Streamingtjänster

Saturday, 19 October, 03:45

Nyheter om Streamingtjänster

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens Media - 26 sep 19 kl. 10:46

Linjär-tv tappar mark – även i äldre målgrupper

Tittartappet för linjär-tv accelererar. Samtidigt står det klart att reklamfria Streamingtjänster slukar över hälften av svenskarnas onlinetittande. ”Det gör skiftet svårare för aktörer med ett ben i den traditionella affären och ett i online”, säger Marie Nilsson, vd på Mediavision..

Dagens PS - 26 sep 19 kl. 08:18

AFV visar vägen till börsklippen

Affärsvärlden rekommenderar köp av Alimak och Traction i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Nent Group och nykomlingen Upsales Technology. Köprådet för Traction publicerades redan på onsdagen.

Affärsvärlden - 25 sep 19 kl. 18:00

Mördande konkurrens

Det är tufft på marknaden för tv och Streamingtjänster, men Nent verkar vara på rätt spår när det gäller den starka streamingtrenden. I tablån framöver finns det dock flera potentiella rysare..

PrivataAffärer - 20 sep 19 kl. 04:00

Disney vinnare i ”streaming-kriget”

Disney är vinnaren i och med att antalet aktieägare hos Nordnet ökat med 34 procent i år, medan både Netflix och Apple nettotappat aktieägare hos nätmäklarens privatsparare. Det är Frida Bratt, Nordnets privatekonom, som gjort sammanställningen över nätmäklarens kunders innehav av streaming-aktier. På andra och tredje plats kommer AT&T, 11 procent fler ägare, samt Amazon, 1 procent fler ägare.

Dagens PS - 16 sep 19 kl. 10:19

Peloton stäms för musik – krävs på 300 miljoner

Dagens techbrief handlar om Squares aktiesatsning, Disneys vd som lämnar Apples styrelse samt fitnessbolaget Peloton som stäms för musikanvändning. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Square planerar gratis aktieplattform Betallösningsföretaget Square kan introducera gratis handel med värdepapper i sin app, rapporterar Bloomberg.

VA - 12 sep 19 kl. 09:20

Snart kommer Apple och Disneys nya streamingtjänster till Sverige

Efterfrågan på de nya tjänsterna är hög..

Dagensanalys.se - 08 sep 19 kl. 11:14

Nu kommer Roku till Europa och tjänsten kan skaka om tv-marknaden

I USA finns det tre stora tjänster för TV, varav Roku är en av dem. Men i Europa är det bara ett fåtal som ens sett plattformen och ännu mindre använt den. Men nu kommer jätten att skaka om europeiska tv-marknaden med sin etablering.

Dagensanalys.se - 27 aug 19 kl. 13:10

Allt fler svenskar betalar för videostreaming

Allt fler svenskar prenumererar på videoStreamingtjänster, det visar en kommande rapport från Mediamätning i Skandinavien (MMS), berättar Sveriges Radio. Här kan du lyssna på hela inslaget: Här är summeringen: 56 procent betalar för en streamingtjänst. 23,7 procent har tittat på Netflix senaste dygnet.

Dagensanalys.se - 25 aug 19 kl. 09:26

Här är första trailern från Disney+

Disney laddar upp för att konkurrera med Netflix, Youtube och alla andra Streamingtjänster. Här är första trailern från Disney+. ”After the stories of Jango and Boba Fett, another warrior emerges in the Star Wars universe.

Dagensanalys.se - 19 sep 19 kl. 09:37

Hushållens utgifter för streamingtjänster ökar i rask takt

Hushållens utgifter för onlinevideo ökar samtidigt som hushållens totala medieutgifter minskar. Inom onlinevideo växer utbudet med fler tjänster och mer innehåll. De svenska hushållen betalar sammantaget 6,8 miljarder kronor för digitala TV- och videotjänster (inklusive Streamingtjänster) per år, enligt en färsk MMS-rapport.

