Staffanstorps

Saturday, 29 February, 06:37

Nyheter om Staffanstorps

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 07 feb 20 kl. 11:34

Fälls för tretton bilbränder

Furulund/sydvästskåne Det par från Malmö som greps i Furulund i somras döms till mångåriga straff för samtliga tretton bränder de åtalats för. Bränderna inträffade i Lund, Malmö, Burlöv, Trelleborg, Staffanstorps och Kävlinge kommuner.Lunds tingsrätt meddelade på fredagen en dom mot den 26-åriga man och 22-åriga kvinna, som greps den 27 juli i Furulund.

Skånskan - 06 feb 20 kl. 16:30

Oro att friskola ska ge osund konkurrens

STAFFANSTORP Socialdemokraterna i Staffanstorp är oroliga för osund konkurrens när Internationella Engelska skolan inom en nära framtid ska etablera sig i kommunen.Debatten i exempelvis Trelleborg har handlat om hyresrabatter till Internationella Engelska skolan, IES, och nu vill S veta om det blir så i Staffanstorp.
– Innebär etableringen av IES skol- och förskoleverksamhet i Staffanstorp att vi kommer att ge hyresrabatt så som skolan förhandlat sig till i andra kommuner?

Skånskan - 06 feb 20 kl. 15:30

Drillframgångar i kval till SM

STAFFANSTORP Det blev pallplats i flera klasser när Staffanstorps Sportdrills IF tävlade i Örkelljunga i helgen.Det var nationell junior- och seniortävling och från hela landet kom 14 lag för att tävla i team och duett på lördagen och i freestyle på söndagen.
Tävlingen var den första av fem kvaltävlingar till SM.

Skånskan - 01 feb 20 kl. 21:32

Slutspelsklart i Blomsterbergs Cup

FOTBOLL Det är klappat och klart för slutspel i Blomsterbergs Cup, sjumannacupen för herrseniorlag i Berga konstgräshall i Eslöv,Efter lördagens gruppspel är nu de 16 slutspelslagen klara.
På söndagen avgörs allt.
Slutspelet inleds med 1/8-delsfinaler och i dessa möts: Teckomatorps SK 2-Staffanstorps United, Eslövs BK 2-Torna Hällestads IF, Dalby Gif-Gärsnäs, Veberöds AIF-Snogeröds IF, Torns IF U19-Uppåkra, Eslövs BK 1-Södra Sandby IF, Lunds BK 2-IFK Simrishamn, Marieholms IS 1-Tomelilla IF.

Skånskan - 04 feb 20 kl. 19:30

Åtalas för bilspark

STAFFANSTORP En snart 20-årig man åtalas misstänkt för att ha sparkat på en annans bil så att den fick repareras för 22 000 kronor.
Det hände i april på en parkeringsplats i Kabbarp i Staffanstorps kommun. Nu åtalas 20-åringen för skadegörelse och riskerar böter på nära 7 000 kronor..

Skånskan - 03 feb 20 kl. 11:15

Anmäler takjobbare för bedrägeri

STAFFANSTORP Takjobbet skulle kosta 3 000 kronor men höjdes till 100 000 kronor.
Nu anmäler husägaren takjobbarna för bedrägeri och skadegörelse.En person bosatt i Staffanstorps tätort menar att hen vilseleddes av två personer att gå med på att de skulle utföra ett takarbete på fastigheten.

Skånskan - 30 jan 20 kl. 15:30

Kraftig minskning av bostadsinbrotten

STAFFANSTORP Bostadsinbrotten har minskat i Staffanstorps kommun. 2019 anmäldes 55 bostadsinbrott och försök till inbrott att jämföra med 72 året innan.– Det kan bero på vår utbyggda grannsamverkan och dna-märkningen men även andra faktorer.

Skånskan - 31 jan 20 kl. 21:51

Dags för avgörande i Blomsterbergs Cup

FOTBOLL Eslövs BK 2 hade inga större problem med att ta sig vidare till slutspelet i Blomsterbergs Cup, klubbens egen sjumannacup för herrseniorlag i Berga konsgräshall i Eslöv.Blomsterbergs Cup:
Grupp 1: Torns IF-Dösjöbro IF 2-1, Snogeröds IF-Löberöds IF 3-0, Höörs IS 1-Torn 2-6, Dösjöbro-Snogeröd 5-0, Löberöd-Höör 0-3, Torn-Snogeröd 1-3, Höör-Dösjöbro 4-3, Löberöd-Torn 1-4, Snogeröd-Höör 3-2, Dösjöbro-Löberöd 5-0.
Grupp 2: Lunds BK 1-Dalby Gif 2-2, Marieholms IS 1-Harlösa IF 3-0, Stehags AIF-Lunds BK 1 2-0, Dalby-Marieholm 4-4, Harlösa-Stehag 1-2, Lunds BK-Marieholm 2-3, Stehag-Dalby 1-3, Harlösa-Lunds BK 1-3, Marieholm-Stehag 3-2, Dalby-Harlösa 8-1.

