Täten

Thursday, 19 September, 16:38

Nyheter om Täten

Sortering: Relevans | Senaste
Trelleborgs Allehanda - 30 aug 19 kl. 22:22

Palmfestivalen: Party med Perikles

Med gamla Siw Malmqwistlåten ”Slit och släng” får Perikles snabbt festivaltältet på fötter. Det populära dansbandet är ju Palmfestivalens mest slitstarka artister..

YA - 30 aug 19 kl. 21:43

Fall framåt men ny torsk för YIF

Ystads IF:s tränare Jerry Hallbäck var mäkta besviken efter förlusten senast mot OV Helsingborg. Efter träningsmatchen mot Lugi i Skurup var han desto mer belåten. Ändå blev det förlust, 25–28 (15–13), efter en match där båda lagen luftade flera juniorspelare i andra halvlek..

Barometern - 30 aug 19 kl. 20:25

Kristallen-pris till Kalmar-serien

Enkelstöten, som spelats in i Kalmar, korades till årets humorprogram på fredagens Kristallengalan. – Jag känner mig naken utan Lotta. Tusen tack alla som röstat på oss, sa Sissela Kyle när hon ensam tog emot priset..

SVT - 30 aug 19 kl. 17:33

Colombian har tagit täten i Vueltan

De cyklister som aspirerar på att vinna Vueltan positionerade sig på dagens tuffa sjunde etapp en grym avslutning på dåliga vägar upp till Mas de la Costa. Alejandro Valverde vann etappen efter ett ryck med 150 m kvar där endast Primoz Roglic klarat av att gå med..

VA - 30 aug 19 kl. 16:42

Supertalangen: ”Kvinnliga riskkapitalister betyder fler kvinnliga entreprenörer”

Ständiga möten, politiskt spel och långa beslutsvägar. Det behövdes inte lång tid på Ericsson förrän Tatiana Shalalvand insåg att hon inte ville arbeta på storbolag. I dag bollar den 31-åriga Supertalangen med miljarder på finska riskkapitalbolaget Inventure.

Barometern - 30 aug 19 kl. 12:32

Löfvén leder ministerarmé med sikte på Kalmar

Som en del av Agenda 2030 kommer regeringens nationella innovationsråd med statsminister Stefan Löfvén i Täten till Kalmar. Tanken är att hålla möte med representanter från länet och ämnet är hållbarhet. Exakt vad som kommer avhandlas och vilka som är bjudna är i nuläget oklart..

GöteborgsPosten - 30 aug 19 kl. 11:51

Asap Rocky med första låten efter frisläppandet

"Hade väntat mig att han skulle vara mer på tårna.".

DN - 30 aug 19 kl. 09:58

Wallström vill blåsa liv i Jemens fredsprocess

Utrikesminister Margot Wallström (S) ska resa till Gulfregionen för möten om Jemen. I helgen och kommande vecka reser hon till Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Oman och….

Sydsvenskan - 30 aug 19 kl. 09:12

Wallström vill blåsa liv i Jemens fredsprocess

Utrikesminister Margot Wallström (S) ska resa till Gulfregionen för möten om Jemen..

UNT - 30 aug 19 kl. 09:12

Wallström vill blåsa liv i Jemens fredsprocess

Utrikesminister Margot Wallström (S) ska resa till Gulfregionen för möten om Jemen..

Helsingborgs Dagblad - 30 aug 19 kl. 09:12

Wallström vill blåsa liv i Jemens fredsprocess

Utrikesminister Margot Wallström (S) ska resa till Gulfregionen för möten om Jemen..

Sydsvenskan - 30 aug 19 kl. 08:21

Joel Alme släpper ny singel

Joel Alme bjuder på ännu ett smakprov från sitt kommande album. Nya singeln heter "Jag kommer inte undan", och låten är ännu en vidräkning med Almes uppväxt i Göteborg. I ett pressmeddelande beskriver han den som "39 år av kamp för att få lite lugn och.

GöteborgsPosten - 30 aug 19 kl. 08:22

Joel Alme släpper ny singel

Joel Alme bjuder på ännu ett smakprov från sitt kommande album. Nya singeln heter "Jag kommer inte undan", och låten är ännu en vidräkning med Almes uppväxt i Göteborg..

Dagens PS - 30 aug 19 kl. 07:13

Därför stiger Asienbörserna i dag

Sydkoreanska Kospi tar Täten med en uppgång på 1,7 procent under fredagsmorgonen. Tidpunkten för uppgången är vid 05.30, svensk tid, rapporterar Omni Ekonomi och förklarar att positiva signaler i handelskonflikten mellan USA och Kina är bakgrunden till att Asienbörserna stiger.

Computer Sweden - 30 aug 19 kl. 06:04

Smarta elmätare och uppkopplade bilar lyfter IoT-marknaden


Energibranschen går i Täten när användandet av internet of things-enheter skjuter i höjden de närmaste åren..

Skånskan - 30 aug 19 kl. 05:00

”Det finns saker som hänt”

höör SD Höör vill ha bort Rashida Nord Atac från partiet. Därför har den lokala partistyrelsen tagit initiativ till ett uteslutningsärende.
– Det finns en mycket diger lunta till varför vi gör så här.

