Sverigedemokraterna

Thursday, 22 March, 13:12

Nyheter om Sverigedemokraterna

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 12 feb 18 kl. 20:06

Göteborgarna har aldrig velat jobba hårt

GP:s kulturchef Björn Werner reagerar på Nya Moderaternas valfilm som enligt honom är ett försök att närma sig Sverigedemokraterna på bekostnad av sina egna ideal..

Blekinge Läns tidning - 28 feb 18 kl. 16:00

M-ledaren nobbar SD:s utsträckta hand

Sverigedemokraterna sträcker ut handen till Moderaterna. Men det är en invit som Moderaternas gruppledare Jeppe Johnsson mycket bestämt nobbar och säger nej till..

GöteborgsPosten - 15 feb 18 kl. 16:26

SD räds inte M och S

Sverigedemokraterna ska gå till val på en "nollvision" för asylinvandringen och tuffare kriminalpolitik. SD-ledaren räds inte konkurrens från S och M på partiets traditionella profilområden..

Barometern - 28 feb 18 kl. 11:41

Två länsbor på SD:s riksdagslista

Mattias Bäckström Johansson, Oskarshamn, och Anne Oskarsson, Mörbylånga, står båda på valbar plats när Sverigedemokraterna föreslår riksdagslista i Stockholm..

Jönköpingsnytt - 19 feb 18 kl. 09:36

De toppar SD:s listor till valet

Sverigedemokraterna i Habo/Mullsjö har haft sitt årsmöte och fastställde då valsedlarna för fullmäktigelistan till Habo och Mullsjö. I samband med detta valdes en ny styrelse som ska leda valarbetet under året.

.

Vimmerby Tidning - 26 feb 18 kl. 18:55

Åtta nya på SD:s lista i kommunvalet

Sverigedemokraterna i i Vimmerby har åtta nya namn på sin valsedel till kommunvalet i höst. Samtidigt har över hälften av de som fanns med på listan vid förra valet lämnat sina platser. Nu siktar partiet att bli stort nog för att ta platser i styrelser och nämnder..

Kristianstadsbladet - 26 feb 18 kl. 21:00

Hätsk debatt om barnäktenskap – ” vi måste skydda fickorna”

Sverigedemokraterna fick inte gehör för sin motion om att kommunens tjänstemän inte ska placera minderåriga hos sina makar..

LV - 27 feb 18 kl. 16:30

Efter 15 långa år händer det

Det har funnits massor av förslag. Från renovering av den nuvarande brandstationen, till nybyggnation just bakom den befintliga, till olika alternativa placeringar - och så tillbaka igen till ruta. Men nu 15 år senare finns det så ett startbesked.

YA - 27 feb 18 kl. 16:32

Politisk fint stoppade beslut om ambulansdrift

Sverigedemokraterna yrkade på återremiss, röstade nej till det och reserverade sig senare mot återremissbeslutet. Därför blev det inget beslut om vem som ska få köra ambulanserna i distrikt två..

Kristianstadsbladet - 27 feb 18 kl. 16:32

Politisk fint stoppade beslut om ambulansdrift

Sverigedemokraterna yrkade på återremiss, röstade nej till det och reserverade sig senare mot återremissbeslutet. Därför blev det inget beslut om vem som ska få köra ambulanserna i distrikt två..

Hela Gotland - 13 feb 18 kl. 18:00

SD tvingas lämna fjolårets lokaler i Almedalen

Under 2017 fick Sverigedemokraterna ta över lokaler som under tolv år nyttjats av LO..

Barometern - 19 feb 18 kl. 12:35

Fler kandidater på Sverigedemokraternas lista

Vid förra valet hade Sverigedemokraterna i Mönsterås kommun fyra namn på sin valsedel. Inför årets val har man fått 15 kandidater på listan..

DN - 26 feb 18 kl. 16:10

”Vårdföretagarna påverkar inte i det fördolda”

REPLIK DN DEBATT 23/2. Daniel Suhonens och hans medförfattare påstår att Vårdföretagarna "under 2015 drev en intensiv uppvaktning " av Sverigedemokraterna som därmed skulle ha ändrat uppfattning. Vad de bygger påståendet på är en gåta.

Sydöstran - 26 feb 18 kl. 16:00

Privatiseringsivrarna i Ronneby har slagit till än en gång

Privatiseringsivrarna i Ronneby har slagit till än en gång! Den 22 februari 2018 beslutade Ronneby kommuns borgerliga partier inkl Sverigedemokraterna att sälja Järnaviks Camping till en privatperson för det facila priset av 3 250 000 kr. Trots att det finns två olika värderingar gjorda som båda anger ett högre marknadsvärde..

