Sverigedemokraterna

Thursday, 18 January, 01:06

Nyheter om Sverigedemokraterna

Sortering: Relevans | Senaste
SR - 05 dec 17 kl. 13:18

SD förlorar på optimism

Det kan bli svårt för Sverigedemokraterna att hantera sina anhängares besvikelse efter valet 2018. Internationella exempel visar att högerpopulistiska partier kan framstå som förlorare även när de går framåt, skriver Ekots politiske kommentator Tomas Ramberg efter dagens partisympatiundersökning..

SVT - 26 nov 17 kl. 16:41

Jimmie Åkesson: Utgår från att Strid blir utesluten

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson säger i en intervju med SVT:s Agenda att han utgår från Martin Strid blir utesluten ur Sverigedemokraterna om han inte väljer att lämna frivilligt..

Expressen - 01 nov 17 kl. 08:19

Nye M-ledaren: "Tänker inte samtala med SD"

Moderaternas nye partiledare Ulf Kristersson uppger nu att han inte är beredd att släppa in Sverigedemokraterna i framtida förhandlingar.– Nej, jag tänker inte samtala eller förhandla eller kompromissa med Sverigedemokraterna, säger Kristersson till Dagens Nyheter. .

Nya Wermlands Tidningen - 19 dec 17 kl. 15:21

SD i Karlskoga vill ha vänort i Israel

Sverigedemokraterna i Karlskoga föreslår i en motion att kommunen tecknar vänortsavtal med lämplig ort i Israel..

Världen Idag - 20 dec 17 kl. 00:00

Tvångskvotering utan verklighetskoppling

Äntligen stod socialministern i talarstolen. Tillsammans med utredaren förklarade hon att Sverige nu ska få en modern föräldraförsäkring – en konstruktion där staten bestämmer ännu mer och föräldrar ännu mindre. Utspelet var både gåtfullt, upprörande och ett uttryck för skamlöst mutande av småbarnsföräldrar.

Dagens PS - 21 dec 17 kl. 11:11

Experter tror på egen Moderatregering

”Fullt tänkbart scenario”, enligt professor i statsvetenskap. En renodlad Moderatregering efter valet skulle sannolikt ha bättre förutsättnigar att accepteras av SD än en alliansregering, skriver Di och får medhåll av flera experter på området. ”Eftersom en moderat regering sannolikt för en bättre migrationspolitik ur SD:s synvinkel än vad en alliansregering eller en rödgrön regering skulle göra är det här ett fullt tänkbart scenario”, säger Tommy Möller, professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet, till tidningen, som konstaterar utifrån sin genomgång att en enpartiregering ledd av Ulf Kristersson ”har bäst förutsättningar att släppas fram när andra alternativ blockeras”.

Dagen - 11 nov 17 kl. 12:07

SD får plats i Svenska kyrkans "regering"

Efter framgången i kyrkovalet står det klart att Sverigedemokraterna får en plats i kyrkostyrelsen..

Expressen - 30 nov 17 kl. 06:18

M backar efter Kristerssons starka start

Moderaterna backar något i väljaropinionen enligt SVT/Novus senaste väljarbarometer.Enligt Novus vd Torbjörn Sjöström finns tecken på att nye partiledaren Ulf kristersson inte lyckas locka tillbaka de kvinnliga M-väljare som tidigare flytt till Centern.– Nu ser det ut som att det är svårare att locka tillbaka de kvinnliga väljarna från Centerpartiet än vad det har varit att plocka tillbaka manliga väljare från Sverigedemokraterna, säger Torbjörn Sjöström till SVT Nyheter.

GöteborgsPosten - 11 nov 17 kl. 21:00

GP/Sifo: Kraftigt uppåt för Moderaterna

Moderaterna fortsätter den positiva trenden och får 22,4 procent i GP/Sifos väljarbarometer. Partiet är nu tillbaka på ungefär samma nivå som innan utspelet om att samarbeta med Sverigedemokraterna..

SR - 18 nov 17 kl. 14:07

SD får inte annonsera i Aftonbladet under valåret

Sverigedemokraterna kommer inte att få annonsera i Aftonbladet i samband med valet nästa år. Det konstaterar tidningens publisher Sofia Olsson Olsén i Ekots lördagsintervju..

DI - 22 nov 17 kl. 19:30

PM Nilsson: SD:s olidliga lathet

I dag samlas Sverigedemokraterna till Landsdagar i Norrköping. Efter sju år i riksdagen ska partiet ta sats inför valet 2018 och fastställa fyra inriktningsprogram inför nästa mandatperiod.  .

DN - 05 dec 17 kl. 13:52

Statsvetare: SD är de stora förlorarna

Det är trångt kring riksdagsspärren och Sverigedemokraterna tappar väljare till Moderaterna. DN har talat med Henrik Oscarsson, föreståndare för SOM-institutet och professor i valforskning vid Göteborgs universitet, om SCB:s novembermätning.  – I den här mätningen ser det ut som om Sverigedemokraterna är de stora förlorarna, säger han.

