Torsby Kommun

Thursday, 17 August, 23:21

Nyheter om Torsby Kommun

Sortering: Relevans | Senaste
DalaDemokraten - 28 jul 17 kl. 10:11

FN-veteraner på återträff

Många minnen från oroshärder och krigsdrabbade länder.
Under årens lopp är det många i Malung-Sälen kommun som gjort FN-tänst runt om i världen
På onsdagskvällen var 13 FN-veteraner från Malung,Lima och Torsby samlade till återträff på Sandbäcks Restaurang i Malung..

Dalarnas tidningar - 28 jul 17 kl. 10:11

FN-veteraner på återträff

Många minnen från oroshärder och krigsdrabbade länder.
Under årens lopp är det många i Malung-Sälen kommun som gjort FN-tänst runt om i världen
På onsdagskvällen var 13 FN-veteraner från Malung,Lima och Torsby samlade till återträff på Sandbäcks Restaurang i Malung..

GT - 12 jun 17 kl. 21:45

Blixt slog ner i telefonledning – antände villa

Blixten slog på måndagskvällen ner i en telefonledning i Östmark i Torsby kommun.Till följd av det började det brinna i en närliggande villa.– Gubben i huset såg att det började ryka från golvlisterna och slog då larm, säger Lennart Edvardsson, räddningschef vid räddningstjänsten Sunne..

Nya Wermlands Tidningen - 05 jun 17 kl. 11:57

Villa brinner i Sysslebäck

Det brinner just nu i en villa i Sysslebäck i Torsby kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 05 jun 17 kl. 11:57

Villa förstördes i brand

En villa i Sysslebäck i Torsby kommun blev på måndagen totalförstörd i en brand..

Expressen - 05 jun 17 kl. 11:25

Villa står i brand – helt övertänd

En villa i Torsby kommun började under måndagsförmiddagen att brinna. Inga personskador ska ha rapporterats in initialt. – Sos meddelar att det är helt övertänt, säger Kenneth Johansson, vakthavande befäl på polisen.

Nya Wermlands Tidningen - 16 jun 17 kl. 11:35

Flera gripna efter stölder runt Torsby och Sunne

Det har varit inbrott i ett flertal uthus i Torsby och Sunne kommun. Fordon och verktyg har stulits. Polisen har nu gripit flera personer som sitter anhållna för brotten..

Nya Wermlands Tidningen - 30 jun 17 kl. 12:10

Entréer och övergångar ska förbättras i Torsby

Torsby kommun har beviljats statligt stöd till en ombyggnation av centrum. Entréer, gångstråk och överfarter ska anpassas för funktionshindrade..

Nya Wermlands Tidningen - 06 apr 17 kl. 11:26

Farväl till fjädrarna

Torsby kommun bryter en tradition och väljer att påskpynta helt utan fågelfjädrar, eftersom det inte går att garantera att fåglarna inte har plågats..

Expressen - 21 apr 17 kl. 16:45

JUST NU: Villa i lågor – hundar kvar i huset

Det brinner i en villa i Torsby kommun.– Enligt larmet från SOS brinner det rakt genom taket och det kan vara ett okänt antal hundar kvar i huset, säger Stefan Sundberg, vakthavande polisbefäl i Värmland..

GT - 21 apr 17 kl. 16:45

Övertänd villa – hundar kan vara kvar

Det brinner i en villa i Torsby kommun.– Enligt larmet från SOS brinner det rakt genom taket och det kan vara ett okänt antal hundar kvar i huset, säger Stefan Sundberg, vakthavande polisbefäl i Värmland..

Nya Wermlands Tidningen - 11 apr 17 kl. 14:09

Ellinor Henriksson ställer ut i Grums

En kossa gjord av telefontråd, teckningar, akrylmålningar, collage och böcker. Det är vad konstnären Ellinor Henriksson från Viggen i Torsby kommun med start på lördag visar upp på Mimmi design i Grums..

