SvD N��ringsliv

Sunday, 22 October, 12:18

Nyheter om SvD N��ringsliv

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 18 sep 17 kl. 08:07

Regeringen har räknat fel på 34 miljarder

”Det är nog högst i historien”, säger en expert om räknemissen. När SvD Näringsliv går igenom statens årsredovisning för 2016 visar det sig att man hade kvar 33,6 miljarder kronor, skriver tidningen på måndagen. Det är en rejäl skillnad mot de okring 3 miljarder kronor man räknade med.

DN - 18 sep 17 kl. 22:37

Reno Norden går i konkurs

Det norska bolaget Reno Norden, som blev mycket omtalat under sommarens sopstrejk i Stockholm, går i konkurs, rapporterar SvD Näringsliv..

Dagens PS - 29 sep 17 kl. 08:39

Hållbarhet – ofta bara ett spel för galleriet

De flesta börsbolagen får klart underkänt i ny rapport. Enligt forskningen, som gjorts på Handelshögskolan, har bara 7 av 88 granskade börsbolag långsiktiga hållbarhetsmål. Det skriver Svenska Dagbladet.

Dagens PS - 27 sep 17 kl. 10:25

Svensksuccé drar in 10 miljoner – på en dag

Drömmen var att nå 8 miljoner på en månad. ”Det här slår alla våra tidigare rekord”, säger plattformens vd. Matvarukedjan Paradiset, som erbjuder naturlig och ekologisk mat, lanserade igår en crowdfundingkampanj via Fundedbyme.

Dagens PS - 26 sep 17 kl. 09:24

Riksbankschefens lön spöar all konkurrens

Tjänar över en miljon mer än närmaste konkurrenten. SvD Näringsliv uppger att Stefan Ingves har den klart högsta inkomsten av alla myndighetschefer och ministrar som styr över landets ekonomi. Det är Riksbanksfullmäktige som bestämmer lönerna för riksbankens ledamöter, däribland för riksbankschefen Stefan Ingves.

Dagens PS - 22 sep 17 kl. 13:14

Varning: Vanlig lönemiss krymper din pension

Åtta av tio svenskar gör tabben under anställningsintervjun, visar färsk studie. Aktörerna bakom Tjänstepensionens dag – som syftar till att uppmärksamma tjänstepensionen – har låtit Sifo undersöka hur bra koll svenskarna har på de olika pensionsdelarna. Och läsningen är oroväckande, om man får tro experter som enligt SvD Näringsliv spår att inkomstpensionen endast kommer att stå för 40-50 procent av vår slutliga pension i framtiden.

Dagens PS - 20 sep 17 kl. 09:12

Höstbudgeten: ”Kortsiktigt valfläsk”

”Regeringen överskattar reformutrymmet”, anser tung ekonom. Det säger Bettina Kashefi, chefsekonom på Svenskt Näringsliv till SvD TV. Hon hänvisar till att det är en bedömning som ”inte minst Konjunkturinstitutet påpekat”.

Dagens PS - 19 sep 17 kl. 07:28

Tunga Ericssontoppar granskas i muthärva

Mer än 20 anställda, inklusive toppchefer, har varit under utfrågning från SEC. Den amerikanska finansinspektionen, SEC, håller på att bedriva en korruptionsutredning som omfattar personer inom det högsta ledarskiktet i Ericsson, skriver SvD Näringsliv. Utredningen ska ha startat redan 2013 och intensifierats under de senaste åren, enligt uppgift.

Dagens PS - 19 sep 17 kl. 08:27

Bolag i konkurs efter sommarens kaos

”Det här kommer inte som en överraskning”, säger Nordnets sparekonom Joakim Bornold. Reno Norden, det omskrivna bolaget som kör sopor i bland annat Stockholm och som drabbades av omfattande strejker i somras, har ansökt om konkurs. Det meddelar bolaget sent på måndagskvällen.

DI - 19 sep 17 kl. 07:52

Flera Ericssontoppar i korruptionsutredning

Ett antal toppchefer i Ericssons, varav flera ingår i ledningen, dras allt djupare in i den granskning kring misstänkt korruption i telekomjätten som amerikanska finansinspektionen, SEC, arbetar med.   Det skriver SvD Näringsliv på tisdagen..

Dagens PS - 12 sep 17 kl. 08:32

Inte klart: Nordeas flytt kan stoppas i sista stund

”Det är den enkla bistra sanningen”. Att Nordea beslutat att storbanken ska flytta huvudkontoret från Sverige till Finland innebär inte att allt är klappat och klart, berättar Svenska Dagbladet på tisdagen. Ännu kvarstår en liten detalj: mer än två tredjedelar av aktieägarna måste rösta för en flytt, annars blir den inte av.

