Till Sverige

Monday, 17 February, 17:50

Nyheter om Till Sverige

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 30 jan 20 kl. 08:08

Årets Fondbolag är fossilfritt

– SPP ligger i tiden med hållbara och billiga fonder. Dessutom hela deras utbud fossilfritt, säger Privata Affärers chefredaktör Per Hammarlund. Årets Fond, som har delats ut sedan 2003, är den största oberoende fondutmärkelsen i Sverige.

SVT - 30 jan 20 kl. 11:52

50 länder oroade över brister i Sveriges arbete mot hatpropaganda och hatbrott

Omkring 50 av FN:s medlemsländer anser att Sverige inte gör tillräckligt för att bekämpa hatpropaganda, hatbrott och diskriminering. Det har kommit fram i samband med FN:s granskning av Sveriges arbete med mänskliga rättigheter. – Det är helt klart en fråga som har skapat oro hos ungefär 50 länder, säger Rolando Gómez vid FN:s råd för mänskliga rättigheter till SVT Nyheter..

Expressen - 08 feb 20 kl. 12:30

Sverige sviker eleverna i förorten – det är ynkligt

Sveriges integrationsskuld syns extra tydligt i grundskolan.Det är en ynkedom att barnens uppväxtmiljöer har tillåtits bli så dålig.Sverige sviker eleverna i förorten, skriver Sofia Damm (KD)..

PrivataAffärer - 30 jan 20 kl. 09:40

Spararna dumpar hedgefonder på bred front

– Börsåret har bjudit på en händelserik start. Bättre konjunktursignaler och en rekordstor riskaptit ledde till en stark inledning, men sedan har oron för coronaviruset slagit klorna i världens finansmarknader och fått Stockholmsbörsen att backa något. Privatspararna är dock positiva och månadens nettosparande till fonder är tre gånger så stort som snittet ifjol, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull.

Skånskan - 30 jan 20 kl. 06:00

Ny matpodd med stjärnkockar i fokus

Tareq Taylor, Isabella Morrone och Daniel Berlin – tre av tio kockar som Tea Malmegård möter i den nya podcasten Behind the Menu är skåningar.
– Jag såg verkligen potential i det här formatet, att man får lära känna människan bakom maten, säger hon.Tea Malmegård om …
… att podden är på engelska: ”Dels för att nå en bredare publik och dels för att det inte är självklart att en svensk förstår danska eller norska.

SVT - 30 jan 20 kl. 10:18

Svenska publicister i protest mot kinesiska påtryckningar

I dag publicerar 22 chefer för ledande svenska mediebolag en protest mot Kinas attacker på oberoende svenska medier. De anser att Sverige bör lyfta frågan till EU-nivå och att regeringen på ett internationellt plan måste slå vakt om press- och yttrandefriheten..

Skånskan - 30 jan 20 kl. 04:30

I svallvågorna av en katastrof

Hur reagerar vi när livet ställs på sin spets? Det utforskas i det psykologiska spänningsdramat Tsunami, som har premiär på SVT den 3 februari.
– Skillnaden mellan vilka slags människor vi vill vara och vilka vi i grund och botten är och det svåra med att vara människa – det är det jag tycker är spännande med den här historien, säger Sara Kadefors som skrivit serien.

Expressen - 08 feb 20 kl. 11:14

”Livsfarliga stormen” Ciara drar mot Sverige

Storbritannien förbereder sig för stormen Ciara – som väntas bli det värsta oväder som drabbat landet på sju år. Väderinstitutet Met Office varnar för ”livsfara” när kusterna kan drabbas av vindstyrkor på upp till 35 meter per sekund. På söndagen väntas stormen slå mot Sverige.

NSD - 30 jan 20 kl. 09:09

Företagen sluter avtal om elbilsladdning

Vattenfall och HSB har skrivit ett ramavtal som ökar möjligheterna till laddning av elbilar i norra Sverige..

PrivataAffärer - 30 jan 20 kl. 07:13

Spotlightbolag köper konkursade Teknikmagasinet

Det framgår av ett pressmeddelande. Förvärvet omfattar bolagets lager och inventarier, aktierna i det helägda norska dotterbolaget med 35 butiker, och en rätt att förhandla om fortsatta hyresförhållanden med cirka 50 butiker i Sverige. ”Vi har sedan tidigare intresserat oss för att komma närmare slutkund med det produktutbud vi har tillgång till via våra andra koncernbolag, och där passar den här kombinationen mycket väl in”, säger Ambias vd Marcus Andersson..

