Torsby Kommun

Tuesday, 30 August, 12:44

Nyheter om Torsby Kommun

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 04 jul 16 kl. 19:21

Fritt Wi-Fi för besökare på lilla torget

Som en del i en kommande större satsning väljer Torsby kommun tillsammans med lokala företagare att erbjuda fritt wifi, för att skapa en mötesplats för besökare och turister..

Expressen - 01 jul 16 kl. 11:56

Folkfest väntas – när VM kommer till Höljes

Rallycrossens världsstjärnor, storpublik och tusentals husvagnar. Under helgen förvandlas Höljes i Torsby kommun till en enda stor folkfest när rallycross-VM kommer till Värmland. – Vi har slagit rekord på förköpsförsäljningen, trycket på telefonen har varit väldigt stort och med det här startfältet kan det inte bli något annat än succé, säger tävlingsledaren Morgan Östlund..

Nya Wermlands Tidningen - 19 jun 16 kl. 06:41

Två till sjukhus - skyller på okänd förare

Två män var under natten mot söndag inblandade i en singelolycka i Vitsandstrakten i Torsby kommun. Ingen av dem säger sig ha kört bilen utan skyller på en tredje person..

Nya Wermlands Tidningen - 10 jun 16 kl. 16:59

Räddningstjänsten får mer pengar

Det omdiskuterade beslutet om framtida organisation för räddningstjänsten i Torsby kommun flyttas fram.Det i väntan på länsstyrelsens riskanalys. Samtidigt får räddningstjänsten utökad budget nästa år för omställningsarbetet..

Expressen - 01 maj 16 kl. 18:31

Död varg hittad – oklar dödsorsak

En död varg har hittats i Torsby kommun. – Vi vet inte varför den dött, säger Eva Eriksson, vakthavande befäl på polisen i Värmland..

Nya Wermlands Tidningen - 20 jun 16 kl. 19:04

De ska sprida goda nyheter om Torsby

Genom hemsidan Goda Nyheter ska de bra sakerna som händer i Torsby kommun få mer uppmärksamhet..

Nya Wermlands Tidningen - 28 apr 16 kl. 11:44

Båtbussar på Fryken

Karlstad har sina båtbussar. Nu kan också Fryken få sina.Kils kommun har tagit initiativet till båtbussar på Fryken.

Nya Wermlands Tidningen - 31 mar 16 kl. 15:18

Inget förbud mot raggarmusik

Med hjälp av en lokal ordningsföreskrift skulle bilister stoppas från att spela högt i sina stereoanläggningar.Men länsstyrelsen och nu även Förvaltningsrätten ger Torsby kommun avslag..

Nya Wermlands Tidningen - 27 apr 16 kl. 18:28

Föreslagna nedskärningar drabbar tre brandstationer

Räddningstjänstens framtid är en het fråga i Torsby kommun.I en färsk utredning föreslås att beredskapen bantas på tre brandstationer; i Vitsand, Stöllet och Östmark. En brandman per ställe ryker – två brandmän med varsin FIP-enhet ska räcka..

Nya Wermlands Tidningen - 22 apr 16 kl. 12:11

Länsstyrelsen tvingar fram vattendom

Senast 31 oktober 2017 måste Torsby kommun söka tillstånd hos Mark- och miljödomstolen för att avleda vatten ur vassjön för snötillverkningen vid Valberget. Annars kan länsstyrelsen förbjuda kommunen att ta vatten ur sjön..

Nya Wermlands Tidningen - 19 apr 16 kl. 14:22

Våreld med lokal bokmässa

Kulturveckan Våreld i Torsby kommun bjuder i år på författarbesök och en lokal bokmässa. Dessutom premiärvisas gamla Torsby-fotografier från åren 1884–1940..

Nya Wermlands Tidningen - 19 apr 16 kl. 17:46

Informationsmöte om blåljusförändringar

3 maj blir en av dygnsambulanserna i Torsby kommun dagambulans. Inom kort presenteras en utredning om räddningstjänstens framtida organisation..

Nya Wermlands Tidningen - 01 apr 16 kl. 15:51

Vill öka aktiviteten på omlastningsterminalen

Torsby kommun vill att omlastningsterminalen för timmertransporter från väg till järnväg ska vara öppen längre. Men länsstyrelsen säger nej då bullret anses hälsofarligt för närboende. Något som kommunen inte håller med om..

