Till om trots att det är min mark

Saturday, 29 February, 07:46

Nyheter om Till om trots att det är min mark

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 12 feb 20 kl. 14:36

Frukost med Ingemar Stenmark får ex-världsmästaren att köra Vasaloppet

Alpina legendaren Bernhard Russis kommande utmaning är inte en vadslagning antagen under ett par öl. Idén föddes på svensk mark under en mycket städad konversation med Sveriges alpina skidkung Ingemar Stenmark. – Vid alpina VM i Åre åt jag frukost med Ingemar.

Politologerna - 05 dec 19 kl. 07:30

Vad är höglitare oroliga för?

Mellanmänsklig tillit ses ofta som fundamentet för ett välfungerande samhälle. En hög grad av tillit minskar risken för korruption och dysfunktionella samhällsinstitutioner. Men hög tillit innebär inte med nödvändighet att människor känner trygghet, eller frånvaro av oro.

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 09:06

Kanonstart för börsens nya fastighetsbolag

Det skånska fastighetsbolaget K-Fastigheter, med vd och grundare Jesper Karlsson i spetsen och Baldergrundaren Erik Selin som styrelseordförande, storägare och mentor, började i dag handlas på Stockholmsbörsens mid cap-lista. Kursen stack iväg närmare 40 procent jämfört med teckningskursen på 105 kronor.  Inför noteringen gjorde K-Fastigheter en nyemission på 788 miljoner.

DalaDemokraten - 14 jan 20 kl. 08:10

Många turer kring nedlagd rastplats: "Har inget att säga till om trots att det är min mark"

Efter att i mer än 20 år ha varit ett populärt stopp för bilister längs riksväg 26 avvecklades....

Dalarnas tidningar - 14 jan 20 kl. 08:10

Många turer kring nedlagd rastplats: "Har inget att säga till om trots att det är min mark"

Efter att i mer än 20 år ha varit ett populärt stopp för bilister längs riksväg 26 avvecklades....

PrivataAffärer - 03 okt 19 kl. 09:59

Fang-aktien med 40 procents uppsida

Trots Alphabets starka kvartal finns det ett annat Fangbolag med en potential som vida överglänser de andra, enligt Mark Tepper, ordförande i Strategick Wealth Partner. – Min favoritaktie bland Fangbolagen är Amazon, berättade han på CNBC:s program Trading Nation i fredags. Mark Tepper tillade att högmarginalaffärerna kring molntjänster och annonser lyfter Amazon som bolag och har gjort aktien till ett ”måste” i portföljen.

Skånskan - 05 sep 19 kl. 15:30

Hon går vidare efter branden i Maglasäte

maglasäte För två veckor sedan drabbades Anna Hansson honungsproduktionsrörelse av en brand. Nu berättar hon om den dramatiska morgonen.
– Det är en jättechock.

Cornucopia - 01 dec 19 kl. 13:42

Julklappstider till anställda

Det lackar mot jul, och med första advent drar det ihop sig för julklappar till anställda. Hur ser det ut hos din arbetsgivare - brukar ni få någon julklapp och är det inställt i år. Och du som företagare - ger du något till dina anställda eller rent av dig själv?

Uppsalanyheter.se - 24 aug 19 kl. 23:29

Recension: Uppskattad Doug Seegers tillbaka på Katalin

Recension: Det har gått drygt fem år sedan Jill Johnson beslöt att ta med den något kantstötta countrysångaren Doug Seegers i sitt tv-program. Succén var omedelbar. Sedan dess har Seegers hunnit med flera besök i Uppsala.

Skånskan - 06 jul 19 kl. 20:54

Bragdbrons mot lejo…tamkatterna

Grattis Sverige! Vi har fått ännu en bragdmatch att lägga till det digra framgångsarkivet i svensk idrott och ett nytt 1994 att leva länge på. Det svenska landslagets kampmoral och förmåga att med helt tomma energidepåer fortsätta stå emot ett allt mer desperat England var makalöst imponerande och bilderna från detta VM kommer vi att kunna leva länge på, minst lika länge som på bronsmedaljerna från just -94.

Skånskan - 13 jun 19 kl. 14:00

Jill avslutar Sommar i P1 med livemusik

När Jill Johnson fick frågan om att sommarprata förra året hade hon inget att säga, och tackade nej. Men erbjudandet återkom i år, kryddat med att hon både får avsluta hela säsongen och framföra all musik live.
– Med alla dessa förutsättningar kände jag, jag kommer, säger hon och skrattar.