Skånskan - 29 aug 19 kl. 21:00

Ett skickligt arbete med kontraster och karaktärer jj

TV-serie
Fartblinda Huvudregissör: Jens Jonsson Manus: Jesper Harrie, Maria Karlsson, Jonas Bonnier Medverkande: Julia Ragnarsson, Matias Varela, Claes Månsson, Albin Grenholm, Julia Dufvenius med flera Serien bygger på Carolina Neuraths thriller Fartblinda Premiär: Tv4, Tv4 Play 2/9
(Recensionen bygger på tre av åtta avsnitt)
ppp Tv-serien Fartblinda bygger på författaren och journalisten Carolina Neuraths finansthriller med samma titel. Boken i sin tur är inspirerad av den verklighet Neurath bevakade som ekonomijournalist där hon bland annat skrev en reportagebok om HQ Banks fall.
Huvudperson är ekonomijournalisten Beatrice Farkas som får tips om att det bakom en framgångsrik svensk storbank döljer sig våldsamma spekulationer och lögner.

GöteborgsPosten - 29 aug 19 kl. 21:40

Flera stormöten när CL-gruppspelet lottades

Paris Saint-Germain och Real Madrid är två rejäla tungviktare för Jimmy Durmaz och hans Galatasaray att se fram emot i Champions League-gruppspelet..

Cornucopia - 29 aug 19 kl. 20:39

Hur mycket av uppsägningar och varsel döljs av bemanningsbolagen?

De första som får gå från arbetsplatserna nu är anställda via bemanningsbolag eller som frilansare och konsulter. Från bemanningsbolag en gång i tiden var kvalificerade konsulter har de gått allt mer mot dussintjänster för att ge uppdragsgivaren en möjlighet att runda LAS. Frågan är hur mycket av de rådande uppsägningarna och varslen som döljs bakom detta än så länge, i form av uppsagda kontrakt?

Kristianstadsbladet - 29 aug 19 kl. 19:25

Flera stormöten när CL-gruppspelet lottades

Paris Saint-Germain och Real Madrid är två rejäla tungviktare för Jimmy Durmaz och hans Galatasaray att se fram emot i Champions League-gruppspelet. Andra kan konstatera att Barcelona, Borussia Dortmund och Inter lär gå tuffa kamper sinsemellan i ett getingbo till grupp..

Kristianstadsbladet - 29 aug 19 kl. 19:29

Flera stormöten när CL-gruppspelet lottades

Paris Saint-Germain och Real Madrid är två rejäla tungviktare för Jimmy Durmaz och hans Galatasaray att se fram emot i Champions League-gruppspelet. Andra kan konstatera att Barcelona, Borussia Dortmund och Inter lär gå tuffa kamper sinsemellan i ett getingbo till grupp..

DN - 29 aug 19 kl. 19:36

Flera stormöten när CL-gruppspelet lottades

Paris Saint-Germain och Real Madrid är två rejäla tungviktare för Jimmy Durmaz och hans Galatasaray att se fram emot i Champions League-gruppspelet..

SmålandsPosten - 29 aug 19 kl. 19:58

25-åring brottsmisstänkt efter tappad båt i Öjaby

Med sin nyinköpta båt på ett hemmabyggt släp körde den 25-årige mannen om flera bilar i minst 100 km/tim. Vid en av omkörningarna föll båten av på riksväg 25 i närheten av Öjaby – nu åtalas 25-åringen för grov vårdslöshet i trafik..

YLE - 29 aug 19 kl. 18:46

”Man kan inte simma här, man trasslar in sig i allt gräs” - stugägare i Dragsviken i Ekenäs olyckliga över vikens tillstånd och kräver åtgärder

Motorbåten stannar plötsligt till. ”Nej, nu måste jag backa igen. Propellern är full av växter”, säger Gun-Britt Henriksson och skakar harmset på huvudet..

DI - 29 aug 19 kl. 18:58

Amerikanska myndigheter uppges granska e-cigarettbolags marknadsföring

E-cigarettbolaget Juul granskas av USA:s handelskommission FTC för att eventuellt ha använt otillåten marknadsföring..

Expressen - 29 aug 19 kl. 16:50

Läckte hemliga anteckningar om Trump – bröt mot lagen

James Comey fick sparken från FBI under uppmärksammade former. Strax efter avskedandet kom rapporter om anteckningar som han fört under möten med Donald Trump. Comey delade anteckningar till en vän – något som bröt mot lagen, enligt en justitiedepartementets tillsynsenhet.

Skånskan - 29 aug 19 kl. 16:07

Hedersproblematik ska kartläggas

LUND Hedersproblematik i Lunds kommun ska kartläggas.
Enkäter till elever och intervjuer med professionella ska ge underlag som utmynnar i en rapport som beräknas vara klar våren 2020.Uppdraget att genomföra kartläggningen kom från kommunfullmäktige redan 2018 men det har tagit lite tid att få allt på plats, säger Britt Steiner, planeringschef i Lund.