GT - 29 mar 16 kl. 15:41

Bil kraschade in i lastbil – en till sjukhus

En bilförare i 70-årsåldern kraschade på tisdagseftermiddagen rakt in i en stillastående lastbil i Torsby kommun. Mannen fördes till sjukhus i ambulanshelikopter. – Jag vet inte hur allvarligt skadad mannen är, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid Värmlandspolisen..

Nya Wermlands Tidningen - 14 mar 16 kl. 16:07

Permissionen kunde ha stoppats

Behandlingshemmet mailade fel person i fel kommun när de skulle informera om Markus Jonssons permission. En permission som annars kanske hade stoppats och som slutade med att 27-åringen från Torsby avled sedan hans hjärta stannat i en häktescell hos polisen i Jönköping..

Nya Wermlands Tidningen - 08 mar 16 kl. 13:19

Positivt bokslut

Torsby kommun redovisar ett positivt bokslut på 13 018 000 kronor för 2015. Det är 18 000 kronor bättre än budget..

Nya Wermlands Tidningen - 23 feb 16 kl. 19:37

Startskott för nybygge

Framtidstro. En sprängladdning fick symbolisera startskottet för hyreshusbygget i Torsby på tisdagen.– Vi kommer att behöva bygga ännu mer.

Nya Wermlands Tidningen - 10 feb 16 kl. 16:29

Mer snötillverkning

Torsby kommun får ta ytterligare 10 000 kubikmeter vatten ur Vassjön för att tillverka snö. Länsstyrelsen bedömer att den fridlysta flodpärlmusslan i Värån inte ska påverkas negativt..

Nya Wermlands Tidningen - 15 feb 16 kl. 15:50

Torsbyborna betalar mest för idrottsanläggningar

Torsby kommun spenderar mest pengar per invånare i hela landet på idrottsanläggningar. Två badhus, sporthallar och idrottsplatser kostade 2 676 kronor per invånare 2014..

Nya Wermlands Tidningen - 04 feb 16 kl. 10:51

Moderaterna fick avslag på motion

Moderaternas motion om att slopa delade turer inom vården i Torsby kommun väntas avslås. Det trots att alla partier egentligen tycker att förslaget är riktigt bra..

Nya Wermlands Tidningen - 03 feb 16 kl. 14:43

Mottagningsenhet ska ge bättre skolstart

Kris. Det råder brist på såväl lokaler som behörig personal. Torsby kommun har uppgraderat läget för asylsökande skolbarn från allvarligt till kris..

Nya Wermlands Tidningen - 28 jan 16 kl. 13:33

Misstänkt kvinnomisshandlare släpptes

Den man som misstänks för att ha misshandlat sin fru samt för att ha hållit henne och deras barn inlåsta i ett rum på ett asylboende i Torsby kommun försattes på fri fot under onsdagen..

Nya Wermlands Tidningen - 05 jan 16 kl. 08:13

Kommunalrådets genmäle

Jag har läst helgens nordvärmländska krönika, som också utformats som en årskrönika, författad av Torleif Styffe. Det är ros och ris i en salig blandning och så ska det vara i en krönika. Här finns författarens personliga tankar om livet i Torsby kommun under 2015 samlade.

Nya Wermlands Tidningen - 17 dec 15 kl. 11:04

Lärarvikarie döms för misshandel

En lärarvikarie i Torsby kommun döms för att ha misshandlat en högstadieelev genom att hålla armen om elevens nacke och hals..

Nya Wermlands Tidningen - 17 dec 15 kl. 15:21

Bidrag till förstudie om träcenter

Torsby kommun har beviljats 400 000 kronor i bidrag från den europeiska regionala utvecklingsfonden..

Nya Wermlands Tidningen - 14 dec 15 kl. 14:45

M+V+MP vill slopa förmånerna

Ännu motion om att stoppa det omdebatterade förmånsprogrammet i Torsby kommun har lämnats in till fullmäktige.Den här gången är det ledamöter från V, MP och M som står bakom kraven..

Nya Wermlands Tidningen - 06 dec 15 kl. 13:23

Motion om stoppade förmåner

Politiskt obundne fullmäktigeledamoten Per Olov Olsén vill att kommunfullmäktige upphäver beslutet om införandet av de omdiskuterade personalförmånerna i Torsby kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 04 nov 15 kl. 16:42

Mer makt till folket

De boende i Torsby kommun ska bli mer engagerade i lokalpolitiken. Det genom ett stort inflytande i hur kommunens pengar ska användas i samband med utvalda satsningar..

