Storm

Sunday, 25 August, 08:39

Nyheter om Storm

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 04 aug 19 kl. 20:41

Efter helgens kaosväder: ”Lite lugnare”

Efter massiva strömavbrott, tågstopp och översvämningar verkar det som att södra Sveriges invånare kan pusta ut.Något härligt badväder blir det inte de kommande dagarna, men nog en solglimt emellan skurarna.– Det blir riktigt varannan dag- väder kommande veckan, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm..

GT - 04 aug 19 kl. 15:02

Efter värmen: Nu kommer regnrusket till Västsverige

Sommarvärmen är på väg bort på riktigt.I veckan väntas lägre temperaturer, stora mängder regn och risk för åska.Värst väntas det bli under tisdagen.

Expressen - 03 aug 19 kl. 11:17

Hopp om sommaren – trots kyla i helgen

Efter förra veckans värmebölja är nu kallare väder på ingång och i vissa delar av Sverige kan det bli riktigt besvärligt i helgen.Men än finns hopp om att sommaren kommer återvända.– Det skulle kunna bli varmare i mitten av augusti, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

Blekinge Läns tidning - 03 aug 19 kl. 06:00

De lurade döden under seglingstävlingen

Stellan Bengtsson och Nils Jirsell överlevde ovädret som tog 19 människors liv. Det var under en seglingskapplöpning utanför England 1979 som en Storm överraskade de 2 500 deltagarna. Vännerna berättar nu om händelsen..

BT - 02 aug 19 kl. 20:11

De var först in på Uport: ”Taggade”

Klockan 17 öppnades grindarna och festivalbesökarna kunde springa in på området. Hanna Sörman med sonen Kevin Storm var först in..

DI - 02 aug 19 kl. 18:25

Bättre bomarknad bör stå högst på agendan

LEDARE. Lånerestriktioner och andra flytthinder på bostadsmarknaden är nästintill en perfekt Storm för unga som söker egen bostad:.

UT - 02 aug 19 kl. 17:34

Festen är igång – De var först in

Klockan 17 öppnades grindarna och festivalbesökarna kunde springa in på området. Hanna Sörman med sonen Kevin Storm var först in..

BT - 02 aug 19 kl. 17:34

Festen är igång – De var först in

Klockan 17 öppnades grindarna och festivalbesökarna kunde springa in på området. Hanna Sörman med sonen Kevin Storm var först in..

Expressen - 02 aug 19 kl. 14:45

SMHI slår larm: Kraftig åska och ruskiga skyfall

Nu kommer regnet och rusket till delar av Västsverige.SMHI larmar nu om att det finns risk för kraftiga skyfall, hårda vindar och åska.– Plocka upp det som ligger ute i trädgården, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

Expressen - 02 aug 19 kl. 13:23

SMHI: ”Kraftigt oväder under helgen”

Det blir kraftigt regnoväder i stora delar av södra Sverige i helgen. ”Lokalt kraftiga skurar med risk för skyfallsliknande regn”, skriver SMHI på sin hemsida.– Det kan komma 20 mm regn i en skur, på kanske en halvtimme, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm..

Expressen - 01 aug 19 kl. 16:44

Efter värmesmällen – nu slår åska och regnet till

Värmeböljan sjunger på sin sista vers och till helgen ser den ut att nå vägs ände.  Nästa vecka bjuder i stället på kallare vindar, tjocka moln, regn och åska.  – Allra värst blir det i Götaland, säger meteorologen Stig-Arild Fagerli, meteorolog på Storm..

Hela Gotland - 01 aug 19 kl. 13:25

Pannkaksträdets grannar begär stormöte med regionen

Nära 200 Brissunds- och Själsöbor har skrivit på en namninsamling för att stoppa exploateringen av området kring Pannkaksträdet..

Expressen - 31 jul 19 kl. 07:50

Vansinne att återinföra ett båtregister

Det finns gott om miljöproblem att rikta svenskarnas engagemang mot. Att utlösa en Storm bland småbåtsägarna hotar uppslutningen.  .

GöteborgsPosten - 30 jul 19 kl. 20:16

Krislagets tränare missade stormötet – var på semester

Så ska Kungsbacka DFF räddas kvar i damallsvenskan: "En tuff situation".

