Svenstavik

Wednesday, 02 December, 02:29

Nyheter om Svenstavik

Sortering: Relevans | Senaste
Länstidningen i Jämtland - 31 okt 15 kl. 12:40

Falskt larm om brand

Brandkårerna i Svenstavik och Åsarna ryckte ut för att släcka branden men det visade sig att brandröken inte kom från ett hus utan från eldning av högar med ris..

ÖstersundsPosten - 26 okt 15 kl. 09:46

Stäng inte Treklövern

Miljöpartiet värnar om en renare miljö, man tänker, kanske, att de äldre ska bo kvar hemma eller att de ska slussas till Östgärde i Rätan eller till Svenstavik. Har jag rätt? Det innebär många bilresor dels för hemtjänsten och dels för anhöriga, då de ska hälsa på.

ÖstersundsPosten - 21 okt 15 kl. 19:10

Treklövern behövs

Östgärde Rätan och Bergsgården Svenstavik ska erbjudas som boende, men i dag är Bergsgården ett korttidsboende och fungerar bra som ett sådant, kommer den funktionen då att försvinna?.

Länstidningen i Jämtland - 25 sep 15 kl. 13:30

Arve i Vålbacken

På lördag fylls Vålbackens bygdegård av americanadoftande, melodiös stämsång. Gruppen Arve består av systrarna Ingrid Hällberg och Gölin Hällberg från Östberg utanför Svenstavik, samt Sanna Magnusson från Brunflo. Trion uppträdde på fjolårets Storsjöyra, men i år har det inte blivit så många spelningar i Jämtland eftersom medlemmarna studerar vokalensemble på Sjöviks folkhögskola i Avesta..

ÖstersundsPosten - 08 sep 15 kl. 22:56

Brand i lada – en person kan ha skadats

Räddningstjänst och ambulans har larmats till Viggesågen väster om Svenstavik, där det enligt larmet brinner i en stor lada..

ÖstersundsPosten - 26 aug 15 kl. 18:06

Dags för kast med älgskånk och annat kul i Svenstavik

Orkestern framträder både på torget och senare på kvällen i Svenstakyrkan när Älghälga inleds nu på fredag..

ÖstersundsPosten - 02 sep 15 kl. 06:15

Grupp kräver att hem för ensamkommande flyktingbarn i länet stängs

För ett par veckor sedan beslutade verksamhetsnämnden i Berg att öppna Berghem för tillfälligt boende i väntan på att tidigare förskolan Galhammar i Svenstavik görs om till ett permanent HVB-hem för ensamkommande barn..

ÖstersundsPosten - 28 aug 15 kl. 20:42

Svenstavik startade älgsäsongen

Nu ska det dock tilläggas att det krävs mer än regn för att rucka på klassiska Älghälga, som står väldigt tryggt på fötterna som evenemang..

ÖstersundsPosten - 22 aug 15 kl. 06:20

Uthus brann ner till grunden – villa räddades

Vid halv sex-tiden kom larmet till SOS om en brand på Centrumvägen i Åsarna. Räddningstjnsten från både Åsarna och Svenstavik kallades till platsen. När de anlände brann byggnaden, ett slags uthus, för fullt och släckningsarbetet inriktades främst till att förhindra spridning till en intilliggande villa..

ÖstersundsPosten - 21 aug 15 kl. 16:16

Bilbrand vid Dollarstore

Bilen stod parkerad vid Dollarstores lager i Skanderåsen utanför Svenstavik..

ÖstersundsPosten - 31 jul 15 kl. 19:52

Ökat intresse för Storsjöodjurscentret

Storsjöodjurscentret i Svenstavik slog upp portarna för tre år sedan. Där kan man bland annat spana efter sjöodjuret via en live-kamera som satts ut i Storsjön eller läsa om personer som säger sig ha sett sjöodjuret. I sommar har det skett ett trendbrott när det gäller antalet besökare..

ÖstersundsPosten - 03 aug 15 kl. 20:30

Sänkt straff i Cannabismålet

Det var i mars 2015 som polisen slog till mot en knarktransport som gick genom Sverige med sikte på Norge. Den 32-årige mannen greps i Svenstavik med 20 kilogram hasch. Hans kumpan, en 40-årig man, stoppades i Mattmar.

ÖstersundsPosten - 30 jun 15 kl. 22:16

Ren påkörd på E45

Strax före klockan 22 på tisdagskvällen krockade en personbil med en ren på E45 vid Lillsved. Enligt inre befäl på räddningstjänsten kunde föraren ta sig ur bilen själv och konstatera att det rykte från motorrummet. Räddningstjänst från Svenstavik och Åsarna larmades till olyckan men renens öde är okänt..

