Svenstavik

Wednesday, 10 February, 01:30

Nyheter om Svenstavik

Sortering: Relevans | Senaste
Länstidningen i Jämtland - 09 jan 16 kl. 21:01

Kvinna i Svenstavik misshandlades i sitt hem

Det var strax innan klockan 18 på lördagen som kvinnan ringde polisen och uppgav att hon hade blivit misshandlad..

ÖstersundsPosten - 09 jan 16 kl. 21:01

Kvinna i Svenstavik misshandlades i sitt hem

Det var strax innan klockan 18 på lördagen som kvinnan ringde polisen och uppgav att hon hade blivit misshandlad..

Länstidningen i Jämtland - 17 dec 15 kl. 16:27

TV: Fest avslutade Nobelveckan i Svenstavik

Nobelveckan är en lång och uppskattad tradition på Svenstaviks skola. Som sig bör under en Nobelvecka ingår även en middag där niondeklassarna får turas om att klä upp sig och äta fin mat – lagad och serverad av den andra parallellklassen..

ÖstersundsPosten - 11 dec 15 kl. 13:52

Deras husfabrik är en företagsraket

Företaget ägs och leds av makarna Jens och Madelene Mattsson. Jens hade i flera år haft egen byggfirma och Madelene höll på att utbilda sig inom vården när idén om en egen husfabrik i Svenstavik föddes..

Länstidningen i Jämtland - 13 dec 15 kl. 16:32

Raketföretaget från Svenstavik växer så det knakar

Svensta huskomponenter kan med rätta kallas för en framgångssaga. Det hela började med att Jens Mattsson för ett drygt år sedan fick en fråga från en branschkollega..

Länstidningen i Jämtland - 30 dec 15 kl. 15:36

Brandlarm från lägenhet

Räddningstjänsten fick larm om brand i en bostad i Svenstavik vid 15.30-tiden på onsdagen..

Länstidningen i Jämtland - 10 dec 15 kl. 14:50

Trogna kunder gjorde att veterinären Kajsa blev kvar i Grimnäs

I 20 år har Kajsa Gidlund jobbat som veterinär. Från början arbetade hon som distriktsveterinär i Svenstavik, men det blev allt mer arbete hemma i Grimnäs..

Länstidningen i Jämtland - 20 dec 15 kl. 07:50

Anna-Karin har hunden i fokus

På sin hemgård i Bingsta strax norr om Svenstavik driver Anna-Karin Einebrant Johansson sedan 2009 sitt företag Akej hund, jakt och fritid. Företagandet var inte självklart utan kom till efter att hon varit anställd i flera andra branscher..

Länstidningen i Jämtland - 22 dec 15 kl. 10:33

Inbrottsförsök mot två större butiker i länet i natt

Det första inbrottsförsöket skedde på OKQ8-macken i Svenstavik. Larmet på anläggningen gick. När Securitas och polisen kom till platsen var ventilationskanalen på macken sönderbruten..

ÖstersundsPosten - 11 jan 16 kl. 18:08

Politiker vill ha ny simhall i Svenstavik

Den nuvarande simhallen i Svenstavik är 50 år gammal..

ÖstersundsPosten - 15 dec 15 kl. 05:06

Bråk på flyktingboende – två skurna med spegelskärva

Vid ett-tiden fick polisen in ett larm från ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Svenstavik. Ambulans kallades till platsen där två personer fördes till Östersunds sjukhus efter att ha blivit skurna med något vasst föremål..

Länstidningen i Jämtland - 15 dec 15 kl. 05:06

Bråk på flyktingboende – två skurna med spegelskärva

Vid ett-tiden fick polisen in ett larm från ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Svenstavik. Ambulans kallades till platsen där två personer fördes till Östersunds sjukhus efter att ha blivit skurna med något vasst föremål..

Länstidningen i Jämtland - 11 jan 16 kl. 16:52

Hon vill se en ny simhall i Svenstavik

Fanny Jonsson, ledamot i Bergs kommunfullmäktige, har skrivit en motion om att den pågående utredningen om en ny idrottshall i Svenstavik även ska inkludera en ny simhall..

Länstidningen i Jämtland - 03 dec 15 kl. 17:01

Larm om brand i flerfamiljshus

Det var vid 16.30-tiden som räddningstjänsten fick ett larm om kraftig rökutveckling i ett flerfamiljshus på Ängesvägen i Svenstavik. En lägenhet rapporterades vara full med rök..

