Sverige

Saturday, 23 March, 03:04

Nyheter om Sverige

Sortering: Relevans | Senaste
Helsingborgs Dagblad - 19 feb 19 kl. 21:16

Sverige får allt sämre rykte hos grannarna

Svenskarna – fixerade av "politisk korrekthet", konflikträdda eller kanske ett gott föredöme i Norden?.

NT - 25 feb 19 kl. 14:00

Norrköpingsbyrån är bäst – i Sverige

Byn blev årets reklambyrå på den stora Årets byrå-galan förra veckan..

Dagens Media - 27 feb 19 kl. 11:40

Retargeting-giganten etablerar sig i Sverige

RTB House använder Stockholm som bas när techföretaget expanderar till Norden..

Blekinge Läns tidning - 04 mar 19 kl. 06:00

Mattsson slutsegrare i fäktmaran

Fäktmaran tillhör de tuffaste seniortävlingarna i fäktning i Sverige. Det var ingen skillnad denna gång..

Sydöstran - 04 mar 19 kl. 06:00

Mattsson slutsegrare i fäktmaran

Fäktmaran tillhör de tuffaste seniortävlingarna i fäktning i Sverige. Det var ingen skillnad denna gång..

GöteborgsPosten - 28 jan 19 kl. 05:00

Göteborg har störst problem i landet med luftföroreningar

Göteborg är den stad i Sverige som har störst problem med kvävedioxid – luftföroreningar som hotar både människa och miljö. 2017 var luften i Haga mer förorenad än tillåtna nivåer i 25 dagar..

Sydsvenskan - 22 feb 19 kl. 17:01

Sverigebilden är bättre än sitt rykte.

Bilden av Sverige i världen är övervägande positiv. Stabilt positiv..

Expressen - 03 mar 19 kl. 06:17

Alla gråter hejdlöst – det är förstås en trend

I antiken hade man professionella gråterskor.I Sverige har vi Gunde Svan..

Alingsås tidning - 01 mar 19 kl. 05:30

Flera smittsamma hästsjukdomar i omlopp

Just nu härjar flera smittsamma hästsjukdomar i landet. Västra Götaland är inte hårt drabbat än, men i hästvärlden är man ändå på tårna.
– Vi får göra vad vi kan, och det handlar bland annat om att uppmana till något så basalt som att tvätta händerna, säger Lisa Brynggård, som sitter i styrelsen i Alingsås ryttarsällskap.

Cornucopia - 03 mar 19 kl. 14:28

EU-valet 2019: Piratpartiets återkomst? Modeaterna skatteslösande betongparti

I maj är det ett ödesval till EU-parlamentet. Eventuellt utan Storbritannien på grund av Brexit, vilket ger Sverige ett mandat till. Samtidigt kan man fråga sig om Piratpartiet inte har ett guldläge att göra sin återkomst som politisk kraft för svensk del tack vare EU:s nya copyrightdirektiv (artikel 11 och 13) och nedmontering av ett fritt Internet.

Expressen - 03 mar 19 kl. 21:01

Toppdiplomater: Så behandlas Ryssland efter spiongripandet

Säpo misstänker att en 45-årig svensk medborgare värvats som agent och grep honom under ett möte med en rysk underrättelseofficer.Rimligen får spionaffären konsekvenser i relationen mellan Sverige och Ryssland. Det menar tidigare toppdiplomater Expressen talat med.

Skånskan - 25 feb 19 kl. 06:00

Frida Selander tar ett nytt scengrepp

Hennes musik brukar beskrivas som om Nina Simone möter Jeff Buckley. Men egentligen är det mest bara Frida Selander. Nu har hon blivit personligare än någonsin med musikföreställningen När du går på känsla är du alltid i tid, som bygger på det intima albumet med samma titel.

GöteborgsPosten - 22 jan 19 kl. 05:00

Den säkra asylprövningen är en illusion

I många fall kan det vara svårt att avgöra vem som har tillräckliga skyddsbehov för att få stanna i Sverige. Ett kvotsystem vore ärligare, rättvisare och mer effektivt..

Skånskan - 15 feb 19 kl. 21:15

”Vi vill inte flyttas!”

LYBY Många fastighetsägare i ett område utanför Lyby, där det brittiska gruvbolaget Scandivanadium fått tillstånd att provborra efter metallen vanadin, oroas både över provborrningarna och vad som händer med dem om borrningarna slår väl ut.
– Vi kommer inte att kunna bo kvar om det blir en gruva, säger Lis-Bet Ekström.Skånskan träffar henne och de flesta andra fastighetsägarna runt Brotorpssjön, en anlagd sjö i området mellan Lyby och He i Hörby kommun.

