Torsby Kommun

Tuesday, 17 July, 05:57

Nyheter om Torsby Kommun

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 08 jul 18 kl. 09:27

Ny miljonvinst till Torsby

Tre personer belönas med drygt två miljoner kronor vardera efter lördagens Lottodragning i Sommarkrysset. En av raderna lämnades in i Ambjörby, Torsby kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 27 jun 18 kl. 15:19

Aktivitetsfyllt sommarlov

I sommar kommer flera sommarlovsaktiviteter att anordnas i Torsby kommun. Kommunen har fått ett statligt bidrag på 380 000 som ska gå till aktiviteter för barn mellan sex och femton år..

Nya Wermlands Tidningen - 20 jun 18 kl. 17:25

Många avhopp från moderater

Åtta moderater i Torsby kommun har avsagt sig sina uppdrag under den nuvarande mandatperioden. Det är en ovanligt hög siffra. Från partiets sida menar man att det är otur som ligger bakom..

Nya Wermlands Tidningen - 15 jun 18 kl. 09:08

Hon gav bästa preppertipset

Torsby kommun har anordnat en tävling, där de som ville fick skicka in sina bästa tips på krisförberedelse, så kallad prepping.Vinnare blev Anna Larsson från Sysslebäck, men numer boende i Molkom..

Nya Wermlands Tidningen - 10 jun 18 kl. 23:07

Många bränder i Torsby – allmänheten till stor hjälp

Det har även brunnit på ett flertal platser i Torsby kommun under söndagen..

Expressen - 05 maj 18 kl. 15:27

Person uppges vara medvetslös efter påkörning

På lördagseftermiddagen har en person blivit påkörd av ett fordon i Torsby kommun i Värmland.Den påkörda personen uppges vara medvetslös.Personen har förts till sjukhus  i ambulans.

Expressen - 24 mar 18 kl. 16:20

Skoterolycka – man till sjukhus i ambulanshelikopter

En man har förts till sjukhus i ambulanshelikopter efter att ha kört omkull med en snöskoter i Torsby kommun.– Ambulansvård är på plats och ambulanshelikopter har hämtat upp vederbörande, säger Jens auf Der Heide, vakthavande befäl vid polisen i Värmland..

Nya Wermlands Tidningen - 22 mar 18 kl. 16:41

Fler behöriga lärare i Torsby

I Torsby kommun har andelen anhöriga lärare ökat rejält. Skillnaden mot grannkommunerna är markant. Jämfört med exempelvis Munkfors är andelen behöriga lärare hela 27 procentenheter högre..

Nya Wermlands Tidningen - 20 mar 18 kl. 14:10

Persson toppar M-listan

Moderaterna i Torsby kommun har nu fastställt sin lista inför höstens fullmäktigeval. Listan toppas av Mikael Persson, med Lillemor Wass Ronge på andra plats..

Nya Wermlands Tidningen - 20 mar 18 kl. 13:36

Invigning av laddstolpar

Torsby kommun är en av de biltätaste i landet. Det samma gäller nu också antalet laddstolpar för elbilar..

Nya Wermlands Tidningen - 16 mar 18 kl. 06:00

Skarpt norskt nej till vindkraftspark på Finnskogen

Samtidigt som politikerna i Torsby kommun nu funderar på om bygget av en vindkraftspark på Mangslidberget i Finnskogen ska tillåtas har de norska kommunerna bestämt sig. De säger klart nej till projektet, som de menar kommer att förstöra kulturmiljön..

Nya Wermlands Tidningen - 09 mar 18 kl. 15:13

Gå samman mot vindkraft

Vi boende i Värmland måste nu, innan det är för sent, på alla sätt och vis kraftfullt agera mot den vindkraftutbyggnad som nu planeras i den kulturellt värdefulla Finnskogen i Torsby kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 02 mar 18 kl. 15:59

Begär skadestånd till mobbad elev

En elev på en skola i Torsby kommun utsattes dagligen för mobbing, såväl med ord som fysisk handling. Skolan kände till elevens utsatthet, men gjorde enligt Barn- och elevombudet inte tillräckligt för att stoppa det hela..

