Tora Tomasdottir

Tuesday, 25 September, 08:49

Nyheter om Tora Tomasdottir

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 09 aug 18 kl. 11:07

Åska, regn och blåst efter hettan – ”Kan vilja ha jacka”

Veckan har vädermässigt sett ut som i stort sett hela sommaren har gjort, varmt, torrt och hett. Men nu ser temperaturerna ut att sjunka rejält på ett par dagar.– Det kommer att märkas rejält, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm..

Expressen - 22 jun 18 kl. 20:39

Efter midsommarrusket – nu kommer värmen

Efter midsommarrusket – nu kommer värmen tillbaka. Redan på lördagen börjar temperaturerna stiga igen och nästa helg kan det bli 30 grader på vissa håll. – Det går åt rätt håll om man vill ha sommarväder, Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Expressen - 29 jul 18 kl. 13:50

Stora varningar efter åskan – nu ökar risken

Åska och regn har dragit in över stora delar av Sverige under helgen. Men de höga temperaturerna fortsätter att hålla i sig – i alla fall en vecka till. – Jag kan inte se någon ände på det, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Expressen - 13 jul 18 kl. 20:55

Så blir vädret – under resten av semestern

Den varma och torra högsommaren fortsätter nästa vecka också med 30 grader på flera håll. SMHI har gått ut med meddelande om risk för höga temperaturer.Men: enligt långtidsprognosen från Storm kan det komma in välbehövligt regn i slutet av juli.

Expressen - 31 jul 18 kl. 15:35

Varmaste dagen – på hela året

Med över 33 grader fick göteborgarna uppleva årets hittills varmaste dag. Men för värmeälskaren är glädjen kortvarig – redan framåt helgen kommer temperaturen att dala.– På fredag börjar det sjunka till mer normala nivåer, men det kommer fortfarande så klart inte vara kallt, säger meteorologen Tora Tomasdottir..

Expressen - 23 maj 18 kl. 16:12

Hundraårigt värmerekord kan slås i helgen: "Passa på att njuta"

Helgen har värmerekord i sikte – på flera håll i landet. Men glöm inte att släcka grillen i tid, och ta med dig en extra tröja om du ska ut i natten.– Det är bara att passa på att njuta medan vi kan, säger Tora Tomasdottir på Storm.

Expressen - 22 maj 18 kl. 14:20

Rekordvärme till helgen – kan bli över 30 grader

Maj är på väg att bli en rekordvarm månad, och de varmaste temperaturerna hittills ser ut att komma lagom till helgen.Det säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm:– Det är väldigt onormala temperaturer. På söndag kan det bli över 30 grader på en del platser i landet..

Expressen - 28 jul 18 kl. 14:12

Här väntas skyfallen – ”Risk för översvämning”

Efter en lång period av konstant skinande sol väntas nu regn.De orter som träffas av skurar kan bli riktigt blöta – i värsta fall kan det resultera i översvämning.– Det kan komma väldigt mycket vatten på en och samma gång, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 26 jun 18 kl. 16:23

Superväder från Azorerna är på väg in över Sverige

Semesterfirare se hit – nu blir det soligt i nästan hela landet. Södra halvan av Sverige får temperaturer runt 25 grader medan Norrland kan vänta sig mellan 15 och 20 grader.– Soligt, behagligt och sommarväder, säger Storms meteorolog Tora Tomasdottir..

SVT - 07 aug 18 kl. 11:37

Varmt väder i Sydeuropa men inget rekord

I södra Spanien varnas för temperaturer på 40-41 grader och den nordafrikanska värmen rör sig norrut. I Tyskland och Polen väntas värmen nå höga nivåer de närmaste dagarna. – Det är en värmesläng men snart väntar normala temperaturer igen, säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir..

Expressen - 25 jun 18 kl. 12:31

Semesterprognos: Nu blir det hett igen!

De närmaste dagarna får södra halvan av Sverige smaka lite på den spanska supervärmen.En högtrycksrygg växer in och släpper fram varm luft från sydvästra Europa.– Det är samma luftmassa, dock inte lika varmt som i Spanien just nu.

Expressen - 08 jul 18 kl. 16:31

Värmen håller i sig – regn först till hösten

Värmen som har omfamnat Sverige de senaste månaderna ser inte ut att släppa taget.Den extrema torkan ger stora konsekvenser för svenska bönder, som är i stort behov av regn – och prognosen pekar på fortsatt torrt väder.– Torkan ser ut att hålla i sig – det är nog först till hösten som vi kan hoppas på ett lågtryck som kommer med mycket vatten, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på StormGeo..

