Thunberg

Tuesday, 17 September, 06:18

Nyheter om Thunberg

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 05 sep 19 kl. 17:00

Billie Eilish stöttar Greta Thunberg: ”Klockan tickar”

Superstjärnskottet Billie Eilish, 17, backar klimatstrejkerna, startade av Greta Thunberg. Nu uppmanar stjärnan sina fans att gå ut på gatorna och protestera.”Klockan tickar”, skriver hon.

DN - 26 aug 19 kl. 05:17

Medvind för Greta Thunbergs båt

Den globalt omtalade klimataktivisten Greta Thunberg har medvind över Atlanten.  På Twitter skriver hon att båten Malizia II beräknas nå New York sent på tisdagen..

UNT - 26 aug 19 kl. 03:56

Medvind för Greta Thunbergs båt

Den globalt omtalade klimataktivisten Greta Thunberg har medvind över Atlanten..

Expressen - 25 aug 19 kl. 07:00

Nu vet jag varför Greta Thunberg ser så lycklig ut

Världens blickar och åsikter följer Greta Thunbergs seglats över Atlanten.Daniel Sjölin ser en miljöaktivist som verkar nöjdare med livet..

Expressen - 24 aug 19 kl. 16:06

M-toppen framträdde på SD-scenen – före Åkesson

SÖLVESBORG. Här gör Moderaternas kommunalråd Paul Andersson gemensam sak med SD-toppen Louise Erixon på Sverigedemokraternas sommarfestival i Sölvesborg – och hyllas med applåder och en stående ovation. – De är nog inte så glada i partiledningen, säger Paul Andersson till Expressen efter sitt framträdande på SD-scenen.

Expressen - 04 sep 19 kl. 15:28

Fotografen Peter Lindbergh död – tog känd bild på Greta Thunberg

Den tyske fotografen Peter Lindbergh har dött 74 år gammal, det bekräftas på hans Instagramkonto.Lindbergh var en framstående modefotograf och ett av hans sista uppdrag var att fotografera den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg för Vogue..

Barometern - 24 aug 19 kl. 06:03

Det sekulära men troende folket

Istället för Gud dyrkar vi Greta Thunberg. Istället för budorden har vi strikta normer för hur vi förväntas att leva. Istället för djävulen har vi moralpoliser i form av media som bestraffar..

DN - 23 aug 19 kl. 12:05

Så stort är Greta Thunbergs inflytande i Tyskland

BERLIN. Närmare en fjärdedel av tyska väljare uppger att Greta Thunberg och Fridays for Future-rörelsen har påverkat deras inställning till klimatet, visar en färsk….

SR - 23 aug 19 kl. 08:25

Neil Armstrongs blå ögon och framtidshopp i Apollo 11

Dokumentären Apollo 11 är en rymdfärd och en tidsresa, tillbaka till sommaren 1969. Och vår recensent kommer att tänka på Greta Thunberg..

DN - 22 aug 19 kl. 20:30

Jim Jarmusch: Zombier är också offer

Jim Jarmusch hanterar sin klimatångest genom att utlösa en zombieapokalyps, krama träd och önska att världen leddes av tonåringar som Greta Thunberg..

DN - 03 sep 19 kl. 15:44

Greta Thunberg utsedd till en av världens främsta tänkare

En av världens främsta tänkare är svensk. 16-åriga Greta Thunberg finns med på det brittiska magasinet Prospects lista över 2019 års ”Top thinkers”, som offentliggjordes på….

Helsingborgs Dagblad - 22 aug 19 kl. 10:00

De fixar skejttävling och konsert på Pixlapiren

Emilie Forsman och Ellen Thunberg har rampfeber inför lördagen..

Supermiljöbloggen - 20 aug 19 kl. 12:58

Greta i öppet brev: uppmanar vuxna att delta i klimatstrejken den 27 september

Greta Thunberg och FridaysForFuture går ut i ett öppet brev och uppmanar alla vuxna genom fackföreningarna och förbunden att gå ut i klimatstrejk den 27 september. Idag 20 augusti är det exakt ett år sedan Greta satte sig utanför Riksdagen med sin "Skolstrejk för Klimatet" för första gången. Ingen hade kunnat spå då att hennes aktion ett år senare växt till en av de största globala rörelserna i modern tid.

