Tänka

Friday, 22 November, 00:54

Nyheter om Tänka

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 01 nov 19 kl. 23:29

Nikkis dolda känslostorm – problemet i sändning

Känslorna svallade i det dolda under veckans fredagsfinal. Ett låtval fick både Kishti Tomita och Nikki Amini att Tänka tillbaka till fina stunder ur deras liv. – Än i dag är jag väldigt kär i min man som tur är.

Skånskan - 31 okt 19 kl. 15:52

Victoria redo för våren

Om det pågående höstprogrammet kryddats med mycket klezmermusik så är det jazzen som tar lite extra utrymme på Victoriateatern under våren. I dag släpps alla programpunkter som äger rum fram till april och det blir både Dylan-tolkning, Django-festival och internationella stjärnor på besök.Felicia tipsar för …
… studenternas pluggpaus:
– Upptäck Victoria är en serie konserter med rabatterade priser så att alla ska ha råd att komma.

Länstidningen i Jämtland - 01 nov 19 kl. 12:00

Härjegårdar sätter pris på Mobacka och Fjällglimten – har fått flera skambud: "Vi kan inte skänka bort dem"

Fem miljoner för Mobacka i Lillhärdal och sju miljoner för Fjällglimten i Vemdalen, båda tidigare....

Skånskan - 01 nov 19 kl. 12:05

Polispatrull grep misstänkta efter snabbt tips

MALMÖ Snabba tips från polisen efter sprängningen på Högaholm gjorde att en polispatrull kunde gripa tre missTänka som satt i en bil på väg från sprängplatsen. Det var vid 02-tiden som en detonation inträffade på Rolfsgatan vilken skadade både en fasad och flera parkerade bilder. Flera uppringare meddelade polisen att flera män setts lämna platsen i bil.

Expressen - 01 nov 19 kl. 09:24

”Helt bedrövligt – blev inte som jag tänkt mig”

Carl Persson har haft en tuff tid sedan hemkomsten från det misslyckade äventyret i Nordamerika. Förra säsongen blev ”bedrövlig”.Nu är känslan dock bättre och när Malmö vann mot Frölunda kom säsongens första mål.

Sydsvenskan - 01 nov 19 kl. 08:04

Konkursvåg i detaljhandeln

Företagskonkurserna ökade med åtta procent i oktober, jämfört med samma månad i fjol. Extra stor är ökningen i detaljhandeln, plus tolv procent, enligt statistik från UC. "Konkurrensen är stenhård och man bör Tänka till både en och två gånger innan man.

Helsingborgs Dagblad - 01 nov 19 kl. 08:04

Konkursvåg i detaljhandeln

Företagskonkurserna ökade med åtta procent i oktober, jämfört med samma månad i fjol. Extra stor är ökningen i detaljhandeln, plus tolv procent, enligt statistik från UC. "Konkurrensen är stenhård och man bör Tänka till både en och två gånger innan man.

Dagens PS - 01 nov 19 kl. 07:41

Biljätten väntas fortsätta bromsa in

Japanska biltillverkaren Mazda väntas redovisa ett betydligt lägre rörelseresultat på cirka 60 miljarder yen, motsvarande 5,3 miljarder kronor, för räkenskapsåret som avslutades i mars 2020. Det skulle i sådana fall vara andra året i rad med fallande vinster, rapporterar Nikkei. Mazda har tidigare prognostiserat ett rörelseresultat på 110 miljarder yen, vilket motsvarar en förbättring på 34 procent från året innan.

Sydsvenskan - 01 nov 19 kl. 06:30

Nya anklagelser om maktmissbruk i HSB-toppen

Fem valberedare anklagar vd och styrelse för att inskränka medlemsdemokratin.

Alingsås tidning - 01 nov 19 kl. 05:30

”Wilma var så mycket större än sin cancer”

Wilma Karlborg dog i cancer bara några dagar innan hon skulle fylla tolv år. Nu har det gått tre år sedan den dagen.
– Sorgen är konstant men förändras hela tiden, säger Wilmas mamma Linda Karlborg, som tillsammans med författaren, filmskaparen och yogaläraren Maria Eng arrangerar ett yogapass för stora och små till helgen, till förmån för Barncancerfonden.

