Tora Tomasdottir

Wednesday, 12 December, 05:52

Nyheter om Tora Tomasdottir

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 25 okt 18 kl. 14:40

Nu slår snökaos och kyla mot Sydsverige

Höstvärmen är ett minne blott – nu kommer det minusgrader och snö. Och som ett brev på posten blir det riktigt halt. – Kan man skippa bilen i helgen så har man vunnit mycket, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Expressen - 10 nov 18 kl. 18:06

Meteorologen: "Vi får varmare än normalt”

Den gråa horisonten ligger över hela landet – förutom i Skåne. För mitt i den ovanligt varma november väntas solglimtar.– Det är bara i Skåne, inte någon annanstans, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm..

Expressen - 22 okt 18 kl. 12:05

Regn och stormvarning – nu slår ovädret mot kusten

Efter en lång period med mestadels vackert höstväder väntar nu bistrare tider.Under tisdagen väntas mycket hårda vindar dra in från väst och det finns risk för storm i byarna på en del håll i Västsverige.– Det blir ett rejält ruskväder, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 08 nov 18 kl. 20:40

Meteorologen: Mycket varmare än normalt i hela landet

Det blir ingen tidig vinter. I nuläget är det 3 grader varmare än vad som är normalt för årstiden i hela landet.– Det håller sig rätt bra mycket varmare än normalt och nu har det varit så här ganska länge, säger meteorologen Tora Tomasdottir..

Expressen - 15 sep 18 kl. 17:53

Varmt redan på tisdag – nu återvänder sommarvärmen för sista gången

Nu får mer än halva Sverige sommarvärme igen.Det blir för årstiden riktigt höga temperaturer redan på tisdag – sedan stiger det mot slutet av veckan Det kan bli över 20 grader – till och med 27 grader på sina håll.– Vi ska kanske inte ta på oss shorts än, vi kan tvätta dem så de är redo till på torsdag, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 09 okt 18 kl. 13:24

Brittsommaren fortsätter – kan bli uppåt 20 grader

Låt höstjackan, vantarna och halsduken hänga. Nu blir det äntligen brittsommar igen – med uppåt 20 grader. – Det blir ganska soligt, ganska vindstilla och varmt, säger meteorologen Tora Tomasdottir.

Expressen - 30 okt 18 kl. 05:58

Varningen: Nu slår den luriga halkan till

Efter iskylan väntar nu något varmare temperaturer i landet.Men väderomslaget för med sig förrädiska väglag när snön går över i regn.– Det kan bli moddigt och kanske ännu mer problematiskt om det samtidigt fryser, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm.

Expressen - 27 okt 18 kl. 20:06

Många trafikolyckor efter snöfall – men snart vänder det

Frös du i dag och tyckte att de var besvärligt på vägarna?Håll ut – i nästa vecka blir det mildare.– I Skåne på tisdag kan det bli upp mot 17 grader, säger meteorologen Tora Tomasdottir vid väderinstitutet Storm.

Expressen - 05 aug 18 kl. 22:28

Spansk extremhetta på väg: ”Katastrof”

De senaste dagarna har temperaturer på upp till 45 grader noterats i södra Europa och flera personer har dött av värmeslag.Nu väntas det afrikanska superhögtrycket fortsätta till Sverige.– Det ser ut som att hettan i Spanien och Portugal är på väg hit, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm..

Expressen - 06 aug 18 kl. 06:32

Nya extremhettan slår mot Sverige – kan bli nytt rekord

Det afrikanska högtrycket som gett temperaturer på runt 45 grader och vållat flera dödsoffer i Sydeuropa är på väg norrut.Det väntas ge rekordvärme på upp till 36 grader i Sydsverige – men viker av österut så att Finland tar värsta smällen.– Det ser ut som att hettan i Spanien och Portugal är på väg hit, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm Geo..

Expressen - 14 okt 18 kl. 11:25

Meteorologen: Det här händer bara vart tionde år

Värmen som glädjeskuttat upp till 24 grader håller i sig lite till – så passa på att njuta av den.Det kan dröja länge tills vi får en liknande brittsommar.– Statistiskt så inträffar det bara vart tionde år, säger meteorologen Tora Tomasdottir..

Expressen - 01 sep 18 kl. 18:46

Sommarvädret på väg tillbaka – över 20 grader

Under söndag och måndag kommer solen och värmen tillbaka. I stora delar av landet kan temperaturen bli upp emot 23 grader. – Det blir som en sista släng av sommaren, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Expressen - 13 okt 18 kl. 15:50

Brittsommaren bjuder på flera värmerekord: ”Över 20 grader”

Några dagar efter Brittas namnsdag dök den upp, Brittsommaren. Med temperaturer över 20 grader på många håll väntas flera värmerekord slås.– Det är väldigt mycket varmare än det brukar vara, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm.

