Staten

Tuesday, 23 April, 02:12

Nyheter om Staten

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 02 apr 19 kl. 19:30

Kämpar vidare mot trafikplats Ideon

Lund Lunds Naturskyddsförening, LNF, kämpar vidare för att försöka stoppa trafikplats Ideon på E22.Inför dagens sammanträde med kommunstyrelsen, då förslaget till detaljplan tas upp, har föreningen skickat en skrivelse till ledamöterna.
Enligt LNF strider projektet både mot klimatlagen och mot riksdagens klimatmål, där det talas om att utsläppen av växthusgaser från trafiksektorn ska minska med 70 procent från 2010 till 2030.

Skånskan - 24 mar 19 kl. 16:14

Demensteam fasas ut

Malmö Demensteamen som finns inom hemtjänsten i Malmö ska fasas ut.
Anledningen är enligt Malmö stad en strävan efter ”en mer likvärdig demensvård”.Anställda och anhöriga tror inte på detta.

DN - 01 apr 19 kl. 15:35

”Stöd till missbrukare viktigare än alkoholmonopol”

SLUTREPLIK DN DEBATT 26/3. Alkoholkonsumtionen drabbar till stor del konsumenterna själva. Därför bör Staten i större utsträckning bistå dem som fastnat i sitt bruk och vill dra ned eller sluta helt.

Kristianstadsbladet - 15 feb 19 kl. 09:58

Carolin Dahlman: Staten äger inte dig och dina pengar

Vänsterfolket tycks se på oss som sin egendom. Det är vi inte..

Dagen - 01 apr 19 kl. 16:48

Svenska kyrkan: Folkrätten är vår grund

Vi upprepar vårt stöd för Staten Israel men samtidigt vår kritik mot folkrättsbrott och mot Israels ockupationspolitik, skriver Wanja Lundby-Wedin och Daniel Tisell..

Kristianstadsbladet - 01 apr 19 kl. 12:58

Turbulensen i KFC: Ett år med ekonomisk kris och en bragdartad räddningsinsats

Det började skaka redan under våren i fjol och blev på allvar i början av juni när det stod klart att Kristianstad FC:s existens stod på spel. Klubben hade då skulder på drygt 3,6 miljoner kronor. Den ekonomiska krisen har plågat KFC och nu begär Skatteverket klubben i konkurs.

Västerbottens Folkblad - 01 apr 19 kl. 13:00

”Låt inte bankerna härja fritt”

Staten behöver ett bättre grepp över finansmarknaden för att förhindra skandaler och oetiska affärer, skriver Peter Franke. Swedbanks vd Birgitte Bonnesen fick sparken i förra veckan, några timmar innan bolagsstämman började. Det var väntat och nödvändigt, men det borde inte stanna där.

Realtid - 01 apr 19 kl. 06:16

Huvudförhandling stoppas

Allra Asset Management anser att Staten gjort intrång i kommunikation belagd med advokatsekretess. Domstolen beslutar att förhandling ska ställas in..

DN - 19 mar 19 kl. 15:50

Svenskar spelade bort 1,6 miljarder under första månaden med nya spellagen

En ny spellag öppnade från årsskiftet upp Sverige för utländska spelbolag.  Unika siffror som DN tagit fram visar att bara under den första månaden med den nya lagen förlorade svenska spelare 1,6 miljarder kronor till spelbolagen.  Om trenden fortsätter kan Staten räkna med betydligt mer skatteintäkter än förväntat..

DI - 30 mar 19 kl. 18:11

Experten: Våra pensioner kan räddas – om staten slutar nalla

Vi måste jobba längre för att pensionen ska räcka till. Redan nästa år höjs pensionsåldern. Samtidigt hörs allt fler röster, även i riksdagen, för att avgifterna till pensionssystemet måste höjas..

Skånskan - 18 mar 19 kl. 14:43

Staffanstorp vill inte ta emot återvändare

STAFFANSTORP Staffanstorp kommer inte att ta emot och betala ut stöd till återvändande terrorister.
Förslaget lades på måndagen av kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M).Förslaget ska behandlas i kommunstyrelsen på onsdag.

SVT Debatt - 30 mar 19 kl. 07:00

”Därför släcker jag under Earth hour”

”Svenska Staten kan göra skillnad. Stäng Vattenfalls kolkraftverk i Tyskland”, säger Rasmus Andersson om hur han tycker att miljön ska räddas..

DI - 29 mar 19 kl. 18:16

Kravet: Staten måste spendera mer – ”annars är vi ju lurade”

Svenska statsskulden är på väg mot noll – nu vill bankekonomer att svenska politiker öppnar plånboken och gör nödvändiga investeringar. ”Annars är vi ju lurade”, säger Andreas Wallström, prognoschef på Swedbank..

Skånskan - 28 mar 19 kl. 17:44

Avvecklingen kom inte som en överraskning

Hässleholm På arbetsförmedlingen i Hässleholm kom förslaget om avveckling inte som en överraskning. När beskedet kom på torsdagen sjönk stämningen i botten.– Vi fick informationen med kort varsel genom ett extrainkallat fysiskt kontorsmöte på torsdagen.

