Tillträds

Monday, 16 September, 13:00

Nyheter om Tillträds

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 26 aug 19 kl. 08:27

Persson: Bankernas marginaler på bolån pressas

Uttalandet kom som svar på en fråga om införandet av en eventuell bankskatt. ”Det är klart att bankerna också ska betala skatt på sina vinster och det gör man”, framhöll han. ”Det kanske inte är den klokaste finanspolitiska och konjunkturpolitiska åtgärden att i det här läget börja med någon slags jakt på bankerna”, sade Göran Persson som i våras tillträdde om ordförande i Swedbank.

Sydsvenskan - 26 aug 19 kl. 03:16

Börsfall och stark valuta i Japan

Tokyos Nikkei 225-index föll 2,6 procent vid handelsveckans inledning samtidigt som yenen steg mot USA-dollarn. Yenen är nu på sin högsta nivå mot dollarn sedan november 2016. Då försvagades den amerikanska valutan inför att den tillträdande presidenten.

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 19 kl. 03:16

Börsfall och stark valuta i Japan

Tokyos Nikkei 225-index föll 2,6 procent vid handelsveckans inledning samtidigt som yenen steg mot USA-dollarn. Yenen är nu på sin högsta nivå mot dollarn sedan november 2016. Då försvagades den amerikanska valutan inför att den tillträdande presidenten.

Expressen - 25 aug 19 kl. 08:52

Donald Trump: ”Vi kommer ha ett väldigt stort handelsavtal med Storbritannien”

Donald Trump och Boris Johnsson möttes för första gången sedan Johnson tillträdde som premiärminister..

PrivataAffärer - 22 aug 19 kl. 10:41

Bornold om Oscar Properties: Dags för vd att öppna plånboken

Läs även: Oscar Properties söker stöd för nyemission Samtidigt som rapportsläppet kallade bolaget till en extrastämma den 23 september där styrelsen vill få bemyndigande att upp till fyrfaldiga antalet aktier. För att visa att Oscar Properties har en framtid som bolag skulle det vara lämpligt att Oscar Engelbert själv visar hur han ska bidra till återkapitaliseringen av bolaget, säger Joakim Bornold. – Det finns många utestående frågetecken och rapporten skingrar tyvärr inte molnen.

Skånskan - 23 aug 19 kl. 14:57

Till och med bestick stals!

Eslöv Genom att klippa upp staketet fick tjuven tillträde till en parkering, någon gång mellan den 12 till den 22 augusti.
Den okände tjuven bröt sig sedan in i en husvagn på industritomten, och bröt upp dörren.
Anmälaren, en man i 40-årsåldern, uppger att husvagnen var ”genomletad”, och till det stulna räknar han ”lite husgeråd, såsom bestick.

Dagensanalys.se - 23 aug 19 kl. 13:02

Simone Westerberg utsedd till CEO för IPG Mediabrands

Nu är det klart att Simone Westerberg tar rollen som CEO för IPG Mediabrands i Sverige. Simone kommer senaste från GroupM där hon var COO de senaste tre åren. Simone Westerberg som tillträdande CEO för hela gruppen, passade oss och våra behov baserat på hennes unika erfarenhet av att etablera verksamheter baserat på att attrahera nya kunder, samt att utveckla affärer, kompetenser och tjänsteområden.

PrivataAffärer - 23 aug 19 kl. 09:56

Strategen: Mer minusränta fel väg att gå

”Det finns kostnader med ständigt fallande räntor, allt mer okonventionella penningpolitiska åtgärder och djupt negativa styrräntor. Det verkar bland annat leda till en ökande ojämlikhet och kan medföra svårkvantifierbara effekter på människor tilltro till banksystemet och politiken. Med dessa negativa effekter kanske finanspolitiska stimulanser är att föredra”, säger han.

Blekinge Läns tidning - 21 aug 19 kl. 19:00

Ifo-chef leder skolans arbete

I avvaktan på att Martin Åsman tillträder som chef för barn- och utbildningsförvaltningen leds arbetet av ifo-chefen Björn Petersson. Han är tillförordnad förvaltningschef..

