Tyg

Thursday, 22 August, 08:57

Nyheter om Tyg

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 30 jul 19 kl. 13:37

BREAKING: Så ser alternativen till M90-mönstret ut

Slutligt beslut är ännu inte taget, men det ser ut som att det blir ett nytt mönsterskyddat kamouflagemönster på de nya NCU-fältkläderna för Försvarsmaktens personal. Bloggen har tagit del av hur förslagen ser ut och kan nu avslöja alternativen. Läs mer nedan.

Skånskan - 25 jul 19 kl. 20:30

Den före detta duk­tiga flic­kans re­vansch

Anna Johnsson var re­dan som li­ten en duk­tig flicka – am­bi­ti­ös och med höga be­Tyg. Men hon pressade sig för hårt un­der många år och det fick hon be­tala för. I dag poddar hon om sina er­fa­ren­heter och om hur man slutar vara duk­tig.

Skånskan - 22 jul 19 kl. 19:29

Hade heroingömma i källaren – döms

Malmö När mannen bar på näs­tan 60 000 kro­nor i en Tyg­kasse blev pa­trullen misstänksam. Vid hus­rann­sa­kan hittades en knark­gömma.En 46-årig man stoppades i ett trapp­hus i cen­trala Ar­löv av po­lisen.

Skånskan - 06 aug 19 kl. 13:59

Verk­tyg för 100 000 stals

Malmö Nå­gon ska ha brutit sig in i en con­tain­er som stod pla­cerad på Fö­re­nings­ga­tan un­der helgen.
Con­tai­nern till­hörde en bygg­ar­bets­plats och när per­son­al kom till jobbet i mån­dags mor­se upp­täcktes att flera verk­Tyg stulits.
Bland an­nat saknades sågar och en mark­vi­bra­tor.

Skånskan - 08 jul 19 kl. 08:00

Bröllopskläder från svunna tider ställs ut

Sjöbo/Ilstorp Bröllopskläder från slutet av 1800-talet fram till idag visas den här veckan i Ilstorps kyrka.I år är det Ilstorps kyrkas tur att axla uppgiften som Sevärdhetskyrka.
– Vi kommer att ha öppet fem timmar varje måndag till söndag och erbjuda lite guidning och information om kyrkobyggnaden, berättar Anett Hellberg från Sjöbo församling.

Skånskan - 08 jul 19 kl. 01:30

Vi måste göra nå­got åt pryl­svinnet

Både fö­re­tag och pri­vat­per­soner drunknar i prylar. Det spelar ingen roll hur mil­jö­vän­liga grejer du äger, om du inte an­vänder dem. Som pri­vat­kon­su­menter gör vi mil­jö­med­ve­tna val men har gar­de­rober och ut­rym­men fulla av saker som inte an­vänds.

Skånskan - 06 jul 19 kl. 01:30

S visar färg om in­vand­ringen

Den senaste tiden har väl­ja­rna fått vik­tiga be­sked från Morgan Johansson och rege­ringen Löfven om hur de ser på svensk in­vand­rings­po­li­tik. Först pre­sen­terades di­rek­tiv till den nya mi­gra­tions­ut­red­ningen. De pekar bara i en enda rikt­ning – mot ökad in­vand­ring.

Expressen - 26 jun 19 kl. 08:10

Carolas klänningskaos i direkt- sändning – som doldes för tittarna

Carola Häggkvist gästade årets första ”Allsång på Skansen” i 18 meter rosa Tyg.Den folkkära artisten var nära att snubbla i direktsändning – och passade samtidigt på att ge en passning till John Lundvik för att ha knyckt hennes favoritlåt.– Men han tog ju min favvo, sa Carola Häggkvist..