Expressen - 29 jul 19 kl. 19:19

Temperaturen rasar i hela landet efter värmeböljan

Efter värmebölja och temperaturer på 30 grader – nu kommer väderrockaden med regn och cirka 15 grader i stora delar av landet. Framåt helgen så knackar dock sommaren på dörren igen. – Vädret rör sig väldigt mycket just nu, säger Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Expressen - 29 jul 19 kl. 17:15

Larmet: Åska och skyfall – kan komma 35 millimeter

Efter extremhettan – nu kommer nästa larm.Enligt prognosen finns det risk för skyfall, åska – och hagel i Sydsverige.– Det kan bli 35 millimeter på tre timmar, säger Tora Tomasdottir, meteorolog på Storm..

GT - 29 jul 19 kl. 16:54

Varning för kraftiga skyfall – risk för översvämningar

Upp till 35 millimeter regn på tre timmar. SMHI har utfärdat en varning för stora regnmängder under tisdagseftermiddagen.– Om det faller i en stad där det är betong och asfalt överallt, då kommer det kunna bli jättestora konsekvenser, Tora Tomasdottir, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

Dagens PS - 29 jul 19 kl. 08:47

PS läsare eniga: Bygg ut Arlanda flygplats

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? I skrivande stund har 1278 av Dagens PS läsare valt att avlägga en röst i våra dagliga frågor.

BT - 28 jul 19 kl. 20:51

Läkarstudenten fick skräddarsytt sommarjobb

Läkarstudenten Elin Storm fick det optimala sommarjobbet när Rävlanda vårdcentral skapade en helt ny tjänst åt henne. ”Jag ville jobba nära hemorten och blev väldigt glad”, säger hon..

Expressen - 28 jul 19 kl. 12:15

Åskoväder i Sydsverige – då drar det vidare

Ostadigare luft har dragit in österifrån med bland annat regn och åska som följd.Söndag morgon bjöd på stora regnmängder, åska och strömavbrott.– Lokalt kan det ha varit skurar på 20 millimeter på kort tid, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på Storm..

GT - 28 jul 19 kl. 12:34

Nu har åskan dragit in över Västsverige

Under söndagsförmiddagen drog ett åskväder in över Göteborg.Regn och drastiska temperaturförändringar väntar de kommande dagarna men sommarvärmen kan hitta tillbaka till Västsverige.– Det känns ändå som att sommaren inte helt är slut än, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 28 jul 19 kl. 08:34

Ilskna bråket om nya ”Blade runner” i VM

Oscar Pistorius tog friidrottsvärlden med Storm när han med dubbla benproteser blev känd som ”Blade runner” - innan han fälldes för mord på sin flickvän.Nu hoppas Blake Leeper, 29, göra om Pistorius bedrift på tävlingsbanan och ta sig till VM i Doha.– Det är helt galet att tro att det skulle vara en fördel att ha amputerade ben, säger Leeper..

UT - 26 jul 19 kl. 10:30

Nilsson nöjd med SM-insatsen

Efter andra SM-ridningen på Sundbyholm var Emmy Nilsson nöjd, i dubbel bemärkelse. Istället för att fortsätta tävla under helgen åker hon och Storm hem för att vila upp sig för framtida tävlingar. – Jag kände att det får räcka för Storm och jag ska inte pusha honom till något han inte vill.

Expressen - 26 jul 19 kl. 11:51

Värmen fortsätter – kan bli rekordhett i Sverige

Tyckte du det var varmt under torsdagen?Värmesmockan lär kännas än mer under fredagen, och det kan bli årshögsta i Sverige. Årets varmaste dag hittills hade Oskarshamn sista juni med 33,7 grader.

Skånskan - 26 jul 19 kl. 05:00

Svartbygget är en fara för liv och hälsa

skurup Utan bygglov byggdes huset om och fick en tillbyggnad för några år sedan. I dag innebär svartbygget en fara för människors liv och hälsa.
– Det är riktigt allvarligt, säger Eva Osbäck på kommunens byggenhet.

UT - 25 jul 19 kl. 10:30

Hoppfull Nilsson fick kämpa med värmen på SM

Emmy Nilsson representerar Ulricehamnsbygdens RK på SM under slutet av veckan, och hon är riktigt inspirerad av uppgiften. Hon och hästen Storm fick dock slita rejält i värmen under den första tävlingsdagen. – Jag är inte alls besviken även om det kunde gått bättre, säger hon..

GT - 24 jul 19 kl. 10:09

Nu kommer extremhettan till Västsverige – upp mot 30 grader

Upp mot 30 grader, soligt och nästan vindstilla. Högsommarvärmen har dragit in över Västsverige – och det ser ut att hålla i sig.– Värmebölja kan man absolut prata om, säger Lasse Rydkvist, meteorolog vid väderinstitutet Storm.

