Tidning

Monday, 18 February, 21:36

Nyheter om Tidning

Sortering: Relevans | Senaste
Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 17:45

Ingen Niklas Johansson i KHK i kväll

Karlskrona HK möter Södertälje SK i Scaniarinken i hockeyallsvenskan kväll. I KHK saknas Niklas Johansson och då kliver Joseph Jonsson in mellan Marcus Paulsson och Justin Crandall..

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 23:49

Fler slavliknande jobb avslöjade i Brasilien

En uppgång i antalet avslöjade fall av slavarbete i brasilianska städer skapar nya utmaningar för åklagare och arbetsplatsinspektörer, enligt regeringen.(TT).

Blekinge Läns tidning - 31 jan 19 kl. 00:05

Martina Bigert: ”Jag vill berätta historier som saknas”

Martina Bigert följer sin magkänsla och ger aldrig upp. När hon får korn på en angelägen historia vinnlägger hon sig om att fullfölja berättandet. SVT-aktuella “Systrar 1968” jobbade hon med i sju år..

Blekinge Läns tidning - 31 jan 19 kl. 00:11

Mare Nostrum III: ”Säreget och vackert”

För tredje gången har gruppen som kallas för Mare Nostrum träffats i studion och har nu färdigställt det sista verket i sin trilogi, ”Mare Nostrum III”. Det är inget nyskapande, men likväl säreget och vackert, anser vår recensent Josephine Stensson..

Blekinge Läns tidning - 31 jan 19 kl. 00:29

Grandes japanska tatuering blev helt fel

Ariana Grande skulle fira framgångarna med singeln "7 rings" genom att tatuera in titeln på japanska i sin handflata. Men fans kunniga i japanska var snabba att kommentera att något inte stod rätt till.(TT).

Blekinge Läns tidning - 31 jan 19 kl. 00:27

Sanders: Gud röstar på Trump

För många var det förvånande när Donald Trump röstades fram som USA:s president. Kanske var det en trumfröst från allra högsta ort som avgjorde. I alla fall enligt hans taleskvinna Sarah Sanders.

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 23:16

Leicester tog poäng på Liverpool

Liverpool lyckades inte rycka ifrån i tabelltoppen av Premier League efter att Manchester City förlorat mot Newcastle på tisdagen. Serieledaren fick bara 1-1 mot Leicester hemma på ett snöigt Anfield på onsdagen. Leicester kom till spel efter fyra förluster i de fem senaste matcherna.

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 23:19

Man dumpades med stickskador vid sjukhus

En man i 35-årsåldern lämnades medvetslös vid Akademiska sjukhuset i Uppsala med stick- eller skärskador på kroppen. Vittnen på plats berättar för polisen att de såg en bil som stannade till, lämnade mannen på parkeringen och sedan körde i väg. Polisen utreder händelsen som försök till mord.

Blekinge Läns tidning - 22 jan 19 kl. 15:29

Arrangören om Lundells comeback: ”En drömbokning”

Det är nog många som har längtat och väntat på att Ulf Lundell ska göra turnécomeback. Och i sommar sker den, ett av stoppen på sommarturnén blir på Hasslöfestivalen. – Det är lite av en drömbokning, säger Robin Åkerman på Paraply..

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 22:23

Afghanistans president anklagar Pakistan

"Nycklarna till krig finns i Islamabad, Quetta, Rawalpindi".(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 22:21

The National spelar på Dalhalla i sommar

Indierockbandet The National intar för första gången Dalhalla, det gamla kalkbrottet utanför Rättvik, i sommar. Bandet bildades i Ohio 1999 och firar således 20-årsjubileum i år. I fjol kammade bandet hem sin första Grammy för albumet "Sleep well beast" som släpptes 2017.

