Swahn

Thursday, 20 September, 18:11

Nyheter om Swahn

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 23 aug 18 kl. 10:00

Tragisk talande tystnad om hur Pragvåren kvävdes

Urban Swahn: Total tystnad kring de tragiska händelserna den 21 augusti 1968..

Sydöstran - 26 jul 18 kl. 15:31

Varning för moderat skolpolitik

I två artiklar "Skolan behöver bättre resurser" och "Tryggheten viktigaste frågan" i BLT 13/7 och 17/7 skriver Camilla Brunsberg (M) och Emma Swahn-Nilsson (M) med flera moderater om skolan och om tryggheten i Karlskrona..

Blekinge Läns tidning - 29 jun 18 kl. 19:02

”Nedskärningarna är oacceptabla”

Besparingarna inom skolan har nått sin gräns. Fyra partier agerar i ett gemensamt yttrande. – Det är inte ofta det händer men vi är enade, säger Emma Swahn Nilsson, Moderaterna..

Barometern - 03 jul 18 kl. 06:00

Flanören: ”Bygg ett nytt kallbadhus mitt emot Grimskär”

Oscar Swahn (1833-1908) var lärare, publicist och badentusiast. Så fort bron till Ängö var byggd 1878 flyttade han från Kvarnholmen till längst ut på öns nordöstra udde så nära vattnet som möjligt..

Skånskan - 13 jun 18 kl. 10:17

Skåningar finalföll på Sommartouren

Tennis. ATL:s Marius Ruzgas spelade strålande tennis och nådde final i klubbens sommartourtävling. Lundaspelaren tappade inte något set på vägen fram till final.

SmålandsPosten - 25 maj 18 kl. 06:45

"En juvel för Växjös pensionärer”

En plats dit barnbarnen längtar att komma till. Så vill VD Henrik Swahn beskriva de nya äldrebostäderna i Hovs Park i Växjö som ska byggas nästa år..

Nya Wermlands Tidningen - 11 apr 18 kl. 14:50

Karlstads Frida Swahn klar för VM

På onsdagen presenterades truppen till damernas U19-VM i schweiziska St Gallen 2–6 maj.Och en spelare från Karlstad IBF tar en av de åtråvärda platserna..

Blekinge Läns tidning - 30 mar 18 kl. 14:00

Så undviker du tranbajs i sängen:

Påsken är precis som julen förknippad med märkliga föreställningar och har länge betraktats som en mathögtid. Blekinges första stora radiopersonlighet, Sven-Öjvind Swahn i Karlskrona, påstod att det var tradition att äta ett tjog ägg på påskafton. Hur många som omkom av denna sed framgår inte av historien..

DN - 29 mar 18 kl. 14:37

Minnesord: Karl-Erik Tillas

Karl-Erik Tillas, Leksand, har avlidit till en ålder av 86 år. Närmast anhöriga är maka Lillvy Tillas, barnen Marie Tillas Swahn och Cathrine Tillas med familjer..

BT - 28 mar 18 kl. 16:21

Crowdfundar för att komma till börsen

Crowdfundingkampanj ska ta bolaget till börsen. ”Vi ser att det kan bidra till att öka vår räckvidd”, säger bolagets grundare och vd Andreas Swahn..

Blekinge Läns tidning - 24 mar 18 kl. 15:55

De fick Gamla Carlskronas stipendium

I flera års tid har föreningen Gamla Carlskrona delat ut stipendium. Så även i år när Josefin Swahn och Felicia Hallgren fick ta emot det på lördagen..

Sydöstran - 21 mar 18 kl. 13:30

De lämnar krisgrupp i protest – ”Ett snackmöte”

Moderaterna Morgan Kullberg och Emma Swahn Nilsson lämnar Karlskronakommissionen i protest. En grupp som startade under 2014 som en följd av tragedin med Yara..

Blekinge Läns tidning - 21 mar 18 kl. 17:30

Moderaterna hoppar av Karlskronakommissionen

Arbetet med Karlskronakommissionen förlängs, men nu lämnar Moderaterna gruppen. – Det ska inte behöva ta flera år att ta fram konkreta lösningar, säger Emma Swahn-Nilsson (M)..

Dagensanalys.se - 05 mar 18 kl. 12:14

Årets bästa strateger

Handelshögskolan har tagit fram nomineringslista för årets Strategy Awards, Den 21/3 är det seminarie och prisutdelning på Handels! Under en heldag på Handelshögskolan har Strategy Awards jury diskuterat sig fram till vilka bidrag som kommer att belönas den 21 mars. I ledning av juryordförande Jerker Winther tittade de 43 jurymedlemmarna på årets inskickade bidrag, först genom egen bedömning och sedan genom diskussioner i grupper i varje kategori.

