SvD

Saturday, 20 January, 04:37

Nyheter om SvD

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 11 dec 17 kl. 16:48

Succéförfattarens svåra sjukdom stoppar karriären

Karin Alvtegen har skrivit en rad böcker – men för fyra år sen hände något.Nu berätta hon för första gången om sin svåra sjukdom, för SvD.  – Jag lever oerhört begränsat, berättar hon för tidningen.

Expressen - 29 dec 17 kl. 09:00

"Integration måste vara mer än ludd i tvättstugan"

I en stor intervju med Svenska Dagbladet berättar finansminister Magdalena Andersson om hur man ska få fler nyanlända kvinnor i arbete, och säger att integrationsarbetet måste fördjupas. – Jag möter många kvinnor som frågar hur man kan jobba när man har barn, säger hon till SvD. .

News55 - 20 dec 17 kl. 14:54

Svenskar kritiska till höjd pensionsålder

Svenskarna är inte imponerade av pensionsgruppens så kallade pensionsuppgörelse som offentliggjordes under förra veckan. Ett av de mest omdebatterade förslagen som pensionsgruppen har lagt fram är det om att ett antal åldersgränser för pensionen ska höjas. Något som majoriteten av svenskarna, enligt en Sifo-undersökning, ställer sig kritiska till, skriver SvD.

Expressen - 20 nov 17 kl. 01:54

Åkesson: Löfven har bättre politik än Lööf

Det blir inget passivt stöd till alliansen.Det säger Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson i en intervju med SvD.Invandringspolitiken blir avgörande för var SD lägger sina röster – och Stefan Löfven lockar mer än Annie Lööf..

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 08:28

MP-minister Per Bolunds ”dokument” existerar inte

Analys om skärpt amorteringskravet finns inte, enligt SvD. Trots det har finansmarknadsminister Per Bolund, enligt tidningen, ”upprepade gånger” hänvisat till denna ickeexisterande analys, skriver tidningen, som frågat ministern om det är möjligt att få se dokumentet som bekräftar analysen. ”Vi har ju en offentlighetsprincip så eventuella handlingar som har tagits fram kommer finnas tillgängliga”, har Per Bolund svarat på det.

Dagensanalys.se - 05 dec 17 kl. 14:40

Årets stora Twitter-rapport avslöjar vem som blev mest retweetad

Twitter i Norden och Sellbranch summerar året 2017 på Twitter – mest retweetade, mest använda hashtags och mer. Den första delen ger en summering av några höjdpunkter med globala och svenska exempel och den andra delen innehåller mer detaljerad global data. Under dagen kommer fler exempel från hela världen kommuniceras ut på Twitter i hashtagen #ThisHappened.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 08:46

Säkerhetsexpert: Telia hjälper mobilgangsters

”Telia och de andra större operatörerna gör det lätt för oseriösa företag att kidnappa telefonnummer.” Det hävdar säkerhetsexpert Dick Malmlund på SvD Näringslivs debattsida. Samtidigt omsätter företagen, som skrupelfritt blåser intet ont anande kunder, hundratals miljoner kronor, skriver han.

Expressen - 18 dec 17 kl. 21:24

Stefan Persson om kritiken mot H&M: "Ganska dråpligt"

Efter kritik mot H&M:s näthandel och krav på vd:ns Karl-Johan Perssons avgång går nu företagets huvudägare och ordförande Stefan Persson ut och försvarar sonen.– Det är ganska dråpligt att höra förståsigpåare säga att H&M borde skaffa sig en IT-strateg. Det är som att säga att SKF borde tänka på att kulorna ska vara runda, säger han till SvD Näringsliv.

Dagens PS - 22 dec 17 kl. 08:22

Nordeachef ångrar Hitlerutspel

”Jag förkastar all form av nazism”, säger hon till SvD Näringsliv. I veckan berättade DagensPS att Nordeas personalchef Karin Tobiasen i en intervju med danska affärstidningen Børsen sagt att hon kan inspireras av Adolf Hitlers ledarskap. Hitler hamnade trea på listan över tre personer som inspirerar henne, förklarade Karin Tobiasen – och orsakade en kritikstorm på sociala medier.

