Swahn

Friday, 15 February, 23:55

Nyheter om Swahn

Sortering: Relevans | Senaste
Blekinge Läns tidning - 13 dec 18 kl. 10:00

Jobben räddas på Toréns

Under Luciadagen kunde konkursförvaltare Per Swahn lämna det besked som anställda på Toréns Mekaniska önskat: Verksamheten är säkrad och de anställda kommer erbjudas fortsatt anställning..

Skånskan - 06 dec 18 kl. 05:00

SD får ny tung post i Burlöv

Burlöv Alliansen släpper fram Sverigedemokraterna och ger dem en tung post i kommunstyrelsen. Det stod klart när valberedningens förslag blev klart på onsdagen.Efter många år med socialdemokratiskt styre tar alliansen över makten i Burlöv.

Blekinge Läns tidning - 30 nov 18 kl. 05:30

Beskedet efter konkursen: Anställda har chans till jobb

De anställda på Toréns Mekaniska har chans till fortsatt jobb. Det tror konkursförvaltare Per Swahn. I nästa vecka kan ny ägare vara klar..

Länstidningen i Jämtland - 28 nov 18 kl. 19:42

Lantbruksfastighet på Frösön har fått nya ägare

Elin Swahn-Hennessy, 46, och Anna Kristina Kretschmer, 74, har tagit över fastigheten på Bällsta....

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 18 kl. 15:12

Discokulekul till powerpop

Shirley Clamp, Fredrik Swahn och Linda Pritchard delar ut hårda paket..

Sydöstran - 22 nov 18 kl. 14:00

Mer integrerad skola gynnar alla

I artikeln med rubriken "Kritik mot skolflytt" i Sydöstran 21 november vänder sig Emma Swahn Nilsson, M och Camilla Brunsberg, M mot ett förslag, som syftar till en mer integrerad gymnasieskola..

Blekinge Läns tidning - 20 nov 18 kl. 15:38

Moderaterna kritiska till att ändra gymnasieverksamheten

Skolpolitikern Emma Swahn Nilsson är kritisk till att möblera om på gymnasieskolorna i Karlskrona. –Varför ska vi splittra något som fungerar bra? säger Emma Swahn Nilsson (M)..

Skånskan - 21 nov 18 kl. 21:31

Dubbla 6-0-segrar för Fair Plays elitlag

TENNIS Fair Plays mästarlag fortsätter att visa guldklass i respektive elitserie och på onsdagen blev det två 6-0-segrar.
Damerna över SALK och herrarna i hemmaderbyt mot ATL.Klubbens damer nollade SALK på bortaplan och förlängde sin segerrad till fem matcher.

Helsingborgs Dagblad - 16 nov 18 kl. 06:06

Stadsarkitekten i Ängelholm slutar efter sju spännande år

Pontus Swahn går i pension – men kommer ändå att ha sista ordet om Parkskolan..

Blekinge Läns tidning - 12 nov 18 kl. 21:00

Konkursförvaltaren: Hopp om nya ägare

Nu börjar jakten på nya ägare till Toréns Mekaniska. Bolaget gick i konkurs i fredags. Konkursförvaltare Per Swahn hoppas på en positiv lösning..

Skånskan - 01 nov 18 kl. 16:04

Politikerna i utskotten klara

lund Börje Hed, Förnyalund, får en plats i Lunds kanske mäktigaste organ, kommunstyrelsens arbetsutskott.
Kvintettens ledamöter i de övriga utskotten som ligger under kommunstyrelsen är också klara.Det rör sig, förutom arbetsutskottet, om arbetsgivarutskottet, miljö- och hälsoutskottet och upphandlingsutskottet.

Skånskan - 25 okt 18 kl. 21:18

Nominerad mot sin vilja

Lund Socialdemokraten Anders Almgren blev vid torsdagens kommunfullmäktigesammanträde mot sin vilja nominerad till posten som kommunstyrelsens ordförande.Bakom förslaget stod Sverigedemokraterna.
– Vi vill maximera vårt inflytande och utnyttja vågmästarpositionen, förklarade Hans-Olof Andersson (SD).

Sydöstran - 18 okt 18 kl. 13:12

Delikatessbutik i konkurs

Flytten kom inte med det lyft ägaren hade hoppats på – och därför har nu Smedjegatans Delikatess begärts, och försatts, i konkurs. Förvaltaren Per Swahn hoppas dock snart hitta en ny intressent..

Skånskan - 18 okt 18 kl. 20:00

”Femtekolonnare och latmaskar”

Lund Konflikten inom Moderaterna rullar vidare, senast genom inlägg på facebook av partiets hittillsvarande toppnamn, oppositionsrådet Christer Wallin.”Är det verkligen så att femtekolonnare och latmaskar ska i vinna i politiken? I så fall är det over and out för min del, skriver han bland annat.