Sydsvenskan - 29 jan 20 kl. 19:00

88-åring får rätt till vårdboende – Staffanstorps kommun får bakläxa

Domslut ger henne rätt för att hon ska få ”en skälig levnadsnivå”..

Skånskan - 28 jan 20 kl. 10:30

Humor ersätter inställd teater

STAFFANSTORP Alla teaterföreställningar av ”Dansa med mig” ställdes in av producenten men Staffanstorps Teaterförening har lyckats få en ersättningspjäs.– Vi hade att välja på att ställa in eller hitta en ersättningsföreställning, säger Gerty Lindén i teaterföreningen.
– Vi är måna om god kvalitet och hittade denna som fått fantastiska recensioner.

Skånskan - 27 jan 20 kl. 15:31

Revansch i Harlösa för LEV 06:s P13-lag

FUTSAL Tävlingsdebuten för LEV 06:s P13-lag slutade med en snöplig förlängningsförlust i den stora innecupen i Kristianstad arena.
I Harlösaspelen kom revanschen.Så här gick det i Harlösaspelens finaler 2020:
F16, flickor födda 2004: Södra Sandby IF-Uppåkra IF Grön 2-0.

Skånskan - 23 jan 20 kl. 17:36

Gated communities har vi haft länge

I Staffanstorp vill M och SD bygga in trygghet mot brott i nya bostadsområden, i form av gated communities. Utanför Ystad rånades den kände greven Carl Piper på onsdagskvällen. Ingen kan numera säga att mitt hem är min borg, inte ens en slottsägare.

Skånskan - 23 jan 20 kl. 10:00

Lättare skänka kommunen pengar

STAFFANSTORP. Staffanstorps kommun ska utreda hur företag och privatpersoner enklare kan skänka pengar till kommunen eller sponsra ett projekt eller arrangemang.Det kan handla om tv-sända fotbollsmatcher på storbild eller att stötta ett visst kulturarrangemang.

Skånskan - 23 jan 20 kl. 05:00

M vill planera för gated communities

STAFFANSTORP Den styrande M- och SD-majoriteten i Staffanstorp vill skapa trygga bostadsområden, gated communities, i kommunen i framtiden.
Ett förslag som S-oppositionen menar är att slå mynt av människors oro.Det är den nya översiktsplanen som, enligt förslaget, ska kompletteras utifrån nya trygghetsdirektiv.

Skånskan - 22 jan 20 kl. 16:59

Ja till ringväg – nej till ökad lastbilstrafik

SVEDALA/TRELLEBORG – Vi vill inte ha fler lastbilar genom Svedala.Det är den bestämda uppfattningen från kommunstyrelsens ordförande i Svedala, Linda Allansson Wester (M).
Kommunen har på kort varsel fått remiss om samråd för Trelleborgs planerade östra hamninfart tillsammans med den förlängda ringvägen runt staden.

Skånskan - 22 jan 20 kl. 17:14

Lunds BK avgjorde på sista sparken

FUTSAL Nu återstår det bara en spelhelg, tre dagar, av 2020 års upplaga av Harlösaspelen i innefotboll, genomförd med futsal som spelmodell. Nio av de totalt 13 klasserna är avklarade. Den gångna helgen korades segrare i fyra ungdomsklasser.

Skånskan - 22 jan 20 kl. 15:30

Blommande ängar föreslås ersätta gräs

STAFFANSTORP Blommande ängar dit fjärilar, bin och humlor lockas liksom högvuxna gräsytor kan bli en vanligare syn i Staffanstorp och Hjärup.Kommunen funderar på att skapa fler ängar. Det är bra både för den biologiska mångfalden och ger också en billigare driftskostnad i och med att de stora bruksgräsmattor som finns i dag kräver mindre skötsel om de förvandlas till blommande ängar.

Skånskan - 21 jan 20 kl. 15:30

Författarkvällar och skaparglädje

STAFFANSTORP/HJÄRUP Välkända författare på besök, barnteater, föredrag, bokcirklar och sångstunder.
Dessutom har biblioteken fått laddningsstationer och barnavdelningen i Staffanstorp ett tyst studierum.Biblioteken i Staffanstorp och Hjärup har presenterat vårprogrammet.

