Thornberg

Friday, 24 March, 16:57

Nyheter om Thornberg

Sortering: Relevans | Senaste
Blekinge Läns tidning - 28 feb 17 kl. 06:00

Elin Thornberg: Är Melodifestivalen bara en förklädd och förlängd fettisdag?

Svenskar älskar semlor. Svenskar älskar Melodifestivalen. Så det vore väl inte så konstigt om det fanns likheter mellan dem?.

SR - 27 feb 17 kl. 06:00

Säpo: Fler sympatiserar med våldsbejakande islamistisk extremism

Färre svenskar reser för att ansluta sig till våldsbejakande grupper, men fler sympatiserar med våldsbejakande islamistisk extremism, enligt Säkerhetspolisens chef Anders Thornberg..

BLT - 26 feb 17 kl. 14:35

Elin Thornberg: ”Se till att bli redo, och det snabbt”

Loreen var överlägset bäst i lördagens startfält. Numret var både modernt, annorlunda, och en självklar kandidat till Eurovision song contest. Men Sverige var inte redo.

BLT - 25 feb 17 kl. 05:00

Elin Thornberg: Mystiskt och förvirrande, men på samma gång helt och hållet lysande

Ena dagen vet den samlade pressen knappt vad de ska tycka. Andra dagen är de i trans. Loreen låter verkligen kritikerskaran jobba.

SVT - 09 feb 17 kl. 23:51

Säpochefen: ”Kommer bli otroligt jobbigt för de här individerna”

Nu har Säkerhetspolisen tagit över utredningen om den senaste tidens dåd med sprängladdningar i Göteborg. – Man ska inte vara rädd, säger Säpochefen Anders Thornberg..

BLT - 11 feb 17 kl. 09:00

Elin Thornberg: ”Välkommen tillbaka Roger Pontare. Jag har saknat dig!”

En stilla önskan: Att artisterna slutar berätta så töntiga saker om sig själva i artistpresentationerna. För vem vill egentligen veta vem som kallar sina fans för snöflingor? Eller vem av artisterna som gillar att göra pasta?

Expressen - 09 jan 17 kl. 15:05

Så har Säpo förberett sig för eventuella terrordåd

SÄLEN. Svenska myndigheter har förberett sig för att hantera terrordåd i Sverige som liknar attentaten i Paris där 130 personer dödades. – Vi har gjort spel liknande det som hände i Frankrike, bekräftar Säpochefen Anders Thornberg nu i en intervju för Expressen.

Blekinge Läns tidning - 11 jan 17 kl. 06:00

Elin Thornberg: Bete dig som att världen har förändrats - så gör den det

En gång i tiden porträtterades bara perfekta, snygga människor i en heteronormativ värld på tv och film. Den tiden är - som tur är - förbi. Och det är viktigt..

BLT - 30 nov 16 kl. 06:00

Elin Thornberg: Blekinge och Melodifestivalen - en historia inte helt utan hopp

Ryktena om Charlotte Perellis återtåg till Melodifestivalen har gjort fansen galna på twitter. Men för Blekinges del verkar årets Melodifestival återigen bli en ospännande sådan. I dag på morgonen vet vi om ryktena får rätt..

Blekinge Läns tidning - 22 dec 16 kl. 16:54

Elin Thornberg: ”Mitt Spotifyår berättar en annan historia”

Årets bästa album enligt kritikerna är ett mått - spelad musik ett annat. Det visar i alla fall Spotifys rapport över årets mest spelade musik, som släpptes i dagarna..

Blekinge Läns tidning - 06 dec 16 kl. 22:41

En gnistrande och glammig julkonsert

Med Magnus Carlsson och Jessica Andersson vet man att julstämningen är given. BLT:s Elin Thornberg har sett en glittrande, glammig och välsjungen konsert på Konserthusteatern..

SVT Debatt - 01 dec 16 kl. 17:52

Ulf Boströms öppna brev till Anders Ygeman

Öppen frågeställning till (civilminister enligt originalet, ska vara inrikesminister - reds anm) Anders Ygeman, Rikspolischefen Dan Eliasson och till Säpo-chef Anders Thornberg..

Blekinge Läns tidning - 30 nov 16 kl. 21:40

Elin Thornberg: Att Loreen vågar...

Den största nyheten var tyvärr inte Sölvesborgslåtskrivaren Johnny Sanchez debut i Melodifestivalen. Alla, både gamla och blivande schlagerstjärnor, hamnade i direkt skugga så fort legendaren Loreen klev upp på scenen..

Blekinge Läns tidning - 29 okt 16 kl. 12:33

Modig musikal som tvingar till eftertanke

Sång och dans har ibland en fördel när det handlar om att prata om svåra saker. I musikalen ”From Sammy with love” passar det extra bra, tycker BLT:s kulturredaktör Elin Thornberg..

