Stenhammars

Sunday, 31 May, 02:17

Nyheter om Stenhammars

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 01 maj 20 kl. 22:21

Kungens och Silvias nya liv på Stenhammar

Digitala jobbmöten, hundpromenader och videosamtal med barn och barnbarn. För kungen och drottningen är livet annorlunda under coronatider, där man isoleras på Stenhammars slott utanför Flen. Och kungens födelsedag fick även den firas på håll.

Expressen - 30 apr 20 kl. 22:39

Kungens uppmaning till folket: ”Underlätta för vården”

Här är drottning Silvias romantiska överraskning till kungen på hans 74-årsdag.Kungen leddes ut på gården vid Stenhammars slott – där möttes han av en orkester som sjöng för födelsedagsbarnet.Samtidigt skickar kungen en hälsning till sjukvården i Sverige:– Det är fantastiska människor, vi ska tänka på dem och det de gör, och underlätta för dem, så det inte kommer fler som behöver vård..

Blekinge Läns tidning - 15 apr 20 kl. 16:31

Ett lyft för kung och fosterland

Under onsdagsmorgonen lyftes en 42 ton tung polerad granitpjäs upp på specialchartrad lastbil för sin färd mot Stockholms slott. Platsen är Zaarstones stenfabrik i Vilshult. På torsdagsmorgonen tas den emot av Kung Carl XVI Gustaf som tillfälligt lämnar Stenhammars slott där kungaparet vistas för att isolera sig från coronasmitta..

Helsingborgs Dagblad - 03 apr 20 kl. 14:06

Kungen skickar tv-hälsning till folket

På söndag kväll kommer SVT att sända en hälsning från kung Carl XVI Gustaf till svenska folket med anledning av coronaepidemin, skriver SVT i ett pressmeddelande. Hälsningen, som sänds strax innan Rapport, kommer från Stenhammars slott i Södermanland, d.

SVT - 25 mar 20 kl. 12:57

Hovet: ”Kungaparet på Stenhammar men inte i karantän”

Kung Carl-Gustaf och drottning Silvia bor tills vidare i Stenhammars slott utanför Flen i Sörmland. De träffar inte sina barnbarn, annat än via digitala kanaler och jobbar hemifrån. – Alla är friska och de är inte i karantän, säger hovets informationschef Margareta Thorgren..

DI - 18 jul 19 kl. 18:55

Elitryttaren blev framgångsrik vd på ”kungliga” gården

Sedan den tidigare elitryttaren Hannah Larsson kom in i bilden har kungens tidigare förfallna gamla ladugård vid Stenhammars slott utanför Flen levt upp som populärt utflyktsmål med kraftig omsättningstillväxt. Den 1 september ordnas folkfest för Flens nyanlända på ägorna..

DN - 24 feb 19 kl. 10:50

Frisk entusiasm när JoAnn Falletta gästdirigerade Norrlandsoperan

Det blev ett flott och svenskt program med bland annat Wilhelm Stenhammars andra symfoni när JoAnn Falletta gästdirigerade Norrlandsoperans symfoniorkester i Umeå. .

Sydsvenskan - 27 nov 18 kl. 16:40

Nykter musik utan klatsch

Tobias Lund hör Herbert Blomstedt vårda Stenhammars gåtfullhet..

Helsingborgs Dagblad - 27 nov 18 kl. 16:40

Nykter musik utan klatsch?

Tobias Lund hör Herbert Blomstedt vårda Stenhammars gåtfullhet..

Dagens PS - 23 aug 18 kl. 14:04

Kungens bolag – en riktig förlustaffär

På två år har tillgångarna i bolaget halverats, skriver Dagens Industri. Tidningen förklarar att bolaget, som bara gått med vinst 2013 sedan starten 2005, till 100 procent ägs av kungen. Siffrorna för 2017 visar att bolaget, Bensor som det heter, nu tyngs av ett kapitaltillskott på 20 miljoner kronor till dotterbolaget Stenhammars Godsförvaltning.

DI - 23 aug 18 kl. 10:37

Fortsatt kasst resultat för kungens bolag

Kungens bolag Bensor levererar än en gång röda siffror. Nedskrivningar i dotterbolaget Stenhammars Godsförvaltning tynger resultatet..

Expressen - 23 aug 18 kl. 11:38

Kungens eget bolag fortsätter att gå back

Kungens bolag fortsätter visa röda siffror.Ett kapitaltillskott på 20 miljoner kronor till dotterbolaget Stenhammars Godsförvaltning tynger siffrorna för 2017, skriver Dagens industri..

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 18 kl. 15:20

Lindberg har god hand med Stenhammars musik

Men han tappar ibland blicken för de långa linjerna, menar Staffan Storm..

DI - 19 apr 18 kl. 06:04

Fortsatt förlust för finansprofilens projekt

Det är fortsatt röda siffror för finansmannen Olof Stenhammars Siggesta Gård. Förra året gjorde anläggningen en förlust efter finansiella poster på 13,5 miljoner kronor..

