Trollsjön

Monday, 18 January, 04:34

Nyheter om Trollsjön

Sortering: Relevans | Senaste
UNT - 14 aug 20 kl. 16:00

Väktare ska få ordning på badkaoset

Värmen har lockat många badgäster till Trollsjön utanför Tierp med parkeringskaos som följd. Nu tvingas kommunen sätta in väktare för att få ordning på kaoset..

UNT - 14 aug 20 kl. 16:00

Väktare ska få ordning på badkaoset

Värmen har lockat många badgäster till Trollsjön utanför Tierp med parkeringskaos som följd. Nu tvingas kommunen sätta in väktare för att få ordning på kaoset..

UNT - 14 aug 20 kl. 16:00

Väktare ska få ordning på badkaoset

Värmen har lockat många badgäster till Trollsjön utanför Tierp med parkeringskaos som följd. Nu tvingas kommunen sätta in väktare för att få ordning på kaoset..

UNT - 19 apr 20 kl. 13:00

Ny vandalisering vid populär badsjö

Den populära badsjön Trollsjön utanför Tierp har återigen utsatts för skadegörelse..

Skånskan - 13 mar 20 kl. 05:00

Eslöv slutar dela ut svenska flaggan

ESLÖV Under högtidliga former har medborgarna i Eslöv kunnat ta emot den svenska flaggan på nationaldagen.
Nu har politikerna beslutat att skrota den årliga traditionen.Det är politikerna i kultur- och fritidsnämnden som beslutat att kommunen ska upphöra med att erbjuda gratis flaggor till allmänheten.

Skånskan - 10 mar 20 kl. 16:01

Lekutrustning förstörd

ESLÖV En anmälan har lämnats in till polisen om att lekutrustning på en lekplats på Trollsjögatan i Eslöv förstörts. I anmälan anges inte närmare vad som förstörts eller omfattningen av det..

Skånskan - 27 feb 20 kl. 14:10

Skar sönder alar i parken

ESLÖV Någon har den senaste veckan sågat sönder två alar i Trollsjöparken. Även stängslet som går mellan dammarna i parken är nertryckt.
På platsen fanns, när Svensk Markservice upptäckte det, avsågade grenar och sågmärken i stammarna.

Skånskan - 16 feb 20 kl. 19:30

I väntan på en ishall står hoppet till vädrets makter

KRÖNIKA När vi härom veckan åkte 80 mil norrut för att köra skidor utför, såg vi för första gången så här års sommargröna fairways på golfbanan i Sunne. Inte en snöfläck i sikte, bara glada golfare. Lite längre norrut blev mötet med Västerdalälven ännu ett unikt inslag.

Skånskan - 14 feb 20 kl. 15:30

Sommarsatsningar för Eslövs unga hotas

ESLÖV De gratis sommaraktiviteter för unga i Eslövs kommun som kultur- och fritidsförvaltningen genomfört under fyra år, med 100-tals arrangemang, är i fara sedan staten dragit in bidraget.
Det fattas även pengar till nationaldags-, midsommar- samt valborgsmässofirandet i kommunen.Det är i bokslutet för 2019 som kultur- och fritidsnämnden uttrycker oro för framtiden.

Länstidningen i Södertälje - 08 feb 20 kl. 05:40

JUST NU: Larm om brand i Södertälje

Räddningstjänsten har larmats till en brand utomhus på Trollsjövägen i Pershagen..

Länstidningen i Södertälje - 08 feb 20 kl. 05:40

Räddningstjänsten släckte mindre brand i Pershagen

Räddningstjänsten släckte en brand utomhus på Trollsjövägen i Södertälje på lördagsmorgonen..

Skånskan - 29 jan 20 kl. 05:00

Jakten fortsätter på plats för tivolit i vår

Eslöv Jakten på en plats till Eslövs marknad fortsätter. Redan i vår börjar bygget på Föreningstorget. Men att hitta en lämplig plats är svårt.

