Trafiksäkerhetsverket

Tuesday, 24 May, 21:33

Nyheter om Trafiksäkerhetsverket

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 08 apr 16 kl. 09:11

Finland har EU:s liberalaste drönarregler – sunt förnuft ska räcka långt

Reglerna för de som flyger obemannade luftfartyg har blivit lättare, Trafiksäkerhetsverket hoppas att det här ska inspirera till flera experiment med drönarna. Bland yrkesflygare finns det ändå en beställning på hårdare reglering. Enligt de nya reglerna som trädde i kraft i höstas får obemannade luftfarkoster flygas på max 150 meters höjd, i tätbebyggda områden och det krävs inget flygcertifikat eller tillstånd för att flyga en obemannad luftfarkost.

YLE - 11 apr 16 kl. 04:32

Nytt kapitel i Valsörarnas historia

Förra veckan började rivningen av den före detta sjöbevakningsstationen på Valsörarna. Två grävmaskiner river huvudbyggnaden som byggdes 1984. Sjöbevakarna lämnade Valsörarna 2009 och planerna för framtiden är småskaliga.

Nya Wermlands Tidningen - 13 apr 16 kl. 16:04

Stopp i Villingsberg på gång

Trafiksäkerhetsverket har tillsatt en grupp som arbetar med den nya busshållplatsen i Villingsberg. Ambitionen är, säger Bosse Björk, byggstart i höst med öppning senare under året..

YLE - 22 mar 16 kl. 11:31

Höjd övervakning på Helsingfors-Vanda - inget direkt hot finns

Det är fortfarande tryggt att flyga från Helsingfors-Vanda flygplats, meddelar man från Finavia. Chefen för Finavias riskhanteringsenhet, Juha-Pekka Pystynen, meddelar att det inte finns ett förhöjt hot mot Helsingfors-Vanda flygplats. - Precis som skyddspolisen och andra myndigheter säger, så innebär det här [explosionerna i Bryssel] inget direkt hot mot Finland.

YLE - 08 mar 16 kl. 09:25

Många VW-bilar återkallas i onödan? VTT: Resultaten är förvirrande

Volkswagens utsläppsfiffel verkar inte ha påverkat bilarnas utsläppsvärden i Finland. Det visar laboratorietester som gjorts av Teknologiska forskningscentralen VTT. Bilar med och utan manipulerad programvara fick så gott som samma testresultat.

YLE - 17 feb 16 kl. 05:15

Självmord i trafiken kräver inte körkort

Tidigare i veckan rapporterade Yle Spotlight att Trafiksäkerhetsverket har ställt högre krav på att psykiater ska anmäla självmordsförsök till polisen (Länk: http://svenska.yle.fi/artikel/2016/02/15/trafi-till-psykiatrer-anmal-sjalvmordsforsok).

YLE - 15 feb 16 kl. 04:20

Trafi till psykiatrer: Anmäl självmordsförsök

Trafiksäkerhetsverket ställer högre krav på psykiatrer att anmäla självmordsförsök till polisen. Ett självmordsförsök ska leda till körförbud på minst sex månader och det förbudet ska polisen få besked om. - Igen åläggs läkare nya orsaker att bryta tystnadsplikten.

YLE - 15 feb 16 kl. 16:49

Psykiater: Trafi bör tänka om i självmordsfrågan

Trafiksäkerhetsverket Trafis nya anvisningar om att läkare ska börja göra en anmälan om självmordsbenägna personer väcker kritik inom psykiaterkåren. Även om avsikten med anmälningarna är att skydda utomstående i trafiken anser psykiatrar att anvisningarna kan motverka sitt syfte. Psykiatern Kristian Wahlbeck, utvecklingsdirektör för Föreningen för mental hälsa, anser att Trafi borde tänka om omedelbart och eventuellt dra tillbaka sina anvisningar.

YLE - 23 feb 16 kl. 06:17

Delade åsikter om privat körkortshantering

Ett privat företag sköter från årsskiftet allt som gäller körkort och olika trafiktillstånd. Reformen som betyder att polisen slutat hantera till exempel nya körkort får både ris och ros. En rundringning till bilskolor i Svenskfinland ger olika svar.

YLE - 15 feb 16 kl. 05:39

15 februari - Morgonkollen

God morgon! Vill du veta vad som hände medan du sov? Här är rubrikerna som sätter dig på kartan för i dag!

