Stater

Wednesday, 01 April, 20:06

Nyheter om Stater

Sortering: Relevans | Senaste
Kristianstadsbladet - 06 mar 20 kl. 10:15

Johanna Nylander: Totalitära stater är farliga för hälsan

Länder som Kina och Iran försökte tysta ner smittan, vilket förvärrade problemen..

PrivataAffärer - 05 mar 20 kl. 11:11

IATA: Globalt nödläge för flygbranschen

Så sent som under natten mot torsdagen meddelade brittiska Flybe konkurs sedan coronaviruset blivit droppen som fått bägaren att rinna över och den nuvarande situationen hotar öka takten i antalet bolagssammanfall i branschen, sade IATA på torsdagen. ”Utbrottet av Covid-19 är en kris som inte bara sätter återhämtningskraften i den globala flygindustrin på prov utan hela den globala ekonomin. Flygbolagen står inför bokningsras på tvåsiffriga procenttal och trafiken har kollapsat på många rutter”, säger Alexandre de Juniac, IATA:s generaldirektör.

Skånskan - 04 mar 20 kl. 17:13

Nord och sydpolitik

En geografisk skiljelinje syns efter tisdagens så kallade ”supertisdag” i det amerikanska primärvalet. Joe Biden dominerar i sydStaterna medan Bernie Sanders tar tunga Stater som Kalifornien. Biden visar hur viktiga minoritetsrösterna är för att vinna nomineringen.

SVT - 04 mar 20 kl. 05:49

Biden och Sanders ställer de andra i skuggan

Demokraternas primärvalskampanj är på god väg att bli en ren tvekamp mellan Joe Biden och Bernie Sanders. Vid 6-tiden på morgonen svensk tid har de amerikanska tv-bolagen korat Biden till segrare i sju Stater i södra och östra USA. Sanders har vunnit i två, men leder rösträkningen i Texas och är storfavorit i Kalifornien..

DN - 04 mar 20 kl. 04:51

Biden leder – vinner i flera stater

Det är fördel Joe Biden när de första resultaten från supertisdagen tickar in. Biden vinner stort i Virginia och leder i ytterligare sju av….

DI - 04 mar 20 kl. 05:15

Biden leder – vinner i flera stater: ”Jag är tillbaka”

Det är fördel Joe Biden när de första resultaten från supertisdagen tickar in. Biden vinner stort i Virginia och leder i ytterligare sju av….

UNT - 04 mar 20 kl. 04:44

Biden leder – vinner i flera stater

Det är fördel Joe Biden när de första resultaten från supertisdagen tickar in..

UNT - 04 mar 20 kl. 02:29

Biden leder – spås vinna flera stora stater

Det är fördel Joe Biden när de första resultaten från supertisdagen tickar in..

Aftonbladet - 04 mar 20 kl. 01:41

Biden leder – spås vinna flera stora stater

▸ Det är fördel Joe Biden när de första resultaten från supertisdagen tickar in..

Aftonbladet - 04 mar 20 kl. 01:41

Biden leder – vinner i flera stater

▸ Det är fördel Joe Biden när de första resultaten från supertisdagen tickar in..

SmålandsPosten - 03 mar 20 kl. 04:00

Helt rätt av Tenje

Stresstest kallas det när Stater utsätter de ”egna” finansiella transaktionssystemen – läs banker – för fiktiva kriser för att se om systemen står pall för oväntade stötar och samhällsekonomin faktiskt kan tuffa på. Man ser vad som är solitt och inte..

News55 - 29 feb 20 kl. 08:31

Så mycket kostar orange kuvertet per månad i utebliven pension

Pensionsmyndigheten lägger hundratals miljoner kronor på information och kommunikation. I genomsnittet har myndigheten betalat 433 miljoner kronor per år på information och kommunikation per år under åren 2016-2019. Totalt handlar det om 1,2 miljarder kronor.

