Storbankens

Friday, 24 May, 21:04

Nyheter om Storbankens

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 30 apr 19 kl. 18:08

Gardells tuffa krav på ledningen: ”Måste jobba hårdare och snabbare”

Rensat för engångsposter tappade Nordea 6 procent av intäkterna medan resultatet sjönk med 15 procent på årsbasis. ”Dåligt”, säger Christer Gardell, vd för storägaren Cevian, om Storbankens rapport för årets första kvartal..

Dagens PS - 30 apr 19 kl. 08:25

SEB överraskar igen – aktien lockar

Agnetha Jönsson i Di lyfter bankens aktie i en analys kopplad till Storbankens rapport. ”Aktien bör reagera positivt på resultatlyftet. Vi håller fast vid vår köprekommendation”, deklarerar Jönsson.

Dagens PS - 30 apr 19 kl. 07:52

Vinstras för Nordea – miljardnota för penningtvätt

Storbankens vd Casper von Koskull har anledning att se bekymrad ut. Under årets första tre månader rasade Nordeas vinst med hela 36 procent jämfört med motsvarande period i fjol, och samtidigt tvingas banken göra en avsättning på drygt en miljard kronor relaterat till penningtvättsärenden. Det här rapporterar Omni Ekonomi på SvD och konstaterar att Nordeas intäkter backade med 11 procent i första kvartalet.

Dagens PS - 25 apr 19 kl. 08:57

Swedbank ökar vinsten – trots skamfilat rykte

Den svenska storbanken överraskar med urstarka siffror i första rapporten efter penningtvättsavslöjandena. Den svenska Storbankens tillförordnade vd, Anders Karlsson, säger enligt Dina pengar i Expressen att bankens ”anseende har tagit skada” av den negativa uppmärksamheten i pressen. Men trots skandalerna med misstänkt storskalig penningtvätt i Baltikum levererar Swedbank alltså en kanonrapport.

Expressen - 17 apr 19 kl. 06:11

Nya smällen mot Swedbank – banken anmäls i Lettland

Bill Browder har tidigare polisanmält Swedbank i Estland.Nu anmäler finansmannen även Storbankens lettiska del, enligt dokument som SVT Nyheter har tagit del av.Hans företag säger sig ha identifierat misstänkta transaktioner på flera miljoner..

DI - 12 apr 19 kl. 22:00

S&P 500 nära all time high – JP Morgan gav hopp inför rapportflod

Wall Street avslutade handelsveckan med uppgångar på bred front och samtliga ledande index i svarta siffror. Storbankens JP Morgans siffror för första kvartalet slog förväntningarna och gav förnyat hopp inför den stundande rapportsäsongen..

Affärsvärlden - 12 apr 19 kl. 10:50

EY polisanmäls i penningtvättshärvan

Danske Banks revisor EY har polisanmälts av den danska näringslivsmyndigheten Erhvervsstyrelsen för brister i revisionen av den danska Storbankens räkenskaper för 2014..

DI - 12 apr 19 kl. 09:06

Storbankens bolåneinstitut sänker bolåneräntor

Handelsbankens bolåneinstitut sänker räntorna för bolån med längre löptider. Treårsräntan sänks med 5 punkter till 1,9 procent medan femårsräntan sänks med 15 punkter till 2,15 procent..

DI - 09 apr 19 kl. 12:56

SEB: Kronan inte så billig som den ser ut – ytterligare försvagning i korten

Det finns utrymme för svängningar i kronan när Riksbanken lämnar räntebesked i slutet av april enligt SEB. Samtidigt hävdar Storbankens analytiker att den svenska kronan sannolikt inte är så billig som den ser ut vid dagens nivåer..

