Tåget

Wednesday, 29 January, 07:10

Nyheter om Tåget

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 09 jan 20 kl. 17:37

Bilar i krock på E6 - okänt skadeläge

Två bilar har kolliderat på E6 utanför Helsingborg vid Glumslövs backar.Skadeläget är okänt.– Det rör sig om två personbilar och den ena har kört in i fordonet framför, säger Jessica Avenius, teamledare på SOS-Alarm, till Helsingborgs dagblad..

GöteborgsPosten - 09 jan 20 kl. 18:01

Man till sjukhus efter arbetsplatsolycka

En man har förts med ambulans till sjukhus efter att ha fått ett järnrör i låret på en byggarbetsplats i Strömstad. Mannens skadeläge är i nuläget oklart..

Expressen - 09 jan 20 kl. 16:46

Två tonårsflickor påkörda vid skola

Två tonårsflickor har blivit påkörda i närheten av Arabyskolan i Växjö.Olyckan inträffade vid 16-tiden på torsdagen. Det finns inga uppgifter om skadeläget.

ÖstersundsPosten - 09 jan 20 kl. 17:00

Ingen cykelstrategi för Åre kommun ”I dagsläget är vi tyvärr Sveriges sämsta cykelkommun”

Förslaget om en cykelstrategi i Åre kommun röstades ner under kommunfullmäktige. ”Det känns som....

Skånskan - 09 jan 20 kl. 17:20

Pressbyrån stänger i Eslöv – går inte runt längre

ESLÖV 31 januari blir sista dagen för Pressbyrån i Eslöv. Då stänger butiken vid Stora torg och de många stamkunderna blir husvilla.Pressbyrån i Eslöv är inte lönsam längre.

Skånskan - 09 jan 20 kl. 16:10

Hoppas få bygga för små- företag

bunkeflostrand En fastighetsägare har planer på att bygga lokaler för småföretagare i Bunkeflostrand.Fastigheten omfattar drygt 20 000 kvadratmeter och omgärdas av åkermark som ägs av Malmö stad. I dag finns olika verksamheter inom verkstads- och hantverksbranschen på fastigheten.

Barometern - 09 jan 20 kl. 16:13

Fotboll: Färjestaden illa ute: ”Det är tufft”

Tolv-tretton spelare i truppen i dagsläget. Tre månader kvar till division 1-premiären. Färjestadens Goif är illa ute..

DI - 09 jan 20 kl. 15:08

Wall Street: Risklättnad lyfter terminer – Kohls ner efter ny varning

USA-börserna såg inför torsdagens öppning ut att ta fasta på att tonläget mellan USA och Iran verkar har dämpats….

Affärsvärlden - 09 jan 20 kl. 15:11

Risklättnad lyfter USA-terminerna

USA-börserna såg inför torsdagens öppning ut att ta fasta på att tonläget mellan USA och Iran verkar har dämpats samtidigt som ett handelsavtal mellan USA och Kina närmar sig..

YLE - 09 jan 20 kl. 15:50

Kanerva: Läget i Irak historiskt farlig för Finlands krishanteringsstyrka - Inga finländare evakuerade

Riksdagens försvarsutskott samlades i dag till extra möte för att gå igenom situationen för den finländska krishanteringsstyrkan i Irak. Cirka 80 finländare tjänstgör i Erbil, Irak, främst i den internationella koalitionen mot terrorgruppen IS..

Trelleborgs Allehanda - 09 jan 20 kl. 15:00

Sju nya villor planeras när Böste ska växa

Det är inte ofta som det byggs nya bostäder i det gamla fiskeläget Böste. Men nu har planerna på en förtätning i den västligaste delen av byn kommit i gång. En detaljplan för sju nya villor skickas ut för samråd..

Skånskan - 09 jan 20 kl. 13:45

Affärslokaler blev rökfylld

Svalöv Kvarglömda sladdar på en spis fick räddningstjänsten att rycka ut på onsdagskvällen.Det var vid renoveringsarbete i en affärslokal på Svalegatan i Svalöv som rökutveckling uppstod.
Väl framme kunde styrkeledaren Jonny Örn konstatera att läget var lugnt.

Expressen - 09 jan 20 kl. 12:10

Anmälan avslöjar dramat före mordet på Kjäll, 57

Restauranggästen Kjäll Gustafsson från Halmstad mördades brutalt under en julmiddag på restaurang Ströget i småländska Gislaved.Gärningspersonerna var två maskerade rånare som plötsligt trängde in i lokalerna och krävde pengar.I en anmälan till Arbetsmiljöverket framgår i detalj hela händelseförloppet..