UT - 21 aug 19 kl. 18:00

Drömstart på nya jobbet för ridklubbschefen

I samma klubb men i ny roll. I augusti tillträdde Marina Taube som verksamhetschef i Ulricehamnsbygdens Ridklubb..

Sydsvenskan - 21 aug 19 kl. 11:42

Sudans nya råd svärs in

Sudan tar nya steg i övergången mot ett civilt styre i landet. En ny premiärminister väntas tillträda under onsdagen och ett nytt styrande råd svärs in. Rådet består av sex civila och fem militära representanter, som ska ersätta den militärjunta som tog.

Trelleborgs Allehanda - 20 aug 19 kl. 00:01

Debatt: Bäst för båda parter?

En ny kommunikationschef skulle tillträda i kommunen den 1 september. Men han lämnar tjänsten innan han ens tillträtt. Och detta "på egen begäran" enligt kommundirektören Fredrik Geijer..

Sydsvenskan - 20 aug 19 kl. 09:28

Edsviks konsthall tvingas lägga ner

På tisdagen försätts Edsviks konsthall i Sollentuna i konkurs, rapporterar Dagens Nyheter. Konsthallen har länge kämpat med ekonomin. – Vi har haft det tufft alla somrar eftersom det kommer mindre folk.

Helsingborgs Dagblad - 20 aug 19 kl. 09:28

Edsviks konsthall tvingas lägga ner

På tisdagen försätts Edsviks konsthall i Sollentuna i konkurs, rapporterar Dagens Nyheter. Konsthallen har länge kämpat med ekonomin. – Vi har haft det tufft alla somrar eftersom det kommer mindre folk.

Dagens PS - 20 aug 19 kl. 07:59

Över 100 miljarder borta i storbankerna

Bara i Swedbank har aktien rasat 10 procent sedan Göran Persson blev ny ordförande. Det här visar en sammanställning som SvD Näringsliv gjort och kursraset i Swedbank placerar storbanken på andra plats på listan över de bankaktier som tagit mest stryk under sommaren. På de senaste tre månaderna har de svenska storbankerna förlorat drygt 100 miljarder kronor på börsen, framgår det, och Nordeas aktie uppges ha fallit mest, 17 procent, följt av Swedbank, 10 procent minus, och därefter Handelsbanken och SEB vars aktier enligt artikeln har tappat 9 respektive 6 procent i sommar, sett till värdet som de fyra bankerna hade i maj.

DI - 02 sep 19 kl. 08:00

Johan Hjertonsson tillträder som VD för Latour

I enlighet med tidigare offentliggjort beslut har Johan Hjertonsson den 1 september 2019 tillträtt som VD för Investment AB Latour (publ)..

Dagensanalys.se - 19 aug 19 kl. 19:45

Benjamin Holmfred tar över rollen som vd på IUM

IPG Mediabrands i Sverige rör om i organisationen och utser Benjamin Holmfred till ny vd för IUM. Samtidigt tar Fredrik Forsberg rollen som vd för Reprise Digital. Holmfred kommer senast från rollen som Media & Trading Director på Mindshare.

Nyan - 19 aug 19 kl. 17:00

Mariehamn fick ny skolpsykolog

Mariehamns stad har efter ett års sökande hittat en ny ordinarie skolpsykolog. Tove Sundblom, med lång erfarenhet av som skolpsykolog i Helsingforsområdet, tillträdde i måndags. Och Venla Pehunen som varit mammaledig återvänder till jobbet senast på vårvintern, säger stadens bildningschef Kjell Nilsson.

DI - 19 aug 19 kl. 09:44

Björn Elowson tillträder som VD för HR-techbolaget JobAgent

JobAgent har precis fått ytterligare ett tillskott i form av Björn Elowson som började som VD på JobAgent den 1a augusti..

