Thysell

Monday, 25 June, 19:21

Nyheter om Thysell

Sortering: Relevans | Senaste
Trelleborgs Allehanda - 18 jan 18 kl. 13:00

Hyra klar för Thysells

Trelleborgs kommun har kommit överens med fastighetsägaren Roland Thysell om vad det ska kosta att hyra in sig när det gamla möbelhuset görs om till ”Familjens hus”. 15,1 miljoner per år blir prislappen..

Trelleborgs Allehanda - 07 dec 17 kl. 18:36

Trelleborg i topp när årets kulturkommun utsågs

Trelleborg blir inte årets kulturkommun 2018, men var bland de tre hetaste kandidaterna. – Det här är ett steg framåt. Vi ska vara stolta över vår stad och vår kommun, säger Gunilla Thysell (–), kulturnämndens ordförande..

Affärsvärlden - 24 aug 17 kl. 12:05

Fortsatt press på rörelsemarginalen i Raysearch kommande kvartal

Raysearch Laboratories visade under det andra kvartalet en försämrad rörelsemarginal, minskad orderingång samt press från valuta främst genom omvärderade kundfordringar. Både valuta och rörelsemarginalen väntas komma under press kommande kvartal enligt bolagets finanschef Peter Thysell..

Trelleborgs Allehanda - 12 jun 17 kl. 00:01

Christina är i sitt livs form

– Mentalt har jag varit i den här åldern väldigt, väldigt länge. Nu är jag ikapp mig själv och känner att jag har fått en annan ro. Christina Andersson Thysell trivs med tillvaron.

Skånskan - 08 jun 17 kl. 21:50

Lauritsen ska assistera Berggren

INNEBANDY Rutinerade Niklas Lauritsen förstärker Malmö FBC:s damstab där han blir assisterande till nye huvudtränaren Joon Berggren. ERWP.fif(0)Lauritsen har en lång erfarenhet av innebandy på hög nivå och kommer närmast från SSL-uppdrag i FC Helsingborg,
Dessförinnan tränade han damer i bland annat FBC Engelholm och Skånelaget.

ÖstersundsPosten - 27 maj 17 kl. 11:19

Jeanette växte upp i Ytterhogdal – nu inreder hon sitt drömhus på Lidingö

Inredningsdesignern Jeanette Rattfeldt Thysell och maken Peter slog till direkt när den pampiga villan på 450 kvadrat kom ut på marknaden. Efter många års hussökande är de nu inflyttade, men än så länge bara på övervåningen.
– Vi har stora renoveringsplaner, säger Jeanette Rattfeldt-Thysell..

Trelleborgs Allehanda - 03 apr 17 kl. 00:01

Osäker majoritet i fullmäktige

Efter att kommunfullmäktiges förste vice ordförande Britta Brinck-Nehlin valt att gå med i Moderaterna står det 25-25 mellan Kvartetten och oppositionen med M, L och SD. Gunilla Thysell (-) blir vågmästare..

NSD - 02 sep 16 kl. 22:34

Luleåprofil fyller 100 år – donerar pengar till LTU

På fredagen fyllde Sven Thysell ett sekel..

Skånskan - 24 aug 16 kl. 12:28

Kritiska röster mot nytt höghusbygge

Skurup I går var det samrådsmöte på kommunhuset för grannarna till Eriks- torget.
Där planeras nybyggnation av två hyreshus och det gillades inte.Ett tjugotal människor tog sig till möteslokalen för att lyssna till kommunens planer på att bygga bostäder vid Erikstorget vid femkorset i Skurup.

Trelleborgs Allehanda - 18 maj 16 kl. 03:00

Han fotade bilder från ingenmansland

Klockan fem på morgonen har Roland Thysell klivit upp, tagit sin kamera, gått ut på heden och klämt hundratals bilder av ett drömskt, diffust ingenmansland. Sviten ”In search of Nowhereland" beskriver han som det finaste han fått göra..