Dagens PS - 05 apr 19 kl. 07:40

JUST NU: Hårt pressade banktoppen avgår

Swedbanks ordförande lämnar banken med omedelbar verkan, enligt ett pressmeddelande. Swedbanks ordförande Lars Idermark har fått en skur av kritik för hanteringen av den misstänkta penningtvättsskandalen. ”Efter den senaste tidens starka debatt om Swedbank och frågan om bankens hantering av misstänkt penningtvätt i Baltikum har jag funnit att den massmediala uppmärksamheten som detta skapat inte är förenlig med mitt vd-uppdrag i skogskoncernen Södra.

GöteborgsPosten - 04 apr 19 kl. 18:21

Storbankens hemsida och app låg nere

Bankens hemsida och app ligger nere skriver Aftonbladet. Handelsbankens hemsida och app ska ha haft problem under torsdagseftermiddagen. De uppger att det inte heller går att ringa banken..

Dagens PS - 04 apr 19 kl. 13:02

”Slaktar koncernledningen” – nya vd:n petar toppchefer

Handelsbankens nya vd Carina Åkerström storstädar rejält bara en vecka efter tillträdet. ”En gigantisk omgörning”, skriver Di. Bara en vecka efter att Carina Åkerström satt sig i vd-stolen på Handelsbanken aviseras bankdirektörens första åtgärd.

Dagens PS - 01 apr 19 kl. 09:19

Glad börsmorgon: Stockholm rivstartar

Stockholmsbörsen inleder med klar uppgång veckans första handelsdag. Kolla här. Stockholmsbörsens OMXS30 öppnar på plus med 0,7 procent och nischbanken Resurs, veckans aktie i Dagens Industri, stiger direkt enligt DI-tv:s Börsmorgon med 2 procent.

Dagens PS - 29 mar 19 kl. 07:20

Banktopparna kan åka på skadestånd

”Summorna kan bli enorma, i princip obegränsade belopp”, säger professor till TT. Swedbanks vd Birgitte Bonnesen fick på torsdagen sparken, men styrelsen beviljades fortsatt ansvarsfrihet på Storbankens stämma. Men Swedbankhärvan är långtifrån över.

DI - 28 mar 19 kl. 09:37

EBM till attack efter razzian: Swedbank försvårar utredningen

Swedbank försvårar Ekobrottsmyndighetens utredning i vissa delar. Det uppger chefsåklagare Thomas Langrot i en intervju med Di efter onsdagens razzia på Storbankens huvudkontor. ”Jag hoppas banken ändrar sin inställning”, säger han..

DI - 28 mar 19 kl. 08:09

Handelsbanken sänker Swedbank – här är dagens rekar

Handelsbanken plockar bort köpstämpeln från sektorskollegan Swedbank inför den pressade Storbankens årsstämma på torsdagen..

Dagens PS - 27 mar 19 kl. 12:03

Razzia mot Swedbank – pågår just nu

Ekobrottsmyndigheten bekräftar uppgifterna om razzian mot Storbankens huvudkontor i Sundbyberg. ”EBM kan bekräfta de medieuppgifter som gör gällande att ett tillslag pågår på Swedbank SWED A -6,8%s huvudkontor. Tillslaget genomförs av poliser från EBM:s Finansmarknadskammare på uppdrag av chefsåklagare Thomas Langrot med anledning av den pågående förundersökningen mot Swedbank”, skriver EBM på Twitter, uppger DI.

DI - 23 mar 19 kl. 10:16

Storbankens valutavarning: Snart rasar kronan ännu mer

Till våren väntar mer stryk för den svårt sargade kronan, när tiotals miljarder flödar ut ur Sverige i form av utdelningar. Det spår SEB som också räknar med fortsatt motvind för valutan även på ett års sikt..

DI - 22 mar 19 kl. 19:09

Sparbankerna bör sälja sina aktier i Swedbank

DEBATT. Sparbankernas andel i Swedbank leder till ett osunt beroendeförhållande. Som ägare måste de se till Storbankens bästa, samtidigt som Swedbanks monopolsträvanden skadar deras egen verksamhet.