Barometern - 30 jan 20 kl. 06:00

Globala problem kräver globala lösningar

För ett land som släpper ut stora mängder av växthusgaser kostar det ofta inte så mycket att minska dem. Men marginalkostnaden blir dyrare ju mindre utsläpp som finns kvar att minska. Obefintliga utsläpp är svårt att nå, eftersom växthusgaser är en del i kretslopp som bland annat jordbruk och energiåtervinning förlitar sig på.

Skånskan - 29 jan 20 kl. 16:28

Riktiga indexfonder

Svenskarnas intresse för att spara i indexfonder ökar. En indexfond kan till exempel återspegla avkastningen från de 30 mest handlade aktierna på Stockholmsbörsen. Indexfonden består då av just dessa 30 bolag.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 20 kl. 05:27

STCC: ”Ser bättre ut än på många år”

Det är fortfarande över tre månader kvar till STCC-premiären. Ändå håller redan årets startfält på att formera sig. – Det ser bättre ut än på många år, säger STCC-promotorn Mikael Bern.

Sydsvenskan - 30 jan 20 kl. 05:27

STCC: ”Ser bättre ut än på många år”

Det är fortfarande över tre månader kvar till STCC-premiären. Ändå håller redan årets startfält på att formera sig. – Det ser bättre ut än på många år, säger STCC-promotorn Mikael Bern.

SR - 30 jan 20 kl. 04:00

L öppnar för att omhänderta barn i IS-läger

Liberalerna säger sig vara öppna för att tvångsomhänderta barnen på plats i norra Syrien om man inte kan nå en annan lösning för att få hem dem Till Sverige..

Skånskan - 29 jan 20 kl. 16:32

Skånska domarparet får döma VM-kvalet

Martin Matti från Malmö och Simon Broman från Staffanstorp är på väg mot karriärens största uppdrag – de ska döma VM-kvalet i innebandy i Slovakien med start i morgon.– Det ska bli jätteroligt. Spännande och lärorikt, säger Martin Matti över en trasslig telefonlinje från ett tåg på väg genom Slovakien.

Världen Idag - 30 jan 20 kl. 00:20

Utbildar i ledarskap – och jordbruk

Här kommer en hälsning från staten Assam i Indien! Vi har haft så många kampanjer här nu att det behövs ett antal nya ledare för att ta hand om tillväxten. Därför ber de kristna här om vår hjälp att skapa en utbildning i både andligt ledarskap och jordbruk, så att de kan bli självunderhållande.

Vimmerby Tidning - 29 jan 20 kl. 22:00

Vill skapa förståelse för olikheter

Fyra år gammal kom Charbel Gabro Till Sverige från Syrien..

GT - 29 jan 20 kl. 19:30

Naturskyddsföreningen har för låga klimatambitioner

Det internationella perspektivet måste vägleda klimatarbetet i Sverige, skriver Elisabeth Svantesson och Louise Meijer i en replik till .

Skånskan - 29 jan 20 kl. 07:00

Med känsla för grönt

Hon drömmer om att få jobba med vegetarisk och vegansk matlagning i framtiden och inspirera folk till att äta mer hållbart och hälsosamt. Men först har 35-åriga Tetyana Martyn från Svedala siktet inställt på att kamma hem vinsten i Sveriges mästerkock 2020.Tetyanas favoriter
Råvara: Svamp.

Dagensanalys.se - 29 jan 20 kl. 17:47

Snabba förbindelser är grädden på moset för datacenter

Datacentren skjuter upp som svampar ur jorden i den svenska myllan. När IDC analyserar marknaden lyfts Equinix fram som ledare tack vare de snabba förbindelser som företaget erbjuder. Multinationella företag som Microsoft och Facebook bygger datacenter i Sverige så det knakar och specialiserade datacenterföretag skär guld med täljkniv.

Dagensanalys.se - 29 jan 20 kl. 18:15

Nu måste Expressen spara ännu mer

Redan i slutet av förra året fick man dra åt bältet på Expressen som skulle då spara 40 miljoner. Nu kommer nästa sparrunda. Den här gången är det 115 miljoner som ska sparas, uppger Dagens Media.

Aftonbladet - 29 jan 20 kl. 16:24

Klyftorna minskar – men sjuka och arbetslösa halkar efter

▸ Klyftorna i Sverige har minskat till den lägsta nivån sedan 2014, visar siffror från SCB. Men för sjuka och arbetslösa har utvecklingen varit sämre..

Skånskan - 29 jan 20 kl. 11:55

Tegelbrukets sista hus på gång

SVEDALA Tegelbrukets sista tomt i Svedalas södra del bebyggs nu.
18 nya gatuhus i två plan ska stå klara hösten nästa år.Svedala fortsätter att växa och i området Tegelbruket har nybyggnationen avlöst varandra sedan exploateringen av marken vid Aggarp i södra Svedala inleddes 2003.

