Stj��rnklart

Friday, 22 February, 17:18

Nyheter om Stj��rnklart

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 17 jan 19 kl. 13:51

Fallet - nästa roman av Lars Wilderäng

"Spännande som fan, otroligt bra. "Falling Down" möter sorglig svensk socialrealism.” - Mats S (som har en fantastisk egen technothriller på gång - Bomb nummer tretton)”Jag imponeras återigen av bredden på ditt författarskap.

Cornucopia - 18 jan 19 kl. 09:26

Föreläser på univeritetet i Wien

Jag föreläser med start strax på universitetet i Wien, men återkommer med blogginlägg senare under dagen.
Korvstånd bredvid Sigmund Freud-parken. Korv.

Cornucopia - 20 dec 18 kl. 19:22

Drönarangrepp mot Gatwicks flygplats

Flygplatsen Gatwick, en av Londons fyra flygplatser, har varit nedstängd i runt 18 timmar på grund av ett omfattande störningsangrepp med så kallade drönare. Militär har nu satts in för att få rätsida på problemet, som måste handla om ett planerat och organiserat angrepp.Restaurang på Gatwick.

SmålandsPosten - 01 dec 18 kl. 11:03

Olle Larsson: Som två fingrar i en handflata

Dimman, som legat tät över de svenska löpgravarna vid Fredrikstens fästning i Norge, skingrades vid åttatiden på kvällen och det blev stjärnklart. Det var emellertid långt ifrån fridfullt..

Helsingborgs Dagblad - 29 nov 18 kl. 14:00

Lasse Berghagen till Helsingborg med showen Stjärnklart

”Jag tackas dagligen för 'Stockholm i mitt hjärta' och 'Teddybjörnen Fredriksson'"..

Cornucopia - 10 nov 18 kl. 14:24

Smart damm på tröskeln till verklighet

Wall Street Journal uppmärksammar i en artikel att smart damm (eng smart dust), mikroskopiska datorer som kan få sin energi från radiosignaler eller rent av värmeenergin i omgivande luft. Återstår bara självreplikering, så har vi nanomiterna från min Stjärnklart-romanserie. Inlägget innehåller så kallade affiliatelänkar.

Cornucopia - 26 okt 18 kl. 17:32

Fredagsmys: Skrivmusik - 22 år av Garbage

"I'll tell you something
I am a wolf but
I like to wear sheep's clothing
I am a bonfire
I am a vampire
I'm waiting for my moment" - Garbage, Temptation WaitsDags för lite musikaliskt/litterärt fredagsmys. Jag lyssnar på musik på hög volym om jag är ensam eller i hörlurar om jag inte är det när jag skriver mina romaner. Tematiskt har musiken skilt sig lite, och musiken till mitt pågende bokprojekt blir mycket Garbage.

Cornucopia - 17 okt 18 kl. 19:30

Föreläser Kalmar torsdag 18:e oktober 18:00 - "När kriget kommer"

I morgon torsdag signerar jag böcker och föreläser åt Allmänna Försvarsföreningen på Linnéuniversitetet på Nygatan 18 i Kalmar. Allmänheten är välkommen, men anmälan krävs. Mer detaljer här.

Cornucopia - 15 okt 18 kl. 11:46

Föreläsning i Broby / Östra Göinge ikväll

Upprepning av tidigare påminnelse. Jag håller en författarföreläsning i Kulturhuset Vita Skolan (biblioteket) i Broby, i Östra Göinge kommun på måndag klockan 19:00 - 20:00. Jag kommer även signera böcker.

Cornucopia - 12 okt 18 kl. 10:16

Påminnelse: Föreläsning i Broby / Östra Göinge på måndag kväll

En kort påminnelse. Jag håller en författarföreläsning i Kulturhuset Vita Skolan (biblioteket) i Broby, i Östra Göinge kommun på måndag klockan 19:00 - 20:00. Jag kommer även signera böcker.

