Stefan L��fven

Wednesday, 14 November, 14:30

Nyheter om Stefan L��fven

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 24 okt 18 kl. 10:27

Ledarkollen: Budget kan lösa upp knutar

Dagens ledarkoll handlar om ekonomin, politiken och situationen i Saudiarabien. Den handlar också om att ställa så kallade skrytbyggen mot välfärden. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Västerbottens Folkblad - 22 okt 18 kl. 19:53

Lång dags färd… mot vadå?

Det ser ut att dröja länge innan Sverige har en riktig regering. Positionerna är fortfarande lika låsta efter Stefan Löfvens första sonderingsvecka. Det har gått drygt sex veckor sedan valet som inte gav någon tydlig vinnare.

Expressen - 05 okt 18 kl. 09:33

Uppgifter: Läget låst efter mötet mellan Kristersson och Löfven

Det blev ingen islossning under torsdagens möte mellan Ulf Kristersson och Stefan Löfven. Det uppger Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach i P1 Morgon. Samtidigt uppges alliansledarna samlas i ett nytt möte under fredagen.

DI - 23 okt 18 kl. 19:33

Budgeten kan lösa upp knutar åt partiledarna

LEDARE. Hos finansminister Magdalena Andersson pågår budgetarbetet. Det uppges vara två varianter som utarbetas parallellt.

DN - 15 sep 18 kl. 05:00

”Gör Annie Lööf till statsminister i nya regeringen”

Centerpartiets ledare Annie Lööf borde bli statsminister efter Stefan Löfven. Hon skulle kunna leda en bred blocköverskridande regering där både Socialdemokraterna och Moderaterna kan ingå..

SVT - 17 okt 18 kl. 12:35

Fortfarande knäpptyst från Löfven om regeringsbildningen

– Ställer ni frågor om regeringsbildningen kommer ni få tråkiga svar, sade Stefan Löfven (S) inför ett samlat pressuppbåd efter mötet med det europeiska rådet. I dag åker statsministern till ett EU-toppmöte i Bryssel..

GöteborgsPosten - 23 okt 18 kl. 14:31

Svensk vapenexport kritiseras efter mord

Mordet på journalisten Jamal Khashoggi har fått Tyskland att stoppa sin vapenexport till Saudiarabien. Landets näringsminister vill nu se enad syn från EU-håll på bojkotten. Statsminister Stefan Löfven (S) anser dock inte att detta är en politisk fråga utan ämne för berörd myndighet..

Expressen - 16 okt 18 kl. 10:12

Löfven i regeringsförhandlingar i Sagerska - tar emot Kristersson

Stefan Löfven rivstartar samtalen med andra partiledare i sin sonderingsrunda.Klockan tio tog han emot Ulf Kristersson i Sagerska huset..

DN - 03 sep 18 kl. 19:26

Regeringen utlovar museum om Förintelsens överlevande i Sverige

Sverige får ett helt nytt museum om Förintelsen med ett särskilt Raoul Wallenberg-center. Museets fokus ska vara överlevande i Sverige, med en egen samling av föremål och dokument. – I dag känns detta viktigare än någonsin, säger statsminister Stefan Löfven (S)..

DN - 29 okt 18 kl. 11:12

Löfven ger upp försöken att bilda regering

Statsminister Stefan Löfven (S) meddelade på måndagsförmiddagen, som väntat, att han ger upp försöken att bilda regering.  Detta meddelade han efter sitt möte med talman Andreas Norlén.  – I nuläget finns det inte förutsättningar för mig att bilda en regering som tolereras i riksdagen, säger han..

Expressen - 14 okt 18 kl. 16:57

Kristersson gav upp – kollegerna i alliansen vägrar reagera

Inget av de andra allianspartierna vill prata om Ulf Kristerssons besked till talmannen att han kastar in handduken.– I morgon är det samtal med talmannen. Vi kommer efter det samtalet att komma med kommentarer, säger till exempel Annie Lööfs pressekreterare Hannes Hervieu.

VA - 29 okt 18 kl. 11:05

Stefan Löfven ger upp försöken att bilda regering

Det finns inga förutsättningar att bilda en regering, menar Stefan Löfven..

UNT - 22 okt 18 kl. 16:26

Lööf: Vi sätter oss inte i en S-ledd regering

Statsminister Stefan Löfven (S) tänker fortsätta sonderingarna för att bilda en regering..

