Spränga

Thursday, 27 June, 02:15

Nyheter om Spränga

Sortering: Relevans | Senaste
UNT - 17 jun 19 kl. 06:00

Sigtuna spräcker snart miljongränsen

Nästa år kan Sigtuna kommun Spränga miljongränsen när det gäller gästnätter..

UNT - 17 jun 19 kl. 06:00

Sigtuna spräcker snart miljongränsen

Nästa år kan Sigtuna kommun Spränga miljongränsen när det gäller gästnätter..

Uppsalanyheter.se - 07 jun 19 kl. 11:51

Recension: Godkänt ZZ Top, men ni borde kunna bättre

Recension: "That little Ol' band from Texas", som ZZ Top kallar sig själva drog en stor publik på runt 8,000 personer till Botaniska Trädgården. Visserligen överträffade de mina förväntningar, men med en 50-årig lång och gemensam karriär så borde de tre herrarna Gibbons, Hill och Beard kunna prestera mycket bättre. Även vädret gav perfekta förutsättningar.

Skånskan - 07 jun 19 kl. 16:28

Rädda Barnen är kritiska till skoldokument

MALMÖ Rädda Barnen uttrycker nu oro över det förväntansdokument som ska antas av grundskolenämnden i nästa vecka.– Vi vill att barnets bästa alltid ska stå i centrum och är oroliga över att dokumentet ska skapa konflikter mellan skolan och familjerna, säger Douha Kermani, ordförande i Rädda Barnens lokalförening.
Hon är orolig för att vissa förväntningar kring vårdnadshavaren och eleven kan vara till nackdel för familjen om de inte uppfylls.

Dagens PS - 05 jun 19 kl. 10:56

Krönika: Chef och ledarskap inte samma sak

Vad är ledarskap, egentligen? Den frågan finns det anledning att utforska, speciellt som många talar om ledarskap och chefskap eller management i samma andetag. Både praktiker och forskare.

Skånskan - 04 jun 19 kl. 11:46

Firar nationaldagen med trespråkig föreställning

Att skapa förståelse mellan människor genom sagor är syftet med EU-projektet Culture Luggage. Teater Sagohuset har arbetat med projektet sedan förra året och under nationaldagsfirandet på Kulturen i Lund presenterar de resultatet – den trespråkiga berättarföreställningen Words of Wisdom.
– Sagornas innehåll är så likt världen över även om det kläs i olika dräkter, säger Margareta Larson från Sagohuset.

Skånskan - 03 jun 19 kl. 14:51

Vem får bestämma vad saker heter?

Kristdemokraternas nyvalda europaparlamentariker, David Lega, sitter i rullstol och är paralympisk simmare. I en krönika av Språktidningens Jonas Mattsson diskuteras att Lega väljer att kalla sig handikappad och inte till exempel funktionsvarierad, som är ett nyare ord för Legas tillstånd.
Vad personer i rullstol eller med andra utmaningar ska kallas har varit ett gungfly att trampa fel i.

DN - 03 jun 19 kl. 05:30

”I vår förening tror vi på de nyanländas kraft”

Tro inte att det räcker att slänga in en fotboll och att integrationen sedan löser sig av sig självt. Eller som de säger: anställ någon invandrare från förorten, de pratar samma språk. En naiv tanke det också, enligt Kaveh Pakjoo, som kom till Sverige från Iran som barn.

Skånskan - 03 jun 19 kl. 05:00

Döms till fängelse för hot med påhittad bomb

HÖRBY En 30-åring från sydöstra Skåne döms till ett år och sex månaders fängelse för ett bombhot mot en kvinna i Hörby. Någon fungerande bomb hittades aldrig, men Lunds tingsrätt anser att mannen gjort sig skyldig till olaga hot eftersom han var så övertygande att både kvinnan och hennes syster trodde att en bomb skulle explodera i vardagsrummet de befann sig i.Mannen döms för ytterligare ett olaga hot mot kvinnan, som han hade en relation med, samt för stöld av en motorcykel som tillhörde hennes exman.

