Sverige

Saturday, 25 November, 05:00

Nyheter om Sverige

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 03 nov 17 kl. 21:16

Äntligen Malmöseger: ”Det vill sig inte riktigt”

Malmös innebandystjärna Ellen Rasmussen blev mållös när Sverige utklassningsvann mot Schweiz i Baltiska hallen..

DI - 04 nov 17 kl. 18:57

Fritidsresenärerna knuffar ut affärsmännen från hotellen

Fritidsresenärerna tar en allt större del av hotellrumskakan i Sverige. Men affärskunderna dominerar fortfarande enligt nya siffror från Tillväxtverket..

Sydöstran - 05 nov 17 kl. 15:00

Flyktingbarnen i Fur – så gick det sen...

Två år efter flykten till Sverige väntar Hasan Mosavi och Majid Foroughi fortfarande på besked. 18-åringarna gör sitt bästa för att hålla modet uppe, men alla har inte den förmågan....

Dagen - 06 nov 17 kl. 09:12

Svensk kyrkoledare: USA måste ta tag i vapenfrågorna

Equmeniakyrkan i Sverige har inga egna kontakter med baptistkyrkan i Texas, där dödskjutningarna ägde rum. Biträdande kyrkoledare Olle Alkholm efterlyser hårdare vapenlagar..

Dagen - 06 nov 17 kl. 09:12

Svensk kyrkoledare: USA måste ta tag i vapenfrågorna

Equmeniakyrkan i Sverige har inga egna kontakter med baptistkyrkan i Texas, där dödskjutningarna ägde rum. Biträdande kyrkoledare Olle Alkholm efterlyser hårdare vapenlagar..

BT - 06 nov 17 kl. 08:35

Nämndkvinnomöte i Borås, först i Sverige

Lördagen den 18 och söndagen den 19 februari 1939 arrangerade det partipolitiskt neutrala Fredrika Bremerförbundets Boråskrets ett nämndkvinnomöte i Borås..

GöteborgsPosten - 05 nov 17 kl. 12:54

Var tredje julklapp handlas på nätet

Julhandeln fortsätter att öka på nätet. I år uppskattar svenskarna att de kommer att handla julklappar för cirka 20 miljarder kronor, varav 6,4 miljarder kronor kommer spenderas online. Det visar en ny undersökning från bland annat Postnord, som stärker bemanningen inför jul för att klara av alla leveranser.

Dagen - 05 nov 17 kl. 13:00

"Att komma hit ger hopp"

Kerstin Nyqvist och Lena Ljungbeck, två av alla de tusentals människor som under lördagen besökte kyrkogårdar runt om i Sverige, tycker att det inger hopp att se alla ljusen och uppleva stämningen runt kyrkan..

Posh24 - 06 nov 17 kl. 07:01

Anders Bagge har förlovat sig med kärleken Johanna Lind

Anders Bagge, 49, har förlovat sig med kärleken och före detta Fröken Sverige-vinnaren Johanna Lind, 46.

”Gick ner på knä med ros och ring som till seden hör. Hon grät och jag likaså”, skriver tv-profilen på Instagram.

Realtid - 06 nov 17 kl. 06:30

Företag vinner på att vara öppna om sina skatter

KPMG:s studie Tax Transparency i Sverige visar att de stora börsbolagen blivit bättre på att redovisa skatt som en hållbarhetsfråga. Även privata och statligt ägda bolag rapporterar publikt om skatt och hållbarhet, men ligger efter när det gäller att redovisa vilken typ av skatt de betalar på ett utförligt sätt. Vi anser att företag har mycket att vinna på att vara transparenta och visa vilka skatter som betalas och hur mycket de betalar.

Dalarnas tidningar - 06 nov 17 kl. 07:00

Två år sedan flyktingkrisen – så mycket har Dalarnas befolkning ökat

Dalarnas befolkning har ökat mycket de åren efter flyktingkrisen 2015. Frågan är hur många som stannar. Karim Abdullah och Hussein Bilal som kom till Sverige 2015 ser en framtid i Falun..

DN - 07 okt 17 kl. 21:00

”Högern vill försvaga välfärden med integration som tillhygge”

Den nyliberala mångkulturalismen och välfärdschauvinismen har satt dagordningen allt för länge. Väljarna förtjänar ett progressivt politiskt alternativ. Den svenska modellen och en aktiv välfärdspolitik är lösningen på integrationsutmaningarna som Sverige står inför, inte problemet, skriver Emma Gerin och Daniel Suhonen, Katalys..