Expressen - 09 jan 20 kl. 12:10

Så gick det till när Kjäll, 57, mördades på restaurangen

Restauranggästen Kjäll Gustafsson från Halmstad mördades brutalt under en julmiddag på restaurang Ströget i småländska Gislaved.Gärningspersonerna var två maskerade rånare som plötsligt trängde in i lokalerna och krävde pengar, skriver Värnamo Nyheter.I en anmälan till Arbetsmiljöverket framgår i detalj hela händelseförloppet..

Vestmanlands Läns Tidning - 09 jan 20 kl. 10:07

VLT-LIVE ca 11.00: Få senaste nytt om skadeläget i VIK

Sporten är på plats och rapporterar från VIK:s torsdagsträning. Vilka spelare saknas? Gör man....

Skånskan - 09 jan 20 kl. 10:30

Ny mack kan stoppas

tjörnarp Mackägaren Qstar vill bygga en ny bensinmack längs med riksväg 23 norr om Tjörnarp. Samtidigt ska den befintliga bensinmacken, som ligger i anslutning till Custon vägkrog, rivas.
Men Trafikverket kan stoppa förändringen med tanke på den ombyggnad av väg 23 som är på gång.

Nyheter 24 - 09 jan 20 kl. 10:17

Tommy Åströms brutala ärlighet är viktigare än någonsin

Jag är väldigt stolt, och hedrad, att Studio Allsvenskan blivit en podcast där man även vågar tala om det som är svårt. Att vi blivit mer än bara en fotbolls-podcast. Redan från början slog vi fast att vi ville vara en podcast som satte "Människan Först.

Expressen - 09 jan 20 kl. 09:26

Försökte tvinga till sig sex med unga tjejerna

Två unga tjejer som hade missat sista Tåget hem sov över i en villa i Bjuv. Under natten försökte en 21-årig man tvinga till sig sex – men misslyckades.Tjejerna polisanmälde – och nu har 21-åringen dömts till tio månaders fängelse.

Skånskan - 09 jan 20 kl. 09:37

Förare utsatt för grön laser

TRELLEBORG En kvinnlig förare kom klockan 18.45 på onsdagen körande längs Hedvägen när hon såg ett grönt svepande ljus. När hon befann sig en bit längre fram, i höjd med lasarettet och Liljeborgsgatan, riktades den gröna strålen rakt mot henne och hon fick ljuset i ögonen.

Expressen - 09 jan 20 kl. 09:50

Cybergymnasiet i Göteborg läggs ner

Cybergymnasiet vid Järntorget i Göteborg ska läggas ner.Skolans elever fick beskedet under förmiddagen och för de som i dagsläget går i tvåan och trean väntas omplacering till andra skolor.Anledningen till nerläggningen är att skolans hyreskontrakt blivit uppsagt och att man inte lyckats hitta nya lokaler.

Skånskan - 09 jan 20 kl. 08:30

Krånglade hissar kan bytas ur redan i höst

Kävlinge Kommunen har äntligen tecknat avtal om att Trafikverket tar över hissarna på Kävlinge station. Men ägarbytet sker först efter att kommunen finansierat halva kostnaden för hissbytet, som kan kosta tolv miljoner.Sedan flera år tillbaka står det klart att Kävlinge stations tre hissar behöver bytas ut.

Affärsvärlden - 09 jan 20 kl. 08:42

Uppgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen ser ut att inleda torsdagens handel på plus. Talet av USA:s president Donald Trump på onsdagskvällen om Mellanösternläget tycks ha lugnat marknadens oro för en eskalering av konflikten..

Dagensanalys.se - 09 jan 20 kl. 08:43

Stockholm lanserar egen toppdomän

Stockholms stad lanserade i slutet av 2019 en egen webbplattform med en egen toppdomän .stockholm. Den här satsningen ska ersätta tidigare sajten stockholm.

Nerikes Allehanda - 09 jan 20 kl. 08:15

JUST NU: Personbil har voltat – räddningstjänst på väg

En personbil har voltat strax utanför Örebri, mellan Almbro och Hidingsta. Det finns i nuläget....

Skånskan - 08 jan 20 kl. 11:25

Falska poliser gav sig på 90-åringar på Söderslätt

SVEDALA/VELLINGE En 97-åring på ett av Svedalas serviceboende tillsammans med en 90-åring i Falsterbo är två av de kvinnor som falska poliser de senaste dagarna försöker lura på pengar och tillhörigheter.Det var på tisdagskvällen som ytterligare fall av försök till bedrägeri och så kallade befogenhetsbrott polisanmäldes efter att falska poliser kontaktat äldre kvinnor på Söderslätt.
Två i Svedala, två i Höllviken och ett i Falsterbo där de falska poliserna lyckats bluffa en 90-årig kvinna som de även besökt i hemmet.

