Tecken

Thursday, 26 April, 13:47

Nyheter om Tecken

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 06 apr 18 kl. 06:00

Säkert vårtecken kom flygande

Den riktiga våren är inte långt borta, för ett säkert Tecken är när kniporna är tillbaka i Varnan..

Blekinge Läns tidning - 04 apr 18 kl. 05:00

”Vi såg tidiga tecken – men ingen gjorde något”

För det småskaliga kustnära skärgårdsfisket har bristen på torsk inneburit stora förändringar. Men hotet mot skärgårdsfisket består inte bara i ett sinande torskbestånd och en stor sälpopulation, menar Ronnebyfiskaren Bengt Larsson som levererar kritik både mot myndigheterna och den egna yrkeskåren. Blekinge.

Skånskan - 05 apr 18 kl. 13:07

Kör hälsar våren

SJÖBO Våren verkar vara på väg till sist. Ett Tecken är att Vårkören träffas för att sjunga vårsånger.
Det gör kören och alla som vill vara med i den i Sjöbo församlingshem nu på lördag 9.

Magazin24 - 05 apr 18 kl. 07:25

18-åring stoppades av polisen

Uppvisade tydliga Tecken på narkotikapåverkan..

Världen Idag - 05 apr 18 kl. 00:00

För det första är det en glädje över att Jesus har besegrat döden.

1 Kor 15: 1–11 I veckans text lyfter aposteln fram att det finns många vittnen som själva har mött den uppståndne Jesus Kristus. De har mött och sett honom med sina egna ögon och hört hans röst med sina egna öron! Värt att notera är att brevet skrevs när de flesta av dessa vittnen var kvar i livet: ”De flesta av dem lever än”.

Alingsås tidning - 04 apr 18 kl. 16:39

Misstänkt rattfull stoppad

En bilist stoppades för kontroll på Hemvägen vid 11-tiden på onsdagen. Föraren visade Tecken på att vara alkoholpåverkad och fick följa med polis för provtagning. En anmälan om rattfylleri har gjorts..

UNT - 04 apr 18 kl. 09:00

Religiös analfabetism

Att vilja förbjuda alla konfessionella skolor i stället för att införa skarpa åtgärder mot religiös extremism är snarast ett Tecken på religiös analfabetism, skriver Lars Adaktusson m fl (KD)..

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 18 kl. 12:52

Signalpolitik när Ryssland övar i Östersjön

Ryssland har inlett sin militärövning i Östersjön. Exakt vad den kommer att innebära på kort sikt är för tidigt att säga men tydligt är att det är ytterligare ett Tecken på att Ryssland försöker flytta fram sina positioner, säger Niklas Granholm, forskn.

GöteborgsPosten - 04 apr 18 kl. 12:52

Signalpolitik när Ryssland övar i Östersjön

Ryssland har inlett sin militärövning i Östersjön. Exakt vad den kommer att innebära på kort sikt är för tidigt att säga men tydligt är att det är ytterligare ett Tecken på att Ryssland försöker flytta fram sina positioner, säger Niklas Granholm, forskningsledare på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI..

Dagens PS - 03 apr 18 kl. 09:17

Nordea varnar: ”Perfekt storm” hotar börsen

Efter en lång svit av nästan bara goda nyheter tycks börserna nu skaka extra mycket när det blåser, skriver Nordea i en analys på tisdagen som refereras av Dagens Industri. ”Våren har inneburit en comeback för volatiliteten på aktiemarknaderna när investerarna velar mellan rädsla och girighet”, heter det. Storbanken varnar för en ”perfekt storm” av orosmoln som tillsammans kan få marknaderna i gungning: bland annat stigande inflation, högre räntor och handelskrig.

Dagensanalys.se - 04 apr 18 kl. 07:59

Apple rekryterar ny AI-chef

Apple har rekryterat över Googles egna AI-chef. Ännu ett Tecken på att Apple jobbar på något stort inom AI, hoppas vi. John Giannandrea som jobbat med AI ett bra tag kommer nu alltså att rapportera direkt till Tim Cook.

DN - 19 mar 18 kl. 09:59

Augustin Erba: Är Hanif Balis avslutade Twitterkarriär ett tecken på att hånhumorns epok är över?

Först kom ironin, därefter allvaret och senast roasten. Står humorkulturen inför ett nytt trendbrott? undrar Augustin Erba..

Västerbottens Folkblad - 03 apr 18 kl. 20:41

Gripen misstänkt för drograttfylleri

Polisen i Umeå har gripit en man misstänkt för drograttfylleri. Strax innan 20:00 stoppade en polispatrull en personbil vid rondellen E12 och länsväg 363 på Västerslätt i Umeå. Patrullen kontrollerade föraren som som visade tydliga Tecken på att vara påverkad av droger.