Expressen - 24 jun 18 kl. 11:44

Värmen är tillbaka – nu blir det 25 grader

Lagom till semestertiden trycks temperaturen upp igen. I början av vecka blir det stora solen på de flesta håll i landet.– Det blir varmare dag för dag, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.

GT - 26 jun 18 kl. 12:29

Värmeböljan: Så länge stannar solen

Grattis soldyrkare!Det blir höga temperaturer i hela landet i veckan och Västsverige är inget undantag.– Det kommer bli uppemot 26 grader flera dagar i rad, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm Geo..

Expressen - 03 maj 18 kl. 10:46

Våren här för att stanna – varmare än Gran Canaria

Regn och rusk ser ut att vara ett minne blott – våren här för att stanna.Helgen blir på vissa håll varmare än den populära semesterön Gran Canaria.– Det blir varmare och varmare, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

Expressen - 15 maj 18 kl. 14:02

Väderuppmaningen: ”Ta ledigt i morgon”

Högsommarvärmen försvinner snart från Sverige.Kallt väder och regn är på väg in.– Ta ledigt i dag och i morgon, uppmanar Tora Tomasdottir, meteorolog vid Storm, skämtsamt..

Expressen - 29 apr 18 kl. 16:39

Iskall prognos: Sval sommar efter sen vår

Den långa vintern och sena våren kan nu följas av en kall sommar.Säsongsprognoser från flera väderinstitut i Europa och USA ger illavarslande signaler. Men det är förstås osäkra prognoser.

Expressen - 30 apr 18 kl. 16:39

Efter regn, åska och snö kommer solsken – och redan till helgen

Valborg ser ut att regna, åska och snöa bort på flera håll i landet.Men efter regn kommer solsken sägs det, och nog stämmer det – redan till helgen dessutom.– Det kommer upplevas som varmt i hela landet, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Expressen - 16 maj 18 kl. 11:19

Nu kraschlandar sommaren – då blir det 10 grader kallare

Maj månad är så här långt fem grader varmare än normalt. Solskenet har flödat över oss, samtidigt som lågtrycken styrts mot kontinenten.Onsdagen blir ännu en stekhet dag på många håll, men sedan försvinner värmen.

Expressen - 17 apr 18 kl. 16:17

Sydvästlig värme från Europa sveper in – uppemot 25 grader väntas

En riktig sommarvärme sveper in på flera håll i landet under veckan.På vissa håll i landet kan temperaturen nå 25 grader.– Ett riktigt glass och kortbyxor-väder, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

Expressen - 02 maj 18 kl. 13:36

Efter regnet – värme och sol i Västsverige

Här är ett stort glädjebesked för alla västsvenskar:I helgen sveper solen och värmen in – och det väntas temperaturer på upp till 20 grader.Sedan fortsätter solen att skina.– Det blir en försmak av sommaren, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 10 maj 18 kl. 16:00

Supervärmen hotad – av intensivt åskoväder

Göteborg var varmast i Sverige under onsdagen med 26,6 grader som toppnotering.Och med en topp på 27 grader redan vid 15-tiden på torsdagen ser rekordet ut att hålla i sig.Men det kommer ett nederbördsområde snart sätta stopp på.

Expressen - 11 maj 18 kl. 14:26

Passa på och njut – snart försvinner solen

Njut av sol och höga försommartemperaturer i helgen – för snart vänder det.Om en vecka har regn och rusk tagit ett fast grepp över Sverige – och det blir kallare än normalt. – På fredag vänder det för hela landet, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

GT - 30 apr 18 kl. 16:39

Stort åskoväder – så påverkas valborg

Ett åskoväder ligger över Västsverige under valborgsmässoafton och prognosen för den som ska fira utomhus är ganska dyster.– Åskan kommer att dra bort som det ser ut, men det kommer att regna en hel del över stora delar av Västsverige under kvällen, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Stor/Geo. .

Expressen - 18 apr 18 kl. 15:16

Nu kommer värmen – så varmt väntas det bli

Äntligen!Lagom till helgen kommer solen och värmen till Västsverige.Som mest kan vi vänta oss temperaturer upp emot 20 grader, lokalt kanske ännu varmare.

SVT - 27 apr 18 kl. 21:51

Beskedet till valborgsfirare: ”Räkna med att bli blöt”

Det blir en regnig valborgsmässoafton på många håll i Sverige och tipset till valborgsfirare är att klä på sig ordentligt. – Ta gärna med en extra jacka och en regnponcho om du ska fira ute, säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir..

