Svensson

Thursday, 17 October, 12:22

Nyheter om Svensson

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 27 sep 19 kl. 09:00

Firar 60 år med boksläpp

Vinslöv På söndag väntas ett stort antal besökare till hembygdsgården Västergårda. Då arrangeras nämligen hemvändardag, utställningar samt boksläpp av Hembygdsföreningens nya bok med anledning av föreningens 60-års jubileum.När tidningen besöker Västergårda på onsdagen, som alltid är arbetsdag för medlemmarna i Vinslövs Hembygdsförening, städas och fejas det för fullt i alla husen.

Skånskan - 27 sep 19 kl. 05:30

”Vi vill gärna bevara tystnaden”

höör Med minsta möjliga marginal beslutade en majoritet i kommunstyrelsen att avstyrka vattenskidklubbens ansökan om dispens för att få köra båtar i Prästtorpsjön.
– Alla föreningar är viktiga. Men här vill vi väldigt gärna bevara tystnaden för människor och djur, säger Stefan Lissmark (S), andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Barometern - 27 sep 19 kl. 06:00

Guldfamiljen: Skördefest och älgjakt på schemat

Pratglade Sixten Emdal ska göra premiär på Ölands skördefest till helgen. Sedan ser mamma Mikaela Svensson fram emot några dagars älgjakt..

Kristianstadsbladet - 27 sep 19 kl. 05:00

De vill rädda hälsocentralen – med namninsamling

Torgils Svensson, ordförande Näsums hembygdsförening, blev förvånad när han fick beskedet om att hans nya vårdcentral ligger i centrala Bromölla. Han är besviken på Region Skånes kommunikation och orolig för de äldre Näsumsbornas resväg till vårdcentralen..

Skånskan - 25 sep 19 kl. 05:00

Vårdpersonal manifesterar

Blentarp I dag kommer personal som arbetar på Blentarpsgården att hålla en manifestation utanför kommunhuset i samband med fullmäktigesammanträdet.
Budgeten som ska klubbas avgör om äldreboendet läggs i malpåse eller inte.
– De äldre inte ska behöva flytta och vi vill ha kvar vår arbetsplats, säger undersköterskan Sara Svensson.

Skånskan - 25 sep 19 kl. 21:36

Protester lönlösa – boende stängs

Sjöbo Styrets budget (M, C, L och MP) vann över SD:s – Blentarpsgården stängs. Så blev utgången vid onsdagskvällens fullmäktigemöte.– Är det sant?

SmålandsPosten - 06 okt 19 kl. 18:01

Svensson fick revansch: ”Det var riktigt skönt”

Ett tungt tapp och förlust i första SSL-matchen, revansch och stabilt spel i andra. Erik Svensson har nu sin första seger i Växjö Vipers-tröjan..

Skånskan - 26 sep 19 kl. 21:57

Majoritet för Svanetomt

LUND Efter en lång debatt klubbade kommunfullmäktige till slut igenom att Hedda Andersson-gymnasiet ska flytta till Svaneskolans tomt. Dessutom kan grundskoleeleverna också få plats i den nya skolan.Centern, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Moderaterna röstade för Svanetomten medan Förnya Lund, Liberalerna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet röstade för Ideonalternativet.

Skånskan - 26 sep 19 kl. 18:16

Bonke rakt in i startelvan i Skånederbyt

FOTBOLL Från läktaren rakt in i startelvan. MFF-mittfältaren Bonke Innocent får chansen från start i derbyt mot HIF på torsdagskvällen.Stadion i Malmö är i princip helt slutsåld, och förväntningarna går nästan att ta på.

Skånskan - 26 sep 19 kl. 18:09

Eosdamerna siktar mot nytt SM-slutspel

BASKET Eos damer siktar mot ett nytt SM-slutspel.
– Vi har fått behålla nio spelare från förra säsongen, och det är vi nöjda med, säger den nygamle tränaren Mikael Nordqvist.”Knubbe”, som han kallas för i Eosfamiljen, går dock just nu sjukskriven och han är inte tillbaka i tjänst igen förrän den tredje oktober.

Skånskan - 24 sep 19 kl. 09:35

Extrem kraftmätning slutade i succé

MULTISPORT I konkurrens med 60 andra lag från 25 olika nationer tog den mellanskånska idrottens egen Rambo, 38-årige Jonas Andersson från Höör, tillsammans med sina tre kompisar i Greener Adventure Team hem segern i Expedition Africa Rodrigues i Mauritius.
Efter 70 timmars nonstoptävlande, med totalt mindre än två timmars sömn, kunde Sveriges enda bidrog springa i mål som vinnare efter en tuff slutstrid med ett ryskt lag.Jonas Andersson
Ålder: 38 år.

Expressen - 25 sep 19 kl. 22:34

Det blir intressant att följa Björklöven denna säsong

JOHAN Svensson: Har fått lite av en drömstart.