Trelleborgs Allehanda - 26 apr 16 kl. 19:00

Kvartetten nedröstad om resepolicy

Gunilla Thysell och Britta Brinck-Nehlin fällde delar av Kvartettens förslag till nya riktlinjer för resor. De båda partilösa ledamöterna röstade mot tåg som förstahandsval till Stockholm..

Skånskan - 22 dec 15 kl. 17:02

Kvarnby satsar på stabiliteten

MALMÖ Fyra nyförvärv är klara för Kvarnby IK. Men tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson betonar att det viktigaste är att klubben fått behålla stommen från årets succélag.Då lyckades Kvarnby IK i tuff kamp med många storsatsande lag ta 41 poäng och bli trea i division 2.

Sydsvenskan - 17 dec 15 kl. 04:00

Vart går gränsen för klenorna och fantasin?

FRÅGA: I reklamsammanhang framhåller man ibland att vissa varor har ett mycket stort användningsområde. Det brukar då stå i annonsen att "endast fantasin sätter gränser för omfattningen av användning". Det kan väl inte vara korrekt, fantasin kan väl inte sätta sådana gränser.

Helsingborgs Dagblad - 17 dec 15 kl. 04:00

Vart går gränsen för klenorna och fantasin?

FRÅGA: I reklamsammanhang framhåller man ibland att vissa varor har ett mycket stort användningsområde. Det brukar då stå i annonsen att "endast fantasin sätter gränser för omfattningen av användning". Det kan väl inte vara korrekt, fantasin kan väl inte sätta sådana gränser.

Skånskan - 07 nov 15 kl. 16:00

Thysells tomma lokaler kan få nya verksamheter

ANDERSLÖV Nu finns det planer på att bygga om Thysells före detta möbelvaruhus till både äldreboende, vårdcentral, förskola, kafé med mera.
Mycket får plats på det 34 000 kvadratmeter stora området och här kan också komma att byggas nya bostäder.Möbelvaruhuset stängde 2011 efter att ha varit öppet i mer än 100 år.

Trelleborgs Allehanda - 29 okt 15 kl. 11:00

Thysells blir Familjens hus

Nu planerar fastighetsägaren Roland Thysell att bygga om den forna möbelaffären till ett Familjens hus, med bland annat äldreboende, förskola och kafé..

Trelleborgs Allehanda - 20 okt 15 kl. 19:00

FN-förening firar med foto

När och var användes de ljusblå banderollerna med fredsbudskap på? Det undrar Birgitta Thysell, ordförande i Sydvästra Skånes FN-förening som ställer ut på Garvaregården från och med onsdagen..

Skånskan - 07 okt 15 kl. 15:40

Utreder att flytta skulpturerna

TRELLEBORG Kulturförvaltningen har gett serviceförvaltningen i uppdrag att undersöka om det skulle vara möjligt att bygga ut Trelleborgs museum och visa Axel Ebbes skulpturer där istället.– Det är i dag få museer som klarar att bara visa verk av en konstnär och ändå locka många besökare, konstaterar Gunilla Thysell (SÖS) som är ordförande i kulturnämnden i Trelleborg. Man får nästan upp i Picassostatus för att klara av det.

Sydsvenskan - 12 sep 15 kl. 04:00

Ålafiske med ett stänk av Hemingway

Året var 1967 och Roland Thysell ville göra sin egen fotografiska version av Hemingways "Den gamle och havet".
Ålfiskarna i Hörte fick spela huvudrollen.
Ett halvt sekel senare ställs bilderna ut på Trelleborgs museum..

Sydsvenskan - 06 jul 15 kl. 16:14

Skyltningen ska förbättras

Henry Thysell skrev den 3/7 om skyltningen på långtidsparkeringen på Sturup.Jag har lyssnat på de kunder som har haft synpunkter och vi tar dessa oerhört seriöst. Jag beklagar verkligen att vi inte har lyckats uppfylla dessa kunders förväntningar på sin parkering.