Nya Wermlands Tidningen - 12 apr 17 kl. 19:32

Fyra åtalas för misshandel och hemfridsbrott

Fyra personer har åtalats vid Värmlands tingsrätt efter att ha brutit sig in hos och misshandlat ett par i Östmark i Torsby kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 22 mar 17 kl. 15:11

Utebliven upphandling kritiseras

Den oberoende expertgruppen Konkurrenskommissionen kritiserar Torsby kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 04 mar 17 kl. 06:00

Torsbys bokbuss 50 år

2015 blev Torsby kommun först i landet med att erbjuda datahjälp via bokbuss. Bokbussen är kommunens förlängda arm och har ett stort symbolvärde, säger kulturchefen Annika Wredenberg. Ett mycket viktigt komplement till det fasta biblioteket..

Nya Wermlands Tidningen - 14 mar 17 kl. 16:25

Ny boendeform ska ge äldre personer mer livskvalité

Det finns för många platser på särskilda boenden i Torsby kommun. Men i stället för att lägga ned ett boende och spara pengar finns för planer för att bygga om så att boendena bättre möter upp till dagens och framtidens behov och önskemål..

Nya Wermlands Tidningen - 24 feb 17 kl. 11:37

Tillfällig räddningschef

En vecka efter det att Pär Maltesson lämnade in sin avskedsansökan har Torsby kommun en tillfällig lösning på plats. Sunnes räddningschef Lennart Edvardsson kommer tillfälligt att även basa i Torsby..

Nya Wermlands Tidningen - 17 feb 17 kl. 14:43

Storsatsning på elnätet

Ellevio, som äger merparten av elnätet i Torsby kommun satsar omkring 100 miljoner kronor på ett mer modernt och vädersäkrat elnät för 3 400 hushåll..

Nya Wermlands Tidningen - 07 feb 17 kl. 15:10

Dödliga plåster stulna

Ett 30-tal fentanylplåster har anmälts stulna av Torsby kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 14 feb 17 kl. 13:55

Kommunen köper mobil scen

Torsby kommun ska köpa en mobil scen. Den ska användas under exempelvis Våryran i Torsby, men ska också hyras ut till föreningar..

Nya Wermlands Tidningen - 14 feb 17 kl. 15:08

Kommunen kan överta damm

Den läckande dammen vid den byggnadsminnesklassade kvarnen i Röjdåfors kan komma att övertas av Torsby kommun. Det om Fortum beslutar sig för att först renovera anläggningen som nu läcker som ett såll..

Nya Wermlands Tidningen - 13 feb 17 kl. 06:00

Återvinning av returpapper och miljön hotas

Hur ska Torsby kommun i Värmland och Kramfors i Ångermanland med flera klar av en kommunaliserad avfallshantering med långa avstånd och få invånare i kommunen, skriver Matts Jutterström och Conny Nilsson..

Nya Wermlands Tidningen - 30 jan 17 kl. 17:45

Fortsatt dialog mellan brandmän och chef

På måndagen träffades representanter för deltidsbrandmännen och räddningschef Pär Maltesson. Förhoppningen är att den dialog som då inleddes kan leda till ett avslut på den långdragna konfliken inom räddningstjänsten i Torsby kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 24 jan 17 kl. 15:40

Trysil lämnar Finnskogen

I maj 2014 bildades Finnskogen natur och kulturpark, ett samarbete för att främja utvecklingen i området. Torsby kommun och fyra kommuner i Norge ingår i satsningen. Men nu vill alltså Trysil hoppa av..

Nya Wermlands Tidningen - 10 jan 17 kl. 14:31

Projekt för heltider

Personal inom omsorgen i Torsby kommun ska erbjudas heltidstjänster.Ett ettårigt projekt ska bana väg för förändringarna..

Nya Wermlands Tidningen - 13 jan 17 kl. 22:30

Viltolycka söder om Stöllet

En personbil är inblandad i en trafikolycka på väg 62 i höjd med Emmarbol drygt en mil söder om Stöllet, Torsby kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 05 dec 16 kl. 15:36

Granskning av skolan

Skolinspektionen ska nu granska hur politiker i Torsby kommun tar ansvar för kommunens skolor, förskolor, fritidshem och vuxenutbildning..

Nya Wermlands Tidningen - 20 dec 16 kl. 13:52

Åklagare lägger ner utredning om Markus död

Behandlingshemmet mailade fel person i fel kommun när de skulle informera om Markus Jonssons permission.En permission som slutade med att 27-åringen från Torsby avled sedan hans hjärta stannat i en häktescell hos polisen i Jönköping.Nu lägger åklagaren ner utredningen om fallet, skriver P4 Jönköping..