Sydsvenskan - 15 dec 17 kl. 18:36

SD bryter negativ trend – ökar stödet

Sverigedemokraterna bryter den negativa trenden och sitt väljartapp. Stödet ökar från 14,7 procent till 16,5, enligt den senaste Sifomätningen som gjorts på uppdrag av Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten. – Det man kan slå fast är att nedgången är st.

YA - 05 jan 18 kl. 00:01

Sverigedemokraterna är och förblir ett enfrågeparti.

Sverigedemokraterna är ett parti som brottas med många problem – och alla är självförvållade..

Vimmerby Tidning - 19 dec 17 kl. 16:15

Nej i fullmäktige till tiggeriförbud

Måndagens kommunfullmäktige präglades till viss del av en intensiv debatt. Det var när frågan om tiggeriförbud togs upp som det stundvis hettade till rejält i talarstolen. Kommunstyrelsens ordförande Tomas Kronståhl kallade Sverigedemokraterna för "riktiga ynkryggar".

GöteborgsPosten - 01 dec 17 kl. 05:00

Nu faller domen mot Kent Ekeroth

Gjorde SD-politikern Kent Ekeroth sig skyldig till misshandel när han örfilade en man i en krogkö, eller försvarade han sig bara? Nu kommer hovrättens avgörande i ärendet, som också påverkar riksdagsledamotens framtid inom Sverigedemokraterna..

DN - 26 nov 17 kl. 12:57

Ewa Stenberg: Uttalandet visar storleken på SD:s problem med rasism och islamofobi

Till och med på Sverigedemokraterna högsta beslutande organ kan ett valt ombud stå i talarstolen och hävda att muslimer inte är 100 procent människor, utan att någon i salen reagerar. Det visar magnituden på Sverigedemokraternas problem med rasism och islamofobi, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 29 sep 17 kl. 10:38

Niklas Orrenius: Vilken koppling ser nazister mellan sig själva och SD?

DN:s Niklas Orrenius skriver öppet brev till Sverigedemokraterna med anledning av NMR:s demonstration i Göteborg. .

Sydsvenskan - 18 dec 17 kl. 15:06

Oppositionen säger nej till fler pappamånader

Förslaget om att utöka månaderna som inte får överlåtas av föräldrarna i föräldraförsäkringen till fem har inget stöd i riksdagen. Samtliga borgerliga partier och Sverigedemokraterna säger nej. – Vi är positiva till vissa delar i förslagen, att man vill.

Sydöstran - 14 dec 17 kl. 10:49

SD: "Ronneby - En skuta på väg att sjunka"

Under torsdagen genomförs det årliga budgetsammanträdet i kommunfullmäktige. Och det skar sig direkt i debatten - sedan Sverigedemokraterna kallat Ronneby "en skuta på väg att sjunka"..

Politologerna - 19 dec 17 kl. 08:20

Lucka #19: En ny värld av väljarbarometrar

Snart är det 2018 och därmed valår igen i Sverige. Under valår brukar opinionsmätningar i allmänhet och så kallade väljarbarometrar i synnerhet få mycket stor uppmärksamet i media, av journalister och i valrörelsen. Väljarbarometrar är opinionsmätningar som avser att mäta väljarkårens partisympatier och ge en fingervisning om hur det kan tänkas gå i valet.

LV - 20 dec 17 kl. 16:30

SD: "Händer för lite i det arbetet"

Västerviks kommun behöver anstränga sig mer för att människor uppehåller sig illegalt i landet utvisas. Det anser Sverigedemokraterna Anders Loman, Tommy Ivarsson och Bo Karlsson..

Nerikes Allehanda - 01 dec 17 kl. 05:00

Så här säger Sverigedemokrater om muslimer, judar och våldtäktsoffer!

Martin Strid tvingades lämna Sverigedemokraterna efter sitt uttalande om muslimer. Men hur upprörd var partiledningen? Vi har samlat ett antal citat av partiets företrädare.

SmålandsPosten - 21 dec 17 kl. 06:00

Befogad oro för låga pensioner i Sverige även framöver

Den blocköverskridande pensionsöverenskommelsen mellan alla partier utom vänstern och Sverigedemokraterna är bra men räcker tyvärr ej till för de med enbart garantipension eller väldigt låg pension..

YA - 20 dec 17 kl. 20:00

SD-politiker hoppar av: ”Nivån är oerhört låg”

Carl Bengtsson lämnar Sverigedemokraterna, men behåller sitt kommunpolitiska uppdrag..

DN - 01 dec 17 kl. 17:28

Erik Helmerson: Vem behöver Sverigedemokraterna?

SD har hittills klarat sig från partisplittring. Men vad händer om nedgången fortsätter och valresultatet blir en besvikelse?.

Sydsvenskan - 23 nov 17 kl. 12:51

Åkesson redo ta den långa vägen till makten

SD-ledaren Jimmie Åkesson hoppas på 20 – 30 procent av rösterna i valet 2018. Men han drömmer inte om att få sitta i en regering. Sverigedemokraterna har börjat backa från tidigare toppnoteringar i opinionsmätningar.

