Tora Tomasdottir

Tuesday, 17 July, 16:58

Nyheter om Tora Tomasdottir

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 29 apr 18 kl. 16:39

Iskall prognos: Sval sommar efter sen vår

Den långa vintern och sena våren kan nu följas av en kall sommar.Säsongsprognoser från flera väderinstitut i Europa och USA ger illavarslande signaler. Men det är förstås osäkra prognoser.

Expressen - 30 apr 18 kl. 16:39

Efter regn, åska och snö kommer solsken – och redan till helgen

Valborg ser ut att regna, åska och snöa bort på flera håll i landet.Men efter regn kommer solsken sägs det, och nog stämmer det – redan till helgen dessutom.– Det kommer upplevas som varmt i hela landet, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Expressen - 16 maj 18 kl. 11:19

Nu kraschlandar sommaren – då blir det 10 grader kallare

Maj månad är så här långt fem grader varmare än normalt. Solskenet har flödat över oss, samtidigt som lågtrycken styrts mot kontinenten.Onsdagen blir ännu en stekhet dag på många håll, men sedan försvinner värmen.

Expressen - 17 apr 18 kl. 16:17

Sydvästlig värme från Europa sveper in – uppemot 25 grader väntas

En riktig sommarvärme sveper in på flera håll i landet under veckan.På vissa håll i landet kan temperaturen nå 25 grader.– Ett riktigt glass och kortbyxor-väder, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

Expressen - 02 maj 18 kl. 13:36

Efter regnet – värme och sol i Västsverige

Här är ett stort glädjebesked för alla västsvenskar:I helgen sveper solen och värmen in – och det väntas temperaturer på upp till 20 grader.Sedan fortsätter solen att skina.– Det blir en försmak av sommaren, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 10 maj 18 kl. 16:00

Supervärmen hotad – av intensivt åskoväder

Göteborg var varmast i Sverige under onsdagen med 26,6 grader som toppnotering.Och med en topp på 27 grader redan vid 15-tiden på torsdagen ser rekordet ut att hålla i sig.Men det kommer ett nederbördsområde snart sätta stopp på.

Expressen - 11 maj 18 kl. 14:26

Passa på och njut – snart försvinner solen

Njut av sol och höga försommartemperaturer i helgen – för snart vänder det.Om en vecka har regn och rusk tagit ett fast grepp över Sverige – och det blir kallare än normalt. – På fredag vänder det för hela landet, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

GT - 30 apr 18 kl. 16:39

Stort åskoväder – så påverkas valborg

Ett åskoväder ligger över Västsverige under valborgsmässoafton och prognosen för den som ska fira utomhus är ganska dyster.– Åskan kommer att dra bort som det ser ut, men det kommer att regna en hel del över stora delar av Västsverige under kvällen, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Stor/Geo. .

Expressen - 18 apr 18 kl. 15:16

Nu kommer värmen – så varmt väntas det bli

Äntligen!Lagom till helgen kommer solen och värmen till Västsverige.Som mest kan vi vänta oss temperaturer upp emot 20 grader, lokalt kanske ännu varmare.

SVT - 27 apr 18 kl. 21:51

Beskedet till valborgsfirare: ”Räkna med att bli blöt”

Det blir en regnig valborgsmässoafton på många håll i Sverige och tipset till valborgsfirare är att klä på sig ordentligt. – Ta gärna med en extra jacka och en regnponcho om du ska fira ute, säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir..

Expressen - 04 mar 18 kl. 16:18

Håll ut: Då kommer vårvärmen till Sverige

Mars har bjudit på riktigt kyligt väder.Nu gäller det att härda ut.– Inget vårvärme i sikte än, säger meteorologen Tora Tomasdottir.

Expressen - 02 apr 18 kl. 10:24

Snö och rusk – men snart kommer värmen

Det har varit kallt och snöigt ända in i märgen för många av oss under en längre tid nu. Men härda ut  – en titt i prognoskartorna lovar värmande temperaturer redan om någon dag. – Nu vänder det snart på riktigt, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 15 apr 18 kl. 20:02

I nästa vecka blir det sommar

Här lämnar meteorologen Tora Tomasdottir ett efterlängtat besked till alla i Kvällspostenland:– Nu kommer sommaren. Från onsdag och framåt blir det 20 grader eller mer i stora delar av Sydsverige. Läge för sommarens första glass?.