Expressen - 25 jun 19 kl. 11:07

H&M och Kappahl slår sina påsar ihop i nytt projekt

Klädjättarna H&M och Kappahl har gått in i ett svenskt klimatsmart utvecklingsbolag, skriver Veckans Affärer.Det handlar om att ett nytt sätt att återvinna bland annat jeans och andra bomullskläder.Gamla byyor och tröjor kokas ned till en massa som pressas ihop och blir till nytt Tyg..

BT - 18 jun 19 kl. 21:26

Sommarens blommor inspirerade av tyg

Fem historiska BoråsTyger. I samtliga fall är designen inspirerad av växtriket. Nu vänder Borås stad på steken och låter årets program för sommarblommor inspireras av Tygerna.

SVT - 18 jun 19 kl. 20:25

Papperspåsen är inte bättre än plastpåsen

Plast, papper, Tyg eller nylon – valet av påse engagerar. – Jag tror det blivit en tydlig symbolfråga, säger Åsa Stenmarck, avfallsexpert på Svenska Miljöinstitutet..

Barometern - 12 jun 19 kl. 06:00

Vitt tyg ska lyfta avslutningsfest

De vita Tygerna är på plats. Tiotusentals paintballkulor har köpts in. DJ är fixad.

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 19 kl. 17:32

Gåsakviltarna vill locka unga tygälskare

Kvinnoföreningen Gåsakviltarna fick bidrag till sin sommarutställning av Sparbankstiftelsen Skåne..

Skånskan - 11 jun 19 kl. 01:30

Bygg kli­mat­ne­u­tralt Sverige

Visste du att tju­go pro­cent av Sve­ri­ges kli­mat­på­ver­kan kommer från bygg- och an­lägg­nings­sek­torn?
Ny sta­ti­stik från Boverket visar att sek­torns ut­släpp av växt­hus­gaser har ökat med hela nio pro­cent jäm­fört med året in­nan. Kli­mat­om­ställ­ningen går för lång­samt.

SVT - 03 jun 19 kl. 09:10

Tyg- eller plastpåse – vad är egentligen klimatsmartast?

En ny studie från Danmarks motsvarighet till Naturvårdsverket, visar att en bomullskasse måste användas flera tusen gånger för att komma ned i samma miljö- och klimatpåverkan som en vanlig plastpåse. Men varför är det så och hur ska man nu tänka som konsument? Det svarar Åsa Stenmarck, avfalls- och resursexpert på IVL Svenska Miljöinstitutet, på i klippet ovan!.

Skånskan - 01 jun 19 kl. 01:30

Alla tra­fik­slag på­verkar kli­matet – utom cy­keln

Tåg­re­san­det ökar me­dan inrikesflygandet minskar. Det är po­si­tivt för kli­matet.
Men utrikesflygandet ökar och står nu för 93 pro­cent av flygets kli­mat­på­ver­kan.

Skånskan - 31 maj 19 kl. 18:24

På plats för nördarnas år­liga fri­stad

Lund Kodachicon samlar inte bara nördar från hela Sverige, utan ock­så andra delar av Europa. Här får man vara den man är på in­si­dan.För 14:e året i rad anordnas ”Kodachicon” i Lund.

Supermiljöbloggen - 20 maj 19 kl. 13:34

Federley (C): ”Tillväxt och sänkta utsläpp är både möjligt och behövs”

Centerpartiet vill stärka handeln med utsläppsrätter och lägga mer av EU:s budget  på klimat- och miljöåtgärder. Det skriver partiets toppkandidat Fredrick Federley idag på Supermiljöbloggen. Vi har mindre än tio år på oss att vända trenden och se till att vi kan nå de mål som vi satt i Parisavtalet.

Skånskan - 15 maj 19 kl. 05:30

Re­jäl upp­rust­ning

Den största upp­rust­ningen se­dan 1940-talet har fö­re­slagits av för­svars­be­red­ningen med den ti­digare för­svars­mi­nis­tern Björn von Sydow (S) som ord­fö­ran­de. Att det vid un­der­teck­nan­det på tis­dags­mor­gonen var bara fyra par­tier kvar, den ovan­liga kon­stel­la­tionen S, MP, V och SD, gav för­sla­get lägre sta­tus. I sak är dock enig­heten ovan­ligt stor, efter­som även de fyra allians­par­tierna i allt vä­sent­ligt står bak­om för­sla­get till ökade för­svars­kost­nader.