ÖstersundsPosten - 27 nov 15 kl. 21:22

Eleverna i Berg vill ha en skatepark

Förslagen rör allt från läxfrihet, fler bussturer och bättre skolmat till att utnyttja lokalen för Storsjöodjurscenter i Svenstavik till fler aktiviteter..

ÖstersundsPosten - 30 dec 15 kl. 16:11

Larm om brand i bostad i Svenstavik

När brandmännen från Svenstavik och senare även från Åsarna kom till platsen möttes de av rök, men ingen eld..

Länstidningen i Jämtland - 13 nov 15 kl. 10:37

Lastbil körde av vägen utanför Svenstavik – isföre på vägen

En lastbil med släp körde vid halv 11 tiden på fredagen av vägen på vid Vigge i Bergs kommun. Föraren i lastbilen hade först svårt att ta sig ur fordonet, men när räddningstjänsten kom till platsen och hjälpte till så ska det ha gått bra..

Länstidningen i Jämtland - 31 okt 15 kl. 12:40

Falskt larm om brand

Brandkårerna i Svenstavik och Åsarna ryckte ut för att släcka branden men det visade sig att brandröken inte kom från ett hus utan från eldning av högar med ris..

ÖstersundsPosten - 26 okt 15 kl. 09:46

Stäng inte Treklövern

Miljöpartiet värnar om en renare miljö, man tänker, kanske, att de äldre ska bo kvar hemma eller att de ska slussas till Östgärde i Rätan eller till Svenstavik. Har jag rätt? Det innebär många bilresor dels för hemtjänsten och dels för anhöriga, då de ska hälsa på.

ÖstersundsPosten - 15 dec 15 kl. 05:06

Bråk i Svenstavik – två skurna med spegelskärva

Vid ett-tiden fick polisen in ett larm från Svenstavik. Ambulans kallades till platsen där två personer fördes till Östersunds sjukhus efter att ha blivit skurna med något vasst föremål..

ÖstersundsPosten - 17 nov 15 kl. 18:09

Snilleblixten AddSeat säkrar jobben på Samhall i Svenstavik

Tillverkningen av den prisbelönta uppfinningen, som gör att rörelsehindrade kan använda en segway, förlades till Samhall i Svenstavik i våras. Redan har de första produkterna lämnat produktionslinjen. Än så länge är huvudmarknaden de nordiska länderna, men en första leverans har redan skett till Canada som tillsammans med USA väntas bli en stor marknad för den här produkten..

Länstidningen i Jämtland - 15 dec 15 kl. 05:21

Bråk i Svenstavik – två skurna med spegelskärva

Vid ett-tiden fick polisen in ett larm från Svenstavik. Ambulans kallades till platsen där två personer fördes till Östersunds sjukhus efter att ha blivit skurna med något vasst föremål..

ÖstersundsPosten - 21 okt 15 kl. 19:10

Treklövern behövs

Östgärde Rätan och Bergsgården Svenstavik ska erbjudas som boende, men i dag är Bergsgården ett korttidsboende och fungerar bra som ett sådant, kommer den funktionen då att försvinna?.

Länstidningen i Jämtland - 25 sep 15 kl. 13:30

Arve i Vålbacken

På lördag fylls Vålbackens bygdegård av americanadoftande, melodiös stämsång. Gruppen Arve består av systrarna Ingrid Hällberg och Gölin Hällberg från Östberg utanför Svenstavik, samt Sanna Magnusson från Brunflo. Trion uppträdde på fjolårets Storsjöyra, men i år har det inte blivit så många spelningar i Jämtland eftersom medlemmarna studerar vokalensemble på Sjöviks folkhögskola i Avesta..

ÖstersundsPosten - 08 sep 15 kl. 22:56

Brand i lada – en person kan ha skadats

Räddningstjänst och ambulans har larmats till Viggesågen väster om Svenstavik, där det enligt larmet brinner i en stor lada..

ÖstersundsPosten - 26 aug 15 kl. 18:06

Dags för kast med älgskånk och annat kul i Svenstavik

Orkestern framträder både på torget och senare på kvällen i Svenstakyrkan när Älghälga inleds nu på fredag..

ÖstersundsPosten - 02 sep 15 kl. 06:15

Grupp kräver att hem för ensamkommande flyktingbarn i länet stängs

För ett par veckor sedan beslutade verksamhetsnämnden i Berg att öppna Berghem för tillfälligt boende i väntan på att tidigare förskolan Galhammar i Svenstavik görs om till ett permanent HVB-hem för ensamkommande barn..