Expressen - 26 apr 18 kl. 18:54

Nu kommer värmen – sen blir det regn

Riktigt ostadigt väder väntas de närmaste dagarna.Vårvärmen sveper in redan på fredag – men vänder lika snabbt igen.– På vissa håll är det regnjacka och gummistövlar som gäller, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

Expressen - 18 apr 18 kl. 19:21

Så länge stannar supervärmen i söder

Nu kommer supervärmen till Sydsverige på ett härligt men kort gästspel. Under särskilt fredagen knuffar det högtrycksbetonade vädret upp rena medelhavstemperaturer från kontinenten.– Det är bara att njuta, säger meteorologen Tora Tomasdottir på väderinstitutet Storm..

Expressen - 02 apr 18 kl. 14:19

Nu är våren här - till slut

Efter flera kalla vintermånader knackar våren på dörren.Mildluften sveper in över södra halvan av Sverige mitten av veckan med tvåsiffriga temperaturer.– Nu vänder det snart på riktigt, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm som tagit fram en 13-dygnsprognos för Expressen.

SVT - 06 apr 18 kl. 20:12

SVT:s meteorolog: Plusgrader i nästan hela landet under helgen

Helgen ser ut att bli mycket varmare än tidigare i vår, enligt SVT-meteorologen Tora Tomasdottir. På söndag kan temperaturen stiga över 15 grader i södra Sverige..

Sydöstran - 17 mar 18 kl. 09:23

Först ny rysskyla – sedan väntar våren

Det blir en kall och solig helg i Blekinge – men nästa veckan kan våren vara på ingång ordentligt. – Det går åt rätt håll, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm, till Expressen..

Expressen - 29 mar 18 kl. 11:34

Perfekt skidväder under hela påsken

Perfekt skidväder med strålande sol och temperaturer strax under noll.Det är vad som väntar alla påskfirande fjällbesökare.– Det kan inte bli mycket bättre, det är verkligen perfekt skidväder, säger meterologen Tora Tomasdottir..

Expressen - 15 mar 18 kl. 18:41

Ny bitande rysskyla drabbar hela landet

Våren är redan försenad och vintern vägrar ge upp ännu på några dagar.Fem dagar framåt väntar bitande rysskyla och snöfall på många platser i landet.– Vintern är tillbaka med besked.

Expressen - 16 mar 18 kl. 23:29

Först ny rysskyla – sedan väntar våren

Våren är ovanligt sen i år. Ett lågtryck från Ryssland ställer återigen temperaturerna upp och ned i Sverige: iskyla i söder och plusgrader i norr.Men efter en kall och solig helg väntar våren runt hörnet.

Expressen - 06 mar 18 kl. 16:30

Äntligen kom solen och oj vad alla njöt!

Många sydsvenskar passade på att njuta av strålande sol och plusgrader som tittade fram under tisdagen. Men säg den lycka som varar för evigt. – Under onsdagen kommer det ett snöfall strax efter lunch över hela området, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm.

SVT - 12 mar 18 kl. 07:13

Varning för halka på morgontimmarna

Ett snöoväder drar in över landet i dag och SMHI har utfärdat flera varningar för snöfall – men också för plötslig ishalka. – Det kan gå riktigt fort, säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir..

SVT - 23 feb 18 kl. 18:44

Meteorologens snöiga sportlovsbesked: ”Klä på dig och gå ut och njut av vintervädret”

Under vecka 9 vankas det sportlov för en rad regioner, däribland Stockholm, Värmland, Gotland och Västmanland. Friluftsälskarna har all anledning att börja smeta på skidvaxet redan nu – enligt SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir väntas snöfall, och det kommer vara kallare än normalt i hela landet..

Expressen - 05 mar 18 kl. 12:37

Nu kommer våren på (tillfälligt) besök

Nu är våren långsamt på väg och redan under tisdagen gör den ett kort gästspel med upp till fem plusgrader i Sydsverige.– Det blir en dag med en fin försmak av våren, bekräftar meteorolog Tora Tomasdottir på väderinstitutet Storm..

Expressen - 03 mar 18 kl. 16:39

Så blir sportlovsvädret i morgon

Morgondagen blir molnig – men en stor del av landet ser ut att slippa nederbörd. För de som ska ge sig ut i Vasaloppet kan det däremot falla lite snö precis vid starten. – Molnen håller temperaturen uppe, som kallast blir det runt 15 till 20 minusgrader i norr, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Expressen - 28 feb 18 kl. 16:46

Mindre snö men extrem kyla – så blir sportlovsvädret i morgon

Som om det inte vore nog med kyla under sportlovet – flera skidorter i fjällen kan få extrema köldknäppar under natten mot torsdagen.– Skidorter från Branäs till Tärnaby kan få 20-35 minusgrader. Det är vindstilla, det är klart, det finns ingenting som håller temperaturen uppe, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Expressen - 28 feb 18 kl. 09:04

Snökaoset förvärras – så blir sportlovsvädret i dag

Väderkaoset blir ännu värre! Ymnigt snöfall längst östkusten – från Uppland ner till Skåne – innebär nya, stora trafikproblem med begränsad sikt och masskrockar:– Det kommer att kännas som att köra runt i ett mjölkglas eller i sockervadd, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.Samtidigt kryper temperaturerna ner mot drygt minus 30 grader i norr, där många sportlovsfirare håller till..