Skånskan - 17 jan 20 kl. 10:32

Magnifik Hedwig utmanar på Hipp

Recension SCEN
Hedwig and the angry inch
Musikal av John Cameron Mitchell med musik och sångtexter av Stephen Trask
Regi: Dritëro Kasapi
Scenografi och kostym: Annika Bromberg
Ljusdesign: Robert Claesson
Ljuddesign: Anders Ekstedt
Videodesign: Johannes Ferm Winkler
Kapellmästare: Peter Tikkanen
Koreografikonsult: Lidia Vos
Mask: Elisabeth Karlsson
Medverkande: Lindy Larsson, Mari Götesdotter och musikerna Peter Tikkanen, Mikael Gökinen, Laszlo Dancs, Amanda Savbrant
Premiär på Hipp i Malmö den 18 januari 2020
Hedwig and the angry inch på turné:
16/1-29/2: Hipp i Malmö
7/3: Kulturhuset Anders, Höör
11/3: Sibbhults Folkets hus
13/3: Teaterhallen, Tomelilla
14/3: Humlescenen, Bromölla

Skånskan - 14 jan 20 kl. 08:30

Möte om ridskolan gav framtidstro

STAFFANSTORP På måndagen möttes representanter för Staffanstorps ridsportförening och kommunen för att prata framtid.
Efter mötet var ryttarnas ordförande Lotta Fransen försiktigt optimistisk.– Det var ett bra möte.

Skånskan - 09 jan 20 kl. 05:00

Upphävt bygglov kan försena nya skolan

STAFFANSTORP
Länsstyrelsen har efter ett överklagande upphävt det beviljade bygglovet för Gullåkraskolan i norra Staffanstorp.Länsstyrelsen hängde upp sig på en mindre avvikelse som handlar om taklutningen på ett fläktrum.
Staffanstorps Kommunfastigheter AB har efter beskedet lämnat in ett nytt bygglov med reviderade handlingar enligt länsstyrelsens synpunkter.

Skånskan - 07 jan 20 kl. 18:30

Sköt raketer trots förbud

STAFFANSTORP Boende vid Storgatan anmälde på måndagskvällen att någon sköt raketer i området.
Förbud mot fyrverkerier gäller i Staffanstorps kommun sedan förra året om man inte har särskilt tillstånd. Undantaget är enbart på nyårskvällen och natten då det är tillåtet..

Skånskan - 03 jan 20 kl. 10:30

Hyreslägenheter på gång i Sockerstan

STAFFANSTORP Uppförandet av 48 nya hyreslägenheter i Staffanstorps nya stadsdel Sockerstan har påbörjats.
Bostäderna blir inflyttningsklara den 1 juni 2021.Staffanstorps nya stadsdel Sockerstan har börjat växa fram.

Skånskan - 04 jan 20 kl. 14:00

Inbrott på återvinningen

Staffanstorp I onsdags bröt tjuvar sig in på Staffanstorps återvinningscentral i en teleskoplastare. Bland annat batterier stals..

Skånskan - 03 jan 20 kl. 19:30

Cupspel för 34:e gången

STAFFANSTORP
Det är full fart hela helgen i Bråhögshallen i Staffanstorp.
På fredagen startade den 34:e upplagan av populära Bråhögscupen som lockar spelare från hela Skåne.I år har 82 lag anmälts till cupen och det blir många matcher under trettonhelgen.

Skånskan - 30 dec 19 kl. 17:31

108:an sätts under lupp

SVEDALA 108:an har pekats ut som en olycksdrabbad väg med behov av insatser. Exakt vad som krävs ska Trafikverket i samarbete med Svedala, Trelleborg och Staffanstorps kommuner ringa in under 2020.
När pengar till åtgärder kan bli verklighet finns det i nuläget inga beslut om.

Skånskan - 28 dec 19 kl. 10:00

”Jag vill göra Hedwigrollen så äkta jag bara kan”

Just nu slåss sex olika pjäser om plats i skådespelaren och artisten Lindy Larssons huvud. Han har precis skrivit tvåårskontrakt med Maxim Gorki Theater i Berlin där han spelar fem pjäser parallellt och snart är det premiär på rockmusikalen Hedwig and the Angry Inch på Hipp i Malmö som också ska ut på turné Sverige runt. Och så har han sitt Bon Bon Band förstås.