Skånskan - 09 jan 20 kl. 07:19

Flera personer befann sig i beskjuten bostad

Landskrona I Landskrona sköts under natten sköts skott in i en bostad där flera personer befann sig.
Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. Det var strax före midnatt som flera personer slog larm till polisen sedan höga sm’ällar hörts nära Trädgårdsgatan.

Vimmerby Tidning - 09 jan 20 kl. 06:00

Vattennivåerna kvar på bottennivå

Vattennivåerna i Vimmerby är fortsatt låga, så ser utgångsläget ut inför 2020..

Skånskan - 07 jan 20 kl. 16:36

Snabbare pendling med nya direktlinjer

SÖDERSLÄTT Två expressturer till och från Malmö från både Trelleborg och Svedala har förverkligats. På sikt kan det bli fler avgångar.Max 28 minuter, jämfört med dagens 32 minuter, ska det enligt Skånetrafiken nu ta att resa mellan Trelleborg station och Malmö C.

SmålandsPosten - 08 jan 20 kl. 22:45

ASK tappar efter ännu en förlust

Sista playoffTåget, ett litet krösatåg från fortsättningsserien, är på väg att lämna stationen. Kvar på perrongen står Alvesta SK efter 0-1 mot Trelleborg..

Sydöstran - 08 jan 20 kl. 20:00

Raketattack mot skola

Någon eller några slängde in raketer och fyrverkeripjäser i Ekerydsskolan. Händelsen är rubricerad som mordbrand men det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet. – Vi behöver vittnesuppgifter, säger Bengt Jeppsson på Blekingepolisen..

NT - 08 jan 20 kl. 20:00

"Det är en väldigt låst situation"

Socialtjänsten har sin bild av läget på lågtröskelboendet i Falla..

Helsingborgs Dagblad - 08 jan 20 kl. 18:56

Kund slogs med tillhygge under rån

En kund blev misshandlad med ett tillhygge vid ett väpnat rån mot en livsmedelsbutik i Läckeby utanför Kalmar. Kunden fördes till sjukhus med ambulans. Polisen vill inte uttala sig om skadeläget.

Sydsvenskan - 08 jan 20 kl. 18:56

Kund misshandlad med tillhygge under rån

En kund blev misshandlad med ett tillhygge vid ett väpnat rån mot en livsmedelsbutik i Läckeby utanför Kalmar. Kunden fördes till sjukhus med ambulans. Polisen vill inte uttala sig om skadeläget.

NSD - 08 jan 20 kl. 17:30

"Det var värt resan till hundra procent"

Efter 17,5 timmar på Tåget från Stockholm nådde Simon Lillbäck och Matteus slutmålet som var Röda korsets butik i Kiruna..

Barometern - 08 jan 20 kl. 18:00

Flera nya chefer: Så ser löneläget ut i kommunen

Cheferna i Borgholms kommun har något lägre löner än chefer med samma position i flera andra kommuner i länet. Högst lön har kommunchefen..

DN - 08 jan 20 kl. 18:02

”Samtal och diplomati måste sättas igång”

Läget i Mellanöstern är otroligt farligt där en felkalkylering kan få katastrofala konsekvenser, enligt utrikesminister….

SR - 08 jan 20 kl. 16:34

Hultqvist: Svenska soldater blir kvar i Irak

Regeringen och försvarsminister Peter Hultqvist ger besked att det svenska förbandet på 70 soldater tillsvidare blir kvar i Irak trots det osäkra läget..

PrivataAffärer - 08 jan 20 kl. 16:48

Danske: Mjuk Riksbank ger försvagad krona i år

”Fler och fler har vänt om kronan efter att Riksbanken nollat räntan, men vi är fortsatt negativa”, säger han. Danske Bank räknar med att kronan kommer att försvagas till 10:80 mot euron om ett år. Kronan handlas på onsdag eftermiddag just över 10:50 mot euron.

Skånskan - 08 jan 20 kl. 16:49

Iran måste ge svar

Tyvärr verkar det ha funnits svenskar med på det ukrainska flygplanet som störtade utanför Teheran, i skrivande stund över det inte fastställt hur många. Ukrainska myndigheter deklarerade snabbt att kraschen berodde på tekniska problem. Det är intressant med tanke på att den svarta lådan ännu inte hittats.

YLE - 08 jan 20 kl. 16:57

"Jag skulle överväga att sätta Saga på finskt dagis", säger mamman Laura - få Helsingforsföräldrar beredda att ta emot en svensk dagisplats som ligger långt från hemmet

Läget är kritiskt inom småbarnsfostran i Helsingfors. I januari är staden tvungen att erbjuda dagvård på finska till hälften av alla svenskspråkiga familjer som söker dagvårdsplats. Alla platser i grannkommunerna är fyllda, men Sibbo har erbjudit att ta emot barn från Helsingfors.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.