Tröjan

Sunday, 21 April, 03:03

Nyheter om Tröjan

Sortering: Relevans | Senaste
Alingsås tidning - 26 mar 19 kl. 05:30

Nya bud för parkbadskaféet

Nolhaga parkbad skulle drivas i egen regi – då intresset från presumtiva entreprenörer var ljumt. Men nu ska kommunen åter ringla ut sina tentakler i den fria företagsamhetens värld och se ifall någon hugger.
”Vi har just nu inga planer på att lägga ut det på en entreprenör.

DN - 29 mar 19 kl. 16:31

Dramatenskådespelare om hatet efter falska ryktet: ”Det startas mobbar som går på”

Fler skådespelare berättar nu öppet om sin syn på de starka reaktionerna mot Dramaten.  Jan Waldekranz beskriver situationen som ”mycket allvarlig”, kräver förändringar i ledningen och stöttar kollegan Julia Dufvenius. Carl Magnus Dellow, som efter falska rykten fick utstå hat den gångna helgen, uppmanar samtidigt till sans..

Skånskan - 31 mar 19 kl. 19:52

Drömstart för HIF i allsvenska återkomsten

Helsingborgs IF är tillbaka i allsvenskan. Och det med besked. Premiärmatchen hemma på Olympia blev en rättvis trepoängare med 3-1 mot topptippade IFK Norrköping.

YA - 22 mar 19 kl. 15:44

Färre sommarjobb till ungdomar i år

I fjor fick 168 ungdomar feriejobb i Ystads kommun. I år beräknas endast 100 få sommarjobb. Anledningen är att socialnämnden inte skjuter till några pengar utöver de budgeterade 500 000 kronorna.

DN - 31 mar 19 kl. 10:00

DN:s kritiker väljer fem favoriter just nu

En utställning, två böcker, en skiva och en podd. DN:s kulturredaktion har plockat ut fem aktuella verk som är värda din tid. Veckans tips kommer från Jan Eklund, Nils Hansson, Helena Lindblad, Maria Schottenius och Greta Thurfjell..

DI - 17 mar 19 kl. 08:19

Ännu en tung L-topp sluter upp bakom Sabuni

Ytterligare en tung liberal politiker, partiets försvarspolitiske talesperson, Allan Widman, stödjer Nyamko Sabuni som efterträdare till Jan Björklund. Det säger Widman till Sveriges Radio Ekot. Ett skäl är Sabunis engagemang för integrationsfrågor..

Kristianstadsbladet - 30 mar 19 kl. 05:00

Insändare: Vindkraften släcker biologiskt liv

Jan Norlin, Åhus, slår ett slag mot sol- och vindkraft apropå insändaren ”Lösningen är förnybar energi” av Christer Neideman från Naturskyddsföreningen..

GöteborgsPosten - 30 mar 19 kl. 16:20

Han rånmördade sin egen kusin

Alexander Persson kom aldrig till Amerika. Dagen innan hans resa mot det nya landet blev han brutalt mördad av sin kusin vid Mörtetjärnet i Bullaren. Med författaren Jan Nilsson gräver vi ner oss i ett av norra Bohusläns värsta mordfall..

NT - 30 mar 19 kl. 14:55

Historisk seger i slöjan

"Tack och lov gick det bra..

SVT - 05 mar 19 kl. 23:06

Åkesson (SD): ”Jag vill återinföra makt till de nationella parlamenten”

Frankrikes president är orolig att fler länder ska lämna EU och i ett öppet brev föreslår han reformer för att förhindra att länder lämnar EU. Men vilken makt ska EU ha? Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och Liberalernas partiledare Jan Björklund drabbade samman i Aktuellt om EU och överstatlighet..

Skånskan - 28 mar 19 kl. 15:00

Känner sig utestängda från KF:s handlingar

Svalöv Tidigare har den som gått på kommunfullmäktiges möten haft möjlighet att hämta ut handlingarna i förväg. Sedan årsskiftet är det slut med det, något som Jan Zielinski (S) är kritisk till.– Vi har fått reaktioner ifrån personer som kommer på mötena.

Magazin24 - 30 mar 19 kl. 11:30

Varför sägs så få varför?

Jan Kallberg skriver om konsten att ifrågasätta..

YA - 28 mar 19 kl. 20:12

Ohlsson: ”Kenneth var en IFK:s viktigaste värvningar – någonsin”

YA:s sportchef Jan Ohlsson skriver om det oväntade tränarskiftet i IFK Ystad..