Skånskan - 26 feb 20 kl. 17:30

Sekularisering ett skäl till förbud

SKURUP/LUND Professor emeritus doktor Reinhold Fahlbeck har skrivit ett rättsutlåtande till förvaltningsrätten i Malmö där han hävdar att det går att förbjuda slöja i sekulariserade skolor.Skurups ledning skickar med flera bilagor i sitt svar till förvaltningsrätten rörande kommunens beslut om att införa slöjförbud i skolan. Ett är en rättsstudie rörande rättspraxis i Europadomstolen, en annan bilaga innehåller utdrag från domar från Europadomstolen och en tredje bilaga är ett rättsutlåtande från professor emeritus doktor Reihhold Fahlbeck.

GöteborgsPosten - 24 feb 20 kl. 14:25

Berdymuchamedov efter Berdymuchamedov?

Turkmenistans regering föreslår förändringar i sin författning. Det tolkas som att diktatorn Gurbanguly Berdymuchamedov banar väg för en efterträdare i en av världens mest auktoritärt styrda och isolerade Stater..

News55 - 22 feb 20 kl. 11:35

Därför bjuder Löfven in Trump och Putin till Sverige

Statsministern har bjudit totalt regeringschefer från totalt 49 Stater till att komma till en konferens om Förintelsen och antisemitism. Konferensen kommer att hållas i Malmö, enligt dagstidningen. Konferensen kommer att pågå under två dagar i oktober.

Världen Idag - 20 feb 20 kl. 00:00

Att föra dialog med israeler är en livsfara för palestinier

När USA:s president Donald Trump presenterade sin fredsplan för en lösning på konflikten mellan Israel och palestinierna den 28 januari, dröjde det inte många minuter innan Sveriges utrikesminister Ann Linde började protestera. Fredsplanen ”lever inte upp till Sveriges krav”, deklarerade hon myndigt, och påstod vidare att den strider mot folkrätten och mot FN:s resolutioner. ”Vi stöder en förhandlad tvåstatslösning, fast förankrad i internationell rätt, med Israel och Palestina som lever i fred och säkerhet med Jerusalem som huvudstad i båda Staterna”, skrev hon på engelska på Twitter.

Trelleborgs Allehanda - 09 mar 20 kl. 16:18

Johanna Nylander: Totalitära stater är farliga för hälsan

Förnekelse är gemensamt för totalitära Stater..

YA - 09 mar 20 kl. 16:18

Johanna Nylander: Totalitära stater är farliga för hälsan

Förnekelse är gemensamt för totalitära Stater..

DI - 12 feb 20 kl. 20:46

FRA: Sverige utsätts ständigt för cyberattacker från stater

Cyberhotet hänger numera oupphörligt över Sverige. Samtidigt är bristerna många, vilket öppnar för intrång. ”Vi pratar om resursstarka….

SR - 12 feb 20 kl. 11:24

Efter avslöjande om krypterade information inleds utredning

I Schweiz har regeringen inlett en utredning efter avslöjandet att tysk och amerikansk underrättelsetjänst i flera årtionden haft tillgång till krypterade information som andra Stater skickat via det schweiziska företaget Crypto AG..

Skånskan - 06 feb 20 kl. 17:56

Ett smalare EU

Britternas uttåg ur EU växte fram under en följd av år med växande missnöje över hur EU utvecklades. Kritiken gällde den omfattande och dyrbara EU-byråkratin, slöseriet med allmänna medel, att subsidiaritetsprincipen satts ur spel för alltmer centraliserad klåfingrighet men framförallt hur starka krafter drivit på för en federal utveckling som i förlängningen syftade till ett Europas Förenta Stater.
Framförallt är det krafter inom den liberala gruppen med Frankrike och Beneluxländerna som stått för denna överstatliga vision och slagit dövörat till inför det växande motståndet.

Helsingborgs Dagblad - 08 feb 20 kl. 09:00

En ny kulturvärld – styrd av auktoritära stater

Länder som Kina, Saudiarabien och Förenade Arabemiraten tar allt större plats i kulturen..