SVT - 23 jul 19 kl. 21:41

Jehovas vittnen forsätter att visa filmer trots fällning i domstol

Trots att församlingen Jehovas vittnen blivit fällda i tingsrätten för att de har visat filmer som inte har granskats av Statens medieråd för barn fortsätter organisationen att ha sina filmvisningar under sina Stormöten i sommar. Enligt Jehovas vittnen har de stöd i lagen för visningarna, men det håller inte motståndare med om och flera nya polisanmälningar har lämnats in..

Expressen - 23 jul 19 kl. 17:37

Nu sveper spanska hettan in över landet

SMHI varnar för höga temperaturer i hela landet – och värmen ser ut att stanna. Enligt prognosen blir det högsommarvärme juli ut.– Det är en riktig spansk hetta som drar in, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på Storm..

GT - 23 jul 19 kl. 12:22

BK Häckens stjärna går en kamp mot klockan

Brassestjärnan Paulinho, 30, missade Häckens möte med Gif Sundsvall i helgen.Och nu går den allsvenska Stormålskytten en kamp mot klockan för att bli spelklar till torsdagens Europa League-drabbning mot AZ Alkmaar.– Vi hoppas att knät ska kännas bra på torsdag, säger Häckens tränare Andreas Alm..

SR - 23 jul 19 kl. 06:00

Det växer i Lena Andersons värld på Millesgården

Just nu pågår utställningen "Lena Andersons värld" på Millesgården i Stockholm där hennes barnboksfigurer Maja, Linnea, Kotten, Storm-Stina och Mollan har flyttat in..

Expressen - 22 jul 19 kl. 12:54

Nu kommer värmen: Kan bli som förra sommaren

Hittills har juli månad varit mestadels kall och regnig – men nu kommer beskedet som alla semesterfirare har väntat på.– Redan på torsdag kan vi få uppåt 30 grader, både i Svealand, Götaland och i södra Norrland, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm.Samtidigt har eldningsförbud utfärdats i stora delar av Norrbotten..

Expressen - 21 jul 19 kl. 14:32

Nu kommer värmen från Medelhavet

Efter regn kommer solsken.Nästa vecka drar Medelhavsvärmen in över Göteborg och Västsverige – och temperaturer på närmare 30 grader och sol är att förvänta.– Sedan ser detta ut att hålla i sig ett tag, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm..

Expressen - 20 jul 19 kl. 15:04

Lindelöf skadad i Uniteds stormöte

Under lördagen spelar Machester United mot Inter i Singapore. Victor Nilsson Lindelöf startade – men tvingades lämna planen skadad i den andra halvleken. .

Sydsvenskan - 20 jul 19 kl. 10:00

PCB-fyndet har startat proteststorm i giftkvarteren

Stormöte samlade hundratal hyresgäster som tar strid mot Vellingebostäder..

SmålandsPosten - 20 jul 19 kl. 08:38

”Gå tillbaka till att vara medioker var inte lätt”

Simon Svensson levde sitt drömliv. Han var proffs i datorspelet Heroes of the Storm och tjänade stora pengar. Helt plötsligt lades spelets proffsliga ned och nu är hans framtid oviss..

Expressen - 20 jul 19 kl. 05:00

Succéhjälmen Hövding: Idén, framgången – och konflikten

Det började med en idé hos två studenter på Lunds universitet. Går det att utveckla en cykelhjälm som alla vill använda? 14 år senare har Hövding tagit världen med Storm – men framgångssagan präglas av interna konflikter som fått de båda grundarna att lämna företaget.

Expressen - 19 jul 19 kl. 19:00

Chris Kläffords hälsning till fansen – efter succén i USA

Chris Kläfford klev in i talangshowen ”America's got talent”, och nu tar han världen med Storm.Den svenska artisten har hyllats stort för sina framträdanden – och nu väljer han att lämna en personlig hälsning till sina fans.”Från botten av mitt hjärta – tack så hemskt mycket”, skriver han på Instagram..

Expressen - 19 jul 19 kl. 12:29

Nu drar ovädret in – regn och åska

Efter den senaste veckans sommartemperaturer och sol vänder väderleken helt och hållet framåt helgen.Med start lördag kväll drar nämligen regn och åska in över Västsverige.– Både Halland, Bohuslän och Skaraborg kan få stora regnmängder och åskknallar, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.