Expressen - 04 mar 18 kl. 16:18

Håll ut: Då kommer vårvärmen till Sverige

Mars har bjudit på riktigt kyligt väder.Nu gäller det att härda ut.– Inget vårvärme i sikte än, säger meteorologen Tora Tomasdottir.

Expressen - 02 apr 18 kl. 10:24

Snö och rusk – men snart kommer värmen

Det har varit kallt och snöigt ända in i märgen för många av oss under en längre tid nu. Men härda ut  – en titt i prognoskartorna lovar värmande temperaturer redan om någon dag. – Nu vänder det snart på riktigt, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 15 apr 18 kl. 20:02

I nästa vecka blir det sommar

Här lämnar meteorologen Tora Tomasdottir ett efterlängtat besked till alla i Kvällspostenland:– Nu kommer sommaren. Från onsdag och framåt blir det 20 grader eller mer i stora delar av Sydsverige. Läge för sommarens första glass?.

Expressen - 26 apr 18 kl. 18:54

Nu kommer värmen – sen blir det regn

Riktigt ostadigt väder väntas de närmaste dagarna.Vårvärmen sveper in redan på fredag – men vänder lika snabbt igen.– På vissa håll är det regnjacka och gummistövlar som gäller, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

Expressen - 18 apr 18 kl. 19:21

Så länge stannar supervärmen i söder

Nu kommer supervärmen till Sydsverige på ett härligt men kort gästspel. Under särskilt fredagen knuffar det högtrycksbetonade vädret upp rena medelhavstemperaturer från kontinenten.– Det är bara att njuta, säger meteorologen Tora Tomasdottir på väderinstitutet Storm..

Expressen - 02 apr 18 kl. 14:19

Nu är våren här - till slut

Efter flera kalla vintermånader knackar våren på dörren.Mildluften sveper in över södra halvan av Sverige mitten av veckan med tvåsiffriga temperaturer.– Nu vänder det snart på riktigt, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm som tagit fram en 13-dygnsprognos för Expressen.

SVT - 06 apr 18 kl. 20:12

SVT:s meteorolog: Plusgrader i nästan hela landet under helgen

Helgen ser ut att bli mycket varmare än tidigare i vår, enligt SVT-meteorologen Tora Tomasdottir. På söndag kan temperaturen stiga över 15 grader i södra Sverige..

Sydöstran - 17 mar 18 kl. 09:23

Först ny rysskyla – sedan väntar våren

Det blir en kall och solig helg i Blekinge – men nästa veckan kan våren vara på ingång ordentligt. – Det går åt rätt håll, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm, till Expressen..

Expressen - 29 mar 18 kl. 11:34

Perfekt skidväder under hela påsken

Perfekt skidväder med strålande sol och temperaturer strax under noll.Det är vad som väntar alla påskfirande fjällbesökare.– Det kan inte bli mycket bättre, det är verkligen perfekt skidväder, säger meterologen Tora Tomasdottir..

Expressen - 15 mar 18 kl. 18:41

Ny bitande rysskyla drabbar hela landet

Våren är redan försenad och vintern vägrar ge upp ännu på några dagar.Fem dagar framåt väntar bitande rysskyla och snöfall på många platser i landet.– Vintern är tillbaka med besked.

Expressen - 16 mar 18 kl. 23:29

Först ny rysskyla – sedan väntar våren

Våren är ovanligt sen i år. Ett lågtryck från Ryssland ställer återigen temperaturerna upp och ned i Sverige: iskyla i söder och plusgrader i norr.Men efter en kall och solig helg väntar våren runt hörnet.

Expressen - 06 mar 18 kl. 16:30

Äntligen kom solen och oj vad alla njöt!

Många sydsvenskar passade på att njuta av strålande sol och plusgrader som tittade fram under tisdagen. Men säg den lycka som varar för evigt. – Under onsdagen kommer det ett snöfall strax efter lunch över hela området, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm.

SVT - 12 mar 18 kl. 07:13

Varning för halka på morgontimmarna

Ett snöoväder drar in över landet i dag och SMHI har utfärdat flera varningar för snöfall – men också för plötslig ishalka. – Det kan gå riktigt fort, säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir..

SVT - 23 feb 18 kl. 18:44

Meteorologens snöiga sportlovsbesked: ”Klä på dig och gå ut och njut av vintervädret”

Under vecka 9 vankas det sportlov för en rad regioner, däribland Stockholm, Värmland, Gotland och Västmanland. Friluftsälskarna har all anledning att börja smeta på skidvaxet redan nu – enligt SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir väntas snöfall, och det kommer vara kallare än normalt i hela landet..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.