Cornucopia - 20 sep 18 kl. 11:07

Lång podcast-intervju med mig - om böcker och vin

Podden Because You Know Wines har precis publicerat en en timme och tjugo minuter lång podcast-intervju med mig. Vi smakar och dricker lite av mitt vin Preparatus Supervivet, pratar lite om vin men mest om mina böcker och mitt författarskap. Bloggen berörs väl i princip inte alls.

Cornucopia - 28 nov 18 kl. 14:08

Stjärnklart-serien kommer ut i Danmark

Glädjande nyheter för mina eventuella danska läsare. Mina science fiction-böcker i Stjärnklart-serien kommer publiceras i Danmark, med start 2019.
De finska utgåvorna av Stjärnklart, Stjärnfall och Stjärndamm.

Cornucopia - 04 sep 18 kl. 17:56

Aktuella topplisteplaceringar för Höstregn

Dags för lite topplisteplaceringar för Höstregn igen.
Topplistan Deckare hos Bokus.Adlibris placeringar uppdateras live och kan variera något jämfört med publiceringstidpunkten för detta blogginlägg.

Cornucopia - 01 sep 18 kl. 18:55

Signerat mitt bord på SF-bokhandelns Café Sirius

I eftermiddag fick jag slutligen signerat mitt bord på SF-bokhandeln i Göteborgs café, Café Sirius. Vill passa på att slå ett slag för att Höstsol på pocket endast kostar 49:- SEK hos SF-bokhandeln i Göteborg just nu, dvs billigare än den ens är på Internet. Lite bilder nedan, inklusive hur herr författarjäveln blir efter att ha druckit Jolt Cola.

Cornucopia - 21 jun 18 kl. 18:04

Ny e-novell/ljudbok: Valet av Lars Wilderäng - Berget och Oscar nu också som ljudbok

Midsommarhelgen är nu räddad där du kurar under din varma filt eller gömmer dig under regnkläderna. Nu finns min nya e-novell, den politiska thrillern Valet, att köpa och ladda ner som e-boksnovell, eller lyssna på som ljudbok hos Nextory eller Storytel. Mina tidigare två e-noveller Berget och Oscar finns nu också som ljudböcker.

NT - 10 okt 18 kl. 10:00

Berghagen tar med brokig stjärnskara

Lasse Berghagen räknar ner dagarna till jul tillsammans med en handfull stjärnor och en massa hits i Stjärnklart..

DN - 18 maj 18 kl. 10:25

Konsertrecension: Full pott för Claude Vivier

Andligt, dårpippigt och stjärnklart när den kanadensiske tonsättaren Claude Vivier tillägnas en konsert på Konserthuset i Stockholm. DN:s Camilla Lundberg är tagen av både hans verk och framförandet och ger högsta betyg. .

NT - 30 apr 18 kl. 21:35

Artister kommer när arenan fyller 10

Stjärnorna i Stjärnklart kryddar 10-årsjubileet i Stadium Arena den 1 december..

Cornucopia - 29 apr 18 kl. 13:05

Nya pendeltågscentralen i Stockholm är faktiskt riktigt bra

Dags att vara lite positiv för en gångs skull, och faktiskt konstatera att nya pendeltågscentralen i Stockholm är riktigt bra och ett rejält lyft mot tidigare. Till skillnad mot Västlänken torde de flesta finna detta vara en förbättring, men vad säger ni tågpendlande stockholmare själva?
På väg ner.

Cornucopia - 08 apr 18 kl. 10:48

Kommuners ekonomi krisar redan - sedan kommer lågkonjunkturen ...

Kommuner runt om i landet har redan börjat drabbas av ekonomiska problem, trots att svensk ekonomi fortfarande befinner sig i högkonjunktur. Vi går nu mot lågkonjunktur, eventuellt recession om vi får sjävförstärkande effekter av en bostadskrasch, vilket gör att man bör fundera på hur kommunernas ekonomi ser ut framöver.
Ön Stenviken (egentligen Korpholmen) från Stjärnklart-serien ligger i Uddevalla kommun.

