Tröjan

Thursday, 17 January, 04:40

Nyheter om Tröjan

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 23 dec 18 kl. 06:00

Jul­dra­ma om re­volt och kvin­no­kamp

Kultur/Nöje Efter serier som Vår tid är nu och Fröken Frimans krig kommer nu SVT med ett nytt historiskt drama.
Sys­trar 1968 sänds i tre delar un­der mellandagarna och Ystad spelar en stor roll i serien.I rollerna: Mi­ka­e­la Knapp, Maja Rung, Anna Åström, Li­via Mill­ha­gen, Hannes Foh­lin, Jens Hul­tén, Kim Sullocki, Hen­rik Norlén, Sunjatha Conti, Ca­mil­la Larsson, Lo Kaup­pi, Jonathan Si­lén, Sven Boräng med flera.

Expressen - 17 dec 18 kl. 15:41

Trotjänarens öppna brev till IFK-fansen

GÖTEBORG. Emil Salomonsson, 29, lämnar IFK Göteborg.I ett öppet brev tar trotjänaren nu farväl av klubben och dess supportrar:”Det har varit en obeskrivlig ära att få dra på mig den blå-vitrandiga Tröjan.

YA - 27 dec 18 kl. 15:16

Malmöspelare klar för YIF: ”Spännande spelare”

Under onsdagen var Jim Andersson med och spelade hem två poäng till HK Malmö mot Ystads IF i handbollsligan. Dagen efter står det klart att Andersson från och med sommaren 2019 byter ut den svarta MalmöTröjan till YIF:s vita..

Expressen - 25 dec 18 kl. 18:49

Så slår bedragarna till på mellandagsrean

Nu drar den stora mellandagsrean i gång – och därmed ökar risken för att bli utsatt för bedrägeri. Både i den fysiska och digitala handeln gäller det att vara försiktig. – Man ska inte klicka på länkar som kommer i mejl eller på sms om man inte är fullständigt övertygad om att avsändaren är seriös, säger Jan Olsson på polisens nationella IT-brottscentrum.

Sydöstran - 27 dec 18 kl. 09:00

Jan Hinderson: ”Landet utan militär”

Ibland når mig nyheter med viss fördröjning. Som det unika 70-årsjubileet i San José, som var för snart en månad sen..

DI - 27 dec 18 kl. 13:21

Spelbolagen borde lära sig av pressen

Den nya svenska spelregleringen träder i kraft om några få dagar. Nu borde spelbolagen ta på sig ledarTröjan och på egen hand göra något åt reklamexcesserna – innan myndigheterna sätter ned foten..

Expressen - 05 nov 18 kl. 15:07

Kristerssons konflikt med Lööf som krossar alliansen

Ulf Kristersson har nu en vecka på sig att plåstra ihop den sårade alliansen.Expressen har kartlagt de nya konflikterna i alliansen efter beskedet om en statsministeromröstning.– Som det är nu blockerar Kristersson alla lösningar som inte kräver SD-stöd och lägger bara fram lösningar som kräver SD-stöd, säger en C-källa.

Sydsvenskan - 20 dec 18 kl. 10:51

Nya böcker skildrar Lundaprofiler

Ämnen: Jan Wirén och lundensare under drygt 350 år..

YA - 27 dec 18 kl. 00:01

Så gick snacket – här är citaten vi minns från 2018

YA:s sportchef Jan Ohlsson har botaniserat bland sportsnacket under 2018. Här är en del av kommentarerna vi minns från sportsidorna..

Skånskan - 26 dec 18 kl. 21:45

HK Malmö fick stopp på Kim och Ystads IF

HANDBOLL HK Malmö tog sig ur Ystads IF:s grepp och triumferade odiskutabelt i annandagens skånska ligaderby, 29-23 (10–10).
En snabb revansch för nederlaget i Ystad.– Oerhört skönt både för min och lagets del, konstaterade plangiganten Magnus Persson som annars haft svårt att få till spelet efter vårens övergång från Alingsås HK.

GöteborgsPosten - 23 dec 18 kl. 10:38

Tio julfilmer att mysa med i helgen

GP:s Jan Andersson listar tio julfilmer som gör helgen lite mysigare..

Corren - 20 dec 18 kl. 17:30

Wedenberg (M) fick stöd av nya styret

Valet av oppositionsråd fick avgöras med votering, efter att SD fört fram Jan Svensson (SD) som motkandidat till Mira Wedenberg (M)..

Nyan - 21 dec 18 kl. 10:05

Karring kvar i ÅU

Maryette Karring fortsätter i Åland United. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande. Karring gör sin nionde säsong i ÅU-Tröjan inkommande år.