Expressen - 10 nov 17 kl. 15:47

Ingrid Dahlberg: "Tommy Berggren är en skitstövel"

Över 500 kvinnliga skådespelare har vittnat om sexuella trakasserier och övergrepp inom branschen.Nu går den tidigare Dramaten-chefen Ingrid Dahlberg till attack mot den hyllade skådespelaren Tommy Berggren, som hon kallar för en "skitstövel".– Den elakaste människa jag mött i mitt liv, säger hon till SvD..

Dagens PS - 18 dec 17 kl. 06:09

Regeringen tagen på sängen om svensk ekonomi

Magdalena Andersson väntas få bakläxa om styrkan i svensk ekonomi. ”När konjunkturen vänder kan det gå snabbt”. När finansminister Magdalena Andersson (S) lämnade prognos för styrkan i svensk ekonomi för 2017, vid höstbudgeten i oktober, trodde hon på en tillväxt på 3,4 procent.

Dagens PS - 04 jan 18 kl. 08:54

SvD:s börspanel: Här är vinnaraktierna 2018

Läge att skugga råden? Kanske blir det en guldkantad portfölj. Ann Grevelius, partner på GP Bullhound, tror att it-konsulter kan ha en fortsatt stark efterfrågan, hon rekommenderar börsplacerare att rikta in sig på bolag som Acando och HiQ – bland annat på grund av den höga direktavkastningen, framhåller hon i tidningen.

Dagens PS - 19 dec 17 kl. 06:29

Stefan Persson rasar mot kritikerna

”Att kräva någons avgång när vi år efter år växer globalt är inte seriöst”, dundrar miljardären. SvD Näringsliv har intervjuat det just nu svårt stukade klädbolagets styrelseordförande, Stefan Persson, som också är huvudägare i H&M. Han slår tillbaka mot dem som tycker att han borde avsätta Karl-Johan Persson, hans son, som vd som en effekt av bland annat klädjättens dåliga försäljningssiffror, som fått aktiekursen att rasa ned i källaren.

Cornucopia - 18 dec 17 kl. 21:32

MÖP-måndag: Gripen C/D blir kvar - nya E utan att skrota gamla plan

Enligt mediauppgifter har regeringen backat och de nya Gripen E ska inte byggas genom att kannibalisera delar från befintliga stridsplan Gripen C/D. Det betyder att Sveriges flygvapen och operativa förmåga kommer vara intakt under övergången, och lämnar också möjligheten att behålla numerären av flygplan C/D med en kombination av C/D/E/F.
Inte Gripen.

Dagens PS - 19 dec 17 kl. 09:48

Intrum straffas på dagens Stockholmsbörs

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat oregelbundet på tisdagen. Här är dagens vinnare och förlorare. Även på storbörserna i Europa ses mindre förändringar.

DI - 18 dec 17 kl. 19:47

Stefan Persson försvarar sonen: "Inga krav på avgång"

H&M:s försäljningschock i fredags har fått aktiekursen att rasa och kritiken mot vd:n Karl-Johan Persson att trappas upp. Men ordföranden Stefan Persson viftar bort kritiken. "När jag talade med största ägarna i dag fanns inga krav på avgång", säger han till SvD.

Expressen - 15 dec 17 kl. 17:07

Sifo: Moderaterna går framåt

Moderaterna går framåt i opinionen, visar en undersökning från Sifo/SvD. – Det är ett gott utgångsläge för M enligt min bedömning. Jag uppfattar det som att Ulf Kristersson som partiledare i flera avseenden är en skicklig person som kan få med sig andra än dem som redan är övertygade moderater, säger Li Bennich-Björkman, statsvetare och professor vid Uppsala universitet till tidningen.