Skånskan - 23 jan 20 kl. 05:00

Prisas för orienteringsboom

ESLÖV Sven-Otto Jönsson får årets ungdomsledarpris av Eslövs kommun. Hans Eslövs Friluftsklubb har sedan 2016 nästan fördubblat antalet medlemmar – mycket tack vare att en flytt till Gyaskogen i Stehag lockat barn, ungdomar och deras föräldrar.
Samtidigt gör Sven-Otto Jönsson och tre andra pensionärer ett stort jobb i att hjälpa kommunens idrottslärare med skolorientering.

Skånskan - 15 jan 20 kl. 09:00

Satsar på intima dragspelskonserter

ESLÖV Efter en liten paus återvänder Eslövs egen dragspelskung till scenen på ett helt nytt sätt. Under året bjuder Stefan Persson in till fyra intima och avskalade dragspelskonserter på hemmaplan.Livet som småbarnspappa har krävt sitt och under året som gick tog Stefan Persson det betydligt lugnare med att uppträda med sitt dragspel.

Skånskan - 24 dec 19 kl. 05:00

Dyraste husen i Eslöv under året – tio i topp

Eslöv 6,8 miljoner kronor kostade de båda dyraste småhuset i Eslöv som såldes under 2019.
Totalt registrerades 255 husförsäljningar. Här är de tio dyraste.

Skånskan - 20 dec 19 kl. 15:42

Söker bygglov på Sturegatan

ESLÖV Eslövs kommun har fått in en bygglovsansökan som gäller Trollsjöområdet. Den sökande vill riva en acrport och bygga ett nytt enbostadshus på Sturegatan 41..

UNT - 01 jul 20 kl. 06:30

Kaos vid Trollsjön – parkeringsvakter ska råda bot

Trollsjön utanför Tierp lockar mängder med besökare soliga dagar. För att få ordning på parkeringskaoset vid badet tillsätter kommunen nu parkeringsvakter..

Skånskan - 14 nov 19 kl. 19:00

Tredje kön vanligt bland feriearbetare

ESLÖV En stor del av de ungdomar som feriearbetande för Eslövs kommun i somras angav i ansökan att de varken identifierade sig som pojke eller flicka – utan enligt det tredje alternativet, ”annat kön”. 18 feriejobb tillsattes aldrig då alla sökande inte ville visa brottsregistret.Det framgår av den redovisning över feriearbetena 2019 som lämnats till politikerna i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden.

Skånskan - 11 nov 19 kl. 05:30

50-årig fotbollskämpe i sina bästa år

Eslöv I höst är det 50 år sedan Eslövs BK bildades – och det firar man med att inte bara ha tagit sig upp i division två utan även lyckats hålla sig kvar där.På högre nivå än så har klubbens A-lag aldrig spelat. Stefan Sandell, ledamot i styrelsen och tidigare ordförande, tycker att det är en stor prestation.

Skånskan - 11 nov 19 kl. 05:30

Giftförorenad skjutvall stängs

ESLÖV Som en säkerhetsåtgärd hägnar Eslövs kommun under en period in den gamla skjutvallen i Skytteskogen som ligger i Trollsjöområdet i centrala Eslöv.Anledningen är att barn inte får vistas på området för att inte riskera att få i sig den förorenade jord som finns där. Här finns kvar kulor och rester av gammal ammunition i den gamla skjutvallen och med tanke på att ammunition innehåller bly har undersökningar visat att ytskiktet är förorenat.

Skånskan - 09 okt 19 kl. 05:00

Ordföranden: Inga enkla bygglov

eslöv Bengt Andersson (M), ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, försvarar de kritiserade byggloven men medger att det varit en hel del diskussioner bland politikerna.– Det här är inte helt enkla bygglov och i några av dem har vi varit oeniga i nämnden. Det har varit en hel del diskussioner, bekräftar han.