Expressen - 25 sep 18 kl. 10:54

Minusgrader långt nere i södra Sverige i natt

Natten var kall och klar på många håll i landet.Minusgrader noterades långt nere i södra Götaland.Kallast där: Hagshult i Småland med -4,4 grader.

SVT - 21 sep 18 kl. 07:15

Varningen: Kraftiga vindar kan komma oväntat – i hela södra Sverige

Under fredagen drar stormen Knud in över Sverige. Flera tåg är inställda och SMHI har gått ut med varningar i hela södra Sverige. – Det kan vara extremt blåsigt med stormvindar under korta stunder nästan var som helst i södra Sverige, säger Tora Tomasdottir, SVT:s meteorolog..

Expressen - 24 sep 18 kl. 16:06

Höstkylan är här – se upp för blixthalkan

I morgon, tisdag, väntas en typisk vacker höstdag på många håll i Sydsverige.Men innan dess kan halkan slå till. – Det finns potential för det på flera platser, det är inte omöjligt, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm..

Expressen - 05 aug 18 kl. 18:18

Portugalvärmen drar in – över Sydsverige

Afrikavärmen har lamslagit Iberiska halvön. Nu är värmen på väg mot Sverige – och väntas nå fram på onsdag i nästa vecka.– Nu blir det inte 40 grader som där, utan det svalnar av och blir över 30, säger Tora Tomasdottir..

Expressen - 30 jul 18 kl. 16:57

Extremhettan fortsätter – kan bli årets varmaste dag

Många önskar regn i den torra hettan som råder över hela landet.I stället kan morgondagen komma att bli den varmaste dagen på hela året.– Tisdagen har potential att slå förra veckans rekord och stiga över 34,6 grader, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Expressen - 25 sep 18 kl. 10:48

Ny vädervarning i väst: ”Jätteblåsigt”

Efter den varma sommaren är det nu läge att rota fram vinterjackan.Under natten mot tisdagen var det minusgrader på flera håll i Västsverige – däribland 6,4 minus i Gustavsfors.– Det var ganska väntat.

Expressen - 15 aug 18 kl. 20:55

Det blir 27 grader varmt på torsdagen

Den riktigt heta sommaren 2018 är över och kommer inte tillbaka. Men torsdagen kan bli en påminnelse om hur det var – med upp till 27 graders värme.– Men det kan samtidigt bli rätt blåsigt, säger meteorologen Tora Tomasdottir vid vädertjänsten StormGeo.

Expressen - 01 aug 18 kl. 12:26

Svenska resenärer varnas för extrem hetta i Spanien

Nästa vecka kan det bli uppemot 48 grader i Spanien, varnar det brittiska väderinstitutet. Men redan nu är värmen påtaglig med omkring 40 grader i stora delar av landet.– Är det 40 grader och luftfuktigheten sticker över 50 procent så är det farligt varmt, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 30 sep 18 kl. 18:02

Beskedet: Hösten blir blåsigare än vanligt

Hösten är på intåg. Och kan föra med sig ordentligt med vind. – Det finns potential för att det blir mycket blåsigare än vanligt, säger meteorologen Tora Tomasdottir..

GT - 09 aug 18 kl. 10:44

Varningen: Nu kommer kraftiga sommarstormen

Efter sommarens soliga väder väntas en rejält blåsig fredag i hela Västsverige.Värst drabbas Västkusten, där SMHI har utfärdat klass 2-varning för stormbyar.– Man ska hålla sig på land och förbereda sig, till exempel rensa i trädgården och plocka bort bråte som kan flyga i väg, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm Geo..

Expressen - 28 jul 18 kl. 21:15

Larmet: Efter åskan – ny värmesmocka

Många pustar ut i helgens svalare och regniga väder.Men på måndag väntas temperaturerna stiga på nytt.– Det blir runt 30 grader igen, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Expressen - 26 sep 18 kl. 08:29

Tufft väder i fjällen när sökningar återupptas

Vid åttatiden på onsdagsmorgonen skulle sökandet efter fyra försvunna fjällturister återupptas i fjällen.Vädret gör sökandet mycket tufft.– Det är stormvindar och blötsnö på morgonen och det blir värre och värre under dagens lopp, uppger meteorologen Tora Tomasdottir..

Expressen - 09 aug 18 kl. 15:28

Stormen Johanne drar in över Danmark

DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, varnar nu för stormen Johanne som väntas dra in över landet under fredagen.Även i Sydsverige blir det blåsigt under fredagen – samtidigt som det är torrt i markerna.– Det finns potential för åska i skurarna.

Expressen - 09 aug 18 kl. 11:07

Åska, regn och blåst efter hettan – ”Kan vilja ha jacka”

Veckan har vädermässigt sett ut som i stort sett hela sommaren har gjort, varmt, torrt och hett. Men nu ser temperaturerna ut att sjunka rejält på ett par dagar.– Det kommer att märkas rejält, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm..