GöteborgsPosten - 29 aug 19 kl. 16:40

Motstridiga uppgifter om Bahta-comeback

På söndag är Meraf Bahta tillåten att tävla igen efter avstängningen..

Skånskan - 29 aug 19 kl. 15:30

MP sågar delar i ny översiktsplan

STAFFANSTORP Miljöpartiet har flera invändningar mot förslaget till ny översiktsplan för Staffanstorp och fördjupad plan för Flackarp-Höjebromölla som båda nu är ute på samråd.– I materialet framgår inte så tydligt att översiksplanens tillväxtsiffror inte inkluderar det som finns i fördjupade översiktsplanen för Flackarp-Höjebromölla, säger David Wittlock (MP). Den kraftiga tillväxt på 7 500 bostäder och runt två procents tillväxt som anges är således exklusive den plan på ytterligare 3 000-3 500 bostäder vid Flackarp Höjebromölla, säger han.

SR - 29 aug 19 kl. 14:20

Meraf Bahta tillbaka efter avstängningen

På söndag är Meraf Bahta tillåten att tävla igen efter den ettåriga avstängning hon tilldelades av Riksidrottsnämnden. Och hon kör igång direkt..

Computer Sweden - 29 aug 19 kl. 14:27

Nytt lagförslag: Leverantörer ska kunna uteslutas från 5g-näten


Regeringen har i dag lämnat ett förslag om bättre skydd i framtidens mobilnät – och som ska göra det möjligt att utesluta komponenter, leverantörer eller operatörer om de kan antas utgöra en fara för landet säkerhet..

DN - 29 aug 19 kl. 14:08

Efter dopningsavstängningen: Bahta gör comeback på SM

På söndag är Meraf Bahta tillåten att tävla igen efter den ettåriga avstängning hon tilldelades av Riksidrottsnämnden..

Expressen - 29 aug 19 kl. 10:31

Polisens oväntade möte – med den vita älgen

Polispatrullen spanade efter båttjuvar men fick syn på något helt annat: En vit älg.”Ibland är vissa möten i vårt yrke mäktigare än andra”, skriver polisen i ett inlägg på Facebook som har gillats hundratals gånger.– Jag har läst om den tidigare i artiklar men det var kul att se den live, säger polis David Bertilsson till Bohusläningen..

YLE - 29 aug 19 kl. 09:32

Förbjud autonoma vapensystem - fredsorganisationer vill sätta press på Finland inför försvars- och utrikesministermötena denna vecka

Helsingfors blir skådeplats för de inofficiella möten som EU:s försvars- och utrikesministrar samlas till under denna vecka. Inför det har en rad fredsorganisationer passat på att ta upp brännande frågor som autonoma vapen och AI, EU:s nya försvarsfond och Finlands vapenexport..

YLE - 29 aug 19 kl. 09:32

Förbjud autonoma vapensystem - fredsorganisationer vill sätta press på Finland då EU:s försvars- och utrikesministrar samlas här

Helsingfors är skådeplats för de inofficiella möten som såväl EU:s försvars- som utrikesministrar håller här som bäst. En rad fredsorganisationer vill därför ta ta upp brännande frågor som autonoma vapen och AI, EU:s nya försvarsfond och Finlands vapenexport..

Dagens PS - 29 aug 19 kl. 08:20

Oljepriserna eldade på New York-börsen

New York-börsen steg på onsdagen med oljebolag i Täten efter att stigande oljepriser lyft kurserna. Detta trots att räntekurvan inverterades ytterligare, vilket brukar ses som en klassisk recessionssignal. På den breda marknaden steg S&P 500-index med 0,65 procent till 2 887,9.

Sydsvenskan - 28 aug 19 kl. 19:48

Greta Thunberg framme i USA – strejkar utanför FN på fredag

Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg har nått USA. Efter två veckors seglats över Atlanten ankrade båten Malizia II utanför New York tidigt på onsdagsmorgonen, lokal tid..

Skånskan - 28 aug 19 kl. 17:39

Kommunhus får hög miljöprofil

Kävlinge KKB Fastigheter har lämnat in bygglovsansökan för det nya medborgarhuset, som ska ersätta det gamla kommunhuset. Byggstart är beräknad till början på 2020 och ska ha högsta miljöcertifieringen.Det nuvarande kommunhuset har dömts ut och behöver rivas.

Expressen - 28 aug 19 kl. 15:25

Carola får egen tv-serie: ”Oväntade möten”

Carola Häggkvist har under sin artistkarriär synts otaliga gånger i tv.För första gången ska hon nu få en helt egen tv-serie – med jultema.– Tänk att det skulle ta över 35 år, säger Carola Häggkvist i ett pressmeddelande..

Skånskan - 28 aug 19 kl. 15:30

Vill bygga tätt, högt och stationsnära

STAFFANSTORP Att bygga tätt och stationsnära, mer stadsliknande och även högre för att kunna växa men samtidigt spara den värdefulla jordbruksmarken.Det är, förenklat, den röda tråden i den nya översiktsplanen för Staffanstorp, Framtidens kommun – Livsoas 2039, som nu är ute på samråd. På tisdagen hölls det första av flera öppna samrådsmöten och kommunen hoppas nu få in många synpunkter.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.