Sverigedemokraterna

Saturday, 19 January, 16:23

Nyheter om Sverigedemokraterna

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 06 dec 18 kl. 14:21

SD stödjer M och KD:s budget

Sverigedemokraterna har under veckan analyserat Moderaternas budgetförslag och vägt det mot sina egna, däremot har SD ännu inte sett M och KD:s gemensamma budgetreservation..

SVT - 18 dec 18 kl. 21:00

Rapport: Positiva till Sverigedemokraterna har högre förtroende för Putin

Den som har en positiv bild av Sverigedemokraterna har högre förtroende för Vladimir Putin än andra svenskar. Statsvetaren Anders Hellström tror att en förklaring ligger i den ryska presidentens auktoritära stil. – Om man utgår från en kaotisk världsbild är det nära till hands att man ställer sig på den starke ledarens sida..

DN - 29 nov 18 kl. 21:40

Timbuktu stämmer SD för låtstöld

Artisten Timbuktu anklagar Sverigedemokraterna för upphovsrättsbrott efter att partiet använt texten ”alla vill till himmelen men ingen vill dö i vårdkön” under valkampanjen, skriver Expressen. Nu kräver Timbuktu och hans skivbolag en miljon kronor i vite av Sverigedemokraterna. .

Expressen - 12 nov 18 kl. 14:50

Gustaf Reinfeldt kallar SD-samarbete "oacceptabelt"

Förra statsministern Fredrik Reinfeldts son Gustaf Reinfeldt – som i dag sitter i ledningen för Fria Moderata studentförbundet – gör tummen ner för partikamraterna i Sölvesborg, Hörby, Trelleborg och Staffanstorp som valt att inleda samarbete med Sverigedemokraterna. "Under inga omständigheter ska man samarbeta med SD. Det är oacceptabelt", skriver Gustaf Reinfeldt på Instagram.

Trelleborgs Allehanda - 27 dec 18 kl. 12:00

Årskrönika: Det hände fjärde kvartalet i år

2018 avslutas med politisk dramatik när Moderaterna och Kristdemokraterna tar stöd av Sverigedemokraterna och bildar ett nytt styre i Trelleborg. Konstellationen kritiseras hårt av oppositionen, en kritik som håller i sig året ut..

SmålandsPosten - 31 dec 18 kl. 05:30

Sverigedemokraterna säger nej till tiggeri

Sverigedemokraterna är det enda partiet som säger nej till tiggeri i Växjö. Vi finner det anmärkningsvärt att Moderaterna är emot lokalt tiggeriförbud, skriver Christer Svensson (SD), Sara Johansson (SD), Per Nilimaa (SD)..

YA - 28 dec 18 kl. 00:01

Flera politiker har bytt parti

Flera politiker i Tomelillapolitiken har bytt färg i år. Folkvalde revisorn Tomas Talik har gått från Socialdemokraterna till Sverigedemokraterna. Och tidigare MP-politikern Sven Gunnarsson har bytt maskros mot klöver och återfinns hos Centerpartiet..

Västerbottens Folkblad - 27 dec 18 kl. 10:00

”Förklara dig, Helena Lindahl”

Helena Lindahl (C)säger nej till Löfven. Klart och tydligt ställningstagande i det fallet. Men sen får hon frågan om hon är beredd att släppa fram en regering med stöd av Sverigedemokraterna.

Trelleborgs Allehanda - 17 dec 18 kl. 11:32

Helmuth Petersén (SD) nominerad till KS-ordförande – tackade nej

Sverigedemokraterna hade chans att få den högsta politiska posten i kommunen, den som kommunstyrelsens ordförande. Men sa nej. I stället valdes som väntat Mikael Rubin..

Skånskan - 12 dec 18 kl. 05:00

Maktskiftet: SD kniper topposterna i kommunen

HÖRBY På måndag, när kommunfullmäktige sammanträder, kan Cecilia Bladh in Zito (SD) bli vald till kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Hörby kommun. Hon är som väntat valberedningens förslag.
Sverigedemokraterna ser dessutom ut att ta hand om ordförandeposterna i alla de tunga nämnderna.

