Tänderna

Friday, 07 August, 12:02

Nyheter om Tänderna

Sortering: Relevans | Senaste
UNT - 27 jul 20 kl. 11:53

Inbrott i Boländerna – 50 bilnycklar stulna

Ett företag i Boländerna har förlorat ett 50–tal stycken bilnycklar i samband med ett inbrott, det meddelar polisen på måndagsförmiddagen..

SR - 16 jul 20 kl. 16:34

Fransk lag föreslår att afrikanska kulturföremål ska lämnas tillbaka

I Frankrike har regeringen presenterat ett lagförslag om att vissa kulturföremål ska lämnas tillbaka till Senegal och Benin, föremål som togs från länderna när de var kolonier och som sedan dess funnits på franska museer..

Ekonomistas - 14 jul 20 kl. 14:58

Till försvar för de ”sparsamma fyra”

I slutet av veckan väntas stats- och regeringschefer samlas i Bryssel för vad som kan bli ett maratonmöte om förslagen om dels en stor återhämtningsfond för att stödja den ekonomiska återhämtningen efter coronakrisen, dels en långtidsbudget för perioden 2021-2027. Särskild uppmärksamhet riktas mot de ”sparsamma fyra” (”frugal four”) som motsätter sig att återhämtningsfonden finansieras med lån och sedan delar ut pengar som bidrag samt att den nya långtidsbudgeten blir större i förhållande till EU:s ekonomi än den var tidigare. De anklagas för att vara osolidariska och för att motsätta sig åtgärder som är nödvändiga för att rädda jobb, rädda den inre marknaden och hålla ihop euroområdet.

SVT - 15 jul 20 kl. 20:36

Löfven redo för kompromiss om EU-pengar

EU-länderna har haft svårt att enas om förslaget till långtidsbudget och coronakrisstöd på veckans toppmöte. Den bedömningen gör både statsminister Stefan Löfven (S) och hans spanske kollega, premiärminister Pedro Sánchez. – Men vi måste arbeta för det, säger Löfven på en pressträff med Sánchez på Harpsund..

DI - 15 jul 20 kl. 13:00

EU-varning om "cocktail-effekt" i höst

Släpp inte garden, varnar EU-kommissionen och ger nu nya samlade anvisningar till medlemsländerna för att hantera en eventuell andra våg av….

DN - 15 jul 20 kl. 12:27

Löfven redo för kompromiss om EU-pengar

Det kan bli svårt för EU-länderna att enas om förslaget till långtidsbudget och coronakrisstöd på veckans toppmöte..

Sydsvenskan - 15 jul 20 kl. 12:41

EU-varning om ”cocktail-effekt”

Släpp inte garden, varnar EU-kommissionen och ger nu nya samlade anvisningar till medlemsländerna för att hantera en eventuell andra våg av covid-19 och undvika nya stora nedstängningar. – Vi vill inte se den brist på samordning som vägledde de nationel.

Helsingborgs Dagblad - 15 jul 20 kl. 12:41

EU-varning om ”cocktail-effekt”

Släpp inte garden, varnar EU-kommissionen och ger nu nya samlade anvisningar till medlemsländerna för att hantera en eventuell andra våg av covid-19 och undvika nya stora nedstängningar. – Vi vill inte se den brist på samordning som vägledde de nationel.

Aftonbladet - 15 jul 20 kl. 12:41

EU-varning om "cocktail-effekt"

▸ Släpp inte garden, varnar EU-kommissionen och ger nu nya samlade anvisningar till medlemsländerna för att hantera en….

GöteborgsPosten - 15 jul 20 kl. 12:41

EU-varning om "cocktail-effekt"

Släpp inte garden, varnar EU-kommissionen och ger nu nya samlade anvisningar till medlemsländerna för att hantera en eventuell andra våg av covid-19 och undvika nya stora nedstängningar..

GöteborgsPosten - 15 jul 20 kl. 12:19

Löfven redo för kompromiss om EU-pengar

Det kan bli svårt för EU-länderna att enas om förslaget till långtidsbudget och coronakrisstöd på veckans toppmöte. Den bedömningen gör både statsminister Stefan Löfven (S) och hans spanske kollega, premiärminister Pedro Sánchez..

Sydsvenskan - 15 jul 20 kl. 10:00

EU-gemensamma beredskapslager är ingen bra idé

För katastrofer som drabbar alla EU-länderna samtidigt bör beredskapslagren vara nationella, skriver Thomas Fast..