Expressen - 18 feb 18 kl. 22:25

Egor Putilov har skaffat ny identitet

Han pekades ut som säkerhetsrisk och desinformatör när han arbetade för Sverigedemokraterna i riksdagen.Nu har den ryske mannen som gömmer sig bakom pseudonymen Egor Putilov skaffat sig en ny identitet avslöjar Dagens Nyheter – han är nu Martin Dahlin från Luxemburg.Samtidigt uppger en kvinna för tidningen Arbetaren att hon hjälpt honom att få svenskt medborgarskap genom falska uppgifter.

Sydöstran - 22 feb 18 kl. 18:13

Mobilisering mot SD på arbetsplatserna

LO:s förbund rustar sig för att möta medlemmarna på arbetsplatserna i kampen mot den samlade högern. Huvudmotståndarna är Moderaterna och Sverigedemokraterna. På torsdagen presenterade LO-ledningen en rapport som beskriver vilkets slags högerparti SD är..

Alingsås tidning - 22 feb 18 kl. 06:00

SD vill begränsa fyrverkerier

Alla fyrverkerier ska ha tillstånd från polisen, pyrotekniska produkter ska inte få säljas i Alingsås kommun och den lokala ordningsstadgan ska ses över och utvidgas.
Det föreslår Sverigedemokraterna i en motion.
Enligt Alingsås kommuns lokala ordningsföreskrifter är det förbjudet att använda pyrotekniska varor inom stadskärnan, på offentlig plats inomhus och närmare än 100 meter från Alingsås lasarett.

DN - 22 feb 18 kl. 17:00

Erik Helmerson: Petningen av Ekeroth – ett ödesbeslut av SD

Petad – men kommer Kent Ekeroth att gå utan strid? Kanske är detta en ödesstund för Sverigedemokraterna..

DI - 19 feb 18 kl. 12:53

SD begär folkomröstning om grundlagsändringar

Sverigedemokraterna begär att regeringens förslag om ändrade mediegrundlagar avgörs i en folkomröstning. Eftersom SD utgör mer än en tiondel måste riksdagen pröva frågan..

Blekinge Läns tidning - 15 feb 18 kl. 12:54

Många vallöften i SD-plattform

Sverigedemokraterna går till val på vårdsatsningar, stopp i asylmottagningen och tuffare kriminalpolitik. Partiet har på senare år fått ökad konkurrens från S och M - framförallt när det gäller hårdare tag mot brott. SD-ledaren Jimmie Åkesson presenterar i dag partiets valplattform i Örebro.

Sydöstran - 21 feb 18 kl. 13:20

Medlemsflykt från SD till nytt parti

Flera medlemmar som har lämnat Sverigedemokraterna har nu ansökt om att få starta upp en lokalavdelning i Landsbygdspartiet. Det blir den första i Blekinge..

SmålandsPosten - 24 feb 18 kl. 20:49

Förslag: Politiker vill ha mer debatt - mindre ”goddag yxskaft”-svar

Sverigedemokraterna efterfrågar mer debatt i Region Kronobergs regionfullmäktige. Det föreslår en av partiets ledamöter i en motion..

Sydöstran - 22 feb 18 kl. 17:00

SD-avhopp skapar flock av politiska vildar

Turbulensen inom Sverigedemokraterna har lett till att ytterligare två personer nu lämnar Sverigedemokraterna, men behåller sina politiska uppdrag. Det innebär att antalet vildar ökat till tre i kommunen och vad Sydöstran erfar är ytterligare två till på gång..

Blekinge Läns tidning - 19 feb 18 kl. 13:09

Forslund lämnar SD och blir politisk vilde

Nu lämnar den tidigare gruppledaren Margareta Forslund Sverigedemokraterna och blir politisk vilde. Hon säger att politik fortfarande är roligt men hon har ännu inte bestämt om hon ska nappa på något erbjudande från andra partier..

SVT - 23 feb 18 kl. 14:23

Europapolitiker skriver brev till Kinas president : Släpp Gui Minhai

I ett brev till Kinas president kräver nu 37 europaparlamentariker att den gripne svenske bokförläggaren Gui Minhai friges. Alla partier bland de svenska politikerna, utom Sverigedemokraterna, står bakom brevet till Kinas president Xi Jinping..

DN - 19 feb 18 kl. 13:26

SD begär folkomröstning om grundlagsändringar

Sverigedemokraterna begär att regeringens förslag om ändrade mediegrundlagar avgörs i en folkomröstning. Eftersom SD utgör mer än en tiondel av riksdagen, så måste riksdagen pröva frågan..