Skånskan - 07 maj 19 kl. 17:59

Här träder det me­del­ti­da Lund fram

Lund.
Hur levde egent­li­gen de första Lun­da­bor­na?
Det som un­der drygt fem­tio år har varit par­ker­ings­plats ska nu ge svaren.

VA - 07 maj 19 kl. 14:26

H&M-delägda startupen som gör framtidens tyg har börjat sälja: "Enormt stort för oss"

Svenska Renewcell "kokar ned" utslitna kläder för att få fram fräscha fibrer som sedan kan bli till helt nya plagg. Nu har bolaget gjort sin första försäljning på 22 ton till en tillverkare. ”Det är faktiskt den första leveransen i världen av cellulosafiber gjord på textilavfall”, säger bolagets vd Mattias Jonsson till Veckans Affärer..

Skånskan - 04 maj 19 kl. 01:30

Mo­de­rat agen­da för Europa

Den 26 maj går Europa till val­ur­norna. Det är ett val där myc­ket står på spel. Ska EU bli en fed­er­a­tion där allt mer makt kon­cen­treras i Brys­sel, el­ler ska EU göra det EU är bäst på men lämna makten nära män­ni­skan?

Skånskan - 03 maj 19 kl. 17:16

MKB fimpar rätt att ta ett bloss

Malmö Inte nog med att det den 1 juli blir rök­fritt på landets ute­ser­ve­ringar. Nu hänger bo­stads­bo­lagen på den rök­fria trenden.Det nya huset i hörnet mel­lan Stapelbäddsgatan och Lil­la Varvs­ga­tan i Väst­ra hamnen har pre­cis fått taket lagt.

BT - 24 apr 19 kl. 17:00

Väver kläder med skogens tyg

Inom många industrier vänder man sig till skogen för att hitta svaret på hållbarhetsfrågan. Och även inom kläd- och textilindustrin ser man efter nya lösningar. – Jag hoppas att vi blir en naturlig del av utbudet, säger projektledaren Elin Näsström..

SmålandsPosten - 11 apr 19 kl. 19:02

Vårmarknad på äldreboendet

Under torsdagen anordnades en vårmarknad på Furulidens äldreboende i Moheda. Evenemanget var välbesökt och de boende och andra besökare kunde bland annat köpa lotter, Tyg och vårblommor..

Skånskan - 25 mar 19 kl. 05:00

Nytänkande saknas inom S

So­ci­al­de­mo­kraternas par­ti­kon­gress var be­gränsad. Inte av rege­ringens kom­pro­misser utan av formerna. Bara ett för­slag till or­ga­ni­sa­tions­för­änd­ringar samt ett för­slag om en ny po­li­tik för kom­pe­tens­ut­veck­ling fanns på dag­ord­ningen.

Skånskan - 09 feb 19 kl. 19:00

Hållbarhet ett viktigt ord

Mode Modeveckan har satt Danmark på kartan som ett land som bryr sig.Vad ska vi bära nästa höst och kommande vinter? Svaret fick vi på modevisningarna i Köpenhamn där nästa trend i kläder och tillbehör visades.

Dagens PS - 05 feb 19 kl. 07:40

Lamborghinis värsting – nu 35 kg lättare

Lamborghini Huracán Performante Spyder uppges vara både snabbare och lättare än Huracán LP610-4 Spyder, dock är bilen tyngre än sitt coupesyskon. Enligt Teknikens Värld har de italienska biltillverkarna skalat bort 35 kilo, men motorn ska vara densamma – en 5,2 liter stor V10 på 640 hästkrafter och 600 newtonmeter. Priset för den italienska muskelbilen var i somras drygt 2,2 miljoner kronor.