Cornucopia - 13 apr 18 kl. 15:53

Perfekt prepperhus för dig med god litterär smak?

I Steninge utanför Halmstad finns nu det perfekta prepperboendet för dig med god litterär smak. Mer detaljer nedan.
Huset på bilden är ej huset till salu, utan länsttyrelsen i Halmstads kontor, varifrån undergången kommer administreras och krisledas.

Skånskan - 15 sep 18 kl. 12:00

Lasse Berghagen laddar för Stjärnklart

När julshowen Stjärnklart ger sig ut i Sverige i vinter är det ett blandat artistuppbåd som ska underhålla publiken med sina hitlåtar. En av dem är Lasse Berghagen som redan ser fram emot turnén.
– Jag tycker det är kul att jobba under november och december, säger 73-åringen som inte har några planer på att lägga av.

Sydsvenskan - 13 mar 18 kl. 16:15

Se rymdstationen ISS flyga över gnistrande planettrio

De närmsta dagarna hoppas vi på stjärnklart..

Helsingborgs Dagblad - 13 mar 18 kl. 16:15

Se rymdstationen ISS flyga över gnistrande planettrio

De närmsta dagarna hoppas vi på stjärnklart..

Cornucopia - 27 jan 18 kl. 14:17

Naturkompaniet: Preppers - "extremiströrelse"

Friluftskedjan Naturkompaniet förklarar att preppers är en "extremiströrelse" i nästa nummer av sin tidning 365, åtminstone i teasern på sista uppslaget. Aktien rasade 6% på börsen samtidigt som tidningen kom ut i brevlådorna, vilket förstås är en slump.
På Naturkompaniet kan man köpa produkten Kotten med sex ...

Cornucopia - 10 jan 18 kl. 13:23

Detta behöver en person för att klara försvarsberedningens en veckas kris

Nu när försvarsberedningens delbetänkande landat i att hushållen ska klara en kris i en vecka utan hjälp från samhälle kan det vara bra att titta på vad som faktiskt behövs. Detta följer nedan.Det här klarar sig en person på i en vecka.

Expressen - 30 dec 17 kl. 13:18

Så blir vädret på nyår

Räkna inte med stjärnklart väder på nyårsnatten.Molnen kommer att hänga tunga med dis och dimma på många håll.– Men det ska nog gå att se fyrverkerierna i alla fall, säger Johan Groth, meteorolog vid väderinstitutet Storm..

Cornucopia - 29 dec 17 kl. 11:11

Teaser för Den blomstertid nu kommer

Crazy Pictures första riktiga långfilm ska nu vara färdiginspelad och biopremiär blir till sommaren. Filmens estetik tilltalar nog många läsare av mina böcker, och jag vet att regissören är en av mina läsare. Så håll till godo.

Expressen - 01 dec 17 kl. 00:24

”Stjärnklart” är en ofrivillig övning i konsten att härda ut

Västerås.  Det finns en särskild plats för gamla schlagerstjärnor som pyntar granen med slarvig after ski-rock. Julgalor.

Cornucopia - 19 nov 17 kl. 19:23

Elva år utan teve - hur länge har du varit utan?

Ungefär nu är det elva år sedan jag sist hade teve, dvs sk tablåteve, där man ser på specifika program i realtid utifrån en sk tevetablå. Jag har dock haft en bildskärm med antennuttag för att titta på DVD, sedermera onlineköpfilm och strömningstjänster i mestadels professionellt syfte, och således betalat teveavgift ändå i elva år. Hur länge har du själv varit utan teve?

Cornucopia - 15 nov 17 kl. 18:11

Alla mina böcker och noveller på Nextory - prova gratis i 30 dagar

Samtliga mina titlar finns nu hos e-boks och ljudbokstjänsten Nextory. Det inkluderar mina noveller Berget och Oscar. Tillsammans med Nextory kan jag nu erbjuda 30 dagars gratis provperiod för nya Nextorykunder.