Sydsvenskan - 10 mar 15 kl. 04:00

Hon vill göra "hullan" till Årets kulturkommun

Säg Trelleborg och tanken går troligen till något annat än kultur.
Det vill den nya kulturnämndsordföranden Gunilla Thysell ändra på.
Målet är att bli Årets kulturkommun..

Skånskan - 26 feb 15 kl. 16:40

Besöksras för museer i Trelleborg

Trelleborgs museum, Trelleborgen och Axel Ebbes konsthall tappade tillsamman mer än 21 000 besökare förra året.
Oppositionsrådet Ulf Bingsgård (M) tycker att siffrorna är oroväckande och har därför ställt tre frågor till kulturnämndens ordförande Gunilla Thysell (SÖS) i en interpellation..

BT - 04 jan 15 kl. 12:05

Lista: Tidigare vinnare

Se hela listan över samtliga tidigare vinnare. 1952: Per-Olof Östrand, simning 1953: May Hjertberg, friidrott 1954: Kerstin Pettersson, simning 1955: Karl Johansson, cykel 1956: Sten Erickson, friidrott 1957: Sven Andersson, orientering 1958: Reino Börjesson, fotboll och Stig Thysell, bågskytte 1959: Hans Alsér, bordtennis 1960: Yngve Brodd, fotboll och Elfsborgs fotbollssektion. 1961: Utdelades ej 1962: Mats Svensson, simning 1963: Ulla-Britt Wieslander, friidrott 1964: Henry Larsson, fotboll 1965: Lennart Nyström, fotboll 1966: Kurt Johansson, skytte 1967: Bernt Frilén, orientering 1968: Öresjö SS, rodd 1969: Bo Claesson, boxning 1970: Meeri Bodelid, skidor och Birgitta Larsson, orientering 1971: Carl-Erik Pettersson, cykel 1972: Leif

Västerbottens Folkblad - 21 dec 14 kl. 20:55

Två matcher i norra ettan

Dalen vann med uddamålet, medan Iksu Ungdom förlorade med detsamma i helgens omgångar i norra ettan. Läs kortreferaten här! Innebandy/Division I norra Älvsjö–Iksu Ungdom 5–4 I: Agnes Holmgren, Emma Thysell, Henny Hägglund, Ida Lindström.

Trelleborgs Allehanda - 01 apr 14 kl. 09:44

Söderslättspartiet tror på sex mandat i valet i höst

Foto: Lars Thulin
Söderslättspartiet tror att partiet fördubblar sitt väljarstöd och får sex mandat i kommunfullmäktige vid höstens val.
- Förra valrörelsen var väldigt kort för oss. Nu har vi betydligt mer tid på oss och ett bredare program, säger Bertil Larsson, förstanamn på SÖS lista till kommunalvalet.

YA - 24 feb 14 kl. 16:01

Nej till drifting på sockerbruket

Det blir inga biltävlingar på gamla sockerbruksområdet i Köpingebro. Ystads kommun säger nej till Österlen rallys förfrågan.
- Trist att Ystads kommun inte ens vill träffa oss, säger Tommy Thysell, styrelseledamot i rallyförenigen.

Trelleborgs Allehanda - 26 feb 14 kl. 08:15

Engagerade läsare tyckte till

Foto: Andreas Mårtensson
För Trelleborgs Allehanda är det alltid viktigt att höra vad läsarna tycker om tidningen. Därför bjöd TA på tisdagskvällen in till en träff med ett 20-tal läsare som fick ge sina synpunkter på allt i tidningen, stort som smått.
Både positiva och negativa synpunkter dryftades under träffen.

Skånskan - 08 apr 16 kl. 16:21

Fotostipendium till Roland Thysell

TRELLEBORG Roland Thysell har belönats med ett stipendium av Fotografiska föreningen i Malmö.Föreningen firar sitt 80-årsjubileum i år och på måndag medverkar stipendiaten själv på en föreläsning hos föreningen. Roland Thysell är kanske för många mest känd som tidigare ägare av möbelvaruhuset Thysells i Anderslöv.