DN - 29 jan 19 kl. 10:07

En kilt kräver 7,3 meter tyg och sys för hand

Museum över en rutig historia i Skottland..

Skånskan - 28 jan 19 kl. 22:08

De fick inblick i operans magiska kostymateljé

MALMÖ Många intresserade sökte sig på måndagen till operans kostymateljé i Gulan för att en inblick i teaterns magiska värld bakom kulisserna.– Just nu jobbar vi för fullt med kostymerna till Mathilda the musikal. I snitt har vi tre produktioner igång samtidigt i olika stadier, berättar Torbjörn Bergström, en engagerad ateljéchef, vid rundvisningen i lokalerna.

DN - 23 jan 19 kl. 11:31

Haveriutredare ifrågasätter slutsatser från filmen om Hammarskjöld

Flera flygexperter avfärdar uppgifterna om att granatsplitter skulle vara orsak till det hål som fanns i flygplansvraket efter kraschen där Dag Hammarskjöld omkom. Skadan i flygplansdelen av Tyg bedöms ha inträffat när planet kolliderade med något när det slog i marken..

Blekinge Läns tidning - 21 jan 19 kl. 18:45

Med en känsla för tyg

Mikael Carlsson hade siktet inställt på en verkstadskarriär. Men familjeföretaget lockade. Nu har han jobbat på Dahla Gardin i 32 år..

Skånskan - 19 jan 19 kl. 17:39

Genom auktionshallen ska gammalt få nytt liv

Höör Många nyfikna Höörsbor tog sig till Erikshjälpens gamla lokaler i lördags när Höörs auktionshall slog upp portarna.Mattias Andersson är det som öppnar Höörs auktionshall. Han har tidigare jobbat i 20 år på en pantbank i Malmö.

Sydöstran - 09 jan 19 kl. 08:00

Stickningstrend: ”Är inte töntigt”

På Stadsbiblioteket i Karlskrona är efterfrågan på böcker om stickning stor, och i Kalmar har till och med flera stulits. Även Carina Nilsson på Tyg & Garnparadiset märker av trenden med allt fler yngre kunder i sin butik. – Det har blivit legalt att sticka.

Skånskan - 05 jan 19 kl. 17:34

Pyssel från vinterkul visas i januari

MALMÖ Under jullovet har barn fått möjlighet att pyssla och skapa i vinterkul, en bildworkshop hos Barnens Scen i Folkets park.
Resultatet blir en fotoutställning som visas i foajén från onsdag och resten av januari.De färgstarka sprakande konstverken av textilkonstnär Belgica Castro Fuentes täcker en hel vägg och fungerar som inspiration.

Sydsvenskan - 01 jan 19 kl. 06:00

”De hade säkert en halv kvadratmeter mer tyg att flyga på”

Backhoppningen i Garmish-Partenkirchen är tv-historia. Fusket det man minst mest..

Helsingborgs Dagblad - 01 jan 19 kl. 06:00

”De hade säkert en halv kvadratmeter mer tyg att flyga på”

Backhoppningen i Garmish-Partenkirchen är tv-historia. Fusket det man minst mest..

YA - 31 dec 18 kl. 00:00

Lilian sitter sällan still

Lilian Broch kommer från en familj där alla sydde och stickade. Mamman var duktig sömmerska och en systerdotter har egen syateljé. Efter ett långt yrkesliv som undersköterska ägnar nu Lilian all tid åt att skapa med Tyg och garn igen..

Västerbottens Folkblad - 27 dec 18 kl. 13:34

Sålde varor som inte fanns

Kvinnan drog sig inte för att sälja och ta betalt för varor av det mest skiftande slag. Men några varor levererades aldrig. Det handlade om mobiltelefoner, en surfplatta, dataspel, ett överkast, vantar, kläder, Tyg, kurslitteratur och en cykelvagn.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.