Barometern - 01 nov 19 kl. 05:59

Förnuft går före känsla för statsvetaren Katarina Barrling

Hon vill få folk att Tänka, men inte nödvändigtvis som henne själv. Statsvetaren Katarina Barrling väjer inte för brännande frågor och hon tror att det behövs fler forskare i debatten. ”Forskare kan i bästa fall tillföra ett analytiskt och distanserat perspektiv.

Jönköpingsnytt - 01 nov 19 kl. 06:00

Partylinser kan skada ögonen

Det blir allt mer populärt att använda färgare kontaktlinser, så kallade partylinser, under Halloweenfirandet. Men optiker varnar nu för de populära partylinserna:
– Riskerna för infektion är stora om man använder dem fel, säger Caroline Schiller, optiker på optikkedjan Specsavers som ger råd om vad man ska Tänka på.
.

Skånskan - 01 nov 19 kl. 05:00

Här byter entrén skepnad

HÖRBY På onsdagen fixade graffitikonstnären Tim Nedrup en ny, färgglad touch på väggarna till Aktivitetshusets entré i Hörby.
– Det blir ett glatt motiv med fåglar, en knallrosa dront och en kameleont i regnbågens alla färger, berättade han.Utrustad med ansiktsmask och en bastant laddning sprejburkar förvandlade Tim Nedrup från Höganäs – eller Tim Timmey som han också kallar sig – på bara några timmar den dystra entrén vid Aktivitetshuset till ett färgsprakande konstverk.

Blekinge Läns tidning - 01 nov 19 kl. 03:00

Förnuft går före känsla för Katarina Barrling

Hon vill få folk att Tänka, men inte nödvändigtvis som henne själv. Statsvetaren Katarina Barrling väjer inte för brännande frågor och hon tror att det behövs fler forskare i debatten..

SVT - 31 okt 19 kl. 23:12

Bengt Olsson: “Det är inte så enkelt att bara sänka hastigheten”

Idag presenterade Trafikverket omkring 180 järnvägsövergångar som anses ha särskilt stora säkerhetsbrister. Alla ska åtgärdas, men arbetet kommer ta många år innan det är klar..

Dagen - 31 okt 19 kl. 16:24

SD:s nej till sänkt abortgräns är populism

Att Sverigedemokraterna genom alla år varit ett parti som kraftigt gått emot strömmen tror jag knappast har undgått någon. När det senare har visat sig att man har haft rätt i mycket har det självklart gett dem en trovärdighet som är väldigt stark i vissa frågor. Därför är det här någonting nytt att SD nu viker ner sig och inte längre vill sänka abortgränsen..

Dagen - 31 okt 19 kl. 16:24

SD:s nej till sänkt abortgräns är populism

Att Sverigedemokraterna genom alla år varit ett parti som kraftigt gått emot strömmen tror jag knappast har undgått någon. När det senare har visat sig att man har haft rätt i mycket har det självklart gett dem en trovärdighet som är väldigt stark i vissa frågor. Därför är det här någonting nytt att SD nu viker ner sig och inte längre vill sänka abortgränsen..

GöteborgsPosten - 31 okt 19 kl. 16:11

Hindren för en linbana över älven

GP:s Filip Kruse och Etezaz Yousuf om minorna som kan sänka linbanan..

Jönköpingsnytt - 30 okt 19 kl. 16:58

Mittbacken är redo för slutstriden

Toppstriden i superettan närmar sig ett avgörande. Lagom till upplösningen ser det ut som att Sebastian Crona är aktuell för spel igen, men han vägrar Tänka på att en vinst för J-Södra eventuellt inte är tillräckligt för att knipa en topp tre-placering.
– Alla sådana tankar måste man ta bort.

Sydsvenskan - 31 okt 19 kl. 15:43

Guldfest i Tankovics sista match med gänget?

Med egna ord är det hans "roligaste säsong". Den kan bli ännu skojigare – om resultaten går Hammarbys väg. Men den allsvenska avslutningen mot Häcken kan också vara Muamer Tankovics sista match för klubben.