Skånskan - 30 mar 19 kl. 09:00

Vårmys i Skrylle

LUND Spännande grävlinggryt, vårens första nyckelpiga, knoppar på väg att vakna och massor av pinnar.Våren kom även till Skryllegården där Naturum varje fredag, från 22 mars till 7 juni 10-11, anordnar Natur för de minsta. Ett omtyckt arrangemang som oavsett väder alltid lockar många, säger naturvägledare Marie Sager.

Barometern - 20 mar 19 kl. 12:06

Oskarsgalan kan krocka med kvalmatch för IKO

Att IK Oskarshamn nu går till direktkval till SHL kan ge Oskarsgalan en helt annan prägel än tidigare år. – Om det blir så kommer vi att sända matchen på skärmar från galan så att gästerna har full kontroll på vad som händer, säger Jan Hardebrant, vd för Attraktiva Oskarshamn..

DN - 19 feb 19 kl. 14:49

”Svensk idrott måste acceptera slöjan”

Landslagsspelaren reagerar på uttalanden..

Sydsvenskan - 29 mar 19 kl. 17:03

Kommunhus utrymt efter bombhot

Lidköpings stadshus har utsatts för ett bombhot, rapporterar lokala medier. Hotet inkom 15:07 och flera polisbilar befinner sig utanför byggnaden, som också tömts på personal. Lidköpings kommundirektör Jan Fransson säger till Nya Lidköpings-Tidningen at.

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 19 kl. 17:03

Kommunhus utrymt efter bombhot

Lidköpings stadshus har utsatts för ett bombhot, rapporterar lokala medier. Hotet inkom 15:07 och flera polisbilar befinner sig utanför byggnaden, som också tömts på personal. Lidköpings kommundirektör Jan Fransson säger till Nya Lidköpings-Tidningen at.

GöteborgsPosten - 29 mar 19 kl. 17:03

Svår att se hur britterna ska kunna undvika en krasch

GP:s Jan Höglund om Theresa Mays nya motgång i underhuset.

Corren - 23 mar 19 kl. 12:00

Här köar korna på väg till roboten

Vi ser det direkt på Jan Carlssons glada ansikte när han möter oss – lättnaden över den nya mjölkroboten är stor på Herrsäter..

Skånskan - 28 mar 19 kl. 15:00

Lyckad konsert i vårens tecken

HÖRBY Det blev en härlig vårkonsert – med mycket sång och musik – i församlingshemmet i Hörby på söndagen.Vårkonserten anordnades i samarbete med SPF, och det var Lillemor Gerdin som höll i programmet. Hon backades denna dag upp av dottern Liselott och sonen Rasmus Gerdin samt av Jan Davidsson och Lars Wilson.

Dagens Media - 22 mar 19 kl. 15:15

Unik kampanj för att fylla premiärarenan

Djurgårdens IF och Clear Channel samarbetar inför allsvenska fotbollspremiären. ”MatchTröjan brukar alltid bli en snackis”, säger Clear Channels Karl Höglund till Dagens Media..

Expressen - 06 mar 19 kl. 20:56

Volvos beslut: Sänker maxfarten – i alla bilar

Volvo Cars sänker maxhastigheten i alla bilar från och med år 2020.Detta för att få bilförarna att inse faran med att köra fort, skriver företaget i ett pressmeddelande.– Människor förstår helt enkelt inte hur farlig körning i höga hastigheter är, säger Jan Ivarsson, en av företagets experter på säkerhet..

YA - 29 mar 19 kl. 06:00

Tekanna i silver en av godbitarna på årets Antikmässa

Idag, fredag, drar Antikmässan i Brösarp igång – den 26:e i ordningen. En alldeles unik liten tekanna i silver är en av godbitarna i år, tycker Jan-Erik Öhgren som är en av arrangörerna..

Barometern - 29 mar 19 kl. 06:00

Insändare: ”Stångådalsbanan är bättre för fler än någonsin”

Replik till Jan-Olof Johanssons insändare om tågtrafiken i länet i Barometern-OT den 20 mars..

GöteborgsPosten - 29 mar 19 kl. 02:57

130 kvadratmeter stort hus i Halmstad sålt till nya ägare

3 710 000 kronor fick Johan Nils Fredrik Håkansson, 32, och Malin Margareta Håkansson, 31, ge för huset på adressen Kullavägen 12 i Halmstad. Huset byggdes 1955 och har en boyta på 130 kvadratmeter. Köpet från säljaren Sigrid Karolina Victoria Sjösten och Jan Peter Sjösten blev klart i februari 2019..

DN - 28 mar 19 kl. 18:00

Journalistmordet som förändrade ett helt land

Mordet på journalisten Jan Kuciak fick ett helt land att känna ”nu är det nog”. En slumrande vrede över maktfullkomliga politiker som spelar under täcket med maffian vaknade. I helgen kan Slovakien få en president vars vägar sammanstrålar med såväl mordet som mannen som misstänks ha beställt det..