Sydöstran - 14 nov 17 kl. 09:02

Krönikörerna hyllar Sverige för bragden

Sverige är klart för VM – och såg samtidigt till att Italien missar VM för första gången på 60 år. En av svensk fotbolls största bragder, menar krönikörerna..

SVT - 29 okt 17 kl. 04:30

Pengar från ekobrott hamnar i Dubai

Pengar från ekobrott begångna i Sverige skickas allt oftare till Mellanöstern och främst till det finansiella centrumet Dubai, uppger Ekobrottsmyndigheten..

SVT Debatt - 12 sep 17 kl. 11:13

”Det här är judarnas värsta mardröm”

”Vi judar i Sverige hade aldrig kunnat drömma om att nazister skulle få tillstånd att marschera ett stenkast från vår synagoga”, säger Allan Stutzinsky som är ordförande i judiska församlingen i Göteborg. Vad tänker han om polisens beslut att låta Nordiska motståndsrörelsen demonstrera under Bokmässan i Göteborg, på samma dag som judarna firar jom kippur? Hör mer i klippet ovan.

Världen Idag - 27 okt 17 kl. 16:56

Kalifornien inför tredje kön

Man, kvinna – eller ”ickebinär”. Kalifornien inför snart, som första delstat i USA, möjlighet att välja ett ”tredje kön” på födelseattesten. Även i Sverige finns de som vill att ett ”tredje alternativ” ska vara en valmöjlighet.

GöteborgsPosten - 28 okt 17 kl. 11:55

Spanjor ska ta Blåvitt tillbaka till guldet: "Svensk futsal är en bebis"

Fotbollen har sina pionjärer från andra länder som kom och frälste Sverige. Nu kan futsalen ha fått sin. Spanjoren Guillermo Sotorrio Sánchez ska leda Blåvitt tillbaka till guldet..

Expressen - 07 okt 17 kl. 19:49

"Det stinker om den fördömda matchen"

Det blev en historisk kväll på Friends arena för Sverige. 8-0-segern mot Luxemburg är den största någonsin i kvalsammanhang. – Det är fullständigt osannolika siffror, man ska bara hylla det svenska landslaget, säger Kanal 5:s expert Hasse Backe.

Sydöstran - 23 okt 17 kl. 20:00

Mohan från Ronneby sluter cirkeln i Chennai

Sina första år bodde han på ett barnhem i Indien innan han kom till Sverige och Ronneby. Nu satsar Mohan Frick på att bekämpa cancer i sitt födelseland..

Expressen - 04 nov 17 kl. 22:03

Zelmerlöws lämnar Sverige med kärleken

Måns Zelmerlöw och flickvännen Ciara förlovade sig i somras.Nu är de ute på en stor lyxresa genom Asien."Har det jättebra", skriver Måns från kryssningen på Instagram..

Kristianstadsbladet - 06 nov 17 kl. 00:01

Var och måste ta ansvar för sitt uppförande

Vad har hänt med gamla hederliga Sverige?.

YA - 06 nov 17 kl. 00:01

Sluta behandla barnmorskor som höginkomsttagare

Är det rättvist att den som avstår inkomst och tar på sig studielån för en utbildning inte vinner något ekonomiskt på det? Är det rättvist att barnmorskor betraktas som höginkomsttagare och därför inte får behålla hälften av den sist intjänade hundralappen? Vi tycker inte det.

Expressen - 04 nov 17 kl. 16:37

"Brassen" ska krossa Sveriges VM-dröm

Han är född och uppvuxen i Brasilien.Han har gjort succé med Napoli.Nu är 25-årige Jorginho den stora sensationen i Italiens trupp som möter Sverige i playoff..

DI - 05 nov 17 kl. 22:32

Sparekonomen: Östlings försvar ingen ursäkt

Den senaste jätteläckan med uppgifter om dolda förmögenheter i offshorebolag förvånar varken skatte- eller sparexperter. Men att Svenskt Näringslivs Leif Östling, som förekommer i dokumenten, försvarar sitt skatteupplägg med att han gjort rätt för sig i Sverige ger de inte mycket för..

DI - 13 nov 17 kl. 21:35

Sverige nära fotbolls-VM – och miljonregn

Sverige är inte bara på väg mot VM.  Laget är också på väg att kamma hem närmare 70 miljoner kronor. Det är så mycket som Svenska fotbollsförbundet får om resultatet står sig..

Expressen - 07 okt 17 kl. 19:50

Så tar sig Sverige till VM – alla förutsättningar

Sverige har skaffat sig ett drömläge inför avgörandet i VM-kvalet.Efter segern mot Luxemburg (8-0) kan fotbollslandslaget säkra minst en andraplats i gruppen redan i kväll. Samtidigt har Sverige möjlighet att vinna gruppen - och ta en direktplats till VM..