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 10:52

Bankkunder flyr Nordea

Går till mindre banker. ”Det är otvetydigt att det kommer från ett håll”, säger Arne Ohlson, chef för privatkunder på Länsförsäkringar Bank, till Svenska Dagbladet. Flera fackliga organisationer har flaggat för att byta bank.

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 08:18

Det fruktar Wallenberg med Nordea-flytten

Allvarligt” och ”effekterna kommer bli kännbara”. Det skriver investmentbolaget Investors ordförande Jacob Wallenberg och storbanken SEB:s ordförande Marcus Wallenberg i ett gemensamt uttalande till SvD. ”Att en av Europas största banker nu aktivt flyttar tycker vi är allvarligt och vår bedömning är att de långsiktiga effekterna kommer att bli kännbara.

YLE - 07 sep 17 kl. 11:09

"Finland blev en bankjätte över en natt" - Nordeas flytt väcker starka känslor

Finland blev en europeisk bankjätte över en natt. Så analyserar Svenska Dagbladets ekonomiskribent Johan Carlström beskedet om att finanskoncernen Nordea väljer att placera sitt huvudkontor i Finland. Finland får en av Europas största banksektorer, konstaterar Carlström, och nämner att Sverige kommer att falla flera placeringar från toppen på listan över Europas största banker.

YLE - 07 sep 17 kl. 11:09

"Finland blev en bankjätte över en natt"

Finland blev en europeisk bankjätte över en natt. Så analyserar Svenska Dagbladets ekonomiskribent Johan Carlström beskedet om att finanskoncernen Nordea väljer att placera sitt huvudkontor i Finland. Finland får en av Europas största banksektorer, konstaterar Carlström, och nämner att Sverige kommer att falla flera placeringar från toppen på listan över Europas största banker.

Dagens PS - 07 sep 17 kl. 07:57

14.000 kan sparkas: ”I princip nedläggning”

Detaljer ur Ericssons gigantiska sparpaket har sipprat ut. DagensPS har tidigare rapporterat, med hänvisning till SvD Näringsliv, att krisande Ericssons kan komma att säga upp omkring 25.000 anställda globalt i ett planerat sparpaket på 10 miljarder kronor.

YLE - 07 sep 17 kl. 11:09

"Finland bankjätte över en natt"

Finland blev en europeisk bankjätte över en natt. Så analyserar Svenska Dagbladets ekonomiskribent Johan Carlström beskedet om att finanskoncernen Nordea väljer att placera sitt huvudkontor i Finland. Finland får en av Europas största banksektorer, konstaterar Carlström, och nämner att Sverige kommer att falla flera placeringar från toppen på listan över Europas största banker.

Dagens PS - 24 aug 17 kl. 08:30

Blytung nationalekonom: ”Hon är ansvarslös”

”Magdalena Andersson bedriver en ansvarslös låt-gå-politik.” Det anser nationalekonomen Lars Jonung, som i en intervju med Svenska Dagbladet inte är nådig i sin kritik mot S-finansministerns sätt att styra landet ekonomiskt. ”Det är märkligt att hon är så passiv och abdikerar från sitt ansvar”, dundrar professorn emeritus Lars Janoung i tidningen och råder henne att för det första fasa ut ränteavdragen.

PrivataAffärer - 07 sep 17 kl. 07:44

Uppgifter: 14 000 anställda kan få lämna Ericsson

Ericsson kan komma att skära ned med omkring 14.000 anställda i marknadsområdet Europa och Latinamerika, som en del av vd Börje Ekholms sparplan. Det skriver SvD Näringsliv på torsdagen....

Dagens PS - 06 sep 17 kl. 08:11

Storbanken på jumboplats – igen

Svenska företag står bakom betyget. Nordea, som hotar med att flytta sitt huvudkontor utomlands, hamnar sist när företagen rankar sina banker. Det framgår av årets Finansbarometer, som Svenska Dagbladet refererar.

GöteborgsPosten - 06 sep 17 kl. 18:41

Pensionsfonden är Sveriges största investerare i katastrofer

Möjligheten att tjäna stora pengar spekulation i naturkatastrofer lockar allt fler. Investeringar i så kallade katastrofobligationer har fördubblats på sex år och omsätter nu 240 miljarder kronor, rapporterar SvD Näringsliv..

