Storg��teborg

Thursday, 18 October, 18:59

Nyheter om Storg��teborg

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 25 sep 18 kl. 15:07

Fyra bilar i krock – stort räddningspådrag

Fyra bilar har krockat på riksväg 40 utanför Landvetter.Olyckan har skett i riktning mot Göteborg.– Totalt har vi sex bilar och ett ledningsfordon på plats, uppger Storgöteborgs räddningstjänst..

GöteborgsPosten - 26 sep 18 kl. 23:29

Stort utsläpp av diesel

En lastbil har fått läckage på sin bränsletank på ett industriområde i Kungälv. Räddningstjänst har skickats till platsen.
– Det står att det rör sig om mellan 400 och 500 liter diesel, säger Rolf Kagelind, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg..

Expressen - 10 aug 18 kl. 10:20

JUST NU: Träd har blåst omkull över vägbanor

Det blir rejält blåsigt i Västsverige under fredagen, när SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar.Kollektivtrafiken stängs av och räddningstjänsten förväntar sig många larm.– Det kommer nog trilla in en del ärenden under dagen, uppger räddningstjänsten Storgöteborg..

Expressen - 20 sep 18 kl. 12:02

Brand i företagslokal – byggnad utrymd

Det brinner i en företagslokal i Sisjön i Göteborg.Byggnaden utrymdes, efter larm och kraftig rökutveckling.– Det var utrymt på ett exemplariskt vis redan när vi kom dit, säger Jon Pile, insatsledare på räddningstjänsten i Storgöteborg.

Expressen - 04 aug 18 kl. 06:00

Brandchefens ilska – mot badgästernas beteende

När räddningstjänsten skulle ut och försöka rädda livet på en man som drunknat hindrades de av att det stod felparkerade bilar i vid stranden.Samtidigt känner boende vid en annan badplats i Västsverige stor rädsla över hur bilisterna kör när de ska till och från vattnet.Nu slår de larm om badarnas beteende.

GöteborgsPosten - 22 aug 18 kl. 09:25

Äldre och funktionshindrade riskerar att bli innebrända

Allt mer vård och omsorg i det egna hemmet riskerar att bli en dödsfälla för dem som inte själva kan lämna sin bostad vid en brand. Äldre är redan överrepresenterade i statistiken över dödsbränder. Landets kommuner är skyldiga att vidta åtgärder, skriver Marcus Örnroth och Peter Johansson, Räddningstjänsten Storgöteborg..

GöteborgsPosten - 09 sep 18 kl. 13:22

Flera olyckor – stora vägar avstängda

Flera trafikolyckor har inträffat i Storgöteborg vilket lett till stora problem på både E6 och E45.
– E45 är helt avstängd i södergående riktning, säger Rolf Kagelind vid räddningstjänsten Storgöteborg..

GöteborgsPosten - 10 sep 18 kl. 12:23

Misstänks ha skjutit sönder 200 glasrutor med kolsyrepistol

Under juninatten krossades omkring 200 glasrutor i busskurer och fastigheter i Göteborg, Mölndal och Härryda. Nu misstänks fyra unga personer för att ha skjutit sönder rutorna med en kolsyrepistol.
– Även en bil på riksväg 40 blev beskjuten, det hade kunnat sluta riktigt illa, säger Ryan Floer, gruppchef i polisområde Storgöteborg syd..

GöteborgsPosten - 09 sep 18 kl. 21:26

Erik Nord: "Grovt våld börjar bli lite vardag"

Bättre tekniska möjligheter att bekämpa brott och betydligt fler poliser. Det vill Erik Nord, polischef i Storgöteborg, se efter valet.
– I Sverige klarade vi oss länge på en liten poliskår, säger han..

GöteborgsPosten - 09 sep 18 kl. 16:39

Bil började brinna under färd

SOS larmades om ett brinnande fordon på vid riksväg 40 på lördagseftermiddagen. Trafiken vid platsen påverkas kraftigt.
– Bilen började brinna under färd, säger Anders Helmborn på räddningstjänsten Storgöteborg..

PrivataAffärer - 06 sep 18 kl. 10:01

SCB: Nu stiger villapriserna

Småhusbarometern visar att priserna steg i snitt 2 procent under den senaste tremånadersperioden jun – aug, jämfört med den föregående perioden mar-maj. Mellan de två senaste tremånadersperioderna redovisas stigande priser i 14 av Sveriges 21 län. Den högsta prisuppgången på länsnivå redovisas i Kalmar län med 7 procent, följt av Västerbottens län med 6 procent.

GöteborgsPosten - 08 sep 18 kl. 16:26

Sex bilar i krock

Sex bilar har varit inblandad i en krock vid Ytterhamnsmotet.
– Vi är på plats med fem enheter och en ledningsenheter, säger Jonas Gill, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg..

