TEXT

Saturday, 20 July, 05:42

Nyheter om TEXT

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 29 jun 19 kl. 11:19

Skogsbrandvarning

Från och med klockan 12.00 i dag råder skogsbrandvarning i hela landskapet meddelar alarmcentralen. Under tiden skogsbrandvarningen varar är det inte tillåtet att elda i mark och skog.

Skånskan - 29 jun 19 kl. 09:00

Dyslektiker förlorade diskrimineringsmål

MALMÖ Landets barn med dyslexi förlorade i första instansen när ett diskrimineringsmål avgjordes i Huddinge i veckan.
Domen kan påverka det dysleximål om det ska vara tillåtet med läshjälp vid nationella prov, som avgörs i Malmö tingsrätt i september.– Det här är ett principiellt viktigt mål som påverkar skolelever med dyslexi i Sverige.

Helsingborgs Dagblad - 28 jun 19 kl. 14:06

Livet ett tjolahejsan när 700 körsångare stämmer träff i Helsingborg

TEXT+tv: körsångare från fem nordiska länder sjunger varandras språk..

Nyan - 28 jun 19 kl. 10:31

Förare stoppade för fortkörning och mobilprat

En förare som körde 114 kilometer i timmen på en 90-väg i Finström i onsdags stoppades av polisen och delgavs böter misstänkt för äventyrande av trafiksäkerheten. Polisen stoppade samma dag en annan förare i Jomala. Föraren körde 122 kilometer i timmen på en 70-väg, och hade dessutom inte betalat fordonsskatt.

UT - 28 jun 19 kl. 08:28

Insändare: Slutreplik om skolmaten (i förväg)

Skribenten Patrik Strömbom tar sig här friheten att skriva ett svar till kommunalrådet Mikael Levander (NU) på en TEXT som denne ännu inte skrivit..

Nyan - 27 jun 19 kl. 22:30

Dennis & Macke får grönt ljus

Allt föll på ordförandens röst: Mariehamns stadsstyrelse tänker inte besvära sig över byggnadsnämndes beslut.
Mariehamns stadsstyrelse beslöt i går att man antecknar byggnadsnämndes och förvaltningsdomstolens beslut till kännedom. Dennis & Macke ab har nu, enligt lag, beviljats rivningstillstånd och bygglov för fastigheterna på Kaptensgatan 13 och 15.

Nyan - 27 jun 19 kl. 17:04

Soloframträdanden och gemenskap på musikinstitutet

Under fyra intensiva kursdagar har elva sångare övat med fokus på interpretation, scenframställning och sångröstens verktygslåda, framför allt solistiskt, under ledning av sångpedagogen Johanna Grüssner. I kväll är det dags för sångkursens avslutningskonsert på Ålands musikinstitut. – Kursen är väldigt rolig, och det är så fin gemenskap, säger yngsta deltagaren Amira Scott.

Nyan - 27 jun 19 kl. 16:02

Gör din röst hörd i Åland gallup: Hur ska city utvecklas?

Över 500 har redan tyck till i juni månads Åland gallup.
En av junis månads gästfrågor fokuserar på den omdebatterade stadsutvecklingen.
Klicka här för att delta du också!

Nyan - 27 jun 19 kl. 16:07

ÅAB grundar nytt hypoteksbolag

Ålandsbanken ska grunda ett nytt svenskt hypoteksbolag. Ett bolag som enbart fokuserar sig på bostadslån. – Syftet är att skapa en struktur där vi ger ut bostadslån tillsammans med andra parter, säger vd Peter Wiklöf.

Nyan - 27 jun 19 kl. 15:32

Träd föll över elledningar

På morgonen drabbades Hammarland av flera elavbrott. Sålis var utan ström för att träd låg på linjen uppe i Brändö, Hammarland. På förmiddagen löste också Torplinen från Hellesbys i Hammarland.