Expressen - 14 okt 17 kl. 17:21

Carola förkrossad efter svåra beskedet

Carola Häggkvist vill adoptera fler barn – men stoppas på grund av sin ålder. Nu berättar hon om sorgen över att inte få fler barn, kravet på att gifta sig med pojkvännen Jimmy Källqvist och varför paret lever som särbos. – Det är råkört för mig i Sverige, säger Carola..

Expressen - 16 okt 17 kl. 18:43

Melodifestivalvinnare byter karriär – helt

Han vann Melodifestivalen och landade Sverige i topp fem i Eurovision song contest.Nu byter Robin Bengtsson karriär och öppnar en barbershop - samtidigt som han planerar bröllop, skriver Aftonbladet.– Det ska bli fantastiskt roligt, säger Robin Bengtsson till tidningen..

Expressen - 05 nov 17 kl. 19:17

Paradise papers: Detta är advokatbyrån Appleby

Flera känsliga dokument har läckt från advokatbyrån Appleby i skatteparadiset Bermuda.Informationen i dokumenten leder till internationella toppolitiker, men även till Sverige. Byrån erbjuder flera juridiska tjänster till flera olika företag – och människor med enorm privat rikedom..

Blekinge Läns tidning - 05 nov 17 kl. 22:13

Så gör de rika för att slippa undan skatt

De flesta människor betalar den skatt som ska säkra vård och skola. Men några av världens allra rikaste personer och företag låter bli genom fusk och avancerad skatteplanering, via upplägg i skatteparadis. Enbart Sverige tros på så vis gå miste om 40 miljarder kronor per år.

Dagens Media - 24 okt 17 kl. 09:15

Tio svenskar till Eurobest

Tio kreatörer och marknadsförare från Sverige tar plats i juryn för Eurobest..

DN - 25 okt 17 kl. 19:26

Alkoholklinik och adhd-diagnos hjälpte Arnesson att hitta sig själv

Han var stor stjärna och lagkapten redan som tonåring. Men han var också alkoholist och kom full till landslagssamlingar med ungdomslandslaget. I dag är Linus Arnesson nykter och på torsdagskvällen spelar han sin tredje landskamp när Sverige möter Island på bortaplan..

Barometern - 10 nov 17 kl. 06:00

Sporten listar: Det här talar för och emot Sverige mot Italien

Dags för första playoffmatchen mellan Sverige och Italien. Då är Sporten inte helt överens om utgången. Statistiken talar för Sverige, menar Peter Ahlen.

SmålandsPosten - 05 nov 17 kl. 10:44

15-åring sexuellt ofredad av 30-årig bekant

En man i 30-årsåldern från västra Sverige sitter anhållen misstänkt för sexuellt ofredande av en 15-årig flicka, det var P4 Kronoberg först med att rapportera..

SVT - 27 sep 17 kl. 16:45

Efter broderns självmord – Esmat får stanna i Sverige

Gode man: Tragiskt att det kostade ett liv.

Skånskan - 31 okt 17 kl. 17:17

Förbundet har satt OS-stjärnan i karantän

TAEKWONDO Den infekterade striden mellan Sveriges bästa taekwondospelare, 22-åriga Nikita Glasnovic från Malmö, och hennes förbund, det från i april i fjor bildade Svenska TaekwondoUnionen, har nu utökats till att gälla hela familjen Glasnovic, sålunda även tränaren/pappan Mario och lillebror Leon, 17 år gammal och avstängd från att deltaga på det junior-EM som denna vecka ska avgöras på Cypern. ERWP.fif(0)– Att förbundet och dess ordförande Jacob Asp ger sig på mig som coach, mig som vuxen människa, det struntar jag i.

BT - 05 nov 17 kl. 19:10

VÄRLDEN: Jätteläcka visar hur rika undviker skatt

De flesta människor betalar den skatt som ska säkra vård och skola. Men några av världens allra rikaste personer och företag låter bli genom fusk och avancerad skatteplanering, via upplägg i skatteparadis. Enbart Sverige tros på så vis gå miste om 40 miljarder kronor per år.

SmålandsPosten - 05 nov 17 kl. 19:19

Jätteläcka visar hur rika undviker skatt

De flesta människor betalar den skatt som ska säkra vård och skola. Men några av världens allra rikaste personer och företag låter bli genom fusk och avancerad skatteplanering, via upplägg i skatteparadis. Enbart Sverige tros på så vis gå miste om 40 miljarder kronor per år.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.