Ta i livet

Wednesday, 26 September, 09:24

Nyheter om Ta i livet

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 05 sep 18 kl. 16:21

Vi måste prioritera kärnverksamheterna

Karin Olsson Lindström, 74 år, är det tredje namnet på Liberalernas lista till kommunfullmäktige i Ystad. Hon bor i en lägenhet nära havet. Hur länge har du varit politisk aktiv?

Barometern - 06 sep 18 kl. 10:35

Kommunen utan ekonomichef

Urban Sparre, Kalmars ekonomichef, har slutat. Han går i pension i förtid och ser fram emot livet som pensionär..

DN - 22 aug 18 kl. 21:15

Per Svensson: Att slippa mobiltäckning gör livet toppen

Det bästa med att fjällvandra är att mobilen blir värdelös och maktlös. Här, och i loungen på Kebnekaise fjällstation, finns en läxa att lära..

Trelleborgs Allehanda - 06 sep 18 kl. 09:52

Bytte brädan mot hammaren och hittade målet

Jacob Ohlsson levde livet efter snowboard-intresset i flera år. Nu har han flyttat hem till Trelleborg och sitt Lilla Beddinge BK. Mot Baskemölla IF blev han tremålsskytt och utnämns till veckans spelare..

Skånskan - 05 sep 18 kl. 11:00

På scoutläger utan eld

PRISAD. Sedan Maria Amilon började i scouterna för bortåt 40 år sedan har hon bara missat att åka på scoutläger tre, fyra somrar. I år blev det som vanligt en vecka – fast en sak var inte som vanligt, och det var att man inte fick göra upp eld.

Skånskan - 06 sep 18 kl. 05:00

Är pen­sionerna för låga?

Pres­i­dent Putin är skakad. Hans rege­ring har fö­re­slagit höjd pen­sions­ål­der, trots att Putin i val­rö­rel­sen för sitt omval lovade att inte röra pen­sions­ål­dern. Nu pro­te­sterar tio­tu­sen­tals människor på ga­torna.

YA - 05 sep 18 kl. 01:01

Insändare: Huskurage för ökad trygghet i Ystad

Våld i nära relation är inget kvinnoproblem utan ett gigantiskt samhällsproblem som kostar nästan 20 kvinnor livet varje år, som utsätter 10 procent av alla barn i Sverige, som kostar samhället 5 miljarder varje år och tvingar 5 000 kvinnor och barn att leva gömda med skyddad identitet..

Sydsvenskan - 06 sep 18 kl. 06:00

Talangen lämnade MFF: "Jag tvekade inte"

Dennis Hadzikadunic om speciella flytten, nya livet och EM-jakten..

Sydsvenskan - 03 sep 18 kl. 07:00

Livet bakom skärmen

Niklas Qvarnström läser den brasilianske författaren Daniel Galeras..

Dagen - 22 aug 18 kl. 14:45

Hon lyfter religionsfrågor på bästa sändningstid

I kväll drar andra säsongen av SVT-serien "Meningen med livet" i gång. Programledaren Anna Lindman har gjort tv om existentiella frågor i femton år..

Expressen - 29 aug 18 kl. 19:02

Tim Twist räddades av fina donationen: ”Otroligt tacksam”

Ett felvänt bakben gjorde kattungen Tim Twists start på livet kämpig.Tack vare allmänhetens generösa bidrag har kattungens operation kunnat betalas – och lille Tim Twist är nu pigg och kry.– Vi vet att folk inte har massor med pengar över, men att man väljer att lägga ens en liten slant på detta, det räddar katter som Tim, säger Shalini Persson, grundare för Kattjouren..

Skånskan - 15 aug 18 kl. 12:59

Vill lyfta människorna bakom svartvitt begrepp

Ordet ensamkommande har på senare tid laddats med alla möjliga känslor och betydelser. I sin doktorsavhandling lyfter Pouran Djampour fram människorna bakom ett begrepp som hon menar har blivit alldeles för svartvitt.Profilen
Namn: Pouran Djampour
Ålder: 34
Bor: Malmö och Stockholm
Gör: Statsvetare och doktor i socialt arbete, undervisar på Malmö universitet.

