Tecken

Sunday, 23 September, 04:36

Nyheter om Tecken

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 02 sep 18 kl. 01:00

Ledarkrönika: Vi borde prata mer om EU

EU-politiken lyser med sin frånvaro i den svenska valrörelsen. Ett Tecken på att Sverige är ett allt mer provinsiellt land, menar Stefan Eklund..

DN - 11 sep 18 kl. 22:39

Katalanskt firande i splittringens tecken

Den katalanska nationaldagen, la Diada, firades på tisdagen i splittringens Tecken. Dels splittringen mellan den separatistiska regeringen och de anti-separatistiska partierna, som inte alls deltog i festligheterna; dels den interna splittringen mellan de bägge stora katalanska separatistpartierna JPC och ERC..

DN - 31 aug 18 kl. 13:06

Frågor och svar om DN Åsikt

SAMMANFATTNING Har du ett ämne som du brinner för? Vill du vara med och debattera? Mejla i så fall ett inlägg till asikt@dn.

Cornucopia - 01 sep 18 kl. 13:14

Ingvar Carlsson - siste statsminister som lämnade frivilligt?

Man kan säga mycket om våra statsministrar, men något som en värdig statsminister gör är lämna vidare frivilligt och inte avgå först när man blir bortröstad. Dagens politiker sätter dock antagligen makten och plånboken främst. Vår siste statsminister som lämnade vidare frivilligt var Ingvar Carlsson, och symptomatiskt var han kanske den siste någorlunda kompetente statsministern fostrad i en annan era och anda än dagens överutmanade kandidater.

UNT - 01 sep 18 kl. 06:00

Möte mellan Uppsala och Latinamerika

Ett tydligt Tecken på att hösten är nära är att det börjar röra på sig på Köttinspektionen i Uppsala igen..

PrivataAffärer - 28 aug 18 kl. 13:19

Rekordsvag krona mot euron

Det framgick när SEB presenterade sin konjunkturprognos under tisdagsförmiddagen. Den stora faran för kronan skulle enligt SEB:s chefekonom Robert Bergqvist vara om vi får Tecken på en lågkonjunktur och att Riksbanken inte hinner höja räntan. – Det är fortfarande Riksbanken som står i vägen för att kronan ska stärkas – det är inte politisk osäkerhet, säger Robert Bergqvist, SEB:s chefekonom.

DN - 30 aug 18 kl. 12:55

Frågor och svar om DN Åsikt

SAMMANFATTNING Har du ett ämne som du brinner för? Vill du vara med och debattera? Mejla i så fall ett inlägg till asikt@dn.

Skånskan - 31 aug 18 kl. 14:59

Lina Larssons studio fyller 10

Kävlinge Lördagskvällen går i glamourens Tecken på den gamla teatern i Kävlinge. Med start klockan 18 firar Lina Larsson att det var tio år sedan hon drog igång LL Dance Studio i en källarlokal på Fridhemsgatan.
2012 köpte hon teatern, där studion varit sedan dess.

Helsingborgs Dagblad - 31 aug 18 kl. 14:57

Tecken i tiden

Carolina Söderholm besöker konstmässan Chart..

SmålandsPosten - 31 aug 18 kl. 12:05

Kåseri: Emily Binks: En höst i ordningens tecken

Nu när hösten lurar runt hörnet och alla måsten hopar sig i högar är det skönt att få en överblick över allt man har framför sig – och vilka stunder ingen särskilt behöver göras..

Skånskan - 31 aug 18 kl. 10:40

Körde på bil och körde vidare

Hörby Skånskan rapporterade i fredagens tidning om en biljakt som utspelade sig vid 13-tiden på torsdagen med start i centrala Hörby. Det har nu kommit in ytterligare en anmälan mot mannen som körde ifrån polisen, men som sedan alltså prejades av vägen på en mindre väg öster om centralorten.
Kommunpolis Malin Sjöblom berättar att det en stund efter händelsen kom in en kvinna till polisstationen i Hörby och anmälde att hon när hon mött den vårdslöst körande mannen, fått väja undan men inte hunnit helt och därför fått plåtskador på sin bil.

PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 09:05

Spararna bottenfiskar på börsen

– Glödhet konjunktur, en stark rapportperiod och börsrekord efter börsrekord har fått privatspararna att växla upp antalet aktieaffärer till historiskt höga nivåer. Köpen är försiktiga och trots Tecken på en brittsommar för börsen väljer många att dra ned något på risken och nettosälja aktier, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull. Enligt Avanza har spararna passat på att bottenfiska i senaste månadens börsförlorare och sju av de tio mest köpta aktierna har utvecklats sämre än index senaste månaden.

Dagensanalys.se - 31 aug 18 kl. 06:58

”…men när proppen väl gick ur kunde flodvågen inte stoppas”

En av de mest ansedda och stabilt framgångsrika kommunikationsbyråerna i Sverige är Åkestam Holst, rikligen prisbelönt för svensk kvalitet jorden runt. Vi fick tillfälle att sätta oss ned med byråns grundare Göran Åkestam och vd Petronella Panérus för att ta del av deras syn på kommunikationsSverige och framtiden. Byråns Grundare, Göran Åkestam, är som frispråkig Creative Advisor en naturlig talesman för det moderna svenska näringslivet.

