Thailand

Thursday, 08 December, 10:46

Nyheter om Thailand

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 17 nov 16 kl. 13:19

Michael, 49, räddar hundar från döden

Michael J Baines, från Kristinehamn, bor i Thailand där han blivit känd som "Mannen som räddar hundar". Nyligen överlevde valpen Milo tack vare Michaels hjälp. – Parasiter åt upp honom inifrån, säger han..

Sydöstran - 17 nov 16 kl. 10:56

Karlskronaprofil berättar om sitt liv

Den före detta Karlskronaprofilen emigrerade till Thailand för några år sedan. Nu är han aktuell med sina memoarer..

GöteborgsPosten - 16 nov 16 kl. 10:28

Nya fall av zikavirus i Thailand

Thailändska myndigheter uppger att 33 nya fall av zikavirus har upptäckts i landet. Nu ökas kontrollerna av personer som tillhör högriskgrupper, till exempel gravida kvinnor. – Man ska alltid vara försiktig när man är ute och reser, framförallt om man är gravid.

Supermiljöbloggen - 16 nov 16 kl. 09:10

”Handla genom att inte handla”

Nu har Sverige större miljöbudget än någonsin och kraftigt ökad försäljning av ekologiskt. Ändå ökar Sveriges klimatpåverkan, avfallsmängder och ekologiska fotavtryck. Huvudorsaken är överkonsumtionen.

Expressen - 14 nov 16 kl. 20:14

Sofia Wistam i tårar efter Erikas historia

Magnus Nirs dog på ett flygplan på väg hem till Sverige efter en semester i Thailand. Hela familjen var ombord på planet, som hade flera timmar kvar till Stockholm. I kvällens "Sofias änglar" blir programledaren Sofia Wistam mycket berörd av Erika Söderstrand berättelse.

Expressen - 15 nov 16 kl. 07:20

Erika om stödet efter ”Sofias Änglar”

Erika Söderstrands man Magnus Nirs dog ombord på ett flygplan på väg hem till Sverige efter en semesterresa i Thailand. Den mardrömsupplevelse som drabbade familjen har berört tusentals svenskar. Nu berättar Erika Söderstrand om responsen efter sin medverkan i Kanal 5-programmet "Sofias änglar".

Expressen - 13 nov 16 kl. 23:25

Erikas man dog på planet till Sverige

Det skulle bli en drömsemester – men slutade i tragedi. Med flera timmar kvar till Sverige dog Erikas man på flygplanet på väg hem från Thailand. I kvällens avsnitt av "Sofias änglar" på Kanal 5 får Erika hjälp av Sofia Wistam.

UNT - 07 nov 16 kl. 13:15

Rektor anklagas för vattenkorruption

En rektor i nordöstra Thailand anklagas för att ha stängt av dricksvattnet för 3 700 elever - för att tvinga dem att i stället köpa vattenflaskor från hans affärspartners, rapporterar Bangkok Post..

DrivaEget - 23 nov 16 kl. 12:47

Så fixade Caroline & Jens sitt drömliv i Thailand

 Starta eget  De bytte Blekinge mot en paradisö i Thailand. Nu driver Caroline och Jens Grönqvist en av öns mest populära restauranger. Läs vidare, kommentera eller dela.

Sydsvenskan - 11 nov 16 kl. 11:00

Ett Thailand runt knuten

Sydsvenskans krogkritiker Bong önskar fler kulinariska klassresor av detta slag..

Skånskan - 08 nov 16 kl. 14:00

Familjeberättelser och animerat i Leipzig

Film Tidningens filmskribent Ingela Brovik rapporterar från årets dokumentärfilmfestival, DOK Leipzig, som avslutades på söndagen 6 november. ERWP.fif(9)Stora ögon stirrar på publiken från den vita duken på biografen i Leipzig.

Expressen - 07 nov 16 kl. 18:16

Västvensk kvinna död i drunkningsolycka i Thailand

En Västsvensk kvinna i 55-årsåldern har dött i en drunkningsolycka. UD bekräftar att hennes anhöriga är underrättade. Det uppger Aftonbladet.

