Tyskland

Monday, 24 April, 21:05

Nyheter om Tyskland

Sortering: Relevans | Senaste
SvD - 04 apr 17 kl. 19:35

Erdogan fortsätter med ”nazistliknelser”

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan säger att han tänker fortsätta att benämna flera europeiska länder som "nazistiska kvarlevor och fascistiska". Ordvalen, trots att de fördömts av flera regeringar, kommer att fortsätta om inte länderna slutar med "deras nuvarande attityd mot Turkiet", enligt presidenten. – De låter inte mina ministrar hålla tal i Europa.

Dagensanalys.se - 04 apr 17 kl. 14:07

”Sverige är ett av den europeiska tech-scenens epicentra”

Stripe är en teknologisk plattform för utvecklare som skapar affärer på internet. Tusentals företag – från startups till Fortune 500-företag – förlitar sig på Stripes mjukvaruverktyg för säkra betalningar, global utveckling och för att finna nya intäktskällor. Vi har intervjuat Felix Huber chef for Stripe Nordeuropa om vad startups bör tänka på.

E24 - 04 apr 17 kl. 16:04

Bra snurr på tysk bilförsäljning

Den tyska bilhandeln redovisar ökade försäljningssiffror under mars månad. 360 000 nya bilar registrerades under perioden, en ökning med 11,4 procent jämfört med samma månad 2016. Även siffrorna för det första kvartalet ser ljusa ut för bilindustrin då 845 000 bilar såldes i Tyskland, en ökning med 6,7 procent med samma period året dessförinnan.

GöteborgsPosten - 04 apr 17 kl. 14:18

Trodde hon skulle gifta sig - tvingades sälja sex till mannens kompisar

Mannen lurade med sig kvinnan från Bulgarien till en ort i Västsverige genom att få henne att tro hon skulle få gifta sig. Men vägen till den trånga lägenheten i Västsverige gick via en bordell i Tyskland och väl här tvingades hon sälja sex till mannens vänner och bekanta. Och alla pengar lade mannen i 20-årsåldern beslag på.

GöteborgsPosten - 04 apr 17 kl. 14:04

Polisen misstänker: Trodde hon skulle gifta sig - såldes under dödshot

Mannen lurade med sig kvinnan från Bulgarien till en ort i Västsverige genom att få henne att tro hon skulle få gifta sig. Men vägen till den trånga lägenheten i Västsverige gick via en bordell i Tyskland och väl här tvingades hon sälja sex till mannens vänner och bekanta. Och alla pengar lade mannen i 20-årsåldern beslag på.

YLE - 02 apr 17 kl. 14:13

Landslagens kräftgång påverkar fotbollsligans image – "Lätt hänt att folk stannar hemma"

Den finländska fotbollsligan har kämpat länge med en ofördelaktig image. De finländska fotbollslandslagens resultat på sistone har inte underlättat situationen. Herrlandslagets miserabla inledning på VM-kvalet är väldokumenterad.

SvD - 04 apr 17 kl. 06:44

Detta händer i näringslivet tisdag 4 april

RAPPORTER ÖVRIGA UTLÄNDSKA
- Asos (kl 8.00) STÄMMOR
- Bonava, Bonäsudden, Cloetta, Fortum, Husqvarna, IQS Energi Komfort, Mälaråsen, Pihlajalinna, Skanska, Tikkurila, Topdanmark, Volvo BÖRSSTATISTIK
- Beklädnad: månadsstatistik från Tyskland av Textilwirtschaft
- Vostok New Ventures: presenterar substansvärde EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM
- Isofol Medical: första dag för handel på First North
- Karlbergsvägen 77: första dag för handel i preferensaktien på First North
- SSM: anmälningstid avslutas för allmänheten inför notering på Stockholmsbörsen (avslutas 5/4 för investerare) EXKLUSIVE UTDELNING
- Heimstaden (5:00 kr i preferensaktie kvartalsvis), Kesko (2:00 eur) ÖVRIGT BOLAG OCH BÖRS
- Hongkongbörsen stängd
- Sha

DI - 27 mar 17 kl. 09:56

Trump uppges ha lämnat jättenota till Merkel

Donald Trump ska ha lämnat över en räkning till  Angela Merkel på över 3,3 miljarder kronor som Tyskland är ”skyldigt” Nato, enligt källor till The Times. Vita Huset dementerar dock uppgifterna, enligt CNBC..

