Tyskland

Friday, 30 September, 10:25

Nyheter om Tyskland

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 09 sep 16 kl. 15:33

Syrisk exilorkester till Malmö

När kontrabasisten Raed Jazbeh kom som flykting från Syrien till Tyskland upptäckte han att det fanns många syriska musiker som bodde där och runtom i Europa.
– Varje dag på nyhetsprogrammen såg jag inslag om kriget i Syrien. Vad kan jag göra som musiker i Europa?

SR - 08 sep 16 kl. 13:34

Nord stream 2 i konflikt med EU och klimatpolitiken

Sverige kommer troligen att lyssna på Tyskland när det gäller gasledningen Nord stream 2 genom Östersjön. Men det stora projektet är långt ifrån i hamn, menar Ekots ekonomireporter Kristian Åström..

YLE - 10 sep 16 kl. 10:11

Nordeachef: Fler finländare måste jobba

Sverige genomförde stora reformer i tid. Det är en orsak till att det går bättre för Sverige än Finland i dag. Det säger Nordeas koncernchef Casper von Koskull.

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 16 kl. 14:00

Dessertmästare från Landskrona deltar i kock-OS

Dessertkocken Jonas Nilsson från Landskrona kom tvåa i fjolårets upplaga av tv-programmet Dessertmästarna. Nu siktar han på en ädlare medalj i kock-OS i Tyskland..

Helsingborgs Dagblad - 05 sep 16 kl. 08:22

Stor EVS-favorit tillbaka i Europa

En av Engelholms största publikfavoriter är klar för spel i Tyskland..

YLE - 07 sep 16 kl. 09:36

Målskyttet akilleshäl också för U21-landslaget

Fyra matcher, noll gjorda mål. Finlands U21-landslag har inte direkt ett smickrande saldo när man granskar matcherna mot de europeiska topplagen i den egna EM-kvalgruppen. Det finländska ungdomslandslaget föll med flaggan i topp i tisdags, men blev till slut utan både mål och poäng inför drygt 2500 åskådare i Seinäjoki.

Skånskan - 09 sep 16 kl. 14:00

Tandtekniker som är på bettet

Skurup Andelen laboratorium som tillverkar tandprotester och implantat i Sverige har minskat de senaste åren. Men Dentina Dentallaboriatorum, som funnits i Skurup sedan 1985, biter ihop och satsar framåt.Ljudet i lokalen påminner om en tandläkarmottagning.

YLE - 04 sep 16 kl. 20:22

Nordiskt motstånd väntar för Finland – här är OS-grupperna

Tyskland, Slovenien och Norge tog hand om de tre sista platserna till OS-turneringen i ishockey i Pyeongchang. Två av lagen kommer att spela i Finlands grupp. Tolv länder kommer att spela OS-ishockey i Sydkorea och drygt ett och ett halvt år.

DI - 01 sep 16 kl. 09:15

Detta händer torsdag 1 september

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Elekta (kl 7.30) ÖVRIGA UTLÄNDSKA - Joy Global (före USA-börsernas öppning), Navistar (prel)     STÄMMOR - Addlife, Elekta     BÖRS- OCH BOLAGSPRESENTATIONER - Börsveckan arrangerar småbolagsdag med Hanza, B3IT, Solteq, Savo Solar, Uniflex, Herantis Pharma, Brighter och Nanologica kl 8.00-12.

YLE - 07 sep 16 kl. 17:14

Nya ryska gasledningen ett säkerhetspolitiskt hot?

Fyra riksdagsledamöter från olika partier anser att den nya planerade ryska gasledningen från Viborg till Tyskland har en säkerhetspolitisk dimension och vill att regeringen utreder eventuella risker. Regeringen ser röret enbart som ett handelsprojekt. Gasledningen Nord Stream 2 ska enligt planerna vara klar 2019.

YLE - 07 sep 16 kl. 14:44

Ingenjörerna definierar vad kvalitet är i finländska företag

En amerikansk undersökning visar att finländska företag stannar långt från toppen i en internationell jämförelse av kvalitet. Undersökningen kartlägger bland annat hur lyhörda företagen är för kunderna. Rapporten slår fast att finländska företag inte utnyttjar kundinformation i tillräckligt hög grad och mäter inte de ekonomiska effekterna av kvalitet lika bra som konkurrenterna.

YLE - 02 sep 16 kl. 13:34

Lämnade festandet för friidrotten – Kristian Bäck in i Europaeliten på nolltid

En kanonsäsong lider mot sitt slut för EM-femman Kristian Bäck. Snart lämnar han militären bakom sig, inleder studielivet hemma i Vasa – och trappar upp satsningen mot världstoppen. Kristian Bäck är den blåvita friidrottssäsongens stora sensation.

DN - 26 aug 16 kl. 22:01

Sportslig framgång ska värderas mer


MONTE CARLO. Uefa:s exekutiva kommitté har beslutat gå vidare med ett förslag som ska stärka framför allt Champions League, såväl ekonomiskt som sportsligt från hösten 2018. Fler klubbar från de fyra stora ligorna – Spanien, Tyskland, England, Italien – kommer att beredas plats i gruppspelet..

