Stadsbidrag

Monday, 22 April, 22:09

Nyheter om Stadsbidrag

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 02 feb 19 kl. 05:00

”Vi kan inte göra skillnad på våra verksamheter”

Sjöbo Familjeförvaltningens chef Richard Löfgren har försökt få Chris Hansen-Sonestam att stanna kvar på Färsingaskolan. Men säger att de inte kan ge skolan mer pengar.
– Vi kan inte göra skillnad på våra verksamheter.

Skånskan - 18 jan 19 kl. 20:00

Nya möbler till Nils Holgersson

Skurup Snart är det ett minne blott med katedrar på Nils Holgersson skolan.
Nu ska det in nya möbler, ståbord, avskärmningsväggar och sköna soffor.Nils Holgerssons entreprenörcentrum har fått flera Stadsbidrag för att ställa i ordning lärmiljöer för introduktionselever, lärcentrum och SFI-elever.

UNT - 13 jan 19 kl. 18:42

Så påverkas Uppsala av budgeten

I den nya riksbudgeten avsätts 5 miljarder kronor i generella Stadsbidrag till Sveriges kommuner och landsting..

UNT - 18 nov 18 kl. 10:00

10 miljoner till Enköpings kommun?

Enköpings kommun kan få 10 miljoner kronor i Stadsbidrag, om övergångsregeringen får igenom sin budgetproposition..

Kristianstadsbladet - 15 nov 18 kl. 00:01

Pengar ska få ungdomar att må bättre

Gymnasiesärskolan på Söderportgymnasiet har beviljats 660 000 kronor i Stadsbidrag för hälsofrämjande utveckling. Insatserna ska öka elevernas välbefinnande och få dem att må bättre..

Skånskan - 27 sep 18 kl. 12:00

Klart för nytt stationsområde

SVEDALA Nu är det klart med ombyggnaden av stationsområdet i Svedala.
Trafikverket har nämligen i veckan gett grönt ljus för att bistå med 47 miljoner av ombyggnadskostnaderna.– Jag är mycket glad över beskedet som innebär att vi inom en snar framtid kommer att kunna ge kommuninvånarna och besökare en väsentligt trevligare upplevelse vid resor till och fram stationen, säger kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M).

Skånskan - 28 aug 18 kl. 14:00

En äldrepeng – för valfrihet av omsorg

Skurup En äldrepeng, bestämda nypor vid upphandling av färdtjänsten och stopp till flyktingar går Skurupspartiet till val på.Skurupspartiet vill öka valfriheten för äldre som behöver omsorg. De vill införa en äldrepeng, en variant av Loven, fast denna gång handlar det om att man som 80 år fyllda har rätt till en plats på särskilt boende.

NSD - 16 jul 18 kl. 15:19

5,1 miljoner kronor till Norrbotten

Kommunala skolorna i länet får 5,1 miljoner i Stadsbidrag till en utökad elevhälsa..

Skånskan - 24 maj 18 kl. 19:00

Ungdomar och äldre i fokus i budgeten

MALMÖ Satsningar på barn och äldre, jobb, trygghet och miljön prioriteras i Socialdemokraternas och Miljöpartiets budget för 2019.
Åtgärder för socialt utsatta och mot hedersvåldet är andra prioriterade områden.– Malmös ekonomi är fortsatt stark, arbetslösheten och antalet personer i försörjningsstöd går ner.

Skånskan - 09 mar 18 kl. 14:00

Mer bredd på aktiviteter

Skurup En kockduell på Restaurang Rutger, eller en fisketävling? Det är exempel på möjliga sommarlovsaktiviteter när kommunen breddar sitt utbud. ERWP.

NSD - 11 dec 17 kl. 12:47

Skola inför Luleåforskarens modell

Broskolan i Örnsköldsvik har beviljats närmare en miljon kronor i Stadsbidrag till ett hälsofrämjande projekt som ska genomföras i samarbete med Anitha Risberg och Anna-Karin Lindqvist från Luleå tekniska förskola..

Barometern - 24 nov 17 kl. 08:59

4,8 miljoner till cancervård i Kalmar

Landstinget i Kalmar län får 4,8 miljoner kronor i Stadsbidrag för att utveckla cancervården. – Ingen ska behöva vänta en dag för länge på vård när man får cancer, säger socialminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande..

Magazin24 - 17 nov 17 kl. 13:24

Hallstahammar får stadsbidrag för snabb boost i HBTQ-frågor

Arbetet har redan dragit i gång..