Skånskan - 12 jun 19 kl. 05:30

Nu får hon bygga sina drömmars hus i Tjörnarp

tjörnarp Ett mindre hus som får byggas på en grustäppa? Eller slöseri med odlingsbar mark? Nu har ett avgörande beslut kommit i fallet om lantbrukaren och hästuppfödaren Iréne Isgren ska få bygga ett hus på sin mark utanför Tjörnarp.

Dagens PS - 26 apr 19 kl. 17:57

Biltest: UX 250h – Lexus lilla hybrid SUV

SITGES, SPANIEN. Jag förstår att det är många läsare som börjar bli lite trött på alla SUV-tester men faktum är att de högbyggda bilarna börjar att ta över marknaden mer och mer inom alla segment. Lexus nya lilla tillskott UX 250h utmanar i segmentet där Volvo XC40 dominerar idag.

Skånskan - 23 mar 19 kl. 05:00

MP-ledamot vill ge tiggare frizon i Eslöv

ESLÖV Upplåt en bit mark i kommunen där tiggare kan leva i en frizon.
Det föreslår MP-ledamoten Lars Ahlfors i en motion som ska tas upp i kommunfullmäktige.I motionen föreslår Lars Ahlfors att Eslövs kommun upprättar en frizon för tiggande människor inom kommunens gränser, där dessa kan få tillgång till skydd, vård och utbildning.

Skånskan - 22 feb 19 kl. 15:00

Bönder överklagar biologisk mångfald

löderup Två lantbrukare försöker förmå en markägare att ta bort träd, buskar och ogräs på en fastighet på cirka 7 000 kvadratmeter sedan 2016. Nu överklagar de myndighetsnämndens beslut att inte vidta några åtgärder till länsstyrelsen.Efter flera turer såldes fastigheten till Eva Troedson, Tomelilla, i juni 2017, och därmed fick hon ta över klagomålen som dök upp igen hos myndighetsnämnden i januari i år.

Skånskan - 06 dec 18 kl. 11:00

Samarbete ett krav

Osby/Östra Göinge Hårdare styrning av jaktarrenden och mer engagemang från markägare.– Jag tror att markägaren har den största makten att påverka hur utfordringen av vildsvin ska regleras och hur jakten ska skötas. Det säger Nils Carlsson, viltförvaltare på länsstyrelsen i Skåne apropos den debatt som pågår om att nu måste något radikalt göras för att begränsa stammen.

Alingsås tidning - 16 nov 18 kl. 07:20

”AMTS har sedan länge haft en speciell plats i mitt hjärta”

Under tre helger, med premiär fredag 23 november, ger Alingsås Musikteatersällskap musikalen Rent på Palladium. Sju av alla dem som är engagerade i produktionen bloggar den här veckan om uppsättningen. Söndag 18 november Jajamän, då har denna veckan tagit slut.

Skånskan - 05 okt 18 kl. 08:00

Robin blir vän med sig själv

Musik Vad hände egentligen med Robin Stjernberg? Det har varit ganska tyst sedan senaste albumet kom ut 2013.
En hel del skulle det visa sig.

Skånskan - 10 aug 18 kl. 09:00

El­li­nor tar re­vansch bak­om ka­me­ran

Kamp. Hon drömde om att jobba med film i USA men skå­de­spe­lar­drömmarna grusades av den ame­ri­kans­ka by­rå­kra­tin. El­li­nor Taflin ger sig dock inte så lätt.

Skånskan - 31 jul 18 kl. 14:00

Ar­keo­logen som blev en vi­kinga­kri­ga­re

Då­tid. För Linda Spanier räcker det inte att gräva i jorden el­ler be­rätta om hi­sto­rien. I stället väcker hon den till liv ge­nom att fäktas som nord­borna gjorde.

Skånskan - 19 jul 18 kl. 04:00

Låt alla läsa viktiga nyheter

Att tid­nings­branschen är mitt inne i en struk­tur­om­vand­ling är inte okänt. I USA har många tid­ningar tvingats lägga ned på grund av ras i an­nons­in­täkterna och minskande upp­la­gor. I Sverige är tid­nings­branschen ock­så pressad, även om få tid­ningar tvingats lägga ner.