DN - 06 aug 16 kl. 10:48

Mitt i naturen: har träd känslor?

Hade Charles Darwin fel? I trädens värld är det inte enbart de bäst lämpade som överlever, enligt den tyska skogvaktaren Peter Wohlleben. Hans bok om trädens hemliga liv har gjort succé i Tyskland..

YLE - 08 sep 16 kl. 15:36

Tranorna har anlänt till Söderfjärden i Vasa

Nu har tranorna anlänt till Söderfjärden i Vasa. Varje år samlas flera tusen tranor på Söderfjärden innan färden fortsätter söderut för vintern. Vissa år har det kunnat röra sig om så många som 8 000 tranor.

DI - 08 sep 16 kl. 16:05

Wallström: Kan inte stoppa Nord Stream 2

Regeringen kan inte stoppa den nya gasledningen mellan Ryssland och Tyskland med hänvisning till folkrätten. Det säger utrikesminister Margot Wallström i en interpellationsdebatt om frågan på torsdagen..

YLE - 07 sep 16 kl. 14:44

Finländska företag är dåliga att lyssna på kunderna

En amerikansk undersökning visar att finländska företag stannar långt från toppen i en internationell jämförelse av kvalitet. Undersökningen kartlägger bland annat hur lyhörda företagen är för kunderna. Rapporten slår fast att finländska företag inte utnyttjar kundinformation i tillräckligt hög grad och mäter inte de ekonomiska effekterna av kvalitet lika bra som konkurrenterna.

SR - 15 aug 16 kl. 11:18

"Överväldigande" Wallander i Ystad

2013 kom den sista boken om Ystadspolisen Kurt Wallander. Författaren Henning Mankell avled förra hösten, men hann innan han dog välsigna ett operaprojekt som baserades på hans karaktärer. Initiativtagare är Philipp Amelung, som är musikdirektör vid universitetet i Tübringen i Tyskland.

DN - 08 sep 16 kl. 07:54

Annika Ström Melin: Den politiska viljan kommer att gå före lagen

Kan EU stoppa Nord Stream 2? Ja, kanske. Tyskland måste följa EU:s lagar, vilket kan hindra eller försena gasledningen.

DN - 08 sep 16 kl. 07:54

”Tyska intresset har svalnat”


Det tyska intresset för att bygga en andra gasledning i Östersjön har svalnat. Det hävdar Moderaternas Gunnar Hökmark, vice gruppledare för den största partigruppen i Europaparlamentet där det största tyska partiet CDU ingår. Tyskland kan som största EU-land få en avgörande roll om ledningen ska byggas..

DI - 08 sep 16 kl. 03:00

Tyskt hopp lyfte Clas Ohlson

Marknaden valde att ta fasta på positiva signaler från intåget i Tyskland, samt starka försäljningssiffror för augusti när Clas Ohlson redovisade resultatet för första kvartalet. Aktien stack under onsdagen som mest i väg 4 procent trots ett minst sagt blekt kvartal..

Helsingborgs Dagblad - 01 sep 16 kl. 11:56

Keane rörd efter perfekt avslut

Robbie Keane avrundade sin 18 år långa landslagskarriär för Irland med ett sista mål i segermatchen mot Oman, 4–0. Den 36-årige anfallaren, som hoppade in mot Sverige i fotbolls-EM i Frankrike i somras, kom därmed upp i 68 fullträffar på 146 landskamper vilket ger en delad 14:e-plats med Gerd Müller, Tyskland, i alla tiders landslagsskytteliga – sex mål före den svenske rekordmannen Zlatan Ibrahimovic..

YLE - 24 aug 16 kl. 12:50

Granlund gör landslagsdebut – Hetemaj vill inte spela mot Kosovo

Den 31 augusti spelar Finlands herrlandslag i fotboll en träningsmatch mot Tyskland och den 5 september spelar landslaget VM-kvalmatch mot Kosovo. IFK Mariehamns back Albin Granlund får förtroend ei försvaret medan Perparim Hetemajs namn inte syns i anfallet. Orsaken till att Chievo-mittfältaren Hetemaj inte vill spela mot Kosovo är att det är hans gamla hemland.

Kristianstadsbladet - 05 sep 16 kl. 11:09

Oklart om AFD-effekt i Sverige

Högerpopulistiska Alternativ för Tyskland (AFD) rider på ett växande missnöje med landets flyktingpolitik och går framåt. Men det innebär inte automatiskt medvind för Sverigedemokraterna. AFD existerade inte ens när det senast var val i förbundskansler Angela Merkels hemstat Mecklenburg-Vorpommern, 2011.

Dalarnas tidningar - 07 sep 16 kl. 16:23

Första försäljningsminskning för Clas Ohlson

Clas Ohlson försäljning i det första kvartalet var rent ut sagt dålig, den sjönk. Resultatet har påverkats av lägre tillväxt, svag norska krona, uppstartskostnader i Tyskland och två butiksstängningar i England, skriver vd Klas Balkow i rapporten..