Nyan - 27 feb 19 kl. 12:00

Hamnstrejk drabbar inte Ålandstrafik

Hamnarbetarförbundet i Sverige har varslat om en rikstäckande strejk med start den 6 mars. Strejken kommer dock inte att drabba Ålandstrafiken.  
Arbetsgivaren Sveriges Hamnar varslade den 22 februari om stridsåtgärder mot samtliga av Hamnarbetarförbundets medlemmar i landets hamnar.

Kristianstadsbladet - 01 mar 19 kl. 16:54

Leelas ägare efter en vecka i Sverige: ”Vi kommer tillbaka om det krävs”

I en vecka har hussen Javier Vega och ”kompishunden” Twist varit i Sverige och letat efter den försvunna VM-hunden Leela. Fredagsnatten tillbringar de i skogarna kring Rinkaby i hopp om att Leela ska dyka upp innan de måste åka tillbaka till Colombia..

DN - 03 mar 19 kl. 22:12

Storbritanniens utrikesminister: ”Stockholmsavtalet” på väg att kollapsa

”Stockholmsavtalet”, den vapenvila i Jemen-konflikten som förhandlades fram i Sverige förra året, håller på att kollapsa. Det menar Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt efter ett besök i landet..

GöteborgsPosten - 03 mar 19 kl. 22:29

Krematoriet erbjöd värme – energibolaget tackade nej

"Det är lite konstigt i sig för en hel del andra krematorier i Sverige kopplar upp, men just här fanns då inget intresse"..

Expressen - 03 mar 19 kl. 21:36

”Jag hade dem som favoriter när jag spelade tv-spel...”

LOS ANGELES. Mycket av rubrikerna kring svenskarna i NHL den här säsongen har handlat om nykomlingarna Elias Pettersson och Rasmus Dahlin.Men det finns flera andra svenskar som fått sitt stora genombrott i Nordamerika.

GöteborgsPosten - 03 mar 19 kl. 20:54

Nu avgörs SM i thaiboxning på Rondo

Ola Salo har vackert fått maka på sig när SM-galan i thaiboxning med dunder och brak avgörs på Rondo i Göteborg. Det är första gången på ett bra tag som thaiboxningseliten kommer till västkusten. Och galan är bara en pusselbit i planen att göra Göteborg till thaiboxningens centrum i Sverige..

Nyteknik - 05 feb 19 kl. 07:59

Inom tio år kan Sverige ha en kilometerskatt för personbilar

Nu undersöker IVL, Svenska Miljöinstitutet hur en kilometerskatt för personbilar skulle kunna vara utformad. Enligt deras expertpanel kan den nya skatten vara ett faktum innan 2030..

VA - 28 feb 19 kl. 14:58

AI-forskaren om året som Näringslivets mäktigaste techkvinna: Nu kan det bara gå utför

Stärkta möjligheter att bygga broar med näringslivet, en symbol för att locka fler kvinnor till tech och ett tecken på vilka möjligheter Sverige ger invandrare. Så ser robotikprofessor Danica Kragic Jensfelt på sin vinst inom techkategorin av Näringslivets mäktigaste kvinna 2018. .

Dagensanalys.se - 12 mar 19 kl. 17:25

Per Alm är yngsta ledare någonsin på SAP Sverige

Per Alm har utsetts till ny ledare för SAP Sverige. Han tar över efter Anne Haaber-Bernth som efter bara åtta månaders blivit befordrad. Anne kommer nu att på nordeuropeisk nivå leda arbetet med att skräddarsy SAP:s växande portfölj av digitaliseringstjänster till företagens specifika behov.

Cornucopia - 03 mar 19 kl. 16:59

Vill du skuldsätta dig och dina anhöriga med 30 000 kronor vardera för att bygga snabbjärnväg Stockholm-Malmö och Stockholm-Göteborg?

Dags för en liten söndagsenkät, och vad är mer aktuellt än en korrekt formulerad fråga om du snabbjärnvägarna? Sprid gärna enkäten, för maximalt underlag.Säkerhetskontroll med röntgen av bagage och metalldetektorer på snabbjärnvägsstationen Madrid-Paris i Barcelona.

SVT Debatt - 06 feb 19 kl. 07:00

”100 år av exploatering – är Luleälven bortom all räddning?”