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 16 kl. 13:15

Rektor anklagas för vattenkorruption

En rektor i nordöstra Thailand anklagas för att ha stängt av dricksvattnet för 3 700 elever – för att tvinga dem att i stället köpa vattenflaskor från hans affärspartners, rapporterar Bangkok Post. Den lokala skolmyndigheten har utrett uppgifterna, som.

Vagabond - 05 okt 16 kl. 18:20

12 av världens billigaste länder att resa till

Trött på spanska solkusten och playan i Thailand? Vill du uppleva ett resmål där du inte behöver spendera hela årets reskassa med en gång? Då kanske du borde spana in dessa prisvärda destinationer..

Helsingborgs Dagblad - 03 nov 16 kl. 06:23

Tre döda i södra Thailand

Tre personer har dödats i våldsamheter under natten i södra Thailand. Två av dem var säkerhetsvakter vid en utställningshall för bilar, som sedan brändes ned, uppger polisen. I en annan attack dödades en soldat som vaktade ett kontor för krigsveteran.

YLE - 04 nov 16 kl. 20:21

Splittras bröderna Kuqi? Njazi har fått erbjudanden från Asien

Njazi och Shefki Kuqi följdes åt från PK-35 till FC Inter under säsongens i fotbollsligan. Nu kan den målfarliga anfallaren lämna storebror för spel i Kina eller Thailand, skriver Iltalehti. Precis som tränaren Shefki har Njazi spelad i en lång räcka klubbar i länder som Skottland, Grekland, Italien, Tyskland och Nederländerna.

DN - 05 nov 16 kl. 16:00

Karin Bojs: Så snabbt smälter du isen i Arktis

Varje gång du flyger fram och tillbaka till Thailand smälter du minst sju kvadratmeter av isen i Norra ishavet. Med nuvarande takt på utsläppen är istäcket snart helt borta under sommarhalvåret..

GöteborgsPosten - 14 okt 16 kl. 13:40

Börslyft i Thailand men hot kvarstår

Den thailändska börsen steg rejält på fredagen, efter att ha rasat inför beskedet om kungens bortgång. Men på sikt innebär tronskiftet ett hot mot Thailands ekonomi. Investeringar riskerar att skjutas upp och risken för politiska oroligheter har ökat, enligt ekonomer..

News55 - 02 nov 16 kl. 13:33

Peters sista ord: “Våga lev fast du ska dö”

Den 13 maj 2014 fick Peter Jonsson veta att han hade drabbats av cancer i matstrupen. Cancern hade spridit sig ner i levern och det fanns ingenting läkarna kunde göra. Det var en omstörtande insikt, berättade han i Malou efter tio i oktober året därpå.

YLE - 02 nov 16 kl. 05:00

Vem hjälper om ett barn förs bort?

Varje år förs barn utomlands av den ena föräldern utan den andras medgivande. Hittills i år handlar det om mer än 30 barn. Vad kan en förälder göra om barnet till exempel inte förs hem från utlandssemestern?

Expressen - 23 okt 16 kl. 19:44

Pausa från vintern – och hitta solen igen

Kanarieöarna och Thailand är populärast i år enligt resebolagen, men även exotiska pärlor som Dominikanska republiken lockar. Det bästa av allt? Alla flyg avgår från Västsverige..

DI - 30 okt 16 kl. 12:52

Dokument: Så blev de miljardärer på Red Bull

Chaleo Yoovidhya växte upp under fattiga förhållanden i Thailand, och arbetade bland annat som ankuppfödare. Men när han dog 2012 var han världens 205:e rikaste person och lämnade ett helt dryckesimperium med en omsättning på över 5 miljarder euro, motsvarande 49 miljarder kronor, efter sig..

Sydsvenskan - 29 okt 16 kl. 07:40

Clintons mejlturer, kungafarväl i Thailand och Clevelandseger i World Series

Här är några av nattens nyhetshändelser..