Blekinge Läns tidning - 06 feb 20 kl. 09:28

Sätt press på mottagarländerna!

Biståndet är det kraftfullaste diplomatiska verktyget Sverige har gentemot de Stater som inte vill ta emot sina medborgare. Självklart ska vi använda oss av det..

Världen Idag - 28 jan 20 kl. 00:10

Du kanske är en av dem som kan ta ett steg framåt nu.

Härom veckan var Säkerhets­polisens chef Klas Friberg ovanligt tydlig. Men jag tror inte det han sade riktigt har sjunkit in ännu. Så jag påminner om hans ord under Folk och försvars rikskonferens: ”Gårdagens hotbild är dagens lägesbild.

Dagens Media - 23 jan 20 kl. 12:18

Snabbanalys: Lokala nyheter – nästa slagfält för mediers trovärdighet i USA-valet 2020?

I USA dyker nätverk utformade som lokala nyheter upp som svampar i jorden i flera Stater. I själva verket är de ofta tomma på journalistiskt innehåll och finansieras av republikanska intressen. Kristin Heinonen, digital strateg, rapporterar om en taktik som befaras att ytterligare polarisera väljare och drabba lokala mediers starka trovärdighet..

Världen Idag - 23 jan 20 kl. 00:00

”Sverige har misslyckats med att skydda sina judiska medborgare”

Över fyrtio stats- och regeringschefer från hela världen befinner sig i dagarna i Jerusalem för att delta i en minneskonferens med temat ” Att minnas Förintelsen och kämpa mot antisemitism”. Konferensen sker i anslutning till den internationella minnesdagen för Förintelsens offer den 27 januari, som också markerar 75-årsdagen för Röda arméns befrielse av det nazistiska koncentrations- och förintelselägret Auschwitz-Birkenau. I upptakten till konferensen har flera kontroverser brutit ut, exempelvis Polens beslut att inte delta, efter att landets president Andrzej Duda nekats att hålla ett tal under evenemanget.

PrivataAffärer - 17 jan 20 kl. 12:56

Dr Doom: Överhängande risk för stor börskorrektion

Nouriel Roubini blev världskändis på förutsägelsen att husmarknaden i USA skulle kollapsa, och öknamnet ”Dr Doom” fick han efter förutsägelsen om finanskrisen 2008 – två år innan den tog sin början. Inför 275 investerare på Skagens Nyårskonferens på Waterfront i Stockholm på fredagsförmiddagen skissade Dr Doom på fyra olika scenarier för global tillväxt, beroende bland annat på utfallet av konflikten mellan Iran och USA. Han talade också om de skuldsatta amerikanska bolagen, och om pressen på marginalerna som hotar att öka ytterligare i takt med att lönehöjningarna i USA ökar.

Aftonbladet - 12 jan 20 kl. 16:18

Säpo: 15-tal stater spionerar på Sverige

▸ Underrättelsehotet mot Sverige är omfattande och främmande makt inhämtar känsliga uppgifter "hela tiden"..

UNT - 12 jan 20 kl. 16:18

Säpo: 15-tal stater spionerar på Sverige

Underrättelsehotet mot Sverige är omfattande och främmande makt inhämtar känsliga uppgifter "hela tiden"..

DN - 07 jan 20 kl. 05:30

Fiskepolitiken är ett statligt bottennapp

Subventionerna har minskat, men är fortfarande ett flagrant exempel på hur världens Stater bidrar till miljöförstöring..

PrivataAffärer - 27 dec 19 kl. 12:53

ABG: Överdrivet fall i Kambi ger köpläge

Detta i en kommentar med titeln ”Yet another overreaction” som släpptes på måndagskvällen efter att det under dagen blivit känt att Kambis storkund Draftkings går ihop med Kambis konkurrent SBTech. ABG, som sedan tidigare har en köprekommendation på aktien i den svenska spelbolagsunderleverantören, lyfter fram att Kambi nyligen förlängde och utökade avtalet med Draftkings och att avtalet gäller i totalt tio amerikanska delStater. ”Vår tolkning av kontraktet är att Draftkings som tidigast kan sjösätta sin egen sportbok i dessa Stater någonstans kring det första kvartalet 2021”, skriver investmentbanken.