DI - 29 jan 20 kl. 12:56

Budrundan på Premier League igång – Nent utvärderar

Under onsdagen inleddes den första budrundan på rättigheterna till Premier League i Sverige, Norge, Finland och Danmark….

Skånskan - 28 jan 20 kl. 17:12

Lyssna på barnen

Barnkonventionen blev lag den 1 januari 2020. Det är ett viktigt steg för att stärka barnets rättigheter. Kraven på tillämpning skärps och det blir möjligt att pröva om en verksamhet har brutit mot barnets rättigheter enligt barnkonventionen.

Blekinge Läns tidning - 29 jan 20 kl. 10:29

Det här vet vi om coronaviruset

Coronaviruset breder ut sig och får allt större spridning i Kina. Men risken att viruset ska sprida sig Till Sverige är liten, enligt Folkhälsomyndigheten..

YA - 29 jan 20 kl. 10:29

Det här vet vi om coronaviruset

Coronaviruset breder ut sig och får allt större spridning i Kina. Men risken att viruset ska sprida sig Till Sverige är liten, enligt Folkhälsomyndigheten..

BT - 29 jan 20 kl. 10:29

Det här vet vi om coronaviruset

Coronaviruset breder ut sig och får allt större spridning i Kina. Men risken att viruset ska sprida sig Till Sverige är liten, enligt Folkhälsomyndigheten..

Sydöstran - 29 jan 20 kl. 10:29

Det här vet vi om coronaviruset

Coronaviruset breder ut sig och får allt större spridning i Kina. Men risken att viruset ska sprida sig Till Sverige är liten, enligt Folkhälsomyndigheten..

Helsingborgs Dagblad - 29 jan 20 kl. 10:29

Det här vet vi om coronaviruset

Coronaviruset breder ut sig och får allt större spridning i Kina. Men risken att viruset ska sprida sig Till Sverige är liten, enligt Folkhälsomyndigheten. Här listas några saker du behöver veta om den upptäckta smittan.

SmålandsPosten - 29 jan 20 kl. 10:29

Det här vet vi om coronaviruset

Coronaviruset breder ut sig och får allt större spridning i Kina. Men risken att viruset ska sprida sig Till Sverige är liten, enligt Folkhälsomyndigheten..

Aftonbladet - 29 jan 20 kl. 10:29

Det här vet vi om coronaviruset

▸ Coronaviruset breder ut sig och får allt större spridning i Kina. Men risken att viruset ska sprida sig Till Sverige är….

Barometern - 29 jan 20 kl. 10:29

Det här vet vi om coronaviruset

Coronaviruset breder ut sig och får allt större spridning i Kina. Men risken att viruset ska sprida sig Till Sverige är liten, enligt Folkhälsomyndigheten..

Sydsvenskan - 29 jan 20 kl. 10:29

Det här vet vi om coronaviruset

Coronaviruset breder ut sig och får allt större spridning i Kina. Men risken att viruset ska sprida sig Till Sverige är liten, enligt Folkhälsomyndigheten. Här listas några saker du behöver veta om den upptäckta smittan.

Kristianstadsbladet - 29 jan 20 kl. 10:29

Det här vet vi om coronaviruset

Coronaviruset breder ut sig och får allt större spridning i Kina. Men risken att viruset ska sprida sig Till Sverige är liten, enligt Folkhälsomyndigheten..

GöteborgsPosten - 29 jan 20 kl. 10:29

Det här vet vi om coronaviruset

Coronaviruset breder ut sig och får allt större spridning i Kina. Men risken att viruset ska sprida sig Till Sverige är liten, enligt Folkhälsomyndigheten..

UNT - 29 jan 20 kl. 07:00

Två män inför rätta för sexhandel i Uppsala

På onsdagen inleds rättegången mot två män som misstänks ha fört tre unga rumänska kvinnor Till Sverige för att sälja sex i Uppsala och femton andra städer..

SR - 07 feb 20 kl. 20:20

Sverige skickar inte skyddsutrustning till Kina

Sverige kommer inte att hjälpa Kina med skyddsutrustning som används för att minska spridningen av det nya coronaviruset..

Expressen - 07 feb 20 kl. 20:07

Sverige och Finland ska stödja varandra militärt

Sverige och Finlands försvarssamarbete fördjupas. Från och med i sommar kan regeringen begära omedelbar hjälp från Finland, skriver SVT. – Det höjer tröskeln mot eventuella konflikter, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) till SVT.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.