Helsingborgs Dagblad - 31 okt 19 kl. 15:43

Guldfest i Tankovics sista match med gänget?

Med egna ord är det hans "roligaste säsong". Den kan bli ännu skojigare – om resultaten går Hammarbys väg. Men den allsvenska avslutningen mot Häcken kan också vara Muamer Tankovics sista match för klubben.

Cornucopia - 31 okt 19 kl. 13:42

Cykelsemester i Champagne

En cykelsemester i Champagne är en utmärkt kombination av upplevelser och motion på valfri nivå, för champagneälskaren, eller för den delen för den som gillar att cykla. Lite foton och lärdomar följer från en cykelsemester i ett solvarmt tjugogradigt Champagne oktober 2019.
Champagne Côte des Blancs.

Blekinge Läns tidning - 31 okt 19 kl. 10:57

Ekonomi: Kommunen blir mer sparsam med anställningar

Karlskrona kommun behöver sänka sina nettokostnader med 90 miljoner kronor till 2021. Nu skärper man rutinerna kring anställningar och köp av konsulttjänster. – Om någon slutar är det inte säkert att vi anställer en likadan funktion, säger kommundirektören Carl-Martin Lanér..

Expressen - 31 okt 19 kl. 10:39

Dömd sexköpare granskar bordeller för Skatteverket

En man som arbetar med att specialgranska bland annat missTänka bordeller för Skatteverket är själv dömd för att ha köpt sex.Mannen har erkänt att han har köpt sex vid flera tillfällen och dömts till böter, skriver Aftonbladet.Trots sitt arbete på Skatteverket har mannen sagt i förhör att han ”inte visste” att sexköp är ett brott, enligt tidningen..

PrivataAffärer - 31 okt 19 kl. 09:51

Bankerna rasar i popularitet bland spararna

Flera stora börsbolag har överraskat med rapporter som inte varit så svaga som marknaden befarade, även om den svaga kronan agerade krockkudde på många håll. De fyra storbankernas rapporter bekräftade dock bilden av en pressad sektor, där SEB utgör undantaget. – Rabatterade kurser och hög direktavkastning; storbankerna har under en lång tid prenumererat på topplaceringar i listan över de mest nettoköpta aktierna bland Nordnets sparare.

Affärsvärlden - 31 okt 19 kl. 07:24

GE rusade på Wall Street

New York-börserna handlades upp under onsdagen, efter att marknaden dragit en lättnadens suck över det förväntade beslutet av den amerikanska centralbanken Federal Reserve att sänka styrräntan..

VA - 31 okt 19 kl. 07:24

Wall Street drar lättnadens suck: Börserna lyfte – GE rusade

New York-börserna handlades upp under onsdagen, efter att marknaden dragit en lättnadens suck över det förväntade beslutet av den amerikanska centralbanken Federal Reserve att sänka styrräntan. Dow Jones storbolagsindex var vid stängning upp 0,4 procent till 27.187.

Expressen - 31 okt 19 kl. 06:00

Gynnings tvärvändning – efter barnplanerna med yngre kärleken

Carolina Gynning vill gärna ha barn med yngre kärleken Viktor Philipson, något hon har pratat öppet om i sin podcast ”Gynning och Berg hittar sig själva”.Men nu har hon beslutat sig för att Tänka annorlunda kring en kommande graviditet – och försöker låta bli att sätta press på sig själv.– I början så var det ju jävligt tråkigt att jag inte blev det.

Expressen - 31 okt 19 kl. 05:00

Viktors drag efter Samirs plötsliga avhopp inför alla

Samir och Viktor var inbokade att uppträda på en kryssning på tisdagen – men efter att Samir Badran tvingats ställa in fick Viktor Frisk uppträda själv med duons låtar.Efter beskedet hyllade Frisk sin vän på sociala medier, för att han vågar Tänka på sin egen hälsa.”Är så glad att jag har dig Samir, så stolt över dig och att du kan känna efter, lyssna på din kropp och säga stopp när det behövs”, skriver Viktor Frisk på Instagram..