ÖstersundsPosten - 10 jun 15 kl. 12:11

Ljungdalens skoterturism hotas av ny nationalpark

Mer än 12 mil från Svenstavik ligger Ljungdalen på gränsen mellan Berg och Härjedalen. Med en närhet till Helags och Sylarna och gränsen till Norge är jakt, fiske och framför allt skoterturism ortens kroppspulsåder..

ÖstersundsPosten - 08 jun 15 kl. 10:45

Dom i Cannabismålet

Den tolfte mars slog polisen till mot knarktransporten som startade i Värmland och slutade i Jämtland. En 32-åring greps ungefär samtidigt i närheten av Svenstavik..

ÖstersundsPosten - 05 jun 15 kl. 05:00

Livebilder från Fjällgymnasiet

Här kan du följa ungdomarna i Svenstavik när de tar studenten och springer vidare ut i livet..

ÖstersundsPosten - 31 maj 15 kl. 04:28

Bil sladdade av vägen

Det var en förbipasserande som upptäckte en bil som befann sig i diket och larmade. Räddningstjänsten från Svenstavik och Åsarna larmades ut vid 03.37 liksom polis och ambulans..

ÖstersundsPosten - 22 maj 15 kl. 12:12

Kommunen satsar 100 000 på idrottsanläggning

– Det är pengar som annars verksamhetsnämnden skulle ha skjutit till. Men nämnden har inte den möjligheten. Eftersom exempelvis näridrottsplatsen i Svenstavik tidigare fått samma stöd utökade vi därför vår insats så att anläggningarna får samma ekonomiska förutsättningar, säger kommunalrådet Therese Zetterman (S)..

ÖstersundsPosten - 21 maj 15 kl. 16:25

Cannabisrättegång skjuts fram efter nya uppgifter

Den 12 mars blev en 32-årig litauer stoppad av polis när han svängde in i Svenstavik med drygt 19 kilo hasch i bakluckan på sin bil. En 40-årig landsman misstänks ha varit hans utkik under smugglingen och han greps vid samma tillfälle i närheten av Mattmar..

ÖstersundsPosten - 19 maj 15 kl. 19:03

Misstänkt storsmugglare erkänner i rätten

Det var 12 mars i år som polisen stoppade en bil i Svenstavik efter samarbete med tullen och en tids spaning. När bilen, som kördes av en 32-årig man från Litauen, visade sig innehålla 25 kilo hasch – då stoppade man även den 40 årige landsman som körde ett stycke före honom om nu är misstänkt för att ha eskorterat lasten..

ÖstersundsPosten - 12 maj 15 kl. 16:55

Man åtalas för drograttfylla och olaga intrång

Enligt åtalet har mannen kört bil med cannabis i kroppen, han ska dessutom ha brutit sig in i en fastighet i Svenstavik tidigare i år. I förhör ska mannen ha erkänt rattfylleri, narkotikabrott och olaga intrång..

ÖstersundsPosten - 08 maj 15 kl. 21:55

Idrottsplats och ridanläggning kan få kommunstöd

Både näridrottsplatsen i Rätan och ridanläggningen i Svenstavik föreslås få kommunalt stöd till planerade investeringar. För anläggningen i Rätan handlar det om 200 000 kronor och ridhuset i Svenstavik 94 495 kronor..

ÖstersundsPosten - 02 aug 15 kl. 12:24

Tusentals hundar på internationell utställning i Svenstavik

I 18 år har Galhammaruddens idrottsplats i Svenstavik varje sommar intagits av tusentals hundar. I år är omkring 2 250 hundar anmälda för bedömning av de 19 domarna som, liksom utställarna själva, rest från hela norden för att närvara..

ÖstersundsPosten - 03 apr 15 kl. 16:28

Massiv bondeprotest i Berg

De kom från två håll för att stråla samman i Kövra. En kortege startade i Svenstavik en annan i Myrviken. Totalt närmare 30 fordon och båda leden med bönder som var lika beslutsamma om att aktionen var livsnödvändig.

ÖstersundsPosten - 14 apr 15 kl. 10:46

I murrigheten finns livet och vardagen

Det var en konsthelg fylld av vernissager. Fyra stycken i Östersund, en på Frösön, en i Svenstavik och en i Åre och säkert någon till som jag missat att nämna. Alla utställningar få inte plats i dagens text.

