Tröjan

Friday, 21 September, 12:33

Nyheter om Tröjan

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 01 sep 18 kl. 16:00

Deckare som lyser upp hösten

Deckarspalten Äntligen är den här! Arne Dahls Mittvatten (Albert Bonniers) som förmodligen är sista delen i serien om expoliserna Molly Blom och Sam Berger. Och redan från inledningen är situationen så svår som den bara kan vara.

Barometern - 24 aug 18 kl. 13:41

Två stora litteraturkvällar i Kalmar i höst: ”Väldigt nöjda med namnen”

Dillbergs bokhandel har släppt sitt höstprogram där två stora programpunkter sticker ut, den populära Bokens afton och en författarkväll på Kalmar slott med bland andra Jan Guillou, Liza Marklund och Jonas Jonasson..

Skånskan - 01 sep 18 kl. 11:15

Hus på 102 kvadratmeter sålt i Hurva

Hurva Försäljningen av huset på adressen Sallabacken 9 i Hurva är nu klar. Nya ägare blir Martin och Anastasia Zaremski, 33 och 30 år, som köper fastigheten av Jan Wegner. Huset är byggt 2003 och har en boyta på 102 kvadratmeter ägarbytet gjordes i augusti 2018 och priset blev 2 010 000 kronor.

Barometern - 01 sep 18 kl. 06:00

Nu ska Kalmartävlingen bli störst: ”Unikt för Sverige”

Visionen är på väg att bli verklighet. Nu vill cykeltävlingen ta klivet in i finrummet. – Det blir unikt för Sverige, säger Jan Hammarkvist..

Helsingborgs Dagblad - 01 sep 18 kl. 04:00

”Kommunalt eller inte kommunalt är inte frågan.”

Jan Kluge och Tor-Björn Angin, Sveriges Tvätteriförbund..

SVT - 29 jun 18 kl. 11:21

Björklund backar om att SD skulle kunna få ordförandeposter

SVT avslöjade i går att Alliansen öppnade för att ge Sverigedemokraterna poster som utskottsordförande i riksdagen efter valet. Efter att Socialdemorkaterna tydligt gått emot det så backar nu Jan Björklund (L). ”Frågan om presidieposter till SD är död”, skriver han på Twitter under fredagsmorgonen..

DN - 31 aug 18 kl. 09:50

Alliansens löfte att tillgängliggöra stockholmarnas patientdata får kritik

Alliansens vallöfte om att två miljoner stockholmares patientuppgifter ska bli mer lättillgängliga för både akademin och industrin ifrågasätts. – Regelverket kommer inte att ändra sig även om alliansen sitter vid rodret, säger landstingets forskningsdirektör Jan Andersson..

Sydsvenskan - 01 sep 18 kl. 04:00

”Kommunalt eller inte kommunalt är inte frågan.”

Jan Kluge och Tor-Björn Angin, Sveriges Tvätteriförbund..

DI - 23 aug 18 kl. 19:21

Debatt: Nästa kris lär bli värre än 1990-talets

DEBATT. Sverige kan snart vara i en ekonomisk kris. Vi ser likheter med slutet av 1980-talet, med ett undantag; att vi nu också har grundläggande problem inom forskningen och utbildningen, skriver före detta generaldirektören Dag Hjalmarsson och professor emeritus Jan-Erik Vahlne..

DN - 31 aug 18 kl. 09:25

Bokrecension: Arne Dahl "Mittvatten"

Jan Arnalds ”Mittvatten” är den tredje kriminalromanen med Sam Berger och Molly Blom. Den har gått som följetong i DN under sommaren. Den imponerar rent tekniskt men innehåller för mycket av allt, skriver Magnus Eriksson.

DN - 16 aug 18 kl. 12:03

Delvis sant att borgerligt styrda landsting har kortare vårdköer

Liberalernas partiledare Jan Björklund sa under tisdagens partiledardebatt att alliansstyrda landsting har både lägre skatt och kortare vårdköer. Även om det finns undantag är det påståendet till allra största del sant..

VA - 30 aug 18 kl. 11:20

Så ska innovativa plåster bidra till kampen mot antibiotikaresistens

Det svenska läkemedelsbolaget ABIGO Medical grundades 1989 av bröderna Jan G. Smith och Leif Smith, som än i dag är aktiva ägare. Deras vision är unika, egenutvecklade produkter med global potential inom nischade områden..

DN - 29 aug 18 kl. 17:50

Säll synar Nobelprotesterna på Nybroplan

Med elva dagar kvar till valet gör partierna allt för att synas och höras. På Nybroplan i Stockholm står därför Jan Björklund och Jimmie Åkesson och talar i en fråga som inte ens ligger på deras bord - men där kärntrupperna är mycket upprörda. DN STHLM:s Anton Säll synar manifestationen mot Nobel center - och möts av en lätt febrig stämning..