Skånskan - 01 jun 19 kl. 01:30

Politiken är iskallt hjärtlös

Medan Morgan Johansson stolt poserar utanför ett av Sveriges nybyggda förvar fortsätter de rättsosäkra asylutredningarna. Likaså de ovetenskapliga åldersbedömningar som ifrågasätts av samlad medicinsk expertis.
Barn, unga och familjer med belagda hotbilder och tortyrskador, hbtq-personer, konvertiter och ateister som hotas med dödstraff utvisas.

Skånskan - 31 maj 19 kl. 13:34

Vackert men också obehagligt och sorgligt

Recension/litteraur BOK
K
Författare: Katarina Frostenson
Förlag: Polaris”Man skapar en berättelse. Människan behöver berättelser, ja. Kollektivet, gruppen och massan behöver berättelser.

DN - 31 maj 19 kl. 07:30

Säverman: Blandad busskompott på Skeppsbron

Kåseri. Så många språk har inte talats samtidigt på Skeppsbron sedan seglens och ångans tid.

Dagen - 13 jun 19 kl. 15:07

Josefine Arenius: De kristna bubblorna är spräckta

Det blir allt mindre skillnad mellan kristen och sekulär kultur i dag. Det menar Josefine Arenius, som under många år var festivalgeneral för Frizonfestivalen..

Dagen - 13 jun 19 kl. 15:07

Josefine Arenius: De kristna bubblorna är spräckta

Det blir allt mindre skillnad mellan kristen och sekulär kultur i dag. Det menar Josefine Arenius, som under många år var festivalgeneral för Frizonfestivalen..

Skånskan - 12 jun 19 kl. 17:18

Sprängdåd beskrivs som hänsynslösa

Malmö Natten till onsdagen briserade ännu en sprängladdning på Rosengård, mindre än ett dygn efter de senaste explosionerna.
Denna gången var det en entré till ett trapphus på von Rosens väg som sprängdes i luften.
Några timmar senare berättade polisen att två personer gripits misstänkta för sprängningen mot en nattklubb på Adelgatan på tisdagsnatten.

GöteborgsPosten - 30 maj 19 kl. 05:00

Utbildning på arabiska lockar nya bostadsköpare

Byggjätte har startat bostadsrättsskola på flera språk. "Många är inte vana vid vårt system".

Skånskan - 29 maj 19 kl. 05:00

Sista kvällen på Mötis

Skurup Sista kvällen på Mötis pratade besökarna om språkträning, läxhjälp och vänskap.
Stämningen var låg ända tills folkhögskolelärare Gunnel Ottersten reste sig upp och välkomnade alla att fortsätta träffas på folkhögskolan.I går var det sista kvällen på den öppna mötesplatsen på Restaurang Rutger.

Skånskan - 28 maj 19 kl. 08:11

Fann skaderisk fyra meter bort

HÄSSLEHOLM Analyser av vapnen och bomberna visade att de flesta var av typen som endast vid närkontakt kunde ge allvarliga skador.
Med en hemmagjord brandbomb som undantag.Knappt två timmar behövde kammaråklagare Johan Eriksson för att presentera det viktigaste av den skriftliga bevisningen i det drygt 1 000 sidor långa förundersökningsprotokollet.

Skånskan - 27 maj 19 kl. 12:19

”Tur att det var en bomb utan något i”

Hässleholm Rättegången mot 21-åringen som står åtalad för attentatet på HTS har inletts. Live från rättegången om HTS-attentatet Norra Skåne Första delen av tingsrättsförhandlingarna mot den man som sprängde ett par bomber på HTS i december är avslutad för lunch.
Större delen av förmiddagen har gått till att gå igenom kammaråklagare Johan Erikssons sakframställan.

SmålandsPosten - 11 jun 19 kl. 20:09

Växjö: Hotade spränga åklagare från häktet

När 24-åringen fick sin dom hotade han med att Spränga åklagaren i luften..

Skånskan - 26 maj 19 kl. 15:00

Hela Sicilien i en enda söt kaka

Dessert till frukost, rå choklad och basilikaglass – på den italienska ön Sicilien väntar en rad udda upptäckter för sötsugna.Solen har just gått upp över Taormina på östra Sicilien. De citron- och terrakottafärgade husen som klättrar längs bergssluttningarna badar i aprikosfärgat solljus.