DI - 21 mar 19 kl. 20:01

Deutsche Bank har inlett due diligance-arbete för fusion med Commerzbank

Deutsche Bank har börjat besiktningsarbetet inför en eventuell fusion med Commerzbank. Det meddelade vd:n Christian Sewing den tyska Storbankens styrelse på torsdagen enligt Reuters..

DI - 18 mar 19 kl. 16:03

Danskes ordförande: 2018 kan bli vändpunkt för banken

Efter ett turbulent år hoppas skandalbanken Danske Banks ordförande Karsten Dyvbad att 2018 ska bli en vändpunkt. Under ett anförande på Storbankens årsstämma uppgav han också att sökandet efter en ny permanent vd fortlöper ”intensivt”..

DI - 18 mar 19 kl. 10:37

Danske Bank håller årsstämma kl 15 på måndagen

Klockan 15 på måndagen är det dags för Danske Bank att hålla bolagsstämma. Den danska Storbankens penningtvättshärva i Baltikum lär föga förvånande stå i centrum samtidigt som Danske Bank även möblerar om ordentligt i styrelsen. .

Dagens PS - 15 mar 19 kl. 09:26

JUST NU: Kursslakt i finansmannens bolag

Aktiekursen rasar över 30 procent direkt i öppningen av Stockholmsbörsen. Mats Qviberg är storägare i klädkedjan som bär hans initialer, MQ, som i dag på morgonen släppt ännu en dyster rapport. Nyligen skrev Di en analys med rådet till placerare att låta Qviberg behålla MQ-aktien för sig själv, en rekommendation som Dagens PS uppmärksammade.

DI - 06 mar 19 kl. 08:40

Rekar: SEB sänker Nokia till sälj

SEB sänker rekommendationen och riktkursen för Nokia. Samtidigt höjer Storbankens analytiker Ericssons riktkurs..

Dagens PS - 05 mar 19 kl. 08:14

Swedbank-toppar får höjda arvoden

Helt i sin ordning, menar Aktiespararnas chefsjurist Sverre Linton. ”Jag kan förstå om det sticker i ögonen på folk. Men det är upp till stämman att avgöra höjningen och det vi kan konstatera är att Swedbank följer de andra storbankerna”, säger chefsjuristen Sverre Linton till Dagens Industri.

Dagens PS - 28 feb 19 kl. 08:13

Så stor fallskärm får hon om hon sparkas

Birgitte Bonnesen landar mjukt om hon tvingas lämna vd-stolen i Swedbank. Birgitte Bonnesen är föremål för en skur av kritik och är starkt ifrågasatt efter SVT:s Uppdrag gransknings avslöjande om misstänkt penningtvätt i storleksordningen 40 miljarder kronor i den svenska Storbankens baltiska verksamhet, som Bonnesen tidigare varit ansvarig för. Morgonen efter skandalen kom i ljuset gick runt 45 miljarder i börsvärde upp i rök för Swedbank till följd av dramatiska kursras.

DI - 27 feb 19 kl. 14:57

Experten efter aktieslakten: ”Endast för våghalsar”

Swedbanks aktiekurs har rasat 20 procent på en vecka. Kursen ligger nu lägre än när Birgitte Bonnesen tillträdde som vd 2016 med fokus att tvätta bort Storbankens då nedsmutsade rykte.  Nu spelar hon huvudrollen i en misstänkt penningtvätthärva och som sparare gäller det att se upp.

DI - 27 feb 19 kl. 14:56

Balders vd: Storbankens aktie ser attraktiv ut

Intervju med Erik Selin från Di TV..

BT - 25 feb 19 kl. 15:07

Sjuhäradsbanken delar system med Swedbank

Sparbanken Sjuhärad är i nära samarbete med Swedbank och använder sig av samma tekniska system. Trots Storbankens roll i möjlig penningtvätt, omfattande minst 40 miljarder kronor, behöver kunderna inte oroa sig, menar vd:n Bosse Johansson, som också sitter i Swedbanks styrelse..