YLE - 02 feb 16 kl. 08:24

A-Katsastus nya avgift får kritik

Besiktningsbolaget A-Katsastus får kritik för att uppbära omotiverade avgifter av sina kunder. I början av februari införde A-Katsastus en expeditionsavgift på 10 euro då kunden registrerar sitt fordon vid något av bolagets kontor. Sker registreringen via A-Katsastus nättjänst är den gratis.

YLE - 02 feb 16 kl. 08:24

A-Katsastus prickas för omotiverad avgift

Besiktningsbolaget A-Katsastus får kritik för att uppbära omotiverade avgifter av sina kunder. I början av februari införde A-Katsastus en expeditionsavgift på 10 euro då kunden registrerar sitt fordon vid något av bolagets kontor. Sker registreringen via A-Katsastus nättjänst är den gratis.

YLE - 25 jan 16 kl. 16:05

Båt- och motorcykelskatt tidigast om ett år

En planerad båt-och motorcykelskatt införs tidigast om ett år berättar man på finansministeriet. Beredningen av den nya skatten har kommit igång men ännu är det helt öppet hur stor skatten blir och vilka fordon som sist och slutligen kommer att beröras av den här nya fordonsskatten. Juha Sipiläs regering har i regeringsprogrammet slagit fast att man vill ha in 50 miljoner euro per år genom att beskatta också andra fordon än bilar.

YLE - 29 dec 15 kl. 08:24

Teoridelen av körkortet blir datorspel

Snart kommer man att kunna börja ta körkort med hjälp av datorspel. Teoridelen i körprovet ändras från och med årsskiftet, så att det kan göras med en pekplatta. Det är Trafiksäkerhetsverket Trafi som har låtit utveckla spelet.

Nyan - 11 dec 15 kl. 15:25

Trafi inspekterar Lillgaard

Trafiksäkerhetsverket Trafi gör en extra säkerhetsauditering av rederi Ab Lillgaard.

Orsaken är det läckage av olja från ms Fjärdvägen som Nyan berättade om i början av veckan.
I början av förra veckan upptäckte de anställda vid Ålands sjöbevakningsstation vid en inspektion i Långnäs hamn ett oljeläckage från Fjärdvägen.

Nyan - 08 dec 15 kl. 06:00

Fjärdvägen läckte olja

Ett läckage av hydraulolja har upptäckts vid ms Fjärdvägen. Oljeläckan kan ha pågått en längre tid.

– Vi har öppnat en brottsanmälan om miljöförstöring, säger förundersökningsledare Rasmus Friman vid Västra Finlands sjöbevakningssektion.

YLE - 23 nov 15 kl. 16:59

Körkortet fås på besiktningskontoret

Från och med början av nästa år är det Trafiksäkerhetsverket Trafi som sköter om körkortsärenden i stället för polisen. De flesta körkortsärenden kommer därefter att skötas på besiktningsstationerna, av företaget Ajovarma. Ajovarma är besiktningsföretaget A-katsastus dotterbolag.

YLE - 03 nov 15 kl. 15:06

Trafi: Onödigt besikta bilen om den genomgått service

Trafiksäkerhetsverket Trafi överväger att slopa de obligatoriska årliga bilbesiktningarna. Enligt Trafi är besiktningen onödig ifall den enbart görs för att bekräfta att bilen genomgått service. - Om man vet att en bil är i skick på besiktningsdagen, gör det varken från eller till vad beträffar säkerheten.

YLE - 18 nov 15 kl. 19:07

Missnöje med skärgårdstrafiken i Ekenäs

I Ekenäs skärgård efterlyser öbor förbindelser som fungerar. Understödet till skärgårdstrafiken avhandlas som bäst. Lilllis Pipping bor på Ängholm, som ligger mellan Skåldö och Älgö i Ekenäs skärgård.

YLE - 05 nov 15 kl. 13:58

"En bussbrand per vecka är för mycket"

Det är ett trettiotal pendlare på väg till arbetet i Helsingfors som på torsdag morgon köar till bussen på busstationen i Borgå. Majoriteten säger sig inte fundera på bussbranden i Helsingfors. Det var en buss på väg mot Borgå som i onsdags fattade eld på Bangårdsvägen i Böle.