Blekinge Läns tidning - 18 okt 18 kl. 09:54

Butiken försatt i konkurs – ”har egentligen inte sett så illa ut”

Smedjegatans Delikatess har försatts i konkurs. – Man har bedömt att förutsättningarna för att fortsätta inte är så bra, säger advokat Per Swahn..

Skånskan - 15 okt 18 kl. 21:00

Historiskt skifte i Burlövspolitik

Burlöv Alliansen tar över makten i Burlöv och ska leda kommunen med ett minoritetsstyre. Det stod klart när kommunfullmäktige valde sitt nya presidium på måndagskvällen.
Kommunfullmäktiges ordförande blir Fredrik Jörgensen (C).

GöteborgsPosten - 17 okt 18 kl. 15:04

Måleri kring ljus och mörker

Med ett skapande som kretsar kring att vara människa och i en tankevärld som rör sig i poesins sfär, visar konstnären Yvonne Swahn målningar med vernissage i helgen..

GöteborgsPosten - 10 okt 18 kl. 04:50

Fler och bättre avlönade lärare löser inte skolans problem

Det traditionella undervisningssystemet kommer inte att kunna lösa problemen i skolan. Fler lärare, fördubblade löner och bättre lärarutbildningar är inte svaren vi söker. I stället handlar det om att utnyttja den digitala tekniken på ett smart och effektivt sätt, alltså inte som i dag, skriver Lennart Swahn, före detta utbildningsexpert vid bland annat Världsbanken..

Uppsalanyheter.se - 13 sep 18 kl. 08:37

Stark debut av Uppsalabandet Black Fur Sessions

Recension: Black Fur Sessions från Uppsala släpper sitt självbetitlade debutalbum. Det kommer att finnas tillgängligt på digitala plattformar från den 14 september, men dessutom också att ges ut på vinyl LP av Uppsalabolaget Open Mind Records. Black Fur Sessions från Uppsala släpper sitt självbetitlade debutalbum.

Skånskan - 13 sep 18 kl. 17:45

M-toppar får inte förhandla

Lund Den interna kritiken ledde till att Moderaternas tre toppnamn inte är med i partiets förhandlingsgrupp som nu ska överlägga med övriga partier om det framtida styret av kommunen.Fullmäktigegruppen har enighet i stället utsett Fredrik Ljunghill, Birger Swahn och Göran Brinck. – Vi hade en öppen diskussion och det tog lite tid, säger Göran Wallén som ledde fullmäktigegruppens möte på onsdagskvällen.

Skånskan - 12 sep 18 kl. 16:39

Konflikt inom Moderaterna

Lund Nu råder offentlig konflikt inom Moderaterna i Lund och de mångåriga toppnamnen ifrågasätts efter att partiet backat två val i rad.Det började med kritik från partiets ungdomsföreningar och sedan har styrelsen för M i Lunds stad uttalat att ingen av topp-3-kandidaterna bör ingå i den förhandlingsgrupp som arbetar med frågan om det framtida styret.
I stället föreslås att partiförhandlingarna ska ledas av politiske sekreteraren Fredrik Ljunghill, som är fjärdenamn på listan.

Blekinge Läns tidning - 04 sep 18 kl. 15:21

M vill att lärarna ska få äta skolmaten gratis

Lärare och pedagoger ska få äta skolmaten gratis. Det förslaget vill Moderaterna i Karlskrona nu genomföra om de vinner valet. – För oss är det en självklarhet, säger Emma Swahn Nilsson..

Skånskan - 01 sep 18 kl. 05:00

Kallade statsministern landsförrädare

BURLÖV En vecka innan valet kommer besked från Sverigedemokraterna att Lars-Anders Espert, lokal partiordförande för SD i Burlöv, kommer att uteslutas ur partiet.
Nya valsedlar utan Esperts namn håller redan på att tryckas.Droppen för partiledningen blev av allt att döma Lars-Anders Esperts kontroversiella uttalanden nu senast där han i ett eget partimanifest anklagade bland andra statsminister Stefan Löfven för landsförräderi.

Kristianstadsbladet - 04 sep 18 kl. 14:24

Samtal om krisen i KFC: ”Saknat en kompetent styrelse”

Fotbollsprofilen Anders Swahn gästade Duvanders Idrottskafé på tisdagsmorgonen. Det blev ett ”gott-och-blandat-samtal” där åhörarna mest ville prata lokal fotboll och Kristianstad FC. – Fel personer har tyvärr tagit på sig att utföra saker som de inte har någon kunskap om, var en av Anders Swahns förklaringar till raset i Kristianstad FC..

Sydsvenskan - 23 aug 18 kl. 10:00

Tragisk talande tystnad om hur Pragvåren kvävdes

Urban Swahn: Total tystnad kring de tragiska händelserna den 21 augusti 1968..

Sydöstran - 26 jul 18 kl. 15:31

Varning för moderat skolpolitik

I två artiklar "Skolan behöver bättre resurser" och "Tryggheten viktigaste frågan" i BLT 13/7 och 17/7 skriver Camilla Brunsberg (M) och Emma Swahn-Nilsson (M) med flera moderater om skolan och om tryggheten i Karlskrona..