Expressen - 11 nov 16 kl. 12:39

Göteborgspolisen befarar IS-attack

Integrationspolisen Ulf Boström befarar en IS-attack i Sverige i framtiden.I ett brev till inrikesministern Anders Ygeman (S), rikspolischefen Dan Eliasson och Säpo-chefen Anders Thornberg kräver han nu svar på varför den öppna polisen inte får ta del av dold informationen kring IS-resenärernas identiteter.– Vi ska skydda hela landet och då måste sådan här information ut, säger Ulf Boström..

GT - 11 nov 16 kl. 12:39

Kräver svar från Säpo: "Informationen måste ut”

Det råder en förhöjd säkerhetsnivå i Sverige och Göteborgspolisen Ulf Boström undrar hur polisen ska kunna skydda samhället från eventuella terrorbrott.I ett brev till inrikesministern Anders Ygeman (S), rikspolischefen Dan Eliasson och Säpo-chefen Anders Thornberg kräver han nu svar på varför den öppna polisen inte får ta del av dold informationen kring IS-resenärers identiteter.– Vi ska skydda hela landet och då måste sådan här information ut, säger integrationspolisen Boström..

GT - 11 nov 16 kl. 12:39

Göteborgspolisen kräver svar från Säpo

Det råder en förhöjd säkerhetsnivå i Sverige och Göteborgspolisen Ulf Boström undrar hur samhället ska kunna skyddas från framtida terrorbrott.I ett brev till inrikesministern Anders Ygeman (S), rikspolischefen Dan Eliasson och Säpo-chefen Anders Thornberg kräver han nu svar på varför den öppna polisen inte får ta del av dold informationen kring IS-resenärers identiteter.– Vi ska skydda hela landet och då måste sådan här information ut, säger integrationspolisen Boström..

Blekinge Läns tidning - 09 nov 16 kl. 11:13

Elin Thornberg: Sveriges bästa - vad spelar ingen roll

Sveriges mästerkock, Idol, Top model Sverige, Talang. De är rätt många nu, alla talangshower som bönar och ber om vår tv-tid. Nu kommer ännu en - ”Konstnärsdrömmen”..

GT - 18 okt 16 kl. 21:13

Frölunda vann och förstörde ÖHK:s svit

Örebro hade tre raka segrar i ryggen inför mötet med Frölunda. Den sviten tog slut när de svenska mästarna vann med 4-2 i Behrn arena. Men det satt långt inne - Örebro fick nämligen ett mål bortdömt med en minut kvar att spela.

Skånskan - 27 sep 16 kl. 08:42

Mellanskånska mästare

Eslöv På måndagen avgjordes Skånemästerskapet i bowling för seniorer i Karlsro bowlinghall. Det blev mellanskånska segrar i huvudklasserna.Göran Christensson från Eslöv SPF Vänkretsen vann både singeltävlingen och lagtävlingen ihop med klubbkamraten Kurt Lindqvist.

BLT - 09 sep 16 kl. 09:20

Elin Thornberg: Mörkret är här - men ljuset är nära

Orup ska locka Blekingarna till arenan och Jonas Gardell firar sitt 30-årsjubileum som artist med både bok och turné. Skönt att man inte blir sysslolös när mörkret intar ens liv om kvällarna..

Sydsvenskan - 14 jun 16 kl. 08:00

”Gräddfil för högbetalande är inte vad vi behöver”

Bo Thornberg: Vad Sverige istället behöver är ett spårsystem utan ideliga fel..

Blekinge Läns tidning - 29 maj 16 kl. 10:50

En brännande gestaltning av Oskar Sternulf

Oskar Sternulfs första egenskrivna monolog både bränner och engagerar, skriver BLT:s kulturredaktör Elin Thornberg..

Blekinge Läns tidning - 15 maj 16 kl. 17:07

Elin Thornberg: ”Vilken rysare!”

Jag har knappt kunnat återhämta mig än. Rysaren som utspelades i lördags på Eurovision song contest var inte att leka med..

BLT - 11 maj 16 kl. 20:06

Elin Thornberg: "tv-soffan eller live i Globen?"

Ska den nya fanfavoriten Ukraina nå ut i tv-rutan? Och finns det mer i Georgiens bidrag än vad kritikerna ser?.

BLT - 09 maj 16 kl. 16:34

Elin Thornberg: ”Låtarna du ska hålla ögonen på under kvällens semifinal”

Ryssland är självskriven i finalen. Armenien likaså. Därefter blir linjerna lite suddigare.