YLE - 05 nov 15 kl. 08:54

Det kan bli krångligare att flyga om kraschen på Sinai var ett terrordåd

Underrättelsekällor bedömer att flygkraschen på Sinaihalvön i lördags kan ha orsakats av en bomb som Islamiska staten placerat ut. - Det vore ett betydande bakslag för samtliga säkerhetsarrangemang om det visar sig att det var en bomb, säger Pekka Henttu som är luftfartschef vid Trafiksäkerhetsverket Trafi. Henttu säger till Yle att de nuvarande arrangemangen i så fall kommer att ses över.

YLE - 19 okt 15 kl. 15:54

Trafi föreslår att 16-åringar ska få övningsköra

Trafiksäkerhetsverket Trafi föreslår att ungdomar ska få övningsköra i två år innan de tar körkort. Med ett övningstillstånd skulle alltså 16-åringar få köra bil ensamma. Förslaget har diskuterats inom Trafi sedan i våras men nu efterlyser man folkets åsikt.

YLE - 30 sep 15 kl. 14:45

Dubbelt fler fuskbilar kan komma att avslöjas i Finland

Tidigare räknade man med att drygt 26 000 bilar i Finland är försedda med mjukvara som ger missvisande uppgifter om utsläppen. I den siffran räknade man ändå enbart med personbilar av märket Volkswagen som har en dieselmotor av typen EA189. Fuskmjukvaran har ändå också installerats i totalt flera miljoner bilar av märkena Audi, SEAT och Škoda, samt i vissa större Volkswagen-bilar.

Dalarnas tidningar - 30 sep 15 kl. 04:11

Ökad säkerhet vid skolor

Trafiksäkerheten ska höjas vid skolorna Åkerö och Sammilsdal i Leksand. Kommunen har fått 950 000 kronor av Trafiksäkerhetsverket och ska även satsa lika stor summa själv..

YLE - 29 sep 15 kl. 08:58

Trafi utreder VW-skandalens effekter i Finland

Det är svårt att avgöra vilka effekter Volkswagen-skandalen har i Finland, säger Trafiksäkerhetsverket Trafi. Den tyska biltillverkaren VW har bekräftat att man också i Europa har sålt bilar med mjukvara som begränsar utsläppen vid tester. Enligt avdelningschef Toni Pallaspuro vid Trafi reder man som bäst ut hur många VW-bilar med EA 189-motor som finns i Finland.

Affärsvärlden - 17 sep 15 kl. 07:24

Volvo återkallar 4 000 lastbilar i Nordamerika

Lastbilstillverkaren Volvo återkallar drygt 4.000 lastbilar i Nordamerika, enligt det amerikanska Trafiksäkerhetsverket NHTSA..

Sydöstran - 16 sep 15 kl. 13:54

Volvo återkallar 4 000 lastbilar

Lastbilstillverkaren Volvo återkallar drygt 4 000 lastbilar i Nordamerika, enligt det amerikanska Trafiksäkerhetsverket NHTSA. Det handlar enligt NHTSA om 2 854 lastbilar där det kan finnas problem med handbromsen, medan 1 319 lastbilar kan ha problem med mekanismen för att fästa släp till fordonet.(TT).

Sydsvenskan - 16 sep 15 kl. 13:55

Volvo återkallar 4 000 lastbilar

Lastbilstillverkaren Volvo återkallar drygt 4 000 lastbilar i Nordamerika, enligt det amerikanska Trafiksäkerhetsverket NHTSA.Det handlar enligt NHTSA om 2 854 lastbilar där det kan finnas problem med handbromsen, medan 1 319 lastbilar kan ha problem med mekanismen för att fästa släp till fordonet..

UNT - 16 sep 15 kl. 13:54

Volvo återkallar 4 000 lastbilar

Lastbilstillverkaren Volvo återkallar drygt 4 000 lastbilar i Nordamerika, enligt det amerikanska Trafiksäkerhetsverket NHTSA..

SVT - 16 sep 15 kl. 13:56

Volvo återkallar 4.000 lastbilar

Lastbilstillverkaren Volvo återkallar drygt 4.000 lastbilar i Nordamerika, enligt det amerikanska Trafiksäkerhetsverket NHTSA..