YA - 14 jan 14 kl. 09:44

Biltävlingar föreslås bli legala

Rally Österlen vill arrangera biltävlingar på det gamla sockerbruksområdet. En orsak är att få bort de illegala biltävlingarna från hamnområdet i Ystad.
– Målet är att hjälpa polisen och kommunen att få bort tävlingarna från Dragongatan, säger Tommy Thysell, kontaktperson för Rally Österlen.

DalaDemokraten - 29 okt 13 kl. 04:50

Nu kämpar han för att det ska bli lagändring

DALARNA 453 personer har hittills fått statlig ersättning för att de for illa som unga i samhällets vård. Robin Thysell, Borlänge, ....

Trelleborgs Allehanda - 19 jul 13 kl. 16:34

En odling i regnskugga

Foto: Sara Johari
Larmrapporterna skriker om torka och brandrisk i Skåne. Det råder eldningsförbud och böndernas skördar hotas av torkan. Men än så länge verkar odlingar på Söderslätt klara denna torra månad bättre än de i västra Skåne.

Trelleborgs Allehanda - 03 jul 13 kl. 20:00

Glada jyckar minglade på invigning

Foto: Anna Wahlgren
Det var inte särskilt mycket pompa och ståt när hundrastgården i Parken officiellt invigdes i går eftermiddag. Men de många hundägarna som var där uttryckte sin tacksamhet ? och hundarna ?

Expressen - 24 apr 13 kl. 15:38

Nu sviker regeringen fosterbarnen på nytt

Vanvårdade fosterbarn sviks på nytt ? och nekas upprättelse. I kvällens "Uppdrag granskning" träder flera av de drabbade fram.

Sydsvenskan - 16 apr 13 kl. 06:30

Bygg nytt från grunden

Det är sannerligen inget fel på ambitionerna, knappast heller på resurserna, och idéerna saknas inte.Men kanske var det fel att bygga en förening på en vision som för övrigt hade just 2013 som slutmål.HK Malmö skulle spela SM-final i handboll, var tanken.

Trelleborgs Allehanda - 17 dec 12 kl. 11:00

Oklar framtid för klubbhus

Foto: Tom Wall
För drygt två år sen dränktes Söderslätt av regn. Då sköljde också avloppsvatten in i IF Altonas idrottshem i Skegrie. Skadorna på lokalen blev stora och föreningen ville att kommunen skulle stå för notan.

Trelleborgs Allehanda - 11 okt 12 kl. 12:15

Nytt hopp för barnen i Malawi

Foto: Tomas Nyberg
Glädjen över en nyborrad brunn, och hoppet hos de barn som får gå i skolan. Det är saker som glimrar på bilderna när FN-föreningen visar sin verksamhet på Garvaregården.
FN-föreningen Sydvästra Skåne har varit engagerade i ett skolprojekt i den lilla byn Salima i nordöstra Malawi sedan 1998.

Realtid - 04 okt 12 kl. 08:11

Chefsbyte på Mineral Invest

Finanschefen Peter Thysell lämnar bolaget..

NSD - 20 sep 12 kl. 06:00

Stipendieutdelning vid LTU

I anslutning till sin 96-årsdag den 2 september delade Sven Thysell ut stipendier för konstruktionsteknisk forskning på Luleå tekniska universitet..

Trelleborgs Allehanda - 15 jun 12 kl. 07:30

Bekämpningsmedel i Trelleborgs vattentäkter

Foto: Scanpix
Rester av bekämpningsmedel finns i Trelleborgs grundvatten. Det visar en kartläggning av grundvattnet som gjorts i Skåne. ?

Sydsvenskan - 29 maj 12 kl. 10:14

Många utan vatten i Trelleborg

Stora delar av östra Trelleborg vaknade utan vatten i kranarna på tisdagsmorgonen.
Anledning: En av misstag stängd ventil i en matarledning.
?


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.