Skånskan - 28 sep 19 kl. 19:00

Andplågare togs upp i dansk media

ESLÖV Nyheten om att några tonårskillar ”spelade fotboll” med levande änder har väckt uppmärksamhet även på andra sidan sundet.
Den misstänkta djurmisshandeln ledde till att den danska kvällstidningen Extrabladet riktade sökarljuset mot lilla Eslöv.
Nu meddelar polisen att utredningen har lagts ner.

Sydöstran - 26 sep 19 kl. 06:00

Fint besök i Trollsjön

Skånskan - 24 sep 19 kl. 15:03

Våfflan gick med minus

ESLÖV
Kultur- och fritidsnämnden ser ut att under året gå mot ett underskott på en miljon kronor. Minusresultatet härleder man dels till Kulturskolan och dels till Café Våfflan i Trollsjöområdet. Kostnaderna för Kulturskolan har att göra med att man fått flytta in i tillfälliga lokaler, eftersom rådhuset inte får användas av arbetsmiljöskäl.

Skånskan - 10 sep 19 kl. 10:24

Påkomna ankplågare blev hotfulla

ESLÖV En äldre man konfronterade några tonåringar som sparkade på ankor. Det retade upp tonåringarna som ska ha hotat att sparka ihjäl mannens hund.Polisen har upprättat en anmälan om djurplågeri och olaga hot efter händelsen som utspelade sig i Trollsjöparken på måndagsförmiddagen.

Skånskan - 11 sep 19 kl. 03:02

Nya ägare till 20-talshus i Eslöv

Eslöv Kim Carl Magnus Löf, 33, och Emelie Persson, 26, har tagit över fastigheten på adressen Malmgatan 64 i Eslöv från Ulla Birgit Margareta Olsson. Ägarbytet blev klart i augusti 2019 och köpesumman blev 3 500 000 kronor. Det 130 kvadratmeter stora huset är byggt 1928.

Skånskan - 05 sep 19 kl. 08:56

44 000 kr till cancerförbund efter mc-rally

MARIEHOLM/ESLÖV 44 000 kronor samlades in och närmare 400 motorcyklar fanns på plats när Startmotors MC i lördags körde ett förmånsrally mellan Marieholm och Eslöv till förmån för Prostataförbundet och Bröstcancerförbundet.– Det handlar om en fördubbling mot i fjol. Då deltog 203 motorcyklar och samlades in nästan 22 000 kronor, säger Startmotor MC:s ordförande Bo-Göran Hansen, som var mycket nöjd med uppslutningen och glad över att kunna leverera pengarna till de båda förbunden.

Skånskan - 04 sep 19 kl. 09:00

Nya ägare till villa från 1966 i Eslöv

Eslöv Maria Alexandra Röjnert, 39, och Marco Diego Vittori, 34, har köpt huset på adressen Odengatan 17 i Eslöv av säljaren Ann-Margreth Ax. Köpesumman blev 3 700 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i augusti 2019. Huset är byggt 1966 och har en boyta på 200 kvadratmeter.

Skånskan - 27 aug 19 kl. 10:00

Villa från 1929 årets dyraste försäljning hittills i Eslöv

Eslöv Årets hittills dyraste villa i Eslöv är såld. Priset för den blev 6 800 000 kronor och det var huset på adressen Trollsjögatan 9 i Eslöv. Byggår för huset är 1929 och boarean är 280 kvadratmeter.

Skånskan - 28 aug 19 kl. 18:00

Bjuder in till svängom

ESLÖV Den sista augusti kommer hundratals folkdansare inta Eslöv. Då bjuder Folkdansringen Skåne in till en heldag.Det är tredje året i rad som Folkdansringen Skåne arrangerar ”Skånedan” i Eslöv.

Skånskan - 27 aug 19 kl. 18:00

Tidig kulturnatt på delvis ny plats

ESLÖV Lions Clubs smått traditionella Kulturnatten i Eslöv blir redan på fredag 30 augusti istället för andra fredagen i september som den brukar.
Kulturnatten håller i år inte heller till på Stora Torg, utan har mestadels fått Medborgarhuset som bas.– Det var ju meningen att kommunen skulle vara i full gång med ombyggnaden nu, förklarar Lions nye president Bertil Freed omlokaliseringen.