Nya Wermlands Tidningen - 01 mar 18 kl. 06:00

Vindkraft stoppas?

Stora delar av Torsby kommun kan pekas ut som stoppområden för vindkraft. Det kan innebär att planerna om att bygga en stor vindkraftspark på Mangslidberget omöjliggörs..

Nya Wermlands Tidningen - 26 feb 18 kl. 06:00

Torsby kommun töms på invånare

Så har Torsby kommun åter kommit på kartan..

Nya Wermlands Tidningen - 19 feb 18 kl. 15:51

Vindkraftsbolag svarar på kritik

Vindkraftsbolaget wpd har informerat norska myndigheter om sina planer för Mangslidberget på Finnskogen i Torsby kommun. Men eftersom informationen inte tycks ha nått alla berörda har samrådstiden förlängts..

Nya Wermlands Tidningen - 07 feb 18 kl. 12:13

Nyfödd dog efter väntan på ingrepp

Två föräldrar från en ort i Torsby kommun har anmält Akademiska sjukhuset i Uppsala till Ivo sedan deras för tidigt födda barn avlidit på sjukhuset..

Nya Wermlands Tidningen - 09 jan 18 kl. 11:10

Kommunchef blir direktör

I enlighet med den nya kommunallagen inför Torsby kommun nu tjänsten kommundirektör..

Nya Wermlands Tidningen - 30 dec 17 kl. 06:00

Kan bli landsbygdens år

Staten lovade miljoner för landsbygdsatsningar och Torsby kommun skulle bli en av vinnarna. Ännu har man dock inte sett röken av några pengar i Torsby. Men 2018 kan bli året då landsbygden lyfter..

Nya Wermlands Tidningen - 29 dec 17 kl. 02:43

Körde bil med 1,8 promille

En 45-årig kvinna misstänks för grovt rattfylleri efter att ha stoppats av polis i Torsby kommun sent på torsdagskvällen..

Nya Wermlands Tidningen - 13 dec 17 kl. 15:08

Han är ny chef för Bergvik

Efter fyra år på posten har Olof Ljungberg lämnat tjänsten som näringslivschef i Torsby kommun. Han har redan börjat sitt nya jobb som centrumchef på Bergvik köpcenter..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 17 kl. 13:44

Köper skidtunneln

Torsby kommun ansvarar sedan tidigare för driften av skidtunneln. Nu ska kommunen också äga anläggningen. I nuläget ägs skidtunneln av Fritid i Nordvärmland, som till majoriteten ägs av kommunen..

Nya Wermlands Tidningen - 20 nov 17 kl. 15:22

Filmfestival i Torsby för barn och unga

Som enda kommun i Värmland ingår Torsby i den internationella filmfestivalen BUFF. Med start på lördag visas utvalda filmer för barn och unga på biograferna i Torsby och Ambjörby..

Nya Wermlands Tidningen - 08 nov 17 kl. 15:37

Kommunanställda allvarligt hotade

Personalen vid en gruppbostad i Torsby kommun har utsatts för allvarliga hot, det rapporterar arbetsgivaren till Arbetsmiljöverket..

Nya Wermlands Tidningen - 07 nov 17 kl. 14:13

Förslag röstas ner – kommunen byter inte namn

Joe Bengtsson ville i ett medborgarförslag att Torsby kommun skulle byta namn till Nordvärmlands kommun. Men förslaget kommer inte att förverkligas..

Nya Wermlands Tidningen - 07 nov 17 kl. 13:33

Nöjda kommunanställda

För andra gången har Torsby kommun genomfört en förvaltningsöverskridande medarbetarenkät. Betyget för kommunen som arbetsgivare var gott och har blivit än bättre..