Politologerna - 23 dec 19 kl. 09:30

Lucka #23: Att ta plats i världspolitiken

Det här inlägget är författat av ANN-MARIE EKENGREN, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. I det VR-finansierade projektet ” The Quest for Power in International Politics: Campaigns by and Selection of Non-Permanent Members to the United Nations Security Council” undersöker jag och mina kollegor Ulrika Möller (Göteborgs Universitet), Fredrik Dybfest Hjorthen (Oslo Universitet Baldur Thorhallsson (Univ. Of Iceland), Tarja Seppä och Touko Piiparinen (båda Tampere University) varför Stater vill ha en plats i säkerhetsrådet.

Skånskan - 19 dec 19 kl. 18:20

En turk i 10 Downing Street

Många stod med långa näsor när det brittiska valresultatet blev klart förra veckan. Tories med premiärminister Boris Johnson i spetsen vann en storseger medan Labour gjorde ett av sina sämsta val genom tiderna och Liberalerna fick vidkännas en svidande valförlust. De enda som i likhet med tories kan vara nöjda är skotska SNP.

Ekonomistas - 19 dec 19 kl. 15:03

Är sociala media och internet bra eller dåligt för demokratin?

Att sociala media mycket snabbt kommit att påverka många delar av våra liv råder det ingen tvekan om. Ett speciellt område där effekterna är uppenbara är inom den politiska sfären. Det faktum att fenomenet är så nytt gör dock att det inte finns så mycket systematiska studier av dess effekter på politiken, men det finns mycket ny spännande forskning på området.

Världen Idag - 18 dec 19 kl. 00:00

President Erdogans farliga maktspel

Efter att Turkiets nuvarande president, Recep Tayyip Erdogan, tillträdde makten i Turkiet, har relationerna med Israel, och andra Stater i området, gått i stort sett i en riktning: neråt. En titt på Erdogans och Turkiets historia de senaste tjugo åren utgör stor grund för oro. Den nuvarande presidenten var borgmästare i Istanbul innan han 2003 blev premiärminister, en position han höll fram till 2014, när han valdes till president.

Computer Sweden - 17 dec 19 kl. 07:01

Svårt reglera techjättarna – "GDPR gynnar de stora plattformarna"


Techjättarna beskrivs ibland som motorvägar men Raoul Grünthal som är koncernchef på Schibsted anser att de största allt mer liknar Stater – ”de har sina egna lagar och skatter”. Och det är svårt att komma åt dominansen med lagar..

SVT - 11 dec 19 kl. 07:43

Amerikanska städer och företag kraftsamlar för klimatet

President Trumps beslut att USA ska dra sig ur Parisavtalet har lett till ett kraftfullt motstånd inom landet. Nu lovar allt fler Stater, städer och företag att ändå uppfylla avtalet. – Tillsammans representerar vi över hälften av USA:s utsläpp och en ekonomi större än Kinas, säger den amerikanske presidentkandidaten Michael Bloomberg..

Skånskan - 10 dec 19 kl. 17:14

Groundhog Day

Kandidaten som får störst stöd i en av de viktigaste opinionsmätningarna inför det amerikanska valet, Harvard-Harris, kandiderar inte ens till presidentposten. Joe Biden leder före Warren och Buttigieg – om man inte frågar om Hillary Clinton. Om Clinton presenteras som kandidat leder hon.

GöteborgsPosten - 09 dec 19 kl. 06:00

Ett måttfullt EU är ett starkt EU

EU är i grunden ett nödvändigt och viktigt samarbete för Europas Stater. Men det är avgörande att tyngdpunkten förblir mellanstatligt samarbete..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.