GlobeNewswire - 15 jul 20 kl. 08:00

Halvårsrapport 2020, Januari - Juni

Kvartalet
Andra kvartalets omsättning uppgick till 355 MSEK (416), motsvarande en minskning med 15%. Valutaeffekter har påverkat koncernens omsättning negativt med 2 MSEKOrderingången uppgick till 302 MSEK (375), motsvarande en minskning med 19% Rörelseresultatet uppgick till 69 MSEK (72), motsvarande en rörelsemarginal på 19,4% (17,3)Resultat efter skatt uppgick till 54 MSEK (51) och vinst per aktie till 1,24 SEK (1,10)Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 115 MSEK (51) Första halvåret Nettoomsättningen för det första halvåret uppgick till 716 MSEK (796), vilket motsvarar en minskning med 10%. Valutaeffekter har påverkat koncernens omsättning positivt med 1 MSEKOrderingången uppgick till 703 MSEK (762), motsvarande en minskning med

GlobeNewswire - 15 jul 20 kl. 07:01

Förändringar i SEB:s verkställande ledning

Pressmeddelande
Stockholm 15 juli 2020 Förändringar i SEB:s verkställande ledning
Som tillkännagetts i dagens rapport för det andra kvartalet 2020 kommer följande förändringar i SEB:s verkställande ledning att träda i kraft den 1 november 2020.

– Kundbeteende, teknik och marknadsdynamik förändras snabbare än någonsin, och för att SEB ska fortsätta att vara förstahandsvalet för våra kunder måste vi öka takten i vår förändringsresa. Med de förändringar vi presenterar idag ämnar vi stärka vårt fokus på digitalisering och hållbarhet men också utveckla våra satsningar inom kundupplevelse, kommunikation och marknadsföring, vilka är mycket viktiga för våra långsiktiga relationer med kunder, aktieägare samt våra medarbetare, säge

GlobeNewswire - 15 jul 20 kl. 07:00

SEB:s resultat för andra kvartalet 2020

Pressmeddelande
Stockholm 15 juli 2020 SEB:s resultat för andra kvartalet 2020 Rörelseresultatet före jämförelsestörande poster för det andra kvartalet 2020 uppgick till 5,6 miljarder kronor med en räntabilitet på 11,2 procent och en kärnprimärkapitalrelation på 17,8 procent. SEB:s VD och koncernchef, Johan Torgeby, kommenterar resultatet: ”Trots vissa tecken på ökad optimism, präglades det ekonomiska läget fortsatt av ovisshet och oklarheter. Följderna av covid-19-pandemin påverkade det rapporterade finansiella resultatet, medan den underliggande affären fortfarande var stark.

SR - 15 jul 20 kl. 04:30

Ansträngt läge i Spanien och Italien

Efter att ha lättat på restriktionerna i juni har Spanien tvingats skärpa dem igen efter flera nya utbrott. I Italien är utvecklingen mer positiv men det ekonomiska läget är svårt för båda länderna..

Världen Idag - 15 jul 20 kl. 00:00

Tvåstatslösningen – en existentiell fälla

Många av Israels absolut bästa vänner och försvarare utanför landet är för president Trumps fredsplan som inkluderar förhandlingar om en palestinsk stat. Man anser att de som inte accepterar Trumps plan och tackar ja till trettio procent av områdena, representerar en extrem ”allt eller inget-hållning” som skadar Israel. Jag håller inte alls med om det.

Sydsvenskan - 14 jul 20 kl. 17:24

Tyska ambassadören: Positiv trend i Sverige

Karantänskravet för svenskar som reser till Tyskland avskaffas på grund av den positiva utvecklingen av antalet nya bekräftade coronafall, säger Tysklands ambassadör Anna Prinz till TT. Förbundsländerna måste följa beslutet. – Samma regler gäller för al.

SVT - 14 jul 20 kl. 17:10

Konfliken om Sydkinesiska havet – på 60 sekunder

Ordbråket mellan Kina och USA om det omtvistade Sydkinesiska havet har intensifieras, och experter varnar för att en militär konflikt mellan länderna kan uppstå. Här är konflikten om Sydkinesiska havet på 60 sekunder..

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 20 kl. 17:24

Tyska ambassadören: Positiv trend i Sverige

Karantänskravet för svenskar som reser till Tyskland avskaffas på grund av den positiva utvecklingen av antalet nya bekräftade coronafall, säger Tysklands ambassadör Anna Prinz till TT. Förbundsländerna måste följa beslutet. – Samma regler gäller för al.

SR - 14 jul 20 kl. 10:08

Sánchez till Sverige för att mjuka upp Löfven

Under tisdagen anländer Spaniens premiärminister Pedro Sánchez till Sverige för att diskutera EU:s räddningspaket till de hårdast drabbade länderna i den pågående coronapandemin..

Aftonbladet - 14 jul 20 kl. 08:39

Satte tänderna i hungrig mås – man gripen

▸ Måsar som norpar mat hör nästan sommaren till. Människor som biter tillbaka är ovanligare..

Helsingborgs Dagblad - 14 jul 20 kl. 08:39

Satte tänderna i hungrig mås – man gripen

En berusad engelsman bet en fågel som ville ha hans snabbmat..

Sydsvenskan - 14 jul 20 kl. 08:39

Satte tänderna i hungrig mås – man gripen

En berusad engelsman bet en fågel som ville ha hans snabbmat..

