Tobaksmagasinet

Wednesday, 17 October, 22:06

Nyheter om Tobaksmagasinet

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 31 maj 16 kl. 12:58

Kvarkens skärgård på affisch ska välkomna till Österbotten

Det blir en grönblå grafik över Kvarkens världsnaturarv som får symbolisera Österbotten i landskapets affischtävling. Texten är på finska; Koe upea Merenkurkun saaristo. Tule Pohjanmaalle, Illustratören och grafikern Sami Kaarakainen från Uleåborg vann första pris i Österbottens förbunds och Come to Finland Publishings tävling.

YLE - 03 mar 16 kl. 10:23

Tävling ska locka turister till Österbotten

Österbottens förbund och Come to Finland Publishing Ab arrangerar tillsammans affischtävlingen "Destination: Österbotten". Det vinnande bidraget ska användas för att locka turister till Österbotten. Förbundet och företaget efterlyser bidrag som fångar den österbottniska regionen på ett lockande, stiligt och gärna humoristiskt sätt.

YLE - 22 jan 16 kl. 14:56

CQ CQ - en utställning om kommunikationsteknik

Från signalflaggor till modernaste datateknik - kommunikationstekniken har utvecklats enormt. I Tobaksmagasinet i Jakobstad pågår som bäst en utställning om det här. - Det var Carl-Johan Källman som tog initiativet till utställningen.

YLE - 10 aug 15 kl. 11:39

Finlandssvenska naturfotografer i Kimito

Fjorton naturfotografer ställer som bäst ut sina bilder på Villa Lande i Kimito. På utställningen BioFoto Finland ställer 14 medlemmar från BioFoto Finland ut naturfotografier. Motiven består av landskap, fåglar, däggdjur, växter och insekter.

YLE - 01 jun 15 kl. 08:48

"Det har blivit oroligare i Jakobstad"

Under lördagskvällen rapporterades det om flera fall av knivdåd mot personer i Skolparken i Jakobstad. Det kastades stenar och polisen fick ta till elpistol och gas. Nu ska staden fundera på hur liknande situationer kan undvikas i framtiden.

YLE - 20 jan 15 kl. 04:33

Marco Luponero gör regidebut

Nu är repetitionerna i gång och den andra april är det urpremiär för musikalen Natten är ännu ung i Schaumansalen i Jakobstad. Det är också debut för Marco Luponero Lindholm som regissör. - Jag börjar lite försiktigt med ett projekt med 80 medverkande, skojar han.

YLE - 06 sep 14 kl. 18:23

Ateljéer och gallerier står öppna under Konstrundan

Den sjunde Konstrundan pågår denna helg i Svenskfinland. I Österbotten deltar 41 konstnärer och vi har besökt Galleri Gro och konstföreningen Jakarte i Jakobstad. Moa Cederberg är en av de yngre konstnärerna och hon uppskattar möjligheten att kunna diskutera med dem som ser hennes konst.

YLE - 02 maj 14 kl. 11:12

Formgivning på utställning i Jakobstad

Utställningen på Tobaksmagasinet är utformad som ett kontorslandskap där varje slutarbete presenteras vid ett skrivbord. Åtta studerande har haft inriktningen grafisk design och sex studerande har inriktningen rumslig gestaltning.
Den grafiska designen handlar långt om webbdesign, rumslig gestaltning igen om inredning till exempel av en lägenhet, sommarstuga eller av en husvagn.

VBL - 01 mar 13 kl. 19:10

Ny fotoförening visar upp sig

Den första omfattande utställningen av fotoföreningen Biofoto Finland visas nu på Tobaksmagasinet. - En milstolpe, konstaterar föreningens ordförande Håkan Eklund..

YLE - 31 jan 13 kl. 14:05

Författaren David Lagercrantz dragplåster på Runebergsveckan

Runebergsveckan börjar i Jakobstad på lördag. Gäst under veckan är bland andra författaren David Lagercrantz som skrev biografin om fotbollstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Inhemska författare som medverkar i kulturveckan är Antti Tuuri och Petri Tamminen.

Helsingborgs Dagblad - 12 jan 13 kl. 22:27

Lottovinst på 12 miljoner till Perstorp

Vid lördagens dragning av Svenska spels Lotto gick högvinsten till Perstorp. Vinnaren lämnade in sin lottokupong på Spel- och Tobaksmagasinet på Stockholmsvägen och betalade tolv kronor. Med hjälp av sju rätt blev det alltså rejäl utdelning.

YLE - 30 nov 12 kl. 14:51

Vernissage i Tobaksmagasinet

Bildkonstföreningen Jakarte r.f. öppnar sin årsutställning i Tobaksmagasinet i Jakobstad i helgen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.