Nya Wermlands Tidningen - 29 sep 17 kl. 13:56

Kulturvecka inleds i 2-takt

Årets upplaga av kulturveckan Höstglöd rivstartar i 2-takt. Det är nämligen mopeder i fokus under invigningen på lördag. Därefter följer ett 50-tal evenemang under veckan, spridda över Torsby kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 28 sep 17 kl. 16:08

Brofrågan het i Sunne

På vilken sida om bron ska du stå, när Sundsbron stängs av för alla trafik i upptill ett halvår 2019? Om ingenting görs får man välja att åka över Torsby eller Nilsby för att komma över till andra sidan.– Det är klart att företagen och alla Sunnebor är djupt oroliga över vad som kommer att ske när bron ska lagas, säger Kristina Lundberg, näringslivsutvecklare på Sunne kommun..

GT - 27 sep 17 kl. 12:43

En till sjukhus efter olycka med epatraktor

En singelolycka med en epatraktor har inträffat i Torsby kommun. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen. Föraren fördes med ambulans till sjukhus, men skadeläget är oklart..

Nya Wermlands Tidningen - 15 sep 17 kl. 16:10

Ingemar Hansson (M) lämnar

Ingemar Hansson, ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för Moderaterna i Torsby kommun avsäger sig samtliga politiska uppdrag..

Nya Wermlands Tidningen - 11 sep 17 kl. 14:29

Bergrummet åter till salu

För tre år sedan sålde Torsby kommun den underjordiska ledningscentralen vid bostadsområdet Aspen. Nu är fastigheten åter till salu och intresset är stort..

Nya Wermlands Tidningen - 07 sep 17 kl. 17:25

Utsattes för hotfullt klotter

En tjänsteman inom Torsby kommun utsattes under sommaren för hotfullt klotter på sitt hem, där någon skrivit ordet ”psykopat” med halvmeterhöga bokstäver..

Nya Wermlands Tidningen - 05 sep 17 kl. 12:09

Fastighetsbyte för en krona vid resecentrum

Torsby kommun köper det före detta bärrenseriet vid Torsby resecentrum för 1 krona. Samtidigt säljs mark i närheten för samma summa till Helmia fastigheter. Förslaget går nu vidare till fullmäktige..

Nya Wermlands Tidningen - 05 sep 17 kl. 11:50

Nordvärmlands kommun?

Som NWT tidigare berättat om vill Joe Bengtsson i ett medborgarförslag att Torsby kommun byter namn till Nordvärmlands kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 30 aug 17 kl. 13:00

Söker igenväxt mark

Projektet Fri sikt blev en succé och får nu en uppföljare. Igenväxta marken vid Klarälven ska röjas och Torsby kommun efterlyser nu lämpliga objekt..

DalaDemokraten - 29 aug 17 kl. 11:00

Moraflyget hotat - undantag kan rädda

Flyget mellan Mora och Arlanda bekostas till stor del av Mora kommun, men det är stöd som är hotat. Räddningen för flyget till Mora på långsikt är att Trafikverket följer EUs regler om restider eller ger Mora samma undantag som man gjort för Torsby och Hagfors..

Dalarnas tidningar - 29 aug 17 kl. 11:00

Moraflyget hotat - undantag kan rädda

Flyget mellan Mora och Arlanda bekostas till stor del av Mora kommun, men det är stöd som är hotat. Räddningen för flyget till Mora på långsikt är att Trafikverket följer EUs regler om restider eller ger Mora samma undantag som man gjort för Torsby och Hagfors..

Nya Wermlands Tidningen - 28 aug 17 kl. 15:09

Kvarndag i Kristinefors

På lördag arrangeras en kvarndag i Kristinefors, mellan Vitsand och Nyskoga i Torsby kommun..

Nya Wermlands Tidningen - 24 aug 17 kl. 05:15

Man anhållen – knivhotade sin son

Polis larmades under natten till en bostad i Höljes i Torsby kommun där en man i 65-årsåldern ska ha knivhotat sin son..

GT - 19 aug 17 kl. 11:10

Barnfamilj kolliderade med älg

En singelolycka har inträffat i Torsby kommun.– Det ska enligt larmet vara så att man har kört på en älg, berättar Dan Sööder, vakthavande befäl för polisen i region Bergslagen.I bilen ska det enligt larmet sitta två vuxna och tre barn..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.