GT - 05 sep 18 kl. 20:56

Leif GW:s teori om trippelmordet

En mamma och hennes två barn hittades i söndags döda i en lägenhet i Frölunda.Pappan i familjen, en ostraffad spårvagnsförare, har tidigare beskrivits som en snäll familjefar.Nu misstänks han för tre fall av mord – och han har själv erkänt att han bragt sin familj om livet.

Skånskan - 05 sep 18 kl. 14:26

Pappan erkänner trippelmordet

Den 38-årige man som misstänks för mordet på sin fru och två barn i söndags erkänner dådet.Som tidningen tidigare berättat kontaktade mannen tidigt på söndagsmorgonen 112 och slog larm.
– Det var en man som ringde oss och uppgav att han dödat sin fru och sina två yngre barn och att han själva var kvar i lägenheten, sa Thomas Fuxborg, presstalesman för polisen i region väst då.

DN - 13 sep 18 kl. 16:25

Robin Lehner: ”Jag ville ta livet av mig, det var extremt nära”

Med nio säsonger i NHL är Robin Lehner en av Sveriges mest erfarna målvakter. Men utanför isen har 27-åringen levt med en depression och ett alkoholmissbruk som höll på att kosta honom livet. – Jag ville ta livet av mig.

DI - 05 sep 18 kl. 11:15

Ytterligare SD-kandidat får lämna efter hatkommentarer

Sverigedemokraterna avser att dra tillbaka en av sina kandidater till kommunfullmäktige i Halmstad sedan det genom Expressen kommit fram att kandidaten skrivit tusentals hatiska och/eller rasistiska kommentarer på nätet. I ett inlägg i förra valet skrev han bland att han önskade livet ur den socialdemokratiska riksdagsledamoten Veronica Palm..

Skånskan - 02 sep 18 kl. 17:38

Hålligång i skogen

TORUP Det var ett riktigt hålligång i Bokskogen i helgen när Bokskogens dag firades för 19:e året i rad. Leta skatter, träffa Skogsmulle och gissa djurens läten var några av inslagen.– Vi vill att fler skåningar ska upptäcka denna gröna oas där man kan motionera, idka friluftsliv, ha picknick och rekreation för återhämtning, säger Mats Schöld, enhetschef för Torups friluftsgård.

SR - 05 sep 18 kl. 06:00

Nära livet - blod och medkänsla i sterilt landskap

Tre kvinnor går sina öden till mötes i en sal på BB. Ingmar Bergmans och Ulla Isakssons första filmsamarbete får åsikterna att gå isär i Bergmanpoddens panel..

Kristianstadsbladet - 05 sep 18 kl. 00:02

Hot och misshandel på Göingeskolan

Ett litet gäng med elever gör livet surt för andra ungdomar både under skoltid och på fritiden. Under måndagen misshandlades en elev på Göingeskolan. Föräldrar till andra elever känner att skolan inte gör något åt saken..

GöteborgsPosten - 04 sep 18 kl. 23:26

Anders drivkraft är att ständigt lära sig nya saker

Att ständigt prova på och lära sig nya saker är Anders Lundins främsta drivkraft. Just nu spelar han in en ny säsong av Mitt i naturen. Dessutom ska han ut på turné med sin föreställning Expedition livet..

DN - 23 aug 18 kl. 20:00

Så blev livet i Twin Falls efter Alex Jones konspirationsteori

Falska nyheter gjorde en liten ort i Idaho till måltavla för en hatkampanj. DN:s Björn af Kleen och Anette Nantell berättar historien om hur en konspirationsteori om ett fall av trakasserier fick Amerikas ögon att vändas mot Twin Falls. .

Dagens PS - 04 sep 18 kl. 18:55

Svenskens drömboende – lugnt och funktionellt

Svenskarna drömmer i allt högre grad om ett lugnt, personligt och funktionellt boende. Villa med sjötomt står överlägset i topp när svenskarna ska beskriva sitt drömhem. När det kommer till var drömboendet ska ligga har var tredje svensk landsbygden högst upp på sin önskelista, därefter kommer mellanstor stad och i skärgården.

DN - 04 sep 18 kl. 16:08

Japans premiärminister vill se höjd pensionsålder

Japanerna kan komma att pensionera sig allt senare i livet. Syftet är att stärka välfärden och samtidigt skjuta på pensionsutbetalningarna. Det beskedet ger premiärministern Shinzo Abe till den japanska tidningen Nikkei..