YA - 17 aug 19 kl. 00:01

Kamilla ska se till att Sjöbo växer

Kamilla Danielsson tillträder tjänsten som chef för den nya tillväxtavdelningen. Den ska på sikt ge Sjöbo både fler arbetstillfällen och fler invånare. Hon arbetar för närvarande i Hässleholm och börjar i Sjöbo i september..

GöteborgsPosten - 16 aug 19 kl. 21:49

Turkiet och USA ense om säkerhetszon i Syrien

Turkiet och USA är överens om att upprätta en säkerhetszon i nordöstra Syrien där den kurdiska YPG-milisen inte ska få tillträde..

Sydsvenskan - 16 aug 19 kl. 19:41

Turkiet och USA ense om säkerhetszon i Syrien

Zon ska upprättas i nordöstra Syrien dit den kurdiska YPG-milisen inte har tillträde..

Helsingborgs Dagblad - 16 aug 19 kl. 19:41

Turkiet och USA ense om säkerhetszon i Syrien

Zon ska upprättas i nordöstra Syrien dit den kurdiska YPG-milisen inte har tillträde..

UNT - 16 aug 19 kl. 19:41

Turkiet och USA ense om säkerhetszon i Syrien

Turkiet och USA är överens om att upprätta en säkerhetszon i nordöstra Syrien dit den kurdiska YPG-milisen inte har tillträde, uppger Turkiets försvarsminister Hulus Akar..

Blekinge Läns tidning - 16 aug 19 kl. 18:00

Han är kommunens första politiska sekreterare

Filip Persson har den här veckan tillträtt tjänsten som politisk sekreterare åt kommunalrådet Louise Erixon (SD). Någon sådan tjänst har aldrig tidigare funnits i Sölvesborg. Louise Erixon framhåller dock att det är SD på riksplanet som står för finansieringen av tjänsten..

Expressen - 16 aug 19 kl. 17:05

SvD/Sifo: Ingen Sabuni-effekt för Liberalerna

Nyamko Sabuni har inte lyckats höja det krisande Liberlaernas opninionssiffror sedan hon tillträdde. Det visar en ny undersökning från SvD/Sifo. .

Cornucopia - 15 aug 19 kl. 15:47

Ryska Norra flottan övar på att skära av Norge

Den ryska Norra flottan, baserad på Murmansk, övar just nu på att skära av Norge från omvärlden. 30 ryska örlogsfartyg med förstärkningar från Östersjöflottan och Svarta Havsflottan genomför övningen i Norska havet, dvs Nordatlanten mellan Norge och Island, rapporterar Barents Observer och även det ryska försvarsministeriet i ett pressmeddelande. Övningen kan bara ses som offensiv, eftersom man skär av ett grannland och inte begränsar sig till att försvara sitt eget territorium.

Dagensanalys.se - 13 aug 19 kl. 12:40

Försäljningschefen på Klarna blir ny Sverigechef

Joakim Lundberg tillträder idag som Sverigechef på Klarna. “Vi kommer ytterligare skruva upp tempot i utvecklingen av vårt erbjudande för att fortsätta vara det självklara valet för alla som säljer på nätet eller planerar att börja göra det, och på att skapa de allra bästa kundupplevelserna”, säger Joakim Lundberg. Joakim Lundberg, fram till nu försäljningschef och med en lång bakgrund på Klarna, tillträder idag en ny roll som Sverigechef på företaget.

Cornucopia - 12 aug 19 kl. 19:52

Oscar Properties Norra Tornen Helix - två våningar byggda på drygt en månad

"Du får köpa grisen i säcken och chansa!" - Galenskaparna & After ShaveDet andra tornet i Oscar Properties prestigeprojekt Norra Tornen har vuxit hela två våningar från början av juli. Med en takt på två våningar i månaden kommer de kvarvarande 24 våningarna ta tolvmånader att färdigställa utvändigt, och tidigare planerad inflyttning om våren 2020 verkar inte hålla.

DI - 12 aug 19 kl. 10:56

Björn Rosengren blir kvar på ABB i minst fem år

ABB:s tillträdande vd Björn Rosengren närmar sig 61 år när han tillträder på posten nästa vår. Men den avgående Sandvik-vd:n kommer att stanna i minst fem år, enligt ABB:s ordförande Peter Voser..