Kristianstadsbladet - 27 dec 18 kl. 04:00

Bevara Sösdala simhall och Vanneberga skola

På kommunfullmäktiges möte den 6 december så beslutade Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna att Sösdala simhall och Vanneberga skola ska stängas. Stödet för att stänga Sösdala simhall hade man även av Sverigedemokraterna..

Expressen - 03 nov 18 kl. 22:51

Björklund fördömer Bert Karlssons nazistliknelse

KD:s vallokomotiv Bert Karlsson sa i en intervju med Nyheter 24 att Sverigedemokraterna behandlas lika illa som judarna i Nazityskland. Liberalernas partiledare reagerar kraftfullt."Ett av de mest omdömeslösa yttranden som gjorts", skriver han på Twitter.

DN - 11 dec 18 kl. 12:52

Sänkt skatt med 500 kronor för en person som tjänar 42 000 kronor i månaden

Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag väntas med stöd av Sverigedemokraterna röstas igenom riksdagen på onsdagen och resultera i skattesänkningar från årsskiftet. Gränsen för när den statliga skatten börjar tas ut ska höjas från 40.600 till 42.

DI - 06 dec 18 kl. 17:47

SD gör som sina väljare och stöder M

LEDARE. På torsdagen berättade Sverigedemokraterna hur de kommer att agera i nästa veckas budgetomröstning. Som väntat kommer partiet att rösta på Moderaternas och Kristdemokraternas budget när det egna förslaget har fallit..

GöteborgsPosten - 04 dec 18 kl. 04:45

Hökmarks svammel trollar inte bort hotet

Gunnar Hökmark (M) fortsätter outtröttligt med sin paradgren, att klumpa ihop Vänsterpartiet med Sverigedemokraterna för att legitimera sitt eget partis samarbete med rasister, nationalister och antidemokratiska krafter i både Sverige och i EU-parlamentet. Men jag tror att få väljare har lika svårt att se skillnaden mellan V och SD, skriver Malin Björk (V)..

SR - 06 dec 18 kl. 14:17

SD röstar på M- och KD-reservation när egna alternativet fallit

Sverigedemokraterna kommer med stor sannolikhet att stödja moderaternas och kristdemokraternas budgetförslag. Partiet lämnade nyss beskedet på en pressträff..

Expressen - 24 okt 18 kl. 12:35

JUST NU: Åkessons sambo tar över Sölvesborgs kommun

På onsdagseftermiddagen kallar fyra partiet i Sölvesborg till presskonferens – där ett viktigt besked gällande kommunens framtida styre ska lämnas. Presskonferensen är gemensamt ordnad av Kristdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna och SoL-partiet.Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer Jimmie Åkessons sambo, Louise Erixon, att ta över styret.

YA - 21 dec 18 kl. 02:02

Insändare: Fattigdom bekämpas inte genom förbud

Efter det att Vellinge kommun fått rätt av högsta förvaltningsdomstolen att införa tiggeriförbud så tog det en millisekund innan Sverigedemokraterna i Skurup lämnat in sin motion om tiggeriförbud och Moderaterna uttalar sig positivt om att driva frågan vidare i kommunen för att få till stånd ett förbud..

Skånskan - 12 dec 18 kl. 15:56

Stefan Löfven riktar kritik mot M och KD

Inrikes Stefan Löfven säger att han står till talmannens förfogande inför fredagens statsministeromröstning som han räknar med att förlora. Löfven mötte pressen inför budgetomröstningen under onsdagseftermiddagen. – Det är ansvarlöst att M och KD gör på det här sättet.

SVT - 06 dec 18 kl. 13:53

Sverigedemokraterna ger besked om M och KD:s budget

Klockan 14 i dag ska Sverigedemokraterna berätta hur partiet ställer sig till Moderaternas och Kristdemokraternas gemensamma budgetförslag. Jimmie Åkesson har tidigare sagt att partiet “sannolikt” kommer att rösta ja..