Corren - 17 dec 17 kl. 15:00

Köttavslöjande ger mer än Schyfferts enfaldiga gris-tv

Bäst just nu i det digitala tv-utbudet: SvD:s film- och tv-redaktör Elias Björkman guidar till favoriter och intressanta nyheter på SVT, Netflix, HBO och andra plattformar..

NT - 17 dec 17 kl. 15:00

Köttavslöjande ger mer än Schyfferts enfaldiga gris-tv

Bäst just nu i det digitala tv-utbudet: SvD:s film- och tv-redaktör Elias Björkman guidar till favoriter och intressanta nyheter på SVT, Netflix, HBO och andra plattformar..

Politologerna - 09 dec 17 kl. 08:00

Lucka #9: Fakta eller fiktion: om hur medier rapporterar om opinionsmätningar

Detta är ett gästinlägg författat av Per Oleskog Tryggvason, doktorand, och Jesper Strömbäck, professor i journalistik och politisk kommunikation, båda vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet. Inlägget bygger på deras vetenskapliga artikel Fact or Fiction? Investigating the Quality of Opinion Poll Coverage and its Antecedents i den internationella tidskriften Journalism Studies.

News55 - 28 nov 17 kl. 16:05

SPF Seniorerna: Bestraffa inte den som sparar

I ljuset av att allt fler äldre – på grund av den allmänna pensionens brister – tvingas spara privat för att klara sig ekonomiskt är regeringens förslag om höjd sparskatt både oansvarigt och oförståeligt, skriver Eva Eriksson, förbundsordförande SPF Seniorerna, och Tove Zander, vd Unga Aktiesparare i SvD Debatt. De drygt 2 miljoner personer som sparar sina pengar i ISK-konton och kapitalförsäkringar är de som kommer att omfattas av regeringens föreslagna höjning av sparskatten. Förslaget är, enligt debattörerna, inget annat än ett svek.

DN - 24 nov 17 kl. 19:49

2400 kvinnor i universitetsvärlden i upprop mot sexuella övergrepp

Under hashtaggen #Akademiuppropet kräver 2.400 kvinnor i universitetsvärlden att sexuella övergrepp och maktmissbruk mot kvinnor får ett slut, rapporterar SvD..

Dagens PS - 15 dec 17 kl. 10:58

H&M-panik? 50 miljarder upp i rök

Blytung smäll för klädjätten under fredagens kursslakt. H&M släppte i morse en kvartalsrapport som visar att försäljningen är mycket sämre än analytikerna väntat sig. Det fick aktien att på nytt åka på rejält med stryk på Stockholmsbörsen.

Expressen - 11 nov 17 kl. 21:06

Fortsatt uppåt för M i senaste mätningen

Moderaterna fortsätter vinna väljarstöd visar GP/SvD:s nya Sifomätning. 22,4 procent av väljarna skulle enligt mätningen lägga sin röst på Moderaterna. Det är 6,4 procent fler än bottenförtroendet partiet hade när förra moderatledaren Kinberg Batra avgick.

UNT - 14 dec 17 kl. 14:00

Köttavslöjande ger mer än Schyfferts enfaldiga gris-tv

Bäst just nu i det digitala tv-utbudet: SvD:s film- och tv-redaktör Elias Björkman guidar till favoriter och intressanta nyheter på SVT, Netflix, HBO och andra plattformar..

Dagens Medicin - 07 dec 17 kl. 07:45

Barnläkare: Ta betalt för barnbesök på akuten

"Mer än hälften av de barn jag träffat under 2016 och 2017 borde inte ha sökt till akutmottagningen", skriver barnläkaren Jonas F Ludvigsson vid Örebro Universitetssjukhus på SvD Debatt..

Expressen - 13 dec 17 kl. 23:22

Flera unga anser att föräldrar dricker mycket

Var femte tonåring i årskurs nio tycker att deras föräldrar får i sig alldeles för mycket alkohol, visar en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), som SvD tagit del av..

