Swahn

Tuesday, 13 November, 18:50

Nyheter om Swahn

Sortering: Relevans | Senaste
Sydöstran - 18 okt 18 kl. 13:12

Delikatessbutik i konkurs

Flytten kom inte med det lyft ägaren hade hoppats på – och därför har nu Smedjegatans Delikatess begärts, och försatts, i konkurs. Förvaltaren Per Swahn hoppas dock snart hitta en ny intressent..

Skånskan - 18 okt 18 kl. 20:00

”Femtekolonnare och latmaskar”

Lund Konflikten inom Moderaterna rullar vidare, senast genom inlägg på facebook av partiets hittillsvarande toppnamn, oppositionsrådet Christer Wallin.”Är det verkligen så att femtekolonnare och latmaskar ska i vinna i politiken? I så fall är det over and out för min del, skriver han bland annat.

Blekinge Läns tidning - 18 okt 18 kl. 09:54

Butiken försatt i konkurs – ”har egentligen inte sett så illa ut”

Smedjegatans Delikatess har försatts i konkurs. – Man har bedömt att förutsättningarna för att fortsätta inte är så bra, säger advokat Per Swahn..

Skånskan - 15 okt 18 kl. 21:00

Historiskt skifte i Burlövspolitik

Burlöv Alliansen tar över makten i Burlöv och ska leda kommunen med ett minoritetsstyre. Det stod klart när kommunfullmäktige valde sitt nya presidium på måndagskvällen.
Kommunfullmäktiges ordförande blir Fredrik Jörgensen (C).

GöteborgsPosten - 17 okt 18 kl. 15:04

Måleri kring ljus och mörker

Med ett skapande som kretsar kring att vara människa och i en tankevärld som rör sig i poesins sfär, visar konstnären Yvonne Swahn målningar med vernissage i helgen..

GöteborgsPosten - 10 okt 18 kl. 04:50

Fler och bättre avlönade lärare löser inte skolans problem

Det traditionella undervisningssystemet kommer inte att kunna lösa problemen i skolan. Fler lärare, fördubblade löner och bättre lärarutbildningar är inte svaren vi söker. I stället handlar det om att utnyttja den digitala tekniken på ett smart och effektivt sätt, alltså inte som i dag, skriver Lennart Swahn, före detta utbildningsexpert vid bland annat Världsbanken..

Uppsalanyheter.se - 13 sep 18 kl. 08:37

Stark debut av Uppsalabandet Black Fur Sessions

Recension: Black Fur Sessions från Uppsala släpper sitt självbetitlade debutalbum. Det kommer att finnas tillgängligt på digitala plattformar från den 14 september, men dessutom också att ges ut på vinyl LP av Uppsalabolaget Open Mind Records. Black Fur Sessions från Uppsala släpper sitt självbetitlade debutalbum.

Skånskan - 13 sep 18 kl. 17:45

M-toppar får inte förhandla

Lund Den interna kritiken ledde till att Moderaternas tre toppnamn inte är med i partiets förhandlingsgrupp som nu ska överlägga med övriga partier om det framtida styret av kommunen.Fullmäktigegruppen har enighet i stället utsett Fredrik Ljunghill, Birger Swahn och Göran Brinck. – Vi hade en öppen diskussion och det tog lite tid, säger Göran Wallén som ledde fullmäktigegruppens möte på onsdagskvällen.

Skånskan - 12 sep 18 kl. 16:39

Konflikt inom Moderaterna

Lund Nu råder offentlig konflikt inom Moderaterna i Lund och de mångåriga toppnamnen ifrågasätts efter att partiet backat två val i rad.Det började med kritik från partiets ungdomsföreningar och sedan har styrelsen för M i Lunds stad uttalat att ingen av topp-3-kandidaterna bör ingå i den förhandlingsgrupp som arbetar med frågan om det framtida styret.
I stället föreslås att partiförhandlingarna ska ledas av politiske sekreteraren Fredrik Ljunghill, som är fjärdenamn på listan.

GöteborgsPosten - 12 okt 18 kl. 12:00

Vad är en bra Alltinget-fråga, Lasse Swahn?

I 15 år ledde journalisten Lasse Swahn radioprogrammet Alltinget. Nuförtiden fortsätter han att ställa frågor till stadens lärde varannan onsdag i Stadsbibliotekets foajé..

Blekinge Läns tidning - 04 sep 18 kl. 15:21

M vill att lärarna ska få äta skolmaten gratis

Lärare och pedagoger ska få äta skolmaten gratis. Det förslaget vill Moderaterna i Karlskrona nu genomföra om de vinner valet. – För oss är det en självklarhet, säger Emma Swahn Nilsson..

Skånskan - 01 sep 18 kl. 05:00

Kallade statsministern landsförrädare

BURLÖV En vecka innan valet kommer besked från Sverigedemokraterna att Lars-Anders Espert, lokal partiordförande för SD i Burlöv, kommer att uteslutas ur partiet.
Nya valsedlar utan Esperts namn håller redan på att tryckas.Droppen för partiledningen blev av allt att döma Lars-Anders Esperts kontroversiella uttalanden nu senast där han i ett eget partimanifest anklagade bland andra statsminister Stefan Löfven för landsförräderi.