Expressen - 27 nov 18 kl. 06:59

Kompromissen om Löfven kan rädda Liberalerna

Jan Björklund är beredd att sätta sig i en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet – men han har bara halva partiet med sig.Den interna striden kan därför sluta med en kompromiss om Löfven – att L går i opposition och lägger ned sina röster i kommande statsministeromröstningar, enligt flera initierade bedömare.– Man försöker hitta en kompromiss som alla kan leva med, säger statsvetaren Svend Dahl, chef för Liberala Nyhetsbyrån..

SVT - 28 nov 18 kl. 22:07

Björklund: Menar allvar – vill hitta en lösning i mittfältet

Liberalernas partiledare Jan Björklund säger i SVT:s Aktuellt att han menar allvar med att hans parti kan släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister. – Vi har två ytterkantspartier i riksdagen. Jag vill undvika att ge dem makt och inflytande, jag vill hitta en lösning i mittfältet, säger han..

Expressen - 13 nov 18 kl. 20:45

Folkets förtroende för alliansledarna rasar

Sprickan i alliansen är avgrundsdjup inför onsdagens statsministeromröstning i riksdagen.Nu visar en ny undersökning från Demoskop att alliansledarnas förtroendesiffror rasar.L-ledaren Jan Björklund rasar med hela 10 procentenheter..

GöteborgsPosten - 19 dec 18 kl. 20:00

Vi lever i återvinningens tid – inte i rövhattarnas

GP:s krönikör Jan Andersson konstaterar att vi lever i återvinningens tid och föreslår en ny regering som årets julklapp..

Blekinge Läns tidning - 22 nov 18 kl. 04:00

Han blir ny chef på Valjeviken

41-årige Daniel Unnerbäck, född och uppvuxen i Siretorp, blir ny stiftelsechef på Valjevikens aktivitetscenter. Han tillträder 1 mars och kommer de inledande månaderna att jobba sida vid sida med Jan Karlsson som går i pension den siste juni..

Expressen - 06 dec 18 kl. 19:10

Illegala bygget stoppar Ernst – så görs programmet om

Ernst Kirchsteigers julprogram ”Jul med Ernst” skulle spelats in på Kånsta kvarn.Men konflikten om det illegala bygget tvingade kanalen att flytta julprogrammet hem till krögaren Carl Jan Granqvist.– Jag har ingen användning av huset än att jag dricker champagne där fyra gånger per sommar, säger Carl Jan Granqvist till Expressen..

Sydöstran - 24 dec 18 kl. 11:00

Jan-Erik Martinsson: ”Jul, jul, strålande jul...

Julen är så mycket mer än bara sill, gröt och julklappar. Det är också den stora hemvändarhelgen för många som flyr storstaden för några dagar i den lantliga idyllen..

Expressen - 23 sep 18 kl. 05:00

Alla dessa män – hur tänker vår feministiska regering?

På mina boenden för "ensamkommande flyktingbarn" har jag med egna ögon bevittnat den kultur som uppstår när nio av tio är av manligt kön.Kvinnorna är de stora förlorarna med dagens antifeministiska migrationspolitik, skriver Jan Emanuel Johansson. .

GöteborgsPosten - 22 dec 18 kl. 12:14

Tennislegendarer med unik talangsatsning

Som aktiva var de topp hundra i världen – nu går tennislegendarerna Magnus Gustafsson, Christian Bergström och Jan Apell ihop i en nystartad satsning på talangutveckling.
– Det här är något unikt, säger "Gusten" om projektet som sjösätts i Göteborg med start efter nyår..

DN - 29 nov 18 kl. 18:45

Löfven kan tvingas be om mer tid

Mycket talar för att Stefan Löfven tvingas be talmannen om mer tid och därmed skjuta fram nästa veckas statsministeromröstning. När S-topparna möts på Bommersvik i helgen väntar diskussion om Annie Lööfs och Jan Björklunds kravlistor..

NSD - 14 dec 18 kl. 15:05

Jo han Har ju som mål att locka hem Omark

I en längre intervju med Sporten pratar Johan Harju om Övertorneå Connection, sitt utgående kontrakt, längtan efter att vinna SM-guld, sina stora fritidsintressen och det borttagna C:et från matchTröjan..

YA - 24 dec 18 kl. 00:01

Vad kan du om 2018? Knäck YA-sportens tankenötter!

YA:s sportchef Jan Ohlsson serverar som vanligt en skål med mer eller mindre svårknäckta tankenötter från sportens värld. Har ni hängt med på YA:s sportsidor under 2018 kommer det att gå som en juldans!.

SVT - 20 nov 18 kl. 21:32

Björklund: Utesluter inte helt en M+KD-regering

Liberalernas partiledare Jan Björklund säger att han kan släppa fram en regering med Moderaterna och Kristdemokraterna, om det är det enda tänkbara alternativet. – Då måste vi ju kalla in partirådet och ställa frågan om man ska släppa fram dem ändå, men det vill jag undvika säger han i SVT:s Aktuellt..