Skånskan - 25 maj 19 kl. 08:00

Årets Alma-pristagare på plats

På måndag ska han ta emot världens största barn- och ungdomslitteraturpris ur kronprinsessan Victorias hand.
– Man kan inte säga att det här är överväldigande, det ordet är alldeles för litet, säger årets Alma-pristagare Bart Moeyaert om sin känslor inför priset.Bart Moeyaert om …
.

Expressen - 10 jun 19 kl. 17:13

NYHETSDAGEN: Man hotade spränga station – sköts av polis • Rekordbåten på plats inför Brilliant Minds • Ungdomar döms för beställningsmord

En man sköts på måndagen av polis efter att ha hotat att Spränga Malmö centralstation. *Inför det hemliga eventet Brilliant Minds har vad som påstås vara världens största privatägda segelbåt anlänt till Stockholm. *Sebastian Makonnen, 20, Hrayr Megerdijian, 23, och flera av deras vänner döms till långa fängelsestraff för sin gemensamma verksamhet: Mord för pengar..

Skånskan - 25 maj 19 kl. 19:16

Eslövs BK såg rött och föll

FOTBOLL Eslövs BK hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Stafsinge IF i division 2 västra, men föll ändå efter att målvakten Tobias Kristensson sett rött.
Straffen som följde innebar 2-3 på Ekevalla.– Skit rent ut sagt.

Skånskan - 25 maj 19 kl. 19:30

Komfort med raketprestanda

Bentley Continental GT Convertible har fartresurser som ett jetplan, miljöhänsyn som en kryssningsfärja och inredning för ett konstmuseum. Det är brittisk bilbyggarkonst på högsta nivå, även om en hel del av tekniken under skalet är tysk.Kan jag kritisera körkänslan i den här tremiljonersbilen utan att låta fullständigt blasé, dryg och i största allmänhet pösmagad?

Cornucopia - 25 maj 19 kl. 12:41

Österrikes kompromat-mysterium - vem fällde regeringen och varför?

Som få har missat har Österrikes regering fallit efter att den ryske diktatorns Putins samarbetsparti FPÖ:s partiledare exponerats i mycket graverande kompromat. Frågan är vem som låg bakom detta kompromat, och varför detta exponerades så nära EU-valet. Jag har en hypotes.

SmålandsPosten - 25 maj 19 kl. 08:46

Elever får kick i engelska

Med hjälp av tolv blivande lärare har fyrorna på Centrumskolan fått en riktig kick i engelska. – För många elever är engelskan ett tredje eller fjärde språk och ett tufft ämne, säger försteläraren Sara Lennqvist..

DN - 10 jun 19 kl. 09:19

Språkkrönika: Frågan om de eller dem irriterar allra mest

SPRÅKKRÖNIKA. De eller dem? Anders Svensson, chefredaktör på Språktidningen, vet svaret på frågan som ger alltför många huvudbry..

Skånskan - 24 maj 19 kl. 08:00

Oemotståndlig utställning om Ester Blenda

Utställning/recension UTSTÄLLNING
Ester Blenda
Skarhults slott/Ladan
Till och med 29 septemberTidigt 1900-tal. Varför hade Sveriges lantbrukare så svårt att få pigor till hjälp? För att få svar på frågan tog det 23-åriga ”pennskaftet” och rikemansdottern Ester Blenda Nordström i maj 1914 tjänst som mjölkpiga på en bondgård utanför Nyköping.

Expressen - 24 maj 19 kl. 06:30

Nu behöver vi deras eld mot högerpopulismen

En svensk rösträttskvinna skulle inte vara manhaftig och Spränga brevlådor.Ulrika Kärnborg skriver om hotade kärnvärden 100 år efter genombrottet. .

Skånskan - 23 maj 19 kl. 10:45

EU viktigt för universitetet

lund Sveriges inträde i EU har förändrat Lunds universitet på ett genomgripande sätt.
Flaggskeppet är Erasmus-programmet, som är ett av unionens mest lyckade. Det har förändrat många studenters liv.