YA - 22 aug 18 kl. 21:10

YIF-damerna premiärspelade – då var hon med krigsfejset tillbaka

Ordinarie mittsexan Monica Najdovski satt fast i en bilkö – då tvekade inte Michelle Fyhr Seifert att dra på sig matchTröjan. Sen tog hon på sig krigsansiktet och skrämde motståndarna hem till Malmö med en svidande 19–33-förlust..

GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 07:00

Fyrkantigt men spännande om IB-affären

Jan Guillous åttonde del i sin serie om 1900-talet är både fascinerande och trovärdig, men skriven på författarens sedvanliga knäckeprosa, tycker Björn Gunnarsson..

Magazin24 - 31 aug 18 kl. 11:13

Scheeleskolans rektor: "Känner mig helt trygg med polisens bedömning"

Kommunpolisen Jan Sköldberg menar att det inte finns någon anledning till oro för elever, lärare och personal på skolan..

NSD - 29 aug 18 kl. 10:45

M-ledaren fimpar regnbågsallians

Glöm din dröm, Jan Nyberg..

GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 07:00

Khemiri skildrar innerstadspappan träffsäkert

Mats Kolmisoppi tycker inte att Khemiri lyckas fånga en universell bild av föräldraskapet, men läser en humoristisk berättelse om innerstadsmänniskans ångest med samma timing som en klassisk serieruta av Jan Stenmark..

SmålandsPosten - 31 aug 18 kl. 08:14

Vi flyttar vården närmare kronobergarna

I Smålandsposten den 25 augusti skriver Jan Johansson, ordförande SPF i Kronoberg, om att alla äldre har rätt till trygg och säker vård. Jag håller helt med..

GöteborgsPosten - 31 aug 18 kl. 07:56

Nytt företag startar i Lysekil: Sdk Solution AB

Den 30 augusti registrerades det nya bolaget Sdk Solution AB hos Bolagsverket. Bolaget har sitt säte i Halmstad och har som sin verksamhet "skeppsklarering, spedition, lagerhållning, distribution, befraktning, rederi- och linjeagentur, äga fast och lös egendom". Styrelseordförande är Jan Gran Søren Hansen..

Skånskan - 29 aug 18 kl. 14:00

Komikerduons tv-serie en fiktiv humorsaga

Podd­makarna och ti­digare Tan­ke­smed­jan-pro­gram­le­da­rna Dilan Apak och Moa Lundqvist började skriva ma­nus för en tv-se­rie för tre år se­dan. Un­der fyra in­ten­siva vec­kor i våras spelades se­rien in i de­ras lä­gen­het i Malmö och den 15 ok­to­ber har den pre­mi­är på SVT. Men re­dan på fre­dag kan man se första av­snittet av Sagan om Dilan och Moa, en av pro­gram­punkterna på Lund Com­e­dy Festival.

Expressen - 23 aug 18 kl. 19:56

Nyförvärvets första mål i Hammarbys cupseger

Storlag föll till höger och vänster under gårdagens Svenska cupen-omgång.Men i dag gjorde Hammarby jobbet mot division 1-laget Carlstad United.Bland annat gjorde miljonförvärvet Vladimir Rodic sitt första mål i HammarbyTröjan..

Skånskan - 30 aug 18 kl. 22:03

Stadshallssatsningen klar

Lund Efter beslut av kommunfullmäktige är det nu helt klart att det blir en utveckling av Stadshallen i samband med den kommande renoveringen.Vid torsdagens sammanträde beslöts också om att Lund – först i landet – blir en MR-stad vilket innebär ett mer systematiskt arbete med mänskliga rättigheter.
I båda ärendena rådde oenighet bland allianspartierna.

Skånskan - 30 aug 18 kl. 20:19

Kaos väntar när E6 stängs av

arlöv 11 oktober startar Trafikverkets ombyggnad av trafikplats Alnarp. Under två veckors tid leds trafiken om till andra vägar.
– Räkna med köer och stora trafikstörningar, säger Örjan Berg kommunikatör på Trafikverket.

Skånskan - 30 aug 18 kl. 18:00

Stuga på 46 kvadratmeter i Sjöbo har fått nya ägare

Sjöbo Fastigheten på adressen Orkidévägen 39 i Sjöbo har fått nya ägare. Köpare är Rune Birgersson, 59, och Jan Andersson, 62, och säljare är Yvonne Anne-Marie Winslow. Köpet blev klart i juli 2018 och priset blev 585 000 kronor.

Sydöstran - 30 aug 18 kl. 16:00

Karlshamnsliberaler stoppar maktväxling

Många av Annie Lööfs och Jan Björklunds väljare i Karlshamn spärrade nog upp ögonen när den lokale men avgående L-ledaren Paul Hedlund och Gertrud Ivarsson från Centern framträdde i länets medier och förklarade sin obrottsliga lojalitet mot – inte sina partiledare men det S-märkta kommunalrådet Per-Ola Mattsson..

