The Verge

Sunday, 26 January, 13:32

Nyheter om The Verge

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 19 dec 19 kl. 09:59

Rykte: Samsung gör ny version av Galaxy Fold

Finlands gratiskurs i AI, spanska matleveransbolaget som utmanar Uber Eats och ett rykte kring samsung nästa galna telefon – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Finland lanserar gratiskurs i AI Vårt kära grannland har gjort en kurs, som tidigare var tänkt att erbjudas enbart till finska medborgare, gratis för hela världen.

Dagens PS - 18 dec 19 kl. 10:36

Scherman om tv-bråket: ”Under all kritik”

TV4:s ex-vd chockad över parternas osmidiga hantering av avtalskonflikten. Jan Scherman säger till DN att han ”aldrig upplevt något liknande” och ytterst står yttrandefriheten på spel, menar han. Telia, som äger TV4, och Com Hem, som ägs av Tele2, sköter det hela uselt, anser Scherman och konstaterar att de båda kombattanterna i tv-konflikten där kanaler släckts ned inte tar sitt ansvar gentemot tv-tittarna.

Dagens PS - 17 dec 19 kl. 10:20

Ubers ex-vd stordumpar aktien efter kursflopp

I dagens techbrief berättar vi bland annat om tillväxtraketen Netflix och om Ubers ex-vd:s jättedumpning av taxiapptjänstens aktie. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Ubers ex-vd stordumpar aktien Sedan lockupen av Travis Kalanicks aktieägande gick ut i början av november har han sålt Uber-aktier för omkring 20 miljarder kronor, eller 2,1 miljarder dollar för att vara exakt, rapporterar Di Digital med hänvisning till Bloomberg News.

Dagens PS - 17 dec 19 kl. 08:34

Mercedes Benz besked fick Tesla att rusa

Mercedes-Benz skjuter fram lanseringen av sin första elbil i USA, SUV-modellen EQC, fram till 2021. Det skriver The Verge. Bilen var ursprungligen planerad att släppas nästa år.

Dagens PS - 13 dec 19 kl. 10:01

Åtalshot fick Facebooks aktie på fall

Dagens techbrief bjuder bland annat på senaste nytt om Facebook och en hemligheter kring en Apple-affär. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Facebook föll på hot om åtal Facebook var ned 2,7 procent på torsdagen efter att Wall Street Journal rapporterat om att federala myndigheten, FTC, överväger ett preliminärt åtal mot bolaget.

Dagens PS - 11 dec 19 kl. 10:17

Datorn som kostar en halv miljon kronor

I dagens techbrief kan du läsa om Apples väldigt dyra dator, om vad som är årtiondets pryl, The Pirate Bays senaste projekt, och digital betalning för droger. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. En dator för en halv miljon kronor CNBC rapporterar om att Apples senaste dator Mac Pro kan kosta så mycket som en halv miljon kronor.

Dagens PS - 10 dec 19 kl. 09:47

Influencer döms till 14 år i fängelse

I dagens techbrief kan du läsa om crowdfundingstjärnan som går i konkurs, Nintendos aktie som rusar och influencern som döms till fängelse. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Kraschade crowdfundingstjärnan skyller på handelskriget Startupbolaget Coolest Cooler benämns av The Verge som ett av crowdfundingkonceptets största misslyckanden.

Dagens PS - 06 dec 19 kl. 10:01

Ubers säkerhetsrapport: 3.000 sexbrott och 9 mord

Äntligen fredag. I veckans sista techbrief kan du läsa om Bloombergs sluga kampanjknep, ett rykte om Samsungs nästa flaggskepp samt Ubers svarta säkerhetsrapport. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Dagens PS - 05 dec 19 kl. 09:55

Nintendos rekordvecka – sålde 830.000 konsoler

I dagens techbrief kan du läsa om Microsofts Xbox-planer, de populäraste videorna på Youtube under 2019 samt Tiktok-ägaren som stäms för insamling av barns användardata. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Microsoft planerar billigare Xbox Till nästa generation av bolagets populära spelkonsol tänker man satsa på två versioner – en dyr och kraftfull, samt en billigare konsol med något sämre prestanda.

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 09:59

JP Morgan: Apple kan släppa två iPhones per år

Indiens kraschade månlandare upphittad, Facebooks nya chattbot samt de senaste Apple-ryktena – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Nytt rykte: Apple lanserar ny iPad och Macbook nästa år Enligt välrenommerade analytikern Ming-Chi Kuo kommer en ny iPad och Macbook att lanseras under 2020.