Realtid - 29 mar 19 kl. 15:59

Statens bolag ökar vinsten

Staten kan räkna med nästan 20 miljarder kronor i påfyllnad av statskassan från aktieutdelning i de statliga bolagen. Både omsättning och vinst har ökat under 2018..

Sydöstran - 29 mar 19 kl. 15:00

Insändare: ”Den nya högern slaktar Arbetsförmedlingen”

Torsdagen den 28 mars kom beskedet om vilka kontor som Arbetsförmedlingen kommer att stänga i Blekinge. Som om det vore en naturlag så väljer man att stänga kontoren i de tre minsta kommunerna Ronneby, Sölvesborg och Olofström. Därmed drar Staten tillbaka ytterligare av sin närvaro på mindre orter, en utveckling som är mycket olycklig..

Cornucopia - 29 mar 19 kl. 09:17

Körkort föreslås ej vara giltlig ID-handling - välkommen till Kösverige

En utredning föreslår att framtida endast från Polismyndigheten utfärdade ID-handlingar ska gälla som identitetshandling och att ett nytt ID-kort eller pass ska ersätta möjligheten att legitimera sig med körkort. Detta betyder bland annat att alla svenskar vart femte år måste köa hos polisen för att få en ID-handling - sannolikt två gånger, likt för passen.
Polisstationen i Kinna hanterar mestadels pass.

PrivataAffärer - 29 mar 19 kl. 09:00

Kull: En mycket våghalsig strategi av spararna

– Köpen i Swedbank är tre gånger så stora som köpen i den näst mest köpta aktien och antalet ägare har ökat med 80 procent på en månad. Det är tydligt att många försöker bottenfiska, men att köpa Swedbankaktien i det här läget är en mycket våghalsig strategi. Risken i aktien har höjts avsevärt, frågetecknen är många och det är omöjligt att förutspå hur den här historien utvecklas.

GöteborgsPosten - 28 mar 19 kl. 17:18

Vapenhärvan: frikänd får hög ersättning från staten

Laholmaren fick dock inte igenom alla sina krav..

Västerbottens Folkblad - 28 mar 19 kl. 16:22

Länsstyrelsen kartlägger statlig närvaro

Länsstyrelserna får i uppdrag av regeringen att kartlägga den statliga närvaron i länen och kommunerna. – Vi måste se till att Staten finns närvarande i hela landet. Nu ger vi ett uppdrag till länsstyrelserna att kartlägga den statliga närvaron i varje kommun.

Kristianstadsbladet - 28 mar 19 kl. 13:57

AF-beskedet upprör: ”Att hela Sverige ska leva är rent trams”

Beskedet att Arbetsförmedlingen lägger ner kontoret i Hässleholm gör Lars Johnsson (M) upprörd. Han anser att Staten överger mindre städer och kommuner..

Affärsvärlden - 28 mar 19 kl. 14:08

Regeringen överkörd kring Telia

Allianspartierna och Sverigedemokraterna har kört över regeringen i näringsutskottet och begärt en utredning om hur Staten ska sälja innehavet i Telia. Det skriver Dagens Industri..

Skånskan - 28 mar 19 kl. 13:45

Eslöv: ”Alltid något men inte bra”

ESLÖV Eslöv får behålla ett mindre servicekontor även i Arbetsförmedlingens nya organisation. Men inga medarbetare blir stationerade där utan kontoret bemannas av personal från något av de fyra kontor i Skåne som blir kvar. Kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S) tycker inte att beslutet är bra, även om Af fortsatt har lokaler i Eslöv.

SVT - 12 mar 19 kl. 12:38

Debatt i riksdagen om IS-återvändare

På tisdagen klockan 13.00 hålls en debatt om hur Sverige ska hantera människor som har rest till Syrien för att bo i området där terrorgruppen Islamiska Staten haft makten..

DI - 28 mar 19 kl. 12:48

Di:s expert: Styrelse, ägare, myndigheter – ingen har gjort sitt jobb

Swedbank kris är allvarlig – inte bara för banken, utan för hela Sverige.  Det säger Di:s reporter Anders Hägerstrand, som samtidigt riktar hård kritik, både mot bankens institutionella ägare och mot ansvariga myndigheter och politiker. ”Det finns ingenting i svensk näringslivshistoria som detta – att ett företag som räddats av Staten gång på gång hamnar i så djupa skandaler.

PrivataAffärer - 18 mar 19 kl. 12:30

Rådgivaren: Orange kuvert en påminnelse om ett trasigt pensionssystem

Enligt en färsk undersökning på uppdrag av Swedbank uppger sju av tio att de har liten eller ingen kunskap om pensionssystemet och hur det fungerar. Endast hälften ser över vad de kommer få i pension. En av tre oroar sig för sin ekonomi som pensionär.

Dalarnas tidningar - 28 mar 19 kl. 10:39

Ledare: Regeringens hantering av terrorlagstiftningen är ett fiasko

I mer än fem år har terrorsekten Islamiska Staten utgjort en inspirationskälla för militanta....