DN - 08 apr 15 kl. 05:38

”Försvunnen” flicka hittad hemma

En åttaårig flicka som anmälts försvunnen i jämtländska Svenstavik har hittats välbehållen..

Helsingborgs Dagblad - 08 apr 15 kl. 01:53

"Försvunnen" flicka hittad hemma

En åttaårig flicka som anmälts försvunnen i jämtländska Svenstavik har hittats välbehållen.Familjen hade senast sett henne i bostaden vid 22-tiden i går kväll. Men efter över en timmes letande, slog man larm.

SvD - 08 apr 15 kl. 01:52

”Försvunnen” flicka hittad hemma

En åttaårig flicka som anmälts försvunnen i jämtländska Svenstavik har hittats välbehållen..

Sydsvenskan - 08 apr 15 kl. 01:53

"Försvunnen" flicka hittad hemma

En åttaårig flicka som anmälts försvunnen i jämtländska Svenstavik har hittats välbehållen.Familjen hade senast sett henne i bostaden vid 22-tiden i går kväll. Men efter över en timmes letande, slog man larm.

UNT - 08 apr 15 kl. 01:52

"Försvunnen" flicka hittad hemma

En åttaårig flicka som anmälts försvunnen i jämtländska Svenstavik har hittats välbehållen..

DI - 06 mar 15 kl. 11:16

Peab tar order värd 453 Mkr

Peab har fått uppdraget att utföra basunderhåll på allmänna vägar inom Sveg, Svenstavik, Bollnäs och Älvdalen. Beställare är Trafikverket och den totala kontraktssumman för de fyra uppdragen motsvarar cirka 453 miljoner kronor fördelat på fyra år som kommer att bokas första kvartalet 2015..

Expressen - 20 feb 15 kl. 23:08

Stor industribrand – "Går inte att rädda"

INDUSTRIBRAND. En stor industribyggnad i Rätan, några mil söder om Östersund, brann för fullt under fredagen. Räddningstjänst från Svenstavik, Åsarna och Rätan bekämpade elden..

SvD - 20 feb 15 kl. 21:49

Stor industribrand i Rätan

En stor industribyggnad i Rätan, några mil söder om Östersund, brinner för fullt. Räddningstjänst från Svenstavik, Åsarna och Rätan bekämpar elden..

Sydsvenskan - 20 feb 15 kl. 21:51

Stor industribrand i Rätan

En stor industribyggnad i Rätan, några mil söder om Östersund, brinner för fullt. Räddningstjänst från Svenstavik, Åsarna och Rätan bekämpar elden.— Vi kommer inte att kunna rädda byggnaden, utom möjligen en kontorsdel, säger Teresia Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten i Jämtland.

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 15 kl. 21:51

Stor industribrand i Rätan

En stor industribyggnad i Rätan, några mil söder om Östersund, brinner för fullt. Räddningstjänst från Svenstavik, Åsarna och Rätan bekämpar elden.— Vi kommer inte att kunna rädda byggnaden, utom möjligen en kontorsdel, säger Teresia Gustafsson, inre befäl på räddningstjänsten i Jämtland.

ÖstersundsPosten - 18 feb 15 kl. 22:11

29- åring misstänkt för drograttfylla

Polisen stoppade en man i Svenstavik vid 20- tiden i kväll. Enligt polisens hemsida uppvisade mannen tecken på narkotikabruk och togs med till polisstationen för provtagning och förhör..

ÖstersundsPosten - 14 feb 15 kl. 12:07

Frontalkrock med sju personer inblandade

Det var vid 09.45 på lördagsmorgonen som en frontalkollision inträffade i den så kallade Hoverbergskurvan på väg 321 norr om Svenstavik. Tre fordon var inblandade i olycka, två personbilar och en minibuss..

ÖstersundsPosten - 08 feb 15 kl. 20:07

Soteld i villa

Enligt SOS Alarm handlar det om en villa i Klövsjö som drabbats av soteld. Larmet kom strax före klockan 19:00 på söndagskvällen. Räddningstjänsten från både Åsarna och Svenstavik är på väg till brandplatsen..

ÖstersundsPosten - 06 feb 15 kl. 05:24

Två anhållna för grov misshandel

Det var under torsdagskvällen som polisen larmades till en adress i Svenstavik med anledning av två män som grovt misshandlat en person utomhus..

ÖstersundsPosten - 21 jan 15 kl. 16:59

Så blev beslutet om Folktandvården

Beslutet innebär också att klinikerna bemannas upp på de här orterna: Svenstavik, Hammarstrand, Bräcke, Krokom och Strömsund..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.