Dagens PS - 28 nov 19 kl. 09:57

Brädspelsgeni i pension efter förlust mot AI

Dagens techbrief innehåller bland annat ett Star Wars-manus på vift, en recension av Porsches elbil Taycan samt Apples kontroversiella drag i senaste uppdatering. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Star Wars-manus stulet och sålt på Ebay En av seriens nyaste stjärnor, britten John Boyega, berättar i ”morgonsoffan” på Good Morning America att han lämnat manuscriptet under sin säng i flera veckor, och att en städare sedan funnit det och lagt ut det på eBay till högst bjudande.

Dagens PS - 27 nov 19 kl. 09:57

Här är NASA:s massiva transportplan för raketer

Onsdag – och självklart ännu en techbrief. I dag kan du bland annat läsa om en röstassistent med känslor, Facebooks del i Fitbit-affären samt NASA:s enorma transportplan. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Dagens PS - 26 nov 19 kl. 09:56

Bezos donerar en miljard – får ändå kritik

Elon Musk förklarar det spruckna glaset på ”cybertryck”, Fiat Chryslers elbilssatsning och Jeff Bezos massiva donation till hemlösa – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Därför gick glaset sönder under Tesla-eventet Vd Elon Musk tog nyligen till Twitter för att förklara varför fönsterglaset på Teslas nya pickup gick sönder, trots att man hävdade att det var ”skottsäkert”.

Dagens PS - 26 nov 19 kl. 08:03

Vinden vänder i debatten: ”Extremt olyckligt”

Moderaterna vill satsa mer på kärnkraft. Nu är vindkraftsbranschen orolig för vart debatten tar vägen. För en dryg månad sedan klargjorde Moderaterna att de ville värna mer om kärnkraften, och överge subventionerna på en miljard kronor för förnybar energi.

Dagens PS - 25 nov 19 kl. 09:39

Läkare lär sig operera via Youtube

Rivstarta måndagen med en techbrief som innehåller bland annat förbokningsssiffrorna för Teslas ”cybertruck”, internets fader som ska lösa plattformens problem samt läkare som tar till Youtube för att lära sig operera. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Teslas ”Cybertruck” säljer som smör Vd Elon Musk tog i helgen till Twitter för att annonsera antalet förbokningar av Teslas nya eldrivna pickup truck.

Dagens PS - 22 nov 19 kl. 09:40

Tunnelbana översvämmad under katastroftest

Veckans sista techbrief innehåller bland annat Teslas nya pickup, ett spel som dröjt 13 år samt tunnelbanan som svämmades över med mening i New York. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Här är Teslas nya pickup truck Tesla har visat upp sin första eldrivna pickup, även känd som Cybertruck, vid ett event i Los Angeles tidigt på fredagsmorgonen svensk tid, som Dagens PS rapporterar om.

Dagens PS - 21 nov 19 kl. 10:09

Teslas pickup avtäcks i natt – se eventet live

I dagens techbrief kan du läsa om Trumps nya Apple-lögner, SpaceX raket som brast under tester samt allt inför lanseringen av Teslas nya pickup truck. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Trump får guidad tur hos Apples partner – och ljuger om verksamheten I går fick president Donald Trump en guidad tur av Apples vd Tim Cook i en techjättens partners fabriker i Texas.

Dagens PS - 20 nov 19 kl. 10:25

Guide till julens bästa smarta högtalare

Dagens techbrief innehåller bland annat Audis nya elbil, julens bästa smarta högtalare samt det senaste kring Ubers dödskrasch förra året. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Audi avtäcker sin andra elbil: E-Tron Sportback Vid bilmässan i Los Angeles visar Audi upp den andra elbilen i märkets satsning, efter förra årets E-Tron SUV.

Dagens PS - 19 nov 19 kl. 09:42

Så bra är Googles nya speltjänst ’Stadia’

Apples oväntade event i december, NASA:s nya månlandningspartners samt första recensionen av Googles speltjänst Stadia – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Apple aviserar överraskningsevent om appar I ett något oväntat drag har Apple bjudit in media till ett event i New York den 2 december.

Dagens PS - 18 nov 19 kl. 10:20

Bästa hörlurarna att stoppa i julstrumpan

I dagens techbrief kan du läsa om Fords nya el-SUV, WeWork som fiskar efter T-Mobiles vd samt de tre bästa hörlurarna att ge bort i jul. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Här är Fords flashiga nya el-SUV Ford Mustang Mach-E har precis avtäckts – och The Verge har alla detaljer om den nya modellen.