Helsingborgs Dagblad - 13 dec 17 kl. 22:38

Flera unga anser att föräldrar dricker mycket

Var femte tonåring i årskurs nio tycker att deras föräldrar får i sig alldeles för mycket alkohol, visar en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), som SvD tagit del av. I den berättar också en av tio att de velat hälla.

Dagens Media - 13 dec 17 kl. 15:56

Hon blir tillfördnad publisher på Aftonbladet

Plockar in SvD:s tidigare chefredaktör under tre månader..

Kristianstadsbladet - 13 dec 17 kl. 22:38

Flera unga anser att föräldrar dricker mycket

Var femte tonåring i årskurs nio tycker att deras föräldrar får i sig alldeles för mycket alkohol, visar en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), som SvD tagit del av.(TT).

BT - 13 dec 17 kl. 22:38

Flera unga anser att föräldrar dricker mycket

Var femte tonåring i årskurs nio tycker att deras föräldrar får i sig alldeles för mycket alkohol, visar en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), som SvD tagit del av.(TT).

Sydöstran - 13 dec 17 kl. 22:38

Flera unga anser att föräldrar dricker mycket

Var femte tonåring i årskurs nio tycker att deras föräldrar får i sig alldeles för mycket alkohol, visar en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), som SvD tagit del av.(TT).

Blekinge Läns tidning - 13 dec 17 kl. 22:38

Flera unga anser att föräldrar dricker mycket

Var femte tonåring i årskurs nio tycker att deras föräldrar får i sig alldeles för mycket alkohol, visar en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), som SvD tagit del av.(TT).

YA - 13 dec 17 kl. 22:38

Flera unga anser att föräldrar dricker mycket

Var femte tonåring i årskurs nio tycker att deras föräldrar får i sig alldeles för mycket alkohol, visar en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), som SvD tagit del av.(TT).

SmålandsPosten - 13 dec 17 kl. 22:38

Flera unga anser att föräldrar dricker mycket

Var femte tonåring i årskurs nio tycker att deras föräldrar får i sig alldeles för mycket alkohol, visar en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), som SvD tagit del av.(TT).

UNT - 13 dec 17 kl. 22:38

Flera unga anser att föräldrar dricker mycket

Var femte tonåring i årskurs nio tycker att deras föräldrar får i sig alldeles för mycket alkohol, visar en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), som SvD tagit del av..

Barometern - 13 dec 17 kl. 22:38

Flera unga anser att föräldrar dricker mycket

Var femte tonåring i årskurs nio tycker att deras föräldrar får i sig alldeles för mycket alkohol, visar en rapport från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN), som SvD tagit del av.(TT).

Dagens Media - 13 dec 17 kl. 15:56

Hon blir tillförordnad publisher på Aftonbladet

Plockar in SvD:s tidigare chefredaktör som ersättare till Sofia Olsson Olsén..

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 11:46

Fondproffsen börsvarnar: ”Döda pengar” i tio år

Experter ser ”skräckutveckling” i rallyt på USA-börserna. Och även på Stockholmsbörsen finns anledning att se upp. Rusningen på amerikanska index fortsätter och nu har tekniktunga Nasdaq-börsen stigit 28 procent sedan årsskiftet.

Dagens PS - 12 dec 17 kl. 08:37

Banker avslöjar: Så många drabbas av amorteringskrav

Så kommer bankerna faktiskt agera från och med första mars nästa år, visar nya siffror. När Svenska Dagbladet intervjuade Per Bolund (MP) i samband med att det nya, skärpta amorteringskravet presenterades var finansmarknadsministern föga oroad över att de nya bolånereglerna skulle innebära ett eventuellt boprisras. Dessutom, underströk han, har bankerna laglig rätt att göra undantag i amorteringskravet för vissa kunder, framför allt för de som köper nyproduktion.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.