Världen Idag - 21 aug 19 kl. 00:00

Tänka upprört är stort, tänka klokt är större

Den här veckan börjar en ny elevkull gymnasiet. En ny skolform och ett nytt avstamp i livet. Årskullens mest kända elev kommer dock inte till något upprop.

Expressen - 20 aug 19 kl. 15:51

Greta Thunbergs år – från ensam skolstrejk till FN

Det började med en artikel i Dagens ETC den 20 augusti 2018.”Greta, 15, skolstrejkar för klimatet” löd rubriken.Sedan dess har Greta Thunberg blivit en världskändis – och ansiktet utåt för en ung klimatrörelse.

Dagens PS - 19 aug 19 kl. 08:28

Prisfusk i populära butikskedjan: ”Sorgligt”

”Det är sorgligt och frustrerande”, säger vd:n bedrövad. Norska E24 har i helgen rapporterat om att sportkedjan XXL, som också är norskt, trixat med reapriserna. XXL-anställda pekas ut men XXL-ledningen ska inte vara inblandad i prisfusket, enligt vd Øivind Tidemandsen som Dagens Næringsliv talat med, skriver Di.

BT - 18 aug 19 kl. 13:48

Detta har hänt – se tidslinjen

20 augusti 2018 – 15-åriga Greta Thunberg sätter sig utanför riksdagen med ett plakat där det står ”Skolstrejk för klimatet”..

Alingsås tidning - 18 aug 19 kl. 05:30

Nu finns kärlekslåsen i Alingsås

De finns på broar världen över, kärlekslåsen, och nu också i Alingsås. Än så länge är de förhållandevis få, men blir det en explosion av kärleksförklaringar på gångbron mellan Stora torget och Lilla torget kan det komma att bli problem.
Närmare en miljon hänglås innebar en för stor tyngd för räckena på Pont des Arts i Paris, kanske den mest kända platsen för kärlekslås, så 2015 påbörjades bortplockningen av låsen.

DN - 17 aug 19 kl. 10:47

Fem flyger till USA för att segla hem Greta Thunbergs båt

Klimataktivisten Greta Thunberg seglar fossilfritt till USA i stället för att ta flyget. Båtens färd tillbaka blir inte lika klimatsmart..

VA - 16 aug 19 kl. 16:17

PR-veteranen som upptäckte Greta Thunberg – och anklagades för att utnyttja hennes framgång

När Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet 2016 och flaggor med budskapet "Trump digs coal" vajade i vinden bestämde sig Ingmar Rentzhog för att överge finansbranschen och starta nätverket We Don't Have Time. I dag har det 700 000 följare..

Barometern - 16 aug 19 kl. 08:54

Dubbla cupvinnare i Moberg cup

När Sveriges största hopptävling för ponnys, räknat i antal starter, gick av stapeln förra helgen slog Ellen Thunberg och Amanda wyckman till och vann respektive klass..

Helsingborgs Dagblad - 16 aug 19 kl. 08:30

Toppolitiker i Helsingborg har tröttnat på Attendo

Lars Thunberg (KD) beordrar en ny undersökning av förhållandena på vårdboendet Valltorp..

The Local - 31 aug 19 kl. 09:29

Hundreds of US teens join Greta Thunberg in UN protest

Swedish climate change campaigner Greta Thunberg joined hundreds of other teenagers protesting outside the United Nations Friday in her first demonstration on US soil since arriving by zero-carbon yacht..

GöteborgsPosten - 31 aug 19 kl. 01:11

Thunberg manifesterade i USA

Från Mynttorget till FN-högkvarteret i New York. Klimataktivisten Greta Thunberg fortsätter sina manifestationer för klimatet på andra sidan Atlanten..

DN - 30 aug 19 kl. 16:45

Live: Greta Thunberg demonstrerar utanför FN i New York

Under fredagen demonstrerar Greta Thunberg utanför FN:s högkvarter i New York tillsammans med skolstrejkande ungdomar..