Dagens PS - 06 sep 17 kl. 11:02

Så hittar ”talangscout” heta startups – gratis

”Superhjärnan” jobbar dygnet runt – utan lön. Medan resten av styrkan på riskkapitalfonden EQT Ventures sover arbetar bolagets datorprogram, Motherbrain, för fullt med att leta efter attraktiva startupbolag som kan vara värda att investera i. Det här berättar SvD Näringsliv, som konstaterar att EQT Ventures utmärker sig som ”en av de mest innovativa” riskkapitalfondbolagen i Europa.

Dagens PS - 05 sep 17 kl. 11:46

SAS vd ruckar inte på sparpaketet

Trots ett lysande resultat ligger sparkravet fast. Det deklarerar SAS-chefen Rickard Gustafson, uppger SvD Näringsliv. Enligt SAS Gustafson innebär det goda kvartalsresultatet, som överraskade analytikerna och fick aktien att rusa 10 procent på börsen i morgonhandeln, att flygbolaget får ”energi att fortsätta omställningen av SAS”.

Dagens PS - 04 sep 17 kl. 08:13

På Oslos ”Östermalm” är det bostadsrea

Jämfört med Stockholm är lägenheterna tokbilliga. För motsvarande 10,8 miljoner kronor får du en sexrummare med utsikt mot både statsministern och den riktiga kungen i Norge, berättar Svenska Dagbladet som besökt den norska huvudstaden för att se hur mycket bostad det går att få för pengarna. ”Det är parkettgolv, 3,4 meter högt i tak och inredningen är modern.

Dagens PS - 01 sep 17 kl. 11:11

Tipset: Nu ska du skugga proffsen

”Läge att ta rygg på insiders”, skriver Svenska Dagbladet. Under senaste året har så kallade insiders, det vill insynspersoner i bolagen, handlat aktier frekvent. Andelen köp står för mer än två tredjedelar av affärerna och bara under senaste månaden uppgår köpandelen till 86 procent, enligt SvD Näringsliv, som med hänvisning till Investtech menar att det här kan indikera att det lönar sig att ta rygg på proffsen då dessa uppenbarligen anser att aktierna är köpvärda.

Dagens PS - 01 sep 17 kl. 08:23

LISTA: 22 farliga sparkonton – du kan förlora allt

Du har inga garantier alls och risken finns att du går på pumpen. SvD Näringsliv skriver att det finns 22 sparkonton som står helt utanför Finansinspektionens insyn. Samtidigt marknadförs de aktuella sparkontona – som ibland lockar med sparräntor på 6-7 procent – som trygga.

Dagens PS - 30 aug 17 kl. 08:21

Åtalad stjärn-vd kan tvingas bort

”Kan komma snabbare än den åtalade vd:n räknat med”. Det skriver SvD Näringsliv i dag och enligt tidningen har styrelsen redan klart med en efterträdare till Ola Rollén, som häktades av norsk polis förra hösten, misstänkt för insiderbrott i biometribolaget Next Biometrics, någon han i mars i år även åtalades för. Svenska Dagbladet skriver nu att trots att det såg ut som hela styrelsen backade upp Ola Rollén så fanns det ledamöter i det börsnoterade mätteknikbolaget Hexagons styrelse ”som var mindre helhjärtade” i det beslut som styrelsen tog då om att ge Rollén fullt förtroende att fortsätta som operativ chef.

Expressen - 30 aug 17 kl. 11:03

Efter insideråtalet: Han kan ta över efter Rollén

Efter insideråtalet mot Hexagons vd Ola Rollén – företagets divisionschef Mattias Stenberg är styrelsens favorit att axla manteln, enligt SvD Näringsliv. – Insidermisstankarna mot Ola slog ner som en bomb i styrelsen, säger en uppgiftslämnare till tidningen..

DI - 30 aug 17 kl. 07:45

Hexagon: Klar kandidat att ta över vd-roll vid behov

Styrelsen i mätteknikföretaget Hexagon, som kontrolleras av investmentbolaget Melker Schörling, uppges redan ha en efterträdare till Ola Rollén klar. Det rapporterar SvD Näringsliv på onsdagen..

Dagens PS - 28 aug 17 kl. 12:41

Rapport: ”Enkelt knep” avslöjar nästa guldaktie

Man behöver inte vara Einstein för att förstå att det blir ”mycket stora belopp”, skriver svenska börsproffset. En ny kandidatexamen från Handelshögskolan i Stockholm visar att ett bolag där grundaren själv äger minst tio procent av rösterna har i genomsnitt 7,8 procent högre avkastning per år, jämfört med övriga bolag, skriver Börsplus Peter Benson i en börskrönika i SvD Näringsliv på nätet. Uppsatsförfattarna Viktoria Lyttken och Philip Leiser har granskat samtliga bolag på Stockholmsbörsen mellan 2002 och 2009 och kan också (utöver ovanstående) konstatera att bolag där en person – inte nödvändigtvis grundaren – är minst 10-procentig ägare har i snitt 4,8 procent högre avkastning.