Helsingborgs Dagblad - 30 aug 18 kl. 12:50

Svaga tecken på att valrörelsen har trumpifierats

Årets valdebatt har inte tappat kurs så som många olyckskorpar förutsåg, tycker Erik Magnusson..

PrivataAffärer - 30 aug 18 kl. 08:44

Rusning till globalfonder

– Augusti har präglats av börsrekord på löpande band och stora inflöden till aktiefonder. Privatspararna växlar upp fondsparandet till nivåer som vi inte sett sedan rekordhandeln i januari. Tydlig är också trenden mot billiga fonder och 8 av de 10 mest köpta aktiefonderna är indexfonder, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull.

NSD - 29 aug 18 kl. 06:58

Detta hände medan du sov

I natt lyckades polisen haffa en bilförare som visade Tecken på att vara narkotikapåverkad..

DI - 29 aug 18 kl. 07:16

Trump skickar bildirektör att tampas med Kim Jong-un

HONGKONG Två månader efter mötet mellan Donald Trump och Kim Jong-un ses inga Tecken på nedrustning av Nordkoreas kärnvapenarsenal.  Presidenten sätter nu hoppet till att en tidigare chef för biljätten Ford ska lösa konflikten..

Skånskan - 24 aug 18 kl. 13:14

Automatvapen och stort belopp i beslag

MALMÖ Ett automatvapen, kontanter till ett sexsiffrigt belopp och stora mängder med ammunition.
Det togs i beslag när polisens så kallade Fokusgrupper slog till mot två olika lägenheter i Malmö på torsdagen.
Poliser från specialenheten befann sig i utsatta områden för att göra kontroller och följa upp tips.

GöteborgsPosten - 02 jul 18 kl. 05:00

Kyeyune: Demokratin är inte döende

Man kan lyssna på majoriteten, eller så kan man få sparken och bli ersatt av politiker och partier som lyssnar. Att detta sker är inte ett Tecken på att demokratin är döende, skriver kolumnisten Malcom Kyeyune..

YA - 21 aug 18 kl. 18:00

Sillen hyllas under egen dag

På lördag är det åter dags att fira Sillens dag. En dag i, just det, sillens Tecken..

DI - 27 aug 18 kl. 15:09

New York-börserna: Fortsatt börsuppgång väntas

Terminerna för de ledande amerikanska börser pekade inför öppningen på fortsatt stigande kurser. I fredags avancerade New York-börserna efter Fed-chefen Jerome Powells anförande i Jackson Hole. Han upprepade där budskapet om gradvisa räntehöjningar framöver, vilket aktörerna på Wall Street såg som ett Tecken på att den amerikanska ekonomin är stark nog att klara stigande räntor..

DI - 27 aug 18 kl. 10:59

Räntor och valutor: Stabila nivåer för dollarn

Dollarn är stabil på måndagen efter Fed-chefens tal på fredagen och ytterligare Tecken på framsteg i Nafta-förhandlingarna.  .

Skånskan - 26 aug 18 kl. 11:54

Jättefästing hittad i Landskrona

Inrikes Hyalomma, eller även känd som jättefästingen, har påträffats på tre platser i Sverige, bland annat i Landskrona. Fästingen kan bli drygt två centimeter, vilket är betydligt större än den vanliga arten svenskarna är vana vid och den jagar även upp sitt byte. På andra platser där den påträffats har den varit bärare av blödarfeber.

Alingsås tidning - 27 aug 18 kl. 09:11

Misstänkt rattfylleri på E20

Vid 02-tiden på måndagen stoppade polis en bil för kontroll på E20 i höjd med Hol. Föraren visade Tecken på att vara påverkad och har rapporterats misstänkt för rattfylleri..

GöteborgsPosten - 26 aug 18 kl. 19:51

Ministeravsättning tecken på maktkamp i Iran

Irans parlament har beslutat att avsätta landets finansminister Masod Karbasian. Det är ännu ett nederlag för president Hassan Rohanis regering som pressas av en allt djupare ekonomisk kris – och som nu kläms åt från både vänster och höger..

UNT - 26 aug 18 kl. 19:51

Ministeravsättning tecken på maktkamp i Iran

Irans parlament har beslutat att avsätta landets finansminister Masod Karbasian..