Kristianstadsbladet - 04 sep 18 kl. 14:24

Samtal om krisen i KFC: ”Saknat en kompetent styrelse”

Fotbollsprofilen Anders Swahn gästade Duvanders Idrottskafé på tisdagsmorgonen. Det blev ett ”gott-och-blandat-samtal” där åhörarna mest ville prata lokal fotboll och Kristianstad FC. – Fel personer har tyvärr tagit på sig att utföra saker som de inte har någon kunskap om, var en av Anders Swahns förklaringar till raset i Kristianstad FC..

Sydsvenskan - 23 aug 18 kl. 10:00

Tragisk talande tystnad om hur Pragvåren kvävdes

Urban Swahn: Total tystnad kring de tragiska händelserna den 21 augusti 1968..

Sydöstran - 26 jul 18 kl. 15:31

Varning för moderat skolpolitik

I två artiklar "Skolan behöver bättre resurser" och "Tryggheten viktigaste frågan" i BLT 13/7 och 17/7 skriver Camilla Brunsberg (M) och Emma Swahn-Nilsson (M) med flera moderater om skolan och om tryggheten i Karlskrona..

Blekinge Läns tidning - 29 jun 18 kl. 19:02

”Nedskärningarna är oacceptabla”

Besparingarna inom skolan har nått sin gräns. Fyra partier agerar i ett gemensamt yttrande. – Det är inte ofta det händer men vi är enade, säger Emma Swahn Nilsson, Moderaterna..

Barometern - 03 jul 18 kl. 06:00

Flanören: ”Bygg ett nytt kallbadhus mitt emot Grimskär”

Oscar Swahn (1833-1908) var lärare, publicist och badentusiast. Så fort bron till Ängö var byggd 1878 flyttade han från Kvarnholmen till längst ut på öns nordöstra udde så nära vattnet som möjligt..

Skånskan - 13 jun 18 kl. 10:17

Skåningar finalföll på Sommartouren

Tennis. ATL:s Marius Ruzgas spelade strålande tennis och nådde final i klubbens sommartourtävling. Lundaspelaren tappade inte något set på vägen fram till final.

SmålandsPosten - 25 maj 18 kl. 06:45

"En juvel för Växjös pensionärer”

En plats dit barnbarnen längtar att komma till. Så vill VD Henrik Swahn beskriva de nya äldrebostäderna i Hovs Park i Växjö som ska byggas nästa år..

Nya Wermlands Tidningen - 11 apr 18 kl. 14:50

Karlstads Frida Swahn klar för VM

På onsdagen presenterades truppen till damernas U19-VM i schweiziska St Gallen 2–6 maj.Och en spelare från Karlstad IBF tar en av de åtråvärda platserna..

Blekinge Läns tidning - 30 mar 18 kl. 14:00

Så undviker du tranbajs i sängen:

Påsken är precis som julen förknippad med märkliga föreställningar och har länge betraktats som en mathögtid. Blekinges första stora radiopersonlighet, Sven-Öjvind Swahn i Karlskrona, påstod att det var tradition att äta ett tjog ägg på påskafton. Hur många som omkom av denna sed framgår inte av historien..

DN - 29 mar 18 kl. 14:37

Minnesord: Karl-Erik Tillas

Karl-Erik Tillas, Leksand, har avlidit till en ålder av 86 år. Närmast anhöriga är maka Lillvy Tillas, barnen Marie Tillas Swahn och Cathrine Tillas med familjer..

BT - 28 mar 18 kl. 16:21

Crowdfundar för att komma till börsen

Crowdfundingkampanj ska ta bolaget till börsen. ”Vi ser att det kan bidra till att öka vår räckvidd”, säger bolagets grundare och vd Andreas Swahn..

Blekinge Läns tidning - 24 mar 18 kl. 15:55

De fick Gamla Carlskronas stipendium

I flera års tid har föreningen Gamla Carlskrona delat ut stipendium. Så även i år när Josefin Swahn och Felicia Hallgren fick ta emot det på lördagen..

Sydöstran - 21 mar 18 kl. 13:30

De lämnar krisgrupp i protest – ”Ett snackmöte”

Moderaterna Morgan Kullberg och Emma Swahn Nilsson lämnar Karlskronakommissionen i protest. En grupp som startade under 2014 som en följd av tragedin med Yara..

Blekinge Läns tidning - 21 mar 18 kl. 17:30

Moderaterna hoppar av Karlskronakommissionen

Arbetet med Karlskronakommissionen förlängs, men nu lämnar Moderaterna gruppen. – Det ska inte behöva ta flera år att ta fram konkreta lösningar, säger Emma Swahn-Nilsson (M)..