Blekinge Läns tidning - 29 jun 18 kl. 19:02

”Nedskärningarna är oacceptabla”

Besparingarna inom skolan har nått sin gräns. Fyra partier agerar i ett gemensamt yttrande. – Det är inte ofta det händer men vi är enade, säger Emma Swahn Nilsson, Moderaterna..

Barometern - 03 jul 18 kl. 06:00

Flanören: ”Bygg ett nytt kallbadhus mitt emot Grimskär”

Oscar Swahn (1833-1908) var lärare, publicist och badentusiast. Så fort bron till Ängö var byggd 1878 flyttade han från Kvarnholmen till längst ut på öns nordöstra udde så nära vattnet som möjligt..

Skånskan - 13 jun 18 kl. 10:17

Skåningar finalföll på Sommartouren

Tennis. ATL:s Marius Ruzgas spelade strålande tennis och nådde final i klubbens sommartourtävling. Lundaspelaren tappade inte något set på vägen fram till final.

GöteborgsPosten - 12 okt 18 kl. 12:00

Vad är en bra Alltinget-fråga, Lasse Swahn?

I 15 år ledde journalisten Lasse Swahn radioprogrammet Alltinget. Nuförtiden fortsätter han att ställa frågor till stadens lärde varannan onsdag i Stadsbibliotekets foajé..

SmålandsPosten - 25 maj 18 kl. 06:45

"En juvel för Växjös pensionärer”

En plats dit barnbarnen längtar att komma till. Så vill VD Henrik Swahn beskriva de nya äldrebostäderna i Hovs Park i Växjö som ska byggas nästa år..

Nya Wermlands Tidningen - 11 apr 18 kl. 14:50

Karlstads Frida Swahn klar för VM

På onsdagen presenterades truppen till damernas U19-VM i schweiziska St Gallen 2–6 maj.Och en spelare från Karlstad IBF tar en av de åtråvärda platserna..

Blekinge Läns tidning - 30 mar 18 kl. 14:00

Så undviker du tranbajs i sängen:

Påsken är precis som julen förknippad med märkliga föreställningar och har länge betraktats som en mathögtid. Blekinges första stora radiopersonlighet, Sven-Öjvind Swahn i Karlskrona, påstod att det var tradition att äta ett tjog ägg på påskafton. Hur många som omkom av denna sed framgår inte av historien..

DN - 29 mar 18 kl. 14:37

Minnesord: Karl-Erik Tillas

Karl-Erik Tillas, Leksand, har avlidit till en ålder av 86 år. Närmast anhöriga är maka Lillvy Tillas, barnen Marie Tillas Swahn och Cathrine Tillas med familjer..

BT - 28 mar 18 kl. 16:21

Crowdfundar för att komma till börsen

Crowdfundingkampanj ska ta bolaget till börsen. ”Vi ser att det kan bidra till att öka vår räckvidd”, säger bolagets grundare och vd Andreas Swahn..

Blekinge Läns tidning - 24 mar 18 kl. 15:55

De fick Gamla Carlskronas stipendium

I flera års tid har föreningen Gamla Carlskrona delat ut stipendium. Så även i år när Josefin Swahn och Felicia Hallgren fick ta emot det på lördagen..

Sydöstran - 21 mar 18 kl. 13:30

De lämnar krisgrupp i protest – ”Ett snackmöte”

Moderaterna Morgan Kullberg och Emma Swahn Nilsson lämnar Karlskronakommissionen i protest. En grupp som startade under 2014 som en följd av tragedin med Yara..

Blekinge Läns tidning - 21 mar 18 kl. 17:30

Moderaterna hoppar av Karlskronakommissionen

Arbetet med Karlskronakommissionen förlängs, men nu lämnar Moderaterna gruppen. – Det ska inte behöva ta flera år att ta fram konkreta lösningar, säger Emma Swahn-Nilsson (M)..

Dagensanalys.se - 05 mar 18 kl. 12:14

Årets bästa strateger

Handelshögskolan har tagit fram nomineringslista för årets Strategy Awards, Den 21/3 är det seminarie och prisutdelning på Handels! Under en heldag på Handelshögskolan har Strategy Awards jury diskuterat sig fram till vilka bidrag som kommer att belönas den 21 mars. I ledning av juryordförande Jerker Winther tittade de 43 jurymedlemmarna på årets inskickade bidrag, först genom egen bedömning och sedan genom diskussioner i grupper i varje kategori.

SmålandsPosten - 14 feb 18 kl. 06:32

Så här ser nya restaurangskolan i Växjö ut

Hösten 2019 kan elever och personal flytta in i restaurangskolans nya lokaler på Kungsmadskolan. – Det här har vi verkligen längtat efter, säger läraren Caroline Swahn..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.