Skånskan - 25 sep 19 kl. 17:39

Manifesterar för Blentarpsgården

Sjöbo Sju personer, personal och privatpersoner, samlades utanför kommunhuset i Sjöbo på onsdagseftermiddagen för att manifestera för att rädda kvar Blentarpsgården.Senare på kvällen ska fullmäktige ta beslut om budgeten för 2020 och styret (Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Miljöpartiet) föreslår att äldreboendet ska läggas i malpåse.
– Några politiker har gjort tummen upp men de flesta har bara gått förbi och inte ens tittat på oss, säger undersköterskan Sara Svensson..

Expressen - 25 sep 19 kl. 16:33

SHL-klubbarna som jagar förstärkningar

JOHAN Svensson: Så här är statusen – lag för lag.

BT - 25 sep 19 kl. 13:45

Kommuner klättrar i näringslivsranking

Tranemo klättrar i Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Även Svenljunga förbättrar sin placering. – Det går åt rätt håll, säger Tina Hjort Svensson, ordförande för Företagarna i Kind..

UT - 25 sep 19 kl. 13:45

Kommuner klättrar i näringslivsranking

Tranemo klättrar i Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Även Svenljunga förbättrar sin placering. – Det går åt rätt håll, säger Tina Hjort Svensson, ordförande för Företagarna i Kind..

Barometern - 25 sep 19 kl. 09:03

Länsbor åt middag med kungafamiljen: ”Fantastiskt”

På fredagen höll kungafamiljen Sverigemiddag på kungliga slottet för att uppmärksamma personer som gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt. Då var två länsbor på plats, nämligen byggherren Peter Glebe samt Lisbeth Svensson som är ordförande i Kalmar läns Hembygdsförbund..

Skånskan - 23 sep 19 kl. 16:35

Politisk oenighet om nunnors förslag

Södra Sandby Medborgarförslaget att bilda ett naturreservat av Rögleskogen, den mark som ligger väster om vägen mellan Södra Sandby och Dalby, orsakar en politisk strid.
De rödgröna stödjer det, medan kvintetten och Sverigedemokraterna går emot.Ärendet behandlades i förra veckan i tekniska nämnden.

YA - 25 sep 19 kl. 06:00

Ystads IF har rustat för guldstrid

Ystads IF:s damer kommer synnerligen väl rustade till helgens seriepremiär. Truppen är bredare. Spelarna bättre.

Barometern - 25 sep 19 kl. 06:00

Besvikelse i Högsby över näringslivsranking

Högsby kommun tappade 14 platser i Svenskt näringslivs årliga ranking av det lokala företagsklimatet. – Jättetråkigt och förvånande, tycker näringslivssamordnare Kicki Svensson..

BT - 24 sep 19 kl. 21:03

Bildextra: Här är Fristads nya huvudkontor

Fristads nya huvudkontor invigdes under pompa och ståt. Nu ska kontor, lager och robotar samlas under samma tak. – Alla ska känna sig välkomna här, säger Anna Svensson projektledare på Fristads..

YA - 24 sep 19 kl. 18:00

Kommunalrådet från Österlen hade drottning Silvia till bordet

I vanliga fall klubbar Per-Martin Svensson beslut i kommunstyrelsen i Tomelilla. Men han är numera också styrelseordförande i Malmö Opera – och i den egenskapen hade han i helgen drottning Silvia till bordet..

Uppsalanyheter.se - 23 sep 19 kl. 01:29

Almtuna föll med uddamålet mot AIK

Allsvenskan: Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.Trots ledning två gånger om lyckades inte Almtuna knyta ihop säcken mot AIK som vände och vann med 3-2.   Den minnesgode kommer ihåg att det var just AIK som skickade ner Almtuna i kvalserien genom att kvittera uppsalalagets ledning med bara sekunder kvar av den sista allsvenska omgången förra säsongen.

Skånskan - 24 sep 19 kl. 12:30

Tvekan från regionen för buss och spårväg

lund Ledningen för den regionala kollektivtrafiknämnden har i medierna uttryckt tveksamhet till att tillåta att bussar samsas med spårvägarna längs S:t Laurentiigatan.
Helt rätt tänkt, menar Miljöpartiet i Lund.
Nej, bussar och spårvagnar kan köra längs samma sträckning utan problem, anser Förnyalund (FNL).

Skånskan - 24 sep 19 kl. 05:58

74 kvadratmeter stort hus i Billeberga sålt till ny ägare

Billeberga Paula Karolina Jeanette Nilsson, 49, tidigare boende på Hällbo Värmö i Billeberga har köpt huset på Värmövägen 21 i Billeberga av säljaren Maj Kerstin Elisabet Svensson. Köpesumman blev 830 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i september 2019. Ett par hundra meter bort såldes för mindre än en månad sedan ett annat hus, på Trädgårdsvägen 16.