PrivataAffärer - 04 sep 18 kl. 07:18

Trendbrott på bostadsmarknaden

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 2 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, och villapriserna har stigit 1 procent. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna sjunkit 6 procent samtidigt som villapriserna sjunkit 1 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

GöteborgsPosten - 04 sep 18 kl. 06:34

Fortsatt stiltje på bostadsmarknaden

Priserna på bostadsrätter i Storgöteborg har ökat marginellt, samtidigt som villapriserna fortsätter att stå stilla. Det visar Svensk Mäklarstatistiks senaste siffror som redovisar prisutvecklingen i augusti månad..

GöteborgsPosten - 04 sep 18 kl. 06:34

Bostadspriserna vänder långsamt uppåt

Priserna på bostadsrätter i Storgöteborg har ökat marginellt, samtidigt som villapriserna fortsätter att stå stilla. Det visar Svensk Mäklarstatistiks senaste siffror som redovisar prisutvecklingen i augusti månad..

Expressen - 18 jul 18 kl. 19:24

Beslutet: Brandmän från Väst rycker in: ”Viktigt”

Räddningstjänsten i Storgöteborg, Bohus, Jönköping och Halland skickar personal till Dalarna.Detta för att bistå vid skogsbränderna.– Vi känner att det är viktigt att hjälpa till, säger Anders Ekberg, räddningschef i Storgöteborg..

Expressen - 30 aug 18 kl. 22:24

Byggnad övertänd – räddningstjänst på plats

En byggnad brinner i nordöstra Göteborg.Räddningstjänst har kallats till platsen.– Det är en fristående byggnad som är helt övertänd, säger Andreas Perner, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg..

GöteborgsPosten - 27 aug 18 kl. 15:21

Jörgen brinner för att stötta unga vuxna på glid

Han beskriver det som fantastiskt roligt – men också ansträngande. När Räddningstjänsten Storgöteborg startade ett projekt för att stötta unga vuxna i utanförskap var det självklart för brandmannen Jörgen Uhrbom att ställa upp som mentor..

GöteborgsPosten - 30 aug 18 kl. 12:34

Polisens teori: Sköts efter inbrott hos kriminellt gäng

I mitten av augusti anträffades en man i 30-årsåldern skottskadad i Landvetter utanför Göteborg.
Enligt uppgift till GP misstänker polisen att skjutningen var en hämnd efter ett inbrott i en lokal som ett kriminellt nätverk förfogar över.
– Vi jobbar vidare med utredningen, säger förundersökningsledaren Annika Johansson vid polisens sektion för grova brott i Storgöteborg..

GT - 16 aug 18 kl. 22:53

Kraftig brand i garage – risk för spridning till villor och skog

En kraftig brand rasar just nu i ett garage och en friggebod i Härryda utanför Göteborg.– Vi fokuserar på att klara villan och intilliggande villor, säger Lotta Molander, larm– och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.Det finns också spridningsrisk till skog som ligger intill.

GöteborgsPosten - 21 aug 18 kl. 00:59

Tre bilar i brand i Kållered

Ett larm om bilbränder på en parkering i Kållered kom in till SOS Alarm under natten mot tisdag. Räddningstjänst skickade två enheter till platsen.
– Det är tre bilar som brinner, säger Fredrik Johansson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg..

GT - 18 aug 18 kl. 18:05

Ambulans och räddningstjänst larmas till villabrand

Räddningstjänst och ambulans är larmade till Angered i norra Göteborg.Enligt larmet ska det brinna i en villa. – Det är en fullt utvecklad brand, säger Martin Olsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg..

GöteborgsPosten - 28 jul 18 kl. 14:11

Stor brand i Torslanda

En stor brand pågår ute i Torslanda. Rökpelaren från branden syns från stora delar av Göteborg.
– Vi har fyra enheter på plats och försöker ringa in den, säger Lotta Molander vid räddningstjänsten Storgöteborg..

GöteborgsPosten - 14 aug 18 kl. 17:38

"Detta är det mest prioriterade just nu" – polisen om gårdagens bilbränder

Polisen i Storgöteborg arbetar just nu med bilbränderna som drabbade Göteborg och delar av Västra Götaland under gårdagen. Nu uppmanar man allmänheten att hjälpa till så mycket man kan för att tryggheten åter ska infinna sig..

GöteborgsPosten - 15 aug 18 kl. 19:45

Brandchefen om bilbränderna: "Känner stark oro"

Minst 89 bilar brändes i Göteborg under måndagskvällen och räddningstjänsten fick rycka ut på ett stort antal larm runtom i staden.
– Jag känner stark oro över att det kan innebära att vi inte klarar vårt riktiga uppdrag, säger Lars Klevensparr, chef för räddningstjänsten Storgöteborg..

GöteborgsPosten - 16 aug 18 kl. 22:44

Fullt utvecklad brand i villa

Det brinner i en villa i en mindre ort utanför Härryda. Räddningstjänst är på plats med elva enheter, även ambulans finns på plats.
– Det brinner ordentligt, säger Lotta Molander, vid räddningstjänsten i Storgöteborg..