P3 - 20 aug 19 kl. 09:07

Spelbranschen satsar på streamingtjänster för spel

Precis som man streamar film och musik idag så jobbar flera stora företag inom spelbranschen att skapa en sådan tjänst för spel..

Dagensanalys.se - 11 sep 19 kl. 16:28

Stort intresse för Apples och Disneys kommande streamingtjänster

Konkurrensen på streamingmarknaden tilltar. Och nu står de båda giganterna Apple och Disney redo att släppa nya tjänster i Sverige. Apple planerar en lansering redan den 1 november i år.

Dagensanalys.se - 09 sep 19 kl. 10:45

Streamingtjänster dominerar musikbranschen

Allt fler streamar musik via tjänster som Spotify och Apple Music, något som avspeglar sig i branschen. Intäkterna för Streamingtjänster i USA ökade med 26 procent under första halvåret 2019. Det rapporterar The Wall Street Journal.

Cornucopia - 28 jul 19 kl. 15:23

Streamingen skjuter sig själv i foten?

Har Streamingtjänsterna genom sina egna serier och filmer blivit sin egen största fiende, och kommer piratkopieringen att återuppstå som en konsekvens av detta?Streamingtjänster har effektivt slagit ihjäl stora delar av piratkopieringen, först av musik och sedan av teveserier och film. Genom enkla, prisvärda tjänster, som vem som helst utan något popkulturellt och datatekniskt överintresse har streamingen och legalt innehåll över Internet nått massorna.

Affärsvärlden - 30 jul 19 kl. 14:00

Musks nya giv: Netflix och Youtube i Tesla-bilarna

Elbilstillverkaren Tesla kommer "snart" kunna erbjuda sina kunder att titta på Streamingtjänster som Netflix och Youtube via den stora skärmen på bilarnas förarpanel..

Dagensanalys.se - 04 sep 19 kl. 12:43

Populära titlar har stor betydelse för streamingtjänster

Streamingtjänster har blivit mycket populära i Sverige. En av orsakerna är naturligtvis det stora utbudet. Men det är inte bara en volymfråga.

Skånskan - 17 jul 19 kl. 06:00

”Vi är bara i början av e-läsandets tidevarv”

På väg mot ljudboken, del 3 Torbjörn Bondesson om …
… han själv lyssnar mycket på ljudböcker: ”Nej, jag läser en hel del e-böcker men jag måste erkänna att jag har en benägenhet att somna alldeles för lätt om jag bara lyssnar passivt, speciellt om jag ligger i sängen. Men jag har inget principiellt emot det och jag lyssnar mycket på musik när jag går långpromenader till exempel så då skulle jag egentligen kunna lyssna på böcker.”
… han själv läser i sommar: ”Jag läser e-böcker i sommar.

Expressen - 12 jul 19 kl. 04:30

Här är 15 bästa serierna som du måste se i sommar

Sommar och sol är en kombination lika fin som sommar och serier. Med ett ständigt ökande tv-serieutbud är det självklart svårt att se allt och än mer övermäktigt att hinna ikapp det som påbörjats under året eftersom det ständigt kommer nya, spännande titlar. Expressens tv-kritiker Mattias Bergqvist tipsar här om femton serier på Streamingtjänster som SVT Play, Netflix, HBO Nordic och Viaplay värda att se, se om eller se färdigt när sommarsolen går ner, när den skyms av moln eller försvinner helt i regn.

VA - 11 jul 19 kl. 13:39

Hur går det för Netflix

Närmare 40 miljoner hushåll har streamat serien Stranger Things tredje säsong. Det skriver Netflix i en tweet och menar att serien därmed slår rekord.  Netflix uppger också att 18,2 miljoner prenumeranter redan har sett klart den senaste säsongen.

GöteborgsPosten - 11 jul 19 kl. 05:00

Filmerna som dragit in mest pengar genom tiderna

Streamingtjänster tävlar med biografer – tydligt vilka filmer som fortsätter dra in miljardbelopp..

