillgångar..

PrivataAffärer - 30 nov 18 kl. 15:30

Nordea: Dragkamp i ekonomin inför 2019

Det skriver Nordeas chefsstrateg Michael Livijn i året sista Global Asset Allocation Stratey inför 2019. Strategin har rubriken ”Dragkamp – Q&A inför 2019”. Livijn konstaterar att 2018 inte har varit ett bra år, men inte heller ett riktigt dåligt år.

DI - 27 nov 18 kl. 11:05

Dollarn har stärkts något mot både euro och yen

Europaräntorna handlas överlag ned på tisdagen, med tyska räntor 1-2 punkter lägre. USA-räntorna går sidledes medan dollarn har stärkts något mot såväl euro som yen under förmiddagen. .

DI - 21 dec 18 kl. 16:31

Räntor & valutor: Starkare dollar – svagare krona

Europaräntorna var upp på fredagen, med tyska räntor 1 punkt högre medan italienska stigit 3-4 punkter. Europabörserna var överlag ned medan USA steg i inledningen. .

Cornucopia - 21 nov 18 kl. 08:57

Börsen: Nollräntorna är annorlunda nu

Den nu avslutande börsuppgången har hållit på osedvanligt länge, jämfört med de stora nedgångarna de senaste 20 åren. Jag tror att det som är annorlunda nu (det är det aldrig) är att nollräntorna och minusräntorna har gett oss en artificiellt lång högkonjunktur, vilket gör att vi inte fått den tydliga börstopp som blev år 2000 och år 2007.Månadschart OMXS30 och större nedgångar i svart.

PrivataAffärer - 20 dec 18 kl. 13:15

Alfredsson: Låga räntor lång tid framöver

Den mediala upphetsningen över Riksbankens räntehöjning på torsdagen kommer sig mycket av att det är den första höjningen sedan 2011. Och givetvis av det faktum att vi haft en minusränta så länge trots att högkonjunkturen varit så stark under flera år.   Räntehöjningar anses generellt vara negativa för börssentimentet ur en flödessynpunkt eftersom det gör ränteplaceringar mer intressanta på marginalen.

DI - 19 dec 18 kl. 16:44

Räntor & valutor: Svagare dollar i väntan på Fed

Räntorna i såväl Europa som USA var trevande inför Fed-beskedet senare på onsdagen, medan italienska marknader lugnats av fredspipan med EU. Dollarn har tappat, främst mot euron. .

DI - 18 dec 18 kl. 06:23

Räntor och valutor: Dollarn tappar

Aktiemarknaderna i USA stod på rött på måndagen och Asien har följt efter, med Tokyo runt -1,6 procent ned. Svagare sentiment har ökat efterfrågan på statsobligationer och USA-räntorna sjönk ytterligare. Dollarn har tappat mot såväl euro som yen.

DI - 17 dec 18 kl. 22:11

Stora nedgångar för små USA-bolag

Stigande räntor och minskande effekter från skattereformen slår hårt mot de amerikanska småbolagen på börsen.  Bedömare varnar för att småttingarnas kräftgång sprider sig även till större bolag..

PrivataAffärer - 09 nov 18 kl. 11:26

Hernhag: Ett investmentbolag värt att behålla

Köp Marcus senaste bok: Bli rik och fri med aktier Investgubben: Jag har följt dina råd med investmentbolagen Bure, Investor och Latour. Utvecklingen har varit långt över förväntan. Bure har varit bäst.

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

PrivataAffärer - 08 nov 18 kl. 10:30

Fed väntas sitta still i båten

Federal Reserve lär med största sannolikhet lämna styrränteintervallet oförändrat, på 2,00-2,25 procent, efter FOMC-mötet den 7-8 november, men samtidigt hålla dörren fortsatt vidöppen för en ny räntehöjning i december. Olika enkäter visar så här långt en total enighet bland analytiker om att Fed väljer att vila på hanen nu, efter att ha höjt styrränteintervallet tre gånger tidigare i år, senast i september. Enligt CME Groups ”FedWatch Tool” prisar terminsmarknaden på fredagen visserligen in en sannolikhet på drygt 7 procent att styrränteintervallet ska höjas med 25 punkter även nu på torsdag, men det innebär samtidigt att den inprisade sannolikheten för oförändrad ränta nu är nära 93 procent.

