Träbjälke

Sunday, 24 March, 09:47

Nyheter om Träbjälke

Sortering: Relevans | Senaste
NSD - 24 feb 19 kl. 18:23

Här stöttar militärens bombgrupp polisen

I en sliten tygpåse på en bjälke nära uthustaket ligger sprängämnet som Mikael Lundqvist ska hantera..

GT - 13 feb 19 kl. 17:08

Drunkningslarm – två personer saknas på sjö

Räddningstjänsten har larmats till en sjö i Aneby kommun.Enligt larmet har folk setts på isen med en kälke 2 personer.Nu syns bara kälken 500 meter ut på sjön..

Dagens PS - 07 jan 19 kl. 12:42

Lista: 10 digitala trender 2019

Här är de viktigaste, digitala affärstrenderna just nu. Det här har du inte råd att missa. Det är digitalbyrån Petra som stor bakom listan som tros få stor påverkan på näringslivet under detta år, berättar Dagens Media.

Kristianstadsbladet - 13 apr 18 kl. 00:01

Björn har sökaren inställd på drifting

Det är rörelsen i sig som fascinerar. Ljuset som knappt hinner med, ljudet som kommer på efterkälke. Känslan i ögonblicksbilden.

NSD - 09 mar 18 kl. 12:23

Markoolio rasar efter omröstningen

Bob, Kälke, eller styrkälke?.

Blekinge Läns tidning - 05 apr 18 kl. 20:00

Djupekås – en liten del av den stora, vida världen

Än råder vintervila i sommaridyllen Djupekås. Här bor Blekinges kanske mest beresta hundar, en kvinna som bytt ut världsmetropolerna Bangkok och Dubai mot Listerlandet, en man med högtflygande planer och kvinnan som mötte kärleken efter att ha ramlat av sin kälke i en rodelbana i Österrike..

NSD - 08 mar 18 kl. 07:39

Ordbråket om kälken avgjort

Bob, rattkälke eller snowracer?.

Expressen - 11 jan 18 kl. 09:05

Vidriga bilden på koalan upprör alla djurvänner

Här är bilden som upprör djurvänner över hela Australien.Nu sprids den även över resten av världen. En död koalabjörn, fastskruvad i en Träbjälke.

Nyan - 21 feb 18 kl. 10:32

OS-galen idrottsminister

ALLMÄNT. I OS-tider är det många som nästan religiöst följer den återkommande sportfesten. En av dem är vår egen idrottsminister, Tony Asumaa.

Realtid - 23 jan 18 kl. 08:22

Svenska småföretag på digital efterkälke

En av fyra svenska småföretagare vill digitalisera sin administration närmaste tre åren, enligt ny rapport från mjukvaruföretaget Visma. Bara 11 procent av dem är digitaliserade på en avancerad nivå. Det är den lägsta siffran i Nordeuropa..

GöteborgsPosten - 21 dec 17 kl. 15:11

Fler tar examen – men killarna på efterkälke

Allt fler elever tar gymnasieexamen inom tre år. Trenden är tydligast bland de som studerar vid yrkesprogrammen. Samtidigt står det klart att kvinnor på de högskoleförberedande programmen lyckas bättre än männen..

UNT - 21 dec 17 kl. 15:11

Fler tar examen – men killarna på efterkälke

Allt fler elever tar gymnasieexamen inom tre år..

YLE - 18 dec 17 kl. 17:00

Rättsexperter: Finland på efterkälke gällande öppenhet kring underrättelseverksamhet

Att öppet berätta om underrättelseverksamhetens prioriteringar och budget borde inte vara ett hot för landets säkerhet, säger professor Olli Mäenpää..

Nya Wermlands Tidningen - 01 dec 17 kl. 15:00

Färre abborrar i våra sjöar

Det har blivit färre abborrar i sjöarna i Bengtsfors kommun. Dessutom saknar flertalet av dem som ändå finns rom och mjölke. Det intygar flera fiskare och naturmänniskor..

Dalarnas tidningar - 30 nov 17 kl. 18:00

Skavanker, horisonter och vågligt måleri – Gösta firar 70 år som konstnär

Till första utställningen drog 17-åringen sina tavlor på en kälke över slaggen. 70 år senare firar Gösta Backlund jubileum med en utställning i Falun – med nygjorda akvareller. Han börjar gärna med en skavank, och gillar att göra det svårt för sig, som när han målade i en guppande båt på Rogsjön..