YA - 24 dec 18 kl. 01:01

Insändare: En budget i fel riktning

Moderaterna och Kristdemokraterna har tillsammans med stöd av Sverigedemokraterna fått igenom sitt budgetförslag i riksdagen. En budget som vidgar klassklyftorna och som inte tar itu med klimatförändringarna. En budget för mer marknad..

YA - 13 dec 18 kl. 21:23

Sjöberg går över till SD – och lämnar kommunpolitiken

Skurupspolitikern och tidigare kommunalrådet Niklas Sjöberg har nu lämnat både Skurupspartiet och lokalpolitiken. Istället har han gått över till Sverigedemokraterna, och tar under sin nya partibeteckning plats bland revisorerna i Region Skåne..

Expressen - 13 nov 18 kl. 22:17

SD ökar mest i ny mätning

De rödgröna partierna har drygat ut sin ledning mot alliansen sedan valet. Det visar TV4 väljaropinion, en sammanvägning av flera opinionsundersökningar.Samtidigt fortsätter Sverigedemokraterna att växa.

Västerbottens Folkblad - 23 dec 18 kl. 10:00

”Regeringsbildare måste tänka mer långsiktigt”

Kanske är det många som undrar hur den nya regeringssammansättningen kommer att se ut. Det behöver ni nog inte! De blir S, Mp, C och L.

SVT - 13 nov 18 kl. 17:10

SD:s besked: Kommer rösta ja till Ulf Kristersson

Sverigedemokraterna kommer att rösta ja till Ulf Kristersson som statsminister i morgon, skriver partiet i ett pressmeddelande. – Vi har, utifrån de signaler vi fått, goda skäl att anta att en M/KD-regering ger oss förutsättningar att få faktiskt inflytande över politiken under de kommande fyra åren, säger Jimmie Åkesson i pressmeddelandet..

Skånskan - 18 dec 18 kl. 18:19

SD gör nytt försök med tiggeriförbud

SKURUP Sverigedemokraterna gör ett nytt försök att införa ett lokal tiggeriförbud i Skurup.
Passivt tiggeri kan uppfattas som ordningsstörning, anser Ingvar Wennersten och Lars Nyström.Lars Nyström lämnade förra året in en motion om att förbjuda tiggeri i Skurups kommun.

Expressen - 16 okt 18 kl. 20:02

Här är kommunerna där SD tar makt efter valet

Sverigedemokraterna har sitt starkaste fäste i Sydsverige – men hur mycket inflytande partiet får skiljer sig mellan olika kommuner. I Hörby får SD störst makt av alla. Samma sak kan nu hända i Sölvesborg.

Skånskan - 22 dec 18 kl. 15:00

SD tar över i alla nämnderna

HÖRBY Sverigedemokraterna tar över rodret i alla de tyngsta nämnderna i kommunen.
Det står klart efter valen på senaste fullmäktigemötet.Cecilia Bladh in Zito (SD), Lars-Göran Ritmer (M) och Anders Larsson (C) blir från och med årsskiftet kommunens tyngsta politiker.

Skånskan - 22 dec 18 kl. 13:48

Regionen drar in SSU:s bidrag

Skåne Sverigedemokraterna är mer än nöjda efter regionstyrelsens beslut att stoppa utbetalningen av bidrag till SSU Skåne på en kvarts miljon kronor.– Vi kom med förslaget att stoppa bidraget efter skandalerna inom SSU Skåne där ledande personer uttalat antisemitiska och homofoba påståenden i sociala medier, säger regionrådet Niclas Nilsson (SD). Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor, MUCF, har granskat SSU Skåne och beslutade i förra veckan att dra in det statliga bidraget på 60 000 kronor till dem.