Kristianstadsbladet - 06 jun 18 kl. 22:46

Swahn klar för Mjällby – kritiserar KFC: ”Hemskt att se”

Han sparkades som sportchef i Kristianstad FC. Nu är Anders Swahn klar för Mjällby AIF, där han kommer att träna klubbens U16-lag. Samtidigt delar han ut en tuff passning till sin förra klubb.

SmålandsPosten - 14 feb 18 kl. 06:32

Så här ser nya restaurangskolan i Växjö ut

Hösten 2019 kan elever och personal flytta in i restaurangskolans nya lokaler på Kungsmadskolan. – Det här har vi verkligen längtat efter, säger läraren Caroline Swahn..

Nyteknik - 23 jan 18 kl. 12:44

Miljörörelsen: ”En seger för vetenskapen”

Miljörörelsen jublar över miljödomstolens nej till slutförvar för använt kärnbränsle. ”Det är jätteviktigt att domstolen tar problemet med kopparkapslarna på allvar”, säger Johan Swahn..

Vimmerby Tidning - 02 feb 18 kl. 19:31

"Jag känner mig nöjd och har tillförsikt för framtiden"

Tidigare i dag blev det känt att RenoNorden överlåter renhållningen till GDL Transport AB. - För vår del känns det jättebra. Jag känner mig nöjd och har tillförsikt för framtiden med GDL som ny entreprenör, säger Torbjörn Swahn, VD för Vimmerby Energi & Miljö AB..

ÖstersundsPosten - 16 dec 17 kl. 18:23

Sveg utklassat av Njurunda hemma med hela 1-7

Sveg åkte på en riktig smäll när laget förlorade på hemmaplan mot Njurunda med hela 1-7 (1-2, 0-3, 0-2) i Hockeytvåan norra CD. Njurundas målskyttar var Martin Swahn, Per Åberg, Johan Kolbäck, Dani....

Länstidningen i Jämtland - 16 dec 17 kl. 18:23

Sveg utklassat av Njurunda hemma med hela 1-7

Sveg åkte på en riktig smäll när laget förlorade på hemmaplan mot Njurunda med hela 1-7 (1-2, 0-3, 0-2) i Hockeytvåan norra CD. Njurundas målskyttar var Martin Swahn, Per Åberg, Johan Kolbäck, Dani....

Nerikes Allehanda - 02 dec 17 kl. 09:15

Framtidens mat tema i föreläsning

Mattrender världen över är avstampet när forskaren Johan Swahn ska tala om framtidens mat och smaker. Föreläsningen sker på Måltidens hus i Grythyttan 5 december..

Nerikes Allehanda - 02 dec 17 kl. 09:15

Framtidens mat tema i föreläsning

Mattrender världen över är avstampet när forskaren Johan Swahn ska tala om framtidens mat och smaker. Föreläsningen sker på Måltidens hus i Grythyttan 5 december..

Dagensanalys.se - 15 nov 17 kl. 14:15

Planning Awards byter namn till Strategy Awards

För att belönas i Strategy Awards framöver krävs att tävlande beskriver framgångskedjan på ett
trovärdigt sätt. De ska visa hur lösningen påverkar människor, och hur just denna påverkan leder till det förutbestämda syftet. I det ligger att beskriva arbetet med att utforska och besluta om strategiska vägval.

Nya Wermlands Tidningen - 03 nov 17 kl. 21:06

Värmländska bakom Sveriges vinst

Sverige U19 damer spelar fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i Malmö. I Sveriges lag finns Mathilda Jansson från Hagfors och Frida Swahn från Karlstad..

Kristianstadsbladet - 25 sep 17 kl. 17:15

KFC vann enkelt mot Rosengård

Kristianstad FC vann kvällens viktiga hemmamatch mot jumbon Rosengård med 4–0 (1–0). Därmed tog KFC ett stort steg mot nytt kontrakt i söderettan. KFC gjorde en stabil match och en stor arbetsinsats efter turbulensen som varit de senaste dagarna, då både tränaren Joakim Persson och sportchefen Anders Swahn lämnat klubben..

Kristianstadsbladet - 25 sep 17 kl. 15:51

KFC och sportchefen går skilda vägar

I fredags fick tränaren Joakim Persson sparken. Under måndagen blev det också klart att sportchefen Anders Swahn lämnar Kristianstad FC..