Realtid - 06 nov 17 kl. 10:43

Många företag på digital efterkälke

Bara mindre än hälften av världens företagsledare har inlett ett digitalt förändringsprojekt. Svenska bolag ligger bara marignellt bättre till i ny rapport från Fujitsu..

Sydsvenskan - 03 nov 17 kl. 11:00

Mot OS i 140 knyck

Bröderna Ottosson jagar OS-drömmen på en kälke på magen med huvudet före..

Realtid - 10 okt 17 kl. 11:58

Sverige riskerar hamna på digital efterkälke

Sverige är det mest digitalt utvecklade landet i världen. Samtidigt har innovationstakten börjat dala och landet riskerar att bli omsprunget. Finland lyfts däremot fram som ett föredöme inom ny teknik..

GöteborgsPosten - 29 sep 17 kl. 18:03

EU på digital efterkälke

Det är ett problem att Europa investerar mycket mindre i digital utveckling än USA och Asien, anser statsminister Stefan Löfven (S). Datasäkerhetsexperten Jarno Limnell tycker att Europa har lämnat walk over till USA och andra länder på flera områden..

UNT - 29 sep 17 kl. 18:02

EU på digital efterkälke

Det är ett problem att Europa investerar mycket mindre i digital utveckling än USA och Asien, anser statsminister Stefan Löfven (S)..

YLE - 13 jul 17 kl. 18:40

Fem hisnande set krävdes – Kontinen/Peers utslagna i Wimbledondubbeln

I fjol tog sig Henri Kontinen och australiern John Peers till kvartsfinal i Wimbledon och drömmen om en finalplats i år levde in i det sista. Den drömmen kraschades av Lukasz Kubot (Pol) i par med Marcelo Melo (Bra) som vann det femte och avgörande setet med 9–7. Den otroliga kampen räckte i tre och en halv timme.

Realtid - 29 maj 17 kl. 16:05

Finansbranschen på digital efterkälke

Sex av tio finansaktörer oroar sig för den snabba digitaliseringen. Och bara en av tio uppger att de ligger i framkant inom digital utveckling..

YLE - 03 maj 17 kl. 07:36

Lång semester i juli eller några veckor här och där - så här borde ledigheten fördelas

Lagen garanterar att arbetstagare har rätt till 24 dagar semester under sommaren. Det är ändå arbetsgivaren som bestämmer hur de här dagarna kan tas ut. Sommarsemestern är för många årets höjdpunkt, men felplacerad kan den orsaka gnabb på jobbet.

YLE - 12 mar 17 kl. 08:39

Vasaborna vill riva silorna

Om drygt en vecka fattas beslut om silornas framtid i Vasa. I veckan som gått har Yle Österbotten tagit reda på vad vasaborna tycker man borde göra med betongsilorna på Strandgatan. Nästan 90 procent anser att silorna borde rivas.

YLE - 14 mar 17 kl. 14:34

Yle Åbolands valdebatt från Åbo: Kandidaterna ger spårvägen tummen ner

Spårvägsplanerna i Åbo hade få anhängare i Yle Åbolands valdebatt på tisdagen. Än så länge ligger spårvägsplanerna på utredningsnivå, och man förväntar sig ha en rapport klar på nya stadsfullmäktiges bord i slutet av året. I Yle Åbolands valdebatt fick kommunalvalskandidaterna frågan om Åbo borde bygga en spårväg.

YLE - 10 mar 17 kl. 13:54

693 vill bestämma i Åbo

Nu står det klart vilka personer som ställer upp i kommunalvalet i Åbo. Listan innehåller 693 kandidater. Åbo stad gav ut namnen på alla kandidater i kommunalvalet efter att centralvalnämnden granskat listorna.

NSD - 16 mar 18 kl. 10:36

Kyrkan stängd – takbjälke gav vika

En bjälke har gett vika i Bergnäskyrkans tak..

NSD - 16 mar 18 kl. 10:36

Takbjälke i kyrkan gav vika

En bjälke har gett vika i Bergnäskyrkans tak..