SVT Debatt - 14 aug 19 kl. 13:16

”Greta har rätt: Vi klarar inte klimatomställningen med enbart ny teknik”

”I dag startar Greta Thunberg sin seglats över Atlanten med destination New York. Hennes budskap om radikal klimatomställning sveper nu över världen – och hon har rätt. Det krävs genomgående förändringar av samhället”, skriver debattörerna..

Expressen - 14 aug 19 kl. 07:20

MORGONENS NYHETER: Bilist körde på kvinna – med flit • Greta inleder sin resa över Atlanten • Trumps misstankar efter Epsteins död

En man i Falkenberg misstänks för att ha kört på en kvinnlig bekant med flit. Kvinnan skadades i attacken och mannen greps under natten.■■■I dag inleder 16-åriga Greta Thunberg sin resa över Atlanten.

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 19 kl. 06:00

Pippi i fokus på Astrid Lindgren-konferensen

Greta Thunberg, Josef Fares, Jacqueline Woodson och många fler gästar i höst Astrid Lindgren-konferensen i Stockholm. Den snart 75-årsjubilerande barnboksfiguren Pippi Långstrump smygfiras med teman som mod, makt och medkänsla. Vem har makt och vem är m.

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 19 kl. 06:36

Thunberg tar klimatkampen över Atlanten

Hoppas vinna gehör för sitt budskap i både Nord- och Sydamerika..

Expressen - 13 aug 19 kl. 23:19

Greta Thunbergs tuffa seglats till New York

Efter ett år av sittstrejker i Stockholm tar Greta Thunberg sin klimatkamp över Atlanten.På onsdag – från engelska Plymouth – startar vad som förväntas bli en tuff seglats utan stopp till New York.– Jag kommer antagligen att känna mig lite sjösjuk.

Expressen - 29 aug 19 kl. 18:57

Greta Thunberg ansluter till den amerikanska strejken

Sedan augusti förra året har Greta Thunberg strejkat för klimatet varje fredag.Strejken fortsätter även på andra sidan Atlanten – nu utanför FN:s högkvarter i New York..

The Local - 29 aug 19 kl. 07:46

In Pictures: Greta Thunberg arrives in New York after Atlantic crossing

This is what it looked like when Swedish climate activist Greta Thunberg arrived in New York after a 15-day journey..

NSD - 29 aug 19 kl. 06:59

Greta Thunberg: Trump lyssnar inte

Klimataktivisten Greta Thunberg har fullbordat sin segling över Atlanten..

Barometern - 29 aug 19 kl. 00:42

Greta Thunberg: Trump lyssnar inte

Klimataktivisten Greta Thunberg har fullbordat sin segling över Atlanten. Vid landstigningen på Manhattan hade hon ett tips till USA:s president: – Mitt budskap till Trump är: Lyssna till vetenskapen! Men han lyssnar uppenbarligen inte..

BT - 29 aug 19 kl. 00:42

Greta Thunberg: Trump lyssnar inte

Klimataktivisten Greta Thunberg har fullbordat sin segling över Atlanten. Vid landstigningen på Manhattan hade hon ett tips till USA:s president: – Mitt budskap till Trump är: Lyssna till vetenskapen! Men han lyssnar uppenbarligen inte..

YA - 29 aug 19 kl. 00:42

Greta Thunberg: Trump lyssnar inte

Klimataktivisten Greta Thunberg har fullbordat sin segling över Atlanten. Vid landstigningen på Manhattan hade hon ett tips till USA:s president: – Mitt budskap till Trump är: Lyssna till vetenskapen! Men han lyssnar uppenbarligen inte..

Kristianstadsbladet - 29 aug 19 kl. 00:42

Greta Thunberg: Trump lyssnar inte

Klimataktivisten Greta Thunberg har fullbordat sin segling över Atlanten. Vid landstigningen på Manhattan hade hon ett tips till USA:s president: – Mitt budskap till Trump är: Lyssna till vetenskapen! Men han lyssnar uppenbarligen inte..

Blekinge Läns tidning - 29 aug 19 kl. 00:42

Greta Thunberg: Trump lyssnar inte

Klimataktivisten Greta Thunberg har fullbordat sin segling över Atlanten. Vid landstigningen på Manhattan hade hon ett tips till USA:s president: – Mitt budskap till Trump är: Lyssna till vetenskapen! Men han lyssnar uppenbarligen inte..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.