Trollh��ttan

Wednesday, 17 October, 22:06

Nyheter om Trollh��ttan

Sortering: Relevans | Senaste
GT - 26 sep 18 kl. 18:28

Bensintjuvar jagav av polisens hundpatrull

Två personer ska ha smitit från en bensinstation utan att betala i Trollhättan.– De körde fort därifrån och krockade med en annan bil på vägen för att sedan köra rakt in i en trädgård, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.Polisens hundpatrull söker just nu efter de två personer som lämnat bilen i trädgården.

GöteborgsPosten - 26 sep 18 kl. 11:19

Nej till rivning av gamla kvarnen

Fastighetsägaren får inte riva den gamla kvarnen/skolan i centrala Trollhättan för att bygga nya bostäder, åtminstone inte i nuläget..

Nyteknik - 10 sep 18 kl. 15:22

AAM i Trollhättan elektrifierar den globala fordonsindustrin

Fordonsindustrin genomgår idag enorma förändringar som drivs av trender som mobilitet, självstyrande fordon och uppkopplade bilar..

GöteborgsPosten - 06 okt 18 kl. 07:00

Bengtsfors och Trollhättan FK möts i sista omgången

Bengtsfors tar emot Trollhättan FK hemma i sista omgången i dag. Trollhättan FK har inför matchen en vinstsvit på tre segrar i rad. Gästerna har 17 förluster i rad, senaste mot Vänersborg FK med 0–8..

GöteborgsPosten - 06 okt 18 kl. 07:00

Tredjeplacerade IFK Trollhättan tar emot Alingsås IF i sista matchen i division 4 Västergötland södra

Sista matcherna i division 4 Västergötland södra spelas i dag, och IFK Trollhättan och Alingsås IF möts på Kamratgårdens IP. Alingsås IF har inför matchen en vinstsvit på tre segrar i rad. IFK Trollhättan vann senast mot Kinna med 4–2..

GöteborgsPosten - 06 okt 18 kl. 07:00

Andraplacerade Trollhättan Syrianska tar emot Axvall i sista matchen i division 5 Västergötland västra

Sista matcherna i division 5 Västergötland västra spelas i dag, och Trollhättan Syrianska och Axvall möts på Granngårdens Konstgräs. Bortalaget har åtta matcher i rad utan seger. Trollhättan Syrianska förlorade sin senaste match med 0–3 mot Edet..

NSD - 25 sep 18 kl. 13:38

Pitebor uttagna till filmfestival

Alma Vesterlund och Oliver Herdberg, båda från Piteå, gick i fredags vidare till Novemberfestivalen i Trollhättan..

GT - 17 sep 18 kl. 05:00

Svaga politiker bakom allmännyttans svek

Decennier av svag politisk styrning har orsakat allmännyttans förfall. I Trollhättan får de boende nu betala priset - bokstavligt talat..

GöteborgsPosten - 24 sep 18 kl. 22:43

Efterlyser belysning vid klaffbron

Signaturen "Granne" undrar om det kommer att sätta upp belysning mellan Klaffbron och gamla Vattenfallhuset i Trollhättan. Sträckan på 200 meter saknar belysning och "granne" ser att detta åtgärdas snart för att öka tryggheten i området..

GöteborgsPosten - 23 sep 18 kl. 16:38

Stora Mellby vill förlänga fina segersviten mot Långared

I dag möter Stora Mellby Långared på hemmaplan på Nya Bjärkevi i division 6 Trollhättan. Stora Mellby har inför matchen tre raka segrar, den senaste mot Åsaka med 5–2 och ligger nu femma i tabellen. Långared förlorade sin senaste match med 0–3 mot Trollhättan IF..

GöteborgsPosten - 05 okt 18 kl. 15:21

Polisen: Inget tyder på mord i Trollhättan

Polisen inledde en förundersökning kring mord alternativt dråp efter att en kvinna hittats död i Trollhättan under tisdagen. Nu har ärendet tagit en ny vändning.
– De misstankar som fanns kring att någon annan skulle ha orsakat hennes död har minskat väsentligt, säger kommissarie Sten Rune Timmersjö..