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 22:14

966 000 000 000 kronor i uppgörelser i Saudi

Saudiarabien har enligt ett uttalande från det kungliga hovet avslutat sin över ett år långa kampanj mot korruption där mängder av prinsar, ministrar och affärsmän har fastnat i nätet.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 22:10

Teknik draglok på Wall Street

De amerikanska börserna gick starkt upp efter att flera positiva rapporter presenterats tidigare under onsdagen. Samtidigt rådde stor förväntan inför ett flertal kommande rapporter.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 22:06

Netflix satsar på ännu fler naturfilmer

Strömningsjätten Netflix har skrivit kontrakt med skaparen av "Blue planet II", James Honeyborne, skriver Deadline. Det nya avtalet innebär att Netflix tar ännu ett steg in på naturfilmsarenan.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 22:40

Microsoft sjönk i efterhandeln

Den amerikanska mjukvarujätten Microsoft redovisade en nettovinst på 8,42 miljarder dollar, eller 1,08, dollar per aktie, för det senaste kvartalet. Det ska jämföras med en förlust på 6,3 miljarder dollar för ett år sedan.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 22:35

KHK-nollan: ”Det känns som pucken går långsammare”

Karlskrona HK spräckte två sviter mot Södertälje. Sen egen förlustsvit borta och SSK:s segersvit hemma. Bakom succén, en tajt defensiv med målvaktsnollan Robin Johansson i spetsen..

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 22:32

Facebook ökar till 1,52 miljarder användare

Facebook ökar antalet dagliga användare till 1,52 miljarder, något mer än vad analytikerna trott. Även omsättningen och vinsten stiger mer än väntat när man presenterar sin delårsrapport. Företaget får draghjälp med tillväxten av Instagram, som Facebook äger, och en stadig ökning av annonsintäkter.

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 22:48

Europeiskt publikrekord i damfotboll

Det har satts europeiskt rekord för antalet åskådare i en damfotbollsmatch. Och förvånande nog sattes rekordet varken i en landskamp eller i de största ligorna, utan i den spanska cupmatchen mellan Athletic Bilbao och Atletico Madrid. Hela 48 121 åskådare såg Atletico Madrid vinna med 2-0.

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 22:47

Uppstickare vinnare i kampen om nya bolån

SBAB, Länsförsäkringar och Danske Bank var vinnarna i fjol på den lukrativa marknaden för nya bolån, enligt ny statistik från Statistiska centralbyrån. Sämst gick det för storbankerna Nordea och SEB som sätter in åtgärder för att vända trenden, rapporterar Svenska Dagbladet.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 22:46

Tidigare anställd vid USA-konsulat på fri fot

En turkisk domstol har beordrat frisläppandet av en turkisk man som tidigare varit anställd vid USA:s konsulat i Adana. Domstolen dömde först mannen till fängelse i fyra år och sex månader för påstått terrorbrott med koppling till den kurdiska gerillarörelsen PKK.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 22:55

Tesla gjorde vinst - men analytikerna surade

Elbilstillverkaren Tesla redovisar en mindre vinst för fjärde kvartalet i fjol än under den föregående tremånadersperioden. Nettovinsten för fjärde kvartalet blev 139,5 miljoner dollar jämfört med 311,5 miljoner dollar under tredje kvartalet.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 18:39

Bosse Johnsson: Ett avtal är ett avtal

Karlskrona HK har fått uppskov med sin hyra i ytterligare två veckor. Klubben vill dessutom omförhandla sitt hyresavtal med Karlskrona kommun. Nja, Per Rosenqvist.

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 21:19

Den storförlusten gjorde extra ont, HIF!

HIF Karlskrona förlorade med 16 bollar mot Sävehof. Den åttonde raka förlusten för krislaget. – Det är inte okej.

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 21:27

Svensk storseger i avslagen VM-match

Sveriges sista gruppspelsmatch i bandy-VM blev avslagen. Blågult vann med hela 22-1 mot Kazakstan. Men lagen kan mötas igen i semifinal på fredag - om Kazakstan, mot förmodan, vinner sin kvartsfinal mot Norge.

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 21:26

AIK i topp när Leksand slog Oskarshamn

AIK tar över serieledningen i hockeyallsvenskan efter 7-1-segern över Pantern samtidigt som Oskarshamn förlorade hemma mot Leksand med 1-2. AIK är en poäng före Oskarshamn. AIK hade tre tvåmålsskyttar i Christian Sandberg, Jesper Frödén och Daniel Muzito-Bagenda.