DI - 30 aug 18 kl. 14:20

Skandalbolagets vd lämnar

First North-bolaget Prime Livings vd och storägare Jan Severa lämnar vd-posten. Bolaget har stämts av sina underleverantörer och byggförseningar kostar bolaget över 50 Mkr..

Sydsvenskan - 11 aug 18 kl. 07:00

”Friheten måste försvaras. Utan trygghet finns ingen frihet.”

Det skriver Jan Björklund och Roko Kursar, Liberalerna..

Expressen - 27 aug 18 kl. 15:04

Tunga namn i Kvällspostens Almebaren inför valspurten

Med bara två veckor kvar till valet växlar Kvällsposten och Sydsvenska Handelskammaren upp "Almebaren". Både den 28:e och 29:e augusti blir det politikerutfrågningar igen – den här gången med Jakob Forssmed, Kd, och Morgan Johansson, S. Nästa vecka kommer Jan Björklund och Tobias Billström – och som vanligt kan DU ställa frågor på plats.

YLE - 21 aug 18 kl. 11:37

Utredning: Finland bör få ett högklassiskt arkitektur- och designmuseum

Finland borde få ett design- och arkitekturmuseum av hög internationell klass. Det föreslås i en utredning som på tisdagen överlämnades till kulturminister Sampo Terho (Blå framtid) och borgmästaren i Helsingfors Jan Vapaavuori (Saml.).

SVT - 09 aug 18 kl. 20:48

Het debatt om lärarbristen: ”Nu tramsar du”

Det behövs fler lärare och yrket måste bli mer attraktivt. Men i vilken ände ska man börja? Gustav Fridolin (MP) och Jan Björklund (L) var inte överens under SVT:s ämnesdebatt om lärarbristen..

GöteborgsPosten - 30 aug 18 kl. 01:00

105 kvadratmeter stort hus i Tvååker sålt för 2 115 000 kronor

Andreas Andersson, 27, och Marielle Johansson, 24, har köpt huset på Köpsgärde 5 i Tvååker av säljaren Jan Anders Bengtsson. Köpesumman blev 2 115 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i juli 2018. Huset är 105 kvadratmeter stort och byggdes 1941..

GöteborgsPosten - 30 aug 18 kl. 01:00

Hus på 190 kvadratmeter från 1979 sålt i Halmstad – priset: 4 350 000 kronor

Johan Gustav Frödén, 52 år, är ny ägare till fastigheten på adressen Marbäck 639 i Halmstad. Huset är byggt 1979 och har en boyta på 190 kvadratmeter Säljare är Jenny Teresia Ulfsdotter Broén och Jan Stefan Broén. Affären blev klar i augusti 2018 och köpesumman blev 4 350 000 kronor..

SVT - 29 aug 18 kl. 21:31

US Open backar – ber om ursäkt

Arrangörerna för US Open fick ta emot kritik efter att Alizé Cornet, i den tryckande värmen, tagit av sig Tröjan. Något herrarna får lov att göra. Efter kritiken, som kom från bland annat, Andy Murrays mamma Judy Murray, pudlar US Open och ber om ursäkt.

Kristianstadsbladet - 29 aug 18 kl. 21:00

Höstens kulturprogram presenterat: Blir en satsning på lördagar

Nu är höstens kulturprogram i Östra Göinge presenterat. Lagom till helgen väntas det dimpa ner i kommuninvånarnas brevlådor. – Vi har ett rikt kulturliv tillsammans med våra lokala aktörer och är oerhört stolta över detta, säger kommunens kultur- och fritidschef Jan Carlson..

GöteborgsPosten - 09 sep 18 kl. 18:38

Svenshögen vann - efter Jan Johannessons målkalas

Jan Johannesson stod för hela fyra mål för Svenshögen när laget slog Skärhamn U på hemmaplan i division 6 Bohuslän södra i fotboll. Till slut blev det 8–4 (3–2) till Svenshögen..

YA - 29 aug 18 kl. 20:40

US Open backar - ber om ursäkt

Alizé Cornet tog av sig Tröjan - och varnades för osportsligt uppträdande. Men när Novak Djokovic och flera andra herrspelare gjorde samma sak utdelades ingen varning. Nu ber arrangören för grandslam-tävlingen US Open i New York om ursäkt.

Helsingborgs Dagblad - 29 aug 18 kl. 20:40

US Open backar – ber om ursäkt

Alizé Cornet tog av sig Tröjan – och varnades för osportsligt uppträdande. Men när Novak Djokovic och flera andra herrspelare gjorde samma sak utdelades ingen varning. Nu ber arrangören för grandslam-tävlingen US Open i New York om ursäkt.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.