Nyan - 27 jun 19 kl. 14:05

Fritt fram att simma vid Godbystranden igen

ÅMHM skriver på sin hemsida att återigen går bra att bada vid Godby badplats, då nya provresultat visar på en normal bakterienivå.   TEXT: Susanna Skogberg susanna.skogberg@nyan.

Nyan - 27 jun 19 kl. 12:33

Knipan ställer in

M/s Knipan kan inte angöra Överö, Husö och Kyrkogårdsö idag på grund av hård vind.   TEXT: Heidi Hendersson heidi.hendersson@nyan.

Nyan - 27 jun 19 kl. 10:40

Man greps efter glasögonjakt

På onsdagen fick polisen in flera samtal om att en person uppträtt aggressivt, hotfullt och störande mot allmänheten i Mariehamn. Polisen sökte personen vid flera tillfällen, men mannen i fråga hann alltid avvika innan polisen anlände till platsen.
Under natten till torsdagen fick polisen ett samtal från personal i en affärsrörelse som påträffat en sovande berusad person i bastun.

Nyan - 27 jun 19 kl. 11:03

Bilförare med över 2 promille på Kökar

Efter ett samtal från allmänheten på onsdagen om misstänkt rattfylleri och trafikförseelse på Kökar ryckte Kökars sjöbevakningspatrull ut. Patrullen hittade föraren som fick blåsa i alkometern, som gav ett utslag som visade på 2,6 promille, vilket överstiger gränsen för grovt rattfylleri. Patrullen kontaktade polisen och transporterade personen till Långnäs där polisen mötte upp för fortsatta förundersökningsåtgärder.

Nyan - 27 jun 19 kl. 09:45

Förlorade mot landskapet i rätten

En tidigare anställd inom skärgårdstrafiken krävde 23 000 euro i ersättning av landskapsregeringen men förlorade. Nu döms han att betala 28 000 euro för landskapets rättegångskostnader.
Mannen som arbetat ombord på skärgårdstrafikens färjor yrkade på knappt 10 500 euro för ersättning för felaktigt avdragna vederlag, en extra månadslön eftersom hans arbetsavtal sades upp då trafiken överläts till en annan aktör samt ersättning för utebliven dygns- och veckovila.

Nyan - 27 jun 19 kl. 09:58

Körde i diket för att undvika rådjur

En personbilsförare körde i diket i Jomala efter att hen väjt för ett rådjur som korsat vägbanan. Föraren korsade motkommande körfält och fortsatte ner i diket. Inga större personskador uppstod, men ärendet utreds som äventyrande av trafiksäkerheten.

UT - 27 jun 19 kl. 09:11

Petra Lindve: Vill aldrig sluta bry mig

Jag sitter en sen fredagkväll på UT och redigerar en TEXT om beachhandbollsbossen Henrik Lindgren, som diagnostiserades med hudcancer för sex år sedan. Samtidigt faller tårarna..

Nyan - 27 jun 19 kl. 05:30

Bada inte vid Godby strand

ÅMHM avråder från bad vid Godby simstrand på grund av höga bakteriehalter.
Magnus Eriksson, miljöskyddsinspektör hos ÅMHM, säger att vattnet vid stranden i Godby innehåller förhöjda halter av
e coli-bakterier och enterokocker. – Troligen från någon typ av avföring, säger han.

Nyan - 26 jun 19 kl. 20:13

Gasolgrill fattade eld

Under onsdagskvällen fattade en gasolgrill eld i Lemland Järsö. Brandmästare Krister Koskinen meddelar att branden redan släckts när de anlände till platsen. Räddningsverket gjorde en kontroll av platsen och kunde åka vidare.

Nyan - 26 jun 19 kl. 15:58

Blev uppsagd – stämmer Visit Åland

En tidigare anställd vid Visit Åland stämmer föreningen på 68 000 euro. Enligt stämningsansökan menar den tidigare medarbetaren att uppsägningen var olaglig.
Den anställde fick en varning i december 2017 och sades upp i maj i fjol.