YLE - 28 mar 17 kl. 09:06

Inget slutspel för Winnipeg Jets - kommer Patrik Laine till VM?

Efter nattens NHL-omgång står det klart att Winnipeg Jets poängsaldo inte kommer att räcka till slutspel i årets grundserie. Nu väntar en hel ishockeynation på besked om supernykomlingen Patrik Laines eventuella VM-medverkan. I och med att Nashville, St.

DI - 04 apr 17 kl. 05:00

Detta händer tisdagen 4 april

RAPPORTER ÖVRIGA UTLÄNDSKA - Asos (kl 8.00) STÄMMOR - Bonava, Bonäsudden, Cloetta, Fortum, Husqvarna, IQS Energi Komfort, Mälaråsen, Pihlajalinna, Skanska, Tikkurila, Topdanmark, Volvo BÖRSSTATISTIK - Beklädnad: månadsstatistik från Tyskland av Textilwirtschaft - Vostok New Ventures: presenterar substansvärde EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM - Isofol Medical: första dag för handel på First North - Karlbergsvägen 77: första dag för handel i preferensaktien på First North - SSM: anmälningstid avslutas för allmänheten inför notering på Stockholmsbörsen (avslutas 5/4 för investerare) EXKLUSIVE UTDELNING - Heimstaden (5:00 kr i preferensaktie kvartalsvis), Kesko (2:00 eur) ÖVRIGT BOLAG OCH BÖRS - Shanghaibörsen, Shenzenbörsen och Hongkongbörsen stängda MAKROSTA

Alingsås tidning - 04 apr 17 kl. 05:30

Åtalas – tros ha bundit ett offer till

De tre män – en 18- och två 20-åringar – som sitter häktade för rånet på Glimmergatan åtalas nu för en liknande gärning där offret knivhotades och bands fast i ett element. I början av november fick en kille i Alingsås besök av en ytligt bekant 17-åring. Kort efter att besökaren anlänt rusade tre maskerade personer in.

Expressen - 06 apr 17 kl. 02:53

Macheteman våldtog ung kvinna i Tyskland

Han skar sig in i tältet, hotade den 23-åriga kvinnan med sin machete och våldtog henne sedan framför ögonen på pojkvännen. En massiv människojakt pågår nu i Tyskland för att hitta gärningsmannen som flydde platsen efter våldtäkten..

SvD - 27 jan 17 kl. 06:30

”Det började inte med Auschwitz”

Auschwitz var inte starten, utan Förintelsen hade en förhistoria och ägde rum i ett sammanhang. Det inkluderar även länderna utanför Tyskland, däribland Sverige. Omvärldens bristande förmåga att hjälpa de utsatta är skrämmande lik dagens hand­fallen­het, skriver Ingrid Lomfors och Christer Mattsson..

DI - 02 apr 17 kl. 17:11

Martin Blomgren: Vi satsar på fler tyska muskler

Gymkedjan Actic gör entré på börsen i veckan. Med fokus på små och mellanstora städer, en ocyklisk verksamhet och möjligheten att spänna musklerna i Tyskland gör vi tummen upp..

Dagens PS - 24 mar 17 kl. 12:16

Porsche tackar anställda – får 86.500 kronor var

Den tyska sportbilstillverkaren – som ägs av Volkswagen – glömmer inte bort sina medarbetare vid framgång. Tvärt om belönas alla anställda i Tyskland nu med bonusar på 9111 euro, vilket motsvarar 86.500 svenska kronor, som tack för rekordförsäljningen 2016.

DI - 03 apr 17 kl. 15:30

Latour förvärvar AAT i Tyskland

SR - 03 apr 17 kl. 16:18

Lista: NHL-svenskar aktuella för VM

Ishockey-VM i Tyskland och Frankrike inleds den 5 maj då Sverige möter Ryssland i Köln. Vilka NHL-svenskar kan bli spelklara efter grundserien?.