DN - 01 apr 18 kl. 21:00

”Skärp tillsynen av mäklare för att säkra kompetensen”

DN DEBATT 2/4. Det finns Tecken på sjunkande kompetens inom mäklarkåren och antalet anmälningar ökar. Mäklarstuderande erbjuds uppdragsutbildning av privata bolag som tillsammans med vissa högskolor utbildar mäklare i snabbfart.

NSD - 03 apr 18 kl. 11:37

"Misstanken är att den kan vara anlagd"

Det finns Tecken som tyder på att branden i Råneskolan under påskhelgen kan vara anlagd..

NSD - 03 apr 18 kl. 11:37

"Misstanken är att den kan vara anlagd"

Det finns Tecken som tyder på att branden i Råneskolan under påskhelgen kan vara anlagd..

DI - 03 apr 18 kl. 10:17

Tjänstesektorns tillväxt mattas av

Den privata tjänstesektorns tillväxt fortsatte att mattas av i början av 2018. Matchningsproblemen på arbetsmarknaden är värre än någonsin tidigare och det finns tydliga Tecken på att sysselsättningen väntas bromsa in rejält trots att ekonomin fortfarande befinner sig i en stark konjunktur.  Det visar arbetsgivarorganisationen Almegas tjänsteindikator för det första kvartalet..

YA - 29 mar 18 kl. 00:01

Felix Fossen: ”Det är många bra lag med i YA–cupen”

Påskhelgen inleds i YA-cupens Tecken och under långfredagen spelas inte mindre än fyra matcher. Charlo SoGK som var nerlagt under förra säsongen gör här en omstart och spelar sin första tävlingsmatch mot Borrby. "Det ska bli kul med första riktiga matchen.

YLE - 29 mar 18 kl. 13:36

Påsken inleds med sol, men kan sluta i jobbig snösörja

En god nyhet för alla påsklovsfirare är att helgen börjar i solens Tecken med blå himmel. Men vinter ger inte upp och kan komma tillbaka med besked på annandag påsk..

Skånskan - 02 apr 18 kl. 09:58

Kim Jung Un gick på sydkoreansk popkonsert

Utrikes I söndags var ett antal sydkoreanska popstjärnor, däribland k-pop-bandet Red Velvet, på besök i Nordkoreas huvudstad Pyongyang.
I publiken fanns den nordkoreanska ledaren Kim Jong Un och hans hustru.Det kan tyckas som trivialt att en diktator går på en popkonsert men symbolvärdet är stort när diktatorn i fråga är Nordkoreas ledare och artisterna kommer från söder om den 38:e breddgraden, den breddgrad som skiljer Nord- från Sydkorea.

DN - 01 apr 18 kl. 22:57

Högskolestudent utvisas från USA för ”oroväckande” beteende

En 26-årig student på University of Central Florida utvisas på grund av oro för att han skulle kunna begå en masskjutning. Myndigheter hänvisar till beteendeförändringar och vapeninnehav, men har inga konkreta Tecken på att han hade några onda planer..

Alingsås tidning - 01 apr 18 kl. 16:35

Narkotikabrott på Bankgatan

Natten till söndag greps en man på Bankgatan i Alingsås för narkotikabrott. Mannen visade Tecken på att han var påverkad och togs omhand av polis..

Cornucopia - 31 mar 18 kl. 19:48

Färre förstagångsväljare missgynnar vänsterextremisterna

Andelen förstagångsväljare minskar i årets val pga allt mindre ungdomskullar och SCB räknar med endast 5.3% av väljarna tillhör gruppen. Detta kommer missgynna vänsterextremistpartierna inom FI, MP och V.

Nya Wermlands Tidningen - 28 mar 18 kl. 13:20

Avled efter operation

Läkarna missade Tecken på dödlig infektion. En man i övre 60-årsåldern avled på universitetssjukhuset i Örebro efter en operation av ett lårbensbrott..

GöteborgsPosten - 26 mar 18 kl. 12:54

Kalla avslutade säsongen med nytt guld

Den avslutande tremilen på SM i Skellefteå gav ett nytt guld till Charlotte Kalla. Unga Ebba Andersson rivstartade loppet men fick till slut ge sig med 44 sekunder mot skiddrottningen, som avslutade sin lysande säsong med att ta sitt nionde SM-Tecken på tremilen..