Dagens PS - 25 aug 17 kl. 12:47

JUST NU: ‘Akut konkurshot’ – 40 Mkr kan vara borta

Det svenska bolaget går ut och varnar tusentals kunder i ett ”ytterst ovanligt” larm, avslöjar SvD Näringsliv. ”Kära kunder och sparare, under fredagen 18/8 blev sju medarbetare med omedelbar verkan avstängda från sina tjänster hos 24Money Payments AB (”Bolaget”) samt dotterbolag 24Money Spar AB. Det finns misstankar om att medel förskingrats från företaget.

DI - 25 aug 17 kl. 16:02

24 Money hotas av konkurs

Finansbolaget 24 Money kan vara på väg mot konkurs, skriver SvD Näringsliv. Bolaget skriver själv på sin hemsida att pengar kan ha förskingrats..

Helsingborgs Dagblad - 25 aug 17 kl. 15:44

Konkurshot mot 24 Money

Finansbolaget 24 Money kan vara på väg mot konkurs, skriver SvD Näringsliv. Bolaget skriver själv på sin hemsida att pengar kan ha förskingrats. Redan i våras anmälde revisionsbolaget EY 24 Money till Ekobrottsmyndigheten som därefter inlett en förunder.

BT - 25 aug 17 kl. 15:44

Konkurshot mot 24 Money

Finansbolaget 24 Money kan vara på väg mot konkurs, skriver SvD Näringsliv. Bolaget skriver själv på sin hemsida att pengar kan ha förskingrats. Redan i våras anmälde revisionsbolaget EY 24 Money till Ekobrottsmyndigheten som därefter inlett en förundersökning.

Barometern - 25 aug 17 kl. 15:44

Konkurshot mot 24 Money

Finansbolaget 24 Money kan vara på väg mot konkurs, skriver SvD Näringsliv. Bolaget skriver själv på sin hemsida att pengar kan ha förskingrats. Redan i våras anmälde revisionsbolaget EY 24 Money till Ekobrottsmyndigheten som därefter inlett en förundersökning.

YA - 25 aug 17 kl. 15:44

Konkurshot mot 24 Money

Finansbolaget 24 Money kan vara på väg mot konkurs, skriver SvD Näringsliv. Bolaget skriver själv på sin hemsida att pengar kan ha förskingrats. Redan i våras anmälde revisionsbolaget EY 24 Money till Ekobrottsmyndigheten som därefter inlett en förundersökning.

Sydöstran - 25 aug 17 kl. 15:44

Konkurshot mot 24 Money

Finansbolaget 24 Money kan vara på väg mot konkurs, skriver SvD Näringsliv. Bolaget skriver själv på sin hemsida att pengar kan ha förskingrats. Redan i våras anmälde revisionsbolaget EY 24 Money till Ekobrottsmyndigheten som därefter inlett en förundersökning.

SmålandsPosten - 25 aug 17 kl. 15:44

Konkurshot mot 24 Money

Finansbolaget 24 Money kan vara på väg mot konkurs, skriver SvD Näringsliv. Bolaget skriver själv på sin hemsida att pengar kan ha förskingrats. Redan i våras anmälde revisionsbolaget EY 24 Money till Ekobrottsmyndigheten som därefter inlett en förundersökning.

Trelleborgs Allehanda - 25 aug 17 kl. 15:44

Konkurshot mot 24 Money

Finansbolaget 24 Money kan vara på väg mot konkurs, skriver SvD Näringsliv. Bolaget skriver själv på sin hemsida att pengar kan ha förskingrats. Redan i våras anmälde revisionsbolaget EY 24 Money till Ekobrottsmyndigheten som därefter inlett en förundersökning.

Kristianstadsbladet - 25 aug 17 kl. 15:44

Konkurshot mot 24 Money

Finansbolaget 24 Money kan vara på väg mot konkurs, skriver SvD Näringsliv. Bolaget skriver själv på sin hemsida att pengar kan ha förskingrats. Redan i våras anmälde revisionsbolaget EY 24 Money till Ekobrottsmyndigheten som därefter inlett en förundersökning.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.