Barometern - 19 jul 17 kl. 16:28

Skolverket kräver över 65 000 kronor av Nybro kommun

År 2016 fick Nybro kommun ett Stadsbidrag som skulle gå till läxhjälp i kommunen. Nu kräver Skolverket återbetalning på drygt 65 000 kronor..

Barometern - 13 feb 17 kl. 11:00

Får miljonbidrag för nybyggda hyresrätter

Kalmarhem är ett av bostadsbolagen i landet som fått mest Stadsbidrag för att bygga billiga bostäder. Om allt klaffar får Kalmarhem 20,5 miljoner kronor..

Skånskan - 24 nov 16 kl. 21:41

Styrande partier fick igenom sin budget

MALMÖ Den kommunala skatten för Malmöborna ligger kvar på 21,24 procent nästa år. Dessutom tillförs skola, äldreomsorg och nämnderna 50 miljoner extra nästa år tack vare nya Stadsbidrag. ERWP.

Skånskan - 24 okt 16 kl. 16:38

Framtidsdrömmar och kreativitet

LUND I en dag på Stenkrossen fylld av dans, musik, rap och vävpoesi startade på måndagen ett scenkonstprojekt baserat på ensamkommande ungas berättelser.Elever från Vipan och Polhems förberedelseklasser för nyanlända samlades på måndagen på Stenkrossen för att delta i olika workshops. En dag som hastigt formats när det visade sig att det fanns pengar från staten att spendera.

Dalarnas tidningar - 21 okt 16 kl. 14:27

Mer pengar än väntat till lågstadiet

För andra året i rad får Borlänge kommun Stadsbidrag till lågstadiet. Kommunen får cirka fem miljoner mer än de räknade med, men pengarna kommer inte att gå till någon utökad satsning..

UNT - 20 jun 16 kl. 21:15

Miljonbidrag ska minska förskolegrupper

Uppsala får mest Stadsbidrag i hela Sverige för att minska grupper i förskolan..

Skånskan - 09 maj 16 kl. 17:58

Partier gör upp om skolan

LUND Liberalerna gör upp med Socialdemokraterna och Miljöpartiet för att rädda skolan från stora besparingar. Dessutom byggs en helt ny F-3-skola upp på Mårtens fälad.– Skolans budget är nästan hälften av kommunens budget på 6 miljarder kronor.

NT - 27 mar 16 kl. 15:48

Häradsskär – en av naturvårdsvinnarna

18 olika östgötska natur- och frilufsprojekt får tre miljoner kronor i Stadsbidrag..

Skånskan - 19 mar 16 kl. 08:00

Miljonsatsning på skolans yngsta

SJÖBO Betygen i de högsta årskurserna ska höjas. Nu börjar Sjöbo kommun från grunden, med de yngsta eleverna.
Fler pedagoger ska in i klassrummen, nya sätt att arbeta och en satsning på kulturaktiviteter ska nu öka läs- och skrivförmågan.

BT - 08 feb 16 kl. 13:24

"Det fanns en press uppifrån"

Åklagarens huvudvittne beskriver en pressad tid på Svenljunga kommun där socialnämndens dåliga ekonomi stod i fokus. Han berättar också att det fanns en rädsla för konsekvenserna av att Svenljunga fått för höga Stadsbidrag under flera år..

Nyan - 17 dec 15 kl. 15:45

Tre k-husägare fick stadsbidrag

Tre fastighetsägare har fått bidrag ur stadsbildsfonden.
Den ena är Fastighets ab Brunnsgatan, Ålandsvägen 71, som bytt lister och bräder, rappat sockeln, målat fasaden och bytt entrédörr till en dörr med spegel av samma utformning som på originalritningarna.

Kostnad 17 450 euro, bidrag 1 750 euro (maxbelopp) ur fonden.

Nya Wermlands Tidningen - 01 dec 15 kl. 06:00

Statsbidrag eller stadsbidrag?

Kommunerna har förmåga att själva styra sina medel till de verksamheter som har störst behov, skriver Peter Lindroth och Eva Johansson..

Dalarnas tidningar - 31 maj 15 kl. 15:09

Bra läge för nytt statsbidrag

Leksand är en av de kommuner i landet som uppfyller kriterierna för det Stadsbidrag som regeringen planerar för grundskolan. Det fick man reda på när utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) besökte länet förra veckan..

DalaDemokraten - 31 maj 15 kl. 15:09

Bra läge för nytt statsbidrag

Leksand är en av de kommuner i landet som uppfyller kriterierna för det Stadsbidrag som regeringen planerar för grundskolan. Det fick man reda på när utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) besökte länet förra veckan..