Kristianstadsbladet - 16 sep 15 kl. 13:54

Volvo återkallar 4 000 lastbilar

Lastbilstillverkaren Volvo återkallar drygt 4 000 lastbilar i Nordamerika, enligt det amerikanska Trafiksäkerhetsverket NHTSA. Det handlar enligt NHTSA om 2 854 lastbilar där det kan finnas problem med handbromsen, medan 1 319 lastbilar kan ha problem med mekanismen för att fästa släp till fordonet.(TT).

SvD - 16 sep 15 kl. 13:57

Volvo återkallar 4 000 lastbilar

Lastbilstillverkaren Volvo återkallar drygt 4 000 lastbilar i Nordamerika, enligt det amerikanska Trafiksäkerhetsverket NHTSA..

BT - 16 sep 15 kl. 13:54

Volvo återkallar 4 000 lastbilar

Lastbilstillverkaren Volvo återkallar drygt 4 000 lastbilar i Nordamerika, enligt det amerikanska Trafiksäkerhetsverket NHTSA. Det handlar enligt NHTSA om 2 854 lastbilar där det kan finnas problem med handbromsen, medan 1 319 lastbilar kan ha problem med mekanismen för att fästa släp till fordonet.(TT).

YA - 16 sep 15 kl. 13:54

Volvo återkallar 4 000 lastbilar

Lastbilstillverkaren Volvo återkallar drygt 4 000 lastbilar i Nordamerika, enligt det amerikanska Trafiksäkerhetsverket NHTSA. Det handlar enligt NHTSA om 2 854 lastbilar där det kan finnas problem med handbromsen, medan 1 319 lastbilar kan ha problem med mekanismen för att fästa släp till fordonet.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 15 kl. 13:55

Volvo återkallar 4 000 lastbilar

Lastbilstillverkaren Volvo återkallar drygt 4 000 lastbilar i Nordamerika, enligt det amerikanska Trafiksäkerhetsverket NHTSA.Det handlar enligt NHTSA om 2 854 lastbilar där det kan finnas problem med handbromsen, medan 1 319 lastbilar kan ha problem med mekanismen för att fästa släp till fordonet..

Trelleborgs Allehanda - 16 sep 15 kl. 13:54

Volvo återkallar 4 000 lastbilar

Lastbilstillverkaren Volvo återkallar drygt 4 000 lastbilar i Nordamerika, enligt det amerikanska Trafiksäkerhetsverket NHTSA. Det handlar enligt NHTSA om 2 854 lastbilar där det kan finnas problem med handbromsen, medan 1 319 lastbilar kan ha problem med mekanismen för att fästa släp till fordonet.(TT).

DI - 16 sep 15 kl. 14:05

Volvo återkallar 4000 lastbilar

Lastbilstillverkaren Volvo återkallar drygt 4.000 lastbilar i Nordamerika, enligt det amerikanska Trafiksäkerhetsverket NHTSA..

Blekinge Läns tidning - 16 sep 15 kl. 13:54

Volvo återkallar 4 000 lastbilar

Lastbilstillverkaren Volvo återkallar drygt 4 000 lastbilar i Nordamerika, enligt det amerikanska Trafiksäkerhetsverket NHTSA. Det handlar enligt NHTSA om 2 854 lastbilar där det kan finnas problem med handbromsen, medan 1 319 lastbilar kan ha problem med mekanismen för att fästa släp till fordonet.(TT).

YLE - 25 aug 15 kl. 04:56

Familj nära bli rammad av vattenskoter

På land krävs körkort för mopeder men till sjöss är det fortfarande fritt fram att köra hur snabba båtar och andra flytetyg som helst, utan något förarbevis. Något krav på båtkörkort är inte heller på väg, meddelar Trafiksäkerhetsverket Trafi. Olyckor sker, men ibland klarar man sig undan med blotta förskräckelsen.

YLE - 22 aug 15 kl. 09:16

ÅU: Nära ögat för förbindelsebåtar

Trafiksäkerhetsverket utreder en nära ögat-incident med förbindelsebåtarna m/s Eivor och m/s Aspö förra veckan, skriver Åbo Underrättelser. Fartygen möttes norr om Utö, men befälhavaren på Aspö vägrade väja trots att han hade väjningsplikt. I stället måste Eivor sakta farten och väja för att undvika en kollision.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.