Skånskan - 20 dec 18 kl. 17:24

Budget antogs med SD:s stöd

SJÖBO Sjöbos minoritetsstyre fick till sist igenom sitt förslag till budget för nästa år.
Sverigedemokraterna stödde förslaget mot att projekteringen för att bygga om Gamla torg ströks.Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna skickade i början av december tillbaka budgetförslaget i en minoritetsåterremiss.

Expressen - 21 nov 18 kl. 00:08

Jan Björklund stänger inte dörren till M-KD-regering

Liberalernas partiledare Jan Björklund stänger inte dörren till den M-KD-regering han själv var med och röstade ner i riksdagen i förra veckan.Detta trots att en sådan regering skulle behöva aktivt stöd från Sverigedemokraterna.– Om det är det enda som ligger kvar på bordet till slut, då får vi kalla in partirådet och ställa frågan om vi ska släppa fram den ändå, säger Björklund i SVT:s ”Aktuellt” på tisdagskvällen.

Sydöstran - 14 dec 18 kl. 10:55

Höjden av oansvarig budget

Budgeten som M och KD skrivit, och som nu antagits med hjälp av Sverigedemokraterna, är en reaktionär högerbudget som inte tar ansvar för Sverige. Den ökar klyftorna i samhället, försvårar integrationen och försämrar möjligheterna att stoppa den skenande klimatkrisen..

DN - 15 nov 18 kl. 15:00

”Med en samlingsregering skulle SD åka ur riksdagen”

De senaste dagarnas händelser visar att Sverigedemokraterna aldrig kommer att få stort inflytande i svensk politik. Om en samlingsregering gör sitt jobb kommer SD troligen att åka ur riksdagen inom två till tre mandatperioder, skriver läsaren Christer Nylander..

DN - 18 nov 18 kl. 07:00

Peter Wolodarski: Tågkrocken som ingen försökte stoppa

Alliansen har kraschat. Orsaken är djupgående skillnader i synen på Sverigedemokraterna. Som en konsekvens lär nya samarbeten växa fram i riksdagen..

Skånskan - 20 dec 18 kl. 17:08

Borgerlig budget gäller 2019

Skurup Det blev en intensiv debatt om ordningsvakter, underskott i verksamheterna och migration när budgeten skulle klubbas på onsdagskvällens fullmäktigemöte. Men efter votering stod det klart att den borgerliga budgeten ska gälla i Skurups kommun 2019.Det var tre budgetar som presenterades för fullmäktiges ledamöter.

Expressen - 17 nov 18 kl. 18:30

Båda sidor har rätt om SD och demokratin

Sverigedemokraterna är en del av en högernationalistisk våg som pressar demokratin i hela västvärlden. Samtidigt representerar partiet åsikter hos en växande andel av väljarskaran. Det är demokratins paradox..

Skånskan - 19 dec 18 kl. 13:26

Miljöpartiet får inget kommunalråd

MALMÖ Förslaget om att ge Miljöpartiet ett kommunalråd i Malmö har dragits tillbaka. Vänsterpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna har alla förklarat att de skulle rösta emot förslaget
och när kommunstyrelsen möttes på onsdagen hade posten tagits bort.När kommunstyrelsen möttes i förra veckan fanns ett extra kommunalråd med i organisationsförslaget.

DN - 12 nov 18 kl. 12:06

M och SD inleder politiskt samarbete i Staffanstorp

M inleder SD-samarbete i ytterligare en kommun. ”Moderaterna och Sverigedemokraterna har enats om en gemensam politisk inriktning för den kommande mandatperioden för Staffanstorps kommun”, skriver Christian Sonesson, (M), och Richard Olsson, (SD) i ett pressmeddelande.  .

YA - 20 dec 18 kl. 22:00

Ja till borgerlig budget efter stöd från SD

Den styrande fyrklövern fick igenom sin budget efter stöd från Sverigedemokraterna. De senare ställde som krav att det vidare arbetet med att bygga om Gamla torg skjuts på framtiden..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.