Skånskan - 18 dec 19 kl. 15:48

Hotellet är en dröm som nu förverkligas

STAFFANSTORP På onsdagen togs första spadtaget till Gästis hotell i Staffanstorp.
För ägarna Anitha och Sven-Olof Thorstensson är det en dröm som blir sann.– Vi hade för elva år sedan precis tagit över och renoverat Gästis när telefonen ringde en dag, berättar Sven-Olof Thorstensson.

Skånskan - 18 dec 19 kl. 15:30

Tummen upp för ny gård

STAFFANSTORP Lagom till första advent invigdes Staffanstorps nya fritidsgård.
Nu har den varit öppen i ett par veckor och ungdomarnas omdömen är mest positiva.– Här är fint och fräscht, mysigt.

Skånskan - 12 dec 19 kl. 19:30

Vikingar och ponnyridning

HJÄRUP De två kommande helgerna blir det julkul i Jakriborg i Hjärup.
Det är trettonde året i rad som julmarknad arrangeras här och nu är programmet klart.Genuin julstämning i medeltida miljö utlovas liksom hantverk, besök av vikingar med mera.

Skånskan - 12 dec 19 kl. 15:30

Riskerar att bli utan stöd 2020

STAFFANSTORP Remissen till beredningen för kultur-, fritid- och demokratifrågor ser inte ut att hjälpa Theodor Jönssons stiftelse att få några pengar 2020.Inför mötet med beredningen på fredag den 13 december är förslaget åter att man ska avslå stiftelsens ansökan om kulturstöd 2020.
Det innebär i så fall att stiftelsen går från att tidigare ha fått 60 000 kronor om året till inget stöd alls.

Skånskan - 13 dec 19 kl. 15:30

Färre hus får ge plats åt ny skola i Hjärup

HJÄRUP Sextio planerade småhus tas bort från planförslaget för Västerstad etapp 1 i Hjärup.
På marken som frigörs planeras i stället för en grundskola, lika stor som Uppåkraskolan och med plats för 550 elever.Utbyggnaden i Staffanstorps kommun gör att fler familjer med barn flyttar in vilket i sin tur ökar trycket på både förskola och skola.

Skånskan - 12 dec 19 kl. 18:30

Logistikcenter blir granne till Microsoft

STAFFANSTORP Logicenter blir granne med Microsoft i Staffanstorp.Logicenters och Kilenkrysset går nu återigen in i ett samarbete.
Tillsammans ska parterna utveckla ett 120 000 kvadratmeter stort markområde i Staffanstorps kommun.

Skånskan - 03 dec 19 kl. 15:30

Bolagsinköp får oppositionskritik

STAFFANSTORP Fem nya dotterbolag ska köpas in av Staffanstorps kommunfastigheter AB.Det beslöt majoriteten i kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige.
Ett beslut som får hård kritik av Socialdemokraterna som reserverar sig och menar att det är företagsekonomiskt tveksamt och enbart handlar om skatteplanering.

Skånskan - 04 dec 19 kl. 15:30

Villaägare får hjälp att förebygga inbrott

STAFFANSTORP/hjärup Bor du i Hjärup och fick en lapp i brevlådan från polisen nyligen så är du säkert inte ensam.Polisnärvaron än en del i en brottsförebyggande kampanj där även uppdatering av märk-dna ingår.
I helgen var polisen och Staffanstorps säkerhetsenhet på plats på julmarknaden i Staffanstorp.

Skånskan - 04 dec 19 kl. 11:30

Nya förskolor och skollokaler krävs

STAFFANSTORP Våren 2021 eller 2022 räcker inte förskoleplatserna till i Staffanstorps kommun.
Även i skolan blir det trångt. Från 2024 kommer troligen paviljonger att behövas för F-6.

Skånskan - 03 dec 19 kl. 14:31

Kommunen fick dödshot i mejl

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun fick i söndags eftermiddag ett hotfullt mejl inskickat till sin medborgarbrevlåda.I mejlet stod bland annat ”jag ska döda er” och andra hot. Samtidigt anklagade brevskrivaren Staffanstorps kommun för både rasism och kommunism.

Skånskan - 05 dec 19 kl. 05:00

Kyrkan gjorde egen film

UPPÅKRA Uppåkra församling har som svar på den omdebatterade Staffanstorpsfilmen gjort en egen film till advent.
I den trycker man på ordet ”tillsammans”.Det är prästen Johanna Öhman som gjort filmen.

Sydsvenskan - 03 dec 19 kl. 14:00

Staffanstorps kommun fick dödshot

Säkerhetschef: ”Klart att vi ser allvarligt på dödshot mot en kommun.”.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.