Sverigedemokraterna

Saturday, 17 November, 02:05

Nyheter om Sverigedemokraterna

Sortering: Relevans | Senaste
Trelleborgs Allehanda - 17 okt 18 kl. 17:00

M, KD och SD redo att ta över makten: ”Det är nära nu”

Inom de närmaste dagarna kommer ett nytt styre i Trelleborg att presenteras. Enligt vad TA erfar blir det en konstellation av Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna..

Skånskan - 26 okt 18 kl. 10:52

SD: ”Det var vi som blev störst”

SVALÖV Sverigedemokraterna vill inte lämna klart besked om man kommer att släppa fram alliansen när det är dags för omröstning på måndag kväll.Teddy Nilsson är gruppledare för Sverigedemokraterna som blev största parti i kommunvalet i Svalöv med 31,2 procent av rösterna.
Att det skulle finnas tre block är inte hela sanningen, menar Teddy Nilsson.

Skånskan - 26 okt 18 kl. 15:37

SD håller tyst om ställningstaganden

Skurup Moderaterna har gått ut med att de förväntar sig stöd av SD men SD vill hålla alla vägar öppna.
– De får uttala sig hur de vill, säger Lars Nyström (SD).Det finns en konservativ majoritet i fullmäktige konstaterade Johan Bolinder (M) i onsdagens tidning och syftade på att han trodde Sverigedemokraterna kommer att backa upp ett Moderat minoritetsstyre, med Centerpartiet.

Skånskan - 26 okt 18 kl. 12:35

C: Ingen särbehandling av SD

Svalöv Sverigedemokraterna är inte diskriminerade på något sätt, försäkrar Lennart Pettersson (C).– Det är enkel matematik. 31,5 procent är inte mer än 68,5 procent.

Trelleborgs Allehanda - 23 okt 18 kl. 00:01

MP: Oacceptabelt med köpt opposition

På fredagen den 19 oktober presenterade Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna sitt upplägg för hur Trelleborg ska styras..

Trelleborgs Allehanda - 22 okt 18 kl. 23:07

Nya styret anklagas för att sätta demokratin ur spel. ”Köpt opposition”.

Fem partier hade gått ihop för att förhindra att Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna fick igenom sin överenskommelse att dela upp posterna i kommunfullmäktiges presidium sinsemellan. Det hjälpte inte..

NSD - 27 okt 18 kl. 07:00

"Finns en risk att partiet imploderar"

Moderaterna splittras i synen på Sverigedemokraterna och de samarbeten mellan partierna som skapats i flera kommuner i södra Sverige..

Jönköpingsnytt - 16 okt 18 kl. 12:24

SD: ”Synd om väljarna”

Centerpartiet vill bilda en politisk ledning tillsammans med Liberalerna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet för att slippa bli beroende av Sverigedemokraterna.
– Vi är ganska luttrade när det gäller att de andra partierna stänger oss ute, säger Kristian Aronsson (SD).
.

Skånskan - 03 okt 18 kl. 21:09

Moderaterna säger ja till SD-samarbete

HÖRBY Ett historiskt beslut togs på onsdagskvällen av Hörbymoderaterna. M sade ja till en valsamverkan med SD och SPI och släpper fram Stefan Borg (SD) som kommunstyrelsens ordförande.Hörby ser därmed ut att bli första kommunen i landet som får en KS-ordförande från Sverigedemokraterna.

DN - 14 sep 18 kl. 07:00

Moderaterna i Staffanstorp öppnade mot SD – gjorde succéval

Medan Ulf Kristersson fortsätter att hålla dörren stängd inleder moderater runt om i landet samtal med Sverigedemokraterna.  I skånska Staffanstorp placeras nyanlända i husvagnar och det moderata kommunalrådet gick till val på flyktingstopp och fler övervakningskameror.  Väljarna belönade honom rikligt.

SVT - 27 sep 18 kl. 09:59

TCO tar ställning för en mittenregering – vill inte ge SD inflytande

Tjänstemännens centralorganisation, en av Sveriges största fackorganisationer, tar ställning för en blocköverskridande regering – utan inflytande från Sverigedemokraterna. – Vi har ett intresse av att Sverige får stabila spelregler över tid, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark..

Kristianstadsbladet - 27 okt 18 kl. 00:01

Fick ingen insynsplats

Mitt Göinge ville ha en insynsplats i kommunstyrelsen. Sverigedemokraterna var villiga att avstå en ersättarplats. Men nu står Mitt Göinge ändå utan insynsplats..

Politologerna - 15 okt 18 kl. 07:30

Sverigedemokraternas stöd i städer och på landsbygden

De senaste åren har det talas allt mer om en växande politisk skiljelinje mellan stad och land i Sverige. I USA är den högst påtaglig. Stadsväljare stödjer i hög utsträckning Demokraterna, landsbygdsväljare republikanerna.