Dagensanalys.se - 03 jul 19 kl. 22:36

Unga är positiva till reklam

Rörliga Bilder 2019 från MMS slår hål på myten att unga är negativa till reklam. Rapporten avslöjar att två tredjedelar av 16-25-åringar är positiva eller neutrala till reklam som visas på TV. På nätet är det hela 58 procent som är positiva till reklam i Streamingtjänster och 26 procent neutrala, endast 14 procent är negativa.

Dagensanalys.se - 03 jul 19 kl. 05:21

Användarna har svårt att välja vad de ska titta på

Netflix och andra Streamingtjänster har så mycket innehåll att användarna har svårt att välja vad de ska titta på, visar ny rapport från Nielsen. Nielsens senaste rapport Total Audience Report visar att användarna har svårt att välja innehåll, och de tar i genomsnitt sju minuter på sig att hitta något att titta på. Netflix och andra VOD-tjänster har helt enkelt för mycket innehåll, vilket ”paralyserar” användarna.

VA - 18 jun 19 kl. 13:08

Carl Armfelt: Speltrenden "årets bubbla" - men kan gynna svenska utvecklare

Streamingtjänster för spel är en bubbla, menar fondförvaltaren Carl Armfelt. För svenska spelutvecklare kan de nya tjänsterna dock bli ett "plus i kanten", säger han..

Expressen - 31 maj 19 kl. 14:09

30 bästa tv-serierna som du måste se nu

Svårt att välja en ny tv-serie att följa?Här är en ultimata guiden.Expressens tv-kritiker Mattias Bergqvist väljer ut de 30 bästa serierna som finns just nu på Streamingtjänster som Netflix, Viaplay, SVT Play och C More.

DN - 27 maj 19 kl. 14:21

Hushållen köper mer streamingtjänster

Antalet hushåll i Norden som har minst en videostreamingtjänst har ökat med 16 procent under det senaste året. Parallellt har antalet abonnemang som varje hushåll har, så kallad ”stacking”, också gått upp. .

Dagensanalys.se - 27 maj 19 kl. 14:03

Nu 10 miljoner streamingabonnemang i Norden

Streaming växer starkt i Norden även 2019.  Allt fler skaffar Streamingtjänster och sedan förra våren har 800 000 nya hushåll tillkommit. Sammantaget finns nu ca 10 miljoner abonnemang i Norden, fördelat på 5,8 miljoner betalande hushåll.

Dagens Media - 24 maj 19 kl. 09:14

MMS: Så många har C More och Viaplay

Över hälften av svenskarna har Netflix medan de svenska tv-husens Streamingtjänster når betydligt färre, enligt MMS senaste rapport..

SVT - 20 maj 19 kl. 06:00

De kan ta över tronen: Fantasyserierna som vill ersätta Game of thrones

På måndag släpps det sista avsnittet av Game of thrones, som växt till att bli en av världens största tv-serier. Flera Streamingtjänster vill nu plocka upp facklan som GOT lämnar efter sig för att skapa nästa stora lägerleld i tv-världen. Kulturnyheterna har listat några heta kandidater till att ta över titeln som fikarummets största fantasysnackis..

Dagens Media - 16 maj 19 kl. 13:40

Lämnar Disney – för SF:s streamingtjänster

Jessie Ross Skärvad blir ny marknadschef för SF Anytime och SF Kids..

Expressen - 02 maj 19 kl. 04:30

Här är 25 dokumentärer som du måste se direkt

Streamingtjänster som Netflix, SVT Play, Viaplay och HBO Nordic fyller på sina bibliotek med fler och fler dokumentärer och true crime-serier. Många är dåliga, flera är bra. Expressens tv-kritiker Mattias Bergqvist väljer 25 som du bör se redan i dag.

Dagensanalys.se - 25 apr 19 kl. 22:40

Med hjälp av AI ska reklamen nå fram till tittarna

Franska undersökningsbolaget Médiamétrie har lanserat Data Profiling, en ai-lösning som kan rikta reklam till tittare dagen efter. Den nya lösningen Data Profiling har utvecklats för att göra det möjligt för TV-hus och Streamingtjänster att länka ihop målgrupper till tv- och streaming-tittande. Du kan exempelvis se målgruppsprofiler för dagen-efter-tv eller via vanliga kakor på sajter för streamingtittande.