Skånskan - 27 aug 19 kl. 14:48

Motorcyklister kör mot cancer

Eslöv På lördag anordnas en mc-kortege i förmån för prostata- och bröstcancerförbunden. De samlade fordonen beräknas avgå från Marieholms friluftsbad vid lunchtid med slutdestination Trollsjön i Eslöv.
Under förra årets arrangemang deltog totalt 203 motorcyklar och mc-klubben samlade in drygt 22 000 kronor till de båda cancerförbunden.

Skånskan - 27 aug 19 kl. 07:33

Två gripna efter knivrån

Eslöv Under natten mot tisdagen rånas två personer vid Trollsjövägen i Eslöv.Larmet om rånet inkom 00.41.

Skånskan - 21 aug 19 kl. 17:06

Äldre bestulen på sitt boende

ESLÖV En person som bor på Trollsjögårdens äldreboende har blivit bestulen på sin bärbara dator. Datorn har stått på samma ställe sedan länge men nu har man upptäckt att den är den är försvunnen. Stölden har polisanmälts..

Skånskan - 15 aug 19 kl. 17:10

200 folkdansare intar centrum

eslöv Lördagen den 31 augusti intar 200 folkdansare och musiker centrala Eslöv.Det är Folkdansringen Skåne som tillsammans med Ringsjögillet anordnar ”Skånedan” för tredje året i rad.
Runt 200 dansare och musiker samlas på Stora torg.

Skånskan - 07 aug 19 kl. 15:30

Goda män som vill locka fler

Eslöv På lördag klockan 14-17 blir det fart i rotundan vid Trollsjön när Mellanskånes frivilliga samhällsarbetare bjuder på musikunderhållning.
Tanken är att värva fler goda män till föreningen, efter att Liljas orkester har uppträtt.Sekreteraren Rasmus Gerdin och ordföranden Tommy Görthz i föreningen, båda goda män, har sedan i våras planerat den underhållande tillställningen.

Skånskan - 06 aug 19 kl. 15:30

Tre mil på cykel – ingen match

Eslöv SPF 108 Vänkretsen är pensionärsföreningen som satsar stort på att se till att det alltid finns ett rikt utbud av aktiviteter för medlemmarna att ägna sig åt.Föreningen har i dagsläget 622 medlemmar plus 90 så kallade vänmedlemmar, personer som är aktiva i någon annan SPF-förening men tecknat medlemskap i Vänkretsen också och därigenom får tillgång till aktiviteterna där. En god tillströmning, konstaterar Alf Andersson.

Skånskan - 01 aug 19 kl. 22:00

Sten & Stanley lockade många

eslöv Sommarens andra Trollsjökväll bjöd på dansbandsklassiker med Sten och Stanley, som gästade Eslövsscenen för andra gången.I publiken satt bland andra Hjördis Pettersson och maken Jan Pettersson.
– Sten och Stanley är en dansorkester och det är musik som vi gillar, säger Hjördis Pettersson.

UNT - 19 jul 19 kl. 12:30

Bildspel: Se bärgningen av den dumpade bilen

Efter en stor bärgningsinsats kunde den bil som legat på 16 meters djup i Trollsjön lyftas upp ur vattnet på fredagsmorgonen..

Skånskan - 16 jul 19 kl. 09:31

”Bästa friskvården är att få komma ut och träffa folk”

Eslöv Semestertider gäller även pensionärer, och PRO Eslöv varvar ned – med undantag för ett par raska PRO-menader.
– Det är viktigt för äldre människor att träffas, säger Ally Grönvall, studieorganisatör i föreningen.Några minuter i nio på tisdagsförmiddagen har sju personer samlats på parkeringen utanför Karlsbrobadet i centrala Eslöv.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.