Sydsvenskan - 16 okt 17 kl. 21:57

MFF vände när guldvästen åkte på: "Vi tröttar ut alla lag"

Sven Jönheden var klädd för tillfället när Malmö gick från mörker till stjärnklart..

Cornucopia - 21 jun 18 kl. 12:29

Den blomstertid nu kommer - Midvintermörker möter Stjärnklart

Filmkollektivet Crazy Pictures långfilmsdebut på den stora duken, Den blomstertid nu kommer, levererar från början till slut som en tvättäkta svensk actionrulle, närmast att likna vid om mina romaner Midvintermörker, Höstol och Stjärnklart får ett kärleksbarn, som förlöses av Lars Norén och sedan adopteras av Ingmar Bergman och växer upp på Netflix. Kort sagt bör få av mina läsare bli besvikna, utan gå och se denna film.Crazy Pictures och huvudrollsinnehavarna på scen inför galavisningenJag var av Crazy Pictures personligen inbjuden till galan, och har alltså erhållit vin och tilltugg på galan, samt gratis öl på efterfesten.

Cornucopia - 10 okt 17 kl. 13:14

Påminnelse: Föreläser i Örebro ikväll

Ikväll håller jag en författarföreläsning på Örebro stadsbibliotek klockan 18:30 - 20:00 i sammarrangemang mellan biblioteket och Örebro universitet. Möjlighet att köpa signerade böcker efteråt. Vi ses där!

Cornucopia - 09 okt 17 kl. 11:07

Författarföreläsning i morgon tisdag i Örebro

I morgon tisdagen den 10:e oktober håller jag en författarföreläsning på Örebro stadsbibliotek klockan 18:30 - 20:00 i sammarrangemang mellan biblioteket och Örebro universitet. Möjlighet att köpa signerade böcker efteråt. Vi ses där!

Cornucopia - 05 sep 17 kl. 18:27

Aktuella listplaceringar Höstsol

"Hans bästa bok hittills även om det är den första i en serie. Intressanta huvudpersoner och internationalisering mot tidigare böcker gör att jag gärna rekommenderar boken till andra."

"Utmärkt bok.

Cornucopia - 03 sep 17 kl. 19:51

Nordkorea hotar med EMP-angrepp

Nordkorea har nu uttryckligen sagt att deras termonukleära stridsspetsar kan användas för EMP-angrepp. Kort sagt att de skickar en elektromagnetisk puls genom att detonera högt upp i jordens atmosfär. Därmed behöver man varken ha någon speciell precision eller teknik för att återinträda i de lägre atmosfäriska lagren med sina interkontinentala robotar.

Cornucopia - 31 aug 17 kl. 20:00

Dödsruna: Femmans Sport har gått i konkurs

Obemärkt (för mig) har anrika Femmans Sport, en av Sveriges allra bästa friluftsbutiker gått i konkurs i februari i år. Ytterligare en av allt färre anledningar att besöka Göteborgs centrum har försvunnit.

Femmans Sport har funnits så länge jag kan minnas och det finns mycket utrustning och kläder i min ägo inköpta i denna fantastiska butik.

Cornucopia - 30 aug 17 kl. 16:27

Aktuella topplisteplaceringar för Höstsol - intervju och framträdanden

Dags för en uppdatering kring Höstsols topplisteplaceringar. Boken säljer uppseendeväckande bra som e-bok, vilket ni kan läsa om i en intervju hos Boktugg där det också pratas om kommande romaner och hur det går med TV-serien för Stjärnklart.

På lördag 12:00 - 13:30 signerar jag böcker på Akademibokhandlen Center Syd och 14:30 - 16:00 på Ackis på Triangeln i Malmö.

Cornucopia - 19 jul 17 kl. 15:55

58% av min bokförsäljning var elektronisk året fyra första månader

Under årets fyra första månader var 58% av min bokförsäljning elektronisk, räknat i antal böcker. Övriga 42% handlar om fysiska pocketböcker och inbundna böcker.Formatfördelning bokförsäljning Lars Wilderäng januari - april 2017.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.