Blekinge Läns tidning - 22 maj 19 kl. 20:00

Polisens kamp mot de internationella stöldligorna

Över 600 båtmotorer har stulits i Sverige hittills i år. Många förs ut ur landet via Blekinge. EU:s fria rörlighet gäller även stöldligorna – och för att spräcka dem krävs samarbete och nya metoder..

Dagens PS - 22 maj 19 kl. 10:36

Här är länderna som vill kontrollera vädret

I dagens techbrief kan du läsa om ”fake news” på Facebook, Space X nya Mars-raket och länder som vill kontrollera vädret. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Kineser uttrycker sitt stöd för Huawei på sociala medier Flera har sagt att de ska byta från Apple till Huawei på grund av förbudet från USA, rapporterar CNBC.

Skånskan - 22 maj 19 kl. 10:46

Får inte sparka offi­cer för nar­ko­ti­ka­miss­bruk

LUND Försvarsmaktens per­so­nal­an­svars­nämnd säger nej till att sparka den offi­cer i Syd­sve­ri­ge dömdes för knark­brott på en fes­ti­val – och senare med­gav att han an­vänt nar­ko­ti­ka un­der lång tidSkåns­kan har ti­digare be­rättat om mannen som ar­betat inom för­svars­makten se­dan 2009.
Un­der som­maren 2018 åkte han fast i en nar­ko­ti­ka­kon­troll på en fes­ti­val.
Of­fi­ceren er­kände inte brott, men dömdes se­der­me­ra för ringa nar­ko­ti­ka­brott avseende bruk av can­na­bis, am­fe­ta­min och MDMA (ecs­ta­sy).

Skånskan - 22 maj 19 kl. 10:38

Olle Jönsson vigselförrättare på Malmöfestivalen

Malmö Årets dansbandsprogram är här. Vad sägs om att svänga de lurviga till toner av Lasse Stefanz, Grönwalls eller Perikles?
För den som går i äktenskapstankar går det även att vigas av ingen mindre än välkände Olle Jönsson i Lasse Stefanz.

Skånskan - 22 maj 19 kl. 05:00

Mötesplatsen för nyanlända läggs ned

Skurup Mötis ska läggas ned, nyanlända som inte gör framsteg med SFI-undervisningen ska få indraget studiebidrag och nyanlända ska få låna pengar när de etablerar sig i kommunen.Det är några av förslagen i det nyligen antagna reformprogrammet för att sänka utbetalningarna av ekonomiskt bistånd.
Vid senaste kommunstyrelsemötet röstades förslaget igenom.

Hela Gotland - 08 jun 19 kl. 11:00

Meriterad doldis byter språk

Den gotländska artisten Mikaela "Mikalya" Lavergren är kanske okänd för många, men har redan gjort tunga samarbeten med bland andra den världskända producenten Mike Perry..

Blekinge Läns tidning - 20 maj 19 kl. 05:00

Spelen som gör dig till en bättre beslutsfattare

Dataspel är inte bara underhållning och rent tidsfördriv. Många spel tränar också språket och förmågan att tänka kreativt och strategiskt..

Politologerna - 18 maj 19 kl. 08:00

Kompisröstning i Eurovision Song Contest

Nästa helg går Europa till val, för att rösta fram ledamöter till Europaparlamentet. Men redan ikväll röstar många miljoner européer i Eurovisionfinalen. I röstningsmönstren avslöjas också en del om politiken.

SVT - 17 maj 19 kl. 18:52

Regissören efter bojkottshot: ”Jag är orolig för fransmännens humor”

Det israeliska tv-bolaget KAN är värd för årets Eurovision song contest. I samband med tävlingen skulle bolaget även sända tv-serien Douze Point, en komedi om hur IS försöker Spränga Eurovisionarenan i Tel Aviv med hjälp av Frankrikes deltagare. Kulturnyheterna har träffat regissören Daniel Syrkin som är besviken på vad han anser vara fransmännens brist på humor..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.