Nya Wermlands Tidningen - 23 feb 18 kl. 11:53

Gratis buss ska utredas

Sverigedemokraterna har gjort en motion om att låta ålderspensionärer åka gratis buss inom Kristinehamns kommun.Fullmäktige beslutade att anse den som besvarad..

Supermiljöbloggen - 07 feb 18 kl. 20:51

Dags för politikerna att lyssna på klimatforskningen!

10 riksdagsledamöter tycker klimatforskningen är ”överdriven” och är inte alls oroliga. Trots en enad forskarfront som uppmanar till kraftig klimathandling har vi klimatförnekare i riksdagen. Andra politiker som erkänner klimathotet tror istället att två av dess främsta utsläppskällor flygandet och köttätandet kan fortsätta öka.

Sydöstran - 20 feb 18 kl. 13:01

Benny Karlsson blir vice gruppledare i SD

Benny Karlsson blir ny vice gruppledare i Sverigedemokraterna. Det beslutades på partiets gruppmöte.

YA - 23 feb 18 kl. 00:01

SD-krav om nya skolor fick stöd av Moderaterna

Sverigedemokraterna fick inget gehör för sin motion om att göra om den planerade skolan i Surbrunnsområdet till en 7–9-skola. I kommunstyrelsen var det bara Moderaterna som gav sitt stöd till SD-förslaget..

Blekinge Läns tidning - 12 feb 18 kl. 14:43

Margareta Forslund lämnar gruppledarroll i SD

Sölvesborgs näst största politiska parti, Sverigedemokraterna, står nu utan gruppledare efter att Margareta Forslund har avsagt sig uppgiften. Hon meddelar samtidigt att hon drar tillbaka sin kandidatur till höstens fullmäktigeval..

NSD - 22 feb 18 kl. 13:09

Efter avslöjandet: Sverigedemokrat lämnar uppdragen

Lena Forsberg, Sverigedemokraterna, har lämnat in en avsägelse från uppdraget som ledamot i kommunfullmäktige samt gruppledaruppdraget..

Jönköpingsnytt - 20 feb 18 kl. 11:01

De toppar SD:s lista i Jönköping

I söndags hade Sverigedemokraterna i Jönköping sitt årsmöte och i samband med det fasställdes kommunlistan inför valet 2018.

.

Expressen - 14 dec 17 kl. 14:01

Majoritet för att återinföra bortre tidsgränsen för sjukskrivningar

En majoritet i riksdagen vill nu återinföra den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen. Det står klart inför riksdagens votering i frågan, där Sverigedemokraterna kommer att rösta med alliansens förslag och uppmanar att återinföra den bortre tidsgränsen. Detta betyder att ett av Socialdemokraternas viktigaste vallöften nu kan rivas upp.

GöteborgsPosten - 23 jan 18 kl. 15:29

Lokalt tiggeriförbud i Göteborg fullt möjligt

För kommuninvånarnas trivsel, välbefinnande och trygghet anser Sverigedemokraterna att offentligt tiggeri bör vara förbjudet, skriver Jörgen Fogelklou (SD) och Lars Hansson (SD)..

DN - 15 feb 18 kl. 13:05

Många vallöften i Sverigedemokraternas valplattform

Sverigedemokraterna går till val på vårdsatsningar, stopp i asylmottagningen och tuffare kriminalpolitik. Partiet har på senare år fått ökad konkurrens från S och M – framför allt när det gäller hårdare tag mot brott..

SVT - 29 jan 18 kl. 17:16

Efter anklagelserna om att ljuga – så tycker SD och S

Det var hårda ord i söndagens Agenda. Socialminister Annika Strandhäll hävdade att Sverigedemokraterna vill skära 13 miljarder kronor på kommuner och landsting. Jimmie Åkesson anklagade henne för att ljuga.

Barometern - 07 feb 18 kl. 00:30

Inhumana förslag från SD i Torsås

Sverigedemokraterna i Torsås kritiserar inte bara asylpolitiken utan vänder sig direkt mot enskilda nyanlända..

Expressen - 15 feb 18 kl. 11:19

Pressat SD lanserar valplattform

Sverigedemokraterna utmanas just nu från flera håll inom sina kärnfrågor: invandring och brottslighet.Partiet backar i Demoskops februarimätning, samtidigt som Moderaterna växer.Samtidigt väntas SD göra ett nytt försök att profilera sig som ett sjukvårdsparti när partiet presenterar sin valplattform i Örebro klockan 13 på torsdagen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.