Dagensanalys.se - 05 mar 18 kl. 12:14

Årets bästa strateger

Handelshögskolan har tagit fram nomineringslista för årets Strategy Awards, Den 21/3 är det seminarie och prisutdelning på Handels! Under en heldag på Handelshögskolan har Strategy Awards jury diskuterat sig fram till vilka bidrag som kommer att belönas den 21 mars. I ledning av juryordförande Jerker Winther tittade de 43 jurymedlemmarna på årets inskickade bidrag, först genom egen bedömning och sedan genom diskussioner i grupper i varje kategori.

SmålandsPosten - 14 feb 18 kl. 06:32

Så här ser nya restaurangskolan i Växjö ut

Hösten 2019 kan elever och personal flytta in i restaurangskolans nya lokaler på Kungsmadskolan. – Det här har vi verkligen längtat efter, säger läraren Caroline Swahn..

Nyteknik - 23 jan 18 kl. 12:44

Miljörörelsen: ”En seger för vetenskapen”

Miljörörelsen jublar över miljödomstolens nej till slutförvar för använt kärnbränsle. ”Det är jätteviktigt att domstolen tar problemet med kopparkapslarna på allvar”, säger Johan Swahn..

Vimmerby Tidning - 02 feb 18 kl. 19:31

"Jag känner mig nöjd och har tillförsikt för framtiden"

Tidigare i dag blev det känt att RenoNorden överlåter renhållningen till GDL Transport AB. - För vår del känns det jättebra. Jag känner mig nöjd och har tillförsikt för framtiden med GDL som ny entreprenör, säger Torbjörn Swahn, VD för Vimmerby Energi & Miljö AB..

Kristianstadsbladet - 06 jun 18 kl. 22:46

Swahn klar för Mjällby – kritiserar KFC: ”Hemskt att se”

Han sparkades som sportchef i Kristianstad FC. Nu är Anders Swahn klar för Mjällby AIF, där han kommer att träna klubbens U16-lag. Samtidigt delar han ut en tuff passning till sin förra klubb.

ÖstersundsPosten - 16 dec 17 kl. 18:23

Sveg utklassat av Njurunda hemma med hela 1-7

Sveg åkte på en riktig smäll när laget förlorade på hemmaplan mot Njurunda med hela 1-7 (1-2, 0-3, 0-2) i Hockeytvåan norra CD. Njurundas målskyttar var Martin Swahn, Per Åberg, Johan Kolbäck, Dani....

Länstidningen i Jämtland - 16 dec 17 kl. 18:23

Sveg utklassat av Njurunda hemma med hela 1-7

Sveg åkte på en riktig smäll när laget förlorade på hemmaplan mot Njurunda med hela 1-7 (1-2, 0-3, 0-2) i Hockeytvåan norra CD. Njurundas målskyttar var Martin Swahn, Per Åberg, Johan Kolbäck, Dani....

Nerikes Allehanda - 02 dec 17 kl. 09:15

Framtidens mat tema i föreläsning

Mattrender världen över är avstampet när forskaren Johan Swahn ska tala om framtidens mat och smaker. Föreläsningen sker på Måltidens hus i Grythyttan 5 december..

Nerikes Allehanda - 02 dec 17 kl. 09:15

Framtidens mat tema i föreläsning

Mattrender världen över är avstampet när forskaren Johan Swahn ska tala om framtidens mat och smaker. Föreläsningen sker på Måltidens hus i Grythyttan 5 december..

Dagensanalys.se - 15 nov 17 kl. 14:15

Planning Awards byter namn till Strategy Awards

För att belönas i Strategy Awards framöver krävs att tävlande beskriver framgångskedjan på ett
trovärdigt sätt. De ska visa hur lösningen påverkar människor, och hur just denna påverkan leder till det förutbestämda syftet. I det ligger att beskriva arbetet med att utforska och besluta om strategiska vägval.

Nya Wermlands Tidningen - 03 nov 17 kl. 21:06

Värmländska bakom Sveriges vinst

Sverige U19 damer spelar fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Malmö. I Sveriges lag finns Mathilda Jansson från Hagfors och Frida Swahn från Karlstad..

Kristianstadsbladet - 25 sep 17 kl. 17:15

KFC vann enkelt mot Rosengård

Kristianstad FC vann kvällens viktiga hemmamatch mot jumbon Rosengård med 4–0 (1–0). Därmed tog KFC ett stort steg mot nytt kontrakt i söderettan. KFC gjorde en stabil match och en stor arbetsinsats efter turbulensen som varit de senaste dagarna, då både tränaren Joakim Persson och sportchefen Anders Swahn lämnat klubben..

Kristianstadsbladet - 25 sep 17 kl. 15:51

KFC och sportchefen går skilda vägar

I fredags fick tränaren Joakim Persson sparken. Under måndagen blev det också klart att sportchefen Anders Swahn lämnar Kristianstad FC..

Kristianstadsbladet - 25 sep 17 kl. 22:50

Patric Nilsson: Det här var väntat

I fredags eftermiddag fick Joakim Persson beskedet att han sparkas som KFC-tränare. I går lämnade sportchefen Anders Swahn föreningen. Besked som slagit ner som en bomb för många – internt som externt.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.