Expressen - 20 feb 18 kl. 16:00

Så blir sportlovsvädret –  mer snö och kallare väder

Vintern har gjort en rejäl comeback.Mer snö och kallare väder.Sportlovsfirare i Vemdalen får ladda med dubbla mössor och varmaste vantarna.

Expressen - 20 feb 18 kl. 09:36

”Möjligen lite moln – men övervägande sol!”

Kallt och bitande i de norra fjällkedjorna.Samtidigt lovar Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm, tunnare molnslöjor och solsken på flera håll under tisdagen och den andra sportlovsveckan:– Soligt i dag, möjligen lite moln, men övervägande sol i Åre..

Expressen - 19 feb 18 kl. 16:16

Nya glädjebeskedet till sportlovsfirarna

Nu faller sportlovstemperaturerna i raketfart.Lokalt kan det bli ner mot minus 20 grader – i alla fall vid en av de stora fjällanläggningarna .Samtidigt ser det ut att bli kanonväder i Åre.

Expressen - 19 feb 18 kl. 09:40

Sol, nysnö och minusgrader – så blir sportlovsvädret

Sportlovsveckan i de svenska fjällen ser lovande ut med krispigt vinterväder.Tärnaby har exempelvis -13 grader under måndagsmorgonen:– Senare i veckan ser det ut att bli flera grader kallare än så, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. Även i södra Sverige kan det bli mer vinter – med kraftigt snöfall på några håll..

Expressen - 18 feb 18 kl. 14:36

Snöfall och solsken – så blir sportlovsvädret på måndag

Grattis, snön ser ut falla över flera skidorter när sportlovet drar in på sin andra vecka. Exempelvis i familjevänliga Sälen:– Det kan ligga kvar någon snöby under måndagsmorgonen och förmiddagen, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. Har vi dessutom lite tur – ja, då kan solen faktiskt titta fram i delar av fjällvärlden under måndagen.

Expressen - 17 feb 18 kl. 18:38

Snöoväder drar in – så blir söndagens sportlovsväder

Samtidigt som sportlovet är i full gång för elever på flera håll i landet, drar ett nytt maffigt snöoväder in över landet under söndagen. – Det börjar mitt på dagen i morgon och kan ge upp till en decimeter, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. På Expressens vädersajt hittar du det aktuella sportlovsvädret – ort för ort..

Expressen - 17 feb 18 kl. 08:52

Så blir sportlovsvädret på lördag – färska prognoser

Idag smyger sportlovet i gång på allvar för elever i bland annat delar av Småland och Skåne. I stora delar blir det molnigt, men det finns ljusglimtar – och sol:– Ska man hitta några klara partier med sol så är det i norra Lapplandsfjällen, västra Härjedalsfjällen och Dalafjällen, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. Även Västergötland och Skåne kan få lite klara partier..

Expressen - 16 feb 18 kl. 07:14

Så blir sportlovsvädret i dag – färska prognoser

I populära Romme blir vädret ungefär som i klassiska Sälen och Tandådalen under fredagen:Det kan snöa en del – men räkna inte med några extrema mängder:– Det är lite varmare där, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

Expressen - 16 feb 18 kl. 08:30

1,5 meter snö i Branäs – nu kommer det mer

1,5 meter snö i terrängen. Det kan skidanläggningen Branäs i Värmland stoltsera med under fredagen:– De fick dessutom mer snö över natten, så där ligger nysnön, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. .

Expressen - 16 feb 18 kl. 08:40

Bra skidförhållanden i klassiska Idre fjäll

Runt fyra minusgrader, mulet – och avtagande vind.Sportlovsvädret i klassiska Idre fjäll i Dalarna ser lovande ut inför fredagen:– Det blåser bara lite och det kommer att bli ännu mindre, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. .

Expressen - 16 feb 18 kl. 08:54

Solsken över Tärnaby solen under fredagen

Lapplandsfjällen väntas bjuda på sol till skidåkningen i Tärnaby och Hemavan under fredagen.Därmed kan även after skin bli lite extra trevlig: – Det är som i Åre –  halvklart, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. .

Expressen - 16 feb 18 kl. 09:08

Kungsberget kan få lite snöflingor

Runt -1 till -2 och avtagande vindar.Skidvädret i Kungsberget i Gästrikland ser gynnsammat ut under fredagen: – Det kan också komma lite snöflingor, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm. .


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.