Swedbank

Friday, 24 May, 20:21

Nyheter om Swedbank

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 13 maj 19 kl. 08:39

Ny årsstämma i Swedbank innan midsommar

Vidare föreslås omval av Bodil Eriksson, Mats Granryd, Kerstin Hermansson, Bo Johansson, Anna Mossberg och Magnus Uggla. Den ena av de två nya föreslagna styrelseledamöterna, Bo Magnusson som även föreslås bli vice ordförande, har länge varit verksam inom SEB. Han är för närvarande ordförande i bankerna Carnegie och SBAB samt styrelsemedlem i den belgiska banken KBC Bank.

DI - 03 maj 19 kl. 18:41

Bankavslöjande slår hårt mot pensionsbolag – stora skillnader i resultat

Årets första kvartal rymmer stora skillnader mellan pensionsbolagens resultat.  Flera pensionsbolag lägger ett starkt första kvartal bakom sig, men ett drabbades värre av kursraset i Swedbank efter penningtvätthärvan..

Dagens PS - 13 maj 19 kl. 12:27

Göran Persson föreslås som ordförande i Swedbank

Swedbanks valberedningen har idag påkallat att styrelsen kallar till extra bolagsstämma för val av ny styrelse. Till styrelseordförande föreslås, som tidigare kommunicerats, Göran Persson. Utöver detta föreslås nyval av Bo Magnusson och Josefin Lindstrand till styrelsledamöter.

DI - 13 maj 19 kl. 11:00

SBAB:s ordförande lämnar posten efter Swedbank-nominering

Den statliga bolånejätten SBAB:s ordförande Bo Magnusson lämnar sin post i spåren av att han föreslagits som ny styrelseledamot i Swedbank..

Realtid - 13 maj 19 kl. 10:26

Swedbank tappar mest i anseende

Efter penningtvättsavslöjandena har Swedbank tappat i anseende bland kunderna, skriver GP, som hänvisar till Anseendebarometern för finanssektorn 2019. .

Realtid - 13 maj 19 kl. 08:41

Ny styrelse föreslås i Swedbank

Valberedningen i Swedbank föreslår nyval av Bo Magnusson, tidigare ställföreträdande koncernchef på SEB  och Josefin Lindstrand, jurist på advokatbyrån Hammarskiöld & Co. Aktieägarna i valberedningen påkallar extra bolagsstämma..

GöteborgsPosten - 02 maj 19 kl. 17:10

Swedbank kan lätt hamna i samma utförslöpa som Danske Bank

Om Danske Bank visar vägen för de svenska bankerna så kan den höga avkastningen snart vara en illusion..

PrivataAffärer - 02 maj 19 kl. 16:44

Förnyad press gör kronan rekordsvag

Vid svensk stängning var kronan 7 öre svagare mot dollarn på 9:55 och 5 öre svagare till 10:68 mot euron, jämfört med klockan 12.00 i tisdags. På morgonen var kronans växelkurs mot dollarn inte långt från den svagaste nivån någonsin, medan 10:70 tillfälligt bröts två gånger mot euron.

Realtid - 30 apr 19 kl. 12:54

Här är succéförvaltarnas efterträdare på Robur Ny Teknik

Swedbank Robur råddar om i fondförvaltningen. Henrik Nyblom ska ansvara för Swedbank Robur Ny Teknik och Marcus Rylander för Swedbank Robur Småbolagsfond Norden..

DI - 02 maj 19 kl. 08:32

Sämre humör i den svenska industrisektorn i april

Inköpschefsindex för den svenska industrisektorn sjönk till 50,9 i april vilket kan jämföras med 52,8 i mars. Det visar statistik från Swedbank och Silf. .

Skånskan - 29 apr 19 kl. 17:32

Rörelsekapital

Det var ett tag sedan förre statsministern Göran Persson dominerade tidningsrubrikerna. Det finns en risk att det är en nostalgisk längtan efter en tid då Sverige hade en stabil och lite sävlig regering med Persson som självskriven statsminister som gör att återkomsten känns välkommen. Beskedet att Göran Persson tackat ja till att nomineras till styrelseordförande i Swedbank har fått huvudsakligen positiva reaktioner, åtminstone beträffande Perssons möjlighet att ge stabilitet åt en verksamhet i gungning.

PrivataAffärer - 30 apr 19 kl. 08:54

Här är spararnas favoritaktier i april

– Årets börsyra har nu passerat fyra månader och kvartalsrapporterna som haglar in har gett ytterligare stöd. Börsen handlas på rekordnivåer och privatspararna är optimistiska och köper aktier för åttonde månaden i rad. Man väljer dock bort de allra mest konjunkturkänsliga bolagen och letar istället efter mer konjunkturstabila aktier bland årets relativa kursförlorare, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull.