GöteborgsPosten - 14 jul 20 kl. 08:39

Satte tänderna i hungrig mås – man gripen

Måsar som norpar mat hör nästan sommaren till. Människor som biter tillbaka är ovanligare. Men en berusad engelsman gjorde just det när en fågel ville ha hans snabbmat..

Dagens Medicin - 14 jul 20 kl. 07:00

”Sjuksköterskor borde ha en central roll i äldres vård”

I teamet måste sjuksköterskor finnas med, inte som konsulter eller på distans utan med händerna i det dagliga arbetet, skriver flera forskare..

GöteborgsPosten - 13 jul 20 kl. 17:04

Munskydd och plasthandskar förorenar floder

Flera av Europas största floder har förorenats med munskydd och plasthandskar som invånarna i de olika länderna har använt för att skydda sig mot coronaviruset, enligt forskningsorganisationen Tara Ocean Foundation..

Expressen - 12 jul 20 kl. 16:32

Norges vändning – skärper  coronakraven för Norden

Norges folkhälsoinstitut (FHI) vänder och skärper coronakraven för Norden. Nu får de nordiska grannländerna följa samma regler som EES- och Schengenländerna – med undantag för Skåne och Blekinge. .

Helsingborgs Dagblad - 13 jul 20 kl. 13:55

Storebror Ymer frontfigur i tennislandskamp

När den internationella tennisen är satt på paus kan Sverige åtminstone glädja sig åt en landskamp mot Danmark senare i juli. Den 25–26 juli gör grannländerna upp i ett Davis Cup-liknande format i danska Farum. Vinnaren får runt 140 000 svenska kronor..

GöteborgsPosten - 13 jul 20 kl. 13:55

Storebror Ymer frontfigur i tennislandskamp

När den internationella tennisen är satt på paus kan Sverige åtminstone glädja sig åt en landskamp mot Danmark senare i juli. Den 25–26 juli gör grannländerna upp i ett Davis Cup-liknande format i danska Farum..

Aftonbladet - 13 jul 20 kl. 08:30

Kemikalieregn från Sovjet ska stoppa bränder

▸ Ungefär 46 000 hektar skog brinner just nu i Sibirien. För att bekämpa de väldiga bränderna ska räddningstjänsten i….

GlobeNewswire - 13 jul 20 kl. 06:30

Boprisförväntningarna återhämtar sig rekordsnabbt

Pressmeddelande
Stockholm 13 juli 2020 Boprisförväntningarna återhämtar sig rekordsnabbt SEB:s Boprisindikator ökar med historiskt höga 47 enheter i juli, från minus 23 till plus 24. På regional nivå är det små skillnader och indikatorn ligger i de sex regionerna mellan minus 6 och plus 6. Hushållens förväntningar på reporäntans nivå är oförändrad på 0,44 procent.

UNT - 12 jul 20 kl. 21:06

Här är Boländernas nya stora kontorskomplex

Ett nytt modernt kontorshus i fem våningar är på gång i Boländerna. Det är fastighetsbolaget och Uppsalaföretaget Setune som står bakom planerna..

SR - 12 jul 20 kl. 16:07

Dialog mellan Serbien och Kosovo igång igen

Dialogen mellan Serbien och Kosovo är igång igen. Det var budskapet från EU i dag efter ett videomöte mellan ledarna från de båda länderna, som inte pratat med varandra sedan november 2018..

Cornucopia - 11 jul 20 kl. 08:30

Färre konkurser per capita i Sverige än Norge och Danmark under coronavåren

Svenska Dagbladet rapporterar att statistik från Bisnode visar på färre konkurser per capita i Sverige än i Norge och Danmark under coronakrisen. För att få klick och delningar från coronahaveristerrna rubriksatte man dock det hela till att det skulle vara fler konkurser i Sverige, utan att ta hänsyn till storleken på länderna.Fler konkurser per capita, trots oljan och vattenkraften.

UNT - 24 jul 20 kl. 17:02

Här är planen för Boländerna – ska bli ny stadsdel

Arbetet med främre Boländerna går sakta framåt. En första detaljplan är framtagen och nu har uppsalaborna chans att tycka till..

Expressen - 11 jul 20 kl. 07:37

”De fick mig att träna till händerna blödde”

Flera gymnaster i England har gått ut och vittnat om mobbning och övergrepp.– Min tränare fick mig att träna tills mina händer blödde, säger tidigare OS-gymnasten Lisa Mason.– Mentalt och fysiskt övergrepp var normen, säger en anonym tidigare elitgymnast..

SVT - 10 jul 20 kl. 21:13

Sverige kritiskt till EU-krisfond och budget

Ytterligare kapningar i EU-budgeten, med fortsatt rabatt på den svenska avgiften. Det är vad EU-basen Charles Michel föreslår för att få medlemsländerna att enas om ekonomin efter coronakrisen. Men Sverige gör i huvudsak tummen ner, förslagen är fel utformade och för kostsamma.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.