Dagensanalys.se - 18 apr 19 kl. 02:36

Netflix som står för 30 procent av alla streaming-tv är ändå lillebror

Netflix har idag 148 miljoner betalande användare runt om i världen. Tillväxten är fenomenal men trots dessa siffror är tjänsten en lillebror i sammanhanget. Netflix har ökat med 26 procent jämfört med föregående kvartal och om du lägger till gratis-tittare (testabonnemang) till antalet betalande är de nu uppe i 155 miljoner användare världen över.

Dagensanalys.se - 22 mar 19 kl. 12:58

Streaming är nu större än kabel-tv

Netflix, Hulu och andra Streamingtjänster är nu större än kabel-tv visar en undersökning från MPAA. Vad det handlar om är antalet abonnemang globalt för Streamingtjänster jämfört med hur många som har kabel-tv. Bakom studien är The Motion Picture Association of America (MPAA) som hävdar att det finns 613,3 miljoner abonnemang på Streamingtjänster och 556 miljoner kabel-tv-abonnemang.

SmålandsPosten - 16 mar 19 kl. 04:00

Kvoterad kultur

Förra året beslutade Europeiska Unionen att Streamingtjänster som Amazon och Netflix måste erbjuda minst trettio och maximalt fyrtio procent europeiskt innehåll till sina prenumeranter. Detta regleras i direktivet om audiovisuella medietjänster som därtill stadgar att företagen måste bereda europeiska serier och filmer en framträdande plats på sina sajter. Direktivet kan betraktas i samband med EU:s kommande copyrightlagstiftning, vars länkskatt och censurfilter likaså sätter åt amerikanska ”nätjättar”..

YA - 21 feb 19 kl. 14:54

MTG söker licens i Sverige

Medieföretaget MTG, som äger Viasat och därigenom tv-kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10, kommer att söka sändningslicens i Sverige efter brexit. - Vi har haft licens för att sända våra tv-kanaler och Streamingtjänster från Storbritannien till Europa i 30 år.(TT).

SmålandsPosten - 21 feb 19 kl. 14:54

MTG söker licens i Sverige

Medieföretaget MTG, som äger Viasat och därigenom tv-kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10, kommer att söka sändningslicens i Sverige efter brexit. - Vi har haft licens för att sända våra tv-kanaler och Streamingtjänster från Storbritannien till Europa i 30 år.(TT).

BT - 21 feb 19 kl. 14:54

MTG söker licens i Sverige

Medieföretaget MTG, som äger Viasat och därigenom tv-kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10, kommer att söka sändningslicens i Sverige efter brexit. - Vi har haft licens för att sända våra tv-kanaler och Streamingtjänster från Storbritannien till Europa i 30 år.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 21 feb 19 kl. 14:54

MTG söker licens i Sverige

Medieföretaget MTG, som äger Viasat och därigenom tv-kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10, kommer att söka sändningslicens i Sverige efter brexit. – Vi har haft licens för att sända våra tv-kanaler och Streamingtjänster från Storbritannien till Europa i 30.

Kristianstadsbladet - 21 feb 19 kl. 14:54

MTG söker licens i Sverige

Medieföretaget MTG, som äger Viasat och därigenom tv-kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10, kommer att söka sändningslicens i Sverige efter brexit. - Vi har haft licens för att sända våra tv-kanaler och Streamingtjänster från Storbritannien till Europa i 30 år.(TT).

Sydsvenskan - 21 feb 19 kl. 14:54

MTG söker licens i Sverige

Medieföretaget MTG, som äger Viasat och därigenom tv-kanalerna TV3, TV6, TV8 och TV10, kommer att söka sändningslicens i Sverige efter brexit. – Vi har haft licens för att sända våra tv-kanaler och Streamingtjänster från Storbritannien till Europa i 30.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.