DI - 12 apr 18 kl. 13:02

Hemnet: Flera tecken på trögare marknad för nyproduktion

Ett Tecken på en trögare marknad för nyproduktion är att en allt större andel av annonserna på Hemnet för nyproducerade bostadsrätter har byggår 1-2 år tillbaka i tiden, medan andelen som ska börja byggas framöver sjunker. Ytterligare en indikation på en svag försäljning är att utbudet av nyproduktion fortsatt öka till nya rekordnivåer, trots att antalet nya annonser minskat på senare tid.   .

YLE - 12 mar 18 kl. 18:16

Inger plockar upp andras kvarlämnade hundbajs: "De som inte plockar upp bajset får alla andra hundägare att se dåliga ut"

Ett säkert Tecken på att våren står inför dörren är att hundbajs börjar titta fram ur drivorna. I Helsingfors är många upprörda över den stora mängden hundbajs på stadens gator. Speciellt på Drumsö har många invånare klagat över bajsmängden i den lokala invånargruppen på Facebook..

Hela Gotland - 27 mar 18 kl. 13:00

SMHI: Stor risk för gräsbränder

Det finns flera Tecken på att våren är annalkande..

Skånskan - 17 mar 18 kl. 14:00

De strejkar för högre ersättning

Malmö Ett tjugotal brukare i Malmö stads dagliga verksamhet har gått ut i strejk. Orsaken är att ersättning på fyra kronor i timmen inte ens täcker reskostnaderna till arbetet. ERWP.

Corren - 28 mar 18 kl. 19:43

Misstanke: Flera i bilen var höga

Inte bara föraren utan även passageraren visade Tecken på att vara påverkade av narkotika..

GöteborgsPosten - 18 feb 18 kl. 05:00

Högskolans trånga åsiktskorridor

Tillsättningar av tjänster i den högre utbildningen sker ibland med direkta ideologiska krav på de sökande. Det är ett illavarslande Tecken på politiseringen av den svenska högskolan, skriver ledarsidans Adam Cwejman..

Alingsås tidning - 28 mar 18 kl. 17:13

Man misstänkt för narkotikabrott

Vid lunchtid på onsdagen kontrollerade polis en man på Skepparegatan. Mannen visade Tecken på att vara drogpåverkad och är misstänkt för ringa narkotikabrott..

PrivataAffärer - 28 mar 18 kl. 09:55

Spararna drar åt olika håll

I mars drog fondspararna öronen åt sig och satsade på företagsobligationsfonder, medan Sverigefonder såldes i hög utsträckning. Det visar månadens fondstatistik från Avanza. Hos Nordnet syns dock inga tydliga Tecken på att spararna väljer lägre....

Dagens PS - 28 mar 18 kl. 08:43

Globalfonder lockar Nordnets kunder mest

Under en lång tid har globalfonder varit privatspararnas favoriter och mars var inget undantag. Ett par månader med lite mer turbulens i aktiemarknaden verkar inte ha påverkat fondspararnas beteende då både hedgefonder och Asienfonder var de mest sålda under månaden. Det är även en trend som funnits en tid.

DN - 20 mar 18 kl. 01:00

Martin Gelin: Om hon vinner innebär det ett rejält kliv åt vänster för en av USA:s rikaste delstater

Skådespelaren och vänsteraktivisten Cynthia Nixon utmanar delstaten New Yorks sittande guvernör Andrew Cuomo i demokraternas primärval. Det är ännu ett Tecken på en ny våg av upprorisk vänsterenergi hos demokraterna, där progressiva aktivister oftare utmanar partietablissemanget..

Sydöstran - 26 mar 18 kl. 06:00

”Min Bengt fick ett smärtsamt och ovärdigt slut”

– Sjukvården måste lära mer om demens. Inte minst att ett nej bara är ett Tecken på rädsla, och att positivitet är ett måste. Det inte är värdigt svensk sjukvård att bara slå ut med armarna, och hänvisa till lagen..

Dalarnas tidningar - 22 mar 18 kl. 07:25

Emma Jaenson: För S är låga företagsbetyg ett tecken på att de har lyckats

Borlänges senaste kommunfullmäktige (180213) var ett lysande exempel på hur en del politiker rider på gamla käpphästar, som om det vore 1930-tal och bruket enda arbetsgivaren. En av frågorna som....

DI - 27 mar 18 kl. 15:30

Richard Bråse: "H&M:s rapport är nästan helt befriad från positiva signaler"

Trots att H&M rear sönder bruttomarginalen i första kvartalet fortsätter varulagret att svälla till en ny rekordnivå, som nu motsvarar 17,6 procent av senaste årets försäljning. Det är ett nedslående Tecken på att H&M inte har situationen under full kontroll..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.