GöteborgsPosten - 02 mar 18 kl. 16:23

Så låter Stenhammar i Stenhammarsalen

Stenhammars musik betyder mycket för Göteborgs Symfoniker. Magnus Haglund möter ett skimrande orkesterspel..

NT - 17 sep 17 kl. 21:35

Broocmanproset: Vem hyllar vi i år?

Lyckan, glädjen – och en viss stolthet– lyste i Sonja Stenhammars överraskade ögon, när vi smög in med blommor på hennes arbetsrum alldeles under taknocken på SON-kontoret i Industrilandskapet och hyllade vinnaren av Broocmanpriset 2016..

DI - 31 mar 17 kl. 10:34

Åter storförlust för finansprofilens projekt

I flera år har konferenscentrat Siggesta gård dragits med förluster. Så även i år, när finansmannen Olof Stenhammars företag visar illröda siffror för åttonde året i rad..

Skånskan - 02 mar 17 kl. 17:11

Miljardär stöttar Vittsjö

Vittsjö GIK får hjälp från oväntat håll.
Finansmannen Olof Stenhammar kliver in och sponsrar klubbens läktarbygge med 300 000 kronor.
– Det var en absolut spontan reaktion från mig: ”Nej fan, nu måste jag göra något!

NT - 21 feb 17 kl. 07:00

Träffa vänner – börja sjunga i kör

Manskören Lenas Drängar – under Lena Stenhammars ledning – firar 20 år och planerar att sprida sångglädje under många år till..

News55 - 11 jan 17 kl. 16:13

Silvia tillbaka efter sjukdomen

Idag besökte drottning Silvia, tillsammans med kungen, Gripsholms slott i Mariefred. Det blev hennes första officiella framträdande sedan sjukhusvistelsen i julas, skriver Expressen. – Jag mår bra, låter drottningen hälsa via hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

DN - 30 aug 18 kl. 21:00

Dagens skiva: Stenhammars skaparkraft frigjord som aldrig förr

Trots att Stenhammars kantat ”Sången” är hans kanske allra skönaste verk har det mycket sällan framförts, men nu finns uppförandet från Göteborg i våras på skiva..

UNT - 08 aug 16 kl. 05:51

Bilbrand i Gottsunda

På en parkering på Stenhammars väg i Gottsunda började en bil brinna..

Expressen - 13 jun 16 kl. 19:23

Här firar Sofia och Carl Philip bröllopsdagen

Här firar Sofia och Carl Philip sin ettåriga bröllopsdag. De tog med sig sonen Alexander och besökte de kungliga ladugårdarna på Stenhammars slott i Sörmland - landskapet där pinsen är hertig. – Vädret är lika fint i dag som på vårt bröllop, säger Sofia och Carl Philip till svenskdam.

Expressen - 20 jun 16 kl. 18:05

Kungen blir storbonde – gör miljonköp av kor

Kungen blir storbonde. I dagarna genomför han en miljonaffär och köper 90 kor av den schweiziska rasen Simmental och ett antal kalvar. Pris: 1 350 000 kronor.

Sydsvenskan - 08 apr 16 kl. 09:53

Både känsligt och pådrivande

Mendelssohns ”Meeresstille und glückliche Fahrt” fungerar bra som inledning till en respektabel symfonikonsert. En stilla stiltje susar och skänker ro åt trötta sinnen innan vindbruset vaknar. Därefter ökar den konstnärliga stimulansen i Robert Schumanns pianokonsert.

Uppsalanyheter.se - 28 mar 16 kl. 23:27

Vågen av bränder i Uppsala fortsatte på måndagen

Den våg av bränder som drabbat Uppsala under påskhelgen fortsatte även under måndagen med bland annat gräsbränder och bilbränder.Den våg av bränder som drabbat Uppsala under påskhelgen fortsatte även under måndagen med bland annat gräsbränder och bilbränder.   På förmiddagen började det att brinna i ett buskage i Gottsunda, enligt räddningstjänsten tyder det mesta på att branden var anlagd.

Uppsalanyheter.se - 28 mar 16 kl. 01:12

Nya oroligheter i Uppsala - nya bränder

Containers och bilar brinner även på söndagskvällen, det är fortsatt oroligt i bland annat stadsdelen Gottsunda under helgen.Containers och bilar brinner även på söndagskvällen, det är fortsatt oroligt i bland annat stadsdelen Gottsunda under helgen.   Som Uppsalanyheter har rapporterat tidigare under helgen har det förekommit beskjutningar, containers som brinner, bildäck och bilar har satts i brand och stenkastning mot polis och räddningstjänsten har präglat rapporteringen under helgen.