Skånskan - 31 okt 19 kl. 04:30

Mardrömsväxt sprider sig

HÄSSLEholm Monsterväxten får värdet på huset att störtdyka och hotar den biologiska mångfalden. Den invasiva arten parkslide har spridit sig runt om i Hässleholms kommun.– Om du har parkslide på tomten i England så kan du inte försäkra ditt hus.

YA - 31 okt 19 kl. 00:00

”Jag vill ställa frågor”

Hon vill få folk att Tänka, men inte nödvändigtvis som henne själv. Statsvetaren Katarina Barrling väjer inte för brännande frågor och hon tror att det behövs fler forskare i debatten. – Forskare kan i bästa fall tillföra ett analytiskt och distanserat perspektiv..

Skånskan - 29 okt 19 kl. 05:30

”Kör långsamt, herr chaufför jag ber!”

Varför är det så känsligt för många bilister att sänka hastighetsgränsen? Trafikverket fattade i dagarna beslut att sänka hastigheten på 111 mil väg och höja den på 9 mil. Genast protesterade Riksförbundet M Sverige (före detta Motormännen) förutsägbart.

Sydsvenskan - 30 okt 19 kl. 21:07

Wall Street steg något efter räntebesked

Rörelserna var små på de amerikanska börserna på onsdagen. Beskedet från centralbanken Federal Reserve, att sänka styrräntan med 0,25 procentenheter, var väntat. – Marknadens reaktion i dag visar att investerarna drar slutsatsen – rätt eller fel – att b.

Helsingborgs Dagblad - 30 okt 19 kl. 21:07

Wall Street steg något efter räntebesked

Rörelserna var små på de amerikanska börserna på onsdagen. Beskedet från centralbanken Federal Reserve, att sänka styrräntan med 0,25 procentenheter, var väntat. – Marknadens reaktion i dag visar att investerarna drar slutsatsen – rätt eller fel – att b.

GöteborgsPosten - 30 okt 19 kl. 21:07

Wall Street steg något efter räntebesked

Rörelserna var små på de amerikanska börserna på onsdagen. Beskedet från centralbanken Federal Reserve, att sänka styrräntan med 0,25 procentenheter, var väntat..

Skånskan - 30 okt 19 kl. 16:38

Folk var eld och lågor på öppet hus

höör Fastklämda personer i bilar, eldsvådor vid spisen och hundar som tog fast tjuvar. Både brandmän och poliser hade fullt upp när det var öppet hus i räddningstjänstens lokaler under onsdagen.Också Samariten Ambulans och Assistancekåren och Höörs kommun var med som arrangörer till evenemanget som lockade massvis med besökare.

Sydsvenskan - 30 okt 19 kl. 15:47

De kan bli först med tre skolterminer

Tre skolterminer och kortare sommarlov är vägen att gå för bättre skolresultat, tror Malmös politiker som vill prova detta redan nästa år. – Man måste våga Tänka nytt, säger skolkommunalrådet Sara Wettergren (L). I budgeten som presenterades i början av.

Helsingborgs Dagblad - 30 okt 19 kl. 15:47

De kan bli först med tre skolterminer

Tre skolterminer och kortare sommarlov är vägen att gå för bättre skolresultat, tror Malmös politiker som vill prova detta redan nästa år. – Man måste våga Tänka nytt, säger skolkommunalrådet Sara Wettergren (L). I budgeten som presenterades i början av.

Expressen - 30 okt 19 kl. 16:33

Bildåren muckade gräl med helt fel person

Den ledige polismannen tog med familjen i bilen på tur till Bokskogen utanför Malmö. Men utflykten slutade med skrik och gråt – efter att en ilsken medtrafikant uppträtt aggressivt och kastat en glasflaska på familjens bil. – Jag hann Tänka att det kunde gå illa, barnen var jätterädda, säger polismannens fru i förhör.

Helsingborgs Dagblad - 30 okt 19 kl. 14:18

Malmö kan bli först med tre terminer

Tre skolterminer och kortare sommarlov är vägen att gå för bättre skolresultat, tror Malmös politiker som vill prova redan nästa år i vissa skolor. – Man måste våga Tänka nytt, säger skolkommunalrådet Sara Wettergren (L). I budgeten som presenterades i.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.