Realtid - 30 apr 19 kl. 12:54

Succéförvaltarnas efterträdare på Robur

Henrik Nyblom ska ansvara för Swedbank Robur Ny Teknik och Marcus Rylander att ansvara för Swedbank Robur Småbolagsfond Norden..

Dagens PS - 29 apr 19 kl. 15:39

Göran Persson, guld och Game of Thrones

I dagens nyhetssammanställning kan du läsa om Göran Persson, ett historiskt VM-guld och Game of Thrones längsta avsnitt någonsin. DAGENS VIRALA – Dagens PS samlar nätets trendande snackisar och hetaste artiklar inom affärer och näringsliv. Mest sökta på Google Sandvik-vd:n het kandidat för ABB – Dagens Industri
ABB letar ny vd, och nu kanske de har hittat rätt person för jobbet.

VA - 30 apr 19 kl. 13:46

Swedbank Robur Ny Teknik - Han tar över efter superduon

Swedbanks framgångsfond Robur Ny Teknik har fått aktieförvaltaren Henrik Nyblom som ny chef. .

DI - 30 apr 19 kl. 12:14

Swedbank: Kan bli ketchupeffekt på löneökningarna

Löneökningarna har fortsatt att vara överraskande låga i början av 2019, då löneökningstakten växlat ned. De senaste årens konjunkturuppgång har inte satt något avtryck i löneökningarna, men tidigare erfarenheter talar för att det kan komma något av en ketchupeffekt. .

Barometern - 30 apr 19 kl. 09:28

Ölands bank byter ägare

Ölands bank byter majoritetsägare. Sparbanksstiftelsen Öland köper aktier av Swedbank vilket innebär att Sparbansksstiftelsen Öland nu äger 51 procent av Ölands bank..

Dagens PS - 30 apr 19 kl. 08:25

SEB överraskar igen – aktien lockar

Agnetha Jönsson i Di lyfter bankens aktie i en analys kopplad till storbankens rapport. ”Aktien bör reagera positivt på resultatlyftet. Vi håller fast vid vår köprekommendation”, deklarerar Jönsson.

Expressen - 30 apr 19 kl. 07:56

Suhonen: Fridolin passar mycket bättre i S än i MP

Det är med sargad själ Socialdemokraterna går till första maj, konstaterar opinionsbildaren och S-debattören Daniel Suhonen.Och inte blir det bättre av att Göran Persson blir ordförande i Swedbank.– Om det viktigaste kännetecknet av en socialdemokrat är att de ser ut som direktörer är det inte så konstigt att arbetarklassen röstar på någon annan, säger Suhonen i Politikpodden – och passar på att ge ett nytt uppdrag till avgående språkröret Gustav Fridolin..

Skånskan - 28 apr 19 kl. 20:54

Göran Persson föreslås bli ny Swedbankordförande

inrikes Den förre socialdemokratiske statsministern (1996-2006) Göran Persson föreslås bli ny ordförande för Swedbank, det skriver storbanken i ett pressmeddelande under söndagskvällen.
Swedbanks valberedning har arbetat intensivt och konstruktivt. Jag kallade till vårt första möte redan dagen efter den ordinarie stämman.

DI - 29 apr 19 kl. 20:52

Göran Persson blir ny jävsfråga för FI

Med Göran Persson som ordförande i Swedbank hamnar Finansinspektionen, FI, i ytterligare en jävsdiskussion. Men FI:s ordförande Sven-Erik Österberg, tidigare minister i Göran Perssons regering, har svårt att se att han skulle behöva jäva ut sig. .

DI - 29 apr 19 kl. 18:23

Göran Persson lämnar ordförandeposten i Pegroco Invest

Den tidigare statsministern Göran Persson kommer lämna ordförandeposten i investmentbolaget Pegroco Invest med anledning av att han föreslagits ta över ordförandeklubban i Swedbank..

PrivataAffärer - 29 apr 19 kl. 17:31

Veoneers fiaskorapport kalldusch för flera fonder

Läs också: Svag rapport från Veoneer Veoneers vd: Botten nås först andra kvartalet Utvecklingen innebär en kalldusch för många fonder, då det svenska förvaltarkollektivet överlag har varit positivt inställt till Autoliv-avknoppningen Veoneer på sistone, visar data från Morningstar. Kursutveckling för Veoneers depåbevis sedan handeln inleddes i juli 2018. Måndagens nedgång summerade strax efter klockan 17 till drygt 16 procent.

GöteborgsPosten - 29 apr 19 kl. 17:51

Perssoneffekt lyfte Swedbank på stillsam börs

SAS och SEB tillhörde förlorarna på en i övrigt stillsam Stockholmsbörs..

GöteborgsPosten - 29 apr 19 kl. 17:51

Perssoneffekt lyfte Swedbank på stillsam börs

SAS och SEB tillhörde förlorarna på en i övrigt stillsam Stockholmsbörs..