Skånskan - 26 okt 18 kl. 15:26

Distriktet accepterar inte röster på SD

Ulrika Axelsson,(C) distriksordförande i Skåne, vill inte gå händelserna i förväg och ifrågasätta Centerns vara eller icke vara i partiet om lokalföreningen i Skurup inte håller sig till partilinjen.– Det får man ta ställning till då, inte innan det sker, säger hon.
Distriktsordförande betonar att hon uppfattat att Centerpartiet inte ingår i en formell valteknisk samverkan med SD i Skurup.

Expressen - 10 sep 18 kl. 22:03

Åkessons fästmö nära makten: ”Haft möte med M”

Louise Erixon är Jimmie Åkessons fästmö och kandiderande kommunalråd i Sölvesborg.Sverigedemokraterna fick 29,1 procent i kommunvalet – och hon är därmed nära makten.– Jag har haft möte med Moderaterna i dag.

Expressen - 24 sep 18 kl. 22:53

SD:s ilska efter andre vice talman-kuppen

Sverigedemokraterna är rejält ilskna efter att Lotta Johnsson Fornarve (V) knep posten som andre vice talman från Björn Söder (SD).Framför allt är de arga på Moderaterna som lade ned sina röster.– Jag är riktigt stridslysten nu, säger Jimmie Åkesson.

Expressen - 18 okt 18 kl. 18:02

SD-politiker blir kommunfullmäktiges ordförande

Sverigedemokraterna blev det största partiet i Munkedals kommun och regionrådet Heikki Klaavuniemi blir nu ordförande i kommunfullmäktige. – Heikki Klaavuniemi är vald till fullmäktiges ordförande, det är klubbat, skriver Matheus Enholm, som är kommunansvarig för SD i Munkedal, i ett sms till SVT Nyheter Väst.  .

Skånskan - 24 okt 18 kl. 15:00

Vacklar inte om samarbetet

HÖRBY Kaoset kring SD i Hörby, och Stefan Borgs avhopp, får inte samarbetspartierna att vackla.
Man tänker gå vidare med det valtekniska samarbetet som planerat. Förtroendet för den ifrågasatte SD-ledaren är orubbat.

Skånskan - 26 okt 18 kl. 10:46

”Valresultatet kräver att vi tänker om”

svalöv Angelie Fröjd (M) säger att det är ett svagt styre, men ändå en väg framåt.– Valresultatet visar att alliansen fick 13 mandat, Sverigedemokraterna elva och de rödgröna elva. Trots att det är en svag minoritet ser vi ändå en möjlighet, säger Angelie Fröjd.

YA - 24 okt 18 kl. 21:48

Styrande kvartetten ingår samverkan med Socialdemokraterna

Moderaterna, Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna tar alla var sin plats i kommunfullmäktiges presidium. Samtidigt ingår den styrande minoriteten valteknisk samverkan med Socialdemokraterna..

SR - 26 okt 18 kl. 05:00

Uppror inom Moderaterna om SD

I flera kommuner bryter moderater mot partiledningens regler och har lokalt samarbete om makten med Sverigedemokraterna. Det genomförs trots att partiledaren Ulf Kristersson har sagt att det inte är tillåtet..

NSD - 23 okt 18 kl. 19:17

Folket sade sitt om Vattenfallhuset

Givande samtal om Jokkmokks stora snackis – men Sverigedemokraterna väntar med att ta ställning för eller emot Vattenfallhuset..

Expressen - 30 aug 18 kl. 06:33

Här flyr SD-politikern från nazistfrågorna: "Skitsnack"

Här flyr SD-politikern Christian Luckmann, 37, från frågorna om sin nazism.Expressen fortsätter nu, tillsammans med Expo, avslöja hur tidigare nazister dolt sitt högerextrema engagemang – och nu kandiderar för Sverigedemokraterna.– Lämna mig i fred, säger Luckmann..

DN - 24 okt 18 kl. 16:30

Sverigedemokraterna tar makten i Sölvesborg

Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och det lokala SoL-partiet bildar ett gemensamt samstyre i Sölvesborg. Tillsammans kommer Emilie Pilthammar (M) och Louise Erixon (SD) att dela på posten som kommunalråd..

Blekinge Läns tidning - 25 okt 18 kl. 22:57

Nya styret - en långdragen historia

Papperslappar och en urna. Det var huvudingredienserna när Ronneby skulle klubba sitt nya kommunstyre. – För oss är det jätteviktigt att visa våra väljare att vi inte bara lägger oss platt, säger Nicolás Westrup, gruppledare för Sverigedemokraterna..

Kristianstadsbladet - 01 okt 18 kl. 11:45

Föredrar C och L verkligen V?

Idag läggs enormt fokus på partiers relation till Sverigedemokraterna, men är Liberalerna och Centerpartiet beredda att i stället ge Vänsterpartiet makt?.