Expressen - 22 jun 18 kl. 20:39

Efter midsommarrusket – nu kommer värmen

Efter midsommarrusket – nu kommer värmen tillbaka. Redan på lördagen börjar temperaturerna stiga igen och nästa helg kan det bli 30 grader på vissa håll. – Det går åt rätt håll om man vill ha sommarväder, Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Expressen - 29 jul 18 kl. 13:50

Stora varningar efter åskan – nu ökar risken

Åska och regn har dragit in över stora delar av Sverige under helgen. Men de höga temperaturerna fortsätter att hålla i sig – i alla fall en vecka till. – Jag kan inte se någon ände på det, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.

Expressen - 13 jul 18 kl. 20:55

Så blir vädret – under resten av semestern

Den varma och torra högsommaren fortsätter nästa vecka också med 30 grader på flera håll. SMHI har gått ut med meddelande om risk för höga temperaturer.Men: enligt långtidsprognosen från Storm kan det komma in välbehövligt regn i slutet av juli.

Expressen - 31 jul 18 kl. 15:35

Varmaste dagen – på hela året

Med över 33 grader fick göteborgarna uppleva årets hittills varmaste dag. Men för värmeälskaren är glädjen kortvarig – redan framåt helgen kommer temperaturen att dala.– På fredag börjar det sjunka till mer normala nivåer, men det kommer fortfarande så klart inte vara kallt, säger meteorologen Tora Tomasdottir..

Expressen - 23 maj 18 kl. 16:12

Hundraårigt värmerekord kan slås i helgen: "Passa på att njuta"

Helgen har värmerekord i sikte – på flera håll i landet. Men glöm inte att släcka grillen i tid, och ta med dig en extra tröja om du ska ut i natten.– Det är bara att passa på att njuta medan vi kan, säger Tora Tomasdottir på Storm.

Expressen - 22 maj 18 kl. 14:20

Rekordvärme till helgen – kan bli över 30 grader

Maj är på väg att bli en rekordvarm månad, och de varmaste temperaturerna hittills ser ut att komma lagom till helgen.Det säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm:– Det är väldigt onormala temperaturer. På söndag kan det bli över 30 grader på en del platser i landet..

Expressen - 28 jul 18 kl. 14:12

Här väntas skyfallen – ”Risk för översvämning”

Efter en lång period av konstant skinande sol väntas nu regn.De orter som träffas av skurar kan bli riktigt blöta – i värsta fall kan det resultera i översvämning.– Det kan komma väldigt mycket vatten på en och samma gång, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 26 jun 18 kl. 16:23

Superväder från Azorerna är på väg in över Sverige

Semesterfirare se hit – nu blir det soligt i nästan hela landet. Södra halvan av Sverige får temperaturer runt 25 grader medan Norrland kan vänta sig mellan 15 och 20 grader.– Soligt, behagligt och sommarväder, säger Storms meteorolog Tora Tomasdottir..

SVT - 07 aug 18 kl. 11:37

Varmt väder i Sydeuropa men inget rekord

I södra Spanien varnas för temperaturer på 40-41 grader och den nordafrikanska värmen rör sig norrut. I Tyskland och Polen väntas värmen nå höga nivåer de närmaste dagarna. – Det är en värmesläng men snart väntar normala temperaturer igen, säger SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir..

Expressen - 25 jun 18 kl. 12:31

Semesterprognos: Nu blir det hett igen!

De närmaste dagarna får södra halvan av Sverige smaka lite på den spanska supervärmen.En högtrycksrygg växer in och släpper fram varm luft från sydvästra Europa.– Det är samma luftmassa, dock inte lika varmt som i Spanien just nu.

Expressen - 08 jul 18 kl. 16:31

Värmen håller i sig – regn först till hösten

Värmen som har omfamnat Sverige de senaste månaderna ser inte ut att släppa taget.Den extrema torkan ger stora konsekvenser för svenska bönder, som är i stort behov av regn – och prognosen pekar på fortsatt torrt väder.– Torkan ser ut att hålla i sig – det är nog först till hösten som vi kan hoppas på ett lågtryck som kommer med mycket vatten, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på StormGeo..

Expressen - 24 jun 18 kl. 11:44

Värmen är tillbaka – nu blir det 25 grader

Lagom till semestertiden trycks temperaturen upp igen. I början av vecka blir det stora solen på de flesta håll i landet.– Det blir varmare dag för dag, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på väderinstitutet Storm.

GT - 26 jun 18 kl. 12:29

Värmeböljan: Så länge stannar solen

Grattis soldyrkare!Det blir höga temperaturer i hela landet i veckan och Västsverige är inget undantag.– Det kommer bli uppemot 26 grader flera dagar i rad, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm Geo..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.