IDG - 03 apr 17 kl. 17:04

Föräldrar måste identifiera sina fildelande barn enligt ny dom


Högsta domstolen i Tyskland säger att föräldrar som är medvetna ska identifiera sina piratbarn eller betala deras böter..

DN - 03 apr 17 kl. 14:53

Actics vd laddar inför börsnoteringen

Friskvårdskedjan Actic har som ambition att fortsätta sin höga expansionstakt under 2017, med fokus på Sverige och Tyskland. Expansionen väntas emellertid även i år dämpa marginalutvecklingen något. Det säger Actics vd Christer Zaar till Nyhetsbyrån Direkt i en intervju inför att bolagets aktier börjar handlas på Nasdaq Stockholm fredagen den 7 april..

Expressen - 02 apr 17 kl. 06:22

Svensk seger i VM – kan nu nå kvartsfinal

Sveriges hopp om VM-kvartsfinal lever. Efter den oväntade förlusten mot Tyskland i premiären vann Damkronorna andra matchen mot Schweiz - och har därmed fortfarande chans att nå slutspelet. – Det var otroligt viktiga poäng.

DI - 27 mar 17 kl. 10:10

Ny rapport: Banker flyr skatt genom kontor i paradis

Var fjärde vinstkrona hos Europas 20 största banker tjänas in i skatteparadis, uppger organisationerna Oxfam och Fair finance guide i en ny rapport. Vinsterna i Luxemburg är större än i Storbritannien, Tyskland och Sverige tillsammans..

SvD - 30 mar 17 kl. 07:15

Tyskland: Blev valet i Saarland slutet för Schulz-hysterin?

Det tyska valet i höst blir en rysare för hela Europa. Vill väljarna ha ”keine experimente” med Angela Merkel eller en mer osäker framtid med rödgröna alternativ? Erik Thyselius ser valresultatet i Saarland i det ljuset..

GöteborgsPosten - 03 apr 17 kl. 09:46

NHL-legendaren: "Dumpade mig utan pengar och kläder"

John Tortorella har tränat flera NHL-klubbar och varit ansvarig för USA:s landslag. Men innan framgångarna som tränare hade han en stökig period i norra Europa som spelare, det berättar den omtalade managern för SVT. – General managern, jag säger inte vem eller vilket lag, dumpade mig i Tyskland utan pengar och kläder, säger han..

Expressen - 22 mar 17 kl. 14:42

Durmaz sågar Malmö FF: ”Han är en ikon, det ska man visa”

Landslagsmittfältaren Jimmy Durmaz är öppen för en återkomst till Malmö FF i framtiden.Samtidigt är han besviken på att MFF inte värvade Jiloan Hamad när den förre guldkaptenen flyttade hem från Tyskland.– Jag är jätteförvånad.

DI - 03 apr 17 kl. 05:00

Detta händer måndag 3 april

STÄMMOR - Kesko BÖRSSTATISTIK - Fordon: nyregistreringsstatistik från Bil Sweden kl 9.00 - Beklädnad: veckostatistik från Tyskland av Textilwirtschaft - Industrivärden: presenterar substansvärde - Melker Schörling: presenterar substansvärde - Svolder: presenterar substansvärde EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM - Sammanslagna Munksjö och Ahlstrom börjar handlas under nya namnet Ahlstrom-Munksjö..

Skånskan - 03 apr 17 kl. 05:00

HD prövar dom för flyktingsmuggling

MALMÖ Två män som av tingsrätt och hovrätt dömts till tre månaders fängelse för människosmuggling över Öresundsbron vill få straffet nedsatt.
De hävdar att de gjorde en humanitär insats och att uppsåt saknades och har vänt sig till Högsta domstolen som beviljat prövningstillstånd. ERWP.

DN - 03 apr 17 kl. 00:29

Två raka segrar för lag Edin i VM

Niklas Edin ledde sitt favorittippade lag till seger i den första VM-matchen i curling i Kanada. Kina besegrades med 10–7. I den andra matchen blev det 8–2 mot Tyskland..

BT - 02 apr 17 kl. 01:15

Bra start för Damkronorna i måstematch

Sverige har fått en bra start mot Schweiz i ishockey-VM i Plymouth, USA. Damkronorna leder med 1-0 efter mål av Hanna Olsson i första perioden. Laget måste vinna för att gå vidare, sedan Tyskland segrat mot Tjeckien.