GöteborgsPosten - 16 aug 18 kl. 22:44

Fullt utvecklad brand i byggnad

Det brinner i en mindre byggnad intill en villa i Härryda kommun. Räddningstjänst är på plats med elva enheter. Evakuering av närliggande byggnader pågår på grund av en gasflaska som finns i den brinnande byggnaden.

Expressen - 15 aug 18 kl. 13:05

Två bilar i frontalkrock – skadeläget oklart

Två har bilar frontalkrockat söder om Kungsbacka. Skadeläget är oklart.– Vi har precis kommit fram.

GöteborgsPosten - 14 aug 18 kl. 17:38

"Detta är det mest prioriterade just nu" – polisen om bilbränderna

Polisen i Storgöteborg arbetar just nu med bilbränderna som drabbade Göteborg och delar av Västra Götaland under måndagen. Nu uppmanar man allmänheten att hjälpa till så mycket man kan för att tryggheten åter ska infinna sig..

Expressen - 31 jul 18 kl. 20:06

Brand i skogsområde

En yta på 400 kvadratmeter brinner i Hjällbo i Göteborg. Räddningstjänsten uppger att det kan ta tid att släcka.– Vi är där med två stationer och ska precis påbörja släckning, säger Dan Lindqvist, inre befäl vid räddningstjänsten i Storgöteborg..

PrivataAffärer - 09 aug 18 kl. 09:42

SCB: Stillastående villapriser

Enligt SCB:s senaste småhusbarometer låg priserna stilla under perioden maj – juli , jämfört med den föregående perioden februari – april. Mellan de två senaste tremånadersperioderna redovisas stigande priser i 10 av Sveriges 21 län. Den högsta prisuppgången på länsnivå redovisas i Jämtlands och Kalmar län med 3 procent.

GöteborgsPosten - 09 aug 18 kl. 17:02

Flerbilskrock på Hisingen

En personbil och en skåpbil har kolliderat vid Hjalmar Brantingsplatsen på Hisingen.
– En person har blivit omhändertagen av ambulans, säger Rolf Kagelind, larm och ledningsopperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

GöteborgsPosten - 09 aug 18 kl. 17:02

Person till sjukhus efter krock på Hisingen

En personbil och en skåpbil kolliderade tidigare vid Hjalmar Brantingsplatsen på Hisingen.
– En person har blivit omhändertagen av ambulans, sa Rolf Kagelind, larm och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg..

GöteborgsPosten - 09 aug 18 kl. 17:02

En till sjukhus efter krock på Hisingen

En personbil och en skåpbil kolliderade under torsdagen vid Hjalmar Brantingsplatsen på Hisingen.
– En person har blivit omhändertagen av ambulans, sa Rolf Kagelind, larm och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg..

Expressen - 08 aug 18 kl. 08:41

Lastbil och personbil i svår krock: ”Stökigt”

En personbil och en lastbil har kolliderat på E6 i Mölndal.Enligt räddningstjänsten så är personbilen ”ordenligt tilltryckt” och olyckan kommer att orsaka stora trafikstörningar.– Det kommer att bli ordentliga trafikstockningar, det blir stökigt, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg..

GT - 05 aug 18 kl. 00:10

Flera bilar i olycka – skadeläget oklart

En flerbilskrock har inträffat på Söderleden i Göteborg, i riktning mot Frölunda.– Det är fem till åtta bilar inblandade, säger Andreas Terner, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.Det är oklart om någon kommit till fysisk skada i samband med olyckan..

GöteborgsPosten - 12 jul 18 kl. 11:43

Fyra anhållna för halsbandsryckning

Fyra personer har gripits efter att en man fått sin halskedja avryckt vid Frölunda torg.
– Samtliga är frihetsberövade och ska höras, säger Christer Nylén, biträdande lokalpolisområdeschef i Storgöteborg..

Expressen - 03 aug 18 kl. 20:28

Spårvagnsolycka – bil klipps upp

En olycka har inträffat på i Kungsladugård mellan en spårvagn och personbil.– Vi är på plats. En person är kvar i bilen, vi förbereder oss på att klippa upp den, säger Niklas Fogelqvist, larm- och ledningsopertör vid räddningstjänsten Storgöteborg..

Expressen - 02 aug 18 kl. 15:47

Långa köer efter trebilskrock på E6

Tre bilar har krockat på E6 i närheten av Bäckebol i Göteborg.Olyckan har stor trafikpåverkan.– Vi har stängt av två av tre körfält.

GöteborgsPosten - 28 jul 18 kl. 14:11

Brand i Torslanda

En stor brand pågår ute i Torslanda.
– Vi har fyra enheter på plats och försöker ringa in den, säger Lotta Molander vid räddningstjänsten Storgöteborg..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.