”Lule älv bidrar med en fjärdedel av all vattenkraftproduktion, och en niondel av all elproduktion i Sverige. Samtidigt offrar Luleälven biologisk mångfald, rekreation och livskvalitet med milslång torrlagd älv och ekologisk öken”, skriver företrädare för 19 organisationer.

UT - 23 feb 19 kl. 00:00

Insändare: Vart tog rätten till egen bostad vägen?

Sedan slutet av 80-talet har hemlösheten konstant ökat i Sverige. Våra sociala skyddsnät har fått större och större maskor..

Expressen - 27 feb 19 kl. 23:13

Sa ni trippeln? Det kan mycket väl gå

När halva Sverige firade sportlov och Champions League vilade var det nog många som passade på att ta lite ledigt från fotbollen. Det skulle de inte gjort för det var en sällsynt generös onsdag vi bjöds på. .

Dagen - 03 mar 19 kl. 16:18

Elisabeth Sandlund: Måttet har länge varit rågat

Måttet är rågat. Latifs öde visar att Migrationsverket måste följa upp vad som sker med de konvertiter som kastas ut ur Sverige..

GöteborgsPosten - 19 feb 19 kl. 07:32

Göteborg är bästa hotellstaden i Sverige

Göteborg har fortsatt den högsta rumsbeläggningen i hela landet med nära 72 procent. Här finns också fyra av landets bästa och mest populära hotell..

Skånskan - 03 mar 19 kl. 11:00

Ystad vill justera elkabelns sträckning

ystad Den planerade elförbindelsen Hansa Powerbridge mellan Skåne och Tyskland föreslås nu att gå genom Ystads kommun utmed den västra delen av tätorten.
Ystad kommun är inte nöjd och vill se vissa justeringar för att skydda jordbruksmark, natur, vattenledningar och framtida bebyggelse.– Sträckningen bör väljas så att kabeln läggs ihop med annan infrastruktur så långt det är möjligt och att värdefull jordbruksmark skyddas och att möjligheten att bruka marken inte förhindras eller försvåras, säger kommunalråd Kristina Bendz (M).

BT - 03 mar 19 kl. 14:16

Sverige: Buss välte av vägen – ett 40-tal ombord

En buss har kört av vägen mellan Lofsdalen och Glöte i Härjedalen..

Sydsvenskan - 01 mar 19 kl. 08:21

En kvinna bland 112 producenter på topplistan

Könsfördelningen bland upphovspersonerna bakom låtarna vi lyssnar mest på är minst sagt ojämn. Bakom de 50 mest populära låtarna på Spotify i Sverige förra året finns endast tio procent kvinnliga låtskrivare och när det gäller producenter är siffrorna ä.

Kristianstadsbladet - 03 mar 19 kl. 07:10

Skåne sämst på politisk jämställdhet

Skåne är sämst i landet på kvinnlig representation i kommunpolitiken. Örkelljunga har lägst andel kvinnor i fullmäktige i hela Sverige, bara 24 procent. - Att Skåne ligger under resten av landet förvånar mig inte.

Dagen - 03 mar 19 kl. 13:34

Bränner Koranen för att få stanna i Sverige

Ex-muslimen Ahmed har fått avslag på sin asylansökan och tar nu till drastiska åtgärder för att bevisa sitt avståndstagande från islam. I en video visar han hur han bränner muslimernas heliga skrift..

Dagen - 03 mar 19 kl. 13:38

Bränner Koranen för att få stanna i Sverige

Ex-muslim har lagt upp video som visar när han bränner islams heliga skrift..

Expressen - 04 mar 19 kl. 23:23

”Kosses” oro – när Sverige halkar efter

ALGARVE. Kosovare Asllani ser att damfotbollen tar stora kliv runtom i världen. Och även om Sverige fortfarande är bra anser hon att det finns områden där man halkat efter.

YA - 26 feb 19 kl. 20:26

Tennis: John McEnroe spelar i Svaneholm

Det var sannerligen ingen dålig laddning i den tennisbomb som briserade i Skurups kommun på tisdagen. Om allt går enligt ritningarna kommer Svaneholm att stå som värd för en ATP-turnering redan nästa sommar, den första någonsin på gräs i Sverige. Men redan nu i juni kommer ett annat stjärnspäckat evenemang att äga rum..

GöteborgsPosten - 27 feb 19 kl. 05:05

Sluta hålla den palestinska regimen under armarna

Sverige måste sluta att villkorslöst hålla den palestinska regimen under armarna. Den har genom åren konsekvent satt stopp för en tvåstatslösning, skriver Lars Adaktusson (KD)..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.