Swedbanks

Sunday, 16 June, 01:06

Nyheter om Swedbanks

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 24 maj 19 kl. 11:33

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Missa inte Marcus nya bok: Häromdagen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är något av en guide in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

PrivataAffärer - 24 maj 19 kl. 07:43

Morgan Stanley: Guldkantade utdelningar i banksektorn

  ”Vår högsta tilltro för guldkantade utdelningar är från Lloyds, DNB, KBC och HSBC”, skriver investmentbanken. I rådande lågräntemiljö torde banker med stadiga och säkra utdelningar tilltala investerare, anser Morgan Stanley. ”Vår guldkantade utdelningslista fokuserar på starka affärsmodeller där vår tilltro till utdelningsnivåerna är som högst”, skriver investmentbanken även.

Affärsvärlden - 24 maj 19 kl. 07:29

DI: Grimstad skrev Swedbank-rapport redan 2017

Den norska advokaten Erling Grimstad skrev, på Swedbanks uppdrag, en rapport redan 2017 i syfte att identifiera penningtvättsrisker i banken. Det skriver Dagens Industri, med hänvisning till dokument som tidningen tagit del av..

Cornucopia - 23 maj 19 kl. 11:06

Bankomatuttag kan komma avgiftsbeläggas

Bankernas kamp mot kontanterna fortsätter. Bankomats VD säger nu till SvD att om inte staten tar över kommer det införas avgifter på kontantuttag i bankomaterna. Och som bekant har bankerna allt mer slutat erbjuda kontantuttag över disk.

PrivataAffärer - 21 maj 19 kl. 09:50

Här är Swedbanks nya aktiefavoriter

Sektorfavoriter innehåller Swedbank / Kepler Cheuvreux favoritaktier i respektive sektor med en placeringshorisont på 12 månader. I veckans uppdatering görs två byten. I sektorn ”IT och telekom” åker Nokia ut och ersätts av Hexagon, en global ledare inom digitala lösningar för mätteknik och arbetsflöden.

Dagens PS - 17 maj 19 kl. 07:42

Specialister mot penningtvätt saknas

Stor brist på experter som ska förhindra brottsligheten, enligt Finansförbundet. Det är Ulrika Boëthius, ordförande för Finansförbundet, som uppger det här för Ekot i Sveriges Radio som därmed konstaterar att bankerna kan få svårt att hitta kompetent personal – jurister och ekonomer – som arbetar mot kriminell verksamhet som penningtvätt. I både Danske Bank och Swedbank har omfattande penningtvätt avslöjats med kännbara följder för bankerna.

DI - 16 maj 19 kl. 13:12

Swedbank öppnar för hävd advokatsekretess

Swedbanks rådgivare öppnar för att häva advokatsekretessen gentemot Ekobrottsmyndigheten och därmed låta åklagaren höra Erling Grimstad, den norska advokat som i fjol skrev en mycket kritisk rapport om penningtvättsriskerna i Swedbank.  Ett beslut är att vänta inom kort..

PrivataAffärer - 13 maj 19 kl. 08:39

Ny årsstämma i Swedbank innan midsommar

Vidare föreslås omval av Bodil Eriksson, Mats Granryd, Kerstin Hermansson, Bo Johansson, Anna Mossberg och Magnus Uggla. Den ena av de två nya föreslagna styrelseledamöterna, Bo Magnusson som även föreslås bli vice ordförande, har länge varit verksam inom SEB. Han är för närvarande ordförande i bankerna Carnegie och SBAB samt styrelsemedlem i den belgiska banken KBC Bank.

Dagens PS - 13 maj 19 kl. 12:27

Göran Persson föreslås som ordförande i Swedbank

Swedbanks valberedningen har idag påkallat att styrelsen kallar till extra bolagsstämma för val av ny styrelse. Till styrelseordförande föreslås, som tidigare kommunicerats, Göran Persson. Utöver detta föreslås nyval av Bo Magnusson och Josefin Lindstrand till styrelsledamöter.

PrivataAffärer - 13 maj 19 kl. 10:41

Svag krona ett gissel för utlandspensionärer

”Valutakurser är kanske inte det första blivande pensionärer tänker på. Men de kan spela stor roll för den som tänker tillbringa en stor del av pensionärslivet i andra länder och konsumera allt från mat till bostad och resor i de länderna”, skriver Kristina Kamp, pensionsekonom på minpension.se i ett blogginlägg där hon uppmärksammar valutaproblematiken.