Kristianstadsbladet - 02 apr 17 kl. 01:15

Bra start för Damkronorna i måstematch

Sverige har fått en bra start mot Schweiz i ishockey-VM i Plymouth, USA. Damkronorna leder med 1-0 efter mål av Hanna Olsson i första perioden. Laget måste vinna för att gå vidare, sedan Tyskland segrat mot Tjeckien.

Barometern - 02 apr 17 kl. 01:15

Bra start för Damkronorna i måstematch

Sverige har fått en bra start mot Schweiz i ishockey-VM i Plymouth, USA. Damkronorna leder med 1-0 efter mål av Hanna Olsson i första perioden. Laget måste vinna för att gå vidare, sedan Tyskland segrat mot Tjeckien.

Blekinge Läns tidning - 02 apr 17 kl. 01:15

Bra start för Damkronorna i måstematch

Sverige har fått en bra start mot Schweiz i ishockey-VM i Plymouth, USA. Damkronorna leder med 1-0 efter mål av Hanna Olsson i första perioden. Laget måste vinna för att gå vidare, sedan Tyskland segrat mot Tjeckien.

SmålandsPosten - 02 apr 17 kl. 01:15

Bra start för Damkronorna i måstematch

Sverige har fått en bra start mot Schweiz i ishockey-VM i Plymouth, USA. Damkronorna leder med 1-0 efter mål av Hanna Olsson i första perioden. Laget måste vinna för att gå vidare, sedan Tyskland segrat mot Tjeckien.

Sydöstran - 02 apr 17 kl. 01:15

Bra start för Damkronorna i måstematch

Sverige har fått en bra start mot Schweiz i ishockey-VM i Plymouth, USA. Damkronorna leder med 1-0 efter mål av Hanna Olsson i första perioden. Laget måste vinna för att gå vidare, sedan Tyskland segrat mot Tjeckien.

YA - 02 apr 17 kl. 01:15

Bra start för Damkronorna i måstematch

Sverige har fått en bra start mot Schweiz i ishockey-VM i Plymouth, USA. Damkronorna leder med 1-0 efter mål av Hanna Olsson i första perioden. Laget måste vinna för att gå vidare, sedan Tyskland segrat mot Tjeckien.

Trelleborgs Allehanda - 02 apr 17 kl. 01:15

Bra start för Damkronorna i måstematch

Sverige har fått en bra start mot Schweiz i ishockey-VM i Plymouth, USA. Damkronorna leder med 1-0 efter mål av Hanna Olsson i första perioden. Laget måste vinna för att gå vidare, sedan Tyskland segrat mot Tjeckien.

GöteborgsPosten - 02 apr 17 kl. 23:58

Två raka segrar för lag Edin i VM

Niklas Edin ledde sitt favorittippade lag till seger i den första VM-matchen i curling i Kanada. Kina besegrades med 10–7. I den andra matchen blev det 8–2 mot Tyskland..

YLE - 01 apr 17 kl. 11:28

Besynnerligt självmål i VM: ”Måste ha fått hjärnsläpp”

Kliniskt avslut från närhåll – men i fel kasse! Ronja Jenike vill nog snabbt glömma en märklig sekvens i VM-premiären i ishockey mellan Tyskland och Sverige. Patrik Laine bjöd på en liknande blunder i NHL för några månader sedan.

SvD - 11 apr 17 kl. 07:00

Tyskland: Nördarnas krig

Tyskland har inrättat ett nytt cyberkommando och försvarsministeriet uppges vilja bidra med tre nya divisioner till Natosamarbetet. Hur Tysklands framtida säkerhetspolitiska ambitioner kommer att se ut är dock avhängigt vem som blir nästa förbundskansler, skriver Säkerhetsrådets Erik Thyselius..

Sydsvenskan - 02 apr 17 kl. 01:15

Bra start för Damkronorna i måstematch

Sverige har fått en bra start mot Schweiz i ishockey-VM i Plymouth, USA. Damkronorna leder med 1–0 efter mål av Hanna Olsson i första perioden. Laget måste vinna för att gå vidare, sedan Tyskland segrat mot Tjeckien.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.