GöteborgsPosten - 22 okt 18 kl. 15:21

Alla kunde se detta komma – ändå har ingen någon lösning

Stefan Löfven fortsätter sondera, men verkar inte ens själv särskilt hoppfull att det ska förändra någonting. Risken är stor att han tvingas gå till talmannen med beskedet att han misslyckats innan veckan är slut..

DN - 15 okt 18 kl. 13:46

Gunnar Jonsson: Det finns ingen högermajoritet i riksdagen

Efter den nya talmansrundan ligger regeringsbollen nu hos Stefan Löfven och Socialdemokraterna. Mandatfördelningen lär dock inte ändra sig utan ett nyval, så även han riskerar att köra huvudet i kaklet. Vad som finns i riksdagen är inget rödgrönt rike, utan en solklar icke-socialistisk majoritet..

SR - 22 okt 18 kl. 09:53

"Finns en ökad förståelse för varandras positioner"

Stefan Löfven håller presskonferens efter sitt möte med talmannen. Hans sonderingsuppdrag har nått halvtid..

DN - 13 okt 18 kl. 16:19

Ewa Stenberg: Nu har C och L skickat Kristersson in i kaklet

Centern och Liberalerna vill se en blocköverskridande regering som ska vara handlingskraftig. Ordvalen och målbilden påminner om S-ledaren Stefan Löfvens. Det är troligt att han får ta över försöken att bilda regering efter att Kristersson nått vägs ände för denna gång.

Expressen - 10 sep 18 kl. 01:18

Löfvens vägran – trotsar alliansen

Stefan Löfven och Ulf Kristersson hamnade på total kollissionskurs vid midnatt.Alliansen kräver gemensamt att han ska avgå direkt - och de samlades direkt för ett gemensamt maktövertagande.– Ha is i magen.

SR - 15 okt 18 kl. 15:00

Talmannen: Löfven får försöka bilda regering

Talmannen Andreas Norlén ger nu Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven uppdraget att sondera möjligheten att bilda en regering. Det meddelade han på en pressträff efter dagens samtal med partiledarna..

Expressen - 26 sep 18 kl. 21:00

Bildt sågar tjänstemännens upprop: "S-märkt"

Hundratals opolitiska tjänstemän i Regeringskansliet kräver att den "värdegrund" som varit vägledande inte urholkas av nästa regering, skriver SvD.Uppropet finns i en skrivelse som skickades in dagen innan Stefan Löfven, S, röstades bort.Men förre M-ledare Carl Bildt är mycket kritisk till skrivelsen.

Expressen - 28 aug 18 kl. 17:38

Skamlöst semesterfläsk ska rädda Stefan Löfven

En extra semestervecka till alla föräldrar ska vinna valet åt Socialdemokraterna. Tyvärr kan det mycket väl fungera..

SVT - 18 okt 18 kl. 14:24

Stefan Löfven: ”Hade många fina samtal med Lisbeth Palme”

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven möter nyheten om Lisbeth Palmes bortgång genom att hylla henne i ett skriftligt meddelande. ”Det är med stor sorg jag tagit emot beskedet om Lisbeth Palmes bortgång” skriver han, rapporterar TT..

YA - 25 sep 18 kl. 13:23

Sluta tramsa, folkets röst är tydlig

Riksdagen röstade bort en statsminister. Men i väntan på alternativ sitter Stefan Löfven ändå kvar och leder en övergångsregering. Att bara säga nej duger inte..

SVT - 23 okt 18 kl. 15:36

Stefan Löfven om Khashoggi: “Jag vill se en utredning”

Statsminister Stefan Löfven (S) vill se en grundlig utredning när det kommer till den saudiske journalisten Jamal Khashoggis död. – Men jag vill ha en utredning och fakta på bordet om vad som faktiskt skett här innan vi tar ställning till slutsatserna, säger han till TT..

SVT - 25 sep 18 kl. 22:16

Gustav Fridolins lösning på regeringsfrågan: Koalition med S, C och L

I likhet med Stefan Löfven vill Gustav Fridolin att blockpolitiken ska upphöra. – Jag tror att alla vi som fått förtroendet i valet och som ska gå in i den här typen av samtal måste öppna andra dörrar än de vi traditionellt haft öppna, säger Miljöpartiets ena språkrör i SVT:s Aktuellt..