DI - 14 maj 19 kl. 16:11

Analytiker spår lägre vinst och utdelning från Swedbank

Snittestimatet för Swedbanks vinst per aktie och utdelning under innevarande helår har kommit ned runt 3 procent, trots att nettoresultatet var 9 procent starkare än förväntat i det första kvartalet..

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 16:27

Analytiker sänker estimat för Swedbank

Swedbank har som policy att dela ut 75 procent av nettoresultatet till aktieägarna. För kommande två helår är motsvarande revideringar -4 procent. Efter 14:20 i utdelning för 2018 förväntas en utdelning om mellan 12:51 och 13:61 kronor per aktie för innevarande samt kommande två helår, enligt snittestimaten.

PrivataAffärer - 14 maj 19 kl. 09:01

Swedbank: Det blir någon form av handelsavtal

Det är i morgonens upplaga av Swedbanks fokusportfölj som banken andas viss optimism. ”Handelskonflikten har eskalerat senaste tiden men vårt huvudscenario är att det kommer någon form av avtal som gör att marknaden kan lyfta bort mer risk relaterat till detta. Fed har gjort en tydlig kommunikationsförändring gällande kommande räntehöjningar vilket innebär att det inte blir fler räntehöjningar om ekonomin inte är stark nog”, skriver Swedbank.

Dagens PS - 13 maj 19 kl. 15:14

Julian Assange, höjda skatter och flygvarsel

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Förbifarten sladdar: Kostat 280 miljoner extra
Det omtvistade projektet Förbifart Stockholm har fakturerats för mycket av det tidigare kontrakterade byggbolaget. I mars hävdes kontraktet med byggbolaget Lovön Samverkan, LSAB, efter att arbetet med den nya förbifarten blivit kraftigt försenat.

DN - 13 maj 19 kl. 11:48

Josefin Lindstrand har städat banker tidigare – ny i Swedbanks styrelse

Två nya ledamöter får Göran Persson med sig när han tillträder som ny ordförande i Swedbank. En av de nya ledamöterna har en för banken perfekt bakgrund. Som vice ordförande i Sörmlands sparbank, har juristen Josefin Lindstrand erfarenhet av att städa upp efter en skandal och att se till att regelverk följs..

Affärsvärlden - 13 maj 19 kl. 08:25

Swedbank kallar till extrastämma - förslag till förändrad styrelse

Swedbanks valberedning föreslår nyval av Bo Magnusson och Josefin Lindstrand som ledamöter i bankens styrelse, tillsammans med Göran Persson som enligt tidigare besked föreslås bli ny styrelseordförande. Samtidigt avböjer Ulrika Francke, Siv Svensson och Peter Norman omval..

SVT - 13 maj 19 kl. 08:29

Peter Norman lämnar Swedbanks styrelse – Göran Persson föreslås kliva in

Swedbank möblerar om i sin styrelse. Peter Norman, Ulrika Francke och Siv Svensson meddelar att de inte ställer upp för omval. Den tidigare statsministern Göran Persson föreslås som ny ordförande..

DN - 13 maj 19 kl. 08:06

Swedbank kallar till extrastämma

Swedbanks valberedning är klar med förslag till ny styrelse för den skandaldrabbade banken och kallar till extrastämma..

Sydsvenskan - 13 maj 19 kl. 08:16

Swedbank nominerar ny styrelse

Swedbanks valberedning har efter den turbulenta våren, präglad av misstänkt penningtvätt, lagt fram ett förslag till förändrad styrelse. Som tidigare kommunicerats blir den tidigare statsministern Göran Persson ordförande om förslaget godkänns av en ext.

Helsingborgs Dagblad - 13 maj 19 kl. 08:16

Swedbank nominerar ny styrelse

Swedbanks valberedning har efter den turbulenta våren, präglad av misstänkt penningtvätt, lagt fram ett förslag till förändrad styrelse. Som tidigare kommunicerats blir den tidigare statsministern Göran Persson ordförande om förslaget godkänns av en ext.

PrivataAffärer - 09 maj 19 kl. 13:00

Swedbank: Känn ingen stress inför sommaren

Inledningen på aktieåret 2019 har varit ”formidabel”, vilket skapat en positiv underliggande syn hos investerarkollektivet. Samtidigt har risken för en korrigering på marknaden ökat. Att det över huvud taget blivit en stor uppgång hittills i år är till en del en effekt av den alltför överdrivna pessimism som spred sig på marknaderna under slutet av fjolåret, menar Swedbank Strategi & Allokering som ansvarar för Swedbanks investeringsstrategier.