GöteborgsPosten - 05 okt 18 kl. 15:10

Rödgröna fortsätter styra Trollhättan

Samarbetet mellan Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i Trollhättan fortsätter – det meddelar partierna..

GöteborgsPosten - 05 okt 18 kl. 14:35

"Efter Paris väljer de Trollhättan"

– Trollhättan är ett typexempel på en stad där entreprenörer skapats ur ett stort företag och där det stärkt orten, säger den förre statsministern Fredrik Reinfeldt efter sitt föredrag i Folkets hus..

GöteborgsPosten - 24 sep 18 kl. 05:00

”Alla har inte koll på trafikreglerna”

I både Trollhättan och Vänersborg arbetar kommunerna med att anpassa trafiksituationen för cyklister. Men hur upplever trafikanterna själva att förutsättningarna för cykling är?.

GöteborgsPosten - 23 sep 18 kl. 18:35

Jonas Olsen avgjorde när Alvhem sänkte Upphärad

Målet i andra halvleken av Jonas Olsen blev matchens enda. Alvhem vann med 1–0 (0–0) borta mot Upphärad i division 6 Trollhättan i fotboll..

GöteborgsPosten - 23 sep 18 kl. 18:19

Åsaka vann - efter Erika Fribergs målkalas

Erika Friberg stod för samtliga fyra mål för Åsaka när laget slog IFK Trollhättan på hemmaplan i division 4 Västergötland västra i fotboll. Till slut blev det 4–0 (2–0) till Åsaka..

GöteborgsPosten - 23 sep 18 kl. 17:16

Formstarka Stora Mellby tog ännu en seger

Stora Mellby fortsätter starkt i division 6 Trollhättan i fotboll. När laget mötte Långared hemma på Nya Bjärkevi på söndagen kom ännu en seger. Laget vann med 4–0 (2–0).

GöteborgsPosten - 23 sep 18 kl. 16:21

Målfest när Lödöse Nygård krossade Åsaka på Tingevi

Lödöse Nygård hade inga problem med Åsaka i division 6 Trollhättan, och vann hemma med utklassningssiffrorna 12–0 (4–0)..

GöteborgsPosten - 23 sep 18 kl. 12:44

Bostadsägare låste in inbrottstjuv

En man bröt sig in i en bostad i Trollhättan under natten till söndag, men togs på bar gärning av bostadsägaren som låste in honom i väntan på polis..

GöteborgsPosten - 22 sep 18 kl. 21:39

Konstutställning i skörhetens tecken

En grupp utvalda konstnärerna visar upp verk med temat skörhet i Konsthallen Trollhättan. Det ömtåliga och valet av enkla material är konstnärernas gemensamma nämnare..

UT - 22 sep 18 kl. 20:47

Fotboll: Åsarp-Trädet och UIFK tog viktiga segrar

Åsarp-Trädet slog IFK Skövde och klättrade upp på kvalplats i trean. UIFK avgjorde sent mot Södra Ving och närmade sig Trollhättan på kvalplats till samma serie..

GöteborgsPosten - 22 sep 18 kl. 19:48

Gripen har kvar cuphoppet

Gripen Trollhättan kan få svårt att nå finalspelet i allsvenska supercupen, men efter 4-2 mot Örebro Bandy finns åtminstone chansen kvar. – Ett steg i rätt riktning, tyckte Sebastian Isaksson, Gripens assisterande tränare..

GöteborgsPosten - 22 sep 18 kl. 17:31

Trafikolycka på Edsborgsvägen

Två personbilar kolliderade vid en rondell på Edsborgsvägen i Trollhättan under lördagseftermiddagen. Enligt polisen ska ingen person vara skadad..

GöteborgsPosten - 22 sep 18 kl. 08:15

Bandypremiären närmar sig snabbt

Fyra veckor lite drygt återstår till seriepremiären i bandyns elitserie och ytterligare ett par veckor till seriestarten i bandyallsvenskan.
I helgen matchar såväl IFK Vänersborg som Gripen Trollhättan BK som ett led i uppladdningen..