DN - 04 sep 18 kl. 06:00

DN gratulerar: Anders Lundin, tv-profil

Att ständigt prova på och lära sig nya saker är Anders Lundins främsta drivkraft. Just nu spelar han in en ny säsong av ”Mitt i naturen”. Dessutom ska han ut på turné med sin föreställning ”Expedition livet”..

Helsingborgs Dagblad - 04 sep 18 kl. 15:12

Sema: "Aldrig bli bekväm"

Flytten från Östersund till Watford är bara första steget. Ken Sema vill betydligt mer än att tillhöra en Premier League-klubb. – Det gäller att aldrig bli bekväm, säger han.

Expressen - 04 sep 18 kl. 10:33

Efter avhoppet – här är radioprofilens nya jobb

Efter avhoppet från NRJ:s morgonshow "Vakna med NRJ" är det nu klart att Ola Lustig kliver över till Power Hit Radio."Tänk att drömjobbet va ledigt! Har sån sjuk tur i mitt liv man kan inte annat än att vara tacksam.

YLE - 30 aug 18 kl. 17:33

Lotta Schelins långa och fina karriär är över – jobbig skada gör livet svårt för Sveriges genom tiderna bästa målskytt

Lotta Schelin avslutar sin fotbollskarriär som 34-åring. Det dramatiska beskedet kommer efter att Schelin tampats med en nackskada i över ett år..

Nyan - 03 sep 18 kl. 14:16

Öppen minnesceremoni i morgon

Anhöriga till dödsoffren i flygolyckan 1963 och också andra är välkomna till den minnesceremoni som Finnair ordnar vid minnesstenen i Jomala i morgon tisdag klockan 13.30.
Ceremonin äger rum efter att metalldelarna från flygplansvraket har bärgats tidigare under dagen.

Skånskan - 04 sep 18 kl. 05:00

Egna ordningsvakter – för trygga gator

Skurup Trygghet på gatorna och stöd till missbrukare, fler nya förskolor och skolrenoveringar och en garanti för 80-åringar på särskilda boenden, liksom en ny simhall.
Det fokuserar moderaterna på framöver.På grund av att polisens organisation inte har fallit ut enligt plan vill moderaterna anställa egna ordningsvakter, vakter med befogenhet att ingripa och kvarhålla människor tills polisen hinner fram.

Barometern - 04 sep 18 kl. 05:00

Det är viktigt hur vi uttrycker oss

Den tragiska händelsen i Husqvarna där en människa fick sätta livet till får många människor att visa sin avsky och upprördhet..

Kristianstadsbladet - 04 sep 18 kl. 00:01

Raj Montana – den långa väntan är över

Turnélivet slet och efter några intensiva framgångsår i början av 1980-talet meddelade Raj Montana Band att det var tid för en paus ... som först varade i 13 år ... och därefter i ytterligare 21 år.

Expressen - 07 aug 18 kl. 14:57

Barnstjärnans förfall: ”Han har nått botten”

Han spelade en nyckelroll i en av historiens mest kultomgärdade idrottsfilmer.Nu har Shaun Weiss, 39, hamnat på glid i livet – och sportvärlden kräver att han får hjälp. .

GöteborgsPosten - 02 sep 18 kl. 13:29

Rubensson har hittat rätt – njuter av livet

Elin Rubensson, 25, har hittat tryggheten i Göteborg och det har lyft spelet på plan. – Mår jag bra utanför planen så mår jag bra på planen, säger hon..

Helsingborgs Dagblad - 29 aug 18 kl. 18:00

Lagkaptenens hyllning till Agim Sopi: ”Har varit extremt viktig för klubben”

Philip Andersson och Sadat Karim om nya livet i BoIS..

Expressen - 28 jul 18 kl. 11:40

Sven Melanders besked – om SVT-programmet

Håret växer och livet leker. Det säger Sven Melander efter att hans cellgiftsbehandling nu avslutats och han riktar ett tack för stödet han fått. – Det har värmt och hjälpt, säger han i en video på sin Facebook-sida..

Helsingborgs Dagblad - 01 sep 18 kl. 11:00

Emil Krafth: "Det känns skitbra rent ut sagt"

Förre HIF-aren om nya livet i Frankrike och sambons VM-tårar..

UNT - 03 sep 18 kl. 09:40

Uttalade dödshot efter kaffestöld

Under tre månader ska personen bland annat ha stulit, misshandlat och hotat folk till livet..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.