Realtid - 10 maj 19 kl. 13:44

Gröna tillgångar för 10 miljarder

 2018 ingick tillgångar värda mer än 10 miljarder i Swedbanks register över gröna tillgångar. Detta motsvarar 481 863 ton i sparade och undvikna koldioxidutsläpp. .

DI - 03 maj 19 kl. 17:22

Banktoppen: Världsläget bättre än du tror

Världshandeln krymper och inköparna i industrin deppar. Men läget är nog bättre än det verkar. Det säger Swedbanks prognoschef Andreas Wallström i Makrorådet..

PrivataAffärer - 02 maj 19 kl. 16:44

Förnyad press gör kronan rekordsvag

Vid svensk stängning var kronan 7 öre svagare mot dollarn på 9:55 och 5 öre svagare till 10:68 mot euron, jämfört med klockan 12.00 i tisdags. På morgonen var kronans växelkurs mot dollarn inte långt från den svagaste nivån någonsin, medan 10:70 tillfälligt bröts två gånger mot euron.

Dagens PS - 29 apr 19 kl. 14:43

Han pekas ut som ny vd för krisande banken

Efter avslöjandet av den stora penningtvättshärvan fick Swedbanks vd Birgitte Bonnesen sparken. Nu letar banken nytt ledarskap och Jens Henriksson leder racet, säger källor till Expressen. Jens Henriksson är för närvarande Folksams vd, och har varit där i 6 år.

Dagens PS - 29 apr 19 kl. 07:32

Här är Göran Perssons svar till Swedbank

Den före detta statsministern har föreslagits som ny ordförande för den skandalomsusade banken. Dagens PS har tidigare, med hänvisning till Dagens Industri, berättat att Göran Persson varit den hetaste kandidaten till ordförandeposten i Swedbank. Lennart Haglund, ordförande i Swedbanks valberedning, som föreslagit att Göran Persson greppar klubban efter Lars Idermark, anser att Göran Persson har vad som krävs för att återupprätta förtroendet för Swedbank efter penningtvättsavslöjandet i SVT:s Uppdrag granskning och misstankarna om grovt svindleri och insiderbrott, som utreds av Ekobrottsmyndigheten.

VA - 30 apr 19 kl. 13:46

Swedbank Robur Ny Teknik - Han tar över efter superduon

Swedbanks framgångsfond Robur Ny Teknik har fått aktieförvaltaren Henrik Nyblom som ny chef. .

Realtid - 30 apr 19 kl. 05:35

"Att kunna peka med hela handen räcker inte"

Det är många som applåderat ordförande Göran Perssons återkomst i rampljuset efter att han accepterat att bli krisande Swedbanks nya ordförande, men jag har svårt att dela den entusiasmen. Det skriver Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners..

GöteborgsPosten - 29 apr 19 kl. 18:28

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund..

GöteborgsPosten - 29 apr 19 kl. 18:28

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund..

Skånskan - 29 apr 19 kl. 17:32

Rörelsekapital

Det var ett tag sedan förre statsministern Göran Persson dominerade tidningsrubrikerna. Det finns en risk att det är en nostalgisk längtan efter en tid då Sverige hade en stabil och lite sävlig regering med Persson som självskriven statsminister som gör att återkomsten känns välkommen. Beskedet att Göran Persson tackat ja till att nomineras till styrelseordförande i Swedbank har fått huvudsakligen positiva reaktioner, åtminstone beträffande Perssons möjlighet att ge stabilitet åt en verksamhet i gungning.

Sydsvenskan - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Per.

YA - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Persson..

Barometern - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Persson..

Kristianstadsbladet - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Persson..

BT - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Persson..

Sydöstran - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Persson..

Blekinge Läns tidning - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Persson..

Helsingborgs Dagblad - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Per.

SmålandsPosten - 29 apr 19 kl. 16:06

Besked om Swedbankstämma väntas nästa vecka

Om en vecka, är svaret från ordföranden i Swedbanks valberedning Lennart Haglund. Då hoppas han kunna ge besked om när bankens extrastämma ska äga rum och vilka fler som nomineras till bankens nya styrelse vid sidan av den förre statsministern Göran Persson..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.