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 21:23

Mystiskt ryskt plan skapar rykten i Venezuela

Det redan osäkra läget i Venezuela har blivit ännu mera fyllt av rykten sedan ett stort ryskt passagerarflygplan har landat i huvudstaden Caracas. Har det med rysk säkerhetspersonal att göra?(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 21:52

Skuru till serieledning i SHE

Skuru gick upp i serieledning i damernas handbollsliga SHE, på samma poäng som H65 Höör, efter hela 43-18 över Skara. Mathilda Lundström gjorde åtta mål för Nackalaget och Alexandra Bjärrenholt och Isabelle Andersson vardera sex mål.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 21:51

Man i Norge misstänks för terrordåd i Syrien

En 35-årig man i Norge har häktats misstänkt för att ha deltagit i terrordåd i Syrien. Mannen, som kom till Norge som asylsökande 2017, har levt ett stillsamt liv sedan han anlände. Men videofilmer som visades av NRK på onsdagen visar att han hade ett helt annat liv i Syrien.

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 21:47

Olsen släppte in sju mål i italienska cupen

Landslagsmålvakten Robin Olsen hade en mardrömsdag i Romas fotbollsmål. Han släppte in sju mål på nio skott när Fiorentina vann kvartsfinalen i den italienska cupen med 7-1. - Det här är nog den värsta och mest smärtsamma förlusten i min karriär.

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 21:45

Utredare: Gör tillfälliga anställningar dyra

Företag borde betala högre arbetsgivaravgift för personal som har tillfälliga anställningar, för att sporra arbetsgivarna att anställa fler tillsvidare, föreslår regeringens särskilde utredare Anders Wallner på Dagens Nyheters debattsida.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 21:45

Kerstin Porshed: Styrkan är att alla har varit nybörjare

För Hitta flytet började allt just så. Med en grupp nyfikna i olika åldrar som rörde på sig och hade kul tillsammans..

Blekinge Läns tidning - 22 jan 19 kl. 21:00

Här är det detaljerna som gör det

De gör inte så mycket väsen av sig. Men verksamheten på Mörrum Finmekano AB har varit stabil i snart 60 år. Många av de 30 män som är anställda har varit företaget troget hela arbetslivet..

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 20:26

Hamid Zafar utsedd till årets svensk

För 13:e året i rad utser nyhetsmagasinet Fokus årets svensk. I år går utmärkelsen till Hamid Zafar, tidigare rektor på Sjumilaskolan i Göteborg.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 20:32

Nytt musikpris till ung sopran

Sopranen Karin Blom tilldelas det nya svenska musikpriset Otto Lindbladstipendiet om 50 000 kronor. Bakom stipendiet står bland annat företagsledaren Rune Andersson, Lunds Studentsångförening, Otto Lindbladkören och Sösdala hembygds- och fornminnesförening.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 20:39

Luleå seriesegrare i SDHL

Luleå vann seriefinalen i SDHL-ishockeyn över Modo med 5-3. Samtidigt säkrade Luleå seriesegern då man leder SDHL med elva poäng före Modo med två omgångar kvar att spela. Det är fjärde året i följd som Luleå, regerande svensk mästare, vinner serien.

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 20:59

Öppnar första telefonlinjen för våldsutövare

Över 12 000 misshandelsbrott med våld i nära relationer anmäldes 2017. Nu inrättas den första telefonlinjen som riktar sig till vad som beskrivs som grundorsaken - våldsutövarna.(TT).

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 21:06

Vonn med i VM-truppen till Åre

Trots knäproblemen är den amerikanska fartstjärnan Lindsey Vonn med i USA:s trupp till alpina VM i Åre. För knappt två veckor sedan gjorde hon comeback efter den senaste skadan. Det gick inte som hon ville, hon åkte långsamt i störtlopp och körde dessutom ur i super-G i Cortina d'Ampezzo.

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 19:40

Förlust – men Mjällby gjorde många bra saker

Det blev förlust mot Falkenbergs FF för Mjällby AIF. Men tränaren Milos Milojevic har många positiva bitar att ta med sig efter säsongens andra träningsmatch..

Blekinge Läns tidning - 30 jan 19 kl. 19:56

Kajsa Ernst och Claes Månsson i Neurath-serie

Skådespelarna Kajsa Ernst och Claes Månsson ska spela bankchefer i nya serien "Fartblinda", baserad på en deckare skriven av journalisten Carolina Neurath. Sedan tidigare är det klart att Matias Varela och Julia Ragnarsson spelar huvudrollerna i serien som kommer att sändas av TV4 och C More.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.