Dagens PS - 19 nov 19 kl. 08:00

USA förlänger Huawei-licens – igen

USA:s handelsdepartement har återigen förlängt Huaweis licens att få göra affärer med amerikanska företag. Det framgår av inskickade dokument, skriver The Verge. Bolagets senaste licensförlängning gäller fram till den 16 februari och ger amerikanska telekomoperatörer på landsbygden möjligheten att ställa om till ny utrustning.

Dagens PS - 15 nov 19 kl. 09:50

Amazon överklagar förlorad upphandling

Veckans sista techbrief innehåller bland annat lovord från Xbox-chefen om nästa konsol, en uppstickare som utmanar Samsung samt Amazons överklagande av försvarets upphandling. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Taylor Swift-fans försöker hacka hennes motståndares konton Den omåttligt populära sångerskan tog till Twitter för att beklaga sig över en musikrättighetstvist.

Dagens PS - 14 nov 19 kl. 09:37

Disney+ lockar 10 miljoner prenumeranter – på en dag

Motorola väcker liv i gammal mobil, SpaceX lyckade rakettest samt Disney+ sanslösa siffror – dagens techbrief innehåller lite av allt. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Motorola väcker nytt liv i klassik telefonmodell För många var Motorola Razer en verklig trotjänare.

Dagens PS - 13 nov 19 kl. 09:52

Rykte: Apple kan lansera en ny Macbook i dag

Nysatsning efter kärnkraftolyckan i Fukishima, Googles satsning på sjukvård samt ett rykte om en ny Macbook  – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. George Lucas har ändrat Star Wars – igen Efter gårdagens lansering av streamingtjänsten Disney+ har rapporterna och recensionerna börjat strömma in.

Dagens PS - 11 nov 19 kl. 09:53

Hundratusentals kunder fick sms nio månader sent

I dagens techbrief kan du läsa om WeWorks ”90-dagarsplan”, Googles nya speltjänst Stadia samt debaklet med hundratusentals försenade Alla Hjärtans Dag-sms. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. WeWork ska avyttra delar av verksamheten CNBC rapporterar att pressade kontorsuthyrningsbolaget ska minska verksamheten drastiskt.

Dagens PS - 12 nov 19 kl. 09:35

Toppchef lämnar Apple TV+ efter bara två veckor

Tisdagens techbrief innehåller bland annat en datormus för Nintendo-nördar, Alibabas sanslösa försäljningsrekord på Singles’ Day samt toppchefen på Apple TV+ som redan kastat in handduken. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. I dag lanseras Disneys streamingtjänst i USA Disney+ är här…i alla fall för konsumenter i USA, Kanada och Nederländerna.

Dagensanalys.se - 12 nov 19 kl. 17:20

Snap ger inte upp sina AR-glasögon

Snap som äger appen Snapchat har lanserat ännu en version av sina AR-glasögon Spectacles. Men för den som vill nu häpna kommer att bli besviken. Här har tidningen The Verge fått prova brillorna som låter dig ta världen in i Snapchat: Inlägget Snap ger inte upp sina AR-glasögon dök först upp på Dagensanalys.

Dagens PS - 08 nov 19 kl. 09:58

Då kommer Disney+ till Sverige

Veckans sista techbrief handlar om Netflix-utmanaren som ingen känner till, säkerhetsbrist i Amazons digitala dörrlås samt lanseringsdatumet för Disney+ i Sverige. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Netflix-utmanaren för filmkännare kommer till Sverige Nya filmstreamingtjänsten för de som kan sin film – eller vill lära sig – kommer nu till Sverige.

Dagens PS - 07 nov 19 kl. 09:31

Då visar Tesla upp sin nya pickup

Googles toppchefer under utredning, Uber-förare som stämmer sin arbetsgivare samt datumet för presentationen av Teslas nya pickup – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Googles toppchefer under lupp för olämpliga relationer En mängd toppchefer på Alphabet, som är moderbolag till Google, är under utredning av styrelsen för olämpliga relationer och sexuella trakasserier, rapporterar CNBC.

Dagens PS - 06 nov 19 kl. 10:00

Fjortonåring uppfinner lösning på döda vinkeln

Onsdagens techbrief innehåller bland annat techklapparna du borde köpa i jul, Fords eldrivna Mustang med manuell växellåda och en fjortonåring med en genialisk uppfinning. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. The Verge Julklappsguide Snart är det dags för julhandeln att dra igång, och The Verge har samlat de bästa klapparna från techvärlden.