Nyheter 24 - 02 jul 18 kl. 13:25

5 saker om Harry Kane som du INTE hade koll på

I VM-tider har England inte varit någon favorit på många, många år. Men i årets upplaga av den prestigefyllda turneringen har engelsmännen fått nytt hopp att kunna ta hem titeln de inte fått äga sedan 1966. Varför?

Nyan - 25 maj 18 kl. 19:05

Ola i hamn efter 16 år på Silja

En som definitivt besöker Sjöfartens dag för första gången är kapten Ola Bengtsson. Han har nämligen aldrig under sina 16 år på Tallink Silja gått iland på Åland. Förrän nu.

Skånskan - 29 maj 18 kl. 04:00

För­klar­lig oro om Ita­li­en

Ef­ter må­naders för­hand­lingar trodde de båda valsegrande par­tierna i Ita­li­en, främ­lings­fi­ent­liga Lega och väns­ter­po­pu­lis­tiska Fem­stjär­ne­rö­rel­sen (M5S), att de hade en koalitionsregering klar. Pre­si­denten Ser­gio Mattarella hade god­känt re­ger­ings­bil­da­ren Giu­sep­pe Conte.
Men han vägrade ac­cep­tera fi­nans­mi­nis­tern, Paolo Savona.

Skånskan - 09 maj 18 kl. 01:00

Vär­dera åt­gärderna bättre

Alla re­ger­ingar har en ten­dens att över­skatta vad nya ar­bets­mark­nads­åt­gärder kan ha för ef­fekt. Det har Riks­re­vi­sionen kommit fram till i en stu­die av åt­gärder som varit i kraft 2006 till 2015 och allt­så om­fattar både Gö­ran Pers­sons, Fred­rik Rein­feldts och Ste­fan Löfvens re­ger­ingar.
I bara ett få­tal av de 23 åt­gärder som varit i funk­tion un­der den här pe­ri­oden har in­satsernas re­sul­tat nått ens i när­heten av re­ger­ingarnas mål.

Dagensanalys.se - 23 apr 18 kl. 13:38

Så här samlar Facebook data på dem som inte har ett konto

En av de mer intressanta saker som kom ut från förhören med Mark Zuckerbergs under kongressens vittnesmål under förra veckan var att Facebook samlar in data från alla även om de inte har ett Facebook-konto. Ännu mer intressant är att det inte finns något sätt att undvika att de samlar data från dig fast du inte har ett Facebook-konto. Facebook publicerade ett blogginlägg under förra veckan för att förklara varför de samlar in data från de som inte har ett konto.

Skånskan - 10 apr 18 kl. 14:00

Nybyggd elstation skymmer hans utfart

Hänninge Huset har ägts av familjen sedan 1950-talet. Nu störs Inge Johanssons idyll av en cirka 10 kvadratmeter stor transformatorstation precis intill hans utfart.
– Det tragiska är att stationen står rätt och min fastighet står fel, säger han.

Cornucopia - 13 jan 18 kl. 10:25

Mystiska varma fläckar mitt i skogen?

Här har ni ett naturvetenskapligt bryderi att reda ut. Jag har sedan några år identifierat tre mystiska varma fläckar här ute i den obebodda skogen. I samband med rådande väderlek har jag lyckats fotografera två av dem, så de tydligt syns.

YLE - 08 sep 17 kl. 19:27

VPS munsbit för hungrigt HJK – toppar tabellen med 14 poäng

HJK stormar vidare mot guld i fotbollsligan. Vasalaget VPS utgjorde ett enkelt hinder för ligaledarna, som tack vare en urstark första halvlek på Sandvikens stadion vann en komfortabel 3-0 seger. HJK spelade ut hela sitt offensiva register under den första halvleken och kunde ha lett med mer än det 3-0 som stod på resultattavlan efter 45 minuter.

Skånskan - 03 sep 17 kl. 22:36

Ödesdiger punktering för TV-svängens kung

RALLY I den 53:e upplagan av TV-svängen jagade Kristoffer ”Stoffe” Nilsson sin tionde totalseger och den nionde i rad. Men det var en annan nordostskåning som fick sista ordet. Hässleholms MK-esset snuvades nämligen på segerkonfekten av den för Simrishamns MK:s körande Joachim Grahn.