ÖstersundsPosten - 28 aug 15 kl. 20:42

Svenstavik startade älgsäsongen

Nu ska det dock tilläggas att det krävs mer än regn för att rucka på klassiska Älghälga, som står väldigt tryggt på fötterna som evenemang..

ÖstersundsPosten - 22 aug 15 kl. 06:20

Uthus brann ner till grunden – villa räddades

Vid halv sex-tiden kom larmet till SOS om en brand på Centrumvägen i Åsarna. Räddningstjnsten från både Åsarna och Svenstavik kallades till platsen. När de anlände brann byggnaden, ett slags uthus, för fullt och släckningsarbetet inriktades främst till att förhindra spridning till en intilliggande villa..

ÖstersundsPosten - 21 aug 15 kl. 16:16

Bilbrand vid Dollarstore

Bilen stod parkerad vid Dollarstores lager i Skanderåsen utanför Svenstavik..

ÖstersundsPosten - 31 jul 15 kl. 19:52

Ökat intresse för Storsjöodjurscentret

Storsjöodjurscentret i Svenstavik slog upp portarna för tre år sedan. Där kan man bland annat spana efter sjöodjuret via en live-kamera som satts ut i Storsjön eller läsa om personer som säger sig ha sett sjöodjuret. I sommar har det skett ett trendbrott när det gäller antalet besökare..

ÖstersundsPosten - 03 aug 15 kl. 20:30

Sänkt straff i Cannabismålet

Det var i mars 2015 som polisen slog till mot en knarktransport som gick genom Sverige med sikte på Norge. Den 32-årige mannen greps i Svenstavik med 20 kilogram hasch. Hans kumpan, en 40-årig man, stoppades i Mattmar.

ÖstersundsPosten - 30 jun 15 kl. 22:16

Ren påkörd på E45

Strax före klockan 22 på tisdagskvällen krockade en personbil med en ren på E45 vid Lillsved. Enligt inre befäl på räddningstjänsten kunde föraren ta sig ur bilen själv och konstatera att det rykte från motorrummet. Räddningstjänst från Svenstavik och Åsarna larmades till olyckan men renens öde är okänt..

ÖstersundsPosten - 10 jun 15 kl. 12:11

Ljungdalens skoterturism hotas av ny nationalpark

Mer än 12 mil från Svenstavik ligger Ljungdalen på gränsen mellan Berg och Härjedalen. Med en närhet till Helags och Sylarna och gränsen till Norge är jakt, fiske och framför allt skoterturism ortens kroppspulsåder..

ÖstersundsPosten - 08 jun 15 kl. 10:45

Dom i Cannabismålet

Den tolfte mars slog polisen till mot knarktransporten som startade i Värmland och slutade i Jämtland. En 32-åring greps ungefär samtidigt i närheten av Svenstavik..

ÖstersundsPosten - 05 jun 15 kl. 05:00

Livebilder från Fjällgymnasiet

Här kan du följa ungdomarna i Svenstavik när de tar studenten och springer vidare ut i livet..

ÖstersundsPosten - 31 maj 15 kl. 04:28

Bil sladdade av vägen

Det var en förbipasserande som upptäckte en bil som befann sig i diket och larmade. Räddningstjänsten från Svenstavik och Åsarna larmades ut vid 03.37 liksom polis och ambulans..

ÖstersundsPosten - 22 maj 15 kl. 12:12

Kommunen satsar 100 000 på idrottsanläggning

– Det är pengar som annars verksamhetsnämnden skulle ha skjutit till. Men nämnden har inte den möjligheten. Eftersom exempelvis näridrottsplatsen i Svenstavik tidigare fått samma stöd utökade vi därför vår insats så att anläggningarna får samma ekonomiska förutsättningar, säger kommunalrådet Therese Zetterman (S)..

ÖstersundsPosten - 21 maj 15 kl. 16:25

Cannabisrättegång skjuts fram efter nya uppgifter

Den 12 mars blev en 32-årig litauer stoppad av polis när han svängde in i Svenstavik med drygt 19 kilo hasch i bakluckan på sin bil. En 40-årig landsman misstänks ha varit hans utkik under smugglingen och han greps vid samma tillfälle i närheten av Mattmar..

ÖstersundsPosten - 19 maj 15 kl. 19:03

Misstänkt storsmugglare erkänner i rätten

Det var 12 mars i år som polisen stoppade en bil i Svenstavik efter samarbete med tullen och en tids spaning. När bilen, som kördes av en 32-årig man från Litauen, visade sig innehålla 25 kilo hasch – då stoppade man även den 40 årige landsman som körde ett stycke före honom om nu är misstänkt för att ha eskorterat lasten..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.