Helsingborgs Dagblad - 04 nov 15 kl. 12:27

Ypperligt kvartettspel på Dunkers

Stråkkvartetten är den ensemble som har den högsta renommén i kammarmusikvärlden. Namnen på de kvartettensembler som uppnått klassisk status äger en nimbus som få andra grupper har kommit i närheten av. De flesta av dessa verkade i decennier med nästan samma musiker hela tiden.

Sydsvenskan - 17 nov 15 kl. 10:37

Romanskonstens revansch

Romanskonsten har haft det svårt i Sverige under de senaste 75 åren. Efter Ture Rangström och Gunnar de Frumerie är det ytterst få svenska tonsättare som ägnat någon större tid åt att skriva sånger för röst och piano. Romansen har på något sätt förknippats med en förlegad tid (läs nationalromantik) av de modernister som satte dagordningen efter andra världskriget.

Helsingborgs Dagblad - 17 nov 15 kl. 10:37

Romanskonstens revansch

Romanskonsten har haft det svårt i Sverige under de senaste 75 åren. Efter Ture Rangström och Gunnar de Frumerie är det ytterst få svenska tonsättare som ägnat någon större tid åt att skriva sånger för röst och piano. Romansen har på något sätt förknippats med en förlegad tid (läs nationalromantik) av de modernister som satte dagordningen efter andra världskriget.

Sydsvenskan - 27 mar 15 kl. 10:19

När Solyom tar ut svängarna blir det liv

KONSERT KLASSISKTMalmö Symfoniorkester. Stefan Solyom, dirigent. Malmö Konserthus, 26/3Det som gör den bästa senromantiska orkestermusiken så givande att lyssna på är att den rymmer så mycket.

Sydsvenskan - 22 feb 15 kl. 10:31

EU-bidrag till storgodsägare

De stora jordägarna får mest av det EU-finansierade gårdsstödet, skriver Aftonbladet och ETC, som gått igenom vilka gods och gårdar som fått ta emot mest bidrag under förra året.Det visar sig att adliga storgodsägare toppar listan. Även Kung XVI Gustaf har fått 5,5 miljoner kronor i bidrag för driften av Stenhammars slott.

Helsingborgs Dagblad - 22 feb 15 kl. 10:31

EU-bidrag till storgodsägare

De stora jordägarna får mest av det EU-finansierade gårdsstödet, skriver Aftonbladet och ETC, som gått igenom vilka gods och gårdar som fått ta emot mest bidrag under förra året.Det visar sig att adliga storgodsägare toppar listan. Även Kung XVI Gustaf har fått 5,5 miljoner kronor i bidrag för driften av Stenhammars slott.

Sydsvenskan - 10 dec 14 kl. 04:00

Tobias Lund: I samspråk med Duo Dialog tar Jakob Högström en alternativ Schubert-rutt.

Att en sångare lyckas smälta samman ord och ton är inte självklart. En som kan är barytonen Jakob Högström. I Malmö och Lund har han hörts i Wilhelm Stenhammars opera ”Tirfing”, i Hugo Alfvéns kantat ”Baltiska hav” (på temat krig och slöjd) och senast på Lunds Studentsångares julkonsert.

Sydsvenskan - 30 nov 14 kl. 12:15

Julbordet hade behövt några sillar

Lunds Studentsångare beskrev lördagskvällens konsert ”Strålande jul” som ett julbord. Men frågan är om de inte underskattade behovet av att duka fram annat än det som är milt och mjukt. Sylta och ris à la Malta i all ära.

Sydsvenskan - 21 nov 14 kl. 10:59

MSO rundar av Hindemiths hörn

Att Paul Hindemith är en tråkig kompositör stämmer bara delvis, om ens det. Hans symfoni ”Mathis der Maler” börjar med en änglakonsert som går från intimitet till råstyrka och slutar med en mefistofelisk soppa av hot och frestelser som, allra sist, förtärs av Guds skriande ljus. Sådana är de stora linjerna, och dem är det liv i.

UNT - 22 okt 14 kl. 02:58

Bilbrand på Stenhammars väg

Under natten mot onsdagen larmades polis och räddningstjänst till Gottsunda..

UNT - 05 aug 14 kl. 19:36

Hiss började brinna i trapphus

På tisdagseftermiddagen fattade en hiss eld i ett flerfamiljshus på Stenhammars väg i Uppsala..

Uppsalanyheter.se - 29 jul 14 kl. 10:14

Ny bilbrand i Gottsunda

Natten mot tisdagen brann det återigen i en bil i Gottsunda, en bil blev totalförstörd och ytterligare två skadades på Jenny Linds väg.Natten mot tisdagen brann det återigen i en bil i Gottsunda, natten innan brann det i lastbil samma område.   En bil som av okänd anledning börjat brinna på Jenny Linds väg natten mot tisdagen blev totalförstörd.

UNT - 12 jul 14 kl. 01:45

Bil brann i Gottsunda

Natten mot lördag började en bil på Stenhammars väg i Gottsunda brinna..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.