GöteborgsPosten - 29 okt 18 kl. 09:39

Löfven ger upp regeringsbildning

Statsminister Stefan Löfven (S) träffar nu talmannen Andreas Norlén för att avge slutrapport om sina försök att bilda ny regering.
Men S-ledaren ville inte säga hur försöken gått när han anlände till riksdagen..

Dagens PS - 16 okt 18 kl. 08:07

Alliansens agerande förvånar entreprenören

”Jag tycker det är märkligt”, säger Dan Olofsson. Han kan inte förstå att allianspartierna saknat en gemensam strategi för att ta makten i Sverige. I likhet med Antonia Ax:son Johnson har Dan Olofsson gått ut tidigare i Dagens Industri och krävt att alliansen bildar regering med stöd av SD.

BT - 20 okt 18 kl. 04:00

Stefan Löfven talar med kluven tunga

Hade det politiska maktspelet utspelat sig på en ”normal” arbetsplats, så hade det säkert blivit anmält till Diskrimineringsombudsmannen, tror skribenten..

Kristianstadsbladet - 17 okt 18 kl. 10:49

Tid för en modern arbetsrätt

Stefan Löfven (S) är beredd att se över arbetsrätten i syfte att locka till sig C och L. Men riktningen är bra, och oavsett vem som får bilda regering borde frågan komma högt upp på agendan..

DI - 22 okt 18 kl. 09:06

Stefan Löfven träffar talmannen

Det har varit tyst kring Stefan Löfven efter att han tog över försöken att bilda en ny regering. Nu har Löfvens sonderingsuppdrag nått halvtid och i dag är det dags att ge talmannen en lägesrapport. Följ rapporteringen från Löfvens pressträff här!.

SVT - 16 okt 18 kl. 09:13

KD-ledaren räds inte att L och C lämnar Alliansen

KD-ledaren Ebba Busch Thor räds inte att C och L ska överge Alliansen och stödja en regering med Stefan Löfven (S) som statsminister. Detta säger hon dagen efter att Löfven tagit över stafettpinnen. – Alla mina Allianskollegor och jag är tydliga med att vi vill hålla ihop Alliansen, säger hon..

DI - 22 okt 18 kl. 09:06

Stefan Löfven: Partierna förhandlar inte än

Statsminister Stefan Löfven tänker fortsätta sonderingarna för att bilda en regering. ”Men det är svårt och komplicerat. Inga positioner har förändrats”, säger han..

VA - 15 okt 18 kl. 11:36

Så går snacket mellan partiledarna i den nya regeringsrundan

Stefan Löfven ser möjligheter att förhandla om arbetsrätten och Jimmie Åkesson vill ha inflytande..

Expressen - 17 okt 18 kl. 19:23

Theresa Mays nya besked om Brexit

Brexit-förhandlingarna är fortfarande inte avslutade.Men såväl Theresa May som Stefan Löfven tror att det finns möjlighet att nå en överenskommelse mellan Storbritannien och EU. – Vi vet inte om det kommer hända eller inte men det är möjligt, säger Stefan Löfven.

Västerbottens Folkblad - 16 okt 18 kl. 17:17

”Riv inte sönder arbetsrätten”

Stefan Löfven har inlett sina sonderingssamtal. Han talar gärna om att ge och ta i förhandlingarna, men hur mycket kan han ge bort utan att partiet tappar sin själ? Att luckra upp arbetsrätten får inte vara ett alternativ.

Sydöstran - 16 okt 18 kl. 16:00

Annie Lööf och Jan Björklund imponerade

Det går nya vändor i turerna kring regeringsbildandet i vårt land. I helgen meddelande Ulf Kristersson att han nått in i kaklet och nu lämnade tillbaka stafettpinnen till talmannen. Och det ledde till nya vändor med talmannen och ett uppdrag till Stefan Löfven att sondera möjligheten att bilda regering..

SVT - 18 okt 18 kl. 16:54

SVT:s politikreporter: ”Ingenting ska uteslutas i det här läget”

Än syns inget ljus i tunneln för en potentiell ny regering. Just nu har Stefan Löfven (S) i uppdrag att försöka få fram ett alternativ som kan tolereras av riksdagen. Men vad händer om han misslyckas?


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.