Nyan - 26 jun 19 kl. 12:22

Åland gallup: Vad tycker du är det viktigaste inför valet?

Infrastruktur, ekonomisk utveckling, kommunreform eller kanske klimatet? Vi vill veta vilken fråga som är viktigast för dig i höstens val. Klicka här för att delta i gallupen!

Skånskan - 26 jun 19 kl. 09:51

Hopp om tredje gången gillt

AGGARP I år är det elva skrifter som konkurrerar om priset Årets hembygdsbok.
Föreningen Svedala- och Barabygden är en av de nominerade – med förhoppning om att det äntligen är deras tur.Det har blivit femton årsböcker sedan Mats Olsson av dåvarande ordföranden Bo Sahlée fick frågan om att göra en bok om Svedalas historia 2003.

Nyan - 26 jun 19 kl. 08:49

Två supportrar gripna efter gårdagens match

Inför gårdagens match, då IFK mötte HJK på WHA, hade polisen fått förhandsuppgifter och underrättelseinformation om att ordningsstörningar kunde uppstå. Därför hade polisen förberett sig och satt in extra resurser. ”Denna gång greps två personer samt att en person avvisades med transport från området”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Skånskan - 26 jun 19 kl. 09:02

Malmöförfattaren som skriver för dina öron

Efter två böcker på traditionellt vis, utgivna på papper av ett vanligt bokförlag. har Emma Andersson, 29 år, nu skrivit sin tredje roman direkt för ljudboksformatet.
Demonmorden är en berättelse i tio delar som handlar om en ung kvinna, Alice, som bor i Lund och precis har pluggat klart på journalistprogrammet.

Nyan - 26 jun 19 kl. 06:10

Sju polisanmälningar efter cupfinalen

Sju polisanmälningar gällande ordningsvakternas agerande efter finalen i Finlands cup mellan IFK Mariehamn och Ilves tidigare i juni har nu kommit in. – Vi kommer att be om assistans i förhören av den lokala polismyndigheten, sade kommissarie Nina Rasmus till Ilta-sanomat.
Det var den 15 juni, efter att IFK Mariehamn hade förlorat finalen i Finlands cup mot Ilves, som ordningsvakternas agerande kritiserades hårt.

Nyan - 25 jun 19 kl. 18:51

IFK föll mot HJK

Det blev inga mål och inga poäng för IFK Mariehamn i kvällens drabbning mot HJK. Matchen slutade 2-0 till gästernas fördel efter ett frilägesmål av Lassi Lappalainen efter 23 spelade minuter och ett mål på straffretur av Riku Riski i matchminut 85. Läs mer i onsdagens Nya Åland!

DN - 25 jun 19 kl. 10:46

Fråga Eva-Karin: Därför är ”fel” text på statyn rätt ändå

DN:s Eva-Karin Gyllenberg svarar på läsarnas frågor om Stockholm..

Nyan - 24 jun 19 kl. 21:38

Husö färjfäste repareras

Husö färjfäste har varit skadat och har under en tid haft en viktbegränsning på 5 ton. Nu stängs färjfästet av helt för biltrafik under tisdag och onsdag 2–3 juli. Ålandstrafiken meddelar att det sker efter avgången 07.

Nyan - 24 jun 19 kl. 17:50

Bil brann i Lemland Rörstorp

En förare i Lemland råkade ut för att bilmotorn började ryka, och när han stannade bilen utanför hemmet i Lemland Rörstorp fattade bilen eld. Händelsen inträffade sent på måndagseftermiddagen. – Bilen var parkerade nära ett mindre uthus, men ägaren kunde begränsa och fördröja branden tills den första släckningsbilen anlände, säger räddningschef Lennart Johansson.

Nyan - 24 jun 19 kl. 17:22

ÅMHM kräver åtgärder av fårägare

Fåren saknade vatten, deras ull var mycket lång, de var magra och gick i blandade grupper som ledde till inavel och okontrollerad avel. ÅMHM har nu ålagt ägaren att genomföra sju olika åtgärder.
Stödutfodring och fri tillgång till vatten är två av de åtgärder som ÅMHM kräver att fårägaren måste sätta in direkt.