Nya Wermlands Tidningen - 15 dec 16 kl. 06:00

Kommunen köper VA-anläggning

Torsby kommun köper VA-anläggningen i Branäs för 13 miljoner kronor. Men det var inte utan debatt.Kritikerna yrkade på återremiss och tyckte att de inte fått tillräckligt mycket information..

Nya Wermlands Tidningen - 08 dec 16 kl. 06:00

Brännande konflikt

Konflikten mellan deltidsbrandmännen och räddningschefen i Torsby kommun, Pär Maltesson, verkar inte vilja ta slut. Positionerna är uppenbart helt låsta och det har gått mycket prestige i det hela, från båda sidor..

Nya Wermlands Tidningen - 01 dec 16 kl. 16:00

Blir Trygghetscenter kvar?

Nästa fredag, den 9 december, skrivs ett avtal mellan Sunne kommun och Polisen om att fortsätta med Trygghetscenter i dess nuvarande form i Sunne fram till halvårsskiftet 2017. Framtiden därefter är oviss.– Vi kommer att jobba stenhårt för att det ska få vara kvar, säger Gunilla Ingemyr (C), kommunstyrelsens ordförande i Sunne.

Nya Wermlands Tidningen - 29 nov 16 kl. 14:00

Inspirerande dag om lokalt näringsliv

Att få unga människor att stanna kvar eller flytta tillbaka till landsbygden är en utmaning för alla små kommuner. På tisdagen fick skolungdomar i Torsby kommun information om vilka karriärmöjligheter som finns i området..

Nya Wermlands Tidningen - 14 nov 16 kl. 16:53

Brandmän kräver ny chef

69 anställda inom räddningstjänsten i Torsby kommun har skrivit under en misstroendeförklaring mot sin chef. De uppmanar honom att lämna sitt uppdrag..

Nya Wermlands Tidningen - 23 nov 16 kl. 05:24

Träd över väg 892

Väg 892 i Torsby kommun är delvis blockerad av träd som fallit, uppger Trafikverket..

Nya Wermlands Tidningen - 15 nov 16 kl. 11:07

"Vi ska inte ha ö-råd i Torsby kommun"

Kommunalrådet ryter ifrån efter brandmännens krav om ny chef.

GT - 24 okt 16 kl. 20:37

Brand rasar i tidigare pensionärshem

En våldsam brand rasar i ett tidigare pensionärshem i Torsby kommun. – Det är helt övertänt, säger Ronny Brattström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland..

Västerbottens Folkblad - 25 okt 16 kl. 07:55

Sjukfrånvaro kostar miljoner i skattepengar

Fackförbundet Vision har räknat ut hur mycket sjukfrånvaron kostar länets olika offentliga arbetsgivare. Enligt deras uträkning kostar sjukfrånvaron Västerbotten 232 miljoner kronor. Störst summa pengar kan Skellefteå kommun spara som har en sjukfrånvaro på 7,1 procent.

GT - 24 okt 16 kl. 20:37

Brand rasade i flyktingboende

En våldsam brand rasade under måndagskvällen i ett flyktingboende i Likenäs Torsby kommun. Boenden evakuerade byggnaden – som inte gick att rädda. – Branden har startat i en av lägenheterna, men vi har ingen misstanke om brott i nuläget, säger Stefan Sundström, vakthavande befäl vid polisen i Värmland..

Regeringen - 21 feb 17 kl. 13:00

Strandhäll till Torsby – kommunen med lägst sjukfrånvaro

Torsdag den 23 februari besöker socialförsäkringsminister Annika Strandhäll Torsby kommun och Karlstad. Torsby har den lägsta sjukfrånvaron bland Sveriges kommuner och har på ett decennium halverat sina sjuktal. Besöket fokuserar på kommunens hälsofrämjande och sjukskrivningsförebyggande arbete.

Nya Wermlands Tidningen - 23 feb 17 kl. 18:07

Torsby i ministerns fokus

Torsby kommun har minskat antalet sjukdagar kraftigt.Nu tar socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) med sig det goda exemplet ut i landet..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.