Barometern - 16 dec 17 kl. 06:00

Stora politiska skillnader

Landstingspolitik/ ”Sverigedemokraterna föreslog besparingar, trots att Jimmie Åkesson pratar om att SD ska vara det nya sjukvårdspartiet. Över 130 miljoner kronor ska skäras bort.”.

Sydöstran - 20 dec 17 kl. 12:00

SD-motioner väckte debatt

Under ett i övrigt lugnt kommunfullmäktigesammanträde väckte några motioner från Sverigedemokraterna debatt under måndagskvällen..

Politologerna - 17 dec 17 kl. 08:55

Lucka 17#: Politiska kandidater på sociala medier

Inlägget är samförfattat av Linn Sandberg och Patrik Öhberg Etablerade medier har inte längre samma självklara roll som den förmedlande länken mellan politiker och väljare. Sociala medier har underlättat för politiker att nå ut till sina väljare. Genom att använda Facebook och Twitter kan en politiker på ett enklare sätt föra fram sitt budskap och i högre grad påverka hur hon framstår inför sina väljare och följare.

Helsingborgs Dagblad - 18 dec 17 kl. 15:06

Oppositionen säger nej till fler pappamånader

Förslaget om att utöka månaderna som inte får överlåtas av föräldrarna i föräldraförsäkringen till fem har inget stöd i riksdagen. Samtliga borgerliga partier och Sverigedemokraterna säger nej. – Vi är positiva till vissa delar i förslagen, att man vill.

Helsingborgs Dagblad - 18 dec 17 kl. 13:07

Alliansen och SD gör tummen ned

Förslaget om att utöka månaderna som inte får överlåtas av föräldrarna i föräldraförsäkringen till fem har inget stöd i riksdagen. Samtliga borgerliga partier och Sverigedemokraterna säger nej. – Vi är positiva till vissa delar i förslagen, att man vill.

Helsingborgs Dagblad - 19 dec 17 kl. 04:00

”Det är dags att släppa in Sverigedemokraterna i värmen.”

Patrik Jönsson, regionråd för Sverigedemokraterna i Skåne..

GöteborgsPosten - 18 dec 17 kl. 14:52

Alliansen och SD gör tummen ned

Förslaget om att utöka månaderna som inte får överlåtas av föräldrarna i föräldraförsäkringen till fem har inget stöd i riksdagen. Samtliga borgerliga partier och Sverigedemokraterna säger nej..

Cornucopia - 18 dec 17 kl. 09:15

Var beredda på den smutsigaste valrörelsen någonsin

Efter årsskiftet drar valrörelsen igång på allvar, även om positionering via vilka lagförslag som ska bli valfrågor börjat. Då diktaturen i Kreml kommer lägga sig i det svenska valet via påverkansoperationer och stämningen på svenska Internet redan är hätsk, så kommer 2018 års valrörelse bli den smutsigaste och med det minst relevanta någonsin. Frågan är dock om det påverkar resultatet i någon större utsträckning?

Expressen - 05 dec 17 kl. 09:53

K-G Bergström: "Oerhörd återhämtning för Moderaterna"

Moderaterna går starkt framåt och Sverigedemokraterna backar i SCB:s stora partisympatiundersökning.Expressens politiske kommentator K-G Bergström svarar på frågor om mätningen..

SVT - 28 nov 17 kl. 22:05

Sverigedemokraterna svänger om samkönade adoptioner – möter motstånd inom partiet

Under Sverigedemokraternas landsdagar debatterades frågan om hur partiet ställer sig till samkönade adoptioner. Ungdomsförbundet vill att partiet ska byta fot i frågan, något som riksdagsledamoten Robert Stenkvist satte sig emot. – Varför ge dem ytterligare ett trauma?

SR - 01 dec 17 kl. 09:45

Direktrapport: Dom mot Kent Ekeroth (SD)

Hovrättens dom mot riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) faller idag.  Fallet handlar om ett krogbråk där Ekeroth utdelade ett slag mot en man i krogkön. Händelsen fångades på övervakningskamera.

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 17 kl. 13:56

Majoritet för bortre gräns i sjukförsäkringen

Sverigedemokraterna stödjer Allianspartiernas förslag att återinföra en bortre tidsgräns i sjukförsäkringen. – Det är helt absurt, säger socialminister Annika Strandhäll (S) till TT. I socialförsäkringsutskottet reserverade sig de fyra Allianspartierna.

Norrtelje Tidning - 07 dec 17 kl. 13:27

SD vill sänka bidragen till Folkets hus - "De borde diskvalificeras helt"

Sverigedemokraterna i kultur- och fritidsnämnden vill omfördela pengar från Folkets hus i Norrtälje och Hallstavik till bygdegårdsföreningar och Folkets hus i Vätö. Detta för att stärka föreningslivet på landet och i skärgården, men också för att straffa de folketshusföreningar som stänger ute SD..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.