YA - 23 okt 18 kl. 21:00

Därför valde Miljöpartiet att samarbeta med S och C: ”Vi har inte samma beröringsskräck”

Miljöpartiet siktar på att vara med och styra Ystad i minoritet tillsammans med Socialdemokraterna och Centerpartiet. – Vi valde den sidan för att vi ser att det finns bättre förutsättningar att bilda ett minoritetsstyre utan att göra sig beroende av Sverigedemokraterna, säger Marcus Bräutigam (MP)..

SVT - 25 sep 18 kl. 15:42

KD utesluter inte att regera med SD-stöd

KD-ledaren Ebba Busch Thor påpekar än en gång att hon inte utesluter att regera med SD-stöd. Enligt partiledaren bör man, om man är trygg i sina grundläggande värderingar, klara av att acceptera ett stöd ifrån Sverigedemokraterna..

Skånskan - 25 okt 18 kl. 21:18

Nominerad mot sin vilja

Lund Socialdemokraten Anders Almgren blev vid torsdagens kommunfullmäktigesammanträde mot sin vilja nominerad till posten som kommunstyrelsens ordförande.Bakom förslaget stod Sverigedemokraterna.
– Vi vill maximera vårt inflytande och utnyttja vågmästarpositionen, förklarade Hans-Olof Andersson (SD).

SmålandsPosten - 25 okt 18 kl. 21:23

Strand osäker på rollen som politisk vilde

Lennart Strand har ännu inte bestämt sig för om han ska sitta kvar som vilde eller lämna sitt mandat till Sverigedemokraterna som parti. Partiet har dock ingen som kan ta över stolen. På måndag är det dags för första kommunfullmäktige..

DN - 08 okt 18 kl. 14:40

”Dags för Jan Björklund att tala med Jimmie Åkesson”

Det är svårt att behålla pariastämpeln på Sverigedemokraterna när de andra partierna tagit deras hjärtefråga, invandringspolitiken. Liberalerna borde på nationell nivå tala med SD på samma sätt som länge skett i Landskrona, skriver L-medlemmen Rickard Nordström..

Blekinge Läns tidning - 25 okt 18 kl. 19:01

Blekingeavdelningen avrådde från samarbete

Moderaterna i Sölvesborg går emot partiets riktlinjer och inleder samarbete med Sverigedemokraterna. – Vi har inte varit involverade i det, säger Blekingeordföranden Jeppe Johnsson..

DI - 25 sep 18 kl. 14:07

KD-ledaren öppnar för SD: Man kan inte bli skrämd

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor ser helst en alliansregering som tar stöd av Socialdemokraterna. Men hon utesluter inte att stödet också kan komma från Sverigedemokraterna. "Jag står för vår politik och våra värderingar i alla lägen", säger hon till TT.

Skånskan - 25 okt 18 kl. 17:15

Samverkan mellan M och S

SJÖBO Mandatperiodens första fullmäktigemöte bjöd på en del överraskningar. Valtekniskt samarbete mellan vänster och höger, ett yrkande som fick stöd från oväntat håll och ett parti som röstade emot sin egen motion.
Och på det lite debatt om Engelska skolan.

Blekinge Läns tidning - 24 okt 18 kl. 12:15

Statsvetaren: Unikt om SD och M ska styra ihop

Om Sverigedemokraterna tar över makten i Sölvesborgs kommun ihop med andra partier blir det något helt nytt. I Hörby kom Sverigedemokraterna överens med Moderaterna om stöd, men ska styra som ensamt parti..

Blekinge Läns tidning - 24 okt 18 kl. 15:02

Moderpartiet beklagar det lokala samarbetet

Kristdemokraternas partisekreterare beklagar beskedet att partiet lokalt kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna i Sölvesborg..

GöteborgsPosten - 17 aug 18 kl. 12:34

SD:s politik är kvinnofientlig

En röst på Sverigedemokraterna är en attack på Sveriges kvinnor, skriver Margot Wallström (S) och Lena Hallengren (S)..

Västerbottens Folkblad - 10 sep 18 kl. 14:15

[PLUS] Minst stöd för SD i hela landet i Umeå

Sverigedemokraterna gick starkt framåt i riksdagsvalet. Men i Umeå kommun fick partiet minst stöd....

YA - 24 okt 18 kl. 16:13

Ledare: Mikael Rubin – en riktig sosse

Det nya Trelleborgsstyret kritiseras för en maktuppgörelse som gör Sverigedemokraterna till både stöd och opposition. Fast i Trelleborgspolitiken är det inget nytt. Förr var det Socialdemokraterna som dikterade villkoren..

Kristianstadsbladet - 24 okt 18 kl. 21:21

Resa: M-ledaren tar skånska avvikare i örat

Moderatledaren Ulf Kristersson markerar mot partifolket i Skåne att räta in sig i ledet: – Det är välkänt att vi inte samverkar, samarbetar och förhandlar med Sverigedemokraterna..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.