Nyan - 24 jun 19 kl. 12:00

Tekniskt fel på Lemströmsbron – långa köer

Bommarna vid Lemströms kanal har tekniska problem och gick inte att få upp efter broöppningen vid klockan 12 på måndagen. Det här orsakar just nu väldigt långa köer vid bron. Enligt kanalvakten vet man inte vad felet beror på.

Sydsvenskan - 23 jun 19 kl. 17:28

Neil Young sörjer sin manager

Neil Young arbetade med sin manager Elliot Roberts i över 50 år. På midsommarafton avled Roberts, 76 år gammal. På sin hemsida hyllar nu Neil Young kollegan och vapendragaren i en känslosam TEXT med rubriken "Den bästa managern genom tiderna".

Helsingborgs Dagblad - 23 jun 19 kl. 17:28

Neil Young sörjer sin manager

Neil Young arbetade med sin manager Elliot Roberts i över 50 år. På midsommarafton avled Roberts, 76 år gammal. På sin hemsida hyllar nu Neil Young kollegan och vapendragaren i en känslosam TEXT med rubriken "Den bästa managern genom tiderna".

Nyan - 23 jun 19 kl. 16:11

Plats för fler på m/s Odin

Rederiet J&L Shipping har höjt m/s Odins passagerarkapacitet till 131, från 80. Det framgår i ett gemensamt pressmeddelande från rederiet och landskapsregeringen. – De har uppgraderat sin säkerhetsutrustning, säger Sten Schauman, upphandlare vid transportbyrån på landskapets infrastrukturavdelning.

DN - 23 jun 19 kl. 12:47

Scenrecension: ”Eddan” på Västanå teater är bättre tekniskt än poetiskt

När ”Eddan” sätts upp i Rottneros är det som en levande tavla med sagolika masker, vackra kostymer och virtuos koreografi. Men föreställningen, skriver DN:s Leif Zern, talar ett annat språk än Jon Fosses poetiska TEXT. .

Jönköpingsnytt - 23 jun 19 kl. 11:33

14.45: Följ J-Södra-Trelleborg

I eftermiddag tar Jönköpings Södra emot Trelleborg på Stadsparksvallen. Jnytt finns på plats och rapporterar live i både TEXT och bild från matchen som har avspark klockan 15.00.

Nyan - 23 jun 19 kl. 12:04

Testade positivt på amfetamin

Under natten till söndag fick polisen in en brottsanmälan om misstänkt rattfylleri. Polisen kontrollerade fordonet och både förarens och en passagerares tester visade positivt för amfetamin och cannabis. Passageraren fick böter som misstänkt för straffbart bruk av narkotika.

Nyan - 22 jun 19 kl. 17:11

Tände eld på risbuske trots eldningsförbud

På midsommardagen observerades rök från Lemlands hållet och en markbrand hade spridit sig på ön Flatholm. Sjöbevakarna som hade en enhet på väg mot Rödhamn, körde dit för att se hur allvarlig branden var. – Det var folk som hade tänt eld på en rishög, trots att det är skogsbrandsvarning, säger räddningschef Lennart Johansson.

Expressen - 22 jun 19 kl. 14:30

Fares Fares om flykten – låter som en Wiehe-text

För oss var det kanske bara några fladdrande sekunder. Vi märkte dem kanske inte ens. Men i Fares Fares sinne finns allt från den där natten bevarat.

Nyan - 21 jun 19 kl. 19:40

Bil stals på Vårdö

Under midsommarafton stals en bil på Vårdö. Polisen har hittat fordonet och vill inte kommentera om det finns eventuella misstänkta eller hur ärendet utreds. Polisen ordnade under midsommarafton två nykterhetskontroller i Storby, Eckerö.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.