YLE - 15 aug 17 kl. 08:48

Ingåjordbrukare om skörden: Exportera mera

Ifjol exporterade jordbrukaren Christian Nyholms 90 procent av sitt spannmål. Han uppmanar också andra att exportera sin skörd trots att man kan förlora pengar på det. Jordbrukare Christian Nyholm bor i Täkter i Ingå och odlar som bäst cirka 230 hektar höstvete, vårvete, maltkorn, vårraps, bondböna och matärter.

YLE - 16 jul 17 kl. 20:11

Vahtera stor matchhjälte för slarvigt VPS – Yaghoubi utvisad då HJK kryssade

VPS hade en emotionell bergochdalbana i söndagens match mot FC Inter. Vasalaget tappade 0–2 till 2–2 – men kirrade till slut segern och knappade in på HJK, som kryssade mot Ilves. VPS fick en sensationell start på hemmamatchen mot Inter.

Skånskan - 04 jun 17 kl. 19:21

Snabb Eriksson blev avkörd

RACING Jimmy Eriksson var bara tio minuter ifrån att ta målflagg som femma och bäst placerade Mercedes-förare i söndagens Blancpain GT Series-race på belgiska Zolder, men tvingades istället avsluta loppet i muren efter att ha blivit avkörd av en konkurrent. ERWP.fif(2)Eriksson, i par med teamkamraten Dominik Baumann i HTP Motorsports Mercedes-AMG GT3 #86, kom till Belgien med siktet inställt på att utmana om nya friska mästerskapspoäng, och fick också initialt en bra start i det 33 bilar stora GT-fältet.

Cornucopia - 19 maj 17 kl. 15:55

Fredagmys: Wapnömjölk ut - Hagamjölk in

Dags för lite härligt miljövänligt fossilminimerande fredagsmys. Efter att i 10+ år främst använt Wapnös mjölk på grund av minimala fossiltransporter, byts hushållets mjölk nu ut mot den lokalt producerade och lokalt förädlade Hagamjölk. En granne till mig (lantlig bemärkelse) tillika bygdens storbonde och allmän samhällsbärare har nu börjat sälja den egna mjölken och grädden lokalt.

Skånskan - 18 maj 17 kl. 01:00

Bilen be­hövs även i den mo­derna staden

ERWP.fif(0)Re­plik på Svan­te Ax­els­son (10/5).
Svan­te Ax­els­son har rege­ringens upp­drag som na­tio­nell sam­ord­na­re för ini­tia­tivet Fos­sil­fritt Sve­ri­ge.

Skånskan - 11 maj 17 kl. 04:00

Jord­bruket ständig stridsfråga

ERWP.fif(1)I år kan det svenska jord­bruket ”fira” ett dys­tert ju­bi­le­um. Det är 50 år se­dan 1967 års jord­bruks­be­slut fattades.

YLE - 25 apr 17 kl. 17:55

Tiofaldig FM-guldmedaljör i gymnastik vill bli Finlands nästa snookerproffs

Ännu för ett år sen var 24-årige Heikki Nivas dröm och mål att få delta i OS i Rio som gymnast. Det blev inget OS för Esbogymnasten, som nu i stället satsar på sin andra stora passion, snooker. Går allt som planerat får Finlands enda snookerproffs Robin Hull sällskap på proffstouren inom ett par år.

Skånskan - 26 apr 17 kl. 04:00

Brit­tiskt brexit-val

ERWP.fif(0)Va­let till det brit­tiska par­la­mentet ser ut att bli ett brexit-val. Inte så att folk­om­röstningens ut­trädes­be­slut ändras men va­let fo­ku­seras på hur för­hand­lingarna ska läg­gas upp.

SvD - 16 apr 17 kl. 08:23

Välfyllda påskägg med sött, salt och syrligt

Hålls under påskveckan i Jämtland, för allehanda uteaktiviteter så mycket som traditionellt aprilväder tillåter. Det har blivit flera fina skiddagar, och idag hoppas jag på lite fiske. För många är påskhelgen tid att odla sin trädgård, både bokstavligen och bildligt.

YLE - 29 mar 17 kl. 17:12

Hangökandidater: Vi uppskattar nog sommarinvånarna

“Hangö borde i sitt beslutsfattande i första hand tänka på sina egna fast bosatta invånare.” Frågan i Yles valkompass får ett jakande svar av samtliga sju kandidater som deltog i Yle Västnylands valdebatt på onsdagen. Kandidaterna gillar de fritidsbosatta, men efterlyser bättre kommunal förvaltning.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.