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 16 kl. 07:40

Clintons mejlturer, kungafarväl i Thailand och Clevelandseger i World Series

Här är några av nattens nyhetshändelser..

SR - 27 sep 16 kl. 09:00

Yttrandefriheten alltmer begränsad i Thailand

Hård kritik från britten Andy Hall som i förra veckan dömdes till två års villkorlig dom efter att ha avslöjat missförhållanden bland migrantarbetare i landet..

GöteborgsPosten - 13 okt 16 kl. 15:50

Mytomspunnen playboy tar över tronen

Från den kultförklarade halvguden Bhumibol till hans hetlevrade kvinnokarl till son. I Thailand råder viss oro inför en framtid med den excentriske Maha Vajiralongkorn på tronen..

Dagens PS - 28 okt 16 kl. 08:24

Världens billigaste Michelinkrogar

Dagens PS har i en rad artiklar skrivit om Michelin-guiden, som kan användas som en karta över matkrogar runt om i världen med högsta betyg från experterna. En av dessa är Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle, den i särklass billigaste Michelinkrogen och som Dagens PS tidigare uppmärksammat i en artikel. Då kostade lyxkäket, kyckling med sojasås och ris, tillagat av stjärnkockar alltså, runt en 20-lapp.

YLE - 26 okt 16 kl. 16:20

Skolböckernas världsbild ger intryck av överlägsna västerlänningar

De finländska läroböckerna för fram dolda värderingar om västerlänningar, och definierar dem som överlägsna jämfört med andra folk i världen, hävdar Pia Mikander som disputerar för doktorsgraden vid Helsingfors universitet den 28 oktober. - Den finländska läroplanens värdegrund slår fast att all undervisning baserar sig på människors lika värde, demokrati och mänskliga rättigheter, konstaterar Pia Mikander. Ändå används det enligt henne skolböcker som innehåller avsnitt där västerlänningar presenteras som överlägsna andra.

Sydsvenskan - 15 okt 16 kl. 07:54

Elefanter får nytt hem i frihet

Guida och Maia har tillbringat sina liv i fångenskap i Thailand. Nu har de fått ett nytt hem – i skogarna i västra Brasilien, rapporterar BBC. Elefantfristaden är Latinamerikas första i sitt slag.

Sydöstran - 09 okt 16 kl. 22:41

Kritiskt för Thailands kung

Det thailändska kungahuset meddelar att 88-årige kungen Bhumibol Adulyadej ligger i respirator och att hans hälsotillstånd "inte är stabilt". Kungen, som varit sjuklig en längre tid är den längst regerande av de levande monarkerna och mycket respekterad i Thailand.(TT).

YLE - 25 okt 16 kl. 17:57

Utbyggnaden vid gödselfabriken i Nystad står klar

Utbyggnaden av Yaras gödselfabrik i Nystad är klar och redo att tas i bruk. Investeringar för sammanlagt 50 miljonereuro har gjorts i fabriken. Byggprojektet har gynnat sysselsättningen i regionen och det har kommer också att ha en positiv inverkan på Finlands export och konkurrenskraft.

Kristianstadsbladet - 09 okt 16 kl. 22:41

Kritiskt för Thailands kung

Det thailändska kungahuset meddelar att 88-årige kungen Bhumibol Adulyadej ligger i respirator och att hans hälsotillstånd "inte är stabilt". Kungen, som varit sjuklig en längre tid är den längst regerande av de levande monarkerna och mycket respekterad i Thailand.(TT).

Västerbottens Folkblad - 22 okt 16 kl. 20:00

”Fler åtgärder krävs”

Flygbolagen gör för lite, menar Roger Bydler. Vi flyger som aldrig förr och gärna långt. Thailand har till exempel blivit ett populärt resmål.

GöteborgsPosten - 14 okt 16 kl. 13:28

Oklart om alkohol när kungen sörjs

Det råder landssorg i Thailand efter kungens död. Men exakt hur det påverkar törstiga turister är oklart..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.