SmålandsPosten - 22 apr 14 kl. 06:51

Åtta nya förstelärare i Uppvidinge

Det blir fler förstelärare i kommunen. Ett Stadsbidrag från Skolverket ger möjligheten och nu utannonseras åtta nya tjänster. Sen i somras finns det tre förstelärare i kommunen och det utökas med ytterligare åtta från och med första juli.

BT - 20 mar 14 kl. 21:04

Lärarförbundet: "Läget är akut"

Mer än 150 personer slöt upp till Lärarförbundets och Kommunals gemensamma aktion utanför dagens kommunfullmäktigemöte. Live-published photos and videos via Shootitlive (function(){var d=document,b=d.body,s=d.

Helsingborgs Dagblad - 25 feb 14 kl. 15:46

Bommade rekvisitionen – gick miste om sköna slantar

Landskrona missade Stadsbidrag på grund av röriga omständigheter..

SmålandsPosten - 11 feb 14 kl. 06:23

Pengar till att utbilda personalen

På Älghultsskolan ska personal utbildas för att bli bra på att bemöta elever med hörselnedsättning.
Uppvidinge kommun har fått ett Stadsbidrag på 5 000 kronor som ska gå till utbildningen. – Det kan betyda mycket för eleven, om man får förståelse av lärarna så gör det att man kan känna sig som alla andra, säger Nenita Thörn, chef för elevhälsan i Uppvidinge kommun.

SmålandsPosten - 08 feb 14 kl. 09:15

Statliga pengar till yrkesutbildning

Vård och omsorg är högt prioriterat nu när Uppvidinge kommun får 825 000 kronor av Skolverket i Stadsbidrag. Pengar som ska gå till yrkesinriktad och viss teoretisk vuxenutbildning på gymnasial nivå. Pengarna motsvarar 16,5 platser och som det ser ut just nu ska de fördelas inom tre olika områden, nämligen vård och omsorg, industriteknik och bygg och anläggning.

Barometern - 25 jun 13 kl. 07:25

Kommunen hade inte användning för hela bidraget

Nybro kommun ska betala tillbaka 506 000 kronor till Socialstyrelsen. Pengarna har kommunen i förväg fått utbetalt för omvårdnadslyftet. Det är ett bidrag som Social­styrelsen fördelar till kommunerna.

Barometern - 25 jun 13 kl. 07:25

Inte användning för hela bidraget

Nybro kommun ska betala tillbaka 506 000 kronor till Socialstyrelsen. Pengarna har kommunen i förväg fått utbetalt för omvårdnadslyftet. Det är ett bidrag som Social­styrelsen fördelar till kommunerna.

BT - 08 feb 16 kl. 11:00

Barnomsorg och skola får del av stadsbidrag

Svenljunga kommun får totalt 27,8 miljoner i extra Stadsbidrag med anledning av flyktingsituationen. Nu har kommunstyrelsen beslutat hur pengarna ska användas..

Sydöstran - 12 jan 16 kl. 15:32

Stadsbidrag ska återställa Mieån

Mieåns ekosystem skadades av människans ingrepp. Nu har kommunen fått Stadsbidrag för att börja återställa vattendraget..

Kristianstadsbladet - 05 okt 11 kl. 06:30

Kristianstad har drivit frågan om lastbilsskatt

En av Miljöpartiets viktigaste punkter i budgeten har drivits hårt från Kristianstad. Men så skulle ?
KRISTIANSTAD.

BT - 27 apr 11 kl. 07:45

Flyktingdebatt i Ulricehamn utan SD

Gårdagens flyktingdebatt i kommunfullmäktige i Ulricehamn fick föras utan Sverigedemokraterna. Gruppledaren Tommy Larsson fanns inte på plats. Vad kostar kommunens flyktingmottagning och hur finansieras den?

BT - 27 apr 11 kl. 07:45

Tyst från SD under flyktingdebatt i Ulricehamn

Gårdagens flyktingdebatt i kommunfullmäktige i Ulricehamn fick föras utan Sverigedemokraterna. Gruppledaren Tommy Larsson fanns inte på plats. Vad kostar kommunens flyktingmottagning och hur finansieras den?

Dagen - 24 feb 11 kl. 03:00

"Vi fick säga det vi ville om statsbidragen"

De minskade statsbidragen blev den mest brännande frågan när Sveriges kristna ungdomsrörelser mötte samfundsministern.

Det blev inte bara EFS ungdomsförbund Salt och Svenska kyrkans unga som dök upp på mötet med samfundsministern, vilket var tanken till en början.
Det sammanföll så lägligt med ledarträffen för Skur, nätverket för Sveriges kristna ungdomsrörelser, som de har en gång per termin.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.