YLE - 24 jan 17 kl. 15:59

Äventyr kräver rejäla doningar

Det finns inte många nu levande finländare som med fog kan kalla sig upptäcktsresande. Patrick "Pata" Degerman är en av dem. Till hans meriter hör att han har besökt sju olika områden där människan aldrig förr har satt sin fot.

Dagens PS - 03 feb 17 kl. 08:25

Stockholm nytt Silicon Valley?

Enligt Ronit Gose, Citis globala chef för bankanalys, som står bakom en ny amerikansk City-rapport, har Sveriges huvudstad potential att bli ett Silicon Valley i miniformat. Europa är totalt sett ordentligt på efterkälke när det gäller investeringar i fintech – jämfört med Kina och USA – men enligt rapporten och Ronit Gose utgör alltså Stockholm ett undantag. ”Det är en kombination av flera saker som möjliggjort det.

YLE - 26 jan 17 kl. 10:05

Pojkar får mera nyttig motion på dagis: "Flickorna har kanske ett större behov av att vara sociala"

Pojkar är en aning livligare och får mera motion än flickor medan de vistas på daghem. Barn som rör på sig mindre löper större risk att bli feta och därför skulle det vara viktigt att också flickorna rör på sig. Flickor får en dryg minut mindre ansträngande motion per dagistimme.

Skånskan - 03 feb 17 kl. 14:00

Gröningen bästa platsen att rasta hundar i Bara

BARA Bara saknar en hundrastplats och många hundägare tycker att Gröningen är den perfekta platsen för en sådan.
– Vi vill inte vänta längre för det har varit vår tur i många år, skäller hundägarna när de samlas på den aktuella platsen. ERWP.

YLE - 13 dec 16 kl. 15:25

Yrkesfiskaren Bertel West: Använd flythalare om du ska röra dig på isen

Pimplare har börjat söka sig ut på isarna och en och annan långfärdsskrinnare syns också på bild i Facebookflödet. Men hur säkra är isarna? -Isen är aldrig säker och man ska aldrig lita på någon annans uppgifter om hur hållbar isen är, säger pensionerade yrkesfiskaren Bertel West.

YLE - 01 dec 16 kl. 04:54

Ida Schauman ny ordförande för SFP i Åbo

Svenska folkpartiet i Åbo valde på onsdagkvällen Ida Schauman till ny ordförande för föreningen. Hon inleder sitt uppdrag i januari 2017. Ida Schauman efterträder Marko Winter, som avsagt sig uppdraget i och med att han sedan våren 2016 är ordförande för SFP i Egentliga Finland.

UNT - 26 nov 16 kl. 15:05

16.00: Almtuna möter Södertälke

Almtuna möter Södertälje på hemmaplan..

YLE - 16 nov 16 kl. 15:43

Våra barn rör på sig alarmerande lite - Finland inget undantag

Finländska barn och unga rör på sig oroväckande lite - med tiden mindre och mindre. Fortsätter det så här kommer dagens barn att leva kortare och sjukare liv än sina föräldrar, också globalt. Det här varnas det för i en ny internationell undersökning.

Magazin24 - 24 okt 16 kl. 13:21

22-åring fick takbjälke över sig

Vid 11.10-tiden larmades det om en arbetsplatsolycka..

Skånskan - 28 jun 16 kl. 16:52

Nu får möllan nytt liv

Lund Renoveringen av Odarslövs mölla är i full gång men det dröjer till hösten 2017 innan vingarna är på plats och kan börja snurra.Att den nedgångna gamla kvarnen räddas beror på att ägaren, exploateringsbolaget Science Village Scandinavia AB, vill sätta in den kommande forskningsbyn i ett kulturellt och historiskt sammanhang, och därför gör en mångmiljonsatsning.
Möllegården strax intill, där mjölnarna bott, har redan ställts i ordning som besökscentrum för forskningsanläggningarna ESS och Max IV som ligger norr respektive söder om möllan.

News55 - 02 jun 16 kl. 16:29

Bert, 78, byggde egen rullator när sjukvårdens modell inte dög

  Bert Lundström, 78, har knäproblem och fick en rullator av sjukvården att kunna stödja sig på när han tog sig fram. Men hemma i Hörnsjö i Nordmalings kommun visade det sig att den inte dög när snön kom. – Den var inte lätt att ta sig fram med i väglaget under vintern, säger Bert till Allehanda.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.