Kristianstadsbladet - 24 sep 19 kl. 05:00

Efter utsålt hus och bästa poängen i publikenkät: Humorfavorit tillbaka med ny show

Kristianstadspubliken gillar komikern Martin Svensson. Hans förra show 2016 blev utsåld och av medlemmarna i Kristianstads teaterförening fick den flest poäng av alla föreställningar föreningen någonsin visat. Nu är han tillbaka med en ny humorföreställning..

Expressen - 23 sep 19 kl. 21:58

Synd att rivalmötet skulle avgöras på det här sättet

JOHAN Svensson Man kan tycka vad man vill.

Expressen - 22 sep 19 kl. 20:00

Rättade lotten dagen innan den gick ut – vann två bilar

Åsa och Nils-Ola Svensson höll på att missa att de satt på en vinstlott – först dagen innan Bingolotten gick ut rättade de den.Nu har de vunnit två bilar och 100 000 kronor i söndagens Bingolotto.– Det var frugan som upptäckte det, så hon får väl ta en av bilarna, säger Nils-Ola Svensson..

Expressen - 22 sep 19 kl. 18:03

Hertha, 97, gör podd med barnbarnsbarnet Louise

Hertha Larsson, 97, och barnbarnsbarnet Louise Svensson, 27, gör podd ihop.I podden ”Hundraåringen som började podda” pratar de om livet då och nu.– Satan vad mycket bättre vi har det nu än för 80 år sedan, säger Louise Svensson..

Skånskan - 23 sep 19 kl. 17:26

Från Sandviks historia till när Sten Sture försvann

SVEDALA Höstens program med Svedala föreläsningsförening inleds med en kväll om ortens största industri och därefter blir det fåglar, mat, Snoddas och mycket mer.Jesper Löfberg är i år först ut på Kulturhuset Flammans scen när Svedalas föreläsningsförening drar igång hösten den 1 oktober. Han berättar då om Sandvik – Svedalas största industri som snart har funnits på orten i 140 år.

NT - 23 sep 19 kl. 16:18

Johan vann Gruvjakten i Åtvidaberg

Två onotade tävlingar i rad har givit Johan Svensson fina resultat på rallyvägarna..

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 19 kl. 17:00

Klippankock på Grönlandsexpedition

Hanna Svensson upplevde sex annorlunda veckor..

Expressen - 23 sep 19 kl. 15:51

Synd att det blir så – det är för dåligt

JOHAN Svensson: Vem fan bryr sig, tänker säkert en del.

Expressen - 23 sep 19 kl. 14:58

Okända sanningen kring Frank Anderssons bragd

En skada gjorde att han inte kunde röra högerarmen. Och han vägrade gå ut på mattan. Ändå vann Frank Andersson VM-guld på hemmaplan i Scandinavium i Göteborg.

DN - 23 sep 19 kl. 11:15

Juristfrågan: Kan jag ge barnen förskott på arvet?

Britt-Marie Svensson, chefsjurist och grundare av Bra juridik, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik..

Blekinge Läns tidning - 23 sep 19 kl. 11:23

Blekinge: De vann två bilar och 100 000 kronor

Nils-Ola och Åsa Svensson från Hålabäck i Sölvesborgs norra kommundel vann storvinst i Bingolotto på söndagskvällen. På plats i studion i Göteborg tog de hem två bilar värda 235 000 kronor vardera samt 100 000 kronor i kontanter..

Sydöstran - 23 sep 19 kl. 09:39

Hittade bortglömd bingolott – vann två bilar och 100 000

Två splitternya Volkswagen Golf och 100 000 kronor. Det blev resultatet när Åsa och Nils-Ola Svensson vinstlotten. Men det var nära att det inte blev något alls..

YA - 23 sep 19 kl. 08:53

Begravning: Erik Svensson

Ekonomistas - 23 sep 19 kl. 07:00

Slutsatsen att amorteringskraven införts på felaktiga grunder håller också efter SCB:s revidering av sparkvoten

I en rapport till Stockholms Handelskammare (sammanfattning här) har jag visat att Finansinspektionens amorteringskrav har införts på felaktiga grunder. FI har motiverat amorteringskraven med att hushållens höga skuldkvoter skulle medföra en ”förhöjd makroekonomisk risk” för ett större konsumtionsfall vid en lågkonjunktur och hänvisat till erfarenheter från Danmark och Storbritannien under krisen 2008–2009. Men forskningen har visat att det större konsumtionsfallet i dessa länder inte berodde på skuldkvoten utan på att hushållen före krisen ägnade sig åt en omfattande bolånefinansierad ohållbar överkonsumtion, något som fick ett abrupt slut under krisen och bidrog till en djupare lågkonjunktur.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.