Barometern - 28 mar 19 kl. 11:19

Majoritet vill sälja delar av Telia

Riksdagens näringsutskott vill avyttra eller minska Statens ägande i de kommersiella delarna av Telia. Utskottet uppmanar regeringen att undersöka detta och samtidigt stärka kontrollen av de samhällsviktiga funktionerna. Staten har i dag en minoritetspost i Telia på 37,3 procent.

Sydsvenskan - 28 mar 19 kl. 11:19

Majoritet vill sälja delar av Telia

Riksdagens näringsutskott vill avyttra eller minska Statens ägande i de kommersiella delarna av Telia. Utskottet uppmanar regeringen att undersöka detta och samtidigt stärka kontrollen av de samhällsviktiga funktionerna. Staten har i dag en minoritetspo.

BT - 28 mar 19 kl. 11:19

Majoritet vill sälja delar av Telia

Riksdagens näringsutskott vill avyttra eller minska Statens ägande i de kommersiella delarna av Telia. Utskottet uppmanar regeringen att undersöka detta och samtidigt stärka kontrollen av de samhällsviktiga funktionerna. Staten har i dag en minoritetspost i Telia på 37,3 procent.

Blekinge Läns tidning - 28 mar 19 kl. 11:19

Majoritet vill sälja delar av Telia

Riksdagens näringsutskott vill avyttra eller minska Statens ägande i de kommersiella delarna av Telia. Utskottet uppmanar regeringen att undersöka detta och samtidigt stärka kontrollen av de samhällsviktiga funktionerna. Staten har i dag en minoritetspost i Telia på 37,3 procent.

SmålandsPosten - 28 mar 19 kl. 11:19

Majoritet vill sälja delar av Telia

Riksdagens näringsutskott vill avyttra eller minska Statens ägande i de kommersiella delarna av Telia. Utskottet uppmanar regeringen att undersöka detta och samtidigt stärka kontrollen av de samhällsviktiga funktionerna. Staten har i dag en minoritetspost i Telia på 37,3 procent.

Sydöstran - 28 mar 19 kl. 11:19

Majoritet vill sälja delar av Telia

Riksdagens näringsutskott vill avyttra eller minska Statens ägande i de kommersiella delarna av Telia. Utskottet uppmanar regeringen att undersöka detta och samtidigt stärka kontrollen av de samhällsviktiga funktionerna. Staten har i dag en minoritetspost i Telia på 37,3 procent.

YA - 28 mar 19 kl. 11:19

Majoritet vill sälja delar av Telia

Riksdagens näringsutskott vill avyttra eller minska Statens ägande i de kommersiella delarna av Telia. Utskottet uppmanar regeringen att undersöka detta och samtidigt stärka kontrollen av de samhällsviktiga funktionerna. Staten har i dag en minoritetspost i Telia på 37,3 procent.

Kristianstadsbladet - 28 mar 19 kl. 11:19

Majoritet vill sälja delar av Telia

Riksdagens näringsutskott vill avyttra eller minska Statens ägande i de kommersiella delarna av Telia. Utskottet uppmanar regeringen att undersöka detta och samtidigt stärka kontrollen av de samhällsviktiga funktionerna. Staten har i dag en minoritetspost i Telia på 37,3 procent.

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 19 kl. 11:19

Majoritet vill sälja delar av Telia

Riksdagens näringsutskott vill avyttra eller minska Statens ägande i de kommersiella delarna av Telia. Utskottet uppmanar regeringen att undersöka detta och samtidigt stärka kontrollen av de samhällsviktiga funktionerna. Staten har i dag en minoritetspo.

Expressen - 28 mar 19 kl. 06:45

Oron över moskén – efter muslimernas IS-larm

När Islamiska Staten hade medvind larmade muslimska invånare i Halmstad om att IS-anhängare radikaliserade deras barn.Idag är kommunen orolig över stadens största islamiska församling, vars imam predikar en radikal tolkning av religionen.Nu protesterar många mot planerna om att bygga en moské på historisk mark.

SR - 28 mar 19 kl. 05:44

Myndigheter drar ner trots löften till landsbygden

Regeringen har sagt att Staten ska öka sin närvaro utanför Stockholm. Men i dag väntas ett besked i motsatt riktning: vilka av Arbetsförmedlingens kontor som ska läggas ner i landet..

Skånskan - 28 mar 19 kl. 05:00

Na­tio­nal­staternas roll i EU

Brexit är på al­las läppar se­dan en läng­re tid. Ingen, all­ra­minst i London, vet hur dra­mat slutar.
I årets Eu­ro­pa­per­spek­tiv, med ti­teln EU och na­tio­nal­Statens åter­komst (Santérus för­lag) skriver en rad fors­ka­re om inte bara Brexit utan bredare om EU i för­hål­lan­de till na­tio­nal­Staten och om EU:s tänk­bara ut­veck­ling i detta per­spek­tiv.

DI - 09 apr 19 kl. 16:33

Ratos säljer fastigheten till staten för 550 miljoner

Ratos har nått en överenskommelse med Statens Fastighetsverk, SFV, om en överlåtelse av fastigheten Stockholm Lejonet 4 till svenska Staten. Det framgår av ett pressmeddelande..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.