Skånskan - 22 aug 18 kl. 06:00

Världens författare samlas på Louisiana

Anne Carson, Javier Marías, CAConrad, Teju Cole, Johannes Anyuru och Sally Rooney är några av de författare som kommer till Louisiana Literature för att under fyra dagar delta i intervjuer, samtal, uppläsningar och performances.Louisiana Literature 2018:
Pågår från och med torsdag 23/8 till och med söndag 26/8 på konstmuseet Louisiana i Danmark.
Medverkande författare är bland annat: Vita Andersen, Johannes Anyuru, Anne Carson, Teju Cole, Helle Helle, Daniel Kehlmann, Javier Marías, Peter Nadas, Olga Ravn, Guadalupe Nettel, Kim Leine, Sally Rooney
Länder som finns representerade med författare på årets festival: Bulgarien, Irland, Sverige, USA, Kanada, Mexiko, Japan, Tyskland, Italien, Spanien, Marocko, Norge, Schweiz, Frankrike, Ungern, ArgentinaFör niond

YLE - 17 aug 18 kl. 09:50

Sista sommarhelgen? Passa på att njuta för det blir 20 grader och sol: "Varmt men omväxlande är veckoslutet i ett nötskal"

En av sommarens sista helger ser ut att gå i solens Tecken med reservation för lokala åskskurar. Båtförare får ändå förbereda sig på blåsigt väder..

Trelleborgs Allehanda - 25 aug 18 kl. 17:08

Pingvindamer klara för SM-semifinal

Förlust med 7–32. Men det var ändå ett Tecken på en bra match av Pingvins damer eftersom det var suveräna tabellettan Vänersborg som stod för motståndet. Nu är trelleborgslaget klart för SM-semifinal..

BT - 25 aug 18 kl. 16:37

Rekordmustig höst i äpplets tecken: ”Bokat hela hösten”

Efter en rekordvarm sommar och torka har många verksamheter drabbats hårt. Men äppleskörden har varit ovanligt god och tidig i år. På Borås musteri har man haft hösten fullbokad tidigare än någonsin..

Skånskan - 25 aug 18 kl. 14:00

Mobilt språkteam kvar efter lyckat år

SVALÖV För ett år sedan infördes nya rutiner på kommunens språkförskola.
Istället för att barn åkte till en och samma förskola kommer nu pedagogerna till barnen i form av ett mobilt språkteam.Resultatet har inte väntat på sig och efter en utvärdering visar det sig att barnen har fått hjälp tidigare, fler har fått hjälp, barnen behöver inte transporteras runt varje dag i taxi utan kan vara kvar i tryggheten på den ordinarie förskolan.

Sydöstran - 25 aug 18 kl. 12:12

Brasiliens osäkra val kan skaka om ekonomin

Mordrekord, dålig marknadsföring och en dyr OS-nota har slagit hårt mot turismindustrin i Brasilien. Men trots landets långvariga lågkonjunktur finns Tecken på att ekonomin börjar vända. Presidentvalet i oktober innebär dock nya orosmoln.

BT - 25 aug 18 kl. 12:12

Brasiliens osäkra val kan skaka om ekonomin

Mordrekord, dålig marknadsföring och en dyr OS-nota har slagit hårt mot turismindustrin i Brasilien. Men trots landets långvariga lågkonjunktur finns Tecken på att ekonomin börjar vända. Presidentvalet i oktober innebär dock nya orosmoln.

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 18 kl. 12:12

Brasiliens osäkra val kan skaka om ekonomin

Mordrekord, dålig marknadsföring och en dyr OS-nota har slagit hårt mot turismindustrin i Brasilien. Men trots landets långvariga lågkonjunktur finns Tecken på att ekonomin börjar vända. Presidentvalet i oktober innebär dock nya orosmoln.

SmålandsPosten - 25 aug 18 kl. 12:12

Brasiliens osäkra val kan skaka om ekonomin

Mordrekord, dålig marknadsföring och en dyr OS-nota har slagit hårt mot turismindustrin i Brasilien. Men trots landets långvariga lågkonjunktur finns Tecken på att ekonomin börjar vända. Presidentvalet i oktober innebär dock nya orosmoln.

Barometern - 25 aug 18 kl. 12:12

Brasiliens osäkra val kan skaka om ekonomin

Mordrekord, dålig marknadsföring och en dyr OS-nota har slagit hårt mot turismindustrin i Brasilien. Men trots landets långvariga lågkonjunktur finns Tecken på att ekonomin börjar vända. Presidentvalet i oktober innebär dock nya orosmoln.

YA - 25 aug 18 kl. 12:12

Brasiliens osäkra val kan skaka om ekonomin

Mordrekord, dålig marknadsföring och en dyr OS-nota har slagit hårt mot turismindustrin i Brasilien. Men trots landets långvariga lågkonjunktur finns Tecken på att ekonomin börjar vända. Presidentvalet i oktober innebär dock nya orosmoln.

Blekinge Läns tidning - 25 aug 18 kl. 12:12

Brasiliens osäkra val kan skaka om ekonomin

Mordrekord, dålig marknadsföring och en dyr OS-nota har slagit hårt mot turismindustrin i Brasilien. Men trots landets långvariga lågkonjunktur finns Tecken på att ekonomin börjar vända. Presidentvalet i oktober innebär dock nya orosmoln.

Kristianstadsbladet - 25 aug 18 kl. 12:12

Brasiliens osäkra val kan skaka om ekonomin

Mordrekord, dålig marknadsföring och en dyr OS-nota har slagit hårt mot turismindustrin i Brasilien. Men trots landets långvariga lågkonjunktur finns Tecken på att ekonomin börjar vända. Presidentvalet i oktober innebär dock nya orosmoln.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.