Sydöstran - 20 dec 18 kl. 09:00

Jan Hinderson: ”De gula västarna”

När jag gick till återvinningsstationen på Långö i mörkret häromkvällen fick jag för mig att den senaste internationella proteströrelsen redan har kommit till Blekinge..

Skånskan - 23 dec 18 kl. 06:00

I sta­tist­rollen som grå­hå­rig pen­sio­när

Krönika Är det nå­gon mer än jag som går runt och hoppas på att det ”ska hända nå­got?”
Jag be­höver överraskningar, nya kon­takter och en ny man till och med. Så jag an­mälde mig som sta­tist till tv-in­spel­ningen av ”Sys­trar”, i hopp om spännande mö­ten och möj­lig­heter.

GöteborgsPosten - 22 dec 18 kl. 23:22

Vackert och stundtals juligt med Franska trion

Franska trions julkonsert är inte så julig. Men den är viktig ändå, konstaterar GP:s Jan Andersson..

Skånskan - 22 dec 18 kl. 15:00

SD tar över i alla nämnderna

HÖRBY Sverigedemokraterna tar över rodret i alla de tyngsta nämnderna i kommunen.
Det står klart efter valen på senaste fullmäktigemötet.Cecilia Bladh in Zito (SD), Lars-Göran Ritmer (M) och Anders Larsson (C) blir från och med årsskiftet kommunens tyngsta politiker.

DI - 22 dec 18 kl. 18:20

Entreprenören: Om min far haft en annan bakgrund hade vi idag varit Autoliv

En gång i tiden tog Industri-Textil JOB fram airbag-prototyper till Volvo. Men Jan Olof Bornefalk tyckte att investeringen som krävdes för att ta sig an produktionen skulle bli för stor.  Med flera år av lönsam tillväxt i ryggen är bolaget nu i en position att inte behöva tacka nej till nya möjligheter.

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 18 kl. 06:30

Toppolitiker rasar mot curling-EM: ”Detta är orimligt”

Jan Björklund (S) reagerar starkt när han får veta effekterna av curling-EM..

Helsingborgs Dagblad - 22 dec 18 kl. 11:34

Min mening: Ansvarige politikern svarar om avgiftshöjningarna

Jan Allan Beer svarar varför avgifterna måste höjas..

DI - 28 nov 18 kl. 14:23

Di erfar: Jan Björklund mörkade M-bud - skakas av djup förtroendekris

Moderaterna presenterade på lördagen en helt ny lösning för regeringsbildningen i ett försök att locka tillbaka L och C.  Men Jan Björklund höll det nya M-budet hemligt när Liberalerna satt i krismöten i helgen, och den interna kritiken mot honom är nu stenhård. .

Skånskan - 22 dec 18 kl. 06:00

Ledamöterna valda utan diskussion

Lund Vid senaste kommunfullmäktigemötet valdes ledamöter i nämnder och styrelser och förslagen från valberedningen följdes utan någon diskussion.De fem styrande partierna i kvintetten har posterna som ordförande och vice ordförande, och de rödgrönrosa har fördelat uppdragen som andre vice ordförande mellan sig. Liberalerna tar hand om ordförandeposten i barn- och skolnämnden genom Mia Honeth medan Mattias Horrdin (C) är vice ordförande och Elin Gustafsson (S) andre vice.

GT - 15 nov 18 kl. 06:00

Jan-Åke, 67, dog efter misstagen på sjukhuset

Jan-Åke Larsson, 67, hade svåra smärtor, mådde illa och var kraftigt medtagen.Det dröjde sju timmar innan läkarna förstod att det handlade om blodförgiftning.Han avled samma dag.

Expressen - 13 okt 18 kl. 13:20

14.30: Jan Björklunds svar på Kristerssons ultimatum

Efter moderatledaren Ulf Kristerssons ultimatum till allianspartierna under fredagen – nu har Liberalernas partiledare kallat till pressträff i riksdagen. Klockan 14.30 ska han kommentera "regeringsfrågan".

Kristianstadsbladet - 08 dec 18 kl. 05:00

En metamorfos i glas och metall

Som kokonger eller puppor där förvandlingen fullbordats. Så kan Jan Lambert Kruses samspel mellan glas och metall beskrivas. På lördagen är det vernissage för utställningen..

GöteborgsPosten - 21 dec 18 kl. 21:16

Det här måste jultomten leverera till Frölunda

Jultomten landar strax i Scandinavium – och på Frölundas önskelista finns en skarp förstärkning i anfallet. En ny Jan Mursak, eller varför inte en verklig Johan Sundström?.

Sydsvenskan - 21 dec 18 kl. 11:48

Kevin Walker släpper nytt i jul

Trots att tidigare "Idol"-vinnaren Kevin Walker har haft fullt upp i DjurgårdsTröjan har han hunnit spela in ny musik. Under våren släpper artisten och fotbollsspelaren flera låtar och en ep. Ett första smakprov blir singeln "Send me a card", som ges ut.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.