Sydsvenskan - 12 apr 16 kl. 01:26

Pengar till terrormisstänkta stryps

Skatteverket hjälper Säpo i jakten på misstänkta terrorfinansiärer. Just nu pågår 61 utredningar mot personer som tillhör eller har band till terrornätverk som al-Qaida och IS, skriver Dagens Nyheter.— Det är en satsning inom ramen för vår bekämpning av organiserad brottslighet, säger Pia Bergman på Skatteverket, till DN.

Expressen - 17 mar 16 kl. 10:15

Säpo: Återvändande IS-krigare största hotet

Säpo oroar sig för IS-återvändare och rysk underretelseverksamhet. Men Säpo meddelar att rysk ambassadpersonal tvingats lämna landet på grund av spionverksamhet. – Det är framför allt Rysslands agerande som är oroväckande, säger Anders Thornberg, säkerhetspolischef..

SR - 02 mar 16 kl. 09:45

Terrornivån sänks från fyra till tre

Den nationella terrorhotnivån sänks åter fyra till tre på den femgradiga skalan. Det beslutade säkerhetspolischef Anders Thornberg idag. Texten uppdateras..

DN - 02 mar 16 kl. 09:46

Säpo sänker terrornivån

Säkerhetspolisen sänker terrornivån från en tre till en fyra på den femgradiga skalan, det beslutade säpochefen Anders Thornberg på onsdagen..

BLT - 19 mar 16 kl. 09:15

Elin Thornberg: ”Mediebevakning som kan ge vem som helst skrämselhicka”

Om det var Måns Zelmerlöws kraftfulla antimobbningsversion av "Heroes" som framfördes tillsammans med en grupp barn under Melodifestivalens final, eller det faktum att ett barn vann tävlingen, det vet jag inte. Men faktum är att det under veckan har startat en ilsken sociala medierdebatt om mobbning..

SvD - 17 mar 16 kl. 09:14

09.30: Säpo presenterar sin årsbok

Säkerhetspolisen släpper sin årsbok för förra året, vid ett seminarium. Säkerhetspolischef Anders Thornberg ger en övergripande lägesbild med fokus på 2015..

BLT - 14 mar 16 kl. 15:54

Elin Thornberg: ”De sista av de riktigt stora”

R.I.P Kent.

Blekinge Läns tidning - 13 mar 16 kl. 12:46

Elin Thornberg: ”Det får bära eller brista"

Folket fick som de ville. Och att skicka Frans till Eurovision song contest i maj är absolut inget som vi behöver skämmas för..

BLT - 12 mar 16 kl. 07:00

Så går det i kvällens Melodifestivalsfinal

Vi har tragglat oss igenom fem veckor med deltävlingar och andra chansen, men nu är det äntligen dags. I kväll koras årets vinnare i Melodifestivalen 2016, som ska representera Sverige i Eurovision song contest senare i år. BLT:s kultur- och nöjesprofiler Elin Thornberg och Christian Hylse tycker till om bidragen - och försöker ge sig på att tippa kvällens tävling..

Skånskan - 02 mar 16 kl. 10:27

Säpo sänker terrorhotnivån

Inrikes Säpo sänker terrorhotnivån från fyra till tre på den femgradiga skalan. Beslutet fattades under onsdagen efter samråd med cheferna för FRA och Must.
– Jag har gjort en sammantagen bedömning, och beslutat att återgå till den förhöjda hotnivå som rått i Sverige sedan hösten 2010.

Blekinge Läns tidning - 03 mar 16 kl. 20:00

Elin Thornberg: Det ligger mycket i att bara våga prata

Det ligger en gammal skrynklig lapp i en låda hemma i lägenheten. Det står nästan ingenting på den, men den kan ändå berätta hur mycket som helst. Framförallt står den för en väldigt viktig sak - att aldrig någonsin vara tyst ens i mörka stunder..

DI - 03 mar 16 kl. 16:00

Chefen som fick Säpo att börja prata

Mindre James Bond och mer som Tomas Alfredsons film Tinker Tailor Soldier Spy. Så beskriver Säkerhetspolisens chef Anders Thornberg myndighetens arbete. Han har gått hela vägen från spanare till generaldirektör och på vägen öppnat upp Säpo.

Sydsvenskan - 02 mar 16 kl. 09:53

Säpo sänker terrorhotnivån

Säkerhetspolisen sänker terrorhotnivån i Sverige från fyra till tre på den femgradiga skalan. Men läget är fortfarande allvarligt, enligt Säpochefen Anders Thornberg..

Expressen - 02 mar 16 kl. 19:57

"Vi är glada att vi upptäckte det innan"

Den 20-årige man som för drygt tre veckor sedan greps, misstänkt för förberedelse till terrorbrott, sitter fortfarande häktad. Enligt Säkerhetspolisens (Säpo) chef Anders Thornberg pågår nu en intensiv utredning i ärendet. – Vi är glada att vi upptäckte det innan det inträffade, säger han..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.