PrivataAffärer - 29 apr 19 kl. 15:30

Valborgsmässoafton: Storbanksfest i rapportfloden

Rapporter tisdag 30 april: Nordea (kl 6.30)
SEB (kl 7.00)
Epiroc (kl 7.

Dagens PS - 29 apr 19 kl. 14:43

Han pekas ut som ny vd för krisande banken

Efter avslöjandet av den stora penningtvättshärvan fick Swedbanks vd Birgitte Bonnesen sparken. Nu letar banken nytt ledarskap och Jens Henriksson leder racet, säger källor till Expressen. Jens Henriksson är för närvarande Folksams vd, och har varit där i 6 år.

Nyan - 29 apr 19 kl. 13:32

Göran Persson avgår från Ålandsbankens styrelse

Göran Persson har idag meddelat att han avgår från sitt uppdrag som styrelsemedlem i Ålandsbankens styrelse på grund av nomineringen till styrelseordförande i Swedbank, det berättar Ålandsbanken i ett pressmeddelande. Persson valdes till styrelsemedlem i Ålandsbanken första gången vid bolagsstämman den 16 april 2015. Enligt pressmeddelande kommer val av ny styrelsemedlem kommer att anstå till nästa bolagsstämma.

DI - 29 apr 19 kl. 13:34

Göran Persson avgår från Ålandsbankens styrelse

Göran Persson avgår från uppdraget som styrelsemedlem för Ålandsbanken efter att ha blivit nominerad till ny ordförande för Swedbank. Det framgår av ett pressmeddelande..

DN - 29 apr 19 kl. 12:54

Analytiker gör tummen upp för Göran Persson

Analytikerna välkomnar förslaget om Göran Persson som ny styrelseordförande för Swedbank.  – Det viktigt att få in en erfaren ledare som vågar lyfta på jobbiga stenar och som kan kommunicera med media även i svåra lägen, säger Johanna Kull. .

DI - 29 apr 19 kl. 10:44

Swedbank: Lönehushållen vinnare på politiska beslut

De flesta hushållens inkomster har ökat under den senaste 15-årsperioden men deras disponibla inkomster har ökat ännu mer. Vinnare är lönehushållen som har mellan 35-40 procent mer pengar att röra sig med i dag än 2004..

VA - 29 apr 19 kl. 09:30

Storbolaget rasar tvåsiffrigt efter brakförlust

Autoliv-avknoppningen Veoneer sviker med nya siffror och Swedbank släpper bomben att Göran Persson föreslås bli ny ordförande. Här är kursreaktionerna på morgonens viktigaste nyheter..

DI - 29 apr 19 kl. 07:25

Tung FI-kritik mot SEB – ”systematiska” brister

Finansinspektionen har rapporterat sex SEB-kunder till Finanspolisen, enligt "hemliga dokument" som SVD har tagit del av. I dokumenten anklagar FI banken för "systematiska" brister i arbetet mot penningtvätt - en kritik starkare än den som riktades mot Swedbank..

YLE - 29 apr 19 kl. 05:34

Morgonkollen: Valseger för Spaniens styrande socialistparti, brister i äldrevården kan ha lett till döden i 60 fall

Sveriges tidigare statsminister Göran Persson föreslås bli ny styrelseordförande för Swedbank. I Spanien har det styrande socialistpartiet vunnit i parlamentsvalet. Samtidigt utreder Valvira ett sextiotal fall där äldre kan ha dött av försummelser..

Expressen - 28 apr 19 kl. 23:24

Experten: Därför väljer Swedbank Göran Persson

Stort förtroendekapital, förankring i folkrörelsen och erfarenhet inom bankväsendet. Jon Åsberg, programledare i Di TV och tidigare chefredaktör för Finanstidningen och Affärsvärlden, pekar ut flera faktorer som avgörande för bankens val föll på Göran Persson som ny ordförande. – De vill ha en oklanderlig person med starkt cv, säger han.

DI - 28 apr 19 kl. 22:27

Nu minskar risken för undergång

Med Göran Persson som styrelseordförande minskar risken för att Swedbank går under. I honom får banken en stark ordförande med en betydande erfarenhet av finansmarknaden, ett stort politiskt och internationellt nätverk samt viktiga kunskaper inom kommunikation där banken har brustit rejält..

GöteborgsPosten - 28 apr 19 kl. 22:35

Göran Persson föreslås som Swedbank-ordförande

Swedbanks valberedning föreslår Göran Persson som ny styrelseordförande i banken..

GöteborgsPosten - 28 apr 19 kl. 22:35

Göran Persson föreslås som Swedbank-ordförande

Swedbanks valberedning föreslår Göran Persson som ny styrelseordförande i banken..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.