Kristianstadsbladet - 25 sep 17 kl. 22:50

Patric Nilsson: Det här var väntat

I fredags eftermiddag fick Joakim Persson beskedet att han sparkas som KFC-tränare. I går lämnade sportchefen Anders Swahn föreningen. Besked som slagit ner som en bomb för många – internt som externt.

Sydöstran - 13 sep 17 kl. 06:00

Ny mötesplats för unga HBTQ-personer

Josefin Swahn, Ayden Okmark och Evelina Holmgrens initiativ till en mötesplats för unga HBTQ+-personer har redan gett positiv respons. Första träffen lockade ett 20-tal personer..

BT - 25 sep 17 kl. 08:23

Per-Olof Swahn

Kristianstadsbladet - 08 sep 17 kl. 23:30

Derbyplanen: Här tar KFC emot Mjällby

Kristianstad FC gör en tillfällig flytt i höst. Det är nu helt klart att derbyt i oktober mot Mjällby AIF kommer att spelas på Vilans IP. – Det har aldrig varit någon diskussion.

Nya Wermlands Tidningen - 28 aug 17 kl. 17:13

Blågul Swahn till Bosön

U19-damlandslaget inleder sin säsong på Bosön med ett fyra dagar långt läger. Och redan nu ligger fokus på VM i maj 2018..

Skånskan - 17 aug 17 kl. 21:56

Favoriten vann första matchen

TENNIS Förstaseedade Isak Arvidsson från Fair Play TK i Malmö hade som väntat inga problem att vinna sin öppningsmatch i Ystads TK:s Supersommartourtävling på Saltsjöbadens tenniscenter. ERWP.fif(0)Isaksson tappade bara två game i torsdagens 1/8-delsmatch ATL:s kvalspelare Ossian Swahn: 6-2, 6-0.

LV - 10 aug 17 kl. 08:00

Efter kritikstormen – RenoNorden ska presentera förbättringsförslag

Proppfulla tunnor. Stank, flugor och maskar. Abonnenter som efter nio dagars utebliven tömning fortfarande väntar på sopbilen.

GöteborgsPosten - 20 jul 17 kl. 08:00

Ett levnadsöde som i en feberdröm

Jan Henrik Swahn lyckas fånga tidsanda, miljöer och stämningar i en mosaik av förnimmelser och minnen, skriver Hanna Jedvik..

Kristianstadsbladet - 27 jul 17 kl. 20:00

Baggner lämnar Kristianstad FC

Han gjorde tre mål för KFC under vårsäsongen – nu har den 22-årige forwarden Michael Baggner gjort sin sista match i klubben. – Vi har kommit överens om att han inte kommer att spela mer med oss den här säsongen, säger KFC:s sportchef Anders Swahn..

Kristianstadsbladet - 15 jul 17 kl. 18:43

Nyförvärvet lämnar efter en halv säsong

Robin Clason och Kristianstad FC går skilda vägar efter bara en halv säsong. Nyförvärvet från Kalmar FF gjorde sin sista träning med KFC i torsdags och återvänder nu till Småland. – Vi försökte, men det fungerade inte.

Kristianstadsbladet - 20 jun 17 kl. 23:46

Intensiv start på augusti för KFC

Det blir en hektisk inledning på augusti för Kristianstad FC. Två cupmatcher följs av omstarten i division I. – Det blir perfekt om det blir tre onsdagar i rad, säger Anders Swahn, sportchef och assisterande tränare i KFC..

LV - 14 jun 17 kl. 11:20

Inget sopkaos att vänta i Vimmerby

Sophämtningsföretaget RenoNorden, som bland annat ansvarar för sophämtningen i Vimmerby och Hultsfreds kommuner, sägs vara i en djup ekonomisk kris och nära en konkurs, något som i så fall skulle drabba kunder i närmare 30 kommuner i Sverige. Det har flera medier rapporterat om de senaste dagarna. Men enligt Torbjörn Swahn, VD på VEMAB, är inget sopkaos att vänta i Vimmerby.

Helsingborgs Dagblad - 15 jun 17 kl. 13:00

Vid den okände författarens grav

Niklas Qvarnström läser Jan Henrik Swahn..

UNT - 04 jun 17 kl. 17:57

Uppsalabon i London: Kunde varit jag som satt där

Tidigare Uppsalabon Sonja Swahn Lindström bor bara tjugo minuter från London Bridge..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.