DI - 07 sep 16 kl. 16:32

Bulten investerar i Tyskland

Fordonsunderleverantören Bulten investerar cirka 2,8 miljoner euro i en ny ytbehandlingsanläggning i sin tyska produktionsenhet..

YLE - 05 sep 16 kl. 06:30

Den norska lagkaptenen: Har bara blivit lika utspelade på Tv-spelet Fifa

Det blev inget EM-slutspel för Norges fotbollsherrar och inte heller när VM-kvalet inleddes imponerande norrmännen. Det norska landslaget blev utspelat av Tyskland och kritiken lät inte vänta på sig. I EM-kvalet gick Norge som grupptrea vidare till slutspelsmatcher mot Ungern som laget ändå förlorade.

Helsingborgs Dagblad - 07 sep 16 kl. 08:52

Nedgång för tysk industri

Industriproduktionen i Tyskland minskade med 1,5 procent i juli jämfört med månaden före, enligt statistik från det tyska ekonomidepartementet. Det var sämre än väntat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en ökning med 0,2 procent, enligt en Reuters.

Trelleborgs Allehanda - 05 sep 16 kl. 11:09

Oklart om AFD-effekt i Sverige

Högerpopulistiska Alternativ för Tyskland (AFD) rider på ett växande missnöje med landets flyktingpolitik och går framåt. Men det innebär inte automatiskt medvind för Sverigedemokraterna. AFD existerade inte ens när det senast var val i förbundskansler Angela Merkels hemstat Mecklenburg-Vorpommern, 2011.

Sydsvenskan - 07 sep 16 kl. 08:52

Nedgång för tysk industri

Industriproduktionen i Tyskland minskade med 1,5 procent i juli jämfört med månaden före, enligt statistik från det tyska ekonomidepartementet. Det var sämre än väntat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en ökning med 0,2 procent, enligt en Reuters.

UNT - 07 sep 16 kl. 08:52

Nedgång för tysk industri

Industriproduktionen i Tyskland minskade med 1,5 procent i juli jämfört med månaden före, enligt statistik från det tyska ekonomidepartementet..

YA - 07 sep 16 kl. 08:52

Nedgång för tysk industri

Industriproduktionen i Tyskland minskade med 1,5 procent i juli jämfört med månaden före, enligt statistik från det tyska ekonomidepartementet. Det var sämre än väntat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en ökning med 0,2 procent, enligt en Reuters-enkät.

YLE - 07 sep 16 kl. 08:59

Kraftig nedgång i exporten i juli

Finlands export minskade markant i juli. Enligt Tullens preliminära uppgifter om utrikeshandeln minskade exporten av varor med 13 procent jämfört med samma tid året innan. Värdet av exporten var 3,9 miljarder euro.

E24 - 07 sep 16 kl. 09:06

Nedgång för tysk industri

Industriproduktionen i Tyskland minskade med 1,5 procent i juli jämfört med månaden före, enligt statistik från det tyska ekonomidepartementet. Det var sämre än väntat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en ökning med 0,2 procent, enligt en Reuters-enkät..

SmålandsPosten - 07 sep 16 kl. 08:52

Nedgång för tysk industri

Industriproduktionen i Tyskland minskade med 1,5 procent i juli jämfört med månaden före, enligt statistik från det tyska ekonomidepartementet. Det var sämre än väntat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en ökning med 0,2 procent, enligt en Reuters-enkät.

Sydöstran - 07 sep 16 kl. 08:52

Nedgång för tysk industri

Industriproduktionen i Tyskland minskade med 1,5 procent i juli jämfört med månaden före, enligt statistik från det tyska ekonomidepartementet. Det var sämre än väntat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en ökning med 0,2 procent, enligt en Reuters-enkät.

BT - 07 sep 16 kl. 08:52

Nedgång för tysk industri

Industriproduktionen i Tyskland minskade med 1,5 procent i juli jämfört med månaden före, enligt statistik från det tyska ekonomidepartementet. Det var sämre än väntat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en ökning med 0,2 procent, enligt en Reuters-enkät.

Blekinge Läns tidning - 07 sep 16 kl. 08:52

Nedgång för tysk industri

Industriproduktionen i Tyskland minskade med 1,5 procent i juli jämfört med månaden före, enligt statistik från det tyska ekonomidepartementet. Det var sämre än väntat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en ökning med 0,2 procent, enligt en Reuters-enkät.

Kristianstadsbladet - 07 sep 16 kl. 08:52

Nedgång för tysk industri

Industriproduktionen i Tyskland minskade med 1,5 procent i juli jämfört med månaden före, enligt statistik från det tyska ekonomidepartementet. Det var sämre än väntat. Analytiker hade i genomsnitt räknat med en ökning med 0,2 procent, enligt en Reuters-enkät.

YLE - 07 sep 16 kl. 08:59

Kraftig nedgång i exporten i juli - siffrorna oroar analytiker

Finlands export minskade markant i juli. Enligt Tullens preliminära uppgifter om utrikeshandeln minskade exporten av varor med 13 procent jämfört med samma tid året innan. Värdet av exporten var 3,9 miljarder euro.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.