DI - 26 feb 19 kl. 11:29

Chockhöjda p-böter hotar stockholmare – ”extra inkomstkälla”

Stockholm stad räknar med att de kommer håva in över 400 miljoner kronor mer än både Göteborg och Malmö på parkeringsböter.  ”När det gäller felparkering utmärker sig Stockholm som extremt”, säger Jan Söderström, tidigare trafik- och infrastrukturschef hos SKL..

GöteborgsPosten - 28 mar 19 kl. 20:03

Härrydabo får spela på 1700-talsviolin

Carl Vallin är mottagare av Jan Wallander-priset, som innebär att pristagaren under en längre tid får använda ett instrument av "utomordentligt hög klass"..

SmålandsPosten - 28 mar 19 kl. 19:00

Gubbar rörde ihop gubbröra

Säsongen för studiecirklar på Studieförbundet vuxenskolan har precis dragit igång. Under tisdagen ledde kocken Jan Lindblom cirkeln matlagning för herrar på Konga folkets hus..

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 19 kl. 16:50

Läsarbrev om SD, Staffanstorp och EU.

Skribenter är Torsten Åkerman, Jan Stensson och Gunnar Barkenhammar.

Skånskan - 22 mar 19 kl. 12:12

Tredje person gripen för inblandning i mångmiljonstöld på Postnord

Malmö En 21-årig man greps på torsdagen misstänkt för inblandning i hemelektronikstölder för miljonbelopp på Postnord.
Mannen misstänks för grovt bedrägeri. Sedan tidigare misstänks ytterligare en person för samma brott.

Sydsvenskan - 28 mar 19 kl. 16:50

Läsarbrev om SD, Staffanstorp och EU.

Skribenter är Torsten Åkerman, Jan Stensson och Gunnar Barkenhammar.

Västerbottens Folkblad - 28 mar 19 kl. 16:03

Duon förlänger med Vännäs

Kaptensduon förlänger med Vännäs HC. Vännäs HC rustar för nästa säsong. Under torsdagen meddelade klubben att de förlängt med två spelare.

Skånskan - 28 mar 19 kl. 16:42

Gård i Hörby såld

Hörby Irene Liselotte och Dan Ove Jönsson, 49 och 53 år, sedan tidigare boende på just Åkarp, är nya ägare till lantbruksfastigheten på Åkarp 3303 i Hörby. På gården står ett hus med en boyta på 170 kvadratmeter och en åkermark på 33 hektar. Dessutom står en ekonomibyggnad på 1 034 kvadratmeter på fastigheten.

Expressen - 28 mar 19 kl. 13:41

Tidigare L-toppen: Gör som KD – prata med SD

Tidigare L-toppen Mauricio Rojas bryter tystnaden och sågar nu Jan Björklund och den nuvarande partiledningen – samtidigt som han ställer sig bakom ex-ministern Nyamko Sabuni som ny partiledare för Liberalerna. Han uppmanar partiet att öppna för samtal med Sverigedemokraterna:– Precis som Ebba Busch Thor har gjort..

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 13:00

Per H. Börjesson: Svenska Warren Buffett-bolag slår index

För 10 år sedan gav jag ut boken ”Så här blev Warren Buffett världens rikaste person”. Det är en sammanfattande biografi om Buffett men jag spekulerar även i vilka svenska bolag som Buffett skulle kunna tänkas investera i. Buffetts filosofi är att ”köpa och behålla lönsamma bolag som har ärliga ägare och affärsidéer som man begriper”.

Skånskan - 28 mar 19 kl. 11:34

Fastigheten på Röddevägen 188-8 i Blentarp byter ägare

Blentarp 1 350 000 kronor fick Tove Stenius, 31, och Viktor Brannefalk, 26, från Malmö, ge för fastigheten på Röddevägen 188-8 i Blentarp. Köpet från säljaren Lena Ulla-Britt Clausson och Jan Friberg blev klart i mars 2019. För bara två månader sedan såldes ett hus alldeles i närheten, på Addahäjdavägen 63-47.

GöteborgsPosten - 28 mar 19 kl. 11:00

Mäktig debut av Brunflobröderna

Junior Brielles tokhajp håller, skriver GP:s Jan Andersson..

Sydöstran - 28 mar 19 kl. 10:00

Jan Hinderson: ”Om tänder och ögon”

Jag brukar gruva mig för att gå på undersökning hos tandläkaren. Men inte förra veckan – då hade jag nämligen något värre att gruva mig inför..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.