DI - 21 feb 19 kl. 12:02

Kreditmarknaden drar öronen åt sig – nu stiger storbankens kostnader

Efter onsdagens uppgifter om Swedbanks medverkan till penningtvätt i Baltikum stiger nu bankens upplåningskostnader. Räntemarknaden prisar in högre risk i bankens obligationer. .

Dagens PS - 18 feb 19 kl. 07:57

Hon är storbankens första kvinnliga vd

Carina Åkerström tar över som vd och koncernchef i Handelsbanken. ”Jag är mycket glad och stolt”. Handelsbankens styrelse har utsett Carina Åkerström att efterträda SHB:s nuvarande vd Anders Bouvin, framgår det i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 18 feb 19 kl. 07:57

Hon är storbankens första kvinnliga vd

Carina Åkerström tar över som vd och koncernchef i Handelsbanken. ”Jag är mycket glad och stolt”. Handelsbankens styrelse har utsett Carina Åkerström att efterträda SHB:s nuvarande vd Anders Bouvin, framgår det i ett pressmeddelande.

Expressen - 06 feb 19 kl. 07:24

Högre vinst än förväntat – men kostnaderna ökar

Handelsbankens kostnader ökade med mer än förväntat och steg med nio procent jämfört med året innan.Det framgår av Storbankens kvartalsrapport i dag.Styrelsen föreslår fryst aktienivå på 5,50 kronor..

Dagens PS - 06 feb 19 kl. 07:33

Snopet för storbankens aktieägare

Det blir ingen utdelningsfest i Handelsbanken efter onsdagsmorgonens rapportsläpp. Handelsbanken lämnar utdelningen på 5,5 kronor per aktie oförändrad. Det är drygt 15 procent under snittprognosen i Infront Datas analytikersammanställning, skriver Di.

DI - 04 feb 19 kl. 10:36

Toppchefer på Goldman Sachs kan få betala dyrt för 1MDB-skandalen

Goldman Sachs tidigare vd Lloyd Blankfein och efterträdaren David Solomon kan båda få betala dyrt för skandalen runt den malaysiska fonden 1MDB. Amerikanska medier rapporterar nu att Storbankens styrelse kan komma att kräva tillbaka aktier från toppcheferna..

GöteborgsPosten - 28 jan 19 kl. 10:48

Nordea: Kraftig konjunkturnedgång i år

En skakig bostadsmarknad och dämpad global efterfrågan trycker ned svensk tillväxt, som beräknas falla till 1 procent i år enligt en färsk prognos från Nordea. Storbankens ekonomer räknar med att det bara blir två räntehöjningar 2019–2020..

DI - 28 jan 19 kl. 09:52

Nordea spår bistert 2019 - tillväxten halveras och Riksbanken håller igen

Sverige bromsar in rejält i år, spår Nordea. BNP-tillväxten halveras jämfört med 2018, enligt Storbankens nya konjunkturrapport..

Dagens PS - 25 jan 19 kl. 08:37

SEB:s vd: Sunt med svagare konjunktur

När avmattningen kommer så handlar det bara om ”att fatta rätt beslut”, resonerar han. Johan Torgeby, som Storbankens chef heter, är i Davos och det är Dagens Industri pappersutgåva på fredagen som berättar om banktoppens syn på den stundande ekonomiska utvecklingen. Han tror, säger han, att det blir en avmattning i konjunkturen, dock ingen recession och enligt hans förmenande är det bra att konjunkturen slår av på takten.

Dagens PS - 09 jan 19 kl. 07:49

Nordea följer strömmen – höjer boräntor

Så här höga blir dina bolåneräntor efter Storbankens beslut, som meddelades nu på onsdagsmorgonen. Nordea höjer boräntan med tre månaders löptid och ett års löptid med 0,20 procentenheter till 2,09 procent respektive 2,19 procent samt boräntan med två års löptid med 0,15 procentenheter till 2,14 procent. Boräntan med tre års löptid sänks däremot med 0,10 procentenheter till 1,89 procent.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.