GöteborgsPosten - 21 sep 18 kl. 18:29

Kan ha försökt bränna ner Macken

Branden på lekplatsen Macken i Maria Alberts park i Trollhättan misstänks vara anlagd..

GöteborgsPosten - 21 sep 18 kl. 06:17

Mc-tjuv sprang till skogs - spårades av hund

En mc-tjuv sitter anhållen hos polisen i Trollhättan efter en polisjakt natten till fredag..

GöteborgsPosten - 21 sep 18 kl. 05:00

"Det som hänt får inte hända"

Tre personakter med uppgifter om ungdomar som placerats på HVB-hem misstänks ha gallrats bort felaktigt i Trollhättan. I nuläget kan det heller inte uteslutas att fler akter förstörts. – Alarmerande, anser Said Niklund, chef för arbetsmarknads- och socialförvaltningen..

GöteborgsPosten - 20 sep 18 kl. 19:55

"Känns bra att vi får fortsätta styra"

Socialdemokraterna tappade ytterligare ett mandat jämfört med valnattsresultatet, men till "rätt" parti. S, V och MP kommer att styra Trollhättan i fyra år till. "Det känns bra", säger Paul Åkerlund (S) och Fahimeh Nordborg (V)..

GöteborgsPosten - 20 sep 18 kl. 17:42

Brand startade i lekpark

Vid halv sex på torsdagseftermiddagen kom larm om rökutveckling från en mindre fristående byggnad i Maria Alberts park, i Trollhättan..

GöteborgsPosten - 20 sep 18 kl. 05:00

Pilotutbildning läggs ned

Pilotutbildningen lämnar Trollhättan Vänersborgs flygplats och flyttar till Ljungbyhed. Detta efter bara drygt ett år.
– Vi har vuxit ur flygplatsen, säger Peder Strauss, vd för Greybird Sverige.

Expressen - 18 sep 18 kl. 20:37

Trafikkaos efter lastbilshaveri – stor väg avstängd

Ett lastbilshaveri orsakar stora trafiksvårigheter på E45 mellan Vänersborg och Trollhättan.Lastbilen ska blockera trafiken helt på E45 i riktning mot Trollhättan/Göteborg..

GöteborgsPosten - 19 sep 18 kl. 20:42

Maria Mabäcker och Elin Lennermo målgörare när Östadkulle vann

2–0 (2–0) vann Östadkulle med på bortaplan mot IFK Trollhättan i division 4 Västergötland västra i fotboll. Bakom segern låg ett mål var av Maria Mabäcker och Elin Lennermo..

GöteborgsPosten - 19 sep 18 kl. 18:12

Kommunanställd misstänks för medicinstölder

En kvinnlig anställd vid Trollhättan Stad ska vi upprepade tillfällen ha stulit narkotikaklassade mediciner från sin arbetsplats mellan februari och juli i år..

GöteborgsPosten - 19 sep 18 kl. 17:39

Vattensjuk Edsborg ett ständigt problem

FC Trollhättan har tre hemmamatcher kvar, och ett eventuellt kval väntande runt hörnet. Då är delar av Edsborgs gräsmatta på nytt allt annat än bra. – Jag är medveten om spelschemat, suckar Mikael Råstedt, anläggningschefen..

Skånskan - 19 sep 18 kl. 10:00

Prisad dokumentär om omskrivet experiment

I våras blev den bästa dokumentär på CPH Dox i Köpenhamn och denna veckan tävlar Marcus Lindeens Flotten på dokumentärfilmfestivalen Nordisk Panorama i Malmö. Samtidigt får den svensk biopremiär.
– Jag är jättestolt över att vara med i Nordisk Panorama och det sammanföll så bra att jag också kan gästa den publika premiären på Folkets Bio i Malmö på fredag.

GöteborgsPosten - 19 sep 18 kl. 09:20

Ny mark bereds för villor och småhus

Det råder brist på villatomter i Trollhättan, men nu är ytterligare ett 20-tal kommunala tomter på gång..

UT - 19 sep 18 kl. 08:28

Lager 157 fortsätter expandera

Sist var det i Skövde. På torsdagen är det i Trollhättan. Lager 157 fortsätter att växa..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.