Nya Wermlands Tidningen - 21 mar 16 kl. 22:45

Torsby kommun friskast i Sverige

Även under 2015 toppar Torsby listan av lägst sjukfrånvaro i landet. Det står klart efter Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) sammanställning av sjukfrånvaron i kommuner och landsting..

Polisen - 18 mar 16 kl. 13:44

Medborgarlöfte tecknat med Sunne kommun

Idag 17 mars har lokalpolisområde Torsby tecknat medborgarlöfte med Sunne kommun..

Sydsvenskan - 30 aug 15 kl. 12:54

Förlorade tvist om oljud från tennis

En kvinna i Torsby irriterade sig på ljudet från den intilliggande tennisbanan, och klagade på att det spelades i tid och otid — ibland ackompanjerat av svordomar.Klagomålen ledde till att kommunen ställde krav på tennisklubben, som tvingades sätta upp ett anslag med regler och dessutom förbjuda spel mellan vissa klockslag under dygnets senare del.Men kvinnan nöjde sig inte där utan drev ärendet vidare till både länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen.

Helsingborgs Dagblad - 30 aug 15 kl. 12:54

Förlorade tvist om oljud från tennis

En kvinna i Torsby irriterade sig på ljudet från den intilliggande tennisbanan, och klagade på att det spelades i tid och otid — ibland ackompanjerat av svordomar.Klagomålen ledde till att kommunen ställde krav på tennisklubben, som tvingades sätta upp ett anslag med regler och dessutom förbjuda spel mellan vissa klockslag under dygnets senare del.Men kvinnan nöjde sig inte där utan drev ärendet vidare till både länsstyrelsen och mark- och miljödomstolen.

GT - 23 aug 15 kl. 00:39

Gav 50 miljoner till forskning efter sin död

Två systrar i Torsby kommun har testamenterat sin förmögenhet på 50 miljoner kronor till Svenska sällskapet för medicinsk forskning. Pengarna kommer att användas till att stärka svensk forskning, skriver Nya Wermlands tidningen..

Dalarnas tidningar - 19 maj 15 kl. 14:26

Hoppas att domstolen stoppar vindkraft på Stöllsätersberget

I februari sa Malung-Sälens kommun ja. Den 10 april sa miljöprövningsdelegationen vid länsstyrelsen i Dalarna ja till 15 vindkraftverk vid Stöllsätersberget i Malung-Sälen och Torsby kommun, 25 kilometer söder om Malung..

Nya Wermlands Tidningen - 23 nov 15 kl. 18:54

Förmånsprogram upprör i Torsby

Som NWT tidigare berättat vill Torsby kommun locka nya medarbetare samt få anställda att stanna kvar med hjälp av olika förmåner.Men förmånerna har kommit att ifrågasättas och nu ska fullmäktige informeras om saken..

DalaDemokraten - 02 feb 15 kl. 18:28

Mycket skilda meningar om vindkraftpark vid Värmlandsgränsen

Torsby kommun har sagt ja, men den närmaste bebyggelsen ligger på Malungssidan..

Dalarnas tidningar - 02 feb 15 kl. 18:28

Mycket skilda meningar om vindkraftpark vid Värmlandsgränsen

Torsby kommun har sagt ja, men den närmaste bebyggelsen ligger på Malungssidan..

Nya Wermlands Tidningen - 15 jan 15 kl. 16:14

Vattenläckan lagad - men vattnet bör kokas

Vattenläckan i Höljes är nu lagad. Det uppger Torsby kommun på sin hemsida. Men vattnet bör kokas innan det änvänds..

Nya Wermlands Tidningen - 19 dec 14 kl. 15:15

Skolor riskerar att läggas ner

Flera skolor i Torsby kommun riskerar att läggas ner. Det framgår av den stora skolutredning som presenterats för politikerna..

Nya Wermlands Tidningen - 11 dec 14 kl. 18:20

Två åtalas för tortyrliknande misshandel

Två män från Torsby kommun har åtalats för en tortyrliknande misshandel mot en annan man och en kvinna i Torsby. Åtalet mot männen är rena skräckhistorian..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.