Dagens PS - 05 nov 18 kl. 09:45

Seniorstrateg: Det finns fog för oron

Danske Banks seniorstrateg Maria Landeborn, skriver i en kommentar till utvecklingen på aktiemarknaden att volatiliteten är här för att stanna och att investerare bör fokusera på sin långsiktiga strategi och riskkontroll. Det framgår av ett inlägg på sajten nextconomy. Enligt strategen är vinstutvecklingen stabil.

DI - 11 dec 18 kl. 16:36

USA-räntor och dollarn stärks – Europaräntor backar

Europaräntorna var något ned på tisdagen, med tyska räntor 1-2 punkter lägre, samtidigt som börserna överlag stod på ett rejält plus. .

PrivataAffärer - 31 okt 18 kl. 12:43

Chefsstrategen: Börsfesten är inte över

November månads Global Asset Allocation Strategy från Nordea har titeln ”Spänn fast säkerhetsbältet”. Banken konstaterar att börsnedgången sedan toppen i augusti är över 10 procent och att den brännande frågan nu är om detta är starten på en större nedgång eller inte. – Vår syn är att detta inte är starten på nästa stora nedgång.

PrivataAffärer - 30 okt 18 kl. 09:06

Fondsparare söker säkra hamnar

– Högre räntor i USA, svalare global konjunktur, en handelskonflikt mellan världens två största ekonomier och budgetdramatik i Italien, är alla ingredienser i den cocktail som lett till att oktober ser ut att bli den sämsta börsmånaden sedan finanskrisen. Privatspararna har svarat på turbulensen genom att minska risken och sälja aktiefonder, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull. Köplistan toppas av företagsobligationsfonder.

DI - 10 dec 18 kl. 05:59

Fortsatt riskaversion – USA-räntorna sjunker

Amerikanska statspappersräntor sjönk 4-5 punkter efter den svenska marknadens stängning på fredagen när ett tilltagande ras för framför allt teknikaktier lockade tillbaka investerare till säkra statspapper. Nettorörelsen för dollarn mot andra större valor var dock begränsade..

DI - 07 dec 18 kl. 06:37

USA-räntor upp efter återhämtning på Wall Street

Amerikanska statspappersräntor har vänt upp i såväl kortare som längre löptider efter den svenska marknadens stängning på torsdagen, dollarn handlas samtidigt något starkare mot såväl euron som japanska yen..

Cornucopia - 05 dec 18 kl. 07:53

Hård börsnedgång i USA - dödskors nära

Börserna föll hårt i USA efter europeisk stängning, vilket talar för att det inte blir så mysigt på Stockholmsbörsen idag. Samtidigt är det nu bara någon dag tills breda amerikanska börsindex får ett dödskors.Dagschart S&P-500.

PrivataAffärer - 19 okt 18 kl. 11:00

SEB: En naturlig börskorrigering

Det är i den senaste upplagan av marknadsbrevet Ögat där SEB under rubriken ”House View: Ingen framgång utan motgång” konstaterar att rädslan för en kommande krasch satt sina tänder i marknaden. Bakom oron ligger bland annat stigande räntor i USA. Men SEB:s kommitté tror inte att det är början på en börskrasch.

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 07:27

Bistert på New York-börsen

De amerikanska börserna backade under torsdagen och byggde på nedgången för månaden. Bland anledningarna bakom börspressen nämner investerarna oro för handelskriget mellan USA och Kina, stigande räntor och kvarliggande oro för övervärderade teknikaktier. Det rapporterar CNBC.

Dagens PS - 19 okt 18 kl. 07:27

Bistert på New York-börsen

De amerikanska börserna backade under torsdagen och byggde på nedgången för månaden. Bland anledningarna bakom börspressen nämner investerarna oro för handelskriget mellan USA och Kina, stigande räntor och kvarliggande oro för övervärderade teknikaktier. Det rapporterar CNBC.

PrivataAffärer - 16 okt 18 kl. 06:51

Ingemar Carlsson: Aktierna som vänder upp i höst

Anmäl dig till höstterminens kurser i TA-skolan: I TA-skolans kurser lär Ingemar Carlsson dig att tajma dina affärer som ett proffs. Läs mer och anmäl dig här. Börserna har fallit snabbt inför höstens rapportomgång som väntas visa fortsatt bra företagsvinster.

VA - 18 okt 18 kl. 08:45

Så vänder daytraders börsdippen till framgång

I samband med höjda räntor i USA har senaste börsveckan bjudit på röda siffror, men det behöver inte betyda katastrof. Daytraders vet hur du drar nytta av börsens fall..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.