Skånskan - 13 aug 19 kl. 14:39

Polisen: satsar på brott mot särskilt utsatta

Skåne Polisregion syd utökar nu sin personalstyrka när det gäller brott mot särskilt utsatta brottsoffer.
Totalt ska 62 nya medarbetare fördelas över hela regionen.
Det är till sektionen för utredningar av brott i nära relation som de nya medarbetarna ska värvas.

SR - 13 aug 19 kl. 05:56

Tronskifte i ECB i utmanande tid

Flera tuffa utmaningar väntar den Europeiska centralbankens tillträdande chef Christine Lagarde. Svåraste uppgiften? Föra ECB tillbaka till något som liknar en normal penningpolitik, menar tysk professor..

DI - 12 aug 19 kl. 21:41

Analytiker åtalas för insynshandel – tjänade nära 1 miljon

En junioranalytiker vid RBC Capital Markets i New York åtalas för insynshandel knappt ett år efter att han tillträdde tjänsten efter sina collegestudier. 23-åringen uppges ha tjänat 100.000 dollar på affären.

SR - 12 aug 19 kl. 12:22

Grekiska skattesänkningar oroar långivarna

I Grekland har premiärminister Kyriakos Mitsotakis nya högerregering redan infört flera reformer sen de tillträdde för en dryg månad sen. Något som skapat oro hos långivarna och en spänd stämning med vänsterblocket..

Skånskan - 11 aug 19 kl. 05:00

Äntligen klart för bygge

Svalöv Äntligen tummen upp för nybygge i Svalöv.
Både Klarabo och Svabo har efter många om och men fått sina lokala investeringsbidrag beviljade.Klarabo går igång med sina 54 lägenheter utmed nya Teckomatorpsvägen i höst medan Svabo är halvvägs med sitt projekt på Ryttaregatan.

Dagen - 09 aug 19 kl. 13:19

Lugnetkyrkan i Falun kritiska till P4:s granskning

"Vi är emot alla former av diskriminering", säger den tillträdande pastorn och föreståndaren Öyvind Tholvsen..

Dagen - 09 aug 19 kl. 13:24

Lugnetkyrkan kritisk till P4:s granskning

"Vi är emot alla former av diskriminering", säger den tillträdande pastorn och föreståndaren Öyvind Tholvsen..

Expressen - 09 aug 19 kl. 11:19

Säger upp sig – efter konflikt med Guiance

2011 tillträde Sonny Lundwall tjänsten som ligachef för HockeyAllsvenskan.Nu kan SportExpressen avslöja att Lundwall säger upp sig, efter en konflikt med nuvarande vd:n Stephan Guiance.– Det stämmer.

Dagens PS - 09 aug 19 kl. 08:46

M: Ylva Johansson ”en betydande risk”

Moderaternas partiledare totalsågar regeringens nominering av nya EU-kommissionären. ”Hennes politiska profil och regeringens tydliga prioritering av den sociala pelaren innebär en betydande risk för att Sverige framöver kommer att få en mer marginell roll i EU”, säger Kristersson i ett uttalande, skriver Dagens Industri. Ylva Johansson (S), som är arbetsmarknadsminister, ska ta över Cecilia Malmströms uppdrag som Sveriges EU-kommissionär med tillträde den 1 november, har regeringen tänkt.

Dagens PS - 09 aug 19 kl. 08:34

Stockmann utser ny vd – Lindex kan säljas

Finska detaljhandelsbolaget Stockmann utser ny vd och ekonomidirektör samt undersöker strategiska alternativ för Lindex. ”Styrelsen ser en stor potential i Lindex framtida utveckling, och har därför beslutat att undersöka strategiska alternativ för bolagets ägarskap”, konstateras det i ett pressmeddelande. Under sommaren har Lindex uppdaterade strategi för 2019-2023 utarbetats och godkänts av Stockmanns styrelse.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.