Dagens PS - 07 nov 19 kl. 10:54

Bill Gates: USA:s regering sänkte våra mobilplaner

I en intervju berättar Bill Gates att han tror att Microsoft varit världsledande på mobiltelefoni om det inte vore för en konkurrensrättegång på 90-talet.  ”Vi var så nära”, säger han och menar att processen tog tid och fokus. Det var i slutet av 90-talet Microsoft var uppe i en tvist med det amerikanska justitiedepartementet angående misstänkt monopolställning; en rättegång de till slut förlorade.

Dagens PS - 05 nov 19 kl. 09:30

Airbnb förbjuder partyhus efter masskjutning

I dagens techbrief kan läsa om Facebooks ”nya” logga, Photoshop för iPad samt Airbnbs krafttag efter masskjutningen i Kalifornien. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Facebook avtäcker ny logga Som ett led i utvecklingen av sitt varumärke har Facebook visat upp en ny logga, som kommer att rullas ut gradvis de kommande veckorna, framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 04 nov 19 kl. 09:55

Helgens nyhet: Google köper Fitbit

Dagens techbrief handlar om Microsofts nya webbläsarlogga, bästa utklädnaden under Halloween samt Googles monsteraffär med Fitbit. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Microsoft avtäcker ny logga för webbläsaren Edge Nya loggan är ett en stor förändring.

Dagens PS - 05 nov 19 kl. 09:30

Finansministern vill sluta spara

Finansminister Magdalena Andersson (S) vill överge överskottsmålet. I stället vill hon se ökade investeringar. Det är SvD Näringsliv som har intervjuat den socialdemokratiske finansminister Magdalena Andersson.

Dagens PS - 01 nov 19 kl. 10:06

Disney+ har redan en miljon prenumeranter

Veckan sista techbrief är fullpackad. Läs om Netflix nya podcast, en kontrollpanel för Photoshop samt företagen som kopierar Apples bästsäljande produkter. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Dagens PS - 31 okt 19 kl. 09:40

Nintendos försäljning av Switch rusar 50 procent

Torsdagens techbrief innehåller bland annat rapporter från Twitter och Apple, rädsla för spioneri via drönare samt Nintendos senaste försäljningssiffror. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Twitter tänker bojkotta politisk reklam Som Dagens PS rapporterat tänker den populära sociala medieplattformen förbjuda politisk reklam.

Dagens PS - 30 okt 19 kl. 09:31

Samsung visar upp nytt ”vikbart” koncept

I dagens techbrief kan du läsa om Elon Musks träd-donation, speljätten Blizzard i blåsväder samt Samsungs senaste koncepttelefon. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Elon Musk är illikvid – men donerar 1 miljon till välgörenhet Teslas karismatiske vd har i samband med en stämning för förtal mot honom vittnat att han inte har några likvida tillgångar, rapporterar The Verge.

Dagens PS - 31 okt 19 kl. 09:56

Voi:s kontor brann efter cykexplosion

Elsparkcykel-bolaget Voi:s kontor i Stadshagen i Stockholm brann under onsdagskvällen efter att en av deras cyklar exploderat. Brandbilar skickades till lokalen som hade kraftig rökutveckling, men inga ingenkom till skada. Det var på andra våningen i en kontorsbyggnad på Stadshagen i Stockholm som det uppstod en kraftig utveckling på onsdagskvällen runt 23.

Dagens PS - 30 okt 19 kl. 14:07

Spotify lanserar app inriktad till barn

Spotify offentliggjorde under tisdagen lanseringen av en app som är specifikt inriktad till barn. Tjänsten, som heter Spotify Kids, kommer förutom en mer färgglad design att innehålla barnvänliga spellistor.  Den första påtagliga skillnaden i Spotifys separata app för barn – kallad Spotify Kids – är att den är betydligt mer färgglad.

Dagens PS - 28 okt 19 kl. 09:43

Youtube-stjärna vill plantera träd med drönare

Rivstarta måndagen med en techbrief som innehåller en recension av Beats nya lurar, Samsungs ”selfie-ballong” som kraschat samt nya trädsatsningen av Youtube-stjärnan MrBeast. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Så bra är Beats nya hörlurar The Verge har hårdtestat nya Solo Pro med brusreducering.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.